Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a 3 hónapos kiskutyám (5 db)

Mit csináljak a 3 hónapos kiskutyámmal? Sír ha itthon hagyom?

8 hetesen hoztam el, most 12 hetes. amint kilépek az ajtón sír. de van egy kis helye, csak akkor sír ha ott van. ha szabadon a házban, akkor általában csendben van. de nem merem kiengedni a lakásba, hiszen szétrág mindent, lepisili a sz?nyeget......

Legjobb válasz: még pici és azért sír :), nekünk is sírt a kutyusunk amíg pici volt, nem szeretett egyedül lenni

még pici és azért sír :) , nekünk is sírt a kutyusunk amíg pici volt, nem szeretett egyedül lenni
hányszor viszed le egy nap? mert ha 1x 2 órát az nem elég. 3x kell levinni. (bocsi ha 3x viszed csak nem írtad le.)
Kezdd el apró lépésekben szoktatni ahhoz, hogy hazamész mindig. Menj ki, várj pár percet, menj vissza. Folyamatosan növeld az idõt.

Mit csináljak, hogy a 3 hónapos kiskutyám végre szobatiszta legyen?

Reggel miel?tt megyek dolgozni leviszem sétálni, majd délután 2 óra körül mikor hazaérek, valamint este is, de sehogysem akarja abbahagyni a benti pisit, kakit. :(

Legjobb válasz: Tanúsits egy kicsit több türelmet a kiskutya felé, elvégre egész nap egyedül van, nem nagyon van aki megmondja neki, mikor mit, hova kell csinálni. A hat hónapos vagy fiatalabb kiskutyák nem nagyon tudják pár óránál tovább visszatartani a dolgokat ami természetes. A nagyon fiatal kutyusokat minden második órában sétáltatni kell illetve ugye, csak kellene, fõleg akkor, ha elõtte ettek és játszottak is. Ilyenkor a legtöbb amit tehetsz, hogy folyamatosan tanítgatod amikor otthon vagy, hogy mit hova tegyen, így egy idõ után rászokik és nem össze-vissza csinálja a lakásban. Ha türelmes vagy, hamar megtanulja a kutyus a dolgok helyét. Aztán amikor meg már tartani is tudja addig, akkor megvárja vele míg hazaérsz és leviszed Õt sétálni.

