Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a kutyám fél a (36 db)

Mit csináljak a kutyám fél a tyúkjainktól?

Mikor reggel megszólal a kakas, vagy a tyúkok hangosan kotkodácsolnak a kutyám neki ront a bejárati ajtónak és nyüszítve kaparja, rágja és harapdálja az behúzott farokkal. Semmi más háztáji állattal nincs baja, csak a tyúkokkal. A kecskéket és birkákat lesni is szokta, meg csóvál nekik és kint sétán a kacsákat is megszokta lesni, be is úszni utánuk a vízbe. Csak a tyúkokkal nincs kibékülve. PEdig sosem vittem őt hátra a tyúkok közé.

Legjobb válasz: "PEdig sosem vittem õt hátra a tyúkok közé." Nem lenne logikus hátravinni, hogy megismerhesse õket?

"PEdig sosem vittem õt hátra a tyúkok közé." Nem lenne logikus hátravinni, hogy megismerhesse õket?
a mi kutyáink általában meg szokták öldösni a tyúkokat
A kérdező hozzászólása: Apám ki van rá bukva, mert szét szedi az ajtót és el akarja vitetni, mert elege van belõle. De én ezt nem szeretném.
Fõzd meg neki õket levesnek, majd szeretni fogja.
A kérdező hozzászólása: Allergiás a csirkehúsra. A mi tyúkjaink közé nem vittem, mert egyszer pánikrohamot kapott mikor mentem vele versenyre és sétáltunk és épp ki voltak eresztve a tyúkok egy udvarról szabadon.

Mit csináljak a kutyámmal? Eszméletlenül fél a tűzijátéktól.

Legjobb válasz: Függönyözd be a lakást, hangosítsd fel a televíziót, és tereld el a figyelmét valami jó játékkal. Legrosszabb esetben vegyél az állatorvosnál valami enyhe nyugtatót.

Függönyözd be a lakást, hangosítsd fel a televíziót, és tereld el a figyelmét valami jó játékkal. Legrosszabb esetben vegyél az állatorvosnál valami enyhe nyugtatót.
van ilyen sedalin paszta kutyáknak ez egy nyugtató, állatorvossal tudod feliratni és kb 4000ft körül van
Ne csapj nagy hûhót, ne kezdd nyugtatgatni az elsõ durranásoknál, mert garantáltan pánikba esik. Tégy úgy, mintha te semmit nem hallanál. Persze minél kevesebb ingernek tedd ki, tehát az elsötétítés jó ötlet, vagy ha van valami játéka, amit mániákusan imád, azzal megpróbálhatod elterelni a figyelmét, de egy pánikoló kutyának általában hiába lóbálod az orra elõtt a labdát. Lehet kapni valami feromonos párologtató cuccot, ami olyan szagot áraszt, ami állítólag megnyugtatja a kutyákat. Én nem próbáltam, nézz utána, ér-e valamit, vagy csak placebo. A Sedalin paszta az adu ász, szerintem azt csak akkor használd, ha már nem tudsz mást kitalálni.
Csinálj úgy, hogy a tüzijáték a világ legklasszabb dolga. Egy kis sokktherápia csodát mûvelhet. Én kivittem a félõs kutyámat augusztus 20-án a Margit-szigetre. Vagy 10 percig pánikolt, aztán észrevette, hogy rajta kívül senki nem fél, a többi kutya sem. Talán ciki lett volna továbbra is félni, vagy rájött, hogy ha más sem fél, akkor biztosan nem bánt. Nem vigasztaltam, nem babusgattam, oda sem figyeltem, hogy reagál. Nem volt érdemes továbbra is reszketni. Attól kezdve nem izgatta, pedig elõtte minden szilvesztert a spájzban töltött.
A DAP nevezetû feromon spray tényleg jó. Nekünk a kocsiban hányásra vált be. A sedalinnal az a gond, hogy nem megnyugtatja a kutyát, csak lelassítja. Ugyanúgy pánikol, csak tud menekülni. Tüzeléskor próbáltam ki egyszer, nagyon rossz hatása volt.
Nekem is nagyon fél a kutyám , nem csak a tûzijátéktól hanem a vihartól is.A DAP sprayt én rendszeresen rendszeresen használom viharba.... jó, de nem tökéletes a hatása.Most szilvesztere beszerzem a párologtatós változatát, annak intenzívebb a hatása.
A kérdező hozzászólása: A lakásba bevivéssel az a baj, hogy egy 60kilós moszkvai õrkutya...:( A sétáltatós ötlet nagyon tetszik, csak az a baj, hogy ha bepánikol, és elkezd rohanni, akkor kitépi a pórázt is a kezembõl, és nem tudom megtartani, mert nagyon erõs.
Annyira pici a lakás, hogy nem fér be?

