Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, a 3 (642 db)

Teljesen ki vagyok merülve idegileg. Mit csináljak a 3 éves lányommal, hogy jobb legyen?

Mostanában egyre hisztisebb a kislányom.Eddig is voltak hisztijei,de már azt hittem túl vagyunk a nehezén,de nem!Sajnos megint elkezdődött.Semmi nem történik másképp mint eddig.Ha valamit nem kap meg vagy nem úgy van ahogyan ő szeretné jön a visítás:(Egész nap nyafog mindenért semmi nem jó neki :(Mr nem tudok mit kitalálni,hogy jó legyen.Ma este is úgy behergelte magát,hogy kapott egyet a fenekére(nem szoktam verni a gyereket és szégyellem is magam emiatt és bűntudatom van) Ma például az esti hiszti azon kezdődött,hogy felépített egy tornyot és az eldőlt és elkezdte a nagy sírást.Mondatm neki,hogy semmi baj építsük fel újra,erre még jobban rákezdte.De ez mindig így van,ha valami nem sikerül vagy leesik összedől,akkor jön a nagy sírás. Már az idegösszeomlás szélén vagyok,nem tudom mit csináljak. :( Segítségem nincs.Egész nap egyedül vagyok vele.

Legjobb válasz: Nem tudok mit tanácsolni, ez egy nagyon nehéz korszak. Én ilyenkor úgy vártam az ovikezdést mint a messiást, nálunk életmentõ volt, szó szerint. Majd kinövi. Addig próbáld meg ép ésszel túlélni.

Nem tudok mit tanácsolni, ez egy nagyon nehéz korszak. Én ilyenkor úgy vártam az ovikezdést mint a messiást, nálunk életmentõ volt, szó szerint. Majd kinövi. Addig próbáld meg ép ésszel túlélni.
A fiam 4, 5 éves nagyon ügyes, okos és rettenet hisztis. Egész nap veszekedni kell vele mindenért. Megkérem öltözzön fel és képes 1 óra múlva is pucin szaladgálni. Mikor megkérdezem miért nem öltözött fel azt mondja nem tud egyedül ( ami azt jelenti lusta) . Próbálom éreztetni vele, hogy komyan veszem és ezért kérek ilyet tõle. Máskor fel tud öltöni evyedül. Tud fogat mosni és 2 kerekûn biciklizni..... megtanulja a hosszú verset is pár hallás után......de néha rájön ez a nem tudom vagy szétesik valami és jön a sírás. Kivagyok ezektõl a reakcióktól. Ha el kell pakolni akkor hirtelen fáradt lesz, de ba szolok, hogy akkor ma kihagyjuk a játszóterezést azért mert fáradt toporzékol. Akkor közlöm vele ha lehiggadt beszélünk. 