Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a kutyám fél (37 db)

Mit csináljak a kutyám fél a tyúkjainktól?

Mikor reggel megszólal a kakas, vagy a tyúkok hangosan kotkodácsolnak a kutyám neki ront a bejárati ajtónak és nyüszítve kaparja, rágja és harapdálja az behúzott farokkal. Semmi más háztáji állattal nincs baja, csak a tyúkokkal. A kecskéket és birkákat lesni is szokta, meg csóvál nekik és kint sétán a kacsákat is megszokta lesni, be is úszni utánuk a vízbe. Csak a tyúkokkal nincs kibékülve. PEdig sosem vittem őt hátra a tyúkok közé.

Legjobb válasz: "PEdig sosem vittem õt hátra a tyúkok közé." Nem lenne logikus hátravinni, hogy megismerhesse õket?

"PEdig sosem vittem õt hátra a tyúkok közé." Nem lenne logikus hátravinni, hogy megismerhesse õket?
a mi kutyáink általában meg szokták öldösni a tyúkokat
A kérdező hozzászólása: Apám ki van rá bukva, mert szét szedi az ajtót és el akarja vitetni, mert elege van belõle. De én ezt nem szeretném.
Fõzd meg neki õket levesnek, majd szeretni fogja.
A kérdező hozzászólása: Allergiás a csirkehúsra. A mi tyúkjaink közé nem vittem, mert egyszer pánikrohamot kapott mikor mentem vele versenyre és sétáltunk és épp ki voltak eresztve a tyúkok egy udvarról szabadon.

Mit csináljak a kutyámmal? Eszméletlenül fél a tűzijátéktól.

Legjobb válasz: Függönyözd be a lakást, hangosítsd fel a televíziót, és tereld el a figyelmét valami jó játékkal. Legrosszabb esetben vegyél az állatorvosnál valami enyhe nyugtatót.

Függönyözd be a lakást, hangosítsd fel a televíziót, és tereld el a figyelmét valami jó játékkal. Legrosszabb esetben vegyél az állatorvosnál valami enyhe nyugtatót.
van ilyen sedalin paszta kutyáknak ez egy nyugtató, állatorvossal tudod feliratni és kb 4000ft körül van
Ne csapj nagy hûhót, ne kezdd nyugtatgatni az elsõ durranásoknál, mert garantáltan pánikba esik. Tégy úgy, mintha te semmit nem hallanál. Persze minél kevesebb ingernek tedd ki, tehát az elsötétítés jó ötlet, vagy ha van valami játéka, amit mániákusan imád, azzal megpróbálhatod elterelni a figyelmét, de egy pánikoló kutyának általában hiába lóbálod az orra elõtt a labdát. Lehet kapni valami feromonos párologtató cuccot, ami olyan szagot áraszt, ami állítólag megnyugtatja a kutyákat. Én nem próbáltam, nézz utána, ér-e valamit, vagy csak placebo. A Sedalin paszta az adu ász, szerintem azt csak akkor használd, ha már nem tudsz mást kitalálni.
Csinálj úgy, hogy a tüzijáték a világ legklasszabb dolga. Egy kis sokktherápia csodát mûvelhet. Én kivittem a félõs kutyámat augusztus 20-án a Margit-szigetre. Vagy 10 percig pánikolt, aztán észrevette, hogy rajta kívül senki nem fél, a többi kutya sem. Talán ciki lett volna továbbra is félni, vagy rájött, hogy ha más sem fél, akkor biztosan nem bánt. Nem vigasztaltam, nem babusgattam, oda sem figyeltem, hogy reagál. Nem volt érdemes továbbra is reszketni. Attól kezdve nem izgatta, pedig elõtte minden szilvesztert a spájzban töltött.
A DAP nevezetû feromon spray tényleg jó. Nekünk a kocsiban hányásra vált be. A sedalinnal az a gond, hogy nem megnyugtatja a kutyát, csak lelassítja. Ugyanúgy pánikol, csak tud menekülni. Tüzeléskor próbáltam ki egyszer, nagyon rossz hatása volt.
Nekem is nagyon fél a kutyám , nem csak a tûzijátéktól hanem a vihartól is.A DAP sprayt én rendszeresen rendszeresen használom viharba.... jó, de nem tökéletes a hatása.Most szilvesztere beszerzem a párologtatós változatát, annak intenzívebb a hatása.
A kérdező hozzászólása: A lakásba bevivéssel az a baj, hogy egy 60kilós moszkvai õrkutya...:( A sétáltatós ötlet nagyon tetszik, csak az a baj, hogy ha bepánikol, és elkezd rohanni, akkor kitépi a pórázt is a kezembõl, és nem tudom megtartani, mert nagyon erõs.
Annyira pici a lakás, hogy nem fér be?

Mit csináljak ha a kutyám fél a többitől?