Mit csináljak a szomszéddal? Azzal fenyegetőzik, hogy feljelent a kutyám miatt mert félnek töle amikor elmegy a kerítés mellett.

A szomszédok idegesítik a kutyámat... nah jó ma már nem, de viszont régen amikor kicsi volt piszkálta, ma megn?tt a kutya, és eléggé utálja ?t, és hozzáteszem örjöng a kerítés mellett. A másik meg sánta (tudom erröl nem tehet de a kutya szemében ez nem normális, mármint a mozgása) és folyton kiabál, hogy jaaaaj stb, és rá is örjöng a kutya. Nem tudomk nekik elmagyarázni, hogy ha nem kiabál, és nem idegesíti a kutyát akkor az sem fog kiabálni. Másokkal nem viselkedik így. Azzal fenyeget?zik, hogy feljelent, és elviteti a kutyámat. joga van ehhez? Nem min?sül veszélyes ebnek nem megy ki a kerítésen csak félelmetes. Egyébként egy jól szocializállt, nem domináns birkáról van szó.

Legjobb válasz: ha 100%, hogy a kutya nem tud kijutni a kerítésen( asszem lehet valahogy ellenõriztetni szakemberrel, ami nem tudom, érdemes-e, de kapsz papírt arról hogy kutyabiztos) akkor elviekben nem jelenthet fel, pláne ha nem tudja még megharapni sem a kutyád a szomszédokat(pl a kerítés rácsai miatt) vagyis feljelenthet, de nem sokat ér vele.

