Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a 6 hónapos (45 db)

Mit csináljak a 6 hónapos és már elég nagy termetű staffordshire és németjuhász keverék kutyámmal?

nagyon szófogadatlan de nagyon játékos. ha leszidjuk megharap. -.-" valaki tud segíteni?

Legjobb válasz: Egy kutyaiskola tud segíteni, meg valaki egy idõgéppel, aki visszamegy és elmagyarázza neked fél évvel ezelõtt, hogy mit is jelent "felelõsségteljesen, felkészülten kutyát tartani". Vagy még rövidebben: Neveld meg (illetve nyilvánvalóan te nem vagy rá képes, tehát megint: KUTYAISKOLA)

Egy kutyaiskola tud segíteni, meg valaki egy idõgéppel, aki visszamegy és elmagyarázza neked fél évvel ezelõtt, hogy mit is jelent "felelõsségteljesen, felkészülten kutyát tartani". Vagy még rövidebben: Neveld meg (illetve nyilvánvalóan te nem vagy rá képes, tehát megint: KUTYAISKOLA)
Ha egy staffordshire terrier vagy keveréke neveletlen, oda kell a kutyaiskola. Nagyon agyas kutyák, mindenképpen szakértõvel kell beszélned

Mit csinaljak a 4 honapos fiam mostanaban felkel 6:30 kor es nem birom visszaaltatni?

Eddig ha magam melle vettem visszaaludt 10 ig is akar,de most meg ugysem volt jo.Ma hagytam sirni ugy aludt vissza,de nem igazan jo megoldas ez igy.

Legjobb válasz: Szerintem a 6.30 az nem olyan korán. Keljetek fel, és játszatok, aztán majd olyan 9-10 körül úgyis elálmosodik és fog aludni. 2 gyerekes anyuka.

Szerintem a 6.30 az nem olyan korán. Keljetek fel, és játszatok, aztán majd olyan 9-10 körül úgyis elálmosodik és fog aludni. 2 gyerekes anyuka.
Addigra biztos kialudta magát, már nem álmos. Az én babám van úgy, hogy 5-6-kor ébred, késöbb úgyis elalszik.
nálunk is így volt/van. fél hétkor kukorékol, játszunk, lemegyunk a boltba és 9 fél 10kor kb másfél , két óra szunya. most fél éves és még ez a felállás
Legyetek fent 1 órát, kettõt, játszatok, aztán majd elálmosodik újra.

Mit csináljak, hogy 6 hónapos babám elfiogadja a gyü mölcsöt?

Legjobb válasz: keverd ahhoz, amit szívesen megeszik, pl krumplihoz, v keverj hozzá gabonapelyhet.

keverd ahhoz, amit szívesen megeszik, pl krumplihoz, v keverj hozzá gabonapelyhet.
Párold meg, úgy alacsonyabb a savtartalma.


