Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a 6 hónapos babám (8 db)

Mit csináljak, hogy 6 hónapos babám elfiogadja a gyü mölcsöt?

Legjobb válasz: keverd ahhoz, amit szívesen megeszik, pl krumplihoz, v keverj hozzá gabonapelyhet.

keverd ahhoz, amit szívesen megeszik, pl krumplihoz, v keverj hozzá gabonapelyhet.
Párold meg, úgy alacsonyabb a savtartalma.

Ha nem elég a 6 honapos babámnak 1üveg 6 hotol adhato husus babakaja mivel dusitsam vagy adjak 1, 5üveggel neki? Ti hogy csinálj? átok

Legjobb válasz: Rizzsel,krumplival,tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta,hogy a húsos zöldség elég laktató,de a húsos gyümölcs nem.

Rizzsel, krumplival, tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta, hogy a húsos zöldség elég laktató, de a húsos gyümölcs nem.
Nehogy már a szakirodalom döntse el, hogy mennyire éhes egy baba. Én tápszerrel dúsítottam, igencsak laktató kaja így. De ha sietsz simán adj neki többet. A szomszéd kissrác egy élõ Buci Maci volt, dupla mennyiségeket evett, most 2 és fél éves normél testalkata lett de az étvágya megmaradt. Nyugodtan adj neki többet.
Én utána adtam neki gyümölcsöt, ha kevés volt. Nálunk is fél éves volt, mikor telhetetlen lett. Aztán pár hét múlva már visszább vett, csökkent az étvágya. Jó babázást!
Csak gondoltam leírom, hogy az én hat hós kisfiam mennyit eszik:tápszerbõl 260 ml, tejpépbõl a 8 kanálnyi mennyiséget, fõzibõl 300ml körül, de van, hogy hagy belõle:) Gyümi adag:két banán egy almával.Igaz, nagy baba, de egyáltalán nem kövér.Egy hónapja 8.80 kg és 73 cm volt!Mióta hozzátáplálom, rettentõ nagy az étvágya.
Dúsíthatod bármivel , amit szeret. Akár gyümölccsel, almával, banánnal, akár tehetsz bele rizst, krumplit (fõzd meg vízben, turmixold le egy kis fõzõlével és keverd a bébikajához) vagy adj neki másfél üveggel. De megjegyzem, személyes véleményem, hogy ilyen korban még elég kéne neki legyen az egy üveg. Nem lehet, hogy úgy általában kéne változtatnod az étkezésén? Persze lehet nem, nem kritizállak, de kérdezd meg a védõnõt, dokit. Lányom 8 hóskortol evett többet, és a szakirodalom is ennyi idõs korra teszi a 180 ml helyett a 220 ml-t.

Mit csináljak, ha a 6 hónapos babám nem eszi meg a tápszert?

4 hónapos kora óta próbálkozom a hozzátáplálással, egészen eddig alig fogadott el valamit,csakis a tápszer kellett, most meg örülök ha naponta egyszer, általában este megeszi.

Legjobb válasz: mi is így vagyunk. ha a tápszert adom neki, elkezd sírni, de a bébiételt megeszi + a tea minden mennyiségben. már kezdek kiakdni tõle, hogy nem hajlandó enni.te mit csinélsz vele?

mi is így vagyunk. ha a tápszert adom neki, elkezd sírni, de a bébiételt megeszi + a tea minden mennyiségben. már kezdek kiakdni tõle, hogy nem hajlandó enni.te mit csinélsz vele?
Nekem már kb. 2 hónapja nem eszik tápszert, nem hajlandó még a szájába sem venni a cumisüveget, ha meglátja, megérzi, hogy tej van benne. Most lesz 9 hónapos. Idáid tejpéppel pótoltam, reggel, este azt evett, és tegnaptól már az sem kell neki. Hogy mit fogok neki adni reggelizi és estére? Foggalmam sincs!!!! A dokinéni még várna a bolti tej adásával.


