Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, apósomat (9 db)

Mit csináljak? Após-Fűtésgondok.

Az apósom kitalálta, hogy kb50000ftb?l teljesen szétveri a meglév? gáz rendszerünket, és majd egymaga csinál egy fatüzeléses, víztáras központi f?tést, nem hagyom, hogy a szobába egymás mellé tegyen még egy cserépkályhát, ami van az nem f?ti ki a bels? szobát, kevés meleget ad le amúgy is... viszont az is igaz, hogy a gáz nagyon drága.

Legjobb válasz: Szóval tényleg kivitelezhetõ tudás nélkül ennyi pénzbõl ennyi idõ alatt(1,5hétre saccolja, ennyi idõ alatt csinálja meg csak a szerelést, azt, hogy amit szétvert azt úgy hagyja, akinek nem tetszik az megcsinálja alapon... tehát a felszedett padlót úgy hagyja, a lukas falat úgy hagyja, a...) mûködõre. Úgy, hogy az biztonságos, fût is, és reményeink szerint olcsóbban mint a gáz(mert ha csak 150mázsa fával tudom egy szuszra kifûteni a lakást, akkor nem olcsóbb) Akik már ilyenbe belekezdtek meséljenek tanácsoljanak, mit csináljak, adjak neki zöld utat, mert minden rendben lesz, vagy ragadjak puskát és kergessem el, mert neeee tegye, ha jót akar nekünk...

A kérdező hozzászólása: Szóval tényleg kivitelezhetõ tudás nélkül ennyi pénzbõl ennyi idõ alatt(1, 5hétre saccolja, ennyi idõ alatt csinálja meg csak a szerelést, azt, hogy amit szétvert azt úgy hagyja, akinek nem tetszik az megcsinálja alapon... tehát a felszedett padlót úgy hagyja, a lukas falat úgy hagyja, a...) mûködõre. Úgy, hogy az biztonságos, fût is, és reményeink szerint olcsóbban mint a gáz(mert ha csak 150mázsa fával tudom egy szuszra kifûteni a lakást, akkor nem olcsóbb) Akik már ilyenbe belekezdtek meséljenek tanácsoljanak, mit csináljak, adjak neki zöld utat, mert minden rendben lesz, vagy ragadjak puskát és kergessem el, mert neeee tegye, ha jót akar nekünk...
tényleg érdekelne, hogy mit jelent az hogy szar a cserépkályha:) és hogy miért nem inkább arra költötök:)
A kérdező hozzászólása: Sajna amihez nincs egér és billentyûzet ahhoz nem ért. Jó a bútorokat rajz és a segítségemmel összerakta, meg egyedül ki tud cserélni pár apróságot(zár, izzó) de nem egy tipikus ffi ilyen téren. Õ is inkább mesterembert hív, pláne ha nem tudjuk megoldani.
A férjed ez ügyben mit tud tenni? Vagy talán apja után kétbalkezes õ is? Miért nem áll neki a párod megjavítani a dolgokat? Az õ helyében én biztosan nekilátnék és megmutatnám az apósnak hogy hogyan kell nem elb*ni a dolgokat.
Nem teljesen értem az egészet, de miért nem szigeteltek inkább? pl, a padlás szigetelése kijonne ennyibõl azzal 30%ot is megtakatíthatsz ha stukaturos mennyezetrõl beszélünk.pl. 50.000bõl nem igazán lenne célszerû nekiállni, semminek. és miért szar a cserépkályha? arra inkább lenne érdemes költeni szerintem. azt mennyiért csinálnák meg?
A kérdező hozzászólása: Mert a gázt teljesen ki akarja dobni, és leválasztott részben van a kazán, ami nem a miénk, ezért. Meg amúgy is az õ fejében ez megy.
Nem egészen értem, miért kell szétszedni a rendszert ahhoz, hogy fával is fûthessetek. Nálunk ugyanarra a rendszerre van rátéve a gázkazán (kondenzációs turbó) és a vegyestüzelésû kazán.
Ezt így nem tudom megmondani, hogy mit csinálnék. Én éppen ezért vártam a gyermekvállalással addig, amíg saját házam lett. Ott én vagyok az úr és nem függök senkitõl. Az a baj, hogy ki vagytok szolgáltatva neki. Ha ellentmondtok vagy bármi olyat tesztek, ami neki nem tetszik, kitehet benneteket az utcára gyerekestõl mindenestõl. Próbáljátok meg szép szóval meggyõzni, aztán ha nem megy, akkor nem lehet mit tenni. Jogilag legalábbis nem. Nem zárhatjátok ki a házból, nem tilthatjátok meg neki, hogy a saját házával azt tegyen, amit akar. De én ebbõl okulva a helyetekben saját otthon után néznék bármi áron, mert ez csak fokozódni fog.
elsõ válaszoló vagyok. gyakorlatilag semmit nem tehetsz. nme a tiéd a ház, nincs hozzá papíron közötök. legalábbis ebbõl ez jön le. ár tekintetében a szakember adhat kedvezményt, ha a férjed meg az após vállalja a segédmunkát. anyagot meg szerintem meg lehet kamatmentes kölcsönre venni, ha jó helyen nézitek, esetleg a mester adhat haladékot a fizetésre szerzõdés keretében.
A kérdező hozzászólása: És azzal, hogy benne élünk, mi fizetjük a rezsiét, neki csak papíron háza, mert mindent mi teszünk rendbe. Tojik a házra, õ csak rombolni akar. A feleségét is mindennaposan otthagyta egy félkész házban, amit az elsõ hetektõl kezdett el szétverni, úgy, hogy az a ház a feleségéé, és a sajátjára nem tudott nemet mondani. Fizikailag sem bírja, félbe hagyja, amit csinál összedõl... És ha sajátja ha nem én nem bnék ki a gyerekemmel, az unokáimmal a menyemmel úgy, hogy bevállalok mindent, aztán a szemük alá a monoklit, és könnyítés helyet csak... és nem is az lenne a vita tárgya, hogy kié, hogyan, hanem ti mit csinálnátok, mert nektek kell két kicsivel ott maradni, Õ hazamegy a fûtött lakásába(ahová ti nem fértek) És a szakmája vegyész, és nagyon makacs, és õ akkor is ragaszkodik az igazához, ha a ház rád döl, mert õ akkor is jól csinálta. Mivel lehetne elnapolni, ezt a korszerûsítést. Vagy akik homemade megcsinálták mennyi idõ alatt csinálták mennyibõl, és hogyan mûködik. Ez a kérdés.
Kérdés: Kié a ház, aminek a fûtési rendszerét el akarja barmolni? Mert ha az övé, akkor joga van hozzá és akkor nem sok esélyetek van lebeszélni errõl. Viszont ha a tiétek a ház, akkor jogotokban áll nemet mondani és ha nem akarja megérteni, akkor hathatósabban kell nemet mondani (nem engeditek a kazán közelébe).
A kérdező hozzászólása: Egyik fülén ki a másikon be, ha azt mondjuk NEM, ne most, mert nincs majd szaki. Kiröhög, és ennyi. Mielõtt beköltöztünk osztottunk szoroztunk ér az jött ki lesz pár dolog amit nem tudunk finanszírozni, a nagyokos meg csakazért is szétszedte, elbarmolta, most imádkozok, hogy a fürdõ fala ne menjen szét a télen, mert megpiszkálta a vízrendszert, és valahol elment, és ázik a fal, ott ahol hivatalosan nem éri víz, de per pill nincs rá keret szétverni, megcsinálni... Szóval itt az udvarias nem régen nem mûködik, õ csak jót akar, ellenben én a diliosztályon leszek:S:S:S
nemet mondasz. közlöd, hogy szakemberre kell bízni. én ilyen esetben udvarias nemet mondanék, ami nem bántó stílusában, viszont tökéletesen egyértelmû.
"Sajna amihez nincs egér és billentyûzet ahhoz nem ért." Nem férfival házasodtál?

