Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a kutyám (557 db)

Mit csináljak? A kutyám lassan egy éves és mindent meg rág cipőt, a ház falát, a bokrokat, kabátot mit csináljak vele?

Legjobb válasz: világos ,van egy kutyád, amit mozgatsz,futtatsz,hétvégén akadálypálya? ( komám !! neked van saját akadálypályád ??:):) ha rosszat tesz megszidod, a fater néha ( egyszer ?) ad neki egy pofont,szóval ,mi is a gond? jaaa! hogy szétrág mindent? esetleg MEGNEVELHETNÉD [email protected]!. .... hiperaktív,meg más [email protected]ég, ugyan-már! a kutyaiskolákban is van akadálypálya, meg pár ember aki talán ÉRT A KUTYÁKHOZ ,mivel te nem :) sõt, megtanítottad beszélni?? sõt érti a beszéded?? a kutya non-verbális lény! érti a hanghordozást, az energiát, és természetesen sok kutya úgy tûnik,mintha értené a beszédet, de NEMMMM!!! MÁSBOL ÉRTENEK. a legegyszerûbb ,ha megnevelnéd. a gond ott van ,hogy fogalmad sincs ,ezt hogyan is kell!!:) erre is jó a kutyasuli,ott megtanulhatod:) vagy esetleg olvasgass szakkönyveket,de a kutyádnak ne olvasd fel,mert nem fogja érteni! a kutya ezt teszi amit megengednek neki. sok olyan kutya is van aki NEM TESZ ILYEN DOLGOKAT! NEM AZÉRT MERT ,OKOSAK, HANEM MERT MEG LETTEK RÁ TANÍTVA! ne tedd, mert én a vezér ezt nem engedem! vagy tedd, de annak azonnali következményei lesznek. azonnali, nem késõbbi, nem 2 per mulva:) szóval, egyszerûen neveld jól, neveld helyesen,és nem lesz semmi gond! a többit remekül csinálod!! a mozgatás, a legfontosabb , a nevelés pedig legyen közös élmény:)

világos , van egy kutyád, amit mozgatsz, futtatsz, hétvégén akadálypálya? ( komám !! neked van saját akadálypályád ??:) :) ha rosszat tesz megszidod, a fater néha ( egyszer ?) ad neki egy pofont, szóval , mi is a gond? jaaa! hogy szétrág mindent? esetleg MEGNEVELHETNÉD [email protected]!. .... hiperaktív, meg más [email protected]ég, ugyan-már! a kutyaiskolákban is van akadálypálya, meg pár ember aki talán ÉRT A KUTYÁKHOZ , mivel te nem :) sõt, megtanítottad beszélni?? sõt érti a beszéded?? a kutya non-verbális lény! érti a hanghordozást, az energiát, és természetesen sok kutya úgy tûnik, mintha értené a beszédet, de NEMMMM!!! MÁSBOL ÉRTENEK. a legegyszerûbb , ha megnevelnéd. a gond ott van , hogy fogalmad sincs , ezt hogyan is kell!!:) erre is jó a kutyasuli, ott megtanulhatod:) vagy esetleg olvasgass szakkönyveket, de a kutyádnak ne olvasd fel, mert nem fogja érteni! a kutya ezt teszi amit megengednek neki. sok olyan kutya is van aki NEM TESZ ILYEN DOLGOKAT! NEM AZÉRT MERT , OKOSAK, HANEM MERT MEG LETTEK RÁ TANÍTVA! ne tedd, mert én a vezér ezt nem engedem! vagy tedd, de annak azonnali következményei lesznek. azonnali, nem késõbbi, nem 2 per mulva:) szóval, egyszerûen neveld jól, neveld helyesen, és nem lesz semmi gond! a többit remekül csinálod!! a mozgatás, a legfontosabb , a nevelés pedig legyen közös élmény:)
még egy tanács :) ha, már olvasol kutyás könyveket ! érted is , amit olvasol?? vagy csak nézel ki bárgyún a fejedbõl??:) és DE ! a neveléssel van gondod, [email protected]ög. bár kedves voltam, és visszafogott ( már szokásommal ellentétben , de kár volt) aki [email protected]én , az is marad:) a kutyád neveletlen, te meg irhatsz amit akarsz, a tény-tény marad! a nevelés a te fejedben , nem ugyanaz mint a nevelés a valóságban:) nem elég kérdéseket irni, nem elég betüket egymás utánban elolvasni, ha a végén képtelen vagy értelmezni:) kaptál megoldási javaslatokat. te meg vissza-po...zol??? inkább köszönd meg , és tanulj . hidd el, sokkal okosabbak, sokkal ügyesebbek, és sokkal jól neveltebbek vagyunk nálad, és még a kutyáink sem rágnak szét semmit:)
Ha igaz, hogy több kutyát neveltél már, akkor nem értem, hogy nem vetted észre, hogy a kutyák különbözõek. Vannak nyugodtak és vannak pörgõsek. Vannak egyszerû, békésebb kutyák és vannak dominánsabbak, keményebbek. Hány olyan gazdát hallottam már panaszkodni, hogy az elõzõ kutyáikkal bírtak, a mostanival nem, mert egy csöppet keményebb kutyát választottak, akihez sokkal több szigor kell, akit sokkal keményebb kézzel kell fogni. És ez már ismeretlen az embereknek. Ha nem bírsz a kutyáddal és változtatni szeretnél ezen, akkor keress fel egy kutyasulit. Hiába olvastál el tonnaszám könyveket, úgy tûnik, nem segítenek neked vagy nem értetted meg a tartalmukat.
Nem kell a másik kutyához hasonlítani. Az egy nyugisabb egyed. A kérdésben szereplõ kutyád pedig egy túlfûtött egyed. Neki több fárasztásra van szüksége, mint a másik kutyádnak.Egyszerûen tombol, mert nincs lefárasztva.
igaza van Little Red-nek. olyan problémával küszködsz amilyennel ha valaki életében csak egy kutyát is felnevelt megfelelõen soha többé nem küszködik vele. ez egy valóban iszonyatosan kezdõ probléma.
Ahhoz képest mgcsinálod a legnagyobb baromságot, amit a tipikus kezdõk szoktak. Odaviszed valamihez, és lekiabálod. Tényleg, mester, taníts minket.....
A kérdező hozzászólása: már nem egy kutyát felneveltem gond nélkül, a neveléssel nincs gondom sosem volt. nem is olvasok a kutyámnak és szerintem több csak kutyával kapcsolatos könyvet olvastam mint te bármilyen könyvet fogsz egész életedbe;) azért kösz a tanácsokat:)
Esetleg ha nevelnéd....
Ha oda viszed az adott dologhoz, akkor minden bizonnyal nem tetten érted, így nem jókor lett megszidva. Egy kutyát az elkövetett rosszaságtól számítva 2-3 másodpercen belül meg kell büntetni, különben nem érti meg. Ti meg szegényt szidjátok, meg ütitek, és csóri azt se tudja miért. :(
A kérdező hozzászólása: oda viszem az adott dologhoz és erösebb hangnemben tudtára adom hogy az nem szabad. ez se hatott apûm meg multkor adott neki egy pofont az se hatott.
Milyen módon adod az értésére, hogy ne tegye?
Nem értem hogy jön a neveléshez a futtatás. Attól h fáradt, még nem tudja mit szabad és mit nem.
A szellemi fárasztás legalább olyan fontos ha nem fontosabb, mint fizikai.
A kérdező hozzászólása: nevelem.. napi szintû futtatás hétvégén meg akadály pálya de a mûsik kutyával nincs ilyen jellegû sõt semmilyen gond,
Nem tudod letiltani errõl? Nem tudod leállítani? Mennyit foglalkozol vele? Mennyit mozgatod, mennyit fárasztod szellemileg és fizikailag naponta?
Közismert tény, hogy napjainkban egyre több a funkcionális analfabéta. Ha a kedves kérdezõ tényleg könyveket olvas a témában, és mégis ilyen alapvetõ hibákat követ el, akkor csak ez lehet. Kérdezõ, ezzel nem megbántani akarlak. Nincs rajta mit szégyellni, hiszen a középiskolások 36%-a funkcionális analfabétaként kerül ki az iskolarendszerbõl. Ez egy 3 évvel ezelõtti statisztika, nem tudom még helytálló e, de nagy mértékben nem változhatott.