ha 100%, hogy a kutya nem tud kijutni a kerítésen( asszem lehet valahogy ellenõriztetni szakemberrel, ami nem tudom, érdemes-e, de kapsz papírt arról hogy kutyabiztos) akkor elviekben nem jelenthet fel, pláne ha nem tudja még megharapni sem a kutyád a szomszédokat(pl a kerítés rácsai miatt) vagyis feljelenthet, de nem sokat ér vele.
ha nem tud kimenni és ki van rakva a 'vigyázat kutya harap' tábla akkor semmit nem tehet, le se szarják az ilyet, csak akkor ha valami hazugságot talál ki.
Velem is hasonló dolgo történt. Nem tehet semmit a paraszt, nyugodj meg. Egy jótanács: Csináld meg úgy a keryítést, (tyúkháló bármi) felszerelésével, hogy ne tudja kidugni az orrát se a kutya, mert ha benyúl a paraszt és megharapja, akkor azt fogja mondani, hogy a kutya harapott ki a kerítésen, kidugott pofáfal. Egyedül ilyen esetbe(látható harapott seb) tud feljelenteni.
Az elõzõek tényleg jó tanácsokat adtak, a kutya harap táblát tényleg nagyon ajánlom, mert ki tudja mikor törnek be és ha kint van a tábla a kutyus nyugodtan miszlikbe szedhet bárkit a kerítésen belül:) A szívrohamról meg annyit, hogy ahhoz neked semmi közöd, ha a kerítésen belül történik akkor sem, hisz természetes halál. Ha fél a kutyától ne menjen arra!
az elõttem válaszoló nagyon jó ötletet adott. a lényeg h lássa a szomszédod, sõt van ilyen álkamera ami csak végülis egy kameraház(nem tudom h hol lehet kapni, talán baumax), felszereled valahova de úgy hogy a szomszédod lássa hogy ott van és a kutyád legalább így nem fogja megmérgezni. mert az ilyenektõl kitellik ez.
Feljelenthet, de nem foglalkoznak vele. Az önkormányzatoknak vannak ennél nagyobb problémáik is. Viszont tényleg vigyázz, mert ha bedugja a kezét, lábát és megharapja, akkor könnyen a saját malmára tudja hajtani a vizet. És ha nagyon útjában van a kutyusod, akkor meg is mérgezheti, vagy ami nálunk történt: kilõtte légpuskával a kutya szemét.
A kerítésen belülrõl vedd fel videó kamerával amikor elmennek a kerítés mellett. Ha bármit kérdez, nem vagy köteles rá válaszolni, mert a saját udvarodon azt filmezel, amit akarsz. Ha a kamera láttán nem viselkedik úgy, ahogy egyébként szokott, akkor ezt ismételd meg. A második felvétel után nem fogja többet kívülrõl cukkolni egyik "ember" sem a kutyát.
Szia! Velem, ill a kisfiammal történt hasonló, de ott a gyerekem volt a szenvedõ fél. Elõször áthívták játszani, és amíg a gazda 1 percre elfordult, a kutya harapott. Rá egy hétre a fiam a kerítésen kívül állt, és a kutya kikapott a rácson, megint megharapta a gyereket. Ott álltam 3 méterre, tehát szó nem volt, hogy a gyerek benyúlt volna, vagy akár közvetlenül a kerítés mellé állt volna. Nem! Szó szerint kidugta a fejét az eb, és úgy harapott. SEMMIT nem tehettem! Kijött a körzeti tisztifõállatorvos /vagy mifene/, aztán 2 hét múlva megint, és mivel a kutya oltva volt, ennyiben is maradt a dolog. Mellékesen megjegyzem, a postás, vízórás, gázóraleolvasó, mindenki retteg a kutyától, pedíg nincs 5 kg.De idegbeteg, még a saját gyerekeket is csípkedi. Ezzel csak azt akartam neked kifejteni, hogy csak nagyon alposan megindokolt esetben tesznek valamit, vagy még akkor sem. Azért, hogy a kutya õrjöng a kerítésen belül, pláne nem. Az a dolga, õrzi a házat, nem? Üdv.
Tényleg túlzásba vittem kissé a söfogysztást. A tanúlság, hogy nem szabad kartonnal venni, elég nekem pár doboznyi:)