Mit csináljak apóssal?

Párommal mikor összeköltöztünk, adott az apjának kulcsot arra az esetre, ha valami történne, sosem lehet tudni, jól jön, ha van neki is kulcsa. De após ezt azóta kihasználja. Jön hozzánk, nem kopog, nem csenget, csak bejön. Még az ajtóból sem szól be, hogy az ember tisztában legyen vele, hogy jött valaki. Múltkor is nagyon megijedtem, hogy egyszer csak áll a nappaliban. Épp a babát etettem. Fölém állt, büdös volt, iszonyatos lábszag. Még a könnyem is kijött, nem mertem levegőt venni, a kicsit is úgy sajnáltam. Szóltam a férjemnek, hogy mondja meg neki, hogy legalább kopogjon be, ez kb. 3x így is ment, majd azzal a kifogással, hogy nem akarja felébreszteni a babát, ő nem fog csengetni újra csak bejön. Nagyon ideges vagyok már ettől. A nagy melegekben is felöltözve vagyok, tusolás után nem merek kijönni a fürdőből egy szál bugyiban, mert hátha jön após. A párom már azt is mondta neki, hogy mosakodjon meg, vegyen tiszta ruhát, a kertből büdösen ne jöjjön hozzánk. 2x tartotta be. Mostanában megint így jön. Már megszólta azt is, hogy milyen beképzelt vagyok, nem beszélgetek vele. Mikor leteszem a babát, kimegyek a konyhába, jön utánam, ha bemegyek a szobába, követ. Üvölteni tudnék idegességemben. ...és persze heti több alkalommal jön. Néha már azt halcinálom, hogy nyílik az ajtó és összerezzenek. Utálom a saját otthonomat. A párom meg mindig csak azt mondja: "már szóltam neki!" Nem bírom már sokáig. De azt sem akarom, hogy a párom azt gondolja, hogy utálom az apját, és haragudjon rám miatta. Legutóbb itt volt após 11-től 2-ig, 12-kor már felhívtam a párom, hogy jöjjön haza, mert nem bírom már, meg anyukámat is felhívtam, jöjjön át. Anyu mondta, hogy szóljak rá, de mit mondjak neki? Aztán még arról ne is beszéljünk, hogy közben azt hallgatom, hogy mennyire pazarló életmódot élek, hogy minek ez, minek az. Ki vagyok teljesen.

Legjobb válasz: Vegye el párod a kulcsot tõle, ha ennyire érthetetlen!