Nem tudom mit csináljak a kutyámmal. Nem arról van szó, hogy agresszív, de például a lépcsőházban egyszerűen nem bírok vele. Mit csináljak? (lent részletesebben kifejtem)

Amikor megyek le, vagy jövök haza a kutyámmal a sétából, és találkozunk egy másik kutyával, aki mondjuk éppen száll ki a liftből, a kutyám teljesen megvadul, morog és erőteljesen ugat, pedig nem az az ugatós típus. El vagyok keseredve, nem tudom mit tehetnék azért, hogy a lépcsőházban ne forduljon ez elő..Nem tudnátok segíteni? Máshol egyébként nem jellemző, hogy ennyire bevadul, néha ugat másokat, de ez szerintem természetes. Ilyen erős agressziót csak a lépcsőházban, esetleg a ház előtt közvetlen csinál.

Legjobb válasz: de igen, ez agresszió . a megoldása, pedig az,hogy a megfelelõ pillanatban LETILTOD . ez megtanulható a kutyaiskolákban . sok oka lehet az ilyen viselkedésnek, de a te hozzáállásodon is sok múlik. hogyan viselkedsz vele a lépcsõházban ,a liftben, mennyire irányítod pórázon, váratlan helyzetekben,stb. mennyire motiválható, mennyire pörög, mennyire fáradt, stb,stb,stb. a jutifalat, a pórázrántás, a szöges-nyakörv ,a síma textil nyakörv, a simi, a beszéd a kutyához, egyszóval a büntetés és jutalmazás akkor mûködik, ha az ingert a megfelelõ pillanatban kapja a kutya. ezek kombinációja hozza meg az eredményt a rossz viselkedés LETILTÁSÁHOZ. a NEM szó csak akkor mûködik ,ha a kutya megérti annak értelmét. és csak akkor érti meg ,ha te azt megfelelõen csinálod!! :)

