Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a macskáim ne (17 db)

zárd ki a szobából
Amikor kicsi volt a cicam ugyanezt csinalta. En lefekves elott jatszottam vele, jol lefarasztottam, aztan magam melle fektettem, es simogattam. :)
Csinálj úgy mintha már aludnál. 5-10perc után megunja és bealszik melletted. Nekem bevált, illetve már tud hosszakat aludni velünk és nem randalirozik éjjel.
Várj türelemmel. Ha ilyenkor következetsen nem foglalkozol vele, egy-két hónap és abbahagyja. Ezt az idõszakot sajnos ki kell bírni. De nagyon fontos, hogy soha, semmilyen körülmények között ne foglalkozz vele ilyenkor. Az is segít, ha van neki kitéve táp éjszakára, így nem panaszkodhat hogy éhes. :) Én is így csináltam mindkét cicámnál. Idõvel annyira ráálltak a nappali életmódra, hogy még akkor is végigalusszák az éjszakát amikor én ébren vagyok. 11 körül takarodó van, reggel hatig meg sem moccannak. :)
Az én cicám is ezt csinálja, és már két éves :-) Észrevettem, hogy bagzási idõszakban aktívabb igazán, ha máskor csinálja egyszerûen magam mellé teszem, és próbálom elaltatni. :-))) Tisztára mint egy gyerek, de muszáj, ha aludni akarok.Sem az etetés, sem a játék nem segített.Talán napközben ha van rá módod, keltsd fel, amikor alszik, úgy talán fáradtabb lesz este.
Zárd ki a szobából, vagy adj neki kaját, hátha akkor lenyugszik.És fáraszd le minél jobban :)
A szobából kizárás nem mindegyiknél mûködik. Enyém módszeresen döngeti az üveget, amíg be nem engedem. Ha felugrik, tedd le, sajnos, ha kell 1000x, elõbb-utóbb megunja. (vagy nem :) ) )
A kérdező hozzászólása: Én bármennyit játszok vele, sose fárad el :)
A kérdező hozzászólása: Hát már gondolkodtam rajta :)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Van kajája kirakva, inkább éjjel eszik, mint nappal. Napközben alszik, de majd felkeltem :) Éjjel meg tele van energiával és meg van kergülve :)

A nőstény macskám sokszor feltartja a fenekét, úgy hogy a mellső lábai a földön vannak. Ha hozzáérünk hátulról a hasához, morog, utána egy idő múlva fújtat. Ennyire pározni akar? Mit csináljunk? Hagyjuk békén, ne nyúljunk hozzá ilyenkor?

Kéthetente rájön ez a hoppáré.Nem akarjuk pároztatni.

Legjobb válasz: az én macskám is ezt csinálja, éppen most is rajta van. miskároltasd ki attól elmúlik. egyébként mi nem ivartalanítottuk, és ugye nálunk is 2hetente rájön, de szeretem mert olyankor tudom simogatni mert alapból egyáltalán nem engedi