Vegye el párod a kulcsot tõle, ha ennyire érthetetlen!
Ó te jó ég!!!!! Hát ez elég kínos és kellemetlen helyzet.... Egy dolog jutott eszembe, bár lehet, hogy örök harag, de nincs más megoldás: le kell cserélni a zárat, és nem adni az öregnek kulcsot....
Ki figyelmeztetett? Após? Vagy párod?
Szereljetek fel reteszt az ajtóra, vagy zárd be belülrõl az ajtót, és hagyd a zárban a kulcsot. Úgyis tudod, párod mikor jön haza, akkorra kiveheted a kulcsot a zárból. Esetleg cseréljetek zárat.
Ha nem elég intelligens a saját kulcs használatához, el kell venni tõle. Vagy szereltess beakasztós láncot az ajtóra (pár ezer ft), mondd azt, hogy félsz otthon, azt kívülrõl úgysem lehet kinyitni.
Mi az, hogy figyelmeztetve lettél?! Miért hagyod, hogy hüjegyerekként kezeljenek??? Most komolyan? Ez nagyon rossz lehet!
Szard le! Retesz, kulcs a zárban és nem engeded be! Párod elég nyámnyila. Miért nem áll a sarkára?
A kérdező hozzászólása: Bele tettem a zárba a kulcsot. Attól félek, hogy kiborulok egyszer, mert nagyon rossz természetem van. Sokáig tûrök, hallgatok, volt már rá példa, hogy más is azt hitte, hogy a buta, naiv, akivel mindent lehet, aztán egyszer végigvágtam seprûnyéllel, és azt sikítottam, hogy "engem nem fogsz kikészíteni te majom!" Minden esetre, ha haza jön a párom, újra átvesszük ezt a dolgot, mert elegem van.
Kéne egy nõ az öregnek, aki lefoglalja. Úgy látom, hogy minden mondva csinált indokra van mit reagálnia, nincs más megoldás, mint õszintének lenni vele, és bele mondani az arcába a tényeket! Van, aki nem ért a mellébeszélésbõl. Nekem is volt gondom apósommal, én sem akartam megbántani, hiába tettem a megjegyzéseket, aki nem akarja, úgysem érti. Férjem szólt anyósnak, hogy beszéljen apóssal. Õ ismeri a legjobban, tudta, hogy kell tálalni. Azóta nincs gond, sõt még röhög saját magán. :)
Úh, akkor ez megbonyolítja. DE! Én a helyedben ezt tenném (nem bírnék így élni) eladnám az õ házát, a tiétekkel meg csináljon amit akar, és elhúznék messzire..... Rá fog menni a házasságotok, ha így marad minden... :-(
Ha más lehetõség nincs, hát én elintézném hogy ne szeressen átjönni. Leterhelném az apóst csajos dumákkal, pl hogy fessem ki a lábamon a körmöt, ez így szép lesz? segítsen már színt választani..Aztán meg is csinálnám ott elõtte. Vagy átjönnének a barátnõk, csajos nap lenne éppen, vagy egyszer tényleg pucéran fogadnám, mert most fürödtem, lehet hogy annyira zavarba jönne, hogy legközelebb kopogna.
Ne csináld már, hogy ilyen hülyeségen kiborulsz!! Kulcsot most a zárba, és kész. Ha a papa jön és kulcsozik, kiszólsz neki, hogy pillanat, és vársz egy kicsit. Majd rájön, hogy nem járkálhat be az életetekbe, mint egy kripli.
én a helyedben lecserélném a zárat. eszem ágába nem jutna kulcsot adni senkinek, még anyámnak se, nem hogy apósomnak.
Hagyd a kulcsot a zárban. Ha jön, kénytelen lesz csengetni. Ha azt magyarázná, hogy miért volt a kulcs a zárban, mondd meg, hogy fürödtél, vagy épp testápolóval kented be magad, és nem akartad a papát zavarba hozni, hogy meztelenül talál. Ezt minden alkalommal játszd el. Csak tanul belõle.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Kedvesek vagytok. Mindent meg fogok próbálni.
Párod beszéljen vele, hogy pl. szerdán és pénteken négy után jöhet, a többi napokon nem, mert zavarna. És zárcsere vagy tényleg hagyd a kulcsot a zárban.
Mért nem szereltek szélcsengõt az ajtóhoz? Legalább ki tudsz kiabálni, hogy maradjon kint még ezért vagy azért... Talán így, elmegy a kedve a "látogatástól". Meg tényleg szereljetek az ajtóra láncot akármilyen mondva csinált indokkal. :) Remélem meg tudjátok oldani és nem borulsz ki teljesen!
van egy köztes megoldás. Szereltessetek fel az ajtóra vagy egy kiegészítõ zárat (amit kívülrõl kulccsal belülrõl gombbal leget nyitni zárni) vagy hevederzárat, és csak az EGYIKHEZ adni kulcsot. Így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad. Az öreg nem sértõdhet meg, hiszen van kulcsa. Az már részlet kérdés, hogy pont nem azzal van bezárva az ajtó. De még két észrevétel: 1. a párod egy majom, ha nem tud az apjával ilyenrõl érdemben eredményt elérni. 2. legyél önállóbb és ha benne hagyod a zárban a kulcsot szard le, hogy kinek mi a véleménye. Ha tényleg nagy a gixxer majd benyomják az ajtó azt' ennyi Remélem megoldódik a dolog...
A kérdező hozzászólása: A helyzet az, hogy a lakás elvileg a páromé, de pár éve voltak valami gondok a vállalkozásában, és átíratta a lakást az apjára. Jó ezt most ne részletezzük :) Én is anyámra írattam a kocsimat. Arról ne is beszéljünk, hogy az én pénzembõl (apumtól kaptam) vettünk egy kisebb lakást, amiben most a papa lakik. Neki volt egy háza, de elváltak és anyós kifizette belõle. Szóval így állunk.
Dehogynem gyenge, akkor a pénz visszaadja és elveszi a kulcsot. Simán nem akar vitát, és hagyja ez téged kikészítsen!
A kérdező hozzászólása: Azt kérlek ne írjátok, hogy olyankor menjek el otthonról, mert a pici babával nem tudok egybõl felszívódni. Olyat se, hogy tegyem a zárba a kulcsot, mert csináltam és figyelmeztetve lettem, hogy ezt ne csináljam.
A kérdező hozzászólása: Egyszer már kérte tõle, valami hülye indokkal, hogy kinek kell, mert nem akarta megbántani, de azt válaszolta, hogy akkor csináltassunk kulcsot, nem olyan drága az, pár perc alatt kész, õ is nemrég csináltatott kulcsot.
A kérdező hozzászólása: Após sikította le a fejem, hogy lehet ilyen felelõtlen, hogy benne hagyom a kulcsot, mert ha véletlenül bajom lenne, hogy jönnének be, ki kéne törni az ajtót. Már mindent próbáltam. A párom meg szegény, sajnálom, mert nem akarja megbántani. Nem várhatom el tõle, hogy összevesszenek, de így sem bírom már sokáig.
Még egyvalamit nem értek. Milyen jogon jár be hozzátok? Milyen jogon van kulcsa? Esetleg övé a ház? Mert akkor érthetõ (sajnos) De ha nem övé, akkor meg kell neki mondani, hogy ez a mi házunk, nem jöhet akármikor!
Hát, basszus nem irigyellek! Én 2 éve élek a párommal, ugyan , ég nincs gyerekünk, de ha engem, vagy esetleg õt valami bosszantja/ bántja, akkor leülünk és megbeszéljük, addig ameddig olyan megoldást nem kerítünk a mindannyiunknak nem jó, õ nem tudná végignézi, ahogy én sem ha õ nem érzi magát jól egy olyan dolog miatt, amit pikk pakk meglehetne oldani! Ezek alapján pedig azt gondolom hogy a te párodat nem érdekli az igényeid, kb magasról letojja hogy te hogy érzed magad! ha ez nem így lenne, akkor biztos véget venne a dolognak, pl azzal hogy vissza veszi a kulcsot, vagy esetleg más zárt csináltat!
A párod gyenge. Cserélj TE zárat!
Zárcsere, és nem adni kulcsot. Ha kéri, mondván legyen ha baj van, nem kell adni. Megsértõdik, majd megbékél.
A kérdező hozzászólása: Lehet, hogy a végén azt fogom csinálni, hogy veszek egy zárat, kicseréltetem, mire haza jön a férjem, és azt fogom hazudni, hogy beletörött a kulcs, ki kellett hívnom a lakatost. Nem értem, hogy egy felnõtt ember, ha rászólnak, hogy kérlek csengess be, és légyszi ne gyere ide büdösen, a baba miatt, hogy ezt miért nem lehet megérteni. Azon is nagyon mérges voltam, mikor költöztem, volt egy dobozom teli fényképekkel, levelekkel, tárgyakkal még a kollégista idõszakból, szép emlékek. Após megfogta, hogy "Ezt ne dobd ki, majd én átnézem, hogy van -e benne valami hasznos". Mondom neki, hogy ezek emlékek, nem akarom kidobni, de csak nem engedte el, kitéptem a kezébõl, leszaladtam és bezártam a kocsimba. Hallottam, hogy a párom is rámorgott, hogy "nem érted, hogy az az övé?" Nem akarom leírni, néha mit gondolok róla.
1. Ha a lakás az apósé, akkor elvileg jogos, hogy be akar menni. Ettöl függetlenül nem normális dogog, hogy csak úgy ki-be járkál nálatok. Ebben az esetben költözzetek el. 2. Ha nem apósé a lakás, akkor a férjed közölje, hogy ez a ti magánterüeletetek, ö oda csak vendégként jöhet. A kulcsot vagy kérje vissza töle, vagy cserélje ki a zárat és az új zárhoz ne adjon kulcsot neki. 3. Ha após leszid, hogy miért nem tud bejutni, közöld vele re vagy a párod, hogy ez a TI lakásotok, és oda csak akkor jöhet be valaki - teljesen mindegy, hogy kiröl van szó -HA beengeditek. De szerintem jobb lenne, ha messzeb költöznétek, ebböl nem lesz jó dolog, a kapcsolatotok rövidesen rá fog menni, ha nem változtattok.
A kérdező hozzászólása: Nem gyenge a párom, mert már rászólt, morgott. Egyszer rá is kiabált idegesen, hogy ne fogja meg a babát, majd ha letusolva, normálisan jön ide, akkor foghatja. Az is a baj, hogy (esküszöm mintha direkt) a kezembe nyomott 20 ezret, hogy vegyek valamit a kicsinek. A párom meg utána mondta, hogy milyen rendes, és hülyén jönne ki, ha most venné el tõle a kulcsot. Akkor jött neki a kamu dumával, de nem jött be. De nekem inkább a pénz sem kell.
Állj a sarkadra, ennyi. Miért olyan nehéz megmondani neki, hogy amit csinál, az bunkóság? Cseréltess zárat és akkor engedd be, amikor kedved van.