1 perc és közli, hogy lenyugodott, de nem tud egyedül rendet rakni. Na akkor akadok ki csak nagyon. És ott van még a 14 hós öccse is aki kezdi elsajátitani amit lát a tesótól. Már én is várom az ovit. Ja és most vagyok várandós a 3. babával. Kitartás, sok beszélgetés, esetleg sarok vagy közöld vele, hogy ha ezt a viselkedést abbahagyja akkor megbeszélitek. Van aki nagy hisztinél esküszik a pohár vízre vagy a hideg zuhanyra. Én még nem próbáltam. A legfontosabb, hogh próbálj segítséget kérni a rokonoktól, hogy kicsit vigyázzanak rá amíg kicsit azt csinálhatsz amit Te akarsz és nem azt figyeled megint miért megy a hiszti. Magne B6 is jól jön ha így érzed. Ha rendszeresen szeded akkor talán higadtabban oldod meg a dolgaitokat. Remélem tudtam segíteni.
A figyelemelterelés és a segítesz nekem? kérdés nálam bejött.
elõzõ voltam, KISLÁNY, bocs, elírtam :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ha az apja is itthon an vagy van itt valaki akkor még rosszabb.Mindig õ akar lenni a figyelem középpontjában.Sajnos nem nagyon van az unokatesóján kívül más gyerektársaságunk, mert kis faluban lakunk és idõsek a szomszédok is.Játszótér az nincs.Akikkel meg bölcsibe járt azoknak dolgoznak a szülei és nincs idõ az összejárásra.(meg nem is azok a típusok)
A kérdező hozzászólása: Ja a nagyszülõk. Hát egy udvarban lakunk a férjem szüleivel, de le sem sz.rják a gyereket.Már tegnap a lánykám játékból telefonált a mamájának, hogy "szia mama.Te nem szeretsz engem?Miért nem szeretsz?" Azt hittem megszakad a szívem. Az én részemrõl nincsenek nagyszülõk sajnos.
Van egy jó könyv, Faber: Beszélj úgy, hogy érdekelje. Szerintem le is lehet tölteni. Van benne csomó ötlet hasonló esetekre, hátha neked is mûködik.
Érdekes, hogy kislányom még csak 2 éves, de nálam már kialakúlt a "nem érdekel gomb" , és ha elkezdi a hisztit totál ki tudom kapcsolni, nem veszek róla tudomást... persze tudom milyen az, mikor totál kiborul az ember, s ráüvölt , utána meg jön a lelkiismeret furdalás... eleinte én is így voltam, aztán valahogy jött ez, hogy ha tényleg csak hisztizik a semmin, az nem tud kiakasztani, sõt , néha jót mosolygok magamban milyen kis akaratos :) Egyébként ez jó ellenszere is a hisztinek mert egyre kevesebb van belõle, de tudom lesz ez még így se! Ráadásul a kishúga fél éves, lassan õ is elkezdi a maga kis harcait... Persze az más, ha veszélyeset-rosszat tesz, akkor nálam is elszakad a cérna , azzal tud idegesíteni , de a sima hisztire már immunis vagyok :)
De bakker mikor pontosan tudja, mi az ami kihoz a sodrodbol es direkt nezi, hogy mikor robban a bomba?! Ma csak 5x szedtem le a konyhaasztalrol....tegnap buntibe raktam a szobaba nem maradt a helyen es racsuktam az ajtot... ugy nez ki, hatasos volt mert ma csak meg kellett emlitenem mikor elindult a konyha pult fele, hogy bosszut alljon....egy ujabb Nem szo hallatan.