az én macskám is ezt csinálja, éppen most is rajta van. miskároltasd ki attól elmúlik. egyébként mi nem ivartalanítottuk, és ugye nálunk is 2hetente rájön, de szeretem mert olyankor tudom simogatni mert alapból egyáltalán nem engedi
Szia! Az én cicám házicica, lány és 7 hónaposan ivarérett lett!Elõtte jó 2 héttel olyan kis pukkancs volt, nekem sem engedte, hogy a pociját megsimogassam, sokszor fújt, megharapdálgatott, de volt, hogy durvábban is!Aztán ivartalanítás után teljesen jól lett:)
Szia. Feltehetõen tényleg csak arról van szó, hogy tüzel a cicád, de ezt bizonyossággal csak az orvos tudja megmondani. Kéthetente egy kicsit sûrû. Tehát mindenképpen megmutatnám orvosnak. Ha miskároltatod, tényleg barátságosabb, nyugisabb lesz a cica, ráadásul azoknál a cicáknál, akiknél nem végzik el ezt a mûtétet, sajnos gyakran alakul ki méhgyulladás, melldaganat.
A kérdező hozzászólása: szégyeldd magad te:D hát kajak mondom...nem szenved, nem haldoklik...még csak jelét nem mutatja annak h fájna vmije... am szted Mo-n 1000 macskából hányat ivartalanítottak? am meg csak te vagy ilyen tudálékos h tudod h fáj neki...mondta neked??
Elõször is szégyelld magad. Bocs, hogy ezt mondom, de azért tudd és mindenki más is tudja, hogy amikor a nõstény macska ivarzik, az neki cseppet sem kellemes. Sõt, fájdalmas, kínlódó érzés. Volt egy ismerõsöm akinek a cicája ivarzott és belepusztult, mert mellrákot kapott tõle, a hormonok miatt. Szóval ne örülj, hogy akkor meg tudod simogatni, hanem vidd el orvoshoz és ivartalanítsd, mert hidd el, ez a cicádnak nagyon nagyon nagyon kellemetlen!
Ez változó. A mi orvosunk 8.000 forintért megcsinálta. A másik huszon akárhány ezret kért. De egyébként van egy orvosi rendelõ, ahol 3-4000 forint, mert egy alapítvány fizeti a többit. Ha érdekel írj privátot. :) És tényleg barátságosabbak lesznek. Harapni tuti nem fog, elkerülöd az emlõrákot, különbözõ daganatokat, petefészek gyulladást és barátait. Megéri, hidd el!
A kérdező hozzászólása: ha nem 10ezrekbe, akkor télen ivartalanítom!
A kérdező hozzászólása: tényleg barátságosabb lesz? nem fog harapni? mennyibe kerül az ivartalanítás?
Ja és azt elfeljtettem írni, hogy ivartalanítás után egyébként is sokkal barátságosabb lesz. Tehát ha semmiképp nem akartok kiscicát, akkor komolyan gondolkozz el a mûtéten!
Nekünk is volt egy lánycicánk. Lakásban volt, egy ivartalanított kandúrral. Úgy gondoltuk, felesleges az ivartalanítása, úgysem jön neki össze, amit akar... Aztán 4 éves korában észrevettünk egy csomót az egyik emlõbimbójában. Elvittük orvoshoz, ahol megállapították, hogy melldaganat, ami azért alakult ki, mert sosem szoptatott, a hormonok meg dolgoztak. A doki szerint, ha ivartalanítottuk volna, akkor ez nem lett volna ki neki. (Azóta sok szenvedés után elaltattattuk szegényt.)
Én most fogok kapni egy lánycicát.Mi szúnyoghálót rakatunk fel, h ne szökjön el, d sztem ez nálad már megvan.
Ha nem akarod pároztatni (sztem nagyon helyesen) akkor ivartalaníttasd, különben egész évben ezt fogja csinálni 2 hetente, amíg össze nem jön neki. Meg aztán kibírhatatlan is lesz a "nyüszítése" egy idõ után. A kilógást megoldják, ilyenkor nagyon résen vannak.
A macskák könnyen. :) De a párzási idõszak alatt (gyakorlatilag egész évben :S) vigyázzatok, hogy ne lógjon ki. Sok esetben annyira messzire viszik az ösztönök, hogy (szobacica révén) nem talál haza.
A kérdező hozzászólása: a lakásból h szökik el? egyébként ez már megtörtént párszor, tehát nem elsõre jön rá a párzás...
Ajjaj, aztán ne sírj, ha elszökik. Most tombolnak benne a hormonok, ha nem ivartalanítod lesznek itt még macska keresõsdik hidd el. TAPASZTALAT. Nem kell sajnálni azt a pár ezer forintot. Meg lehet kedvezményesen itt is ott is. Mi kedvezménnyel ivartalanítottuk. De meg érte. :)
A kérdező hozzászólása: én sem tudom máskor simogatni, mert megharap, csak ilyenkor hátulról a hasát, de akkor morog és olyan mintha felizgattam volna...:D nem zavar alapvetõen, csak olyan röhejes..:D egyébként lakásban van, szóval az ivartalanítás nem olyan lényeges, ezt meg elviseljük, csak furcsa...
Nekem másfél éves a cicám, épp most van õ is ebben az idõszakban, ilyenkor a hasát szoktuk simogatni és tényleg nagyon aranyos ilyenkor, mert hagyja magát simogatni:-)

Mit csináljak, hogy a macskám ne támadjon?

Hogyha felveszem és sokat ölelgetem, vagy ha valami nagyon nem tetszik neki elkezd támadni (ami eléggé fáj)Eddig mindig beszártuk a fürdőszobába amig le nem nyugszik,most pedig egy újságpapírral verjük és mondjuk, hogy "nem szabad" De ettől még idegesebb lesz, és jobban harap, ezért inkább játékkal próbálom elterelni a figyelmét. Mit csináljak? Hogy szoktassam le erről?