Nézd meg ezt a könyvet: 101 kutyatrükk Az alapvetõ tanács, amit adhatok: használj jutalomfalatot, ne testi erõt! Pl ül!: magadra vonzod a kutya figyelmét, megmutatod neki, hogy van nálad egy kis darabka virsli, s azt a magasba emeled úgy, hogy ha a virslit akarja látni, akkor fölfelé nézvén egyszer csak letottyanjon a fenekére. Ekkor (tehát, akkor, mikor letette a fenekét és ül) megkapja a falatot. Ezt a módszert megvezetésnek hívják.
Ha van lehetõséged menj kutyasuliba, nagyon jót tenne nektek. Ha ez nem megoldható, nagyon ajánlom a klikkerezést, olvass utána, értsd meg, és alkalmazd. Nagyon hasznos dolog. http://www.klikker.hu És ezen az oldalon lépésrõl lépésre le vannak írva a trükkök:****** Automatikusan eltávolított tartalom.
egyszerû , neveld meg! ne trükköket taníts neki! a feladatok ( ül, fekszik, stb) részei a nevelésnek, de sokkal kevésbé fontosak! pl: marad !! hozzám vagy gyere!! ezek egy jól nevelt kutyával is nehezen taníthatóak! az ül, meg a fekszik , otthon biztos mûködik, elõször, de mûködik-e akkor , ha elmész a boltba, lefekteted a bolt mellett és otthagyod ? nem. és azért , mert még kölyök! ne várj csodákat! egy kutyasuliban megtanítanak arra, hogyan kezeld a kutyádat.és amikor már jól kezeled( szót fogad), akkor a parancsok végrehajtatása, már semmiség:)
Szerintem õ sem akarna késõbb 6 ujjal élni. Ha le tudják venni, élni kell a lehetõséggel. 6 hónaposan valószínûleg nyomot sem hagy benne.
Érdemesebb még most levetetni, nem is fog rá emlékezni, és, nem hagy benne nyomot! Én levetetném!
Én is levetetném. Most még pici, nem fog emlékezni rá. A kislányomnak a lábán lett volna 6 ujja, de az 5. és 6. össze van nõve. Olyan kis szív formájú. Most még nem mûtik meg, mert ahhoz röntgen is kéne, hogy van-e benne csont, stb. De a doki szerint még ráér. A férjem mondogatja mindig, hogy majd ha a gyerek akarja, akkor levetetjük neki. Hát, nem tudom. Nem akarom megvárni, hogy az óvodában vagy iskolában csúfolják emiatt. Mert nyilván nem olyan feltûnõ, de a gyerekek mindent észrevesznek.
En levetetnem a helyedben. Nem azert, mert en, vagy a csalad, vagy a gyermekem kesobbi baratai ezen nem tudnanak tovabblepni, errol szo sincs. Viszont van egy ismerosom, akinek hat ujja van, mar felnott es egesz eleteben mindenki "hat ujjunak" hivja/hivta. Tehat konkretan ezt hasznaljak a keresztneve helyett. Ugy kerdeztem ra a keresztnevere, mert en inkabb azon szolitom. Egyszeruen raragadt. A vezeteknevet alig tudja valaki, de a keresztnevet sem nagyon, mert igy szolitjak... En felnek ettol.
Megkérdezhetem, hogy más tünet van -e? Nem vastagabb a karja a másiknál vagy valami szindróma? Kislányomnak hasonló problémája van.
Elsõvel egyetértek.
Ha nyom nélkül meggyógyul, akkor levetetném. Nem akarnám, hogy csúfolják, nagyon nyomot tud hagyni benne.
Szerintem is, egyetértek az elõzõ válaszolóval.Most abba gondoltam hirtelen bele hogy ha nagyobb lesz, kifogják ezért nézni, sõt lehet hogy ki is neveti a többi gyerek hiszen õk nem tudják még milyen egy ember lelkébe belegázolni, ez aztán azt hozza magával hogy visszahúzódó, zárkózott lesz stb... Nem azt mondom hogy ez így fog történni de ha az én fiamról lenne szó én az eltávolítás mellett döntenék!
Manapság egy elálló fül is nagy lelki gondokat okoz egy gyereknek (fõleg kamaszkorban), nem hogy egy 6. ujj. Táltos vagy nem, ez rendellenesség. Szerintem 16 év múlva nem éppen lesz hálás azért, hogy nem vetettétek le ezt akkor, mikor még semmi problémát nem okozott.
abba kell belegondolnod, hogy milyen lesz, ha felnõ. Biztos, hogy csúfolni is fogják, és lehet, hogy felnõtt korában meg kerülni fogják a lányok. nehéz kérdés, de én levetetném szerintem
A kérdező hozzászólása: hát fogalmam sincs mi legyen
Szomszéd kisfiú született így, neki levették. Én gyerek fejjel nem értettem hogy miért vették le, irígykedtünk rá, hogy õ különlegesebb mint mi.. Most felnõtt fejjel nem tudom hogy döntenék.
A kérdező hozzászólása: a lábán van még 2 ujja nagyon picit összenõve, más nincs.az ortopédus doki táltosnak nevezte, szerinte is meg kellene tartani.
Szia! Én annó úgy születtem, hogy mindkét kezemen 6 újj volt, de ha jól emlékszem, akkor nekem anyukám úgy mesélte, hogy kb 2 hónapos koromban vágták le.. A mai napig látszik a helye, igaz csak az egyiket jobban, de az néha fel is reped..akkor fáj egy picit, de nem vészes...Olyan mintha egy szemölcs enne a kisújjam helyén... Majd folytatom, csak lemerül az akksim... :( :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek a választ

Mit csináljak? A védőnő és a doki szerint nem hízik eleget a 6 hónapos kisfiam!

Van elég tejem, és igény szerint szoptatok. Nem sír, nem nyűgös, jól alszik. 100 grammal túllépte a szül. súlya 2x-ét! Sinlacot írtak fel, merthogy nem hízik eléggé! DE ÉN NEM AKAROK NEKI ADNI!!! Sajnos az almától pocakfájása lett, úgyhogy a hozzátáplálással még várnom kell :(

Legjobb válasz: Elvileg 6 hónapos korára kell megdupláznia a születési súlyát. Ez nálatok megvolt, akkor nem értem miért kevesli a doki és a védõnõ. Mennyivel született és mennyi 6 hósan a súlya?

