Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a 3 hónapos kislányom (6 db)

Pár napja a 3 hónapos kislányom óránként felébred. Miért lehet ez és mit csinaljak?

Előtte már csak 1x 2x kelt fel enni, de most újabban éjfél után óránként kel és nagyon nehéz vissza altatni. Szerintem szélgörcsök miatt, mert sokat pukizik, de nem sír csak mocorog és erőlködik meg feszeng. Mit adjak neki, hogy tudjunk aludni? A gyerekorvos azt mondta né keljek fel hozzá éjszaka, mert már nem kéne felkelnie és főleg ennie..de az anyukák tudják, hogy ez nem így működik :/

Legjobb válasz: Az orvosnak van igaza. Csak az anyukák nem hisznek neki és rosszul tudják. Ha nem sír, csak feszeng, akkor semmit ne csinálj vele. Ha óránként ébred, akkor este nem lakik jól. Ha óránként szoptatod, akkor attól is lesznek szélgörcsei.

Az orvosnak van igaza. Csak az anyukák nem hisznek neki és rosszul tudják. Ha nem sír, csak feszeng, akkor semmit ne csinálj vele. Ha óránként ébred, akkor este nem lakik jól. Ha óránként szoptatod, akkor attól is lesznek szélgörcsei.
én is felkelek 4hónaposomhoz és szoptatom 2-3szor....próbálj adni neki pici édeskömény teát az segiti a pukit....lehet , hogy most van egy növekedési fázisa azért eszik többet
egyetértek az elõttem szólóval...édesköménytea és biztos növekedés van a dologban...amíg nem muszáj ne kelj fel hozzá. Én is így csináltam. Van h fél órát képes saját magával birkózni az ágyban de aztán visszaalszik. És valóban az is lehet benne h óránként eszik és az bántja a pocakját. Eleinte nekem is nehéz volt h nem megyek oda hozzá de aztán csak megszoktuk. :) Õ sincs olyankor rendesen ébren kár felpiszkálni. 4hós a lányom
Növekedési ugrásnál van. Az orvosodat pedig küldd el melegebb éghajlatra és keress másikat. Ha egy gyerekorvos ezt se tudja, és azt állítja, hogy nem kell a babának éjjel ennie, hát dugja fel magának a diplomáját. Még nagyon sokáig igényelni fogja az éjjeli evést. Vedd magad mellé, a testmeleged, közelséged segíti az õ emésztését is, kevesebbet fog ébredni is, s ha pedig ébred és éhes (persze ha anyatejes) akkor könnyen megszoptathatod anélkül, hogy fel kéne kelned hozzá.
A mi babánknál várhatnám hogy sírjon ha éhes, úgy szoktattuk, hogy még sírás elõtt orvosoljuk a problémáját, ritkán sír. Ha éjszaka megvárnám hogy sírjon, felébredne a párom, a mi csemeténk is eszik éjjel többször.
A kérdező hozzászólása: A kömény teát kipróbálom köszönöm :-) Egyébként nem szoptatom óránként éjszaka sem max 3 óránként úgyhogy szerintem attól nem fáj a pocakja... És velem alszik úgyhogy ez nem segít az emésztésén :/ De bízom benne, hogy ez is elmúlik mert kevesebb a tejem mostanában és valószínûleg a fáradtságtól sem lesz több... Sõt :/

Mit csináljak, hogy a 3 hónapos kislányom mással is el legyen?

Még az apukájánál se marad meg,max 5 percig,utána el kezd nyöszörögni,sírni,és amint odamegyek hozzájuk és meglát abbahagyja.Nagyon anyás,ami ebbe korba szerintem természetes,de így nem tudok sehova se elmenni nélküle(pl. fodrázhoz,boltba,stb).Pedig néha szeretnék kikapcsolódni.

Legjobb válasz: Na nehogy már az bûn legyen, ha egy anyuka rá akarja bízni a babáját a nagyira, vagy fõleg az apukára! Teljesen egészségtelen dolog, hogy egy gyerek még másfél éves koráig sem képes meglenni más felnõttel. Én a fiam 2 hónapos kora óta járok levelezõs suliba kéthetente, és addig mindig a mama vigyáz rá. Szerintem ez teljesen normális. Hagyd nyugodtan õket kettesben, meg fogja szokni egy fél óra alatt!