Legjobb válasz: Feltehetõleg fáziskéséssel reagálod le, igy nem tudja mi az amit neki nem szabad. Ha már ereszti ki a körmeit, ha már kap a kezed után már akkor szólj neki hogy ezt nem. És ne emberi nyelven mert azt nem érti, macskanyelven, fújj rá nagyot épp mint a macskák mikor félnek vagy mielött támadnak.

Feltehetõleg fáziskéséssel reagálod le, igy nem tudja mi az amit neki nem szabad. Ha már ereszti ki a körmeit, ha már kap a kezed után már akkor szólj neki hogy ezt nem. És ne emberi nyelven mert azt nem érti, macskanyelven, fújj rá nagyot épp mint a macskák mikor félnek vagy mielött támadnak.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi! Megpróbálom:)


Mit csináljak, hogy a macskám ne akarjon megölni?

Kaptam egy perzsa kiscicát egy hete, bent van a szobámban és jól elvagyunk, mellettem alszik, mindig utánam jön, ha lefekszek aludni mellém bújik, és mikor gépezek (most is) felugrik az ölembe és pihen, de nagyon harcias :/

Legjobb válasz: Rúgj bele egyet. Akkor megtanulja a rendet.

Rúgj bele egyet. Akkor megtanulja a rendet.
Hát amikor megkarmol vagy megharap stb akkor megkel egy kicsit ütni csak rájön hogy nem szabad.
A kérdező hozzászólása: Hát most itt ül az ölemben, letettem a kezem és egybõl bekapcsolt nála az "ölj" funkció, beleharapott és karmolászott, épp h élek, és megfogtam ahogy mondtátok, rácsaptam az orrára, ezután leült, és rosszallóan nézett a szemembe v 12 másodpercig.. Sztem nem élem meg a holnapot.
Na ezért útálom a macskákat. Vágd le a körmeit!
A kérdező hozzászólása: Ha levágom a körmeit nem tudna sehova se felmászni, és szerencsétlen elõbb purcanna ki mint én, ha nem teszem meg :"D
A macskák nagyon rosszallóan tudnak nézni - de neveld csak tovább. Most is abbahagyta amint kapott egyet, nem?
A kérdező hozzászólása: Abbahagyta, és sértõdötten aludt el az ölemben, de dorombolt mikor simogattam :D
Játszik, ahogy minden kiscica. Vannak játékai, amiket téphet? A mi kiscicánk is ilyen volt, aztán vettünk neki játékokat, a plüssel birkózik, tépi (persze nem magától, csak ha mi mozgatjuk), van ilyen tollas "horgászbot", azt is imádja, légiakrobatázik, csilingelõs labda, azzal focizik, stb. A végére már úgy kifárad hogy eszébe sincs terrorizálni. Valahol láttam ilyen interaktív játékot is, szerintem ez eszméletlenül jó: http://www.youtube.com/watch?v=JSuCslonmQY
Azért ilyen mert még kicsi, majd idõvel kinövi. Én például sokat játszottam vele. Mindig lenyomtam a kezemmel. Persze össze vissza, harapta meg karmolta de nem lett tõle bajom. A kezem olyan volt mintha mindenütt felvágtam volna az ereim. :) Na de kb 1 év és kinövi, hozzászokik a finom játékhoz.
Tedd ki az utcára, majd kerül neki gazda elõbb-utóbb.
Vettél volna kutyát, azokat legalább lehet fegyelmezni ha az iránta érzett szereteted mellé keménység is társul!
Ez a videó hasonlóról szól, csak kicsit durvább helyzetben van a rettegõ kutyus! Egyébként sokszor mi is ilyenek vagyunk, ugye? Mi nem hiszünk Neki, de Õ csak jön és szeret minket. [link]
A kérdező hozzászólása: Erre én is gondoltam :D ha felnõ végem ._. most is csinál olyat h rám ül és tapogat.. keresi a lágy szerveket és a gyenge pontjaimat..
az írásod alapján, szerintem, jól ki fogtok jönni a macsekkal :D egyébként ha nem lépsz semmit, azt fogod elérni, hogy amikor nem azt kapja, amit akar, rád fog támadni, találkoztam már ilyen macskával, na tõle én is féltem :D
A kérdező hozzászólása: nem olyanok mint a kutyák, õk ha megharapnak úgy h bevérzel és odaversz egyet abból azt vonják le hogy te vagy a köcsög, nem azt h vmi rosszat csináltak :/ ezt olvastam
etesd meg:DD
A kérdező hozzászólása: Eszik az ha éhes, van ott neki olyan száraz macskatáp egy tálban, mert mást nem ehet különben hígat fosik amit nehéz takarítani.
hát ha nagyon harap kaját ne adj neki mert azt hiszi megdicséred és tovább fogja csinálni, inkább fegyelmezni kéne, nem azt mondom hogy vágd a falhoz, de a fejen csapod egy kicsit akkor talán a 20.-nál már tudni fogja hogy miért kapja
B*ssz oda neki egyet, akkor megtanulja hogy mi a rend!
Kismacska, játszani akar. Egyedül van, te vagy az egyetlen aki foglalkozik vele - úgy próbál meg játszani majd veled, ahogy macska a macskával. Nem tudom láttad-e már mit mûvelnek ezek a miniatûr szörnyetegek csoportban, de nagyon tudják csépelni egymást. Csak ugye ott van bunda, vastagabb bõr - de így is van, amikor valamelyik hangján hallani, hogy tényleg fájt neki. Neveld meg. Ha nagyot harapott megfogod bal kézzel õnagyságát hogy ne tudjon karmolni és a jobb kezed mutatóujjával rácsapsz az orrára. Nem kell nagyot, nem megölni akarod, de érezze hogy eddig és ne tovább.
Egyetértek az elõzõ válaszolókkal. De egyébként mi ez a nemi erõszak kulcsszó? :DD
A nagymacska úgy neveli meg a kiscicát, hogy a grabancánál fogva megrángatja. De azért ne szakadjon ki a bundája, csak egy kicsit rázd meg:D
A kérdező hozzászólása: Én meg azt olvastam h nem szabad semmiylen formában bántalmazni kicsit se mert megutál, és simogatni kell h lenyugodjon T_T Na én ennek megfelelõen harmadik éjszaka mikor éjfél és hajnali fél 4 között 10-20x felkelt h õ bizony potenciális táplálékforrásnak ítélte meg a fülcimpámat, és a méreg lassan akkora gyomorfekélyt üt a hasamon amibe belefialhatna egy hódcsalád, megnyugtattam magam és megsimogattam h ezaz jócica rágcsáljad csak a fülemet miaz nekem már úgyis full vér vagyok csak neked legyen jó :3
tartsál vasgolyót.az állat nem házba való.kínzod.
A kérdező hozzászólása: A nemi erõszak meg azért van oda írva mert a vezetékeket is tápláléknak nézi és ha elrágja engem basz meg az áram nem õt xd
Ha nagyon rossz, pöckõld meg az orrát."mindenlébenkanàl"ilyeneket mint te hagynák ott a sivatag kõzepén, majdcsak megtalál valaki, nem?

