Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, anyósom (62 db)

Mit csináljak? Anyósom eleinte szeretett, de most megváltozott a véleménye és nem lát szívesen a családjában.

Ez a második házasságom, az elsőből van egy kisfiam és egy kislányom. A férjemnek ez az első házassága. Egy ideig minden rendben is volt, a családja is szeretett. Terveztünk egy közös babát, de sajnos elvetéltem és a férjem véletlenül elszólta magát, hogy nem ez volt az első és a magyarázkodásával még jobban bekavart. Most anyósom ellenem fordult, mert véleménye szerint nem vagyok a fiához való mert már volt abortuszom (3 missed ab. és egy mert beteg volt a baba) és így milyen anya lehetek. Nagyon rosszul esik és úgy érzem olyan dolog miatt hibáztat amiről én nem is tehetek. A férjem kitart mellettem és mindenben támogat, de tudom, hogy nagyon sokat jelent neki az anyja és félek, hogy végül rosszul alakulnak a dolgaink.

Legjobb válasz: Én sehogy sem értem ezeket a megfelelési kényszereket a nõk részérõl anyós irányába.Nekem is volt anyósom,nagyon szép kapcsolatunk volt,de sosem akartam neki megfelelni.Nehogy már nekem kelljen anyós elképzeléseit ,igényeit és vágyait kielégítenem. Nem értem,a nõk részérõl ezt a "jó anya-rossz anya" vetélkedõt sem.Az ,hogy ki a jó anya azt csakis a gyerek mondhatja ki,és pedig a saját anyjáról.Szóval ez nem az anyós mondata. Szerintem anyós megijedt,hogy nem lesz saját unoka. Sajnálom a veled történteket. Esetedbõl is látszik a nõk(anyós) tényleg nagyon empatikusak tudnak lenni. A lényeg az,hogy te ne hibáztasd magad.Minden jót neked.

Én sehogy sem értem ezeket a megfelelési kényszereket a nõk részérõl anyós irányába.Nekem is volt anyósom, nagyon szép kapcsolatunk volt, de sosem akartam neki megfelelni.Nehogy már nekem kelljen anyós elképzeléseit , igényeit és vágyait kielégítenem. Nem értem, a nõk részérõl ezt a "jó anya-rossz anya" vetélkedõt sem.Az , hogy ki a jó anya azt csakis a gyerek mondhatja ki, és pedig a saját anyjáról.Szóval ez nem az anyós mondata. Szerintem anyós megijedt, hogy nem lesz saját unoka. Sajnálom a veled történteket. Esetedbõl is látszik a nõk(anyós) tényleg nagyon empatikusak tudnak lenni. A lényeg az, hogy te ne hibáztasd magad.Minden jót neked.
Az a lényeg, hogy a férjed kiáll melletted! A félelmet mi magunk teremtjük! Ne hagyd, hogy anyósod elrontsa a kapcsolatotokat! Állj ki magad mellett, de háborút ne kezdj vele, hiszen azt írod, fontos a férjednek. Adj idõt a dolognak, majd lecsillapodik. Amíg nem, addig meg találkozz vele csak ritkán, amikor elkerülhetetlen, de akkor legyél vele kedves.
Elõitéletes anyós, régi gondolkodásmóddal. Új generáció vagyunk más gondolkodásmóddal. Semmiképpen nem lehet a két generációt összehasonlítani, még gondolkodásban sem. Önbizalomhiányos gondolkodás- megfelelési kényszer Elõször önbizalmat kell építeni és majd nincs szükség senki véleményére akinek megfelelni kellene. Azonos gondolkodási szinten nem lehet problémát megoldani, csak ha egy szinten feljebb nézel rá. :-)

Mit csináljak? Anyós gondok.

Kikészít anyósom ideglieg már mindenért éngem hibáztat gyűlöl. Szeretem a fiát nagyon ezért nem szólok vissza neki,de nem bírom már sokáig. 1 évvel ezelőtti problémákat hozza fel mert nem tud mit felhozni ellenem már.Oda figyelek arra már hogy ne nagyon tudjon mibe belekötni de abba is beleköt miért vettem dolgokat a lakásba a régi miért nem jó..(pl..cukor tartó meg hasonló kis dolgok..) Igaz nála lakunk a párommal de a párom nem akar el költözni inen.Már annyira vészes a helyzet hogy köszönni is nehezen hajlandó.Párom mellettem van mindenben ebből nagy viták szoktak lenni.

Legjobb válasz: A párod nincsen semmiben sem melletted, mert ha ott lenne akkor már rég elköltöztetek. Szerintem anyósodnak teljesen igaz van, hogy az ö lakásában, az ö háztartásában az ö cukortartóját használjátok. Ha nem tetszik a régi lehet neki karácsonyra egy újat ajándékozni, akkor eldöntheti ö, hogy akarja-e vagy sem az újat. De mit szolnál ha a te lakásodba menne anyósod és lecserélné a cukortartódat? Egyszerüen el kell költözni.

A párod nincsen semmiben sem melletted, mert ha ott lenne akkor már rég elköltöztetek. Szerintem anyósodnak teljesen igaz van, hogy az ö lakásában, az ö háztartásában az ö cukortartóját használjátok. Ha nem tetszik a régi lehet neki karácsonyra egy újat ajándékozni, akkor eldöntheti ö, hogy akarja-e vagy sem az újat. De mit szolnál ha a te lakásodba menne anyósod és lecserélné a cukortartódat? Egyszerüen el kell költözni.
"majd az anyja elfog innen menni" - mégis hova? Ott hagyja nektek a házat? Én tuti nem élnék így még 30-50 évet. De te tudod. Ez jobb nem lesz, csak rosszabb.
Kérdezõ, ilyet akkor is illetlenség csinálni! Az az õ háza, õ él ott 30 éve (ha nem több), ne cseréld le a cuccait benne, akkor sem, ha szerinted ízléstelen. Ha nem tetszik, felvetheted neki, hogy mi lenne, ha néznétek egy újat közösen, de csak úgy odatrollkodni és kidobni az övét puszta bunkóság! Ha az anyós tisztítási módszere neked nem megfelelõ az sajnálatos (elõfordul), de ez nem jogosít fel arra, hogy kidobáld a cuccait. Gondolom te is fel lennél háborodva, ha bemenne a szobádba, kidobná a kedvenc pár cipõdet mert sáros és amúgy is régi, és venne valami neked nem tetszõt helyette...
Bocsi ez nem anyòs gond hanem meny.De mêg az se mert igazàbòl nem az anyosòd.Amìg ott laksz csend a neved mindenben.Arra vàrni, hogy majd elmegy ( egyèbkènt hova menne, vagy meghal?) ha megunja vagy ilyesmi szànalmas. Elkell költözni sajàt èletet èlni...
Hát ebben a formában igaza van.Azt hittem magadnak vettél új cukortartót, ahhoz pl semmi köze.De ezt csinálhattad volna finomabban is. 1: Nincs az a zsíros cukortartó, amit ne lehetne elmosni, bármennyire is ragad a zsírtól. 2:Ha már az elsõ megoldás derrogál veszel egyet magadnak is és hogy ne bántódjon meg megmondod, h kaptad ajándékba és szívesen használnád azt IS.Az övét nincs jogod elpakolni. 3:Akár ajándékba is vehettél volna valamit ami neki is tetszik és nem arra hivatkozni, h neked nem tetszik az övé (pláne, hogy te élsz nála és nem fodítva).Pl: "Bözsike néni, tudom, hogy már van egy, de megláttam ezt a cukortartót és arra gondoltam biztos tetszene Bözsike néninek is, nem tudtam otthagyni". Úgy kb ennyi.Te nem akadnál ki ha õ lakna nálad és elpakolná a cuccaidat majd kirakná amit õ vett?
Te költöztél oda. 20 éves vagy és szerelmes. A párod nem akar elköltözni. És neked volna hová menned? Akár vele akár nélküle? Mert, ha az a fontos mindkettõtöknek, hogy együtt maradjatok, akkor menjetek. Jobb nem lesz. Sõt!
Istenem, már megint egy ilyen... Hány évesek vagytok? Van munkátok? Minek költöztél az anyós nyakára, ha nem jöttök ki?! A párod miért nem akar elköltözni? Egész életében nem ülhet anyuci szoknyája mellett... az ilyen hapsikat kerülni kell akik rá vannak nõve az anyjukra. Az anyósnak meg igaza van, ha az õ cukortartóját dobálod ki és veszel újat. Ha a sajátod, akkor csak házsártos.
Vannak anyósok, akik a segítséget célzásnak veszik és megsértõdnek. Volt egy ismerõsöm, akik szintén anyósékhoz költöztek, és hát az volt, hogy majd anyuka fõz, mert az ízlik a családnak, majd anyuka mosogat, mert õ tudja mi hová való, majd anyuka... mindent. Szegény csaj nem mert semmihez sem nyúlni, egész nap gubbasztott a szobában. Anyósa meg mindenkinek azt beszélte, hogy egy lusta disznó, a fiának is mondogatta állandóan, pár év múlva el is hajtották a háztól. Még szerencse, hogy gyerek nem született. Talán próbáld meg úgy, hogy "nem bánja anyuka, ha segítek magának? például kitakarítom a konyhát, míg maga mást csinál.."
A kérdező hozzászólása: Szereti ezt a házat a párom úgy van vele hogy majd az anyja elfog innen menni átveszi a ház kölcsönt stb.. párom 24 én 20 Most fejeztem be a sulit éppen munkát keresek de eddig is adtam a háztartásba 30-40 körül havonta. Azért vettem mert tiszta zsír volt és igénytelen volt az egész, nem bírtam nézni már.De nem dobtam ki az övét hanem be áztattam és elrajtam.