Mit csináljak, hogy a 6 hónapos babám ne tépje a hajamat?

Ahányszor felveszem, belkapaszkodik a hajamba, nagyon tépi, nagyon fáj, és alig tudom kiszedni a kezéb?l. Már egy csómó helyen látszik is, hogy meg van tépve, pedig növesztem :( Arról nem is beszélve, hogy ott marad a kezében egy csomó hajszál és szerintem meg is eszi (nem mindig látom, hogy ott van-e a kezében), néha van a kakijában is. Festett hajam van, biztos egészségtelen neki. Õ meg csak vigyorog és tépi rendíthetetlenül. Mit csináljak, hogy ezt abbahagyja?

Legjobb válasz: Szia.Kösd össze a hajad, hogy minél kevesebbet tudjon kitépni.Ez normális reakció náluk.Valamit adj a kezébe.Csörgöt, stb.Akkor tuti nem fogja.

Szia.Kösd össze a hajad, hogy minél kevesebbet tudjon kitépni.Ez normális reakció náluk.Valamit adj a kezébe.Csörgöt, stb.Akkor tuti nem fogja.
Vagy a másik praktikus dolog, fõleg ha már meg is látszik a baba támadás, hogy egyelõre vágass valami rövid fazont, és akkor a baba sem tépheti annyira, meg a hajad is regenerálódik.Nem akarlak elkeseríteni, de tegnap láttam egy jövõ-menõ kislányt, aki olyan 12-13 hónapos lehetett, és még mindig tépte az anyja haját.Illetve próbáld valamivel lefoglalni a kis kacsókat.
Az enyém is tép engem, 1 éves. Valószínûleg tetszik neki a reakcióm (önkéntelen grimasz, felkiáétás stb.) mert vigyorog ezerrel. Szóval próbálok egyrészt résen lenni, és elkapom a kezét, másrészt próbálok nem reagálni rá, hogy ne legyen a dolog olyan érdekes. Ja és rövid hajam van, mégis elkapja.
Nekem derékig érõ hajam van, legszívesebben levágatnám, mert nekem is elkapja néha a kislányom, / gondolhatod, hogy ilyen hosszú hajat milyen munka kiszedni a kezébõl /, de a férjem azt mondta beadja a válópert, ha hozzá merek nyúlni:-), úgyhogy maradt az a verzió, hogy soha nem hagyom kibontva, még éjszakára sem ill. sokszor itthon kontyba kötöm, mert a copfomat is elõszeretettel rángatja...Szerintem semmit nem tudsz tenni azon kívül, hogy összefogod v. hajpántot raksz, ha kicsit nagyobb lesz el tudod neki magyarázni, hogy ez fáj anyának, addig viszont nincs más megoldás, neked kell vigyázni, hogy ne tudja elcsípni a hajad.
Szia. Az e´n hajam is majdnem derékig ér.Àllandóan összevan kötve, éjszakáa meg fonva.I`gy kisebb az ese´j, hogy a kezében marad.ráada´sul az én hajam nagyon is hullik.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Hát nincs mese, akkor meg kell növesztenem annyira, hogy kontyba tudjam fogni (már ha a fiam nem tépi ki addigra az összeset), most még ehhez nem elég hosszú. És próbálom elterelni a figyelmét.
fogóreflex, nem tudsz ellene mit tenni, még egy ideig csinálni fogja :)

6 hónapos babámat ha megcsípné a méh, darázs mit csináljak? Nagyon sok van az udvarunkban. Hiába van háló a kocsin, mi lesz ha mégis megtörténik? Olvastam hogy kalciumot kell itatni, de egy kicsi babával?

iszonyatosan félek ha megcsípné mit is csinálnék. Mondjuk ha allergiás rá, mert ugye azt nem tudom hogy az e, vagy ha nem akkor is mit csinálnék hirtelenjében.