de igen, ez agresszió . a megoldása, pedig az, hogy a megfelelõ pillanatban LETILTOD . ez megtanulható a kutyaiskolákban . sok oka lehet az ilyen viselkedésnek, de a te hozzáállásodon is sok múlik. hogyan viselkedsz vele a lépcsõházban , a liftben, mennyire irányítod pórázon, váratlan helyzetekben, stb. mennyire motiválható, mennyire pörög, mennyire fáradt, stb, stb, stb. a jutifalat, a pórázrántás, a szöges-nyakörv , a síma textil nyakörv, a simi, a beszéd a kutyához, egyszóval a büntetés és jutalmazás akkor mûködik, ha az ingert a megfelelõ pillanatban kapja a kutya. ezek kombinációja hozza meg az eredményt a rossz viselkedés LETILTÁSÁHOZ. a NEM szó csak akkor mûködik , ha a kutya megérti annak értelmét. és csak akkor érti meg , ha te azt megfelelõen csinálod!! :)
Arra figyelj, hogy nem elég a szabályokat betartatni a kutyával. Sokan elkövetik azt a hibát, akár tudatlanul is, hogy a szabályokat baromi jól betartatják a kutyával, de az csak egy rítus lesz az állat számára. Viszont a hétköznapi "éles" szituációkban a gazda viselkedésébõl leveszi a kutya, hogy alkalmatlan hiteles vezetõnek. Tehát minden pillanatban Neked kell irányítani a kutyát :) Nem egyszerû, de nem is lehetetlen :D
A kérdező hozzászólása: nagyon szépen köszönöm!!:)
http://cerberoskutyaiskola.hu/index.php?option=com_content&t.. Itt van egy elég jó összefoglaló. Azt is olvasd át, amit csinálsz már, hátha van még mit javítani rajta :)
A kérdező hozzászólása: értem, teljesen igazad/igazatok van.. és hogy én lehessek a falkavezér, miket csináljak még? eddig olyanokat csináltam csak, hogy az ajtón, liftben én vagyok az elsõ õ csak utánam jön be, ha hozza a játékát akkor nem játszok vele, hanem csak akkor ha én szeretnék, amikor hazajövök és nagyon örül akkor nem foglalkozok vele, elõször bejövök a házba, lepakolok stb. és csak utána üdvözlöm. Még miket csinálhatnék?
"próbálok falkavezér lenni" - amíg ez így van, addig cseszheted. Nem próbálni kell, hanem csinálni, mert a kutya pontosan érzi, hogy te elvársz tõle egy adott viselkedést, vagy csak nagyon szeretnéd, hogy úgy történjen. Ha azt látja, hogy te nem vagy elég magabiztos, õ viszont igen, akkor õ nyert, kész. Nagyon fontosak a falkavezérséggel kapcsolatos szabályok, de tartalomnak is kell lennie mögöttük. Szóval kapd össze magad és a kutyádat, mert a lagymatag próbálkozásból sosem lesz eredmény.
A kérdező hozzászólása: Már járunk kutyasuliba, vagyis még csak most lesz a második alkalom, hogy megyünk, de akkor esetleg ott is rákérdezek:) köszi a válaszokat!
Az a helyzet, hogy ez a viselkedés tulajdonképpen területvédés. Amivel nem lenne gond, de normális esetben a kutyának nincs területe, amit bevédhetne, hiszen a terület a falkavezéré. Így látatlanban kutyasulit, vagy inkább pár alkalommal házhoz járó kiképzõt ajánlanék, mert õ ott helyben pontosan látja, mi a probléma.
A kérdező hozzászólása: próbálok falkavezér lenni, de ez is ebbe tartozik akkor bele igaz? ilyenkor rászólok hogy nem, nem szabad, ilyeneket mondok neki és (ezt olvastam hogy ilyen jó) itthon nem szólok hozzá, nem simogatom meg egy darabig, hogyha ilyen durván viselkedik..lehet hogy csak ezen kéne változtatnom, hogy még inkább próbáljak meg falkavezér lenni, és akkor a lépcsõházban sem fordulnának elõ ilyen gondok? jó, lehet hogy nem természetes, nem tudom, az én kutyám séta közben csak úgy ugatni, vakkantgatni nem szokott, hanem van 1-2 kutya a lakótelepen akivel kiskora óta nem jön ki jól és csak õket ugatja, de mivel ritkán találkozunk velük jó esetben, ezért az ugatás is ritka
Falkavezérséggel hogy álltok (bár a kérdésed alapján kb sehogy :S)? Mit reagálsz ilyenkor?
Miért lenne természetes, hogy néha ugat másokat? Az én kutyáim miért nem ugatnak másokat?
késõbb pedig jöhet a nevelés . amikor is leneveled arról, hogy így reagáljon a liftbõl kilépõ kutyákra! hol?? pl: kutyaiskola !
A kérdező hozzászólása: értem, rendben!

Mit csináljak a kutyámmal hogy ne legyen ilyen?

Rendesen viszem állatok és emberek társaságába. Napi 3 óra rendszeres mozgás, általában elengedem... viszont a gyerekekkel szemben nem túl bizakodó... most lesz fél éves. Ivartalanított szuka. Szereti a gyerekeket de általában csak a "magyarokkal" van el... ha kínai vagy más nemzetiség? jön oda vicsorog és morog meg ugat... de nem értem mért. Soha nem uszítottam senkire. Mit tegyek vele?

Legjobb válasz: Az írásodból azt nézem ki, hogy azért van fogalmad a kutyás dolgokról, mint pl. szocializáció. Szerintem is kérj meg egy más nemzetiségû felnõttet, hogy segítsen neked pár percig. Ne csináljon semmit, ameddig a kutyád morog, ne foglalkozz vele. Amikor egy jó megmozdulást is tesz az ember felé (szagolgatás, ilyesmi) akkor rögtön jutalomfalat. Ha klikkerrel próbálnád hozzászoktatni, akkor még gyorsabban elérhetnétek a kívánt hatást. Mindennap többször - minnél többet, majd megszokja a kutya.

Az írásodból azt nézem ki, hogy azért van fogalmad a kutyás dolgokról, mint pl. szocializáció. Szerintem is kérj meg egy más nemzetiségû felnõttet, hogy segítsen neked pár percig. Ne csináljon semmit, ameddig a kutyád morog, ne foglalkozz vele. Amikor egy jó megmozdulást is tesz az ember felé (szagolgatás, ilyesmi) akkor rögtön jutalomfalat. Ha klikkerrel próbálnád hozzászoktatni, akkor még gyorsabban elérhetnétek a kívánt hatást. Mindennap többször - minnél többet, majd megszokja a kutya.
ez a testszag miatt van...A bõr máshogy párolog más a szag ez zavaró a kutyáknak. Sokat kell ehhez is szoktatni...nem létezik rasszista kutya:D csak mást szokik meg ezért van, hogy sok kutyára mondják, hogy nem szeretik a romákat ez is amiatt van. Az Európa kiállításon volt az, hogy az egyik Thai tenyésztõ pincserei totál bekattantak a szagoktól:) õk a mi szagunkat nem ismerték és ez zavarta õket
A kérdező hozzászólása: Én sem mondom rá hogy rossz ha megvéd a romáktól de azért nem hiszem hogy bárki is örülne ha egy gyereket megharapna azért mert más a testszaga. Kutyasuliba vinni fogom. csak most pénzhiány van:S:D
A kérdező hozzászólása: Próbálkoztam vele hogy megkértem a gyereket hogy maradjon itt, fogom a kutyát nem fogja megharapni, kicsit megböktem a kutyát az oldalán mikor morgott akkor leült de nem engedte a közelébe a gyereket. Próbálkozni fogok tovább természetesen. Eleinte a nagy kutyáktól félt pedig Õ is nagyobb testû lesz egy idõ után megszokta hogy vannak nála nagyobbak ehhez az kellett hogy bevittük a két kutyát a futtatóba és elengedtük, egy ideig menekült aztán játszottak:)
A kérdező hozzászólása: Rendben próbálkozok tovább. Remélem jutok is vele valamire:)
Nekünk egy idióta szomszéd rontotta el a kutyánkat úgy 8 hónapos kora körül. Kifigyeltük, hogy a két pici gyerekét tolta az utcán, felvett egy botot és azzal közelített a kerítésünkhöz. Végül észrevette, hogy figyeljük, eldobta a botot és kiment a kocsiútra, de el tudom képzelni mi volt a terve. Korábban nem volt a kutyának semmi baja a gyerekekkel, azidõ tájt viszont elkezdett rájuk ugatni és félni tõlük. Gondolom anyuci többször hergelte, mikozben a gyerekek ordítottak a babakocsiban, így a kutyában rossz élmény társult a gyerekekhez. Mi azt csináltuk, hogy sokszor vittük emberek közé és amikor vállalkozó kedvû gyerekekkel találkoztunk, adtuk nekik jutalomfalatot és megkértük, hogy félig hátatfordítva a kutyának a nyitott tenyerükbõl adják oda a jutalomfalatot. Ez a kutyának nem olyan fenyegetõ, mintha szembõl, teljes testfelülettel, esetleg visongva tennék ugyanezt. Utána mikor a kutya látta, hogy jó dolog jön a gyerekektõl, akkor meg is simogatták. Másrészt mikor közömbosen viselkedett a gyerekekkel (nem volt tolakodó, nem volt agresszív, rájuk sem nézett), akkor klikkerrel megerõsítettük ezt a viselkedést. Azóta teljesen rendbejött és nincs baja senkivel sem az utcán, símán bemehetek vele egy vásári tömegbe is. Talán egy próbát megér ez a módszer is. Ja, és ne a gyerek közelítsen a kutyához, hanem te menj oda a kutyával a gyerekhez!