Na nehogy már az bûn legyen, ha egy anyuka rá akarja bízni a babáját a nagyira, vagy fõleg az apukára! Teljesen egészségtelen dolog, hogy egy gyerek még másfél éves koráig sem képes meglenni más felnõttel. Én a fiam 2 hónapos kora óta járok levelezõs suliba kéthetente, és addig mindig a mama vigyáz rá. Szerintem ez teljesen normális. Hagyd nyugodtan õket kettesben, meg fogja szokni egy fél óra alatt!
Az én lányom 3 hónapos, és igenis igényelem, hogy néha kikapcsolódjak. Most jön ki a foga és egész nap sír. Úgy tudok csak pihenni, mikor az apja elviszi sétálni (mert akkor alszik). Egy nõnek attól, hogy gyermeket szült, nem kell elhagynia magát, a fodrász és a kozmetikus sem öt percig tart. Ez nem jelenti azt, hogy nem szereti a gyerekét, csak nem akar anyagép lenni.
Arany bogaram, te tiszta idióta vagy!!! Na majd pont attól lesz baja annak a gyereknek, hogy más személyekhez is képes kötõdni, nem csak az anyjához! Miért olyan illetlen, borzasztó, ha néha az anyák is szeretnének kikapcsolódni? És miért borzalmas dolog, ha egy anya azt akarja, hogy a gyereke másban is bízzon, mondjuk a nagymamában, vagy pláne az apukájában? Te a gyerekedet magadhoz bilincselve akarod tartani 18 éves koráig? Mert ez a nem normális, nem az, hogy néha egy egy órát eltölt mással is az a baba.
Szia! Én azt javaslom, hogy akármennyire sír, nyöszörög a baba, akkor se vedd vissza anyukádtól, sõt kerülj is kis a gyerek látóterébõl. Legjobb ha ott se vagy, mert úgysem bírnád megállni, hogy fel ne vedd. Hidd el csak az elsõ ilyen alkalmat fogja átsírni. Utána megoldódik ez a probléma. Remélem sikerülni fog:) szia
Szerintem is nyugodtan elmehetsz, ha nem éhes, meglesz a mamával is, annyi neked is jár, hogy néha kimozdulj egyedül :) Legyél határozott, ha még nem is érti, mondd el neki, hová mész, nemsokára visszajössz, elõbb-utóbb megtanulja majd, hogy anya eltûnik majd ismét elõkerül, nincs semmi baj. Azt kerüld el, hogy elsunnyogsz, mert akkor nem fog megbízni benned, és a búcsúzkodást se húzd el, puszi, pá, aztán hajrá!
Amúgy nem is értem, hogy a "kedves hölgy" miért az elõzõ válaszololónak címezte ezt a "választ". Hiszen õ nem írt olyat, hogy pihenni megy, azért van a nagymamával a gyereke, hanem iskolába megy, nyilván azért, hogy majd jobb körülményeket tudjon teremteni a gyerekének. Ez nem tudom, miért olyan elítélendõ, miért lenne õ rossz anya ezért. Amúgy én is el szoktam menni néha esténként, na nem állandóan, de havonta, kéthavonta igen, mert jó dolog néha kizökkenni a megszokott kerékvágásból, azért mert valaki anya, nem kell lemondania mindenrõl, ami szórakozás, csak persze ezek az alkalmak drasztikusan lecsökkennek. De én pl. tök unom azoknak az anyáknak a társaságát, akiknek nincs is más témájuk, mint a gyerekük, sose csinálnak mást, csak ülnek otthon. Persze elsõ a gyerek, de azért néha igen is szükség van a kikapcsolódásra, amikor más vigyáz a gyerekre.
Azoktól az anyukáktól akik azért tartják magukat jobb anyának mert nem hagyják másra a babát, még az apukára sem, kérdezném, hogy arra nem gondoltak mit érez egy apa aki ugyancsak szülõ, de a gyerek mégsem marad el vele pár percnél tovább mert anya kell? Egy házasságban, egy családban szerintem ez nem vezet semmi jóra, nyilván egy adott percen apukát kezdi nem érdekelni a dolog, mert õ úgysem fontos a gyerek számára, mivel nem is "hagyja anyuka", hogy azzá válljon, aztán pár év múlva anyuka az aki panaszkodik fûnek-fának, hogy apuka nem foglalkozik a gyerekkel. szerintem igenis rá kell hagyni a gyereket és hagyni, hogy foglalkozzon vele és megszeresse. Ettõl õ is jobban érzi magát és a szülõk kapcsolata is bensõségesebbé vállik, nem beszélve