Még kicsi kutya.Ahol mi lakunk ott csak olyan kutyák vannak amik megugatják, agresszívak vele.És ő ilyenkor nagyon megijed és minnél messzebb próbál szaladni.Errefelé nagyon sok kutya van és mind agresszív.Nagyon kevés kutyát sétáltatnak meg.

Legjobb válasz: Nem mondanám hogy fél a többitõl, inkább csak normálisan reagál arra, ha érzi, hogy a másik kutya ellenséges, támadékony vele szemben. Ha kedves, szelíd kutyával találkozna, biztos nem félne tõle. Próbálj neki ilyen társaságot keresni. Bár, én elképzelni sem tudom, milyen lehet csak agresszív kutyákkal találkozni. Nem irigyellek. Felénk olyan 10/8 az arány a barátságos kutyák javára.

Nem mondanám hogy fél a többitõl, inkább csak normálisan reagál arra, ha érzi, hogy a másik kutya ellenséges, támadékony vele szemben. Ha kedves, szelíd kutyával találkozna, biztos nem félne tõle. Próbálj neki ilyen társaságot keresni. Bár, én elképzelni sem tudom, milyen lehet csak agresszív kutyákkal találkozni. Nem irigyellek. Felénk olyan 10/8 az arány a barátságos kutyák javára.
Ha fél ne nyugtasd simogatással, de még szavakkal sem. Csak sétálj el arról a részrõl, ahol ilyen kutyák vannak, mintha ott sem lennének. Aztán, ha megnyugodott nagyon dícsérd meg.
legyél nyugodt ! soha ne vedd fel a földrõl! vidd minél többet sétálni ! keresd más kutyások társaságát! keress egy kutyasulit és látogasd meg ! - a félelem nehezen megszüntethetõ, de ha te nem is veszel róla illetve a félelmérõl tudomást, már akkor is rengeteget segítettél neki ! a kutyák a legtöbb esetben nem agresszívak :) annak tûnik, de ez csak erõ-fitogtatás , a dominancia kifejezése :) ha a kutyád megtanulja kezelni az ilyen helyzeteket már semmi baj nem lesz . ezt hívják : szocializációnak !


Mit csináljak a szomszéddal? Azzal fenyegetőzik, hogy feljelent a kutyám miatt mert félnek töle amikor elmegy a kerítés mellett.

A szomszédok idegesítik a kutyámat... nah jó ma már nem, de viszont régen amikor kicsi volt piszkálta, ma megn?tt a kutya, és eléggé utálja ?t, és hozzáteszem örjöng a kerítés mellett. A másik meg sánta (tudom erröl nem tehet de a kutya szemében ez nem normális, mármint a mozgása) és folyton kiabál, hogy jaaaaj stb, és rá is örjöng a kutya. Nem tudomk nekik elmagyarázni, hogy ha nem kiabál, és nem idegesíti a kutyát akkor az sem fog kiabálni. Másokkal nem viselkedik így. Azzal fenyeget?zik, hogy feljelent, és elviteti a kutyámat. joga van ehhez? Nem min?sül veszélyes ebnek nem megy ki a kerítésen csak félelmetes. Egyébként egy jól szocializállt, nem domináns birkáról van szó.

Legjobb válasz: ha 100%, hogy a kutya nem tud kijutni a kerítésen( asszem lehet valahogy ellenõriztetni szakemberrel, ami nem tudom, érdemes-e, de kapsz papírt arról hogy kutyabiztos) akkor elviekben nem jelenthet fel, pláne ha nem tudja még megharapni sem a kutyád a szomszédokat(pl a kerítés rácsai miatt) vagyis feljelenthet, de nem sokat ér vele.