Mit csináljak, a 3 és fél éves kislányom nem akarja felfogni, ne riszpáljon?

A riszpálás alatt azt értem hogy hasra fekszik a két kezét a puncijához teszi és hogy is írjam, piszkálja magát hogy a segge jár és ezt addig csinálja míg el nem alszik.

Legjobb válasz: Minél jobban tiltod neki annál jobban fogja csinálni. Hagyd rá! Majd kinövi! :)

Magától le fog róla szokni és ennyi. Kíváncsi, majd jönnek új dolgok és elfelejti.
Minél jobban tiltod neki annál jobban fogja csinálni. Hagyd rá! Majd kinövi! :)
Élettani, csinálják ilyen korban a gyerekek. Ha sokat csinálja, akkor valamilyen pótcselekvés, illetve szeretet hiányra utal. Ha sokallod a dolgot, kérdezz meg szakembert, de bizonyos mértékig normális azért.
Semmit! Teljesen természetes, amit csinál. Az életkorával jár. Olvass utána! Ilyenkor fedezik fel magukat elõször. Csinálja, mert jól esik neki. Ahogy nõ, majd kinövi. Elfelejti jó pár évre, s majd csak kamaszkorban jön elõ megint, s csak akkor fog összekapcsolódni a fejében a tevékenysége a szexualitással. Annyit tégy csak, hogy elmagyarázod neki, hogy ezt csak otthon csinálja, az óvodában nem. Egyébként rossz a kategória, ennek a gyereknevelésnél lenne a helye.
Most ez miért is baj?
ez csak azért gáz, mert ha úgy bünteted meg, hogy az neki fáj, akkor késõbb is ez a képzettársítás maradhat meg benne.. :-/ gyermekpszichológus vagy valami?
amikor mások is vannak a környezetében (akár te) szólj rá, hogy ezt itt ne csinálja, egy 3 éves gyerek is fel képes fogni, hogy van amit nem csinálhat. Ugyanúgy, ahogy autó elé sem sétálhat, ugyanúgy ezt sem teheti, mert szankcióban részesül. Viszlát délutáni túró rudi vagy maom. :)
Teljesen normális ez az õ korában. Ha zavar, ne azt mondd neki, h ezt nem szabad, hanem ajánl neki más cselekvést, játékot, ami eltereli a figyelmét róla. Amúgy meg kell vele beszélni normálisan, nem leszidva, h ezt az oviban ne csinálja, mert mondjuk orrot piszkálni sem illik. Meg fogja érteni.
Annyit kell neki elmagyarázni, hogy ha mások is ott vannak, akkor ne csinálja, mert nem illik. De ha egyedül van, akkor már miért ne csinálhatná???? Te nem önkielégítettél soha?
persze nem mindent lehet, meg mindenki mindig akármit. De ha a gyereked a világban fog élni, s úgy tûnik, inkább rászólással tanulja meg ne a saját bõrén, hogy ezt nem szabad/érdemes. De tudom ez oldschool mentalitás.
Rászokhat késõbb baj lehet belõle.DE élvezi azt meg nem igen tudod tiltani neki.
Hát szabad nem szabad.Végül is nincs tiltva.Kérdezz meg egy gyerek pszichologikust.De ne csinálj belõle nagy botrányt.Ne büntesd meg mert késõbb kihathat a nemi életére
A kérdező hozzászólása: Ezt 2 éves kora óta csinálja már mindenképpen magyaráztam neki de akkor is csinálja megvárja míg ki megyek. Ezt meddig szabad neki csinálni? Kérem olyanok ne írjanak akik gunyt ûznek ebbõl köszi.
Ez teljesen természetes! Tényleg csak azt kell Neki megtanítani, hogy mások elõtt ne csinálja! És még csak véletlenül se szégyenítsd meg emiatt!

Mit csináljak a 3 hós fiammal mikor aludni sem akar, ébren lenni sem csak nyűglödik össze-vissza?

Evett és a pelus is tiszta. Vannak ilyen id?szakok és nem tudom mit kellene csinálnom a babakocsi tologatáson kivül. (nappal csak abba alszik el,mert ott érzi magát biztonságban)

Legjobb válasz: JÁtszál vele:) A lányom ilyenkor azt igényelte, hogy elõször hason játszottunk, aztán a hátán. Csikiztem, mutogattam neki játékokat, énekeltem. NAgyon élvezte, amíg el nem fáradt, utána mehetett aludni:)

JÁtszál vele:) A lányom ilyenkor azt igényelte, hogy elõször hason játszottunk, aztán a hátán. Csikiztem, mutogattam neki játékokat, énekeltem. NAgyon élvezte, amíg el nem fáradt, utána mehetett aludni:)
A kérdező hozzászólása: Elõtte játszottunk és már sírt gondolom, mert elfáradt.
Ringatás, cicin altatás. Ha csak megnyugtatni akarod, vetkõztesd le kis idõre, csak meg ne fázzon. Szerintem a babakocsiban is azért alszik el, mert elrázza.
én ilyenkor hordozókendõben magamra kötöm, tök rendszeres nálunk estére. most is ez van mert még nem alszik mélyen, még nem merem áttenni a kiságyba. minden este itt lógok emiatt :) õ meg rajtam :) ilyenkor nem tudok mást csinálni, hátradõlök egy fotelben és netezek.
Mondjuk tényleg a rituálé fontos, hogy legyen mindig egy folyamat, aminek alvás a vége. Nálunk, ha velem van, énekelek és ringatom, a büfiztetésbe belealszik így, tehát nem kell sokáig ringatni. Vagy komfortszopival alszik. Apával simán csak elalszik apa mellkasán. Nálunk ez rendszer, tehát ha máshogy akarom altatni, akkor is ezt várja, így nem is erõltetek mást.