Mit csináljunk a kutyával? Nagyon nehéz kérdés .

Szóval van egy kutyánk, 3 éves. Már régen is el?fordult, hogy megkapott minket (látszólag ok nélkül). Anyumék már akkor mondták, hogy ne tartsunk ilyen kutyát, de aztán nem történt semmi. Tegnap megint megkapta a kezem( tegnap nem volt valami jól a kutya, mikor nyultam felé megharapott). Nem tudom mi lenne a jó megoldás, én nagyon szeretem, meg amúgy hizelg?s meg kedes velünk. De viszont nem fogad szót és állandóan ugat minden idegent. Ez igy nem mehet tovább, nehogy valami nagyobb baj legyen.

Legjobb válasz: Azért ne a legdrasztikusabb megoldáson gondolkodj. A kutyád azért kap meg téged, mert nem nevelt kutya. Egy jólnevelt kutya szótfogad, boldog, mert naponta foglalkoznak vele, sétálni viszik, feladatokat kap. Így lenne jó neki is és nektek is. Ehhez az kell, hogy - mivel ti nem értetek hozzá - elvigyétek egy kutyaiskolába, ahol te is megtanulod, hogy hogyan foglalkozz a kutyával, hogyan "mondd" el neki mit szeretnél és a kutya is megtanulja, hogy mit várnak el tõle. Próbáljátok meg! (elaltatni egy kutyát azért mert ti nem foglalkoztok vele eleget, nagyon helytelen, akkor inkább adjátok örökbe)

Azért ne a legdrasztikusabb megoldáson gondolkodj. A kutyád azért kap meg téged, mert nem nevelt kutya. Egy jólnevelt kutya szótfogad, boldog, mert naponta foglalkoznak vele, sétálni viszik, feladatokat kap. Így lenne jó neki is és nektek is. Ehhez az kell, hogy - mivel ti nem értetek hozzá - elvigyétek egy kutyaiskolába, ahol te is megtanulod, hogy hogyan foglalkozz a kutyával, hogyan "mondd" el neki mit szeretnél és a kutya is megtanulja, hogy mit várnak el tõle. Próbáljátok meg! (elaltatni egy kutyát azért mert ti nem foglalkoztok vele eleget, nagyon helytelen, akkor inkább adjátok örökbe)
http://www.cerberoskutyaiskola.hu/ Szia, Ezt a kutya iskolát ajánlom.Itt kifejezetten problémás kutyákkal foglalkoznak.Fizetni ha jól tudom nem kell, hanem menhelyen segíthetsz cserébe.Szóval még egy diáknak is elérhetõ.Vedd fel velük a kapcsolatot.Õk segíteni fognak.A szüleidet legalább az elsõ alkalommal vidd magaddal.A kutyust pedig én nem altatnám el , mert biztosan nevelési problémával álltok szemben, ami 98%-ban még ebben a korban változtatható.Ott nagyon jó eredményeket érnek el. Sok sikert és kitartást a tanításhoz! Egy másik gazdi...
Utlsó! Arra nem gondoltatok, hogy nevelni kéne meg foglalkozni vele? Amúgy a kérdezõnek is ezt javaslom, elsõ két válaszoló már mindent leírt ezzel kapcsolatban.
Én is hasonló helyzetben voltam, nálunk a kutyánk mindent szétrágott és tönkre tett.Pedig nem volt már kiskutya. Mi autókkal foglalkozunk és a méregdrága kocsik alját mind szétrágta.Hetente hagytunk több 10 ezer Ft-t a szerelõnél.Bezárni, megkötni nem akartuk, mert úgy gondolom, hogy az állatkínzás.Ezért döntöttünk úgy hogy el kell mennie a háztól.Kegyetlenûl hangzik, és biztos az is, de sajnos néha az embernek meg kell tenni olyan dolgokat is, amit nem szeretne.Felkerestem egy állatvédõ hölgyet, (fontos, hogy állatvédõ legyen, nehogy gyepmesteri telepre kerüljön a kutyád)aki segített új gazdit keresni. Szerencsénk volt, találtunk is neki egyet, ahol nagyon jó helyen van.Azt mondta, a férfi, akihez kerûl, hogy ott nem tud kárt csinálni és bármikor odamehetek megnézni! Ez nagyon fontos nekem, mert így biztos vagyok benne, hogy jó helyen van. Szerintem ne altasd el, mert ahoz még nagyon fiatal. Próbálj neki új gazdit keresni, vagy vidd el menhelyre.
Cerberos kutyasuli, amennyiben szeretitek és meg akarjátok õt igazán tartani. Ez esetben viszont a jövõben jóval több idõt kell vele foglalkoznod. Döntsd el, hogy ezt meg tudod-e tenni. Ha nem, akkor tényleg érdemes neki jobb gazdit keresni. Nekem személy szerint nagyon rosszul esett elolvasni, hogy elaltanád. Ez azt jelenti, hogy ok nélkül meghal a Te kívánságodra. Szerencsére ma már egyre kevesebb doki vállal ok nélküli(az nem ok, hogy elfelejtettétek nevelni). Menhelyre bekerülni nincs túl sok essélye, hisz a menhelyeken teltház van. Fel tudod õt vetetni viszont várólistára és addig kereshetsz Te magad is gazdit neki. Hirdesd meg. Ha úgy döntesz.