ha 100%, hogy a kutya nem tud kijutni a kerítésen( asszem lehet valahogy ellenõriztetni szakemberrel, ami nem tudom, érdemes-e, de kapsz papírt arról hogy kutyabiztos) akkor elviekben nem jelenthet fel, pláne ha nem tudja még megharapni sem a kutyád a szomszédokat(pl a kerítés rácsai miatt) vagyis feljelenthet, de nem sokat ér vele.
ha nem tud kimenni és ki van rakva a 'vigyázat kutya harap' tábla akkor semmit nem tehet, le se szarják az ilyet, csak akkor ha valami hazugságot talál ki.
Velem is hasonló dolgo történt. Nem tehet semmit a paraszt, nyugodj meg. Egy jótanács: Csináld meg úgy a keryítést, (tyúkháló bármi) felszerelésével, hogy ne tudja kidugni az orrát se a kutya, mert ha benyúl a paraszt és megharapja, akkor azt fogja mondani, hogy a kutya harapott ki a kerítésen, kidugott pofáfal. Egyedül ilyen esetbe(látható harapott seb) tud feljelenteni.
Az elõzõek tényleg jó tanácsokat adtak, a kutya harap táblát tényleg nagyon ajánlom, mert ki tudja mikor törnek be és ha kint van a tábla a kutyus nyugodtan miszlikbe szedhet bárkit a kerítésen belül:) A szívrohamról meg annyit, hogy ahhoz neked semmi közöd, ha a kerítésen belül történik akkor sem, hisz természetes halál. Ha fél a kutyától ne menjen arra!
az elõttem válaszoló nagyon jó ötletet adott. a lényeg h lássa a szomszédod, sõt van ilyen álkamera ami csak végülis egy kameraház(nem tudom h hol lehet kapni, talán baumax), felszereled valahova de úgy hogy a szomszédod lássa hogy ott van és a kutyád legalább így nem fogja megmérgezni. mert az ilyenektõl kitellik ez.
Feljelenthet, de nem foglalkoznak vele. Az önkormányzatoknak vannak ennél nagyobb problémáik is. Viszont tényleg vigyázz, mert ha bedugja a kezét, lábát és megharapja, akkor könnyen a saját malmára tudja hajtani a vizet. És ha nagyon útjában van a kutyusod, akkor meg is mérgezheti, vagy ami nálunk történt: kilõtte légpuskával a kutya szemét.
A kerítésen belülrõl vedd fel videó kamerával amikor elmennek a kerítés mellett. Ha bármit kérdez, nem vagy köteles rá válaszolni, mert a saját udvarodon azt filmezel, amit akarsz. Ha a kamera láttán nem viselkedik úgy, ahogy egyébként szokott, akkor ezt ismételd meg. A második felvétel után nem fogja többet kívülrõl cukkolni egyik "ember" sem a kutyát.
Szia! Velem, ill a kisfiammal történt hasonló, de ott a gyerekem volt a szenvedõ fél. Elõször áthívták játszani, és amíg a gazda 1 percre elfordult, a kutya harapott. Rá egy hétre a fiam a kerítésen kívül állt, és a kutya kikapott a rácson, megint megharapta a gyereket. Ott álltam 3 méterre, tehát szó nem volt, hogy a gyerek benyúlt volna, vagy akár közvetlenül a kerítés mellé állt volna. Nem! Szó szerint kidugta a fejét az eb, és úgy harapott. SEMMIT nem tehettem! Kijött a körzeti tisztifõállatorvos /vagy mifene/, aztán 2 hét múlva megint, és mivel a kutya oltva volt, ennyiben is maradt a dolog. Mellékesen megjegyzem, a postás, vízórás, gázóraleolvasó, mindenki retteg a kutyától, pedíg nincs 5 kg.De idegbeteg, még a saját gyerekeket is csípkedi. Ezzel csak azt akartam neked kifejteni, hogy csak nagyon alposan megindokolt esetben tesznek valamit, vagy még akkor sem. Azért, hogy a kutya õrjöng a kerítésen belül, pláne nem. Az a dolga, õrzi a házat, nem? Üdv.
Tényleg túlzásba vittem kissé a söfogysztást. A tanúlság, hogy nem szabad kartonnal venni, elég nekem pár doboznyi:)
Az elõzõ válaszolónak: Basszus nagyon nagyot röhögtem, amikor elolvastam a mentségedet a hibákra! HATALMAS VAGY!!!! :D Komolyan. :)
Bocs, részeg vagyok, emiatt nem írtam tisztességesen. A lényeg azért remélem érthetõ.
A kérdező hozzászólása: Nem leszek stresszes, ha jön csak kimegyek és leültetem a kutyát, mondom neki hogy nem szabad, és akkor nyugton van. A kaját próbáltam de amikor a szomszéd még mindíg jobban izgatta mint a husi (gyakorlatilag rá sem nézett) akkor feladtam, de lehet h tovább próbálkozom. Óriástestû kutyáról van szó, és ha két lábra áll a kerítés mellett akkor magasabb mint a szomszédok. Én elhiszem h félelmetes, de nem kellett volna kiskorában batytatni... én akkor is szóltam, h ez a kutya meg fog nõni, és nagy lesz.
Ha lefogod a kutyát amikor a szomszéd arra megy, vagy mindig csak csitítod, akkor a szomszéd látja, hogy meghunyászkodsz elõtte, és tudja, hogy nála van a labda. Ettõl csak mégjobban nyeregben érzi majd magát, és annál jobban idegesíti a kutyát. Ez nem jó ötlet.
14:54es vagyok mi lenne ha megprobálnád a kutyát a szomszédra, hogy is mondjam .. pozitiv irányba kondicionálni valószínüleg amikor jön a szomszéd és látod hogy baccogatja a kutyád, te is stresszes állapotba kerülsz és ezzel mégjobban felhergeled a kutyát mert érzi hogy baj van nálad jön a szomszéd, megfogod, probálod visszatartani még rosszabb lesz szerintem ha látod hogy a szomszéd megint közelit, szolj a kutyának hogy jöjjön hozzád .. adj neki egykis husit-nasit .. kösd le valami sipolos játékkal - egy idõ után a szomszéd megjelenését azzal fogja összekapcsolni hogy tökjó mert velem ilyenkor játszanak vagy kapok egykis nasit ... nem fog a szomszéddal foglalkozni van egy könyv: Viviane Theby - Értsük meg a kutyánkat! Olvasd el ha ven egykis idõd ...
A kérdező hozzászólása: Hasznos válasz az összeszoktatás. Ezt már megpróbáltam, de nem jött be, a szomszéd tiszta dili... most azt csinálom ha hallom hogy jön akkor kimegyek és megfogom a kutyát, nem engedem kiabálni (nem tudom ez jóe vagy sem...) de ez tûnik eddig a legjobb megoldásnak. Csak kissé bosszantó a rohangálás. Sajnos nem tud menni másfele a szomszéd, mert csak innen megközelíthetõ a telke.
A tábla jó ötlet ... de ettõl függetlenül megpróbálnám a kutyát az õrjöngésrõl leszoktatni .. mindenkinek jobb lenne, ha megpróbálnátok békében élni a szomszéddal egymás mellet. Talán beszélj a szomszéddal, hogy jöjjön át .. adjon a kutyának egy kis nasi .. simogassa meg ...hátha a kutya is megérti hogy nem árt neki senki ..
A kérdező hozzászólása: Köszöö a válaszokat. Az a gond, h én attól parázok, h valamelyik idióta szívrohamot kap a kerítés mellett (ez egy 10 cm-es szolgalmi út) a kutya miatt, és majd rámverik a balhét. Már elég öregek. 3-ból kettõ idióta, és érdekes a normális palit nem is ugatja a kutya. Az nem fél tölle. Attól nem félek, h megmérgezik, tudja h akkor agyonverem. Nem is fogja megharapni, mert csak a pofája nagy a kutyának. De mivel elég sok gondom van most nem szerenék mág egy feljelentést a nyakamba, de ha nem foglalkoznak vele akkor jelentgessen.
15:44-es jó tanácsot adott, ezt Jan Fennel könyvében én is olvastam hogy bevált. ha a kutyám meglát egy másikat egybõl rohanna oda megszaglászni vagy játszani. viszont a labdától teljesen lázbajön és akkor semmi nem érdekli, ha ugat valamelyik kutya rá akkor esetleg odasandít, de nem érdekli. te is fedezd fel hogy mi az amire a kutyád nem figyel a szomszádodra és prbáld alkalmazni a módszert.