Tanácsot kérnék mit csináljak anyóssal és, a babámmal?

3 hetes picir?l van szó.Most történt a napokban, hogy jött hozzánk egy estére de nekem aznap mellgyulladásom lett ami miatt 39 felett volt 1 napig a lázam folyamatosan. Õ egész nap babusgatta,? pelenkázta,szopi után büfiztette ,? fürdette. A párom hatására hagytam ,mivel fogadjam el a segítséget mert én nagyon rosszul voltam már 39.6 lázzal és egy napja már nem aludtam ,mert a lázam nem ment le 20 percre sem. Közben anyós jött az okosságaival , meg ,hogy ne szoptassam hanem fejjem le a tejet és majd ? megeteti.Meg milyen dolog ,hogy cicizés után teszem tisztába a picit. Míg a dokinál voltam nem tette tisztába azért se ,hogy be tudjon szólni. A pelus persze teljesen teli volt, nem is tudom ,hogy nem érezte. Másnap már alig bírtam idegileg, a betegség a babám "távolléte" és anyós is fusztrált. Másnpa még itt maradt, akkor is ez ment,majd este már fürdésnél összevesztem a párommal ,mert arra ébredtem fel,hogy a gyereket felkeltették ,mert fürdés van. Mire én lettem lehurrogva,hogy anyós jót akar,csak nekem akar jót,meg ha valamit mond azt fogadjam meg mert biztos jót mond. Hát elszakadt a cérna én kiborultam ,egészen addig minden simán ment, több gyerek n?tt fel mellettem és láttam el ?ket ,tanultam is és a véd?n? szerint is nagyon jól látom el az els? szülött gyermekemet. De abban a pillanatban azt éreztem én vagyok a rossz feleség, anya.Pedig én vagyok itthon minden nap egyedül a picivel a kutyával, teljesen jól kialakított napirendünk volt és minden a legnagyobb rendben ment eddig,De ez a két nap alatt teljesen felborult a lelki harmóniám, a napi rutin,a napirend minden.

Legjobb válasz: Nyugi, már nincs ott anyós. Koncentrálj a babádra és majd újra beáll a napirend. Bár ez nekem kicsit furi, mert nálunk ennyi idõsen napirendrõl szó sem volt. Úgyhogy nyugodj meg, szoptasd a babád ahányszor csak akar és vissza fog jönni a tejed.

Nyugi, már nincs ott anyós. Koncentrálj a babádra és majd újra beáll a napirend. Bár ez nekem kicsit furi, mert nálunk ennyi idõsen napirendrõl szó sem volt. Úgyhogy nyugodj meg, szoptasd a babád ahányszor csak akar és vissza fog jönni a tejed.
Szerintem ezt egy kicsit túl reagálod, ne haragudj. Ahogy olvasom a szavaidat a segítség az jól jött, jól jönne most is, és anyósod jól el is látta a picit. A tanácsokat amiket ad nem muszáj ám megfogadni. Egyik füleden be, a másikon meg ki. Azt pedig szépen megmondhatod neki, hogy köszönöd szépen a segítséget, nagyon jól jön, de a napirendet, és a szokásaitokat tartsa tiszteletben.
39 fokos lázzal nem lehet egy picit ellátni! Megszédülsz, megbotlasz, a picit elejted, elestek, meg is van a baj! Igaza van az az Anyósnak, megetette volna cumisüvegbõl, mert 1 órán át míg szopizik a baba mém egyszerû betegen fogni! Abban is igaza van, hogy evés után nem szabad pelenkázni, mert bukik a baba, vissza jön a tej! A tej mennyisége nem biztos hogy csökkent, a baba nõ, egyre többet szopizna, és lehet nincs annyi tejed amennyi neki kellene! A pici eddig pici volt, evett aludt, most már jön Az a korszak, hogy nem alszik ha leteszed, sír nem tudni miért, hasfájás... ami nem az anyós hibája, életkori sajátosság! inkább köszönd meg a segítséget, mint hogy még neked áll feljebb!
Örülj, hogy segített az anyósod, ezek nem olyan nagy dolgok, ami miatt ennyire pipásnak kéne lenned. Ez a fajta segítségért hálás lehetnél. És az, hogy akkor volt napirended, most meg más lett ez nem is biztos, hogy attól van, a picik változnak, mindig alakul a napirend, ami tegnap jó volt, ma már nem biztos. Szerintem higgadj le, és majd más szemmel látod a helyzetet. ha nem akarod anyóst, akkor beszélj vele, már most, az elején úgy kell szoktatni, ahogy késõbb megfelelõ lesz.
Mindig is önzõ menye maradsz ha anyós így gondolja. A legrosszabb az egészben az, hogy drága férjed nem mellétek az új családja mellé állt hanem anyuka oldalra. elsõsorban most az a legfontosabb, hogy újra ráhangolódjatok egymásra a kcisvel. nézz rá és feletjs el mnidnet. legyn ö a legfontosabb és cisnálj úgym indnet mint korábban. Ha megnyugszol és nem szól senki be akkor a tejed is és te is és a baba is rendbe jöttök adj idõt. Sajnos tudom milyen ez... két nap kártételeit 3 hét alatt tudtam helyre rakni anno én is.
Na látjátok, nesze neked napirend...ezért nem hiszek benne, borul minden. Én is voltam beteg, anyósom intézte a gyerek körüli teendõket, semmi baj nem volt sem ez alatt sem utána. Lazíts.
A kérdező hozzászólása: A napirend olyan , hogy reggel megvan a rituálé, hogy alsórész lemosás, átöltözés, arcmosás, kajcsi alvás. Majd én kitakarítok. Majd ahogy a pici akarja, szopi alvás stb, de délután közös pihenés, majd séta a kutyával, utána megint evés....., valamikor 9 körül alvásból felébredve pancsi , evés , alvás. Eddig mindig tudtunk elég idõt együtt tölteni, de mindent meg is tudtam mellette csinálni míg a szobájában aludt. De most 2 napja semmire sincs idõm, mert mindig mellettem lenne, és cicizne. Próbálok lenyugodni, de nem sikerül amíg nem találok megoldást.
A kérdező hozzászólása: Végre valaki aki hasonlót átélt. Nem engedtem abból , hogy szoptassam , csak egész nap kaptam , hogy lehet nem is lehet szoptatnom, fõleg a gyógyszer mellett. De arra nem gondolt, hogy amit lefejek az ugyan az amit szopizik, szóval mindegy , hogy adjuk be neki. Csak neki nem mindegy , mert neki jó lett volna ha õ eteti. Egyik gyerekét se tudta szoptatni, gondolom így olyasmi érzést élhetett volna megint át mint anno a gyerekeivel, csak abba nem gondol , hogy az unokája rovására tette volna.A doktort is meg akarta kérdõjelezni amikor mondtam, hogy sûrûbben kell cicire tenni és a gyógyszerek semmi bajt nem okoznak neki. Nagyon erõszakos volt, már majdnem sírtam, mert az utolsó pillanatban kaptam kézhez a cicit, mert tömte a szájába a cumit , hogy nyugodjon meg. Írtam , hogy a párom miatt nem akarom megbántani. Anno 2-szer is különmentünk a párommal anyósom miatt.Egyszer azért mert terhes lettem és a párom fejét telibeszélte , hogy el kell vetetnem, pedig addig akarta párom elõtte, terveztük. A végén a sok idegeskedés hatására talán elvetéltem. Majd még mindig õ volt az elsõ helyen én meg utána valahol. A szünet bebizonyította , hogy én kerültem elsõ helyre. De mégsem érzem azt , hogy kiállna mellettem vagy megvédene, vagy csak õ állna a sarkára, hogy megmondja a mi családunk, a mi gyerekünk a mi életünk. Amikor terhes lettem akkor békültünk ki és akkor jött a nagy családi idil, még az esküvõt is megszervezte pedig nem úgy terveztem, de akkor is engedtem a párom miatt. Majd szülés után itt akart lenni 2 hétig, és a párom csak akkor beszélt vele amikor mondtam, ha õ nem akkor majd én megmondom , hogy 2 hétig senkit sem akarok látni, fõleg nem , hogy itt legyen egész nap. Mire eljutottam ideáig (leírtam) nem is tudom miért nem nyitom ki a szám, anyósom nem akarom megbántani vagy a párom, vagy egyiket se, vagy csak gyáva vagyok, teljesen összezavarodtam.
A kérdező hozzászólása: Lehet tényleg én túlzom el, de én ilyen vagyok és nekem ez már sok. Tejem eddig volt, egy cicibõl 100ml vagy többet is le tudtam fejni. most nem tudom megnézni , mert egyfolytában cicizne a pici és nagyon sûrûn van mellen.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom olvastad e második, hogy nekem nem kellett volna segítség most se kell!! a párom miatt fogadtam el, mert ha nem teszem akkor abból sértõdés lett volna számára és akkor a szemébe én vagyok a rossz. Ezt próbáltam elkerülni. Én teljesen jól el láttam eddig is a picit a háztartást és mindent! Szeretek a saját lábamon állni! A probléma , hogy nem szeretek embereket megbántani , viszont ha betelik a pohár akkor tutira ez lesz a vége , mert ugye akkor már indulatból beszélek , cselekszem. Ezt szeretném elkerülni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget! Holnap leülök megbeszélni a párommal és legközelebb mindegy milyen sértõdés lesz de nem hagyom magam és az elveimet. Lelkilek visszaerõsítettetek. Csak sajnos úgy vettem észre , hogy késõn , mert a sírásnak meglett az egyik oka, nincs elég tejem. Mára már szinte semmi : ( Eddig egy cicibõl lejött több mint 100ml , most meg 20 jött ki a kettõbõl :( Próbálkozom még hátha vissza tudom hozni, csak most meg ez is idegesít :( Köszi mégegyszer

