Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, anyám mindenért (3 db)

Mit csináljak anyámmal, aki gonosz, rosszindulatú, mindig mindenért lehurrog, és ez nagyon zavar?

Legjobb válasz: Ha tinédzse vagy érthetõ, hogy baj van a Mamáddal. Lázadó korban vagy, ez természetes, lehet jót akar Neked, csak Te ezt nem veszed észre. Ha viszont nagy lány vagy, vagy felnõtt, akkor ideje elköltöznöd otthonról, menj albérletbe. Nem kell egyedül, keress egy társbérlõt. Ha tényleg annyira rossz otthon a légkör, akkor menj otthonról.

Ha tinédzse vagy érthetõ, hogy baj van a Mamáddal. Lázadó korban vagy, ez természetes, lehet jót akar Neked, csak Te ezt nem veszed észre. Ha viszont nagy lány vagy, vagy felnõtt, akkor ideje elköltöznöd otthonról, menj albérletbe. Nem kell egyedül, keress egy társbérlõt. Ha tényleg annyira rossz otthon a légkör, akkor menj otthonról.
Nem értem, hogy miért a kérdezõben kell keresni a hibát.. én is számos olyan anyát ismerek a környezetemben, aki nem egy mintaanya, és a saját kurdarcait, szerencsétlenségét a gyerekén vezeti le. A gyerek ilyenkor nem tud mit tenni, csak max. felörlõdik. Egyébként próbáltad már megbeszélni vele a dolgokat? Gondolom, ha igen is, akkor sem ismeri be.. de azért ezzel nem veszthetsz? Apuddal jól kijössz? Esetleg tesók, hogy kezelik ezt a helyzetet?
"aki gonosz" xD álj át a sötétoldara , jányom O_O"
Gonosz anya? Éhezel, nincs ruhád, nem járhatsz iskolába, otthon minden munkát neked kell csinálnod, õ meg csak parancsolgat?
szerintem max. 14:-)
Miért hurrog le? A fekete körömlakk, a szép tetoválások miatt? Mert ez még nem bitos, hogy gonoszságnak számít. Engem i s piszkosul zavarna az ilyen... Árulj már el valamit ezekrõl légyszíves!
Edd meg!
Most nem azért de ez egy olyan oldal ahol a kérdésekre válaszolni kell...most lehet hogy 14 éves lány de az nem számít szerintem ti se örülnétek ha tizenéves korotokba haza mentek iskolából vagy valahonnan és nagy rendetlenség várna rátok anyátok meg ül a gépnél...+ lehet hogy kibeszéli az anyját a háta mögött de õ tizenakárhány éves az anyja meg jóval több 20nál gondolom én..el lehet rajta gondolkodni
Sztem sem igazság h anyukád így viselkedik veled, szóval megértelek, de ne támadj vissza, m az ilyen emberek csak erre várnak. Ne engedd h belelásson a dolgaidba, így nem tud kibeszélni, csak magaddal foglalkozz, vele ne, és akkor majd észreveszi magát!
Hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: õ kibeszél a hátam mögött msn-en, olyan dolgoka, amik az én személyes dolgaim, én nem hiszem, hogy a kettõ ugyanaz lenne....
Szerintem attól függ hány éves vagy és hogy együtt éltek-e még. Ha tinédzser vagy és együtt éltek, akkor próbáld megtalálni vele az összhangot, kérdezd meg, hogy mi zavarja pontosan és mivel lenne elégedett. Nem kell feltétlenül reagálnod arra, amit mond, de próbálj meg alkalmazkodni (õszintén, ne csak látszatból). Ha már külön éltek és évek óta változatlanul áll hozzád minden igyekezeted ellenére, akkor valószínû, hogy saját magával van problémája. A legegyszerûbb megoldás ilyenkor, ha minél kevesebbet találkozik és beszél az anyjával az ember. Tapasztalatból írom... :-(
ezek olyan gázak h " nincs mit enned, nincs ruhád stbstb " nem tünik fel h már nem a parasztkorba élünk és nem ez a fontos?:DXDörülnétek h a fiatalok probálnak beszélni az anyjukkal h jobb legyen , álljon mellettük vki .. És már boccs én jobban örülnék neki ha nem retros cuccaim lennének, helyett az anyám normális lenne.