Mit csináljak a kóbor kutyákkal? Nagyon félek tőlük sajnos. :S

15 hetes kiskutyám már szépen sétál és az összes kutyához odaakar menni, mert hál\' istennek imád ismerkedni és játszani. ennek nagyon nagyon örülök.mert tényleg szépen sétál mostmár meg minden, csakhogy a közelünkben egyre több a kóbor kutya. ugye koldusoknak, kukázóknak, mindenkinek van. ha pedig csak kirakták ?ket vagy megszült, akkor is randalíroznak. eddig hál\' istennek mindig messze voltak olyankor ölbe a kutyust és mentünk is. de mi lesz akkor, ha sikerül közelebb jönniük/jönnie? mit tegyek? ti mit szoktatok? légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: Én ha olyan környéken járok, ahol kóbor kutyák vannak vagy lehetnek, mindig viszek magammal valami kutyakaját, és odaadom nekik. Akkor biztos, hogy a kajával foglalkoznak majd, és nem velem. Egyébként meg nagyon sajnálom szegényeket, és nem csak biztonsági okokból etetem õket.

Én ha olyan környéken járok, ahol kóbor kutyák vannak vagy lehetnek, mindig viszek magammal valami kutyakaját, és odaadom nekik. Akkor biztos, hogy a kajával foglalkoznak majd, és nem velem. Egyébként meg nagyon sajnálom szegényeket, és nem csak biztonsági okokból etetem õket.
A kérdező hozzászólása: értem és nagyon köszönöm. nálunk ezek a kis szerencsétlenek sajnos abszolút kóborak, nincs gazdájuk vagy ha van az is olyan, hogy ha "sétál" akkor megy mellette a kutya vagy tõle jól lemaradva és ennyi. nyakörv semmi, a pórázról pedig jobb szót sem ejteni, és így ugye nem tudhatom, hogy mennyire van szocializálva a másik kutya..:S a gázsprayes ötlet tetszik, az amúgyis van nekem.:D
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, de akkor nem fognak utánam jönni.:) amúgy én is sajnálom õket, mert ha több lenne a felelõs gazdi, akkor szerintem kevesebb lenne a kóbor kutyus is.
bors spray. mióta egyszer egy kóbor kutya megharapta a kutyámat, azóta hordok magamnál.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.:)

Mit csináljak ha a kutyám fél a víztől?

1 éves beagle-m fél a víztől, Amikor vizes vagyok oda se akar hozzám jönni mit tegyek?

Legjobb válasz: Ha fél, akkor fél. Nem kell túlragozni ezt szerintem.