Mit csináljak, h a macskám ne menjen ki a teraszra?

állandóan kimegy a teraszra és félek, h leesik,mert emeletes házban van a 2. emeleten. felugrik a kartámaszra és onnan könnyen leeshet vagy leugorhat. megtiltani nemtudom, mert amikor nem látom őt akkor kimegy és felugrik. mit tegyek, hogy ne menjen ki akkor se ha épp nincs a szemem előtt?

Legjobb válasz: Kösd meg!

Kösd meg!
Bekell rácsozni a teraszt.Az úgy már macskabiztos lesz, miénk is bevan és nincs gond így.
Mindenképpen valami rács, vagy cicaháló. Az én cicám egyszer kiesett az ablakon, rettenetes volt. Szóval tényleg érdemes erre odafigyelni.
Ha megoldható, szereljetek fel macskahálót. Speciálisan erre a célra készül, idõjárásálló mûanyag. Nálunk is ez van fenn. http://www.petdrogeria.hu/web/petdrogeria/category/900
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!

Mit csináljak, hogy a macska ne harapja a kezemet?

Ideszokott a kertbe egy macska. El?ször nem akartam befogadni, de levett a lábamról azzal, hogy egyb?l nekemrohant, dorombolt, dörgöl?zött, mintha már régóta ismertük volna egymást. Elkezdtem etetni, és azt vettem észre, hogy most már mintha itt lenne a székhelye, bár máshonnan is kap kaját, mert nálam nem mindig van. És azóta is folyton követeli a simogatást, bújik, dörgöl?zik, dorombol. Nem tudok ellenállni, simogatom is, de ilyenkor hamarosan megharapja a kezemet. Kezd már ebb?l elegem lenni. Hogy lehetne neki megmagyarázni, hogy ne harapjon? Rákiáltok, otthagyom, de ez nem elég.

Legjobb válasz: Valószínûleg oda költözött hozzátok,szerintem meg csak játszik de amúgy ha vízzel le spricceled abba hagyja(nekem bevált).