Tanúsits egy kicsit több türelmet a kiskutya felé, elvégre egész nap egyedül van, nem nagyon van aki megmondja neki, mikor mit, hova kell csinálni. A hat hónapos vagy fiatalabb kiskutyák nem nagyon tudják pár óránál tovább visszatartani a dolgokat ami természetes. A nagyon fiatal kutyusokat minden második órában sétáltatni kell illetve ugye, csak kellene, fõleg akkor, ha elõtte ettek és játszottak is. Ilyenkor a legtöbb amit tehetsz, hogy folyamatosan tanítgatod amikor otthon vagy, hogy mit hova tegyen, így egy idõ után rászokik és nem össze-vissza csinálja a lakásban. Ha türelmes vagy, hamar megtanulja a kutyus a dolgok helyét. Aztán amikor meg már tartani is tudja addig, akkor megvárja vele míg hazaérsz és leviszed Õt sétálni.
Amikor kiskutyat vettunk nekunk egy kutytenyeszto ismerosunk a kovetkezot javasolta:Vegyunk ket vastagabb rogy darabot, legalabb 60x60 cm , ahova bepisil a kutyus, azzal torlojuk fel de nem kell kimosn midjart, csak megszaritani, addig hasznaljuk a masik darabot amig az elozo megszarad.(tenni kell ala valamilyen folyadekot nematrereszto foliat) Majd kicsereljuk a rongyot es a kutyus a szag utan ugyan arra a helyre fog pisilni. Igy megszokja, hogy egy helyen vegezze el a dolgat.Ugyan az elofordult, hogy a szelere csinalta, de a joakart megvolt benne mert oda ment a rogyra. De ha otthon vagytok akkor gyakran ki kell vinni, masfel ket orankent amig megszokja hogy kint kell elvegeznie a dolgat. Mi a fube raktuk ki allandoan, igy most sem fordul elo, (mar 6 eves), hogy pl. a jardara vagy a setanyra piszkitson, csak a fure megy (telen a nagy hoba) Kivanok hozza sok turelmet es szretetet, ( a szeretetet tizszeres viszonozza) .Nem szabad megverni, vagy beledugni az orrat a tocsaba, vagy az urulekbe, mert meg nem erti miert buntetik!
Az elõttem szóló remélem nem gondolja komolyan, hogy akár 3 hónapig bennt legyen a kutya a lakásban séta nélkül?? Addig is le kell vinni amíg nincsenek meg az összes oltásai, csak nem szabad érintkeznie más állatokkal, mert még nem védett teljsen a fertõzésekkel szemben. Az sem igaz(legalábbis én nem ezt tapasztaltam), hogy 6 hónapos koráig nem tudja visszatartani a vizeletét. Nekem egy 15 éves spánielem van, már 4 hónaposan teljesen szobatiszta lett, de amikor szoktattuk 3-4 óránként vittük le, akár éjszaka is, késõbb fokozatosan kell növelni a bent töltött idõt, sétakkor mindig dícsérni, ha pisil vagy kakil. Fárasztó de megéri. Van egy 4 hónapos németjuhászunk is, õ pedig napközben udvaron van, csak éjszaka van bennt, mégis kibírja reggelig. Csak sok-sok türelem kell és kiartás és meglesz az eredmény, sok sikert!
én mikor megkaptam a kis beagle-met, óránként hordtam le, aztán másfél, majd 2 óránként. Mostmár a kakit iknt végzi, pisi is csak 2x szokott lenni délután. Ja és az utolsó séta után ne adj neki vizet, sem enni. Így éjszaka nem pisil be. Nálam bevált. Persze még nem 100%ig szobatiszta
ja és én vettem egy gumilepedõt neki, hogyha mégis csak kell pisilni, ott pisiljen ne a szõnyegen vagy az ágyban!
Lehet kapni az állatorvosoknál is kutya pelust már mint nem olyan hogy rákell adni hanem csak lekell tenni a föld re és ha rápisil vagy kakil akkor adjál neki egy jutalom falatot elöbb utobb megtanulja. :)

Van egy 3 hónapos kiskutyám csak az a baj, hogy nem tudom levinni reggel őt mivel suliba megyek de addig meg "bepiszkít" a házba, hogy csináljam azt, hogy szobatiszta legyen? és ne "piszkítson" a házba 5 óra hosszáig mert addig vagyok iskolába.

Tacskó keverék a kiskutyám és nem szeretnék arra hazamenni,hogy minden tiszta kaki meg pisi de ha ez lenne az sem baj mivel nagyon szeretem a kutyám és szeretni is fogom amúgy :D

Legjobb válasz: Mondjuk kelj fel korábban, és iskolába menés elõtt, még belefér hogy levidd.

Mondjuk kelj fel korábban, és iskolába menés elõtt, még belefér hogy levidd.
Legalább háromszor ki kellene õt vinni, reggel-délután-este, ebbõl az egyik egy órás séta legyen, amikor a legjobban ráérsz. Reggel kelj fel elõbb, hogy ki tudd vinni. Persze, hogy nem bír ki egy napot...te kibírnád?
Nagyobb korában is le kell majd vinni reggel. Jobb, ha hozzászoksz, hogy korábban kelsz és leviszed.
3 hónaposan nem bír ki egy egész éjszakát és egy fél napot egyhuzamban, fizikai képtelenség. Reggel még a felnõtt kutyákat is le kell vinni. Nem kell hosszú idõre, 10-15 perc bõven elég, csak míg pisil-kakil. Annyi az egész, hogy kicsit korábban kelsz, leszaladsz vele, megdicséred, ha pisilt, aztán irány haza és a suliba.
A kérdező hozzászólása: Oké köszönöm szépen a válaszokat :D
A kutyatartás áldozatokkal jár, fel kell kelni egy kicsit korábban. Én fél 6-kor kelek 6 helyett, és este 10kor is még lemegyek vele. Önzõség elvárni, hogy a Te kényelmességed miatt fél napig vissza kelljen tartania a pisilést.
egy 3 hónapos kutyát legalább 3-4 óránként még lekéne vinni hogy szobatiszta legyen, egy kicsit reggel elõbb kelj fel és vidd le legalább 10 percre míg elvégzi a dolgát akkor haza jössz a suliból akkor esetleg 30-40 percre is levihetnéd.. legalább old meg hoyg 3x-4x lent legyen és az egyik séta legyen 1 órás legalább
A kérdező hozzászólása: Jó majd kelek hamarabb akkor :D B.U.É.K. :P