Nem szeretem az apósomat. Nem mutatom, de nem bírom elviselni. Mit csináljak?

Nincsen semmi különösebb oka, egyszerűen unszimpatikus. Minden ahogy beszél, a viccei, az ahogy kínálgat folyton alkohollal. Egyszerűen nem bírom. Persze mindig kedves vagyok vele, nem mutatom, de hatalmas erőfeszítésembe kerül. Nem találkoztam még ilyen emberrel, akit ennyire nem bírtam volna. mit lehet ezzel kezdeni?

Legjobb válasz: Azért nem szereted apósodat, mert a férjed exét meg szerette? Arról nem tehet a kisöreg, azért ne büntesd szegényt.

Azért nem szereted apósodat, mert a férjed exét meg szerette? Arról nem tehet a kisöreg, azért ne büntesd szegényt.
Nagyon semmit, ha távol laktok egymástól az egy áldás..sokan csinálják sztem, h megjátszák magukat anyós-após elõtt muszájból..
Milyen sûrûn látod? A második válaszát meg nem tudom hova tenni...
A kérdező hozzászólása: nem a férjem, és én vagyok az elsõ barátnõje a páromnak. plusz szeret az apósom. sajnos gyakran találkozunk, kb heti egyszer.
Szerintem ez ilyen. Alapvetõen megteheti az ember, hogy úgy éli az életét, hogy szóvá teszi, ha valami nem tetszik neki, de most a párodról van szó. Mivel õt szereted, így nem küldheted el a családját a fenébe. Ilyen az élet, a legtöbben valamennyire megjátsszák magukat a családi találkozásokkor. Egyébként van pár lehetõséged, de nem hiszem el, hogy magadtól nem jutott eszedbe: - beszélj a pároddal, hogy említse meg az apósnak, hogy te pl. nem iszol vagy nem szereted azt az italt és ne viselkedjen így stb. - mondd meg az apósnak te magad, hogy nem kell téged folyton kínálgatni, nagyon köszönöd, de majd szólsz, ha kérsz, amúgy megvagy nélküle. Azzal pedig, hogy valaki nem szimpatikus annyit tudsz kezdeni, hogy próbálsz normálisan viselkedni és amúgy kikapcsolod az agyad, nem hagyod, hogy eluralkodjon rajtad az idegesség és az enyhe utálat, gondolj a kedvenc dalodra vagy valamire, próbáld jól érezni magad. Esetleg menj ki a friss levegõre, hagyd ott és egyél meg egy süteményt (nálunk mindig ebéddel volt összekötve a találkozó és ki volt rakva ilyenkor a kalács) stb. Pontosan tudom, hogy milyen amikor jópofát kell vágnom, pedig ordítani lenne kedvem, nekem sem könnyû, de bár ez lenne a legnagyobb problémám...


Mit csináljak, hogy apósomat megkerüljem?

Kocsmázik, játékgépezik, otthon is iszik. Velem mindig nagyon kedves és sosem bántott meg, de már csak akkor megyek szívesen, ha ? nincs otthon. A 3 éves kilány(sógoromé) sokszor heteket ott van és megszokta, de én már most mondogatom, hogy a gyerek addig lesz ott amíg én és ha indulok akkor jön velem. Erre mindig beszól hogy jaj, majd meglátod , itt is fog aludni. Egyre hülyébb és nem akarom!! Szerintetek? Ti mit tennétek. 11 hetes vagyok.