Valószínûleg oda költözött hozzátok, szerintem meg csak játszik de amúgy ha vízzel le spricceled abba hagyja(nekem bevált).
üsd ki a fogát vagy ha nem mered hozd el hozzám
A kérdező hozzászólása: Ja, gondoltam, hogy valaki bedobja, hogy rúgjak bele, üssem ki a fogát stb., de nem akarok ilyen drasztikus lenni, mert akkor esetleg faképnél hagy. Ami a vízzel spriccelést illeti, nem hiszem, hogy megoldás, mert egy pillanat alatt megharap, és akkor nincs kéznél víz.
A macska nem egy hülye kutya, aki lesi minden kívánságod. Azért megy oda hozzád, mert neki van szüksége a simogatásra, vagy valamire, amit a simogatással elérhet nálad. Engem például a macskám ezzel csalogat a bejárati ajtóhoz, ha ki akar menni, és teszem a hülyét, hogy nem értem mit akar. De a macska jelzi azt is, hogy mikor elég már a simogatásból, és ha nem érted meg, akkor megharap. Ennyi.
Úgy menj ki a macskához, hogy van nálad víz:DGondolom számítasz rá azért, hogy megharap:P
A kérdező hozzászólása: 15.46: OK. A macska nem hülye, de én se. Gondolod, hogy azért csak észreveszem, ha nem akarja, hogy simogassam. Egyébként meg ha nem akarja, nyugodtan odébbállhat, én nem fogom le, ezért igazán nem kell megharapnia. A másik meg az, hogy én nem is akarom ezt a simogatást annyira, de õ õrült módon követeli, nyávog, elõre dorombol, mindent csinál. Aztán beadom a derekam, simogatom, de fél perc múlva megharap. Nem dühösen, közben dorombol is.
"OK. A macska nem hülye, de én se." Akkor meg mi a ráknak nyúlkálsz ahhoz a macskához, ha tudod, hogy fél perc múlva meg fog harapni???
A kérdező hozzászólása: Mert nem tudok ellenállni. Ha látnád, hogy hogy könyörög. Aztán meg megharap...

Kb. két hónapja megolajoztam a szobám ajtaját, mert nyikorogni kezdett. Azóta mindig kinyílik magától, amikor én csak egy kis rést szeretnék hagyni a macskának. Van ötlete valakinek, mit csináljak vele, hogy ne nyíljon ki magától?

Három pánttal van a kerethez rögzítve, pántonként három csavarral (panellakás), próbáltam őket állítani, de eredménytelenül. Nem, nem szeretnék pillanatragasztóval rögzíteni, a macskát megtartom, és beengedem, nem vágok bejáratot az ajtóra meg hasonlók... :) Köszönöm

Legjobb válasz: Egy egyszerû gépezettel meg lehet oldani a problémát... a neve: ÉK http://www.ize.hu/_files/pics/00022/00022562.jpg

Egy egyszerû gépezettel meg lehet oldani a problémát... a neve: ÉK http://www.ize.hu/_files/pics/00022/00022562.jpg
Egy szorosabban felragasztott vagy csavarozott ajtókefe kapható nagy áruházakban , ablakszigetelõknél . Régen saját kézzel gyártották gumiból , ma inkább szilikonból .
Szia én is a madzagot javaslom !!
1.) Féktisztítóval kimosod az olajat. 2.) Madzag a kilincsre, szög a tokba. 3.) Felszerelsz egy ilyent: https://34a04195-a-62cb3a1a-s-sites.googlegroups.com/site/ko..
Bocs, most látom, hogy nem diópánt, akkor marad az ajtó alja, ahova szintén gumiból rakhatsz egy kis nyelvet, ami az aljzaton csúszik és megfogja az ajtót! Ha nagyon elegánsat akarsz, akkor lehet kapni olyan "seprût", amit huzat ellen szerelnek az ajtó aljára, az is megfelel, csak akkor szõnyeg nem igazán fér el alatta!(OBI-ban lehet kapni)
Húzzál a diópánt végére egy gumigyûrût, amitõl az ajtó szorosabban mozog és kész! Vizes szerelvényekhez kapható ezerféle gumigyûrû, csak találsz köztük neked valót!
Mágnes a legpraktikusabb megoldás szerintem ha tényleg nem lehet beállítani natúrba, esetleg rúgó vagy valami hidraulikus csukó.
http://www.szogker.hu/index.php?content2=termek_kiir&termek_.. Kiváló megoldás, és nem kell rakosgatni, csak rálépni.
Készítettem egy rajzot paintben hozzá, ha kell:D:D:D (Ha nem, akkor is:P) Amúgy talán a mûanyagosnál lehet olyat kapni, olyan ajtókitámasztót, ami ilyen redõzött:) Szóval nem is csiszolódik le a teteje, minden egyes csukásnál:)
Nem kell rakosgatni!! ha a "nyitódás" felé teszed a vékonyabb oldalát az éknek, akkor mindig csak rá kell húzni a cuccra, és akkor az úgy rászorul, és akkor nem mozog:)
A kérdező hozzászólása: Jó ötlet, köszönöm. Az a gond vele, hogy a napi hússzori ki-be mászkálásnál rakosgatni kellene az éket. Valami olyan megoldás kellene, ami visszaállítja az eredeti állapotot, persze nyikorgás nélkül.
A kérdező hozzászólása: Ezek jó ötletek, kipróbálom õket. Köszönöm :)