Mit csináljak a 3, 5 hónaposommal?

Eddig semmi gond nem volt, de napok óta semmi nem jó. Olyan mintha unatkozna, vagy nem is tudom, kevesebbet alszik napközben. De sehol nem jó neki. Van nagyobb tesója is, így esélytelen,hogy egész ott üljek felette és neki gagyarásszak, akármennyire is szeretnék. Ha a naggyal játszunk, akkor ott van melletünk, de csak ny?gösködik. Ha a hordozóba rakom az a baj, ha a földön van hempereg 5 percig, és máris kezdi a nyügösködést. Mit rontok el?? Mit csináljak?

Legjobb válasz: Van zenélõ körforgója, játszószõnyege? Vagy köss fel a kiságy fölé színes szalagokat, plüssöket, kapcsolj halk zenét!

Van zenélõ körforgója, játszószõnyege? Vagy köss fel a kiságy fölé színes szalagokat, plüssöket, kapcsolj halk zenét!
Lehet épp ilyen idõszaka van, hogy szeretne többet az anyukájához minél közelebb lenni. Próbálj meg több idõt szakítani rá, Pakolj elé színes játékokat, hátha úgy jobban érzi magát. Egy ismerõsöm babája, hónapokig csak ölben érezte jól magát, minden más helyen és helyzetben sírt :S

Mit csináljak a 3 éves Sheltie-mel, hogy ne legyen büdös a szája?

Legjobb válasz: Az elõzõ vagyok. Bocs nem néztem, hogy hova írtad. De amúgy szerintem semmit nem lehet tenni.

Az elõzõ vagyok. Bocs nem néztem, hogy hova írtad. De amúgy szerintem semmit nem lehet tenni.
Hát esteleg vegyél neki fogítisztítós rágcsát..Az én 1 éves Spánielemnek is elég büdös a szája, de mióta veszek neki Pedigree DENTAstix rudta, sokkal elviselhetõbb a lehellete, és a fogai sem roncsolódnak, mert 80%-bna csökkenti a fogkõképzõdést..:) Szerintem próbáldd ki..Sok szerencsét=)
Melyik állatnak nem büdös a szája? De most komolyan. Amúgy Sheltie kutya?
A kérdező hozzászólása: Úgy értem, hogy kb 1 hete vettem észre, hogy büvös, eddig nem volt ennyire büdös.. Benttartom a kutyámat házban észre vettem volna eddig is ha büdös a szája, de nem volt az, de most igen.
Fújjál neki a szájába egy kis mentholos szájsprayt!
van ilyen fogtisztító rágcsálnivaló, hátha segít vmennyit,
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. :)
Sok minden lehet az oka ha van rá lehetõséget vidd el dokihoz mert lehet hogy fogkõképzõdés van rajta. Általában ettõl büdös a szájuk :S

Mit csináljak a 3 hónapos kiskutyámmal? Sír ha itthon hagyom?

8 hetesen hoztam el, most 12 hetes. amint kilépek az ajtón sír. de van egy kis helye, csak akkor sír ha ott van. ha szabadon a házban, akkor általában csendben van. de nem merem kiengedni a lakásba, hiszen szétrág mindent, lepisili a sz?nyeget......

Legjobb válasz: még pici és azért sír :), nekünk is sírt a kutyusunk amíg pici volt, nem szeretett egyedül lenni

még pici és azért sír :) , nekünk is sírt a kutyusunk amíg pici volt, nem szeretett egyedül lenni
hányszor viszed le egy nap? mert ha 1x 2 órát az nem elég. 3x kell levinni. (bocsi ha 3x viszed csak nem írtad le.)
Kezdd el apró lépésekben szoktatni ahhoz, hogy hazamész mindig. Menj ki, várj pár percet, menj vissza. Folyamatosan növeld az idõt.