Mit csináljak a kutyámmal nem akar enni? Van olyan, hogy egy kutya nem szeret enni?

Egy 17 hónapos bordeaux-i dogról van szó! Nem akarja megenni a tápot. A csirke fejet, szárnyat, farhátat meg az ilyeneket f?leg a csontosokat megeszi, de abból sem eszik annyit, amennyit kellene! Szinte úgy eszik, hogy legyen a pocakjában valami, de nem jólakásig! Már kikészülök t?le, mert persze csak t?lem fogadja el a kaját, s úgy és addig eszik, amíg ott vagyok vele! De most már nem bírom, segítsek mit csináljak vele????

Legjobb válasz: Bizony, hogy van ilyen. Nekem két kutyám van, mindkettõ ilyen. Az egyik egy vizsla, a másik egy jack russel terrier. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet az, amirõl néhány gazdi mesél, hogy a kutya addig eszik, amíg van elõtte étel és akkor is, ha már nem kellene. Az enyémek nagyon keveset esznek és ritkán, de mivel mindkettõ szép és egészséges kutya, és a nekem gyatrának tûnõ étkezés ellenére rengeteget bírnak mozogni, így nem erõltetem. Jó minõségû táppal etetek, változatos étrenddel (beiktatok húst és csontot is, próbálok konzervet is, de az aztán végképp nem fogy) és nem hagyom elõttük folyamatosan az ételt. Lerakom, ha esznek akkor fogy, ha nem eszik meg bizonyos idõn belül, akkor elveszem. Mondjuk kunyerálni nagyon szeretnek, szerintem a saját fülüket megennék, ha az én tányéromból adnám nekik oda... :-)

Bizony, hogy van ilyen. Nekem két kutyám van, mindkettõ ilyen. Az egyik egy vizsla, a másik egy jack russel terrier. El sem tudom képzelni, hogy milyen lehet az, amirõl néhány gazdi mesél, hogy a kutya addig eszik, amíg van elõtte étel és akkor is, ha már nem kellene. Az enyémek nagyon keveset esznek és ritkán, de mivel mindkettõ szép és egészséges kutya, és a nekem gyatrának tûnõ étkezés ellenére rengeteget bírnak mozogni, így nem erõltetem. Jó minõségû táppal etetek, változatos étrenddel (beiktatok húst és csontot is, próbálok konzervet is, de az aztán végképp nem fogy) és nem hagyom elõttük folyamatosan az ételt. Lerakom, ha esznek akkor fogy, ha nem eszik meg bizonyos idõn belül, akkor elveszem. Mondjuk kunyerálni nagyon szeretnek, szerintem a saját fülüket megennék, ha az én tányéromból adnám nekik oda... :-)
Hát a drága táp sem biztos hogy beválik, ez való igaz. mi is kipróbáltuk az összeset! Nálunk csak a pedigree ehetõ a számára a száraztápok közül, akár rossznak tartja mindenki, akár nem. Mást nem hajlandó megenni. Nekem egy golden retrieverem van, és néha kételkedem, hogy ragadozó ill. húsevõ kutya lenne... :) kedvence a gyümölcs. De abból akármilyen fajta és mennyiség... barack, dinnye, narancs, banán... és állandóan kunyerálja. :) a zöld körtét (amit a kertbõl lop) még véletlenül sem lehet elvenni tõle, szöröstül-böröstül megeszi, a diót szintén. de ezek még érthetõek. édesek. nade a ribizli...?! :) remélem megtalálod a megfelelõ tápot! :) majd írd meg, mi vált be. :)
Szia! Macskatápot tilos neki adni, abban a kutyák számára méreg van!! Meg ugye csokit sem szabad. Minden mást lehet, de alapvetõen a kutya ragadozó, ezért husos dolgok elõnyben
A kérdező hozzászólása: Ja a tápra, ha tejszínt, tejfölt, kefírt vagy sülthúsnak a zsírját ráöntöm egybõl megeszi! Levesek nem jönnek be neki! Tök sokszor veszem észre, hogy szinte egészbe lenyeli a tápot, szinte meg sem rágja! Hát azt hiszem jól lerontottam ezt a kutyát, de imádom!
A kérdező hozzászólása: Hát nekünk sem a séta, sem a játék ezen a dolgon nem segített. Inkább utána mindig jól tele itta magát, aztán azért nem evett! Meg egyébként elég lusta, mert a játkot is elég hamar megunja!!!!! Pedig tele van az udvar a kacataival! Labdázni, meg a csibészkaron nagyon szeret lógni!
Nem, nekem samoyedjeim vannak. Én fogkõ ellen pirítóst adok nekik, eddig az is jól bevált. A tápra viszont muszáj vagyok levest önteni, az egyik kutyám miatt. Olyan szinten habzsol, hogy attól félek, lesz valami baja a gyomrának. Utolsónak kapja a kaját, de mire a többiek végeznek, már repetáért áll sorba, pedig az elsõ kutyám kivételével (akit nekem is sikerült piszkosul elrontani) mindegyik nagyon jó evõ, nem kell egyiknek sem könyörögni.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Kipróbáljuk! Neked is boreaux-i dogod van? Ja már macskatáppal is kevertük a kutyatápot, de az sem vált be igazán!
Tévedtem, 48 (azaz negyvennyolc) millió volt. http://www.mediainfo.hu/hirek/article.php?id=7922
A kérdező hozzászólása: Mát egy csomó tápot próbáltunk pedigree, dog chau, friskes, purina tápok! A konzervet nem szereti, soha nem is ette, még a szalámik mennek nála, ha egészben odaadom neki! Ja és a csúcs a szárazkenyér, az olyan, mintha a királyok eledelét adnám neki!
Ne aggódj, nem fog éhen halni. A kutyák elsõ, legerõsebb ösztöne a létfenntartásé, ha igazán éhes egy kutya, megeszi, amit eléraknak. Egy még növekedésben lévõ kutyánál - fõleg, ha ilyen nagytestû - egyébként is jobb, ha egy kicsit vékonyabb, a nagyobb súly komoly hatással lehet az izületeire. Milyen tápot adsz neki?
A kérdező hozzászólása: Hát ez szörnyû akkor! A mienk azért lehetne jobb húsban is, de nem olyan gáz!
A kérdező hozzászólása: Most elõször a Pro plant próbáltuk. Azt hittem egybõl eltaláltuk az ízlését, mert rábukott, de az volt a baj, hogy elég hamar feladta. Flatazort most rendeltük meg! De eldöntöttem nem babusgatom tovább eszi nem eszi, nem kap mást! Szerintem én csináltam belõle hülyét elõször, most õ van a soron, mert õ csinál belõlem hülyét!