Na egy újabb vinnyogó kamasz...akkor is ha 20-30-40 éves vagy, de úgy viselkedsz, mint egy 12 éves csitri... Költözz el otthonról és lásd el magad!
Utolsónál a pont.Lehet vagdalkozni, meg hisztizni, hogy miért bántjuk a szegény, sérült lelkû kamaszt, de én nem hiszem el, hogy ennyi gonosz szülõ van a világon, aki eltartja a gyerekét, de azért mellesleg hobbyból utálja is...Na persze...
MÁR bocs, de nem jó a billentyûzetem :S
aztán mindegy lehet má...NEM nélkül :)
Már nem azért, de az azért nem normális, ha egy felnõtt asszony nem látja el a háztartást, helyette inkább netezik stb.Ha egész nap otthon van, akkor gondolom nem dolgozik, akinek problémái lesznek késõbb ellátni magát az szerintem nem a fiú, hanem az anyuka, mert nem hinném, h akkor majd hirtelen meg jön a kedve a házimunkához.Nem tehetsz semmit, ha majd megteheted költözz el, addig meg el kell tûrnöd, próbáld meg magad lefoglalni a munkával, kerüld a konfrontációt, utána költözz el messzire, aztán nem mindegy lehet már, h kik elõtt járatott le, meg beszél ki.De azt azért ne mondd, h gonosz, akármilyen is, mégiscsak az anyukád, akit föltétel nélkül tisztelni és szeretni kell.Fölösleges megpróbálni bizonygatnod az igazadat vagy panaszkodni, nem érsz el vele semmit, csak olaj a tûzre, én tudom.El kell fogadnod a sorsod, mint mindenkinek, ez van....
Akkor meg mi a gond? Talán az, hogy anyád nem akar a cseléded lenni?
A kérdező hozzászólása: hát nemsokára sikerül végre!!! na a õ viselkedése meg tök rendben van! nem hiszem, hogy gyerekes vagyok, csak mert nem akarok anyám cselédje lenni. munka után is én csinálok mindent, õ meg egész nap jól elvan. úgyhogy ha egyedül fogok élni, legalább nem megy majd az agyamra, és ugyanúgy el tudok látni mindent!
Állj a talpadra végre! Fõzd meg, edd meg!
A stílusod nem felnõtt, érett emberre vall.Szerintem irtó gyerekes vagy, már bocs.Menj külön.Akkor majd tényleg mindent Neked kell majd csinálnod.Szerintem akkor idegösszeomlást fogsz kapni, mikor munka után még fõznöd is , és mosogatnod+sok más egyebet kell egyedül megcsinálnod.
Ha különköltözöl, akkor nem fog egy csomó házimunka várni, ha hazamész? Felnõtt vagy, lásd el magadat.Anyád a saját lakásában azt csinál amit akar.A lakhatásért cserébe, meg miért ne várhatná el, hogy megcsinálj mindent?Állítólag nem vagy gyerek. Te is kibeszéled most a háta mögött...egyébként, ha olyan tökéletes vagy, vele ellentétben, úgyse tud rosszat mondani rólad.Úgyhogy no para.
A kérdező hozzászólása: 15:38 te mirõl beszész? mibõl gondolod, hogy ha lenne tetkóm, ezen fennakadnék?! jujjj
A kérdező hozzászólása: köszönöm kedves utolsó válaszoló! végre egy értelmes válasz! nem értem miértjönmindeki ezzel a kaja, ruha, házimunka kérdéskrrel.munka elõtt és munka után rám vár egy csomó házimunka, mert anyám inkább egész nap beszélget, netezik, minthogy itthon elvégezze a dolgát.nem igazán kellemes, hogy a saját anyám kibeszél a hátam mögött az msn-en, állandóan engem piszkál, miközben nem ártana a saját fejében rendett tenni! egyébként a költözésre gyûjtök, de jelenleg még nincs elég...egyébként pedig elmúltam 14, már elég rég, attól még zavarhat, hogy anyám lusta, és tényleg roszndulatú, de nem csak velem.és úgy állítja be magát, mint egy szent! beszélni pedig nem lehet vele, mert lekezel, mintha 6 éves lennék!
Jah, meg érdekes, hogy az anya mindig szemét, gonosz, rosszindulatú, de a kicsi gyereke ugyebár tökéletes.El lehet rajta gondolkodni. XD