Mit csináljak a 3 éves fiammal?

tisztában vagyok vele,hogy a gyerekemet megviseli az ami történik körülötte,de mégsem tudom mihez kezdjek vele!

Legjobb válasz: szia,köszönöm... igen,ijjesztö,már gondoltam rá,de még nem mertem elvinni!

A kérdező hozzászólása: szia, köszönöm... igen, ijjesztö, már gondoltam rá, de még nem mertem elvinni!
Szia, lehet hogy elõszõr ijesztõen hangzik, de szerintem vidd el egy gyermekpszichológushoz. Sok olyan dolog történt vele amit nem igazán ért még úgy ahogy kellene, és nem igazán tudja feldolgozni. Ebben egy pszichológus tudna segíteni neki is, és neked is hogy hogyan segíthetnél neki.
Szerintem is kérd szakember segítségét. Remélem, hamar rendezõdik minden :)
Elsõ vagyok, szerintem szedd össze a bátorságod és az erõdet. Vesziteni valód nincsen vele. Mondom neked is segíthet kezelni a problémát, és a továbbiakban átsegíteni a fiadat a dolgokon. Õ még nem érti úgy meg a történteket, és egyedül nem tudja feldolgozni. Neked is meg kell tanulnod hogy hogyan segíthetsz neki ebben. A pszichológus neked is tanácsot tud adni. Szakszerût. Mert sajnos mi mondatunk bármit, de hogy mi zajlik a fiadnak a kis lelkében azt nemhogy mi, de szerintem még õ maga sem tudja. Remélem rendezõdnek a dolgok. Kitartás!

Mit csináljak a 3 hónapos kis csivavámmal, hogy ne rágja a tapétát?

Legjobb válasz: Ha jól tudom lehet kapni borzasztó ízû kutyarisztó spayket, én megpróbálnám azt a részt amit elér befújni.

Ha jól tudom lehet kapni borzasztó ízû kutyarisztó spayket, én megpróbálnám azt a részt amit elér befújni.
Hogy mit csinálj? Vigyázz rá nagyon, ha kell tapétátlanítsd a lakást!!! Az én pöttömöm így halt meg. Leszedte a tapétát, az felragadt a szájában és a torkára. Szegénynek szörnyû halála volt, nem kívánom senkinek. Amúgy azt is ajánlották, hogy borssal kell bekenni a falat. Bár nálunk nem vált be. Tehát óvatosan!!

Mit csináljak a 3 éves gyerekemmel, aki egyáltalán nem hajlandó gyümölcsöt enni? Csak a következõ módon: leturmixolom és teszek bele vaníliás rizspépet. Mint a pici babáknak.

Nagy harcokat vívok vele: szépen felszeletelem a mesefigurás tányérjára, kérlelem, könyörgöm neki, de nem eszi meg.

Legjobb válasz: Vaníliás rizspép = a boltokban kapható tejpép (Milupa, Nestlé, Babylove, Babydream). Csak én hívom rizspépnek.