Mit csináljak a kutyámmal? (bővebben lent)

állandóan nyüszít ha kiviszem sétálni (vagyis még csak próbálkozok mert ? még kiskutya és csak 2x vittem de végig nyüszítette :S...MÉG fél) vagy ha valamit akar. és tudom hogy nincs baja csak hisztizik! légyszi segítsetek!

Legjobb válasz: nekem is nyüszített, ha kutya ráugatott és az egész utca kutyával teli. várj vele amíg nem fog félni, nem kell erõltetni:) hány hónapos? tömbházban laktok vagy kertes házban?

nekem is nyüszített, ha kutya ráugatott és az egész utca kutyával teli. várj vele amíg nem fog félni, nem kell erõltetni:) hány hónapos? tömbházban laktok vagy kertes házban?
Na én erre a mondatra reflektálva írtam amit írtam: "vagy ha valamit akar. és tudom hogy nincs baja csak hisztizik!" Úgyhogy tartom is magam ahhoz, amit elsõre írtam :)
Akkor most döntsd el, hogy mi a gondod, mert a bevezetõben nem ezt írtad.
A kérdező hozzászólása: nem séta alatt hisztizik... akkor tudom hogy fél és bátorítani is szoktam meg felveszem ha látom hogy nagyon fél csak benn a lakásba csinálja ezt ha pl. nem játszok vele egybõl mikor õ akarja meg ilyenek...
Mindig kiakaszt, ha a félelmet összemossák a hisztivel és a figyelemfelkeltési szándékkal. Vajon ti is csak hisztibõl és figyelemfelkeltésbõl féltek, ha féltek? Nektek is hasznos, ha nem veszik figyelembe a félelmeiteket és szándékosan beleerõltetnek? Egy kölyök kutyával pláne embertelen ilyet tenni. Tessék bátorítani, jó élménnyé tenni a sétát. Játékot, jutalomfalatot, simit, ölbevevést. Egy kutya imád megismerni mindent, ha egyébként egészséges. Biztos nem fájhat semmilye? Ha fél, érezze biztonságban magát nálad, ne a ridegséget kapja csak. Ha egyébként nincs semmi baja, akkor türelem, sok jó élmény és meg fog változni.
hja sajna vannak ilyenek, ... csak a kutya nem ugathat? mindenki más igen??? .....
A kérdező hozzászólása: köszi! erre még nem gondoltam xd majd körbekérdezek
még lehet hogy nagyon kicsi még csak szoktasd a pórázhoz az udvaron kb 1 hétig aztán vidd ki de csak a ház köré , hogy ha már nagyobb akkor viheted ja meg ha van egy ismerõsöd és nagyon ledves a kutyája barátkoztassátok össze és ugy vigyétek mert akkor bátrabb ha van melette egy nagykutya XD
A kérdező hozzászólása: kösszi :)
A kérdező hozzászólása: igen... kb 70 lehet de nem egészen normálisak az öregasszonnyal együtt.... :/ amúgy már mondtuk neki...de mind1 ien emberekkel nem érdemes foglalkozni... am kösszi a tanácsot! :) várom még a tanácsokat a hisztis nyüszítésre.
azért mér jelent fel mert ugat?:D szólj a szomszédnak hogy fogja be a pofáját szerintem fél a nagyvilágtól, nem érzi magát biztonságban. várj vele én is csak 7 hónapos fele vittem 1. sétáltatni. mint írtam az elõbb ne erõltesd. (1. válaszoló vok)
A kérdező hozzászólása: igazából nem a kutyákkal van baja mert azok nem érdeklik meg a környékünkön nincs is kutya. amúgy kertes házba lakunk de úgy találtuk 2 naposan a kutyust és van egy elmebeteg szomszédunk aki miatt nem lehet kivinni a kutyust mert már volt kutyánk és állandóan feljelentett mert kakilt meg néha megmert szólalni. :S:S:S amúgy 2 hónapos. :D
A kérdező hozzászólása: BOCSi szarul fogalmaztam.... :S:S:S:S:S amikor benn van és nem sétálunk akkor akkor nyüszít ok nélkül....

Mit csináljak a kutyámmal?

Az a helyzet, hogy szeretnék külföldre menni dolgozni (egy ismer?sömmel). Könnyen lehet, hogy egésznap dolgoznunk kell majd, túlórákat vállalni, így nem hiszem, hogy a legjobb ötlet magammal vinni a kutyát. Anyukámmal élek, tehát hagyhatnám itthon (van egy másik kutyánk is), csak nem fog vele túl sokat foglalkozni, mert ? is sokat dolgozik. Nem lesz "lelkibeteg" a kutyám? Eddig nagyon sokat volt velem...