Mit csináljak, hogy a macskám ne pisiljen a fürdőszoba padlójára?

Legjobb válasz: Ha rendszeresen jár oda,akkor ideiglenesen tedd oda a cica wc-t! Néhány nap után megszokja és ha átteszed máshová,akkor megy a wc után.

Ha rendszeresen jár oda, akkor ideiglenesen tedd oda a cica wc-t! Néhány nap után megszokja és ha átteszed máshová, akkor megy a wc után.
Nyomd bele a fejét, és rakd át a macskabudiba ami mostantól a fürdõszobába van
Tartsd csukva a fürdõszoba ajtaját!
Kevés az információ a válaszhoz, a miért-nek sok oka lehet. Nálunk a fürdõszobában van a macskavécé és legtöbbször oda is végzik a dolgukat (3 db). Ha nincsenek megelégedve a WC tisztaságával, elõfordul a melléürítés. Ilyesmi után célszerû a kövezetet (linóleumot) hypós-Domestosos vízzel felmosni, hogy ne is érezze, hová ürített. (Az egyik cicám (herélt kandúr) idõnként - urológiai gondok miatt - ürít vizeletet ide-oda, olyankor tudjuk, hogy nagyon kell figyelni, nem akad-e el a vizelete.)
Pelenkázd be!
hát apukám mikor20 körül lehetett azt csinálta, hogy bezárta a fürdõszobába a szarjához ...persze etette...amikor a fürdõbõl a cica kijött többé nem ment be, ez csak akkor hasznos ha 2 fürdõszobátok van
Én azt csináltam a cicámmal, hogy beletettem az alomba és a mancsával kapargásztam az almot.Addig nem engettem el amig magától meg nem csinálta.Remélem mûkodni fog;)Sok sikert.
semmiképpen ne nyomd bele az orrát! nem kutya! haszontalan, és még meg is sértõdik rajta. Tüntesd el a szagot, pl hipoval, tedd az almot abba a helyiségbe ahova bepisilt. Mutasd meg h ott van. Továbbá: ha nem herélt kandúr, akkor bukó ágon vagy, jelölget, irány az ivartalanítás. Na de a lényeg h ne bántsd mert csak rontasz a helyzeten.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!:)

Mit csináljak, hogy a macskáim ne zabálják le a szobanövényeket?

Lakásban tartott macskák, a legmagasabb szekrény tetejér?l is levadásszák és megcsócsálják szegény növényeket, nem tudok mit csinálni :( Már próbálkoztam külön macskaf?vel is, de akkor is a szobavirágok voltak szimpatikusabbak.

Legjobb válasz: Vagy a macskákat vagy a növényeidet tedd ki az utcára:)