Legjobb válasz: Szia. Én is hasonló cipõben járok,nekem is iszik az apósom, csak õ ráadásul ilyenkor szörnyen is viselkedik. És odáig jutottam, hogy elõre féltem a babámat. Sajnos tehetetlenek vagyunk ellene, úgyhogy már én sem megyek hozzájuk, csak ha nincs otthon. Szerintem te is ezt tedd, ennél jobb megoldás nincs. Boldog babavárást! 15 hetes kismama

Szia. Én is hasonló cipõben járok, nekem is iszik az apósom, csak õ ráadásul ilyenkor szörnyen is viselkedik. És odáig jutottam, hogy elõre féltem a babámat. Sajnos tehetetlenek vagyunk ellene, úgyhogy már én sem megyek hozzájuk, csak ha nincs otthon. Szerintem te is ezt tedd, ennél jobb megoldás nincs. Boldog babavárást! 15 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Hát köszönöm . Levagyok súlytva. Szegény páromat meg nem akarom bántani, de akkor ritkán fogok menni. Már milliókat eljátszott mi meg fizetjük a lakáshitelt, a másik fia meg albérletes... hol van az agyuk ezeknek??? Nem is értem. Sajnálom, hogy te is így vagy.
Azt kifelejtettem, hogy ha szerencséd van, akkor egy idõ után leesik neki, hogy miért kerülgeted, bár nálunk ez nem jött be. Én már annyira haragszom rá, hogy nem is köszönök neki, õ meg csak kérdezgette a páromat múltkor, hogy miért nem köszönök, mert persze õ semmire sem emlékszik. (elsõ válaszoló)
Hali! Én a helyedben megvárnám amíg meglesz a baba, és szépen távoltartanám magam apóstól. Igazad van hogy nem bíznád rájuk a kicsit, én se tenném. És majd ha megkérdezi hogy miért, akkor fejtsd ki neki hogy mi a véleményed róla és nem akarod hogy a gyerek ezt lássa. Szégyellhetné magát. Én már jól beolvastam volna neki. Az ilyennek nincs semmi tekintélye a szememben. Jellemgyenge. Kitartást!!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen ez nem fog nekik leesni a kis agyukba. Talán nálunk akkor rájön ha majd a babát nem hagyom rá mint a sógoromék.. akkor elgondolkodhat. De már attól is félek hogy megfogja.

Alkoholista apósom tönkreteszi a családot. Mit csináljunk vele?

Masszív alkoholista, minden nap részeg. Fél éve nem dolgozik, persze ez sem az õ hibája. Egész nap piál. Az összes családi ünnepet tönkrevágja, persze nem ismeri be hogy alkesz. Nem lehet vele beszélni, nem lehet rá hatni. Már milliószor próbáltuk. Tegnap is részegen ordítozott, a fejemhez vágta h. nem törõdök a kisfiammal, és hogy úgy vagyok hülye ahogy vagyok. Gyed alatt csinálom a másoddiplomát., azt mondta hiába van 5 diplomám akkor is hülye maradok. Mindezt azért mert napközben rászóltam hogy esõbe sapka kabát és cipõ nélkül ne vigye ki a gyereket az udvarra. Egyébként is rosszul vagyok ha a gyerekem közelébe megy. Legyszívesebben eltiltanám tõle de kikapja a kezembõl (1 éves) . Mit csináljak? Már nem bírom idegekkel.

Legjobb válasz: 1. Ha ittas, ne enged a gyerek közelébe. 2. Amíg nem ismeri be, hogy problémája van, te semmit nem tudsz csinálni. 3. Nem kötelezõ sûrûn találkozni vele. Vagy egy házban laktok? Ha igen, költözzetek el.