Mit csináljak anyósommal? Többi lentebb

Nagy nehezen rávettem magam, hogy elvigyük neki megmutatnu a másfél éves gyerekünket, látta már természetesen, de csak, mikor Õ jött. Nagyon megbántam, mert ismerem anyósom hiégéniáját, de a férjemnek szerettem volna kedvezni, mert nagyon akart menni. Egy dohos, büdös, levegőtlen szobába fogadott, ami tele volt pókhálóval és kutyaszőrrel. Ami a legdurvább, hogy összecsipkedtek a bolhák is. Ja, és azt nem is mondtam, hogy 7 hós terhes vagyok. Én nagyon kiborultam, hogy lehet valaki ennyire igénytelen. Férjem persze védi, hogy nem lát jól stb. Amúgy nem öreg, egészséges, tudna takarítani, de nem takarít. Nem is zuhanyzik. Férjem eddig azt akarta, hogy Õ jöjjön majd míg én kórházban leszek a szüléskor. Most már nem is vita téma, hogy ezek után kizárt, hogy rábízzam a gyerekemet. Csak a férjem ne lenne ennyire kiakadva. Ezek után az ujjszülettes lakásunkba sem szívesen látom. Persze, joga van jönni látni az unokát, de én félek, hogy behoz ide valami cuccot. Ti mit tennétek a helyemben?

Legjobb válasz: Nem mennék,az tuti. Hozzánk is úgy engedném,hogy vennék neki ruhát,férj elhozza,fürdõszoba,fürödjön meg,és vegye fel a tisztát. Ha erre nem képes,akkor küldök fényképet a gyerekrõl. Nem vagyok tisztaságmániás,de ahol már bolha is van,na oda én tuti nem mennék jósokáig,haragudjon aki akar.

Nem mennék, az tuti. Hozzánk is úgy engedném, hogy vennék neki ruhát, férj elhozza, fürdõszoba, fürödjön meg, és vegye fel a tisztát. Ha erre nem képes, akkor küldök fényképet a gyerekrõl. Nem vagyok tisztaságmániás, de ahol már bolha is van, na oda én tuti nem mennék jósokáig, haragudjon aki akar.
Én megkérdezném a férjemet, hogy és a gyereket õ viszi majd el orvoshoz, hogy összecsipte a bolha, neadjisten elkapott valamit, és sül le a képérõl a bõr, ha megmondja hogy a kosztól?
Ácsi! A kutyán található bolha nem megy át emberre, a bolhák fajspecifikusak, van külön bolha emberre, macskára, kutyára, csirkére, stb! Tehát a bolhák a nagyi élõsködõi, szegény ebek errõl nem tehetnek semmit. Sokszor tisztábbak a kutyás-macskás lakások, mert naponta takarítva van. Nálunk is 4 kinti-benti kutya van, és nagyobb tisztaság, mint bármelyik ismerõsömnél (pedig nem a soron lakom:) .
Fúj de utàlom mikor valaki àllatokkal èl egy hàzban, ès neki minden termèszetes hogy kutyaszõr, bûz, ès mocsok. Igazad van ne engedd hogy jöjjön míg ilyen, ès mègcsak véletlenül se menj a picurral. Basszus összecsìptek a bolhàk?! Hàt ne haravudj akàrmit mondd a fèrjed, ezt nem lehet kimagyaràzni sehogyan. Most termèszetesen nem azokról írtam akik szintén àllatot tartanak bent, normàlis higèniàt fenntartva. Így kellene mindenkinek.
Ha anyósod a bolhás, azon a sima sampon úgysem segítene ...
9-es vagyok: Igen, aki lakásban tart állatot, az naponta takarít. Anyósod igénytelen, piszkos nõ. A kutyákat sajnálom, de nagyon, õk is szeretnek tiszta környezetben, bundában élni. Egyszerûen mondd meg a párodnak, hogy te oda többet nem mész. ( én sem járok a saját anyósomékhoz, többek közt a hányadék mocsok miatt) Én abban az esetben bíznám rá, ha nálatok lezuhanyozik, ahogy megérkezik, és neki rendszeresített melegítõben/otthoni ruhába vedlik át. Ezt a férjednek kell megérteni, aztán pedig felügyelni. Szerintem baromi nehéz menet lesz, már-már kilátástalan.
9-es. Valóban nem él meg az ember hajában a kutyabolha, viszont ezek a dögök minket is ugyanúgy megcsíphetnek. Mellesleg meg ki a fene akar egy légtérben lenni élõsködõkkel és szõrkupacokkal?? Állattartó vagyok, de ami sok, az sok... 3 cicás + kutyás hozzászóló voltam
Én állatokat tartok, 3 szobacicám van + kint egy nagytestû kutya. Nap mint nap kell takarítani utánuk, hiába tiszta állatok. Aljszörzetük sincs, mégis van szõr mindenhol. A kutya után úgyszintén mosom minden nap a teraszt. Ez így van rendjén. Fõleg, hogy babát várunk még jobban oda kell figyelnem a tisztaságra. Nos, aki ezt nem látja be az hülye, már bocs... a férjedet kell elsõsorban helyre tenni, az anyós meg büdösödjön meg egymaga. Hogy bevigyen valami fertõzést a házatokba azt mondjuk nehézkesnek tartom, hacsak maga is nem bolhás... no persze újszülöttnél figyelj oda!
"Hazánkban közel 50 bolhafaj fordul elõ, melyek többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak. Azonban akadnak olyan bolhák is, amelyek megszokott gazdájukon kívül egyéb állatok vérét is fogyasztják. Ebbe az utóbbi csoportba sorolható az emberbolha (Pulex irritans) is. Az emberbolha tehát vérszívó ektoparazita, alapvetõen embervérrel táplálkozik, de például a sertésbõl is szívhat vért." forrás: http://www.kartevomentesites.hu/bolha/ Nagyinak bolhaírtást kellene intéznie, mert különben valóban könnyen átviszi bárhová a kis barátait. Persze, tisztálkodni sem ártana.
A kérdező hozzászólása: Akkor ez benti, lakásbolha volt, vagy nem tudom minek nevezzem, de biztos bolha volt... Ez a lakás nem az a tipkius tiszta a két kutya ellenére sem takarít naponta..., sõt, szerintem hetente, havonta sem... Gondozó egy egészséges 55 éves nõ mellé? Jó vicc lenne...
Anyuka vagy odafigyel a saját és a lakása tisztaságára, vagy nem jöhet át és ti sem mentek. Férjed sem lehet komplett, ha oda akarja vinni a gyereket!
Nem értem a férjed. Nem egészséges környezet egy kisgyereknek. Bolha....Brrr. (Vagy õ is rosszul lát már, és nem is látja, hogy koszos? Értem, hogy az anyukája, de akkor is... Ha nem tudja ellátni magát, akkor kéne mellé egy gondozó)
Hallgasd végig a:L .L. Juniortól a van nekem egy anyósomat.
A kérdező hozzászólása: Saját szememmel láttam, hogy bolha. Én is nagyon durván kiakadtam rajta. Férjem szerint korántsem biztos, hogy bolha... Az a probléma, hogy sajnál a két kutyáról egy bolha nyakörvet, pedig lenne rá pénze... Férjem szerint az anyja hibátlan és gonosz meny vagyok. Én azt gondolom nagyon jófejség volt tõlem, hogy elmentem oda terhesen plusz a gyereket is vittem, de ez volt az utolsó. Én nem vagyok szívbajos, megmondom, ha gondom van, de azért mégiscsak kínos lesz, ha jön a mama, és elkérem tõlea ruhákat, hogy betenném a mosógépbe és elküldöm fürdeni...Pedig ezt kellene majd tennem, mert tavaly karácsonykor is képes volt itt télen egy ruhában lenni egy hétig, amibe kijárkált a városba.
A kérdező hozzászólása: nem, azt akarja, hogy Õ jöjjön ide, mikor én kórházban vagyok. õ lássa el a másfélves gyerekünket, akivel alig van kapcsolata. Fõztjét én nem szeretem. Most az is kiderült, hogy egy rizst sem tudna csinálni...
A förjed hogyan 8ll a tisztálkodás és takaritás témához? Õ is elhanyagoltan jár? Mert akkor védeni fogja a mamát. Viszont ha nem, akkor kérdezd meg tõle, õ meddig birna mosakodás nékül és szerinte normális-e ha egy ember ennyire nem ad magára?