A kérdező hozzászólása: Vaníliás rizspép = a boltokban kapható tejpép (Milupa, Nestlé, Babylove, Babydream). Csak én hívom rizspépnek.
Nyolcassal egyetértek, de még hozzáteszem: az almát vékony szeletekre vágtam, ezek voltak a holdacskák. Szépen kiraktam a tányérra, talán ha 1/4 almányi volt egy adag, és megkérdeztem, ki kér holdat. Így sikerült az alma, a körte hasonlóan. Banán karikákra, de azonnal, mert ha már elszínezõdött, nem kellett. Szilva, szõlõ csak "dekoráció"-ként. (szilva gerezd száj, szõlõ a két szem, a mosolygó elfogyott....) Szóval semmi erõltetés vagy rábeszélés, nekem így jött be.
Ha szereti a gyümölcsös pépet, miért ne ehetné uzsira, vagy tízóraira gyümölccsel? Ha így szereti akkor így add neki. A zöldségfélékkel hogy áll? Nekem a háziorvos azt mondta, hogy vagy zöldséget, vagy gyümölcsöt egyen, akkor nem lesz gond. Erõltetni nem szabad. Viszont beülhetsz (akár a szobába tv elé vagy olvasás közben) egy tál tisztított, szeletelt gyümölccsel az öledben, jóízûen eszegetve, nasizva. A kíváncsiság elõbb utóbb odahajtja. S mert a szomszéd kertje mindig zöldebb...
Tukmálás, könyörgés leállítása az elsõ- "Egyétek elõtte jóízûen, de õt nem kínálva, ha akar, majd kér." Ez jó és bevált ötlet! Ne is nagyon nézzetek rá, beszélgessetek, vidáman közben- 2-3 alkalom után biztos siker!
Szerintem sem akkora tragédia ez, így legalább megeszi. Ha nem mûködik a figyelem elterelés sem (ahogyan egy elõzõ válaszoló is írta), akkor add úgy ahogyan szereti. Még így is jobb mintha egyáltalán nem enne. Majd kinövi. Sok gyerek meg egyáltalán nem eszik meg dolgokat. Szerintem ez ilyen "túlélési" praktika, mindenkinél van ilyen, vagy hasonló. Ha nem pont evésben, akkor alvásban, vagy bármi másban. A kisgyerekek általában nem mûködnek a nagykönyv szerint.
Harcolni meg könyörögni teljesen fölösleges, nem õ az egyetlen ilyen gyerek. Nyugodtan add a rizspéppel, ne a pénztáros legyen a szempont. Egyétek elõtte jóízúen, de õt nem kínálva, ha akar, majd kér. Változnak a gyerekek, nem marad ez mindig így. Tablettában adál neki addig vitamint.
Tereld el figyelmét (hogy ne az evésre koncentráljon) játékkal agy közös tv nézéssel, ahol közben te kommentálod a látottakat és közben falatonként add a szájába, mintegy mellékesen. Az én 6 éves unokám még mindig ilyen, hogy õ nem szereti a barackot, aztán miközben nézzük valamelyik gyermetegséget, lassanként mégis "egész jó".
A kérdező hozzászólása: Komolyan? Egy ismerõs pénztáros el volt szörnyülködve, hogy egy 3 évesnek már túlzás tejpépet venni! Én meg csak ott magyarázkodtam, hogy miért is kell...
az enyem is csak igy eszi meg :) nem aggodom miatta :)
Az enyém sem eszi meg 3 éve. Semmi gyümölcsöt zöldséget nyersen. Ez van, majd ha nagy lesz, rájön hogy finom.
Szerintem a te hibád. Gondolom , amikor kisebb volt így szoktattad. Bizony a gyermek nehezen mond le a legtöbb csecsemõkori szokásról. Mesefigurákkal meg könyörgéssel nem lehet leszoktatni a turmixolt vaniliás rizspéppel kevert gyümölcsrõl.Türelem ha nagyobb lesz legtöbbször magától megoldódódnak az ilyen problémák, de visszatérni nem kell és könyörögni még kevésbé.
szivd le.
anál szex , vagy sima szex ha nem utálja vagy... orális szex , nos ha nem szexre gondolsz akkor nem tudom én milyen filmet szeret ö vagy te de ameddig tanulsz addig tudna keresni valami jó filmet amit majd ketten este megnéztek
Õ dolgozik napközben? Vagy egész nap ott fog ülni melletted, amíg tanulsz? Mert akkor lehet hogy át kellene gondolni, hogy menjen-e egyáltalán, ennek így nincs sok értelme. Vagy menjen át esténként. Nettel, filmezéssel vagy olvasással tudja egyébként lekötni magát.
A kérdező hozzászólása: Nem dolgozik, vagyis azt fogja nézni, ahogy tanulok :/ De csak most van rá valamennyi idõm, mert a szobatársam egy hétre hazamegy, én meg már egy hete nem találkoztam a barátommal.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!