Mit csináljak ha anyám mindenért szól? Eltilt a géptől mert neki nemjó ha ott ülök, én biciklizni akarok menni ő meg elküld foci edzésre amikor nem is szeretek focizni. Mindig azvan amit ő akar. Amikor itthon van el megyek otthonrol mert idegesít.

Legjobb válasz: Az nem idegesít, hogy ágyban fekszel, meleg ételt kapsz, tiszta ruhákat veszel fel, van net, telefon, gép stb..? A mai fiatalok miért nem tudják értékelni azt, amijük van? Mondom ezt 20 évesen..

Az nem idegesít, hogy ágyban fekszel, meleg ételt kapsz, tiszta ruhákat veszel fel, van net, telefon, gép stb..? A mai fiatalok miért nem tudják értékelni azt, amijük van? Mondom ezt 20 évesen..
fuu ugyanez van nálunk is:\ hát vagy beletörõdsz h ezvan vagy mondd meg neki normálisan h te mit szeretnél - végülis a te életed
ez mind igaz, de ha már mindenképp elküldi sportolni, hadd válasszon már õ hogy mit szeretne.
A kérdező hozzászólása: net, telefon? Gépõtl eltilt mert neki nem jó hogy gépezel, telefonom elveszi mert azon is tudok netezni..Ma pl mosogatni akartam és lebasz*tt h mért akkor mosogatok amikor itthon van-.-
Értékelik õk, de vannak idegbeteg szülõk, akik a gyerekükön verik le a hétköznapok sérelmeit, stresszét.

Mit csináljak, ha anyám mindenért variál, pedig már felnőtt vagyok?

21 éves lány vagyok, a munkám miatt hétköznap albérletben vagyok, hétvégén pedig a szüleimnél, ott lakom...

Legjobb válasz: Egyetértek, csak valamit még hozzátennék. Nehéz az, amikor egy "gyerek" önálló életet kezd, kirepül a fészekbõl, minden szülõnek nehéz ez, csak van amelyik jobban kezeli, van amelyik nehezebben veszi. Idõvel, amikor látja h minden rendben megy veled, jól vezeted az életed, tudsz felelõs döntéseket hozni, komoly kapcsolatod van stb - meglátod, bele fog nyugodni. Majd amikor a hugod kezd felnõtt lenni, rá fog koncentrálni, és te fogsz a tesódnak tanácsot adni, hogy ne menjen haza egy darabig...:) Én drukkolok hogy minden jóra forduljon.

Egyetértek, csak valamit még hozzátennék. Nehéz az, amikor egy "gyerek" önálló életet kezd, kirepül a fészekbõl, minden szülõnek nehéz ez, csak van amelyik jobban kezeli, van amelyik nehezebben veszi. Idõvel, amikor látja h minden rendben megy veled, jól vezeted az életed, tudsz felelõs döntéseket hozni, komoly kapcsolatod van stb - meglátod, bele fog nyugodni. Majd amikor a hugod kezd felnõtt lenni, rá fog koncentrálni, és te fogsz a tesódnak tanácsot adni, hogy ne menjen haza egy darabig...:) Én drukkolok hogy minden jóra forduljon.
Nálunk is ez ment hosszú évekig.Sõt, már 31 vagyok, 2 gyerekem van, de sokszor még mindig Anyukám akarja megmondani mit tegyek, hogy mit vegyünk a lakásba, mit hogy csináljunk, stb.Idegölõ, az biztos. Én egyszerûen nem vettem róla tudomást, meg sem hallottam.De van olyan szülõ aki ebbõl soha nem nõl ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a véleményeket, a jó tanácsokat... Nem venni róla tudomást nem tudok... vagy nehéz, mert mégiscsak az anyám. Úgy gondolom, talán akkor megváltozna a helyzet, ha elköltöznék otthonról, de ezt még sajnos nem tehetem meg, mivel a munkám jelenleg nem teszi ezt lehetõvé (talán majd õsszel). Addig meg elviselem, de azt teszem, ami nekem jó:)
Miért mész haza minden hétvégén? Menj két-három hetente, és néha a párod is mehetne hozzád az albérletbe hétvégére, vagy alhatnál te nála a hétvégén. A lényeg, ne érezze anyád, hogy tõle függ a sorsod. Ha rájön, hogy nélküle is boldogulsz, majd visszavesz. Lehet, azt gondolja, hogy nélküle nem mennél semmire, és azért keménykedik.
A kérdező hozzászólása: AZért megyek minden hétvégén haza, mert 130 km-re vagyok, céges albérletbe, egyik kolléganõmmel egy szobában, az ismerõseim az otthonom közelében vannak, és a barátom is közelebb van az otthonomhoz, mint az albihoz... Azt nem várhatom el tõle, hogy 140km-t utazzon le hozzám... 2hetente ott alszok nála, 2hetente pedig õ jön... Ezért is nehéz... Bár mostanában tervezzük, hogy összeköltözünk, de nem olyan egyszerû nekem... Egyrészt 3 hónapja vagyunk együtt, másrész munkahelyet kell változtatnom... De most 1 hónapon belül úgy néz ki közelebb kerülünk egymáshoz, és úgy munkahelyet is könnyebb lesz változtatnom, és ha még mindig akarjuk, megpróbálkozunk az összeköltözéssel...
én is azt tudom tanácsolni, mint az elöttem szóló. Nekem is az volt a megoldás, hogy egyszer 1, 5 hónapig a színemet sem látták. De még a telefont sem vettem fel. Azóta sokat javult a helyzet. Egyébként meg költözz el otthonról. Most valószínûleg úgy éli meg, hogy otthon laksz, csak néha (még akkor is, ha ez a több) nem otthon alszol. Hord el a cuccod. Fõleg az olyanokat, amik személyes kötõdés mutatnak (pl. plüssbizbaszok, emléktárgyak stb.).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!