Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a halaim ne (8 db)

Költözésnél mit csináljak a halakkal, és az akváriummal, hogy ne sérüljön?

Az akvárium 112 l-es,szerintem nem a legkisebb.Mivel csomagoljam be,hogy össze ne törjön.És a halakat mibe szedjem ki,hogy túléljék?

Legjobb válasz: Halakat hûtõzacskóva, duplába, feszesre begumizva, levegõt is hagyva benne. Akváriumnak legjobb lenne kartonnal, hungarocellapokkal, takarókkal körbetekerni alaposan.

Halakat hûtõzacskóva, duplába, feszesre begumizva, levegõt is hagyva benne. Akváriumnak legjobb lenne kartonnal, hungarocellapokkal, takarókkal körbetekerni alaposan.
Csináld ugy mint én. Amikor hazahoztam a 150-est simán beszijjaztam a hátsóülésre. A halak meg egy jó nagy beföttesüvegben jól lezárva is kibírnak pár órát, csak tömd melléjük a növényeket, oszt fényt neki.

Mit csináljak, hogy a halaim ne legyenek válogatósak?

Halaim csak a szúnyoglárvát eszik meg vagy még néhány haltápot.Nem kell nekik sem vizibolha sem tubifex és semmi más kaja sem.Igaz elég sokáig csak ezt a néhányfélét ették.Most keverve adom neki,de csak azt eszik meg amit ismernek a többit otthagyják.Nem merem csak a tubifexet vagy csak a vizibolhát adni,hogy rákényszerüljenek,mert félek,hogy éhenhalnak.Hogy szoktassam ?ket a változatosságra?

Legjobb válasz: Az akvarisztikával foglalkozó könyvekben utána tudsz nézni, hogy melyik halfajta milyen táplálékot kedvel. Ez alapján vegyesen is adhatod nekik az eledelt. Pl. van olyan kishal, aminek a kedvence a vízbolha, a másik halnak meg a lemezes táp. Keresd ki a könyvben a te halaidat és írd össze, melyik mit kedvel. Mi is így csináljuk és így háromféle táplálékot adunk be nekik. Majd mindegyik kiszedi, am neki jó. Talán így könnyebb dolgod lesz neked is.

Az akvarisztikával foglalkozó könyvekben utána tudsz nézni, hogy melyik halfajta milyen táplálékot kedvel. Ez alapján vegyesen is adhatod nekik az eledelt. Pl. van olyan kishal, aminek a kedvence a vízbolha, a másik halnak meg a lemezes táp. Keresd ki a könyvben a te halaidat és írd össze, melyik mit kedvel. Mi is így csináljuk és így háromféle táplálékot adunk be nekik. Majd mindegyik kiszedi, am neki jó. Talán így könnyebb dolgod lesz neked is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de ezeket a kajákat elvileg mindnek szeretnie kéne.Szóval ez sajna tipikus válogatás.
3 napig éhezteted õket, aztán meg csak olyat adsz nekik, amit eddig nem ettek. Rá fognak fanyalodni :)
A kérdező hozzászólása: És nem pusztulnak éhen?
Dehogy, a természetben sem lelnek minden nap kaját:) Én hetente 2x etetem az enyéimet:)
Tetra Phill a megoldás probáld ki
A kérdező hozzászólása: Köszi! Bár most van egy kis haszna, hogy válogatósak, mert kisguppyk születtek 3 naposak és szerencsére még nem kóstolták meg õket!
Adj nekik olyan kaját amit nem esznek meg (tubifex). Eszik, nem eszik...nem kapnak mást :) Ez nálam és a macskánál bevált :D
edd meg õket te!
A kérdező hozzászólása: Jókora tuskó lehetsz.Ha gondolod küldök párat kóstold meg.
vegyél nekik egy kicsi 10-20 literes aksit és abba rakd õket enni agy nekeik morzsolva vagy simán attól függ mekkorák ciklopszot, vagy lemezes tápot!!!