Legjobb válasz: ha allergiás lenne rá akkor mik a tünetek, mennyi idõm van hogy beérjek a kórházba stb......

A kérdező hozzászólása: ha allergiás lenne rá akkor mik a tünetek, mennyi idõm van hogy beérjek a kórházba stb......
A kérdező hozzászólása: kalcium: ha pezsitablettám van?
adhatsz neki fél calcimusc-ot, én is azt adtam lányom 2 volt, amikor az ablakon berepült egy nagy barna, szõrös darázs, olyan lódarázs szerû( nem tudom milyen volt pontosan), és belemart a kezébe. én mint az õrült futottam vele a dokihoz, aki adott neki 1 calcimusc-ot, és ennyi. annyit mondott, hogy az allergia úgy alakul ki, hogy ha minél többet megcsípi , akkor nagyobb a valószínûsége. :S mindenesetre nem lett baja. annyit tehetsz még, hogy beborogatod hideg vízes ruhával, hogy csillapítsa az égõ érzést, és esetlegesen a dagadást.

6 hónapos a babám. Elkezdtük a hozzátáplálást és 2 napja nincs széklete. Ez normális? Mit csináljak? A hétvégén is szorulásos volt szegény sokat szenvedett kicsit hőmérőztem aztán sikerült. Mit tegyek?

Legjobb válasz: Szia! Nálunk is volt ilyen probléma, de vettem szilvás kecskeméti bébiételt, fél üveggel tízóraira adtam neki, és estére megoldódott a kakakérdés. Pár nap alatt pedig hozzászokott az új kajákhoz, és rendezõdött a széklete is.

Szia! Nálunk is volt ilyen probléma, de vettem szilvás kecskeméti bébiételt, fél üveggel tízóraira adtam neki, és estére megoldódott a kakakérdés. Pár nap alatt pedig hozzászokott az új kajákhoz, és rendezõdött a széklete is.
Húú, nekünk is volt ezzel probléma a mostanában. Amúgy is szorulásra hajlamos babánál nem árt óvatosnak lenni. Úgy beállt a kakija, hogy alig jött ki szegénykémbõl. :(( Nem tudom mit adtál neki kezdésnek, gondolom almát. Az egyelõre nem hiszem hogy gondot okozna, de majd vigyázz, hogy ha késõbb krumplit, répát adsz neki valamihez, akkor elõször nagyon kevesed adj hozzá, mert nagyon fognak. Ha nagyon aggódsz, adj neki pár kanál cukros kamillateát inkább a hõmérõ helyett, az biztos meghozza a kakit.
igen normális, mert még csak most ismerkedik az új dolgokkal az emésztõrendszere. amúgy mit adtál neki? alma fog, de ha adsz neki mondjuk egy kis õszibarackot az lazítja. nekünk ha almát adtam is volt kaki igaz szilárdabb, de ha másnap csak anyatejet kapott akkor meg képes volt három négy kakis pelust is termelni:-) 5, 5 hós

6 hónapos babám összecsípkedték a szúnyog, forgolódás közben kidörzsöli, mit csináljak?

Kenegetem Fenistillel,de vörösek.Elég érzékeny.

Legjobb válasz: Én hétfõn voltam a fiammal orvosnál emiatt,és fenistil cseppeket adott rá neki, este 10 cseppet kell adnom neki.Ha csúnyábbak a csípések akkor emellett napközben 5 cseppet,és már most javulni látom a csípéseket.