1. Ha ittas, ne enged a gyerek közelébe. 2. Amíg nem ismeri be, hogy problémája van, te semmit nem tudsz csinálni. 3. Nem kötelezõ sûrûn találkozni vele. Vagy egy házban laktok? Ha igen, költözzetek el.
A kérdező hozzászólása: Ezzel mit akarsz mondani?
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok az a kegyetlen hárpia. Soha nem tiltottam tõle a gyereket. De amikor egy józan pillanatában bíztam benne és elvitte a gyereket sétálni majd részegen tolta haza azóta bizony komoly kontroll alatt van... Mondtam hogy hálás vagyok neki amiért megcsinálta a házat de akkor mostantól tûrjek el mindent? Az lenne a normális?
A gyermek (testi és lelki) épsége érdekében költözz el onnan a férjeddel mihamarabb! (A "testi épség" esetében nem szándékos, hanem gondatlanságbol elkövetett cselekvésre utaltam.) (egy férjes, 3 gyermekes anya)
Én vagyok megint, a 15-ös válaszado. Ha az aposod a ti házatokban lakik, tegyétek ki sürgösen a szürét. Az alkoholizmusa NEM AZ Ö MAGÁNÜGYE. Többtagu családi életközösségben abszolut nem. Nem kisgyermeknek valo otthoni környezet. Az alkoholista nemcsak magát, hanem elöbb-utobb a környezetét is tönkreteszi. Nincs jogában a gyermeket "kikapni" a kezedböl. Az embernek égnek áll a haja! Komolyan. Hivjatok rendöri segitséget, ha randalirozik, mert fog.
Én azért adnék neki egy lehetõséget, mert valószínûleg szereti a gyereket elmondásod alapján, és titeket is...csak hát az a fránya alkohol... Szóval józan pillanatában próbálnék beszélni vele, hogy szívesen látjátok(amennyiben ez igaz) jöhet unokázhat De csak józanul, és a gyereket nem viheti csak felügyelet mellett... Amíg ezt betartja nincs gond, ha nem akkor viszlát nem engedném a családom közelébe bármit adott vagy tett. Annyit tehetsz még, hogy a helyi Addiktológiánál segítséget kérhetsz ...családtagoknak is van segítség és ott szépen mindent megértesz, hogy lehet segíteni önmagadon és az apósodon. Sok szerencsét! ;)
Az alkoholista nagypapi szép mintát ad a gyereknek, hogyan is kell "felnõtt módra" viselkedni.
Szerintem ha józanul látod, ülj le vele beszélni. Mondd meg neki, hogy most õszintén, nem fogsz megsértõdni, csak mondja el, mi a baja veled. Mindent elmond, majd mondd neki, hogy most te mondod meg, hogy mit nem komálsz benne. Mondd el neki, hogy te nem szereted, ha ittas. A baba is szeretni fogja valószínüleg, mert a nagyapja. De ez nem a nagyapaság. Add tudtára, hogy az nem baj, hogy titeket nem annyira kedvel, de legalább a kicsiért tegye meg, hogy kicsit kevesebbet iszik. Ilyenkor bármit mond neked, ne szakítsad félbe, hagyjad, hogy végigmondja, kérdezzed meg, hogy miért nem szeret stb. És ha már az övén túl vagy, akkor gyõzõdj meg róla, hogy benned is van hiba? Aztán térj rá arra amit mondtam
ha após nem lakik veletek, nem kell beengedni a házba , vagy a kertbe. Ha részeg akkor meg fõleg nem.
Hogy hálás vagy, vagy nem, annak nincs köze ahhoz, hogy részeg ember ne vezetgesse, ne ölelgesse az 1 éves gyereket. Iszik? ne jöjjön a közelébe, hozzá ne merjen nyúlni. Ha ittas, ha józan, nem hülyézhet le, ha megteszi, akkor ki vele! Kíváncsi vagy arra, hogy a saját lakásodban ordítozzon? Nem? Akkor be se engedd.Állj a sarkadra, mert az ilyen alkesz kihasználja, hogy nincs fegyvered a bunkóság ellen. Mutasd, hogy van, csak a szigorból ért a tapló.
Amikor izzadtan, nyakig meszesen, porosan dolgozott napestig az az "öreg barom" a házatokon, akkor is "raplizott" a kisgyerek? Vagy akkor még minden szép, és jó volt?
A kérdező hozzászólása: Igen . Szereti a gyerek, mert õ is szereti a gyereket ez tény.De ez mit változtat a dolgon? Szerintem semmit..érte se hajlandó megváltozni.
Reszvetem, de miert engedtetek hogy nalatok lakjon?
Abból amit írsz az tûnik logikusnak, hogy együtt laktok. Miért? Álljatok a saját lábatokra, és akkor a saját otthonotokban úgy éltek ahogy akartok, és azt engedtek be akit akartok. Addig nem! Sz.r helyzet, de ott õ van otthon, és neked kell alkalmazkodni. Szeretem az ilyen kérdéseket. Nem változtatok azon amin tudok, hanem ahhoz kérek segítséget, hogy azon változtassak amit nem tudok. Eleve nem szültem volna egy alkoholista após mellé gyereket. Egy albérletet csak ki tudtok fizetni.
Ott éltek apóssal?
A kérdező hozzászólása: Nem lakik nálunk. Õ újította fel a házunkat (mert egyébként kõmûves) ami útba esik a kocsma felé. .... Így hogy mondjam neki hogy ne tegye be a lábát ? Szegény kisbabám meg szereti azt a barmot... Megluátja és addig raplizik amíg el nem kezdi vezetgetni.... Amikor elveszem tõle akkor meg sír szegény. Ezért gondolja após hogy én nem törõdök vele csak õ.
A gyerekek megérzik, ki szereti õket.
Ajto bezar, nem engedni be. Csaladi unnepekre ne hivjatok el.
Igen, így ne engedd be. Megmondanám egyenesen, hogy részeg ember nem jöhet be, és bezárom az ajtót. A gyerekem az elsõ, após, de még a férjem sem érdekel ebben a kérdésben. Menjen, ahova akar!
A kérdező hozzászólása: És ha jön majd a hülye dumájával hogy õ újította fel a házat és ez a hála? Mertjönni fog.... Tény hogy nem kellett kõmûvest hívni és hálás is vagyok érte de inkább kifizettem volna..ha ezt tudom. Amúgy a felújítas is csak jó ürügy volt a kocsmázásra... Neki semmibenem került akkot sr volt épp munkája ...
Azert ha a gyerek szereti, annak csak van valami oka.
A kérdező hozzászólása: Sajnos azóta meghalt. Nyáron diagnosztizálták nála az alkoholos májzsugort, a szövõdményekbe másfél hónap alatt belehalt. :'( Azt tanácsolom mindenkinek , ne hanyagolják el a dolgot, évi 1 vérvétel életet menthet!

Após ÉN Barátnõm, mit csináljak?

Após Anyós külön él, após kamionozik, állítólag sokat keres . Barátnõmnek (lányának) , meg nem hajlandó semmit se venni, haza jön egybõl ez volt az volt kamionozás közben , nem az az elsõ hogy lányom van e ruhád, suli hogy megy , kajád van-e stb. Ráadásul apósnak van egy 2 éve tartó kapcsolata és az is fontos , kamion meg az a nõ. Azt nekem pampog hogy vigyázzak a lányára , de neki kell felnevelnie amig önállónem lesz , saját állás stb. Az a lényeg nekem is kell saját szabad tér, alakítsam az életem . Mert még nincsen meg nekem sem az anyagi háttér , értem itt saját ház , albérletbe meg nem költözhetünk össze. Az apja csak magára gondol . Belföldön is tudna kamionozni. Nekem is vannak problémáim , már kezdek besokalni , kezdem úgy érezni érdemes-e az életemet tönkre tenni ez miatt . Néha azt gondolom Jobb lenne egyedül azt leszarom az egészet így nem haladok sehova jövõmet tekintve , de csak szeretem a barátnõmet . nem tudom mi tévõ legyek . Saját ház lenne a legjobb . Bocsi ha nagyon zavaros , de rem. érthetõ lesz valamennyire .