vastag a combod, és kidörzsölõdik
Vegyél farmert, az azért elég sokat kibír!
Elsõ válaszolónak van igaza. Persze mindenkinek, aki nem anorexiás, vagy nagyon vékony összeér a combja, de annál hamarabb megy tönkre egy gatya, minél erõsebb vagy combban, mert annál jobban dörzsölõdik. Vegyél bõrgatyát! Lehetõleg ne mûbõrt, mert az meg recsegni fog járás közben.
Esetleg meleg hely kellene nekik.
Talán építs egy rendes ólat, ahol nem fagynak meg?
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek :)

Szeretnek egy buvohelyet a halaimnak kokusz diobol. Mit kell csinaljak a kokusz dioval hogy ne rontsa el a viz minoseget? Erdemes e bele tenni?

A kokusz dio nem fog elrothadni a vizbe?

Legjobb válasz: Szedd le a szõreit és futtasd be egy kis jávai mohával. Nem fog elrohadni a vízben, és szép dekoratív eleme lehet az akváriumnak.:D

Szedd le a szõreit és futtasd be egy kis jávai mohával. Nem fog elrohadni a vízben, és szép dekoratív eleme lehet az akváriumnak.:D
Fûrészeld ketté, a belseje szépen kiválik. A héját ha akarod kifõzheted, nekem már szokásom lassan mindent fõzni, fõ az óvatosság :) Ezután mehet az akváriumba. Az oldalából persze kitörhetsz egy darabot, valahol be-ki kell jutni a halaknak :)
Én rajta hagytam a szõrt, idõvel eltûntek róla. A kókusz része nekem egészében kijött, jó helyen kell alászúrni, és elvileg egészében kijön.
A kérdező hozzászólása: Akkor nem muszaly mohat futtatni ra ugy siman mehet az kavariumba?a kokuszt azt ugye ki kell kaparni belole?:)
hát ha minden nap húst eszel rizzsel az lehet tényleg már káros.kellenek vitaminok is egyél gyümölcsöt meg zöldségeket is.
ha kezdõ vagy akkor azt eszel amit akarsz kb fél évig, csak egyél!! akkor is nõni fogsz.
Ez alapján csinálj magadnak egy étrendet: http://shop.builder.hu/kaloria.htm4 Napi 2 gramm fehérje/testsúly kg és napi 5 gramm szénhidrát/testsúly kg. Ha könnyen hízol akkor csökkentheted 4-re a ch-t, ha nagyon nehezen hízol akkor növelheted akár 6-ra is. És tényleg legyen vegyes étrended, de a hús domináljon.
Sokan keverik az egyoldalú étkezést az egyhangúval. Ha te csak rizst csirkét zöldséget meg lenmagolajat eszel és vizet iszol, akkor beviszel mindent ami kell, nem lesz egyoldalú, csak rohadt egyhangú és unalmas. Nem kell mindig rizs csirkemellet enni, ez egy "összefoglaló név", rendes teljes értékû kajálásokat kell csinálni, minõségi kajákból.
Szitutól függ, de egy kis bemelegítés, ráhangolódás izgalmasabbá teszi.
Puszilgasd végig az egész mellkast, a mellbimbókat. Nyalo- gasd a szõrös mellkasát! Közben tedd a köldökébe az ujjad és finoman mozgasd. Krémezd be egy ujjad és nyúlj be a végbelébe. Mozgasd ki-be. Ekkor vedd a szádba a szõröskéjét. Ha jó szõrös a fallosza, kalandozz a szõrben az ujjaiddal.
1. csavargasd rajta a bõrt jobbra balra rajta 2. próbáld megfejni a heréit 3. jalapeno paprikát vegyél a szádba mielõtt bekapod. vérbõséget okoz. nagyon fincsi. szeretik.
Pl. a baratnomnek mar nem kell eljatszania ezt a vegig puszilos procedurat, eleg ha a lenyegre ter. De ha egy viszonylag friss kapcsolatban lennek akkor persze ugy a szep. 18 f/karpatalja
A kérdező hozzászólása: :D kösz a válaszokat.
1: utóbbi. 2: ne beszéljen, ne harapjon.
A kérdező hozzászólása: :)
A kérdező hozzászólása: Huh:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!