Ha fél, akkor fél. Nem kell túlragozni ezt szerintem.
kösd össze pozitív dologgal a vizet. Csalogasd be jutalommal.
MIvel a beagle nagyon szeret enni ezért próbáld meg ezzel összekötni. Az én beaglem sem szereti a vizet de ha bedobog egy jutalomfalatot érte megy vagy (ami a lghatásosabb) ha a barátja közvetlen elõtte bemegy a vízbe akkr õ is bemegy :D szóval próbálkozz de csak türelmesen ha nem megy akkor nem kell eröltetni mert akkor tényleg megutálja.

Mit csináljak ha a kutyám fél a fésűtől?

Yorki kutyám van négy hónapos...nem engedi hogy fésüljem a szőrét! Hozzá sem nyúlok a fésűvel,de már sír...valamikor meg is harapja....utána meg a kezemet harapja meg morog rám utána:( Tanácstalan vagyok:/

Legjobb válasz: Talán nevelni kellene, de ezt már elmondtuk amikor azon problémáztál hogy vidd-e kozmetikushoz. Azért sír és hisztizik mert hagyod neki. Elõször is vidd el sétálni és jól fáraszd le, amikor kellöképpen fáradt akkor próbáld meg fésülni, olyankor kevesebb az energiáj tiltakozni. Ne akard az égész kutyát egyszere kifésülni, csak néhányszor húzd át rajta a kefét. Ha hagyja akkor dicsérd meg és adj neki juti falatot hogy kellemes legyen az élmény.Ezt minden séta, játék után ismételd meg.