Vagy a macskákat vagy a növényeidet tedd ki az utcára:)
MACSKAFÛ!!! Szükségük van a macsoknak a növényi dolgokra, ezért találták fel a macskafüvet. ha nem kapsz a boltban, akkor ültess! Búza, zab, rozs keverékébõl áll. Öntözgetni, majd pár nap, és kihajt! Azt ehetik!
Igen a macskatávoltartó jó ötelet, de sajnos az nem csak a virág 10cm-es környezetében fogja érezni, hanem az egész térségben! Nekem galambjaim vannak, és amikor vadásztak rájuk mindíg kaptak egy vödör vizet. :D 2-3 alkalom után leszoktak róla XD Lakásban a sray-s módszer alkalmazható :D
Lehet kapni "helytõl távoltartó spray-t" ez a neve a szernek! Akár állateledel boltokban is. Olyan anyag van benne, amit mi nem érzünk, de a cicák és a kutyák is utálják, ezért nem zabálják fel a növényket, nem pisilik le a virágtartót(kutyák fõleg), stb. Nem drágakb.800ft lehet! Próbáld ki! Hatásos!
Lehet kapni macskafüvet, amit kifejezetten a cicáknak termesztenek, 'legelés' céljából. Állatkereskedésben lehet kapni (nem összekeverendõ a macskafû fogalma a macskamaentáéval, de fizikailag akár mixelhetõ is a kettõ, hogy még kívánatosabb legyen a cicának).
A noverem is a spriccelot hasznalta, hogy leszoktassa a 2 macskajat a nagy novenyek megmaszasarol. (teljesen szettiboltak a novenyeit). Sikerult neki. Probald ki te is.
A kérdező hozzászólása: Az elriasztásos módszer csak addig hatásos, amíg ott vagyok. Amint kiteszem a lábam a lakásból, lezabálják, aztán mikor hazamegyek ártatlan képpel üldögélnek, mint akik semmirõl se tudnak :D:D A sprét kipróbálom - remélem a virág aztán nem a sprétõl döglik ki :D:D Köszi a tippeket!
Aranyosak lehetnek:) :D! Érdekes, hogy majdnem mindenki használja a spricceléses módszert:) ! Én is! Fõleg, amikor vasalok, mert folyton a lelógó ruhákkal szórakoznak. A növény és asztalramászás stb. ellen, rájöttem, hogy nagyon jó hatású, ha friss narancs-, mandarin-, vagy citromhéjat helyezek el a kiszemelt területeken. Persze gyakrabban kell cserélni, mert ha szárad, elillan az illata:) De nekem bevált. Naponta egyszer kicseréltem õket ott, ahol a leggyakrabban próbálkoztak. Most már leszoktak róla. Próbáld ki, és ha segítettem, nagyon örülök neki!
Az a kisebb baj, hogy a növények elfogynak, de sajnos a szobanövények nagy része mérgezõ a cicák számára. Én már sajnos láttam rendelõben elpusztulni cicát szobanövény-mérgezéstõl... ( a mai napon a startlap-hírstart-életmód rovatban részletesen olvashatsz errõl). Meg kell próbálni leszoktatni a legelésrõl, próbáld meg figyelni, mikor nyúl hozzá a növényhez, és riaszd el onnan akár víz spriccelésével, tapssal, vagy újságpapírral. Egy idõ után felhagy a próbálkozással, ha türelmes vagy. Persze, az lenne a legjobb, ha mégis úgy tud tudnád elhelyezni a virágokat, hogy a macsekok ne érjék el.
Az ecet szagát is nagyon utálják! Bár azt még mi emberek sem kedveljük csak a salátában :-)

Tesóm beszoktatta a házba a macskát, mit csináljunk hogy ne nyávogjon állandóan ha kint van?

Tesóm beszoktatta a házba a macskát, aki egyáltalán nem házi macska - tüsszög, hapcizik, vakarózik - ha kiengedjük 5 perc múlva már nyavalyog hogy engedjük be, nekimegy az ajtónak, kapargatja, és az ablakpárkányból bámul befelé és hangosan nyávog. Mit tegyünk hogy err?l leszokjon?

Legjobb válasz: Azért az kemény, hogy a macska tüsszög, meg vakarózik, amibõl a gazdái azt a következtetést vonják be, hogy ilyen állatnak nincs bent helye. Nem arra gondolnak, hogy a sajátmacskájuk olyan rossz állapotban van, hogy esetleg orvoshoz kéne vinni, és beengedni, mielõtt agyonfagy a -17 fokos éjszakákban betegen. Hihetetlen milyen emberek vannak... Ha a macska náthás, akkor orvoshoz kell vinni, és melegen tartani, mert a macskanátha nem olyan vicces, mint az ember nátha. Ha a macska vakarózik, akkor parazitamentesíteni kell, és megmutatni egy orvosnak. Ti meg inkább kizárjátok. Gratulálok.