Az elõzõ válaszolónak: Basszus nagyon nagyot röhögtem, amikor elolvastam a mentségedet a hibákra! HATALMAS VAGY!!!! :D Komolyan. :)
Bocs, részeg vagyok, emiatt nem írtam tisztességesen. A lényeg azért remélem érthetõ.
A kérdező hozzászólása: Nem leszek stresszes, ha jön csak kimegyek és leültetem a kutyát, mondom neki hogy nem szabad, és akkor nyugton van. A kaját próbáltam de amikor a szomszéd még mindíg jobban izgatta mint a husi (gyakorlatilag rá sem nézett) akkor feladtam, de lehet h tovább próbálkozom. Óriástestû kutyáról van szó, és ha két lábra áll a kerítés mellett akkor magasabb mint a szomszédok. Én elhiszem h félelmetes, de nem kellett volna kiskorában batytatni... én akkor is szóltam, h ez a kutya meg fog nõni, és nagy lesz.
Ha lefogod a kutyát amikor a szomszéd arra megy, vagy mindig csak csitítod, akkor a szomszéd látja, hogy meghunyászkodsz elõtte, és tudja, hogy nála van a labda. Ettõl csak mégjobban nyeregben érzi majd magát, és annál jobban idegesíti a kutyát. Ez nem jó ötlet.
14:54es vagyok mi lenne ha megprobálnád a kutyát a szomszédra, hogy is mondjam .. pozitiv irányba kondicionálni valószínüleg amikor jön a szomszéd és látod hogy baccogatja a kutyád, te is stresszes állapotba kerülsz és ezzel mégjobban felhergeled a kutyát mert érzi hogy baj van nálad jön a szomszéd, megfogod, probálod visszatartani még rosszabb lesz szerintem ha látod hogy a szomszéd megint közelit, szolj a kutyának hogy jöjjön hozzád .. adj neki egykis husit-nasit .. kösd le valami sipolos játékkal - egy idõ után a szomszéd megjelenését azzal fogja összekapcsolni hogy tökjó mert velem ilyenkor játszanak vagy kapok egykis nasit ... nem fog a szomszéddal foglalkozni van egy könyv: Viviane Theby - Értsük meg a kutyánkat! Olvasd el ha ven egykis idõd ...
A kérdező hozzászólása: Hasznos válasz az összeszoktatás. Ezt már megpróbáltam, de nem jött be, a szomszéd tiszta dili... most azt csinálom ha hallom hogy jön akkor kimegyek és megfogom a kutyát, nem engedem kiabálni (nem tudom ez jóe vagy sem...) de ez tûnik eddig a legjobb megoldásnak. Csak kissé bosszantó a rohangálás. Sajnos nem tud menni másfele a szomszéd, mert csak innen megközelíthetõ a telke.
A tábla jó ötlet ... de ettõl függetlenül megpróbálnám a kutyát az õrjöngésrõl leszoktatni .. mindenkinek jobb lenne, ha megpróbálnátok békében élni a szomszéddal egymás mellet. Talán beszélj a szomszéddal, hogy jöjjön át .. adjon a kutyának egy kis nasi .. simogassa meg ...hátha a kutya is megérti hogy nem árt neki senki ..
A kérdező hozzászólása: Köszöö a válaszokat. Az a gond, h én attól parázok, h valamelyik idióta szívrohamot kap a kerítés mellett (ez egy 10 cm-es szolgalmi út) a kutya miatt, és majd rámverik a balhét. Már elég öregek. 3-ból kettõ idióta, és érdekes a normális palit nem is ugatja a kutya. Az nem fél tölle. Attól nem félek, h megmérgezik, tudja h akkor agyonverem. Nem is fogja megharapni, mert csak a pofája nagy a kutyának. De mivel elég sok gondom van most nem szerenék mág egy feljelentést a nyakamba, de ha nem foglalkoznak vele akkor jelentgessen.
15:44-es jó tanácsot adott, ezt Jan Fennel könyvében én is olvastam hogy bevált. ha a kutyám meglát egy másikat egybõl rohanna oda megszaglászni vagy játszani. viszont a labdától teljesen lázbajön és akkor semmi nem érdekli, ha ugat valamelyik kutya rá akkor esetleg odasandít, de nem érdekli. te is fedezd fel hogy mi az amire a kutyád nem figyel a szomszádodra és prbáld alkalmazni a módszert.