Talán nevelni kellene, de ezt már elmondtuk amikor azon problémáztál hogy vidd-e kozmetikushoz. Azért sír és hisztizik mert hagyod neki. Elõször is vidd el sétálni és jól fáraszd le, amikor kellöképpen fáradt akkor próbáld meg fésülni, olyankor kevesebb az energiáj tiltakozni. Ne akard az égész kutyát egyszere kifésülni, csak néhányszor húzd át rajta a kefét. Ha hagyja akkor dicsérd meg és adj neki juti falatot hogy kellemes legyen az élmény.Ezt minden séta, játék után ismételd meg.
Nos lehet hogy bunkó paraszt vagyok, de én legalább nem ütöm meg a kutyáimat mint te. Nem fogom simogatni a buksidat azért hogy egy ijen fiatal kutyát elcseszel és egy idegbeteg roncsot nevelsz belõlle. Nem azzal kell nevelni egy kutyát hogy megûtöd, hanem nyugott határozott hozzáállással. Tudom hogy még fiatal vagy de ez nem mentesít a felelõsség alól amivel egy kutya jár.
Lehet, hogy a kutyáidat nem ütöd meg, viszont fogalmad sincs hogy kell normálisan válaszolni valakinek, ha segítséget kér...
Tévedésben vagy tudok normálisan válaszolni, az elõzõ kérdésénél is válaszoltam normálisan, többször is. A kérdés arról szólt hogy vigyen-e egy négy hónapos kutyát kozmetikushoz. Mindegy volt ki mit mondott neki csak nyafogot hogy így sem jó meg úgy sem. A kuyus fenekénél már a szõrre volt ragadva a kaki. Nos lehet hogy most kicsit durvább voltam mint kellet volna, tényleg sajnálom. A gond csak annyi hogy a kérdezõ nem fogja megfogadni amit mondatok mert az egyszerûbb hogy nyafog. Nem tehetek rólla de nállam az ott adott válaszai kicsit kiverték a biztosítékot, az már csk hab a tortán ha a kölyök meg van félemlítve. Persze attól még én vagyok a szar, nincs is ezzel semmi gond.
A kérdező hozzászólása: Én nem nyafogtam....már el is vittem kozmetikushoz;)
A kérdező hozzászólása: Nem csak negatív dolgokat kap! Nagyon szeret minket, és mi is õt! És amikor nagyon-nagyon rossz volt akk egy picit ráütöttünk a seggére! Most engem úgy állitotok be mint egy állatkínzót...én nagyon is szeretem a kutyáimat!!!
A kérdező hozzászólása: És ha ügyes volt kap jutalomfalatokat:)
Akkor leírnád részletesen, hogy kiskorától fogva, milyen helyzetekben, mikor és hogyan neveled a kutyát? Ne csak annyit, hogy néha ráütünk, meg rászólunk hogy nem. Ebbõl nem sok minden derül ki. Amíg senki nem tud semmit, addig segítséget se várj. Plusz mióta csinálja ezt hogy remeg ha rászólok? Ráadásul mióta sír ha hozzá közelítetek a fésûvel.. hogyan próbáltad eddig kifésülni?
*rászóltok
A kérdező hozzászólása: Három hónapos volt amikor hozzam került...2 hete van nálunk ....azóta már szobatiszta! Mivel, a nem szó segített!! Már beírattuk kozmetikushoz.Egyszerûen amióta itt van azóta nem engedi! Remeg, sír, és néha harapni is szokott:( megszoktam szagoltatni vele, és elkezdi harapni meg morogni a fésûre. Nem tudom miért csinálja ezt....
Szerintem komolyan menj el kutyaiskolába, mert itt látatlanba senki nem tud semmit mondani róla. Lehet, hogy nem is félelmében remeg és sír, csak rájött, hogyha ezt csinálja, akkor békén van hagyva, vagy lehet, hogy az elején a reszketést cukinak találtátok... de az is lehet, hogy tényleg fél, de ezt a te szubjektív leírásodból nem lehet megmondani.
Tehát akkor ennyibõl áll a nevelése, hogy rászóltok hogy "nem", és néha bántjátok is!? Az korrekt. Csak negatívumot kap.. honnan is tudhatná hogy mi a helyes, ha csak rossz dolgok érik.. Ha fogalmatok sem volt a kutya nevelésrõl akkor minek kellett a kutya? Attól yorki, még kutya, és nevelni kell. Csak egy kis idézet, hogy milyenek is a yorkik: "Annak ellenére, hogy egy igazán pici fajtáról van szó, közel sem egy remegõs, anyámasszony katonája kutya áll elõttünk. A yorkshire egy igazi, ízig-vérig terrier, de ezt igazán az tudja, aki tartott már vagy legalábbis huzamosabb idõt töltött el egy ilyen fajtával.Bár igazi öleb, mégis vakmerõ, akire nem lehet csak úgy ráijeszteni." Az elõzõnek igaza van, vigyétek kutyasuliba, mert nem valószínû hogy te/ti tudnátok is valamit kezdeni vele. Nyilván ott sem az oktató fogja megnevelni, kell hozzá a gazdája, de ott többet fognak tudni segíteni.
A kutyád idegrendszere nem lehet túl tökéletes, de mindegy. Szerintem menj vele kutyaiskolába, mert amiket eddig leírtál, az mind amiatt van, hogy nem vagy elég határozott, kitartó. A yorkshire egy vagány fajta, nem olyan, hogy sír és remeg minden miatt. Az enyém is utálta a fésût, és ha ahhoz, hogy nyugton maradjon 30x kellett visszaültetni, akkor annyiszor szóltam rá. Végül õ belefáradt, és tudomásul vette, hogy én mondom meg mit csinálunk. A póráz ugyanaz. Oké, hogy bátortalan, de a kutyasuli ezen is nagyon sokat segítene.
A kérdező hozzászólása: Rászoktunk (nagyon ritkán) óvatosan! A seggére ütni, és még attól is sír:/
A kérdező hozzászólása: De nem engedi a pórázt sem XD
"De nem engedi a pórázt sem XD" Én a helyedben ezt nem tartanám viccesnek. Sõt..! Egyik kutya sem pórázon születik. Azért mert kis aranyos attól még meg kéne nevelni. Ezek szerint (az elsõ válaszolóból kiindulva) már leírták neked hogy mit kellene tenned. Most is ugyanazt fogják leírni.
A kérdező hozzászólása: Megnevelem! Már fél tõlem...:/
A kérdező hozzászólása: Linkeltek légyszi egy könyvet?
Hát pedig akkor mégse volt sikeres a megnevelés. A könyv nem azoknak való, akiknek fogalmuk sincs a kutya helyes nevelésérõl és tartásáról, hanem azoknak, akik legalább az alapokat tudják és tudják is alkalmazni, mert tisztán könyvbõl nem lehet megtanulni kutyázni. Kutyaiskolába menjél vele, olyanba, ahol a gazdát tanítják.
Ezek szerint sétálni sem viszed, mivel nem bírja a pórázt. Gratulálok, neked max plüs kutya való. Egyébként a másik kérdésednél már irtam Jan Fennell Kutyapszihológia, a neten megtalälod a letölthetõ verziót legalább annyi fáradtságot vegyél hogy megkeresed. De szerintem rajtad ez sem fog segíteni, keress a kutyának másik gazdit aki jól gondoskodik rólla. Legalább a szert lemostad már a seggérõl?
Kutyát nem úgy kell nevelni, hogy féljen tõled.. kíváncsi lennék, hogy hogyan neveled hogy fél a kutya tõled. Könyvbõl nem fogsz tudni kutyát nevelni.Lehet belõle tanulni, de nem mindent. Mielõtt megkaptátok a kutyát, elõtte kellett volna utána nézni a dolgoknak, tapasztalatoknak. Tehát..leírnád hogy hogyan neveled a kutyát?
A kérdező hozzászólása: Mindig rászólok h " nem ! " vagy " ejnye! "....Utána elkezd remegni :(
A kérdező hozzászólása: Hetedik: hát te egy nagyon bunkó paraszt vagy...már bocs a kifejezésért! Családi házban lakunk és mindig kiviszem, csak szeretném ha pórázra is rászokna! És, igen, már lemostam a cuccot a seggérõl!!!!
Az nem nevelés, hogy rászól hogy 'nem'! Vagy egy idegileg roncs kutyád van (szaporítás, rossz tenyésztõ..stb miatt), vagy pedig ennek már volt elõszele. Csak úgy nem fog remegni a kutya ha rászólsz. Ott valami el lett rontva... pláne hogy még nagyon kölyök. Megütötted a kutyát vagy bántalmaztad bármilyen módon is? Vagy valaki a családból?..
A kérdező hozzászólása: :)

Mit csináljak ha a kutyám fél a játékától amit neki vettem?

lécci segítsetek előre is megköszönném.:D

Legjobb válasz: Ajándékozd el.