A kiskutyám 3 hónapos de az "idegeneket" nagyon ugatja mármint aki neki idegen uttána meg ha próbálom lenyugtatni akkor meg harapdál kutyasulira meg nincs most pénzem mit csináljak?

Tudom, hogy egy kutyának ez a dolga csak amikor leakarom vinni, majd sétálni akkor is ugatni fog minden embert??♥

Legjobb válasz: nos 3 hónaposan nem elég nagy az ugatást jónajk tartja azt javaslom hogy amikor mendtek sétálni vigyél egy kis nasit és ha nem ugat adj neki egy falatot.De ne sokat ne hogy rosszúl legyen.

nos 3 hónaposan nem elég nagy az ugatást jónajk tartja azt javaslom hogy amikor mendtek sétálni vigyél egy kis nasit és ha nem ugat adj neki egy falatot.De ne sokat ne hogy rosszúl legyen.
A kérdező hozzászólása: oké köszönöm de amúgy tacskó keverék kiskutyám van és aki jön nem mer bejönni mert fél a kutyától még a férfiak is :)
Hmm, a tacsi az elég agressziv típus kiskoráan még fõleg könnyen megtaníthatod.És am BUÉK
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod :D és neked is B.U.É.K. :)
Legyen nálad jutalomfalat, és ha látod, hogy idegen közeledik, akkor azzal tereld el a figyelmét, tartsd az orra elé. Ha nem ugatott, akkor add oda neki, és dicsérd meg.
A kérdező hozzászólása: okéé köszi szépen :) B.U.É.K
3 hónaposan még nem házat õriz, meg védi a gazdát. Az ilyen korú kutyáknál az ugatás inkább a bizonytalanságot, az idegenektõl való tartózkodást jelenti. Nem nyugtatni kell, hanem határozottan leállítani. Ideges lesz, ezt mutatja, hogy nyugtatáskor a kezedet harapdálja. Minél hamarabb vidd emberek közé és ne engedd, hogy ugassa õket.
Hordd sok ember közé, akár zsúfoltságba, vasútállomásra, sétálóutcába, parkokba, ilyesmi, hogy megszokja, nem kell mindenkivel külön foglalkozni. Ha ugat, picit rántsd meg a pórázát és higgadtan mondd, hogy "nem". Ha ekkor rádnéz, azonnal dicsérd meg.

Van egy Amerikai staff kiskutyám 3 hónapos! Bent van viszont nem kopik rendesen a körme. Mit csináljak?

Legjobb válasz: Vágasd le. Ha már többet fogsz vele sétálni, akkor jobban fog kopni.

Vágasd le. Ha már többet fogsz vele sétálni, akkor jobban fog kopni.
A kérdező hozzászólása: Dehogynem sétálok! Sokat van kint , de nem kopik rendesen!
3 hónapos kutyának még tuti nem kell levágni a körmét. Honnan veszed hogy nagy?
A kérdező hozzászólása: Amúgy mivel szokták vágni?
Ez érdekes, mert az én kutyám körmére azt mondta a doki, hogy szépen kopik, erre nemrég letört majdnem tõbõl... Hiába mondtam neki, hogy szerintem le kéne vágni... 4 kopik rendesen, a többi meg nem.... Szóval le lehet vágatni, de azt nem ajánlom, hogy te vágd le neki otthon, mivel kb. 1-2 millimétert lehet csak levágni belõlük... ha többet vágsz, akkor az eleven részhez érsz, ami nagyon fájdalmas tud lenni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!