Mit csináljak? Anyós és pénzkérdés!

Anyósomék írtó pazarnokok! A három napos kenyeret kidobják etc, hónap elején dőzsölnek, hónap végén koplalnak. Mi 25 ezerrel kevesebből étkezünk, hárman, mint ők ketten. Havi szinten. Meg van húzva a nadrágszíj, és a szüleim természedben segítenek: fa, tej, tojás, disznóhús. Mikor ott laktunk, megkaptuk az éves "Minden gyereknek fél disznó" részesedésünket. Itt szó szerint egy fél sertésről beszélünk, persze feldolgozva. Hónap közepén elutaztunk apósékhoz, két hétre. El se hittem, hogy mikor visszaérkezés után belepillantottam a fagyasztóba, és a levescsonton kívül semmi sem volt benne. Csak pár füstölt szalonna maradt, ami még anyukáméknál volt. Azóta persze elköltöztünk, és anyós nekem is sír neten, a férjemnek meg élőben, hogy milyen nehéz az élet, milyen nehezen élnek meg. Persze csak hónap végén. Drága férjem most bukott le, hogy anyuka 40nel lóg nekünk. Ennyit adott kölcsön a férjem az elmúlt pár hónapban. Beszéltem anyóssal, és megkérdeztem, hogy mikor szándékozza ezt visszafizetni, mert szükségünk lenne rá. Erre le lettem cseszve, hogy nekünk milyen könnyű, hiszen ott áll a sok hús a fagyasztóban, nem kell nekünk semmit megvenni, bezzeg ő, meg bezzeg amikor mi ott laktunk...satöbbi A férjem most hívott, hogy lehet hogy munkahelyet vállt, mert a kedves anyukája már elhordott engem mindennek mire ő beért dolgozni (ugyanaz a gyár, ugyanaz a műszak, más csarnok)

Legjobb válasz: Kedves 5! Hogy érted azt, hogy soha ne kerüljön a kérdezõ hasonló helyzetbe? Mint írta, ugyanannyi a havi bevételük. Ráadásul egyel többen vannak. Vagy azt hiszed, hogy egy fél disznó, amit a lány szülei adnak a felsõ tízezerbe repíti õket?

Kedves 5! Hogy érted azt, hogy soha ne kerüljön a kérdezõ hasonló helyzetbe? Mint írta, ugyanannyi a havi bevételük. Ráadásul egyel többen vannak. Vagy azt hiszed, hogy egy fél disznó, amit a lány szülei adnak a felsõ tízezerbe repíti õket?
ja még õ a paraszt, mert többen kevesebb pénzbõl élnek és nem akar a kevesebbõl annak adni, akinek meg több van??
Miért? Mert az anyósék kétszer annyi pénzbõl nem tudnak megélni? Normális esetben ilyenkor bizony a nagymamának kéne segíteni, ha mással nem, vinni ajándékot az unokának, nemhogy még õk kérjenek kölcsön...
A 40E most mondjatok búcsút, nem hiszem, hogy vissza fogja adni :( Azt nem írtad le pl h hova tûnt a sok hús? Én azért felvilágosítanám a kedves anyóst, h egy fél disznó nem tart ki 1 évig... És a férjed mit szól a helyzethez? Vannak gyerekeitek?
szerintem eddig egesz jol kialltal magatokert! nem kell hagynod, h anyosod ennyire beferkozon a ti csaladotokba! adja meg a tartozasat, aztan felejtse is el, hogy ti leteztek!!!
Igen nekem is inkább ez jött le. 40 ezer forintot vissza sem kérnék anyósomtól. Gondolom náluk laktatok, akkor nektek volt segítségre szükségetek, most meg nekik van.
Senki nem írta, hogy paraszt. De csak az õ szemszögébõl ismerjük a történetet, ez alapján szerintem nem szabad ítélkezni senki fölött.
Érdekes ember lehetsz kedves kérdezõ! Hidd el te sem vagy különb a deákné vásznánál!Õszinte szívbõl kívánom, hogy soha ne kerülj hasonló helyzetben mint most az Anyósodék vannak. Mert a fagyi akkor kegyetlenül vissza fog nyalni!Nekem az egész írásodból az jött le, hogy nem csak az anyósokkal van probléma, hanem igen is vannak kibírhatatlan menyek is!
Egyáltalán nem várják el a fiúktól, hogy eltartsa õket. De az, hogy ha néha néha segít egész más. Honnan van a srácnak egy fél lakása? Nyilván a szüle is támogatták annak idején.
És ne haragudj, miért kell az olyan szülõt támogatni, akinek több pénze van mint neked????? Nem arról van szó, hogy nem kell támogatni, de azért ne haragudj ez olyan, mintha neki lenne két szelet kenyere, neked egy és azt az egyet is elkérné, hogy õ akkor is éhes, te meg dögölj éhen.
Honnan tudod, hogy több pénze van? Mondta a menyük.
Ilyen alapon senkinek nem lehet hinni, aki kérdést ír ki, mert mi van, ha mégse úgy van alapon?!
A kérdező hozzászólása: Úgy lett fél lakása, hogy meghalt az apja.
ti itt ha tehetnetek verre mennetek, ur isten, hogy ti mennyire tudtok gyulolkodni!!!! en teljes mertekben a kerdezonek adok igazat! a nagyszuloknek az a dolga, h segitse az unokajat, es nem elvegye elole!!!! LEHET LEPONTOZNI :D
24-es: Igazad van! Én is ezt mondtam. Csak vannak, akik úgy vélik az anyóst is meg kellene hallgatni, hogy tudjuk mi az igazság...blabla. Erre írtam én, hogy ilyen alapon minden kérdésnél kételkedhetünk, mert a másik verziót úgyse tudjuk.
Ha meghalt az apja, akkor ki az "anyósomék"? Tehát csak támogatták a párodat a szülei.
16-os: Én miért nem ilyen családba születtem?:)
12-es! Gondolom te is ilyen anyós lehetsz. Ha meg tévedek, akkor elég hülye vagy. Ne fröcsögj itt, hanem értelmezd, amit írt: A kérdezõ+férje+gyerek= X összeg havonta Anyós+após= X összeg + 25.000 havonta Igaza van, hogy osszák be a pénzt, ne a fiúktól várják el, hogy a családján kívül még õket is tartsa el, mert hó elején dinóm-dánom utána meg sajnáltatás.
A kérdező hozzászólása: A férjem kiáll mellettem, jórészt az õ falja a tartozás. Csak néha nem tud nemet mondani. Kitart fél disznó, ha pl csak hetente fõzök belõle. Van egy kislányunk, így vagyunk hárman.
A kérdező hozzászólása: Az õ hibája. Nem tudgom hogy írtam oda hogy "falja"
A kérdező hozzászólása: A lakás fele a férjemé ezért merészkedtünk oda. Most inkább az albérlet. Mikor ott laktunk is elment a fizetésünk, alig tudtunk félrerakni, mivel anyós egy hétig dõzsöltek, utánna meg jött a kunyi, pedig a megegyezés az volt, hogy kajaügyben fél hónap õk, fél hónap mi pénzelünk. Ebbõl lett egy hét õk minden: mûzli, csoki, drága szalámi, csirkehús, utána pedig következõ fizetésig mi. Úgy, hogy mi akkor is parizert vettünk, mert a különpolcra voltak ezek a dolgok rakva.
Tök mindegy! Akkor gusztustalannak és etikátlannak tartom , hogy valaki a háta mögött beszéli ki az Anyósát vagy Anyját! Álljon már meg a menet! Honnan a fenébõl veszi, hogy pazarolnak? Nem is élnek együtt csak néha találkoznak? Mi köze van hozzá, hogy szeret falni az Anyós? A kérdezõ férjét ki a jó büdös franc nevelte fel? Azt sem szabad elfelejteni, hogy az éremnek mindig két oldala van. Mi csak mindig az egyiket látjuk. Szívesen meghallgatnám az Anyós állás pontját is! A kérdezõ is és a többi Anyós szapuló is egyszer anyós lesz! Mi van akkor ha menyetek titeket sem fog kedvelni? Vagy a hátatok mögött fog ki beszélni!
Az oldal pont ezért anonim.. De úgy gondolom h egy anyában/anyósba lehetne annyi h nem az unokája meg a gyereke elõl veszi el a falatot, hanem megpróbál kijönni abból a kevés pénzbõl ami van neki... Mi se élünk sok pénzbõl, úgy gondolom h ezzel még vannak páran így..A helyzet egyre elkeserítõbb lesz hála a kormánynak.. De a kaján nagyon sokat lehet spórolni. Nem kell megvenni a magyar tejet, meg a mizo tejet mikor a tescosnak ugyanolyan íze van és fele annyiba kerül..
Én teljes mértékben a kérdezõnek adok igazat. Albérletben laknak, dolgoznak küszködnek, és még azt a kis pénzüket is lenyúlják. Gondolom, az anyósék sem öregek, olyan 42-45 re saccolom õket. Ebbe a korba még vidáman lehet dolgozni.
" Mi köze van hozzá, hogy szeret falni az Anyós? " Addig amig anyóséknak több jövedelme van kettõjükre mint nekik hármójukra, mégis anyós az õ 40 ezer forintjukból akar "falni" igenis van köze hozzá.
Akkor elég rossz helyzetben vagytok ha be kell osztani forintjaitokat. Én ezt még az ellenségemnek sem kívánnám. Nálunk pont ellenkezõ a helyzet sokszor az van hogy mire költsük azt a sok pénzt. Édesapám mindig kérdezi nah mit vegyünk neked tv monitor vagy kéne egy másik autó. Decemberben vett egy harminc akár hány milliós traktort de mai nap már ingatlanvásárláson gondolkozott. De azért én 40 000 Ft-ot egy kabát árát még meg sem említenék. Hát elköltötte elköltötte használja egészséggel. Elvégre arra való. 22F
Az "anyósomék" ebben az esetben az anyós, meg a mostohapapi. Hisz nem öregek még.