Elvileg 6 hónapos korára kell megdupláznia a születési súlyát. Ez nálatok megvolt, akkor nem értem miért kevesli a doki és a védõnõ. Mennyivel született és mennyi 6 hósan a súlya?
Én úgy tudtam, hogy 6 hós korig kell megduplázódni a születési súlynak. Mivel ez nálatok is megtörtént, sõt túl is léptétek, nem értem a hozzáállásukat. Szerintem ne add neki, mert minden rendben van vele.
Védõnõ vagyok és nem értem miért keveslik a súlyát. Talán nagyon kicsi súllyal született?De ha egyébként kiegyensúlyozott, nem sírós baba, akkor az a fontos és nem a súlya, persze bizonyos határokig.
szerintem a hízása nem indokolja, hogy "megtömd" viszont 6 hónapos korban el kell kezdeni a hozzátáplálást mivel addigra kiürül sok olyan vitamin, ásványi anyag a szervezetbõl amit anyatejjel nem tudsz megadni. a sinlac nagyon jó alapja lehet a hozzátáplálás elkezdésének, ha az almát nem bírja akkor kóstoltathatsz vele répát, barackot, sütõtököt is
Sinlaccal csínyján, rettentõ édes, inkább vmihez, nem önmagában! És igen egyébként kb. 6 hónapos korra kellene megkétszerezni a születési súlyt, KB, mint írtam. Ha 2 héttel késõbb, netán egy hónappal késõbb lesz kb. annyi, az se gond. A lényeg a mosolygós, egészséges, jól fejlõdõ gyerek. És még egy. Ha jól fejlõdik egy gyerek, mondhat sok mindenki sokmindent hogy kellene... Ilyen kérdéseknél mindig azt érzem, h. a védõnõ meg a doki nem igazán áll a helyzet magaslatán . De teljesen mindegy is. A lényeget már leírtam.
Bocs, hogy nem a kérdésre válaszolok. Az én lányom 4 hónapos korára bõven megduplázta a súlyát, 3 kilóval született kereken, a 4 hónapos oltáson 6, 5 kg volt. Akkor a doktornõ mégis írt neki sinlacot, hogy azzal váltsak ki egy étkezést. Azóta 1 hónapja adom neki. Akkor most mégsem teszem jól? Én is igény szerint szoptatok.
Nem értem ezeket az orvosokat komolyan! Mi a f...f..nek kell hozzátáplálni egy jól fejlõdõ 4 hónapos anyatejest????? Ezt az utolsó hozzászólásra válaszolom. 6 hónapos korig bõven elég az anyatej! Bárcsak én is tudtam volna addig szoptatni! Kérdezõ! Én nem adnék neki még idegen tejfehérjét, ha van tejed. A hozzátáplálást viszont el lehet kezdeni nagyon lassan. Ha az alma nem oké, akkor sárgarépa, sütõtök mehet elsõre, de csak nagyon fokozatosan. Akár anyatejcsivel keverve. Az is egy megoldás, hogy beszélsz a HEIM Pállal és kikéred gyermek belgyógyász véleményét a súllyal kapcsolatban.
A kérdező hozzászólása: 2950 grammal született a kisfiam, és most 6 hónaposan 6001 g. Köszönöm, megerõsítettetek a döntésemben!! Egyenlõre nem adok neki. Elkezdem méricskélni, mennyiket eszik, és mennyit pisil (pelenka súlya). Ezekkel az adatokkal írok levelet az LLL liga szoptatós tanácsadóinak, és valamilyen dokinak, hogy kikérjem a véleményüket!

Ha nem elég a 6 honapos babámnak 1üveg 6 hotol adhato husus babakaja mivel dusitsam vagy adjak 1, 5üveggel neki? Ti hogy csinálj? átok

Legjobb válasz: Rizzsel,krumplival,tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta,hogy a húsos zöldség elég laktató,de a húsos gyümölcs nem.