Azért az kemény, hogy a macska tüsszög, meg vakarózik, amibõl a gazdái azt a következtetést vonják be, hogy ilyen állatnak nincs bent helye. Nem arra gondolnak, hogy a sajátmacskájuk olyan rossz állapotban van, hogy esetleg orvoshoz kéne vinni, és beengedni, mielõtt agyonfagy a -17 fokos éjszakákban betegen. Hihetetlen milyen emberek vannak... Ha a macska náthás, akkor orvoshoz kell vinni, és melegen tartani, mert a macskanátha nem olyan vicces, mint az ember nátha. Ha a macska vakarózik, akkor parazitamentesíteni kell, és megmutatni egy orvosnak. Ti meg inkább kizárjátok. Gratulálok.
Legalább megnézted volna melyik fiókkal válaszolsz a kérdésedre...
Engedd be! Ha már beszoktattátok, akkor be kell engedni! Ez van!
fázik szegény. ha már rájött, hogy bent jó meleg van, persze, hogy be szeretne menni. lelketlenség kint hagyni... vagy legalább csináljatok egy jó meleg kuckót neki.
errõl már nagyon nehéz lesz leszoktatni. inkább engedd be mert úgyis elég hideg van kinn. miénk is bevoltak engedve de csak télen akkor is csak pár órahosszra :)
Most az egyszer engedj neki =) Elég hideg az idei tél. Az én cicóim is szoktak tüsszögni. Ha rajtam múlna sose lennének kint, de állandóan kikéretõznek...
Várjátok meg a tavaszt ezzel a projekttel. Akkor majd egyre kevesebbet engedjétek be, pl. csak kajálni. A játék, simogatás csakis kint legyen.
2. és utolsó válaszoló! Nagyon remélem hogy egyszer titeket is kizárnak a fagyos hidegbe és hiába dörömböltök meg kiabáltok, nem fognak beengedni, hanem "behúzzák a függönyt és felhangosítják a tv-t". Nagyon hideg van most kinn fõleg az elmúlt napokban, szegény cica össze van fagyva ezért akar bemenni. Nem is értem milyen lelketlen ember fordítja ilyenkor el a fejét míg õ a meleg házban tesped. Na pont az ilyen dolgok miatt nem szeretik sokan a vidéki állattartókat mert az ilyenek fõleg ott fordulnak elõ. Nálunk a földszinten lakó felszerelt az ablakra egy kis ajtót amin át tudnak a macskák közlekedni, annyira szívén viseli a macskái sorsát pedig egy kisebbségi családról van szó...
Mégis mi bajotok lesz tõle hogyha beengeditek mikor fázik? Legalább próbáljátok valakinek odaadni aki nem csak kib.ssza a hóra. Sok érzelem szorulhatott belétek...
kedves utolsó ha nekem irtad ezt -nem a kérdezö vok, akk én a 2. válaszoló voltam akit lecsesztek h jó szemét vagyok mert kiteszem ilyen idöben a macskámat, és ezért le 0% oltak. most reagáltam rá mert eddig nem voltam gépnél és szerettem vna megvédeni magam h miért igy gondolom.
Annyira felhúz az ilyen mértékû emberi butaság.Vakarózik mert nem vagy képes bolhaírtót venni neki, tüsszög mert kivágod a -20 fokba.Mégis mit vársz magától múljanak el a gondjai vagy sétáljon el õ az állatkereskedésbe?
a macska akkor sem házba való állat.mert van a családban aki allergiás a macskaszörre.ÉS nem azt mondtam h kint nincs rendesen háza meg fekhelye (persze h van kis nyilással amibe befér és nem járja át a szél és ki van bélelve rendesen)söt még a pincébe is van helye és le tud menni a kazánhoz ha szeretne, de a házba nem jön be!!!kész.ennyi.nem fagyasztom kint a -17 fokon nem vagyok én se hülye...
én beengedném. Tegnap este volt szerencsém a boltba menni, egy kb. húszperces sétát jelentett. Úgy elfagyott a kezem, hogy tiszta vörös volt, alig bírtam kikulcsolni az ketkaput utána meg az ajtót, alig éreztem mit csinálok, komolyan már azon gondolkodtam, mi lesz, ha nem tudom kinyitni a bejárati ajtót, majdnem sírtam. Képzelem milyen lehet az állatoknak. Amúgy, ha vakarózik kell neki egy bolhaírtó. De te nem szoktál viszketni? Annyi, hogy neked van kecses kis kezed és nem akkora hátsó láb mozdulatokkal kell megoldanod, mint õ.
Nehogy beengedjétek. Egyszer sem. Egy idõ múlva elfelejti, és olyan lesz, mint régen. Ha befele bámul húzzátok el a függönyt, ha nyávog hangosítsátok fel a tv-t.
ne engedj neki! majd megtanulja h kint kell lennie.ha beengeditek ha nyávog akk rájön h igy be juthat és mindig ezt el fogja játszani.
Hogyne kérdezõ, hogyne.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!