Mit csináljak anyósommal?

Két hete született meg a kislányom.Mivel anyóssal lakunk megbeszéltük hogyha hazajövünk a kórházból segít mindenben míg fel nem épülök.Eddig rendben is volt minden.De ez a segítség annyira elfajult hogy úgy viselkedik mintha övé lenne a gyerek.Tehát etetésekkor is amíg elkészítem a picinek a tápszert már a kislány az ölében,és veszi ki a kezemb?l a cumisüveget.Megeteti,tisztába teszi stb.A fürdetéseket pl hülyén hangzik de úgy kellett kikönyörögnöm hogy én szeretném csinálni,és még így is belepiszkál mindenbe.A kezem alá piszkál,és beleokoskodik mindenbe.Szegény gyereket minden etetés után,meg mikor fent van a picur tömné tele teával,amivel az ?rületbe tud kergetni.És rengeteg ilyen húzása van.Éjszakára is betakarta két vastag pléddel is,szegény gyerek majdnem h?gutát kapott,úgy szedtem róla le a második takarót.Meg sok hasonló ilyen.Mit csináljak,mert egyszer?en meg?rülök már t?le!!!!

Legjobb válasz: Szegéééény!! Én érdemi tanácsot nem tudok adni, csak annyit, hogy ezt most, minél elõbb, csirájában kell elfojtani, mert teljesen rátok fog telepedni!!! Úristen, nagyon átérzem a szitut, és nagyon sajnállak, ügyes legyél! Én is megõrülnék..

Szegéééény!! Én érdemi tanácsot nem tudok adni, csak annyit, hogy ezt most, minél elõbb, csirájában kell elfojtani, mert teljesen rátok fog telepedni!!! Úristen, nagyon átérzem a szitut, és nagyon sajnállak, ügyes legyél! Én is megõrülnék..
Ismerõs...de nálunk ennyire nem fajult el a dolog mert elég határozott vagyok én is, és az arckifejezéseim is!:) Talán ha konkrétan anyósodnak nem mered elmondani, hogy most már elég, próbáld meg a párodon keresztül, de ezt tényleg meg kell oldani, mert egyszer tényleg ki fogsz akadni és nem hiszem, hogy az jót tenne a családi kapcsolatoknak. Másrészrõl nagyon rossz érzés magadban fortyogni akkor amikor neked van igazad! Sok sikert!
a, én most állnék oda elé és közölném vele, hogy 2nagyon köszönöm a segítséget, most már felépültem, a gyerek az enyém és az ajtó arra van" nem szabad hagyni, mert a végén ott fogsz állni, hogy a gyerek nem is téged tekint már anyjának, hanem a nagymamát. állj a sarkadra és ne udvariaskodj, mert ebben nincs ilyen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Párommal már beszéltem, de õ csak azt hajtogatja hogy az anyja jót akar.Amit én el is hiszek, csak már sok.Már azon a szinten vagyok sokszor hogy legszívesebben csak sírnék, olyan sírógörcsök törnek rám. Megpróbálok erélyesebben fellépni ha ezt nem hagyja abba, mert nem akarom hogy a picur õt tekintse anyjának.
Nagyon nehéz helyzet... közöld vele hogy már jól vagy 100% el tudod látni a kicsit ha nem veszi alapot akkor etetés elõtt te kérd, hogy csinálja meg a tápszert és ne add ki a gyereket a kezedbõl. Elköltözni nincs esély mert az a legjobb megoldás!!
Szia! Sajnos nekem nem sikerült megoldani a helyzetet, ami szóról szóra olyan mint a tiéd, azzal a különbséggel hogy nem egy házban lakunk, nem is egy településen.Minden nap bebuszozott és elvette tõlem a gyerekemet. A pici kezdettõl nem szopizott - nem tudott vagy nem akart szopizni - ezért fejtem a tejet napi 5 órán keresztül. Anyós a lefejt tejet mindig elvette tõlem és megetette a kicsit, én meg úgy álltam ott mint egy idióta. Sõt azt mondta, hogy nem jó a tejem, ezért ne adjam a babának /5 hétig hasfájós volt/ hozzak a tejgyûjtõ állomásról mert az jár mindenkinek. A gyereket egyáltalán nem fürdethettem meg és még ezen kívül számtalan hasonló dolog. Egy hét után meguntam és közöltem vele, hogy jöhet bármikor a kicsit megnézni, de segíteni nem kell, köszönöm szépen, de boldogulok. A kálvária csak ezután kezdõdött. Haragjában elkezdett mocskolódni, ahol tudott megpróbált befeketíteni. A páromat is ellenem fordította, majdnem szét is mentünk. Ja és azóta is ha jön hozzánk ugyanúgy elveszi a cumisüveget és õ eteti a babát mintha mi sem történt volna, plusz a hátam mögött lehord mindennek. Azt hiszem ebben a helyzetben nincs jó megoldás, ezt a fajta erõszakosságot megsínyli mindenki és szerintem ebben nyoma sincs a jó szándéknak.
Hú szegény, annyira sajnállak. Sajnos szerintem az egyetlen jó megoldás, ha elköltöztök, akár egy kis garzonba is, albérletbe, mert ebbe bele fogsz õrülni. Sosem fog , megváltozni, és mivel vele éltek úgy érzi joga is van mindenbe beleszólni. Nálunk kicsit hasonló a szitu, mi nem élünk vele, de az õ lakásában, így hetente 4x jön, eleinte õ is mindent úgy akart, ahogy õ csinálta a gyerekeivel, nem volt hajlandó semmi újat elfogadni, már lassan 1 év telt el, de minden nap okoskodik, ennek sosem lesz vége, ahogy nõ a gyerek, mindig van amiben õ mást akar majd. Öltöztetés, etetés, óvoda, iskola, játék. Hihetetlenül pofátlanok tudnak lenni, de szerintem mi is ilyenek leszünk :) :)
Vegyél egy hordozókendõt és kösd magadra a babádat. Menj vele nagyokat sétálni, az anyósnak meg add ki, hogy mit fõzzön nektek és dicsérd a fõztjét nagyon :) most már kiviheted simán a babádat, úgyhogy legyél minél kevesebbet otthon.
A kérdező hozzászólása: Elköltözni nem tudunk sajnos, a páromé a lakás, az anyja a haszonélvezõ.És igazából ilyen drasztikus megoldást nem is szeretnék, mert az mindenkinek kellemetlen. Egy ideig én is a hormonokra fogtam, hogy talán én viszem túlzásba, és talán nem is akkora baj amit csinál, de ha baj ha nem idegesít, és nem ez a természetes. Este megpróbálok vele beszélni, és megírom mire jutottam vele.

El vagyok keseredve. Mit csináljak anyósékkal?

Most lesz a kisfiam 1.éves szülinapja.Apával tortát rendeltünk ajándékot vettünk a lakást fel fogom díszíteni.Nagyon várom már csak félek hogy anyósék hogy fognak viselkedni.Õk másabbak mint mi rondán beszélnek veszekednek.Persze mindig okosak.Ha rájuk szólunk megsért?dnek,pedig néha nagyon elegem van bel?lük,de a párom szülei így nem bántom ?ket.Felrobbanok az idegességt?l.