arról, hogy ha közbe anyuka elléphet kicsit bárhová kikapcsolódni, vagy fodrászhoz, kozmetikushoz attól nem rossz anyuka lesz belõle, hanem egy normális, mosolygós, szép nõ, mert ugye ne felejtsük el, attól amiért gyerekünk született még nõk is vagyunk. A másik dolog amit nem értek, hogy miért fél valaki a gyerekét a mamára bízni. Elfelejtettétek, hogy õk már fölneveltek minket? Én bármikor szívesen bízom rá anyukámra vagy anyósomra a babámat, nem beszélve a férjemrõl. Nekem csak 3 hetes a babám, de már vigyázott rá pár órát mama is, nagynéni is és nem is bánom, én inkább attól félek, hogy ez alakul ki, hogy nem marad el nélkülem, mert biza szeretném, hogy a férjemmel akár két órát is elmaradjon itthon, mert õ is pont olyan fontos szülõ mint én, annak elleneére, hogy én hordtam ki és én szültem, de õ is az apukája aki gondoskodik róla és rólunk és pont olyan fontos szerep evan mint egy anyának. Szerintem nyugodtan hagyd el anyukáddal is és biztasd a férjedet is, hogy foglalkozzon többet a picivel és dícsérd meg ha tisztába teszi egyedül, meglátod mennyire el tudnak lágyulni egy kicsi baba láttán, mennyire tudják õket szeretni. Csak kell hagyni õket érvenyesülni. Sok sikert és kitartást!
Szia! Ez így természetes, ne akarj megválni tõle, fõleg, ha õ sem akarja.Nekem mindkét gyerekem ilyen volt, és másfél éves korukig senki még 5 percet sem vigyázott rájuk.És azt sem bánom, ha a harmadik is ilyen anyás lesz.A lányom 2 múlt, de még most is csak pár órát van el apával, vagy a mamival. Nekem most az a gondom, hogy 7 hét múlva szülök, akkor mit csinálnak vele.De csak kibírja azt a pár napot. De a tiéd még olyan picike, miért akarod másra bízni? Én nem is tudtam volna nyugodtan lenni, ha más vigyázott volna rájuk.Szerintem semmiképpen ne szoktasd le magadról erõszakkal.Engem nem zavartak soha a gyerekeim, mindenhova magammal vittem õket, a kicsit még most is. Olyan rövid ideig tart ez a babakor, inkább használjátok élvezzétek ki minden értékes percét.Mikor bekerül óvodába, te meg dolgozol akkortól már nem lehettek ennyit együtt mint most.Ezt az idõszakot nem lehet visszahozni többet.Én legalábbis úgy vagyok vele, hogy szeretem a közelembe tudni mindig a gyerekeimet, egyszerûen imádom õket.Már akkor nagyon hiányoznak, ha elviszi a mama pár órára õket. Boldog babázást, üdv
Elõzõ válaszolónak!!! És mi a francnak szülted ha ekkora teher neked, ha mindig lepasszolod valakinek??? Ez a nem normális dolog, ha csak úgy tudod kipihenni magad, ha nincs veled a gyereked. Milyen anya vagy te??!!! Szerencsétlen szegény gyerek:(( Talán késõbbre kellett volna halasztanod a gyerekvállalást, vagy egyáltalán nem kellett volna neked gyerek.
Szerintem légy türelmes, idõvel ez is megoldódik. Az én babám 4 hónapos, az apukája sokat foglalkozik vele, de max. fél órát van el vele a lányom, ha nem lát. Ez arra elég, hogy elszaladjak a boltba hetente egyszer, nem is a bevásárlás, hanem a kikapcsolódás miatt. Többet nem is igényelek, mert szeretek vele lenni. A múlt héten kb. 45 percig voltam távol, mert összefutottam egy ismerõssel. A férjem mesélte, hogy a kislányom 10 perc után megunta a játékot és amíg haza nem értem pityergett és az ajtót nézte, amin anya kiment. Hát majd megszakadt a szívem. Azóta nem mentem boltba, nem ér annyit...
Azt még elfelejtettem megkérdezni, azoktól az anyukáktól akik nem képesek még belegondolni sem abba, hogy elmaradjon a gyerek mással, mit fognak csinálni akkor amikor megjelenik a féltett "kis"gyerekük mellett egy barát/barátnõ? Egy szülõ - gyerek kapcsolatnak pont ez a fajta viselekdesémód okozhat nagyon nagy problémákat majd idõvel. És nem a gyerek a hibás miatta.