Rizzsel, krumplival, tápszerrel(ha azt kap).Nekem a védõnõ mondta, hogy a húsos zöldség elég laktató, de a húsos gyümölcs nem.
Nehogy már a szakirodalom döntse el, hogy mennyire éhes egy baba. Én tápszerrel dúsítottam, igencsak laktató kaja így. De ha sietsz simán adj neki többet. A szomszéd kissrác egy élõ Buci Maci volt, dupla mennyiségeket evett, most 2 és fél éves normél testalkata lett de az étvágya megmaradt. Nyugodtan adj neki többet.
Én utána adtam neki gyümölcsöt, ha kevés volt. Nálunk is fél éves volt, mikor telhetetlen lett. Aztán pár hét múlva már visszább vett, csökkent az étvágya. Jó babázást!
Csak gondoltam leírom, hogy az én hat hós kisfiam mennyit eszik:tápszerbõl 260 ml, tejpépbõl a 8 kanálnyi mennyiséget, fõzibõl 300ml körül, de van, hogy hagy belõle:) Gyümi adag:két banán egy almával.Igaz, nagy baba, de egyáltalán nem kövér.Egy hónapja 8.80 kg és 73 cm volt!Mióta hozzátáplálom, rettentõ nagy az étvágya.
Dúsíthatod bármivel , amit szeret. Akár gyümölccsel, almával, banánnal, akár tehetsz bele rizst, krumplit (fõzd meg vízben, turmixold le egy kis fõzõlével és keverd a bébikajához) vagy adj neki másfél üveggel. De megjegyzem, személyes véleményem, hogy ilyen korban még elég kéne neki legyen az egy üveg. Nem lehet, hogy úgy általában kéne változtatnod az étkezésén? Persze lehet nem, nem kritizállak, de kérdezd meg a védõnõt, dokit. Lányom 8 hóskortol evett többet, és a szakirodalom is ennyi idõs korra teszi a 180 ml helyett a 220 ml-t.

Mit csináljak ha hisztizik a 6 hónapos fiam? Délelőtt 11 óta fennt van, nem hajlandó aludni.

Most betettem a hordozójába, de egyfolytában üvölt. Ha felemelem a hordozót és hintáztatom azonnal abbahagyja a hisztizést, de ahogy leteszem azonnal folytatja. Semmire nem reagál.Próbáltam énekelni neki, táncolni, tapsolni... Semmi sem használ. Mit tegyek?

Legjobb válasz: babakocsizás?otthon tologaTOD RINGATOD?NEM LEHET?

babakocsizás?otthon tologaTOD RINGATOD?NEM LEHET?
Babakocsi bent vagy beöltöztetve az öledben vidd ki pár percre a levegõre.
A kérdező hozzászólása: köszi, akkor kicsit leviszem a ház elé, csak most esik az esõ. csak a ház mellett tudok vele sétálni, de megpróbálom.
Az én fiam is ezt csinálta, én sem bírtam vele. Most vére alszik de teljesen kinyúlt:) ) Remélem holnap jobb lesz. Jó éjt.

Tegnap kétszer kakilt zöldeset a babaám ma már háromszor zöldessárgát nem nagyon akar cicizni sem mást nem kap cicin kivül mit csináljak a kislányom 6 hónapos mitől lehet ez mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Semmi baja, elõfordul, hogy zöldet kakilnak. Az én lányomnál is volt ilyen. Van, aki szerint túl ette magát elõzõleg, és azért, de utánaolvastam, és nem. De teljesen ártalmatlan.

Semmi baja, elõfordul, hogy zöldet kakilnak. Az én lányomnál is volt ilyen. Van, aki szerint túl ette magát elõzõleg, és azért, de utánaolvastam, és nem. De teljesen ártalmatlan.
Elõfordul az ilyen, csak azért arra figyelj, hogy folyadékot kapjon, ha nem cicizik. Pl: forralt vagy babavizet. Ha nem nyálkás a széklete nincs semmi gond.

6 hónapos border collie kölyöknek mitől lesz szép a szőre a kiállításra? Mit adja neki? Vagy mit csináljak a szőrével?

Legjobb válasz: Szép szõr elsõ sorban a szüleitõl öröklõdik. Aztán megfelelõ étkezés. Kiállítás elõtt fürdetés és hajszárítózás.

Szép szõr elsõ sorban a szüleitõl öröklõdik. Aztán megfelelõ étkezés. Kiállítás elõtt fürdetés és hajszárítózás.
Mi rosszat írtam?:D
Ne törõdj a pontozással. Sokszor olyan nyomja le, aki csak úgy olvas és nyomkodja a pirosokat.
Lazacolajat, illetve nyers tojást lehet neki adni (egészben is, de úgy ne minden nap, mert a fehérjében lévõ avidin gátolja a biotin felszívódását, így pont az ellenkezõjét érnéd el vele), emellett természetesen alap a jó minõségû táp, és a rendszeres szõrápolás, a szõr heti egy-két alkalommal történõ alapos kikefélése. Kiállítás elõtt meg lehet fürdetni valami jó minõségû, parabénmentes samponnal (pl. Pethead), így jó illata is lesz a kutyusnak, valamint ajánlatos a balzsam használata is. Kaphatók még különbözõ kondicionálók, ezeket is ki lehet próbálni. Egyébként kérj tanácsot a kutyád tenyésztõjétõl, biztos segíteni fog:)
Miért nem kérdezed meg a tenyésztõjét?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!:) És nem én pontoztalak le Jázi&Csenge, nekem nagyon hasznos volt a válaszod!;)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!