Ajándékozd el.
Oké, ráraktad a párizsit, és mit csináltál? Odadugtad a kutya orra alá? Mert akkor nyilván megijedt tõle. Rakd le elé, és hagyd, hogy õ maga fedezze fel, hogy jé, ez jó dolog, ezen kaja van.
A kérdező hozzászólása: a régi kutyámnál nekem is így volt, de a mostani kutyám ha megcsipogtatom a játékot menekül át a másik szobába.. ugyhogy most nemtudom:// azért köszönöm mindenkinek..:D
Csipogtasd meg sokszor a kutyus elõtt, majd dobd oda neki a játékot hogy megszagolgassa. Elõszõr az én kutyusom is félt a játèkaitól, de most már az a kedvenc játéka amitõl a legjobban félt.
A kérdező hozzászólása: azt is csináltam de azért köszi.:D
Tegyél rá egy szelet párizsit és úgy nyújtsd oda neki, gyorsan meg fog változni a hozzáállása.
A kérdező hozzászólása: köszi.:D
lehet, hogy fura a szaga vagy érdekes a kinézete, hagyd elõtte és kész :)
Elõször az enyém is félt a csipogós játéktól. Majd megszokja.
Hagyd elõtte, hátha elkezd vele játszani magától.
A kérdező hozzászólása: okés, köszi. de a játékot még csak ma vettem neki szerinted rá tudná, m még szoktatni?
Természetesen a játékra gondoltam.
A kérdező hozzászólása: a kutyát?:Dxdd vagy a játékot?:D
A kérdező hozzászólása: oké köszi:) )

Mit csináljak, ha a kutyám fél a gyerekektől?

De nem csak fél, hanem ?rülten ugat is rájuk, persze tisztes távolságból. Nem merem elengedni, mert itt sok a gyerek, odarohan és borzasztó ijeszt?en ugat rájuk.

Mit csináljak ha a kutyám mindenkitől fél?

1 éves vizsla keverék kutyám mindenkitől fél. Kerítésen keresztül ugat, de ha bejön valaki elszalad...és mindenkit beenged a házba..:/ Mit csináljak vele? Az anyjától tanulta ezt, hogy mindenkitől parázni kell, de ő azóta elkerült innen. Ja és hogyha leszidom vagy ilyesmi, nem elmegy hanem hanyatt dobja magát..ha valaki meg akarja ütni szintén..nem elfut.... Help please :/

Legjobb válasz: A kutyák legkönnyebben a másik kutyától tanulnak. Jót és rosszat is. Amúgy mit vársz egy vizsla keveréktõl? Hogy védje a házat? Nem fogja. Megütni meg miért is akarná bárki? Tanítsd a kutyádat arra, hogy az emberek nem bántják.