Legjobb válasz: A titka az ilyen buliknak, hogy sose akard, hogy tökéletes legyen. Az elsõ szülinapját csak ti élvezitek, csak nektek fontos. A gyereknek legfeljebb csak annyi tûnik fel belõle, hogy többen lettünk hirtelen. Persze tudom, hogy nektek ez mennyire fontos, de ha necces összejövetelt szerveztem, akkor mindig bevettem a [email protected] tablettát. Meglepetés így soha nem ért. nem görcsöltem és képzeld azért akadtak olyanok is, amikor becsuktam az utolsó ember után az ajtót és azt mondtam, hogy hû ez jól sikerült. nem is gondoltam volna.

A titka az ilyen buliknak, hogy sose akard, hogy tökéletes legyen. Az elsõ szülinapját csak ti élvezitek, csak nektek fontos. A gyereknek legfeljebb csak annyi tûnik fel belõle, hogy többen lettünk hirtelen. Persze tudom, hogy nektek ez mennyire fontos, de ha necces összejövetelt szerveztem, akkor mindig bevettem a [email protected] tablettát. Meglepetés így soha nem ért. nem görcsöltem és képzeld azért akadtak olyanok is, amikor becsuktam az utolsó ember után az ajtót és azt mondtam, hogy hû ez jól sikerült. nem is gondoltam volna.
Szerintem beszéljél a pároddal hogy beszéljen a szüleivel hogy viselkedjenek, bár én a helyedbe erõlteljesen rájuk szólnék, volt már alkalom hogy a saját édesanyámra erõteljesen rászóltam õ is idétlen, és képzeld kiment az ajtón és megsértõdött, én nem hívtam telefonon és rá 1 hétre bocsánatot kért és azóta szépen viselkedik!!Legyél te is határozottabb elvégre te vagy a háziasszony, ha sértõdés is lesz szerintem konkrétan mond el neki hogy mi zavar, de lehetõleg még a szülinapi buli elõtt!!!SZoritok.....
Mi ezért nem tartottunk bulit. A születése napján mi ketten köszöntöttük fel az apjával, nagyszülõket, nagynéniket-bácsikat hétvégére vártuk. Hát, országos botrány lett belõle, mert mi hogy képzeltük, hogy nélkülük köszöntjük fel a gyereket. A férjem testvérei azóta nem állnak velünk szóba, anyós is csak a gyerekre való tekintettel. Agyrémek a rokonok, komolyan. Reménykedj benne, hogy hamar túllesztek rajta, és moderálják magukat az esemény kedvéért.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm csajok a biztatást.Hál Istennek a párom teljesen mellettem áll, ismeri õ is a szüleit és szerintem szégyenli is õket néha. Sajnálom de egyszerûen nem tudnak viselkedni. Ott van még a párom tesójának a kisfia aki 6 éves és neki meg az a mániája hogy a kicsim játékait tönkre teszi dût borít.Nem lehet vele mit csinálni a szülei nem szolnak rá. Szerintem rábízom a páromra elvégre az õ szülei.
A kérdező hozzászólása: Az én szüleim szerint se normálisak.
Hát szerintem ez egy olyan kérdés, hogy ki milyen habitusú, ki mennyire ragaszkodik és néz el mindent a rokonainak. Nem ide tartozik de erre van egy szuper sztorim. Lagziban voltunk. A menyasszony testvérének a gyerekei olyan szinten tönkre tették a polgári és templomi szertartást, hogy a meghívottak egyik felének forrt a feje, a másik fele meg már kínjában kacagott. A két gyerek pillanatok alatt átrendezte a házasságkötõ termet a templomot. Mindkét helyen megtörtént a pelenkázás is. A menyasszony pedig mosolyogva konstatálta, hogy milyen aranyosak a gyerekek és a többi meghívott elgondolkodhatna, mert tönkre tették az nõ nagy napját.
A kérdező hozzászólása: Ez nagyon jó történet erre fogok gondolni végig és megpróbálom élvezni a születésnapot elvileg csak egyszer egy éves az én törpim.

Mit csináljak anyóssal, ha folyton kifizeti a számláinkat?

Hello!

Legjobb válasz: azt tudod tenni hogy nem fizeted ki neki az általa kifizettet csekket ily módon hamar letesz errõl a szokásáról.