Legjobb válasz: És ha lelkibeteg lesz? Nem tudom, hogy miért írtad ki a kérdést. Ha 2 válasz az lesz, hogy menj csak, kettõ pedig azt, hogy árt a kutyának, akkor mi van? Másként, a kutyád majd kiszeret belõled és kész.A menhelyi kutyák is élve maradnak.

És ha lelkibeteg lesz? Nem tudom, hogy miért írtad ki a kérdést. Ha 2 válasz az lesz, hogy menj csak, kettõ pedig azt, hogy árt a kutyának, akkor mi van? Másként, a kutyád majd kiszeret belõled és kész.A menhelyi kutyák is élve maradnak.
Ha kicsit is szereted a kutyádat akkor itthon maradsz.Ne légy már lelketlen!!Ha kisgyerek lenne az más!
Szerintem igaza van az elsõ válaszolónak. A menhelyi kutyák is meg vannak és õket is elhagyták a gazdájuk. Tiéd is meg szokja majd. De én a helyedben vinném magammal. Fel sem merülne bennem, hogy itthon hagyjam.
Ha te elmész, akkor a kutyusodnak el kell fogadni, bár jobb lenne ha magaddal vinnéd, de te tudod...
A kérdező hozzászólása: Csak pl. repülõvel mennénk ki (nem közeli ország), és olyan fajtájú a kutyám (francia bulldog), amelyik nem bírja a nyomáskülönbséget. Nem akarom megkockáztatni a repülést. Meg nem albérletben lennénk, hanem a cég adna lakást és õk nem szívesen látnának egy kutyát + kb. 13 órát lenne egyedül.
nehéz kérdés. igaza van az elsõ válaszolónak, de én biztos nem hagynám itthon, hogy anyukám szenvedjem vele, viszont az is igaz, hogy ne lenne jó helye ott se veled mert mit csinálna szegény egész nap egyedül? beszéld meg anyukáddal.
Hirdesd meg kutyás oldalakon, hátha valaki befogadná vagyis átvállalná!Az általad leirt kutyát sokan szivesen elfogadnák és mikor hazajössz meglátogathatod és mindkettõtök megussza lelkifrász nélkül. Néha az életben kerül egy felnõtt olyan helyzetbe amikor megkell hozni egy döntést bármilyen nehéz is!!

Mit csináljak a kutyámmal ha unatkozunk? És mit csináljak vele hogy újra játékos legyen?

Hat nincs valami szép ido kint és hát ide jon mellem a kutyusom nezz ram fele a nagy szemeivel es nem tudom hogy mit kéne vele csinálni hogy ne unatkozzon.. Valami ötlet?

Legjobb válasz: Hány éves? Mert ha öreg akkor érthetõ hogy nem akar játszani. Nem kövér?

Hány éves? Mert ha öreg akkor érthetõ hogy nem akar játszani. Nem kövér?
Betûzzél neki!
Akármilyen az idõ, menni kell vele......
A kérdező hozzászólása: 1.kommentelo:hat 4 eves es egy kicsit duci igen.. 2.komentelo: mirol beszelsz? o.O -.- 3.komentelo: hat jo.
elvinném teljes kivizsgálásra, mert nem normális, hogy egy 4 éves kutya nem hajlandó játszani, illetve a helyedben egészségesebben étkeztetném, mielõtt még túl korán elhalálozna
Vinni kellene pedig sétálni akármilyen idõ is legyen. Az sem tesz jót neki, ha el van hízva, nem csoda, hogy ellustult. Megpróbálhatod trükkökre tanítani jutalomfalattal, ha azért lelkesedne vagy próbálj olyan játékot találni, ami érdekli(labda, rongy, csipogó játék, stb).
ha el van hízva pedig bõven lenne mit csinálni. étrendváltás pl sok séta sok mozgatás.
Sok elhízott kutya van egyébként. Tegnap egy idõs hölgy valami rettenetesen gömbölyû kistestû kutyát vitt, de szinte alig tudott menni a kutya. Parkban is vannak agyonetetett kutyák, nem túl jó rájuk nézni. Ezek tipikusan azok a kutyák, hogy a gazdájuk nem labdázik velük, nem mozgatja õket, szerintem azt hiszik hogy kajával tudnak a leginkább jót tenni vele. Egy kutya jobban érzi magát néha éhesen, de sokat mozogva. Hogy milyen az idõ , az pedig teljesen mindegy, a kutyát végképp nem érdekli. Ha pedig kedved nincs, akkor is fogd meg magad, és menjél ki vele. :D ezt tudom tanácsolni.
Sétáltasd, motiváld, lelkesítsd bármilyen idõ is legyen

Mit csináljak a kutyámmal? Remegőroham és támadás ha jön valaki?

Anyukám masszőr és ugye így eléggé sokan megfordulnak nálunk.Csengetnek és egyből hangos ugatás,szinte vonyítás.Rászólok abbahagyja és eközben ahogy áll remeg..csupa ideg...kb 3 mp-ig és kezdi elölről. többször egymás után és ez megy amíg be nem jön a vendég. ekkor megtámadja,vagyis úgy csinál hogy örjöngve megy a lábának,és megszagolja és csóvalja a farkát simogatást várva... próbáltam már megszidással leszoktatni.ez egy ideig ment de aztán mégsem... aztán jutalmazással is,akkor kapott dicséretet meg kaját amikor jól viselkedett. ez is ment egy darabig de most már ez sem hat... Mit csináljak vele??? Segítsetek légyszives!! ja és ha valami fontosat nem írtam bele akkor szóljatok!