Én hétfõn voltam a fiammal orvosnál emiatt, és fenistil cseppeket adott rá neki, este 10 cseppet kell adnom neki.Ha csúnyábbak a csípések akkor emellett napközben 5 cseppet, és már most javulni látom a csípéseket.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Ez vény köteles, ugye?Akkor mi is elmegyünk a dokihoz.
Igen, a Fenistil csepp vényköteles. Nekünk a Calcimusc vált be, piros volt ugyan a csípés, de két nap alatt elmúlt tõle teljesen. Igaz a lányom már 20 hós, nem tudom mikortól lehet adni, inkább vidd el dokihoz.
Egy ismerõsöm ajánlotta, és tegnap vettem is a gyógyszertárban VAPE derm sensitive szúnyog és kullancs riasztó krémet, ami megelõzésre is jó és már babáknál is használható (kivéve újszülött), nem is büdös. Van egy stift is rajta azzal pedig a meglevõ csípést lehet kezelni, hûsíteni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.Ma mi is elmentünk az orvosoz.Írt fel Fenistil cseppeket, valamilyen krémet és calcium ampulát.A Vape-s stift pedig nagyon tetszik.Megelõzésre kipróbáljuk majd.

6 hónaposak vagyunk, egy hete a babám ordít (de szó szerint) a babakocsiban. Már 5 méter után, egyszerűen nem marad meg benne. Egyedül vagyok itthon, a párom dolgozik. Vele pedig sehová nem tudok eljutni, a kenguruban sem marad meg. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Nem lehet hogy túlságosan bezárva érzi magát a kocsiban? Esetleg az a baja hogy amikor beakod nem lát téged...és megilyed hogy eltüntél... De lehet hogy a kocsi alján van valami ami nyomja a hátát...

Nem lehet hogy túlságosan bezárva érzi magát a kocsiban? Esetleg az a baja hogy amikor beakod nem lát téged...és megilyed hogy eltüntél... De lehet hogy a kocsi alján van valami ami nyomja a hátát...
Szia! Milyen babakocsid van? Én ennyi idõsen már félig ülõ pozicióban sétáltam vele, mert csak úgy volt nyugodt...
A kérdező hozzászólása: Már én is felültettem benne, eddig mûködött is a dolog, még aludt is a kocsiban, de most semmi nem megy. Nem értem itthon elalszik magában ha lerakom az ágyába szó nélül, a babakocsiban ez sem megy.Teljesen tanácstalan vagyok, már megpróbáltam más idõpontban mint eddig, megpróbáltam ébredés és evés után, próbáltam alvásidõben.....semmi nem mûködik
Mondjuk ugy próbáltad már hogy evés után jó másfél-két óra zúzós játék, hogy teljesen kifáradjon, majd gyorsan öltözés, mint a villám ( ilyenkor tudnak igazán orditani) és be a babakocsiba? Nem létezik, hogy ne aludjon egy órát, fõleg ebéd után!
Az elõzõ vagyok, irtad hogy egy hete nincs el benne. Nem öltözteted nagyon fel? Nincs melege? Én ebbe a hibába estem, ezért sirt alvás helyett:(
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! Azaz igazság, hogy úgyis próbáltam, hogy álmos legyen, de a babakocsiban akkor sem volt hajlandó aludni, a szeme már nem kék volt hanem szürke és táskás. Hazaértünk, levettem róla a sapit, kabátkát, már gyûrte a szájába az újját, mire letettem a kiságyba aludt is. Arra is gondolok, hogy mivel nem cumizik, az ujját szopja és a kabátban nem ér el a szájához a keze, lehet ezért is sír. Remélem hamar jön a jó idõ, talán könnyebb lesz. Mert kézbe nehéz cipelni....
Az én fiamat egyszer a nagyapja (apukám) tologatta a kertben, majd éktelen ordításba kezdett a gyerek, és jön apukám, hogy valamit csináljak vele, nem tudja mi baja van. Én már jól ismerem, becsúszott az overálba a kis keze, és nem tudta szopizni, úgyhogy ilyenek is simán zavarhatják a te babádat is. Lehet hogy most, hogy jobb idõ van, egyszerûen melege van. Próbálj meg kevesebb ruhát adni rá. Mi úgy sétálunk, hogy body, h.ujjú rugi, pamut melegítõ nadrág, egy vastagabb kardigán, és egy vastag takaró. Az overálban ilyenkor már nagyon melege van, akkor nálunk is cirkusz van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!