Átutalási megbízás.. :D
azt tudod tenni hogy nem fizeted ki neki az általa kifizettet csekket ily módon hamar letesz errõl a szokásáról.
A szolgáltatóknak adj meg csoportos beszedést, így te se látsz sárga csekket soha. Anyósod pedig hiánybetegséget kap.
Közmûdíjakat a bankszámláról is lehet fizetni.
Ha a beszélgetés nem segít, kérd a küldeményeidet postán maradóra (ezt a postán tudod intézni postafiók bérlésével, nem kell a szolgáltatókkal egyeztetni, és nem kerül sokba). A közös képviselõnek meg szólj, hogy ne fogadja el tõle a pénzt. Átérzem, hogy ez a helyzet nagyon kellemetlen, mert biziny az emberrel elõfordul néha, hogy egy-egy csekket csúsztatna, így meg nem lehet.
Küld át hozzánk :DDD Félretéve a viccet. Érdekes. Egyrészrõl megkönnyíti a helyzeteteket azzal, hogy nem kell plusz idõt a postán állnotok, hisz õ ezek szerint bõven rá ér egész nap. Én kicsit ki lennék akadva. Nem szeretem, ha más a pénztárcámban nyúlkál!!! Kérd meg, hogy szokjon le errõl a 'jó' tulajdonságáról. Hisz nektek sem tart semeddig elintézni ezeket. Az hogy besértõdik a fal színén és ilyesmi .. hát ez van. Nem õ lakik ott, stb. Ha meg úgy érzi, hogy az õ által SZÍVESEN adott pénzt nem arra költitek, amire õ gondolja (pl. fehér fal helyett õ pirosat szeretne a lakásotokba), akkor mond meg neki, hogy inkább ne támogasson titeket. Mindenesetre vicces kis öregasszony lehet :D
Én is megjátszanám azt, amit az egyik válaszoló írt, hogy bizony nem adnám oda neki a pénzt. Kértétek, hogy fizesse be? Nem. Hamar leszokna errõl.
Na azért nem kérek inkább szülõi segítséget. Nekem az apám volt ilyen. Kifizette a festéket, a parkettát meg a tapétát, aztán jött ide, és mondta, hogy mi nem jó. Én is visszafizettem, jól tette a férjed. Miért baj az, ha megsértõdik? Legalább akkor békén hagy titeket. Szerintem ne tökölj, mondd meg neki kerek perec, hogy ne fizessen ki semmit. Felnõtt emberek vagytok, tudtok magatokról gondoskodni.
Az miért baj, hogy kifizeti? Legalább nem neked kell a postán sorba állnod. Errõl a falszín-bútor dologról meg gondolom, ha anyósodat kérdezné valaki, egész másképp mondaná el, pl. hogy õ csak tett egy javaslatot... Lehet, hogy mindenben igazad van, de ez az anyós-téma annyira kényes dolog, hajlamosak vagytok túldramatizálni a történteket, esetleg olyanon felhúzni magatokat, amin szerintem nem kellene. Egyébként véleményem szerint idõsebb korára mindenkinek lesz valami dilije (majd nekünk is), aztán jól fog esni, ha tolerálják.
Ha konnyen sertodik, told le , mond meg neki vilagosan hogy fejezze be.Nem egeszseges dolog az anyossal paktalni.En anyos miatt valtam el.Amikor latogatoba jott es mire hazaertem melobol , a bugyijaim mas fiokban voltak akkor rendeztem egy nagyobb meretu cirkuszt, egybol befejezte hulye szokasait.
tényleg rakjál bele egy egérfogót utána majd rá fogjátok valami gyerekre.
Ha valamiért nem akarsz netbankkal utalni, és ragaszkodsz a postai csekkhez, akkor kérdd, hogy valamelyikõtök munkahelyére postázzák a számlákat, így az anyós nem fér hozzá. Vagy az is jó, ha az elõbbi nem megoldható, amit már írt valaki, hogy béreljetek postafiókot és oda kérjétek a számlákat, ha úgyis sokat jársz postára, akkor nem nagy gond ilyenkor ezt is ellenõrizni. Majd pár hónap után fel fog tûnni az anyósnak, hogy hiába matat, nincs csekk. De amúgy én egyszer és mindenkorra tisztáznám vele, hogy egy olyan postaládába, amire nincs ráírva a neve, nem nyúlhat bele, és egy olyan küldeményt, amit nem neki címeztek, nem bonthat fel, mivel a törvény is tiltja.
Nem olvastam végig a válaszokat, de szerintem is ha van rá módotok, akkor eleve a szolgáltatóknál kérni az e-számlát, és utalással fizessetek. Persze, azt mondjuk nem tudom, hogy ez megoldható-e mindnél, vagy erre jó-e vajon a beszedési megbízás? Ezen az úton tudtok szerintem elindulni... és hát kitartást :)
A kérdező hozzászólása: 12:22 Kicsi a keze, és simán belefér. Akárcsak az enyém. Már felmerült bennem olyan is, hogy én is kiszedem az övéit, de szerintem az lenne a legalja... :S
Vannak olyan régi postaládák, amelyek nem záródnak, egyszerûe csak felemeled, visszahajtod és kész.Nekünk is ilyen van.Tudom, következõ az lesz, hogy vegyek én is meg a kérdezõ is új, zárható ládát..
Tényleg!Hogy veszi ki a csekket a ládából???Kipiszkálja vagy kulcsa van?
Ehhez kapcsolódik még az a sztori is, hogy anyósom milyen dumákkal képes már jönni, mit ki nem talál, csakhogy felbonthassa a csekkes borítékokat.Ugye õt úgy hívják hogy mondjuk Horváth Jánosné, a férjemet meg Horváth Zoltán.Erre mondja Õ, "jaj hát nem is néztem, csak hogy Horváth, és azt hittem az enyém a levél.És ebben még az a pláne, hogy Én meg felvettem a férjem vezetéknevét, tehát én is Horváth lettem, Horváth Piroska, és az én borítékjaimat is simán felbontja, mert hát Horváth-Horváth, és hát õ ugye nem nézi.Félelmetesen rafinált.
van egy jobb!! Régebben volt olyan bu_zi erõs barna légypapír!!!!! Egyszer béleljétek ki vele a postaládátokat XDDDDDD
Ez a légypapír kemény:DDD Vagy valami undorító dologba ha belenyúlna, az is jó lenne :DDD
Egy jobb postaláda sokat segítene az ügyön szerintem. Olyan, amibe a keze nem fér be. A közös költséget beszedõvel meg beszéld meg, hogy csak tõletek fogadja el a pénzt, mástól ne. Ez a legegyszerûbb.
Ha nem adnátok meg a pénzt, nem szokna le róla?
látom, látom, sokan nem értik a viccet :P
Sokan nem értik a viccet, és sokan a közelébe sem kerültek olyan anyósnak, mint az enyém. Ennyit a sokszor emlegetett toleranciáról. Kíváncsi lennék akár 1 napot is el tudnátok-e tölteni a kedves mamával, mikor mindig mindenbe beleköt. Ha teljesen békés a hangulat, akkor ha mással nem, azzal jön, hogy az apám alkoholista, mert nyugdíjas és néha borozgat. És én emiatt lehajtott fejjel kéne, hogy járjak az utcán, szerinte. Plusz még édesanyámék nagyon szegények voltak, mikor gyerek volt, ezért is szégyellnem kéne magam, szerinte. Ezeket szó szerint így mondta nekem!!!Ez csak 2 példa volt, sok ilyen van a tarsolyában. Na mindegy, ennek ellenére sem kívánom, hogy ilyen nõt kelljen elviselnetek. Azért köszönöm, hogy lepontoztátok az õszinte válaszomat, mert fogalmatok sincs, de ilyen is van.:-(
Kedves sumergo! Nagyon sajnálom, h.ilyen a , , kedves"Anyósod!Az enyém se egyszerû de azért nem enged meg magának ilyeneket!A kérdezõ helyében én elköltöznék más városba és nem eröltetném a látogatást! :)
En csak annyit tanacsolok mindenkinek akinek az anyosa probal beleszolni mindenben, hogy mielobb tisztazzak a gondokat mert maskepp csunya dolgok johetnek ki...Az en volt anyosom addig ette a dragalatos volt ferjem fejet amig o is ellenem fordult es valas lett a dologbol...
Ha sakkozni kell a csekkekkel, akkor az átutalás a jó. Kötsz a számládhoz a bankban netes hozzáférést, és akkor utalod a pénzeket, amikor neked megfelel. Anyósnak kell szólni, hogy a csekkeket ne fizesse, mert interneten megy.
Fizessetek banki átutalással.
A kérdező hozzászólása: 11:51 ha neked mondaná azt, hogy én fizettem, ezért olyannak kell lennie, akkor szerinted az tanács, javaslat? Szerintem nem :(
Mondjátok meg neki, hogy ezentúl nem fogjátok neki kifizetni azt, amit befizetett, 1-2 alkalom után megszokja és leáll róla.
ma 11:59 Az én anyósom is ilyen :) ) Engem nem érdekel, pedig még pénzt se ad bele a lakásunkba. Õ is mondja a magáét, aztán amit úgy érzek, hogy jó ötlet, megfogadom, ami nem, azt meg elengedem a fülem mellett. Csak azt akartam mondani, hogy ne csinálj belõle akkora ügyet....:) )
tegyél egérfogót a postaládátokba :) ))))) hamar leszokik majd róla:) ))) Vagy egy kíméletesebb megoldás, ha piros folyékony festékkel bekenitek a nyílást XDDDDDD bár azt mindennap meg kell csinálni, mert különben rászárad....
Utolsó vagyok. Aki a toleranciát emlegette: felejtsd el, van akivel nem megy. Ha csak feleannyira idegesítõ az anyósa, mint az enyém, akkor nagyon sajnálom szegényt.
Amikor átadja a befizetett csekkeket, mondjátok, hogy köszönjük szépen, de pénz nem adtok neki.Soha többet nem fogja kifizetni, tapasztalatból tudom, az Én anyósom is ezt csinálta, mindig kivette a postaládából a csekkjeinket, és elvitte az övéivel befizetni, meg persze ugyen anygon kíváncsi volt, hogy mennyik a mi számláink, és így tudta mondani, hogy mi nem spórolunk semmivel, se villannyal, se gázzal, nem jutunk sose semmire.Na, amikor meguntuk, és nem fizettük ki neki, akkor annyira ledöbbent, hogy szóhoz sem jutott!Azóta épen, felbontás nélkül találjuk az összes csekkünket!Ez már régen volt, azóta pedog kifizettük neki a pénz, de hónapokat vártunk vele, hogy okuljon.Okult belõle!Javaslom, próbáljátok ki Ti is!
A kérdező hozzászólása: Azért olyan drasztikus nem akarok lenni :) Nem akarom bántani, csak azt szeretném, ha ezt ránk bízná. Vagyunk már annyira felnõttek, hogy be tudjuk fizetni a csekket. Ráadásul várnom se kell feleslegesen, mert cégtõl heti 3-szor kell postára mennem, így egyúttal a sajátomat is fel tudom adni.
A kérdező hozzászólása: Szolgáltatóknál nyomtatványon kell kérni az átutalást?
A kérdező hozzászólása: Köszi! Azt mi is megkapjuk, hogy több vizet, villanyt használunk ketten, mint õ egyedül, és csak pazarolni tudunk :D
Küldd el hozzám az anyóst, nekem is kifizethetne egy új gépet :DDD
12:08 vagyok ismét.Tényleg nem tudsz mást tenni, csak amit írtam, Én is sok mindennel próbálkoztam, de semmi nem volt hatásos, míg ki nem 'fundáltuk'ezt 'ellene'.Próbáljátok ki, egy próbát megér.Ja, és az Én anyósom is mondta mindenkinek, hogy nem kapta meg a pénzét, pedig õ fizette ki a csekkjeinket, de nem foglalkoztunk vele.Sok sikert!
Én azt nem értem hogy hogy tudja kivenni a postaládából? Egyébként szerintem is az a lényege, hogy lássa mennyit költötök. A következõ lépés a leskelõdés. Van egy néni az utcába, már reggel 6-kor les be mindenki ablakán..Szóval én sem fizetném ki, vagy azonnal elvenném a csekket, ahogy a postás meghozza és betennék egy cetlit, egy borítékban a postaládánkba "nem nyert" felirattal. Hátha befejezi.
szerintem is mind ahogy egyszer már leírtam az egyedüli megoldás ha legalább 2 hónapig nem fizetitek vissza neki .ha mindig arra gondoltok hogy nehogy megsértõdjön el fog hatalmasodni az uralkodási vágy felette rajtatok és nem fog leszokni róla az biztos.mert szerintem nem jó szándékból csinálja mert akkor nem sürgetne a pénz visszafizetésével bár ebben az esetben nem lenne gáz mert akkor lehetne azt mondani hogy seggit rajtatok de itt arról lehet szó hogy más ellõt tudja lökni a a jószívû anyóst..
Szerintem is a csoportos beszedési megbízás lenne a legjobb megoldás. Szolgáltatónál kell kérni a csoportos beszédési megbízáshoz nyomtatványt és a bankodba kell leadni. Legalábbis régen, amikor én csináltam így volt. Csak akkor leszedik a pénzt minden hónapban adott napon és ha nem akartad éppen befizetni akkor nem tudsz vele játszani. Viszont anyósbiztos:) mert nem jön csekk, de számla viszont jön, azon még látja az összeget, ha megtalálja!! Bár most már sok helyen lehet kérni a netes számlát is.
És ha elterjeszti a rokonságban, akkor mi van? Ti nem kértetek tõle pénzt, õ adta. Nem kölcsön ez, hogy vissza kelljen fizetni, hiszen ahhoz két fél kell. És hidd el, 1-2 hónapnál tovább nem csinálná. Nehogymár nektek kelljen átalakítani a fizetési szokásaitokat. Ne adjátok oda a pénzt. Észhez fog térni.
A kérdező hozzászólása: Az a gond, hogyha nem adjuk oda, akkor rokonságban terjeszti, õ kifizette, mi nem, és most õ mibõl fog megélni. Meg nem jut mindenre egy hónapban, van, amit csak a következõben fizetnénk ki, de nem tehetjük, mert rinyál. A fal színével az volt a gond, hogy színeset választottunk - pont pirosat :) - és szerinte nagyon csúnya, és fehérre kellett volna, mert az olyan szép tiszta szín.