Legjobb válasz: térj át gyengébb drogra

térj át gyengébb drogra
nem kell eltartanod. Akkor úgy igazából mit kell csinálnod, ami ennyire zavar?
Nem igazán értelek, de szerintem te sem magadat... a barátnõdnek van apja, aki nem te vagy, miért akarsz úgy viselkedni? Ahhoz meg, hogy a pasi - aki távolról sem az apósod - kivel él együtt, végképp nem értem, mi közöd van.
A kamionos hapsi a kérdezõ férfinak a leendõ apósa. Ergo, a kamionos lányával jár, aki elvárja, hogy figyeljen a csajra amíg oda van. Kusza, de ennyi a lényeg. Kérdezõ. Egyrészt valahol kötelességed is, vagyis ennek belülrõl kellene jönnie, hogy aggódsz a barátnõdért, figyelsz rá. Az, hogy az apja nem pénzeli nem a te posztod, a véleményed meg lehet róla.
Elolvastam kétszer, de nem értem. Ki neked ez a lány? Vele jársz? Miért ne tudnál emiatt te elõrelépni? Ha csak barátnõd (jársz vele) akkor nem laktok együtt, ergo néha találkoztok, aztán annyi. Ha meg csak ismerõsöd, barátod akkor meg semmit sem kell tenned. Egyébként sem értem mit kellene neked tenni. Majd akkor tegyél valamit ha elveszed feleségül. De a házasság se arról szól, hogy neked lakással kell rendelkezned, hanem majd együtt vesztek lakást.
És mégis mit akarsz ebbõl kihozni. A szitu érthetõ, de az hogy mit vársz az nem. Te tartod el a barátnõdet?
Az apósod lánya az a férjed testvére. Férjed mit szól hozzá, hogy ti tartjátok el a testvérét?
A kérdező hozzászólása: Bocsi az ilyenekkel nem vagyok képe, apósnak a lánya bátya hogy kell mondani . De nem ez a lényeg , hanem mit csináljak , ill mit javasoltok.
jesszasz, a barátnõd apja az apósod? Akkor õ a sógornõd, nem?
A kérdező hozzászólása: Ad neki pénzt . Azt mondja legyek mellette mindig (veszélyes környéken laknak) , amíg õ távol van, meg segítsek a háztartásba . De ez nem az én problémám. Nekem is épÍtenem kell a jövõmet , így meg leragadok . Após meg semmit se tud felmutatni a kamionozásból . Meg nem értem akkor miért nem költözik össze azzal a nõvel.
No, hát akkó vigyázz a lányra! Fedezd hátulról, amíg após úton van...D

Mit csináljak az "anyósomal"? Igazából nemis az anyósom, csak az apósom felesége, az anyósomat (igazit) imádom.

Folyton kijelent dolgokat, nem javasol...nem vehetsz bébikompot, nem lehet élõ karácsonyfa, nem adhatok a fiamnak (8hónapos) banánt, ilyenek...az agyamra megy, csak birka vagyok, hogy hagyom...

Legjobb válasz: Ne csináld amit mond! Bár bébikompot tényleg ne vegyél!

Ne csináld amit mond! Bár bébikompot tényleg ne vegyél!
Bébikomp tényleg a legrosszabb választás egy kisgyereknek. Én már azt sem értem minek árulják még amikor bizonyítottan káros. Ez egyáltalán nem hülyeség tõle.
Semmit. Bólogassál aztán szard le.
Én se akarom támogatni az anyóst, de bébikompot ne vegyél. Egyébként meg az egyik füleden be, a másikon ki. A bébikompról (és hasonló okosságokról, pl. mit ehet a gyerek) neten gyorsan tájékozódhatsz. Egyébként egy háztartásban éltek?
Bébikompot tényleg nem ajánlják, de ha akarsz veszel, nem akarsz nem veszel. Mi kaptunk és használta is lányom, de attól függetlenül mászik/mászott, most már inkább menni szeretne amihez még kell fognunk a kezét, de már pár lépést megy egyedül is. Banánt pedig ehet 8 hónaposan, még üveges bébiételben is lehet kapni. 1 éves kislány anyukája
Meghallgatod (vagyis úgy teszel, közben meg átgondolod a hétvégi menüt pl), és teszel rá magasról.
Azt hittem elõször, hogy együtt éltek. De ha nem, akkor nem értem, mi a probléma? Ne foglalkozz vele, ennyi... Bébikompot meg tényleg ne vegyél, baromság, max arra jó, hogy a gyerek fejre álljon belõle:) )
Egyszerûen csak ilyen a stílusa. Egyébként, ha látod, h a gyereknevelés ilyen "tûzfészek", miért nem tereled el a beszélgetést, ha arra kerül a szó?
Ha nem éltek együtt akkor miért számít mit mond? Ha azt mondja nem vehettek élõ fát, szimplán kérdezd meg miért? Aztán bólogass helyeslõen, és tedd azt amit akarsz. :)
Ha nem is együtt éltek, akkor nem értem, miért nem tudod megmondani, hogy de így lesz, mert nektek így jó! Vagy bólogatni, és elengedni a füled mellett.
Amikor elmérgesedik a helyzet, akkor már az ésszerû tanácsod sem fogadjuk meg, de nem is csoda. Szerintem ne azt csináld, hogy nem foglalkozol vele, hanem mondd meg: élõ karácsonyfa lesz, mert azt szeretnék, stb.
A kérdező hozzászólása: Külön élünk.
A kérdező hozzászólása: igen, tudom már, h nem kéne komp, nem is az a baj, hanem ahogy megtiltja...nem akarok dacolni, de nem így kéne szerintem...
A páromnak van erre egy jó módszere, már én is átvettem. Ha valaki erõltet valamit nagyon, amit mi nem akarunk. Pl. nem vehetsz élõ karácsonyfát, annyit mond: jó. Nem vitázik, nem lelkizik. Rábólint, jó. Aztán elmegy a boltba és vesz egy élõ karácsonyfát end of the story. HA meg a valaki eljön és vekeng a fa miatt, megint csak azt mondja, jó. :D Rémületesen vicces! Próbáld ki!

Ha a családbn van influenzas de nem bizti hogy h1n1 akkor mit csináljak karácsonykor? Mert aposom anyosom beteg és ugy volt 24 én délben náluk leszünk.

igazából az a baj hogy be vn az egész két ünnep között osztva és nem tudom átvariálni.fiam 16 hós

Legjobb válasz: Ne menjetek. Mindegy milyen influenza! Egyik se jobb a másiknál.