Az OTP-nél volt adosságrendező hitelem, de október óta nem tudtam fizetni. Egyedül maradtam a 3 hónapos kislányommal. Most eladták faktoring cégnek a hitelem, felkerültem a bar. Ra. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Szia.Menj be amint tudsz minél elöbb a faktoringhez ,és kérjél részletfizetést!Meg lehet velük állapodni hoszabb futam idöre is!Mi is igy jártunk igaz 5 éve,meg minket nem raktak rá a bárlistára, mivel kisebb volt az összeg a minimálbértöl,igy megusztuk!A lényeg az ,hogy minél elöbb menj be hozzájuk, beszélj velük!Ja és ne hagyd magad!Nekem sem akarták engedni a több részletett, azt azért engedték ,mivel mondtam nekik más hitelünk is van, meg van gyerekem is ,én nem tudom másképpen visszafizetni hozzájuk a pénzt!

Szia.Menj be amint tudsz minél elöbb a faktoringhez , és kérjél részletfizetést!Meg lehet velük állapodni hoszabb futam idöre is!Mi is igy jártunk igaz 5 éve, meg minket nem raktak rá a bárlistára, mivel kisebb volt az összeg a minimálbértöl, igy megusztuk!A lényeg az , hogy minél elöbb menj be hozzájuk, beszélj velük!Ja és ne hagyd magad!Nekem sem akarták engedni a több részletett, azt azért engedték , mivel mondtam nekik más hitelünk is van, meg van gyerekem is , én nem tudom másképpen visszafizetni hozzájuk a pénzt!
A BAR-listáról már nem tudod magad töröltetni, azt majd 5 év múlva kérheted ha a tartozás rendezve lesz.A faktoring cégnek nem az a célja, hogy "foglaljon mindenáron" hanem a tartozás teljes kifizetése beleértve az õ munkadíjukat is.Ha részletfizetést kérsz, megadják.Én ugyanígy jártam, és úgy tapasztaltam, hogy a "behajtó cég" figyelembe veszi a kérelmedet.De fizetni kell....


Mit csináljak? Szopi után ha beteszem a kiságyba a 3 hónapos kislányomat tövig kapja be az újját annyira szopja.

Cumit nem fogad el éhesnek nem éhes,mert hiába kínálom már nem kell neki.Hagyjam szopni az újját?Nagyon nem szeretném,mert féltem a fogait.(igaz még nincs neki)

Legjobb válasz: Sajnos az enyém is csak úgy tud elaludni, hogy az ujját szopja. Vannak olyan babák akiknek a szopási igényük nagyobb, ezért szopják az ujjukat, nem pedig azért mert éhesek. Így nyugszanak meg. Én néha hagyom, hogy a cicin aludjon el (már ha õ is úgy akarja) vagy fogom a kezét, amikor elalszik. De nem mindig van ehhez kedve, néha csak befordul, és a szájába veszi az ujját. Szerintem nem sokat tudsz ellene tenni, ne törõdj vele. Majd ráérsz késõbb leszoktatni róla. Most úgyse nagyon fogad el helyette semmit.