Legjobb válasz: namármost. ilyenkor a kutya azért remeg mert ellentétesen cselekszik avval amit az agya diktál neki. tehát te rászóltál, ezért leül de még idõ amíg "feldolgozza" hogy nyugton maradjon és nem kell cselekedni. ezt csak egy módszerrel de következetesen tudod elérni nála. ha feláll ugyanúgy leültetni. nem szabad avval foglalkozni hogy remeg, mert akkor "kizökkensz" a szerepedbõl és a kuya úgy érzi át kell vennie a szerepeket. ha bejön valaki szaglálódni lehet de ha tiszteletlenül rárongyol az emberre egyszerûen el kell zavarni a vendég közelébõl. a vendég persze lehetõleg nézze levegõnek a kutyát. ezt következetesen be kell tartani. egy idõ után a kutya megérti a lényeget és semleges lesz a vendégek iránt. a jutalomfalat olyan esetben kerüljön elõ amikor a kutya magától megfelelõen viselkedik. pl. csengetnek és õ nem zendít rá, az nagy dicséret. amikor csendben nyugodtan beengedi a vendéget. ilyen és ehhez hasonló cselekedetek.

namármost. ilyenkor a kutya azért remeg mert ellentétesen cselekszik avval amit az agya diktál neki. tehát te rászóltál, ezért leül de még idõ amíg "feldolgozza" hogy nyugton maradjon és nem kell cselekedni. ezt csak egy módszerrel de következetesen tudod elérni nála. ha feláll ugyanúgy leültetni. nem szabad avval foglalkozni hogy remeg, mert akkor "kizökkensz" a szerepedbõl és a kuya úgy érzi át kell vennie a szerepeket. ha bejön valaki szaglálódni lehet de ha tiszteletlenül rárongyol az emberre egyszerûen el kell zavarni a vendég közelébõl. a vendég persze lehetõleg nézze levegõnek a kutyát. ezt következetesen be kell tartani. egy idõ után a kutya megérti a lényeget és semleges lesz a vendégek iránt. a jutalomfalat olyan esetben kerüljön elõ amikor a kutya magától megfelelõen viselkedik. pl. csengetnek és õ nem zendít rá, az nagy dicséret. amikor csendben nyugodtan beengedi a vendéget. ilyen és ehhez hasonló cselekedetek.
A kérdező hozzászólása: Ja és azt még hozzáteszem hogy a kutyasuliban mi voltunk a megjobbak, az utcán 100% osan szótfogad, teljesen behívható. Járok vele mindehova, busszal, vonattal stb. Elmegyünk valahova akkor bárhová simán beilleszkedik, nyaralni is vihetjük, gyerekeket imádja meg minden. semmi probléma nincsen vele, csak amit a fentiekben leírtam...
A kérdező hozzászólása: köszönöm! akkor lehet hogy ezt csinálom hogy amikor bejön valaki akkor egybõl becsukom a konyhába és ha megnyugodott akkor kijöhet. így jó lesz? mert a konyha a bejárati ajtó mellett van közvetlen.
ha becsukod azzal nem érsz semmit, persze tény az a legegyszerûbb. egyszerûen éreztesd vele hogy viselkedjen. ha ezt nem teszi akkor elzavarod ("menj innét") mondjuk a konyhába de nem csukod rá az ajtót. a tekintélyedet kell felhasználnod. ha van tekintélyed akkor nincsen arra szükség hogy bezárd valahova, mert tudja hogy nem jól viselkedett és nem kívánatos a jelenléte. arra viszont figyelj hogy legyen egy parancsszó amivel feloldod ezalól.
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a falkavezér nála, minden úgy van ahogy én akarom. próbálkoztam már azzal hogy lenyomom a földre de még akkor is morgott, persze nem rám hanem a vendégre, ha beparancsolom a helyére akkor is ugat meg morog, ha elzavarom akkor sem fogja be a száját. egyszerûen olyan mintha rettegne a házba belépõ idegenektõl... gondoltam már arra is, hogy nem akarja elfogadni hogy ennyi ember ki be mászkál a házból... és azóta kezdõdött ez, mióta be akartak törni hozzánk! csak az acél keresztzár nem engedte. de vagy 20 percig feszegették az ajtót és akkor a kutya kisebb sokkot kapott. De apu és én éppen akkor értünk haza, és a kutyát nyáladzva kimerülten remegve vittük a dokihoz..lehet ez az oka??
Nézd. Megpróbáltak betörni hozzátok, te nem voltál ott, és nyilvánvalóan rosszul reagáltad le a kutya akkori reakcióit. Tudnod kell a helyére küldeni, ezt érdemes már pár perccel a vendég érkezése elõtt megtenni. Amíg nem nyugodott le teljesen, nem hagyhatja el a helyét és senkitõl semmilyen figyelmet nem kap. Jan Fennel - Kutyapszichológia címû könyve ( ***** ) nagyon jó megoldásokat ajánl erre a problémára, érdemes elolvasnod.* Automatikusan eltávolított tartalom.

Mit csináljak a kutyámmal?

7éves nagyon barátságos kutyákkal szeret lenni velük futkározni de egyedül nem harapdál semmit nem próbálja meg elfoglalni magát csak fekszik.Én meg azt szeretném ha egyedül is eljátszadozna es nem unatkozna.

Legjobb válasz: Egy kutya nem fogja magát önállóan elszórakoztatni. Vagy játszol vele, vagy keresel neki másik kutyust, akivel bandázhat.

Egy kutya nem fogja magát önállóan elszórakoztatni. Vagy játszol vele, vagy keresel neki másik kutyust, akivel bandázhat.
Mit járszon egyedûl? Gondolkozz kérlek. A kutya nem ember kogy leüljön legózni.
A kérdező hozzászólása: Nem ugy érten nagyon sokat sétálunk meg szktam neki dobni labdát de 3.4.dobásnál megunja ha odaadok neki eggy csontot ráffekszik vagy nem érdekli nem lehet vele jálszani ha elakarom venni a labdáját nemérdekli, hagyja.
akkor "rossz" fajtát választottál. Az én kutyám is ilyen, se nem labdás, se nem frizbis, nem futkározik nagyon, dogdancing-et el se tudnám vele képzelni. Még nincs két éves, de már nyugodt. Ezen szerintem nagyon nem tudsz változtatni, így kell elfogadni a kutyádat, ahogy van.
milyen fajta?
A kérdező hozzászólása: Német Közép Spitz.
Esetleg egy kicsit a vadászösztönével kezdhetnél valamit? üldözõs játék vagy keresés éppen. Nem lehet tudni, hogy neki mi fekszik igazán, míg az összes lehetõségen át nem rágtátok magatokat. Ha trükköket akarsz neki tanítani, akkor meg valami jobb motivációt kell találni. Vagy kimozdítani otthonról és ott játszani vele.
A kérdező hozzászólása: Rendben megpróbálom köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!