Mit csináljak a kóbor kutyákkal? Nagyon félek tőlük sajnos. :S

15 hetes kiskutyám már szépen sétál és az összes kutyához odaakar menni, mert hál\' istennek imád ismerkedni és játszani. ennek nagyon nagyon örülök.mert tényleg szépen sétál mostmár meg minden, csakhogy a közelünkben egyre több a kóbor kutya. ugye koldusoknak, kukázóknak, mindenkinek van. ha pedig csak kirakták ?ket vagy megszült, akkor is randalíroznak. eddig hál\' istennek mindig messze voltak olyankor ölbe a kutyust és mentünk is. de mi lesz akkor, ha sikerül közelebb jönniük/jönnie? mit tegyek? ti mit szoktatok? légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Én ha olyan környéken járok, ahol kóbor kutyák vannak vagy lehetnek, mindig viszek magammal valami kutyakaját, és odaadom nekik. Akkor biztos, hogy a kajával foglalkoznak majd, és nem velem. Egyébként meg nagyon sajnálom szegényeket, és nem csak biztonsági okokból etetem õket.

Én ha olyan környéken járok, ahol kóbor kutyák vannak vagy lehetnek, mindig viszek magammal valami kutyakaját, és odaadom nekik. Akkor biztos, hogy a kajával foglalkoznak majd, és nem velem. Egyébként meg nagyon sajnálom szegényeket, és nem csak biztonsági okokból etetem õket.
A kérdező hozzászólása: értem és nagyon köszönöm. nálunk ezek a kis szerencsétlenek sajnos abszolút kóborak, nincs gazdájuk vagy ha van az is olyan, hogy ha "sétál" akkor megy mellette a kutya vagy tõle jól lemaradva és ennyi. nyakörv semmi, a pórázról pedig jobb szót sem ejteni, és így ugye nem tudhatom, hogy mennyire van szocializálva a másik kutya..:S a gázsprayes ötlet tetszik, az amúgyis van nekem.:D
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, de akkor nem fognak utánam jönni.:) amúgy én is sajnálom õket, mert ha több lenne a felelõs gazdi, akkor szerintem kevesebb lenne a kóbor kutyus is.
bors spray. mióta egyszer egy kóbor kutya megharapta a kutyámat, azóta hordok magamnál.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)

Mit csináljak, ha a kutyám a "hempergés" parancsnál sosem akar a hátára fordulni, hanem ahogy vezetném a juti falattal, akkor mindig felül?

Legjobb válasz: Mi értelme a "hempergés" parancsnak? Hemperegni a kutyák örömükben szoktak. Vagy cirkuszi elõadásra készíted a blökit?

Mi értelme a "hempergés" parancsnak? Hemperegni a kutyák örömükben szoktak. Vagy cirkuszi elõadásra készíted a blökit?
Próbáld lassabban, kisebb lépésekben. Valószínûleg feszült számára ez a helyzet, elõször ki kell ebbõl oldani. Ha az oldalára fordul, arra is többször kapjon jutalmat, mikor tovább fordul, már a legkisebb mozdulatokra mehet kaja.
jajj utolsó, neked nem teljesen mind1? Az én kutyám is tud közel félszáz trükköt, és bemutatókra járunk. A kutya élvezi, ha értelmesen foglalkoznak vele, ha fárasztják. Nem csak annyi a kutya, hogy hébe-hóba egyszer megsimogatom... Kérdezõ. A kutya egyáltalán eldõl oldalra? mert ha még csak simán fekszik, és úgy áll fel, akkor elõbb lassan a tarkója felé kezd vinni a kezed, úgy, hogy követni tudja, ha gyorsan csinálod akkor feláll. Ha eldõl oldalra, akkor már mehet a jutifali, és a dicséret, és majd szépen lehet továbbfejleszteni
A kérdező hozzászólása: utolsó válaszoló!a kutyám egyáltalán nem dõl oldalra és szerintem kicsit szokatlan ez neki! :) tehát amikor juti falattal próbálnám az oldalára irányítani, akkor a kutyám mindig felül és nem tudom hogy hogyan szoktassam rá arra, hogy próbáljon a hátára fordulni! ha valaki esetleg tudna egy olyan oldalt, ahol rendesen elmagyarázzák ezt a trükköt és hogy mit kell csinálni olyankor, ha felül a kutya, akkor azt megköszönném, ha elküldené vagy leírná komiba! :)
3-as válaszoló vagyok töltsd le a 101 kutyatrükk címû könyvet, abban hasznos tippeket fogsz találni
A kérdező hozzászólása: a letöltéshez kell valami?melyik oldalon van?
beírod google-ba, hogy 101 kutyatrükk, és valószínûleg be fogja hozni hogy 101 kutyatrükk pdf. letöltés vagy valami hasonlót. nem egy nagy nehézség..
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! :)

Kutyám fél a fésüléstől. Mit csináljak, hogy ne féljen?

Legjobb válasz: sok-sok tréning, soha nem okozni fájdalmat. kezd csak 5 másodperccel, naponta sokszor és aztán növeld az idõt