Sajnos az enyém is csak úgy tud elaludni, hogy az ujját szopja. Vannak olyan babák akiknek a szopási igényük nagyobb, ezért szopják az ujjukat, nem pedig azért mert éhesek. Így nyugszanak meg. Én néha hagyom, hogy a cicin aludjon el (már ha õ is úgy akarja) vagy fogom a kezét, amikor elalszik. De nem mindig van ehhez kedve, néha csak befordul, és a szájába veszi az ujját. Szerintem nem sokat tudsz ellene tenni, ne törõdj vele. Majd ráérsz késõbb leszoktatni róla. Most úgyse nagyon fogad el helyette semmit.
Szia! Nekem négy hónapos a babám és 3 hónapos korában kezdte el szopni az ujját. Ez egy megnyugtató reflex a számukra, azt mondta a védõnõ. Nem kell félni tõle, talán jó is, mert az mindig kéznél van, nem kell keresgélni, mint a cumit. Általában elhagyják, amint elkezded majd a hozzátáplálást, és kevesebb lesz a szoptatás, de lehet, hogy csak nagyobb korban. Sztem nem kell aggódnod miatta. Jó babázást.
Szia.Valószínû, hogy már a fogzás velejárója, amit a kislányod tesz, még akkor is, ha csak hat hónaposan bújik ki az elsõ foga. Az én kisfiam is ezt csinálta két hónapos kora óta. Most négy és fél hónapos. Azt tudom javasolni, hogy adj rágókát a kezébe, akkor azt fogja a szájához emelni.Éjjel viszont ne hagyj a közelében semmit, mert ha eléri és meg tudja fogni, könnyen bekapja akkor is, ha nem látja.Boldog babázást!
A kérdező hozzászólása: Már 3 hete kínozza a foga, de a rágóka nem kell neki, még a hûthetõ sem.Próbáltam tartani a szájába, mert Õ még nem tudja, de kiköpi.

Mit csináljak, jó ez így? Kislányom 3 hónapos, csak anyatejet eszik, eddig rendesen 2-3 óránként evett, pár napja egyfolytában cicin lenne, óránként kiköveteli magának az evést, a súlya viszont nem nagyon gyarapszik.

A születési súlya 3350 gramm (51 cm), 2,5 hónaposan 4770 gramm (57 cm)volt, (ez két hete volt, és azóta sem érte el az 5 kg-ot)nem túl kevés a súlya? Lehetséges, hogy nem elég neki a tej, eddig volt elég, vagy nem elég tápláló, adjak neki tápszert, vagy akkor leszokik a cicir?l, én szeretném még szoptatni, de olyan kis soványkának t?nik, ha tápszer akkor milyet adjak?

Legjobb válasz: Nehogy tápszerezd! Hagy szopizzon csak akár óránként is, ha úgy kívánja. Legalább szaporítja a gyakori mellretétellel a tejedet. Ha a továbbiakban sem gyarapszik, akkor is elõször a védõnõvel beszélj.

Nehogy tápszerezd! Hagy szopizzon csak akár óránként is, ha úgy kívánja. Legalább szaporítja a gyakori mellretétellel a tejedet. Ha a továbbiakban sem gyarapszik, akkor is elõször a védõnõvel beszélj.
Épp növekedési ugrásban van, azért kéri gyakrabban a cicit, hogy a tejedet szaporítsa. Ha tápszert adsz neki, akkor azzal lakik jól, és épp hogy kevesebbet fog szopizni több helyett, ami rövid úton a tejed elapadásához fog vezetni.
Ja, nem az a lényeg, hogy ne legyen kevesebb a súlya, hanem, hogy gyarapodjon!!! Nem lenne, gond, hogy óránként szopizik, hisz tényleg gyarapszik a tejed majd, viszont akkor sem lesz táplálóbb. És megihat kétszer annyit, akkor sem fog hízni a kicsi.
Adj neki kiegészítést, egy ilyen pici babának sztükséges a megfelelõ mennyiségû-ami a legfontosabb- összetételû táplálék. A megfelelõ fejlõdés érdekében, ami fizikai és szellemi!!!! Ebbõl számomra kiderült, hogy nem kielégítõ a tápértéke a tejcsidnek. A tápszert a gyermek doktora fogja meghatározni. Receptre írja fel. Gondoskodj mielõbb róla. Ami fontos, nem leszel rosszabb anya, ha adsz neki tápszert is! A lényeg, hogy elõször szoptatunk, utána kínáljuk a tápit, így nem fog elapadni a tejed. Minden jót! Egy hozzáértõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors választ, én is erre gondoltam, hogy a védõnõvel beszélek, csak most szabadságon van, de megvárom!
3 hónaposan növekedési ugrás van. Ilyenkor többet ennének hirtelen a babák, de az anyai szervezet nem tud azonnal átállni a több termelésre. Ezért kér sûrûbben enni, ezzel a tejed is szaporodik. ha tápszert adsz, azzal fog jóllakni, tehát nem fog sûrûbben enni, így nem is fog több termelõdni. Sok anyuka megrémül az ilyen fejlõdési ugrásokkor és tápszerhez nyúl, ezzel pont az ellenkezõjét elérve, m mint amit akart. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/novekedesi-ugras A babád súlyáról. Gondolom, vissza is esett, tehát onnan kell számolni a súlygyarapodást. De ha a 3350 grammtól számolunk is, akkor is 5 kilóig 1650 grammot hízott... ami 3 hónap alatt nem is olyan kevés..
Szia! Csatlakozom, növekedési ugrás lehet a háttérben. A lényeg, hogy ne fogyjon. Az én kislányom 3600g-mal született, és félévesen nem volt 6 kg sem, szóval ezen ne rágódj, a lényeg az, hogy 1 hét elteltével ne legyen kevesebb a súlya.
Kedves hozzáértõ! Ezt a bõdületes marhaságot honnan vetted? Ha valóban értenél hozzá, tudnád, hogy rossz anyatej nincs, az anyatej mindig a baba szükségleteihez igazodik. Persze, biztosan valóban te értesz hozzá és nem a sok, valóban kisgyerekekkel foglalkozó orvos, védõnõ.. Ha értenél hozzá, tudnád, hogy fejlõdési ugrások vannak, elkerülhetetlenek és nem okoznak egyetlen kisgyermekben se károsodást. Na, mindegy!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!