A kutyák legkönnyebben a másik kutyától tanulnak. Jót és rosszat is. Amúgy mit vársz egy vizsla keveréktõl? Hogy védje a házat? Nem fogja. Megütni meg miért is akarná bárki? Tanítsd a kutyádat arra, hogy az emberek nem bántják.
Sok odafigyeléssel ki lehet belõle nevelni. Ha nincs a pénz iskolára, legalább pár könyvet vegyél, meg a neten is van sok videó. Azonban a házba akkor is be fogja engedni az embereket. A vizsla nem házõrzésre való.
Az, hogy hanyatt dobja magát, vagyis behódol elõtted, annak a jele, hogy elfogadott falkavezérnek. Én még nem is láttam olyan kutyát, amelyik elszalad, ha a gazdi leszidja. Ha támad, az meg rég rossz. Egyébként a kutyák többsége csak megugatja az embereket, de azért biztonságos távolságba húzódik, ha az ember közelít felé. Nagyon kevés kutya támad ilyenkor, a legtöbbre ez szerencsére nem jellemzõ.
Hát ez egy kicsit hosszabb folyamat annál, mint hogy ott le lehetne írni. A félõs kutyák kezeléséhez inkább érzék kell, mint technika. Szerintem keress fele gy szakembert, aki segít.
Nekem is pont ilyen volt a kutyám. Csak az enyimé megkergette az összes nála kissebb állatot. Amúgy én azt csináltam, hogy elvittem kutyaparkba, meg olyan helyekre ahol sok ember van, hogy szokjon hozzá.
A kérdező hozzászólása: Van még mellette egy yorkim, mindkettõ nálam nõtt fel, a yorki mindenkit megugat és senkitõl nem fél, a másik itt is született, és soha nem volt bántva. :) Elõttük egy berni pásztorkutyám volt, vele soha nem volt ilyen probléma :D Köszönöm a hasznos válaszokat :)
Éppenséggel a yorki ugatása is simán lehet a félelem leplezése, és az sem egészséges dolog, hogy mindenkit megugat. Hacsak nem arra érted ezt, hogy kettejük közül õ a jobb házõrzõ.
Arra viszont nem válaszoltál, hogy amúgy a kutya kiskorától a kertben él, vagy szocializáltátok, és rendszeresen megnézheti magának a világot?
A kérdező hozzászólása: Rengeteg volt sétáltatva :D Elengedem szalad, mindent megnéz magának. Alapjáraton az anyjától tanulta ezt a viselkedést, hogy félni kell...:/ Az anyja úgy lett befogadva, a gazdija kidobta.
"Az rég rossz ha egy vizsla harap"-Sok közöd lehet a kutyákhoz, amúgy én is a szocializációt javasoltam, de köszönöm a 0%-ot - 21 éve kutyatenyésztéssel foglalkozom.
Akkor elég rossz irányba viszed a tenyésztést, ha egy agresszív vizslát tenyésztésbe vonsz...
Mennyit sétáltatjátok a kutyát? Mennyit viszitek emberek közé, zajos helyekre, más kutyák közé? Ha ez kimaradt, akkor jó lenne sürgõsen elkezdeni, mert a szocializáció hiánya miatt félõs és bizonytalan a kutya. A vizslától ne várd, hogy házat õrizzen, legjobb esetben is csak jelez, de nem bánt senkit. Egyik válaszolónak üzenem, hogy az régen rossz, ha egy vizsla harap, bármi legyen is az ok.
Ja, vagy elbátortalanodik a másik is, és akkor lesz két bizonytalan kutyája. Aki nem tud egyet se kezelni, annak ne legyen kettõ. Hívhat segítségül ismerõs megbízható kutyákat, de sajátnak még egyet ugyanolyan minimális hozzáértéssel semmi értelme.
A vizsla fajtán belül is vannak házõrzésre alkalmasak, nekünk például a legkisebb termetû szuka az amelyik nem is ugat hanem egybõl harap ha idegen nyúlkál felé, de ez is szerintem a falka miatt van, mert 4 kutyánk van. Ha házõrzésre akarsz kutyákat akkor 3 alatt ne gondolkozz mert nem hatékonyak. A félõs kutya mellé meg szerintem szerezz be egy erõsebb idegrendszerû kiskutyát és észre fogja venni mennyire szánalmas a viselkedése, ha egy fele akkora alatta álló kutya bátrabb nála és talán felbátorodik.
Én nem értem, hol itt a probléma?:O A kutyád hanyatt vágja magát, ha leszidod - megadja magát. (mellesleg ha nem a szemét széthordás pillanatában szóltál rá, nem értél el semmit, csak feleslegesen üvöltöztél vele.) és ez egy vizsla, nem német juhász. Mióta kell, hogy házat õrizzen egy vadászkutya?:O:O:O A félõs kutya az, amikor valaki meg akarja simogatni, de õ egybõl azt hiszi, ütni akarják és összerezzen. De ehhez az kell, hogy elõtte verje valaki kézzel. (Vagy mondjuk fél a seprûtõl, mert bottal verték.) A kutyád teljesen normális, te érted félre a jelzéseit. Olvass kutyás könyveket, különben csak összezavarod szegényt.
Kiskorában mennyit sétáltattátok? Megismerkedett a világgal, érték élmények, ingerek? Mert ha ez kimaradt, és azóta is csak a kertben él, akkor ne csodálkozz, ha mindentõl fél. Nem ismer szinte semmit.
Kissé érzékeny a kutyád, ennyi. A felemelt kézre megadás pedig azt jelzi, valamikor csak kapott a kutya. Azért szokták azt mondani, kutyát a gazda keze nem üt, bánt, mert érzékeny kutyánál ez a következménye.
majd Seasor Milan segít neked annyi böki van hogy jó messze lakik innen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.:) Megütni senki nem akarja, de amikor széthordta a szemetet, hangosan rászóltam és felemeltem a kezem, erre õ hanyatt dobta magát...... Szakemberre nagyon nincs pénz.:)
itt*
Ezt egy lelki trauma okozza!az én kutyám is ilyen!van 2 kutyánk Fifi és Szuzi Fifinek a feje(kb 2 éve)(most 5-6 évesek lehetnek)beszorult egy mûanyag kupába és már majdnem meghalt!jó hogy anyum pont kivitte a szemetet és ki bírta belõle apuval szedni a fejét az üvegbõl.Azóta úg fél ha meglát minket hanyatt vágjas magát de mindig odajön hogy simogassuk de akkor is a hasát mutogatja általában


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!