sok-sok tréning, soha nem okozni fájdalmat. kezd csak 5 másodperccel, naponta sokszor és aztán növeld az idõt
Próbáld meg megtanítani hogy a fésülés jó dolog pld.: Ha elkezded agy neki jutalomfalatot. Sok szerencsét!
Elõször is, mennyi idõs, milyen fajta? Mert lehet nincs hozzászokva...akkor türelmesen meg kell neki mutatni, hogy ez jó dolog. Legtöbb kutya imádja ha fésülik, jól esik nekik. De viszont nem mindegyik fajta igényli, mert a szõrzetük öntisztuló csak néhai átfésülést igényel. De türelmesen szokasd hozzá, elõször rövidebb ideig fésüld, közben simogasd, mikor már élvezi akkor lehet hosszabban..
A kérdező hozzászólása: Keverék kutya, közepesen hosszú szõrû.Kicsi korától heti kétszer van fésülve.Soha semmilyen fájdalmat nem okoztunk.Vagy más fésû kéne?
Lehet esetleg, hogy a fésû húzza a szõrét és ezért nem szereti, kipróbálhatsz egy más fajta fésût vagy kefét.
Ez... ez most komoly? Nem fél tõle csak idegesíti. Te meg aki azt írtad hogy adjon neki kaját közben, az nem százas
Szerintem inkább Te nem vagy százas... Látszik, hogy semmit sem értesz a kutyákhoz. Aki azt írta, hogy adj neki jutalomfalatot, igaza van. Ezzel elérheted azt, hogy a kutya valami jóhoz kösse a fésülést. Nyugtasd közbe, simogasd sokat és idõ múlva látni fogod a változást! :)

Mit csináljak, ha félek sétáltatni a sötétben a kutyámat?

Olyan környéken lakunk, ahol általában minden 2. padon megtalálható egy igen részeg csapat, és eléggé félek. Mit csináljak? 15/L

Legjobb válasz: Menj közösen, más kutyással, baráttal, rokonnal, bárkivel. Vagy menj hosszabb sétára világosban, aztán este csak egy rövid egészségügyi séta.

Menj közösen, más kutyással, baráttal, rokonnal, bárkivel. Vagy menj hosszabb sétára világosban, aztán este csak egy rövid egészségügyi séta.
Kedves elsõ válaszoló, nem kellene sértegetni a kis méretû kutyák gazdáit!Azért mert neked lehet Rotid van, vagy más harcikutyád attól még másnak lehet a pincsi jön be.Kedves kérdezõ, én is kutyatartó vagyok, és én például a többi kutyással megbeszéltem, hogy este egy adott idõpontban találkozzunk és együtt sétáltassuk a kutyáinkat.Gondolom más is hasonló szituban érezheti magát esténként, és örülne neki ha nem kellene gyomorgörccsel együtt kutyát sétáltatni.
Nálam pont fordítva van. Nem én félek a kutyámmal tõlük, hanem õk félnek tõlem a kutya miatt. Nem harci kutya, német juhászkutya, de nagyon mérges lesz, ha csak csúnyán néznek rám. :)
xDDD Mi ez valami kis panelkutya? Ne a kutyát kelljen félteni, hanem a kutyának a gazdit és védje is meg xD

A kutyám lenyelte a befõttes gumit! Mit csináljak? Nagyon félek, mi lehet a baja?

A kutyám bichon bolognase kistermetû es hirtelen tortent ez az egesz!egy picit nem figyeltem oda es mar a szalyaba volt es nyelte le!Mit tegyek? kerlek segitsetek!

Legjobb válasz: Ha 1 db befõttes gumit nyelt le, akkor valószínûleg semmi baja nem lehet tõle:) Mást nem adj neki egy kis ennivalót/innivalót, hogy teljesen lemenjen a torkán. A székletével együtt ki fog jönni. Remélem tudtam segíteni:)

Ha 1 db befõttes gumit nyelt le, akkor valószínûleg semmi baja nem lehet tõle:) Mást nem adj neki egy kis ennivalót/innivalót, hogy teljesen lemenjen a torkán. A székletével együtt ki fog jönni. Remélem tudtam segíteni:)
Istenem, attól hogy panelkutyád van nem kell így besz***rni mindenen... -.-"
A kérdező hozzászólása: 1:Nagyon szepen koszonom a valaszod, elsonek en belcsavarodasra gondoltam hogy majd nem tudja megemeszteni....:( de nagyon orulok valaszodnak megnyuktattal! :) 2:Valaszolo (1)Nem plaza kutya (2)14 eves vagyok egyaltalan nem vagyok plaza cica en sem es a kutyat sem azert valasztottam mert plazasnak nezne ki.Ha nem tudsz ertelemes valaszt irni akkor nem kell hozzaszolni! (3)Szerintem te is megijednel ha a kutyad vagy barmilyen allatod valami szokatlant csinal, ha megsem akkor te egy szivtelen allat vagy!Mar bocsanat e szo hasznalatahoz -.-
Hát nincs mit örülök ha megnyugtattalak és segíthettem:) )