Ne menjetek. Mindegy milyen influenza! Egyik se jobb a másiknál.
Szerintem egyértelmû, ha betegek akkor nem mentek majd mentek ha meggyógyultak.
A kérdező hozzászólása: most abban reménykednek hogy 24 ikére jól lesznek, szerintetek?lehet ilyen?van csoda?meg lehet csak kezdeti tüdögyulladása van aposnak.anyos csak náthás
Én akkor sem vinném nem hiszem hogy megsértõdnének ezért vagy igen. 2 voltam
Én NEM mennék hozzájuk és egy darabig megkérném õket, hogy õk se jöjjenek... A gyerekemet meg MOST AZONNAL elvinném beoltatni, mert a 16 hós gyereket már simán beoltják! (Oltás után 2-3 hétig még karantén.) Meddig akartok ilyen frászban élni??? Nem lenne jobb nyugodtan élni, hogy ne kelljen félni az életveszélyes szövõdményektõl?! (Mellesleg a H1N1 vírust olyantól is megkaphatja a fiad, akinek még nincs látható betegsége.)
hát ha meggyógyulnak, átmehettek szerintem, de ha betegek maradnak, talán nem is lesz kedvük vendégeket fogadni.
Elõször azt gondoltam csak vicc ez a kérdése... de nem látom, hogy téged ez tényleg gondolkodóba ejt!!!??? Jesszus, nem hittem, hogy léteznek emberek, akiknek nem a gyerekük az elsõ. Te tudod, lehet a kórházban is karácsonyozni. Ne haragudj, hogy ezt ilyen nyersenm mondom, de csak remélni merem, hogy meg sem fordul a fejedben beteg emberek közé vinni a babádat, míg más pl. én kinkeservesen oldom meg, hogy a gyerek még véletlenül se találkozzon betegekkel. Én sokkal rossazbb helyzetben vagyok 5 hós a babám, még nem lehet oltatni, most abban reménykedek, hogy 6 hóstól is lehet majd, és akkor már csak egy hónap, ebbõl a rémségbõl. A kisfiad miért nincs beoltva, vagy azok közé tartozol, akik szerint ez egy kitalált vírus???!!!!
szerintem ha nem ma kezdödött náluk akor még 24.-éig rendbe jöhetnek én is izgulok ki jönn Boldog Karácsonyozni betegen hozzánk. Sajnos tavaly a 3 hónapos babámhoz is jöttek igaz még az nap nem volt rajtuk a tünett de másnapra igen , így mi is elkaptuk.
Szia! Én nem mennék. Biztos megértik, hogy nem akarod, hogy a fiad beteg legyen. Nálunk ha valakinek csak folyik az orra, vagy köhint egyet, nem jön hozzánk és mi sem megyünk nehogy fertõzõn. Ez soha nem is volt kérdés, és sértõdés tárgya sem. Három gyerekes anyuka

Mit csináljak, hogy lekopjon az apósom rólunk?

Az apósom rám van kattanva, ajánlatokat tesz nekem. A v?legényem bátya már kitiltotta a lakásukból és megtiltotta azt is, hogy egyáltalán elmenjen hozzájuk. És ha ez még nem elég, akkor minden elvisz, ami megtetszik neki. Egy elviselhetetlen, kiállhatatlan ember. Nem akarom megsérteni, de nem akarom, hogy rámenjen a kapcsolatunk és nem akarok vele semmiféle kapcsolatot fenttartani!

Legjobb válasz: rugd tokon a disznot! hogy ezek a ven huszarok ennyire perverz barmok legyenek?! Uristen! dehat a mennye vagy, vagy az leszel. a baratod kellene rendre utasitsa az oreget.

rugd tokon a disznot! hogy ezek a ven huszarok ennyire perverz barmok legyenek?! Uristen! dehat a mennye vagy, vagy az leszel. a baratod kellene rendre utasitsa az oreget.
úristen, ilyen létezik?! hát nem tudom mit csinálj, ahogy olvastam az írásod, a gyomrom forgott! ha máshogy nem megy, sértsd meg, mert ezek szerint ennyire egy tapintatlan ***sz.. meg a pároddal is beszélj, hogy mennyire irritál téged apósod viselkedése, mondd el, hogy a párodat szereted, de az apja viselkedése undorító, nem bírod elviselni, és félsz, hogy elõbb-utóbb rá fog menni a kapcsolatotok! kérd meg, hogy tegye helyre az apját, mert ha nem, akkor majd te vagy az apukád helyreteszi, de ez így nem maradhat! meg mi az, hogy elviszi, ami megtetszik neki?!?! az is lopásnak számít, hiába rokon!! ott törném le a kezét! sok sikert, és kitartást! remélem minél elõbb megoldódik ez a nem is kicsi probléma!! ui.: most belegondoltam, és ha egyszer nektek kislányotok lesz, akkor majd õt is zaklatni fogja?!?!?!
elõzõ vagyok! és soha ne engedd be, ha egyedül vagy otthon!!!!! sõt, legjobb lenne, tudatni vele, hogy ímg nem vesz vissza, addig nem látjátok szívesen!
A kérdező hozzászólása: Õ nem tudja, hogy a menye leszek/ vagyok, nem szóltunk neki, nélküle tartottuk meg az eljegyzést is. Anyósomnak is már más férje van (hála istennek). Már beszéltem a párommal, és arra jutottunk, hogy nem mondjuk meg neki hova költözünk, mert akkor zaklatni fog mindet. Ja és õ (nagyon) vallásos embernek mondja magát.
És mi lenne, ha esetleg engednél az öregnek. Mond, hogy nincsenek perverz gondolataid... Tudom, hogy ott van az agyad mély rejtekében a vágy, csak félsz bevallani. Nem is tudhatod, micsoda csõdör lehet a kisöreg... Naaa gondolj bele, már látom, ahogy vmi kis halvány csillanás van a szemedben, csak az elõítéleteid elfojtják!
Az öreg elõl nem menekülni kellene haláláig, hanem rendesen megmondani a pároddal kézenfogva a frankót! PL: Pista bácsi idefigyeljen: együtt vagyok kapcsolatban a fiával, eljegyztük egymást, és ha maga felé volna egy minimális érdeklõdésem is már kerestem volna a társaságat..ezennel megkérem, hogy ne keressen minket, majd a kisfia átmegy, ha érdeklõdik maga iránt, de itt a cselekedetei miatt nem látom szívesen. És nyugodtan sértd meg-õ is egyfolytában téged sérteget a zaklatással. Vén kujon-menjen ahova gondolom!Mindenekelõtt bármi a terved oszd meg a pároddal, hogy nehogy õ felreértsen valamit és tényleg baj legyen...De ha a párod ezt tudja, miért nem cselekszik??????
Szerintem is minnél elõbb el kellene hajtani a vénembert. Nehogy már ti meneküljetek elõle, és késõbb ha gyerekeitek lesznek, akkor állandóan rettegni fogsz, nehogy rátok találjon?? Mondjátok meg neki nyíltan, ha kell durván, a dolgokat, és egyáltalán ne is engedjétek be a lakásba. Ha meg nem bír magával, bármikor fel lehet jelenteni zaklatásért. Amúgy meg nem hiszem, hogy azzal kellene foglalkoznod, hogy megsérted-e vagy sem, mert az hogy ajánlatokat tesz neked, gondolod nem lenne sértõ a fiára nézve??!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!