Mit csinaljak anyosommal, hogy beken hagyjon? Hogy mondjam meg neki civilizaltan, hogy szalljon le rolam, es ha mar nem segit fogja fel, hogy semmi koze az eletunkhoz?

Szoval 24 eves vagyok,es 3 eve hazas,most varjuk elso babankat,aki 2 heten belul megszuletik.2 eve jarok egyetemre,meg van hatra 2 evem,sajnos nem levelezo tagozat,de szerintem valahogy megoldom,hogy vegig tudjam csinalni,legalabbis szeretnem.Elso evben fizetnem kellett a tandijat egy evre,amit a szuleim fizettek az utolso fillerig,tavaj mar osztondijat kaptam,iden is fogok,oktobertol.Anyosom miota megtudta,hogy jon a baba,ahanyszor csak talalkozunk mindig felhozza ezt a temat,hogy abba ne hagyjam,mostmar igazan muszaly lesz befejeznem,viszont azt soha nem mondja,hogy majd o vigyaz a picire,amig elmegyek 1-1 orara,vagy vizsgakra,ugy tesz mintha tudomast se akarna venni arrol,hogy babat varok,anyagilag sem segitenek soha,de folyamatosan szamon ker.A legnagyobb,hogy ferjem kulfoldon dolgozik,anyukamek 100km-re laknak videken,csak anyosom van itt a varosban,es par baratnom,de oszinten egyikre sem biznam ra a kisfiamat,foleg nem anyosomra,mert latom rajta,hogy egyaltalan nem is varja,es ez annyira faj :(.Valahogy biztosan megoldom az egyetemmel kapcsolatban adodo problemakat,ezen nem is aggodom,csak anyosomnak szeretnem megmondani valahogy,hogy szalljon mar le rolam,es ha mar semmiben sem segit,es fel sem ajanlja,hogy tamogat,akkor vegkepp hagyjon beken.

Legjobb válasz: ...hozzatennem,hogy e ket ev alatt,amig egyetemre jartam,dolgoztam is,ket muszakban,csak en tudom milyen volt reggel 7-kor elmenni itthonrol,es este 22:30-kor hazajonni,es vegigcsinalni ugyanazt minden nap + meg a hazimunkat is,es a feleseg szerepemet is betolteni.Persze nem panaszkodni akarok,csakhogy o tudja mindezt,es megse nezi semmibe,gondolom azt varja,hogy ha megszulok jarjak a pici mellett egyetemre,sot meg vallaljak valami itthoni munkat is.Egyszeruen kiborit...:((

A kérdező hozzászólása: ...hozzatennem, hogy e ket ev alatt, amig egyetemre jartam, dolgoztam is, ket muszakban, csak en tudom milyen volt reggel 7-kor elmenni itthonrol, es este 22:30-kor hazajonni, es vegigcsinalni ugyanazt minden nap + meg a hazimunkat is, es a feleseg szerepemet is betolteni.Persze nem panaszkodni akarok, csakhogy o tudja mindezt, es megse nezi semmibe, gondolom azt varja, hogy ha megszulok jarjak a pici mellett egyetemre, sot meg vallaljak valami itthoni munkat is.Egyszeruen kiborit...:((
Szia! Hát nem irigyellek, nagy fába vágtad a fejszédet. Nem lehet, hogy anyósod azt várja hogy megkérd? Nálunk ez volt. Nem ajánlják fel, de szívesen segítenek, csak nekem kell felhívni és megkérni (magától nem jutna eszébe). Nem is akarnál rá támaszkodni? Ha igen esetleg beszélgethetnél vele a fiáról- hogy milyen volt kicsinek... hátha visszaemlékszik rá, hogy nem volt az sem egyszerû. üdv, kitartást!
1. Próbálj meg õszintén beszélni vele 2. Ha nem vevõ rá, akkor meg rázd le, hogy nem érsz rá, stb.. 3. Esetleg ha megtudja, hogy más vigyáz rá (pl. van családi napközi, ami igaz nem olcsó, de szerintem 1-2 órára kibírható), akkor talán magától felajánlja, hogy segít. 4. Én a helyedben átmennék levelezõre, mert egy picivel -segítség nélkül nagyon húzós a nappali!!
A kérdező hozzászólása: Ket fia van, a nagyobbik az isten, folyton ot dicsoiti, a kisebbik az en ferjem, es o is erzi ezt a kivetelezest sajnos :( ...es oszinten, hat nem szertnek ra tamaszkodni, faj az, hogy nem eri fel esszel mi lenne a szuloi feladata, mert ugye egy anya nem csak addig anyja a gyerekeinek, amig elkoltoznek otthonrol, meghazasodnak, hanem, amig elnek, de senkit nem lehet kenyszeriteni semmire, es en nem is fogom ot, csak hagyna beken...

Mit csinaljak h az "anyosok" elfogadjanak? Velem van a baj?

5 eve bemutatott a nagy szerelmem edesanyjanak, aki olyan hibbant volt, h kirakott a hazbol, mert mast valasztott a fianak. Tonkre is tette a kapcsolatunkat. Egy masikba meg az edesanyja allanodan mondta h mit es hogy csinaljak...

Legjobb válasz: Ne magadban keresd a hibát.Én fejre is állhattam az anyosomnak semmi nem tetszett.Hagy rá.Ha komolyan szeretitek egymást nem választhat szét titeket.Ha majd látja a fián mennyire szeret téged,kénytelen lesz megbarátkozni a gondolattal.Nekem is sok idöbe telett.Mikor végre külön költöztünk,nem láttam csak ritkán.Szerintem bizonyitásokra várnak.Mikor eljött hozzánk lehült,hogy nállunk mindig milyen rend van,és látta a fia igy boldog,már nem bánt,az unokáját várja.Kikell várnod az idödet,ami nem lesz könnyü.De lehet,hogy ez az anyos nem is lesz olyan szörnyü.Te csak légy önmagad.Ha nem szeret meg,te nem leszel szegényebb.Kitartás!!!!Csak ez a megoldás a rossz anyosra.

Ne magadban keresd a hibát.Én fejre is állhattam az anyosomnak semmi nem tetszett.Hagy rá.Ha komolyan szeretitek egymást nem választhat szét titeket.Ha majd látja a fián mennyire szeret téged, kénytelen lesz megbarátkozni a gondolattal.Nekem is sok idöbe telett.Mikor végre külön költöztünk, nem láttam csak ritkán.Szerintem bizonyitásokra várnak.Mikor eljött hozzánk lehült, hogy nállunk mindig milyen rend van, és látta a fia igy boldog, már nem bánt, az unokáját várja.Kikell várnod az idödet, ami nem lesz könnyü.De lehet, hogy ez az anyos nem is lesz olyan szörnyü.Te csak légy önmagad.Ha nem szeret meg, te nem leszel szegényebb.Kitartás!!!!Csak ez a megoldás a rossz anyosra.
Sajnos semmit sem tehetsz, hogy elfogadjon. Sok anyós kialakított egy képet magában arról a nõrõl, akit majd a fia elvesz. Természetesen ilyen nõ nem létezik, így a gyerek akárkit hoz haza, az éppen nem lesz jó. Te megváltozhatsz, kifordulhatsz önmagadból, a fejed tetejére is állhatsz, akkor sem leszel megfelelõ. Ha egy anya nem tudja elfogadni a fia választását, akkor sajnos a hiba benne van, nem a menyében. Csak azt tudom mondani, hogy ha szemétkedni kezd az anyós, ne habozz megmondani neki a véleményedet, mert sajnos az ember a saját szüleivel sokkal nehezebben veszik össze, mint a párjáéval, egyszerûen azért, mert csak õk nevelték fel, így nem nagyon számíthatsz arra, hogy a párod tegye helyre.
A családi kapcsolatoknál kiveséztem az anyósos dologt! Ne aggódj, õk keresik mindenben a hibát, még abban is, amiben nincs!!!
Igen.Hogy kitartasz mellette.Még ugy is hogy ö bánt.De a barátodon is sok mulik.Ö elmesélhetné anyukának, hogy mennyire szeret téged.
Szerintem tutti nem benned van a hiba, mindenesetre bátran ismerd meg és próbáld megtalálni vele a közös hangot, legyél barátságos, de ne nyálas, és ha mégsemegy eza "jólkijövünk-dolog" akkorse hagyd hogy szétbarmolja a kapcsolatodat a ribanc, ha meg mégis, akkor ÖLD MEG! :)
A kérdező hozzászólása: Az elsõ szerelmemnek az anyja letiltott csomo mindent, csak nem maradhattunk együtt.Félek h most is elveszitek ezért egy értékes személyt. És amugy mit bizonyithatnék neki? H számit nekem a fia?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!