Mit csináljak? Nem nő vissza a kutyám fülén a szőr mióta ragasztottuk, hogy szépen fel álljon. (Amstaff) Hetente cseréltük a kötést így sok szőr kijött vele együtt nem nő vissza meg ha igen akkor foltokban csak.

Igaz az, hogy ha olajjal kenem jobb lesz?Vagy van valamilyen krém esetleg?

Legjobb válasz: Csinálhatsz vele, amit akarsz,nem fog állni, ha nem állóképes.

Csinálhatsz vele, amit akarsz, nem fog állni, ha nem állóképes.
Majd a következõ vedléssel ki fog nõni.
Valószínû kitéptétek tõbõl a szõrt, mintha gyantáztátok vagy epiláltátok volna. Az is visszanõ idõvel, csak tovább tart.
A kérdező hozzászólása: Hát remélem.Ennek már lassan 4 hónapja.( Sajnos nem akar be állni a füle nem tudom mit tegyek most masszirozgatom ahogy mondták.
kértetek orvosi segítséget az akcióhoz vagy csak úgy saját eröboöl próbáltátok?
A kérdező hozzászólása: Igen ajánlotta, hogy tamponnal kössük így is tettünk de nem állt be ettõl sem a doki azt mondta hagyjuk mert nem fog már ha idáig nem állt be
mennyi idõs a kutya? Legutoljára egy 8 hónapos kutyának segítettem akinek azt mondta mindenki, hogy nem fog állni és áll :-))) A szõr is visszanõ csak idõvel! Tegyél fel légyszi képet.

Mit csináljak ha a kutyám fél a többitől?

Még kicsi kutya.Ahol mi lakunk ott csak olyan kutyák vannak amik megugatják, agresszívak vele.És ő ilyenkor nagyon megijed és minnél messzebb próbál szaladni.Errefelé nagyon sok kutya van és mind agresszív.Nagyon kevés kutyát sétáltatnak meg.

Legjobb válasz: Nem mondanám hogy fél a többitõl, inkább csak normálisan reagál arra, ha érzi, hogy a másik kutya ellenséges, támadékony vele szemben. Ha kedves, szelíd kutyával találkozna, biztos nem félne tõle. Próbálj neki ilyen társaságot keresni. Bár, én elképzelni sem tudom, milyen lehet csak agresszív kutyákkal találkozni. Nem irigyellek. Felénk olyan 10/8 az arány a barátságos kutyák javára.

Nem mondanám hogy fél a többitõl, inkább csak normálisan reagál arra, ha érzi, hogy a másik kutya ellenséges, támadékony vele szemben. Ha kedves, szelíd kutyával találkozna, biztos nem félne tõle. Próbálj neki ilyen társaságot keresni. Bár, én elképzelni sem tudom, milyen lehet csak agresszív kutyákkal találkozni. Nem irigyellek. Felénk olyan 10/8 az arány a barátságos kutyák javára.
Ha fél ne nyugtasd simogatással, de még szavakkal sem. Csak sétálj el arról a részrõl, ahol ilyen kutyák vannak, mintha ott sem lennének. Aztán, ha megnyugodott nagyon dícsérd meg.
legyél nyugodt ! soha ne vedd fel a földrõl! vidd minél többet sétálni ! keresd más kutyások társaságát! keress egy kutyasulit és látogasd meg ! - a félelem nehezen megszüntethetõ, de ha te nem is veszel róla illetve a félelmérõl tudomást, már akkor is rengeteget segítettél neki ! a kutyák a legtöbb esetben nem agresszívak :) annak tûnik, de ez csak erõ-fitogtatás , a dominancia kifejezése :) ha a kutyád megtanulja kezelni az ilyen helyzeteket már semmi baj nem lesz . ezt hívják : szocializációnak !


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!