A kislányom 3 hónapos és már a második fajta tápszert veszem, mert unja meg, mit csináljak?

Azért nem váltogathatom a tápszert hetente, úgy csinál amikor már unja, hogy 110-et kb. megeszik amíg nagyon éhes és utána nem hajlandó befalni sír és a nyelvével löki ki.

Legjobb válasz: Tedd el azt a mérleget a szekrény mélyére!!!

Tedd el azt a mérleget a szekrény mélyére!!!
Nem azért tolja ki a nyelvével, mert már jól lakott? :)
Az én babám két esetben csinálja ezt: ha már jóllakott, vagy ha a többit egy picivel késõbb kérte.Én soha nem váltogattam a tápszert.Még akkor sem, amikor csak 40-et volt hajlandó enni a 100-ból. Ne erõltesd!Egyen neki amennyi jólesik.Ha gyarapszik a súlya, akkor teljesen jó.Ha kilöki a nyelvével, akkor fejezzétek be az evést.Fél óra múlva próbáld újra!Ha akkor sem kéri, akkor hagyd!Neki annyi is elég.Tudja õ, hogy mikor lakik jól.
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom de abból gondolom hogy megunja, mert kb.4-5 napig az újból megette a 180ml-t minden étkezésnél és utána csak reggelre eszi meg a 180-at és a többinél max. 120-at.De azért aggódok, mert csak 4-szer esetleg 5-ször eszik és nem elég.(az éjszakát átalussza 11-7, 30ig általában)
A kérdező hozzászólása: Nem erõltetem én sem szeintem az még rosszabb és nem is sovány de most 14 nap alatt csak 250 grammot hízott és egy picit megijedtem.Azt mondjátok ne aggódjak?
13:09-es vagyok.Az én lányom volt, amikor egy hét alatt 40 grammot hízott.Kétségbeesve mondtam a dokinknak, az meg csodálkozott.Miért nem elég?Akkor olyan korszaka volt.Most megint sokat eszik. Mi sem eszünk mindig ugyanannyit.Szerintem se méregesd, hogy mennyit hízik. Ha meg annyit alszik éjszaka, akkor bizti elégedett.Bár az enyém aludna ennyit!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mindenkinek jó babázást és rengeteg egészséget kívánok:)
Szia! Elsõ vagyok, nekem is 3 hónapos a kislányom, már mi sem mérjük. De amikor mértük, akkor össze-vissza evett, szóval nem mindig kell 150 ml ennie egy nap. Lehet, hogy reggel eszik 180-at, utána 120-at, de a napi adagja kb ugyanannyira jön ki. Ha alszik, fejlõdik, mosolygós, nem nyugatalan, akkor nem éhezik. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!