Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, 2.5 éves (46 db)

Mit csináljak 2, 5 éves kisfiammal?

az a helyzet,h egész nap a fütyijével szórakozik,ami nem baj persze,de az már baj,h a makk alatt teljesen piros,néha már vörös.Tudom,h ez tök természetes,hiszen megismeri a testét,de hogy 20-30 percenként eltűnik a szobába és elkezd vele szórakozni szerintem nem egészséges.vagy igen?ez megy már 2 hónapja...attól félek,h ki fogják nevetni az oviban.

Legjobb válasz: Lehet hogy csak száraz a bõre azon a területen és olyan csiklandósan viszket neki. Vagy esetleg valami gomba. Kendd be canestennel. Ha nem gomba, akkor sem árt, ha meg ilyen jellegû probléma, meggyógyul tõle. Komolyan! Az én kisfiamnak csak felhúzták a bõrt rajt, és utána kellett kenegetnem, de ha azóta bármikor ilyet tapasztalok, mint te,hogy húzkodja, 1-2 napig bekenem neki a kis makkját, ráhúzom a bõrt és elhagyja ezt. Próbáld ki nyugodtan!

Lehet hogy csak száraz a bõre azon a területen és olyan csiklandósan viszket neki. Vagy esetleg valami gomba. Kendd be canestennel. Ha nem gomba, akkor sem árt, ha meg ilyen jellegû probléma, meggyógyul tõle. Komolyan! Az én kisfiamnak csak felhúzták a bõrt rajt, és utána kellett kenegetnem, de ha azóta bármikor ilyet tapasztalok, mint te, hogy húzkodja, 1-2 napig bekenem neki a kis makkját, ráhúzom a bõrt és elhagyja ezt. Próbáld ki nyugodtan!
Háááát, nálunk nincs ilyesmi. Csak ha nagyon elbambul álmosan a tv elõtt, de akkor sem feltétenül áll neki. Oviban le lesz kötve, ott biztos elhagyja. Próbáld meg esetleg te is jobban lekötni a figyelmét.
A kérdező hozzászólása: hát, itt a kistesó, körülötte van mindig, pátyolgatja, gondoskodna róla, tesz-vesz, elfoglalja magát, játszik ezzel szerintem nincs gond, nem látom hogy unatkozna, de ez a canestenes megoldást ki fogom próbálni!!ez eszembe sem jutott!!
Bizonyos szinten nagyon is természetes, de azért nem naphosszat. Nem unatkozik? Ha ezt látod, próbáld lekötni (a kezét és a gondolatait), játszani vele, bevonni abba, amit csinálsz, vagy elvinni sétálni, játszóra...

Mit csináljak 2, 5 éves kisfiammal? Minden délután, mikor a nagytestvérért megyünk az oviba, lehetőség van, hogy ő is játsszon az ovisok udvarán. Mikor hazaindulnánk, nem hajlandó jönni, dühkitörése van, most már gyakorlatilag minden nap.

A nagyobbik gyerekünk ezt nem csinálta,teljesen tehetetlen vagyok, a többi szülő szájtátva, rosszallóan néz, hogy mennyire tombol a gyerek minden délután.Általában az a vége, hogy ölbe kapom, ő ordít, időnként üt is engem és kisétálunk az oviból. Kérnénk valami jó tanácsot, mert a helyzet most már tarthatatlan!!!

Legjobb válasz: Még annyi, hogy nem verjük egyik gyereket sem, tehát az szóba sem jön.

A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy nem verjük egyik gyereket sem, tehát az szóba sem jön.
akkor még az elõtt menjetek be a játszóra, hogy a nagyért mentek. a kicsi kitombolja magát és már lefárad, megkapja amit szeretne és könnyebben kötélnek áll :)
Próbáltad már, hogy ha nem akar elindulni hazafelé, akkor a nagyobb tesóval szépen hangosan elköszöntök tõle, hátatfordítotok és elindultok nélküle?? Szerintem megszeppenne és futna utánatok. Az én fiam is 2, 5 éves, és ha valahonnan nem akaródzik elindulnia, pedig már indulnánk, akkor elköszönök tõle, és elindulok. Legkésõbb 20másodperc és szalad utánam kiabálva hogy anyaaaa jövöööök!
Én azt nem értem, ha az ovi udvarán van idõtök játszani, akkor hazafele menet beugrani a játszótérre miért nincs idõtök? Nem kell hazamenni, hanem egybõl a játszótérre, és pont ugyanannyit ott lenni, mint amennyit az ovi udvarán lennétek. Kezelni nem nagyon fogod tudni ezeket a hisztiket, mivel pont ebben a korban van. Ergo vagy elkerülöd, vagy továbbra is hisztizni fog. Amit tehetsz, hogy lelkileg készíted õt, hogy kisfiam csak fél órát maradunk, kisfiam 5 perc múlva indulunk, kisfiam még egyet csúszol és indulunk, kisfiam most indulunk, mondom most indulunk, aztán megfogod és elindultok, nincs apelláta. Mást nem tehetsz.
A kérdező hozzászólása: Még annyi, hogy nem elkerülni szeretném a hisztiket, hanem kezelni. Szerintem nem jó az, hogy megpróbáljuk elkerülni - a játszótérre menéssel..amit ráaádsul én este már nem tudokmegoldani különbözõ okokból. Más helyzetben, más környezetben úgyis elõjönne ismét. Ezért kértem tanácsot, ötletet. De azért köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 1/2 5-kor 1-2 órára nincs módunk sajnos már játszótérre menni..jó, hogy másoknak erre van ideje, nekem nincs. Az utolsó válaszolónak írom, hogy nálunk az oviban megengedett, hogy a testvérek az ovi játszóterén legyenek, sõt a mi esetünkben, mivel a kistestvér is ovis lesz õsztõl, kifejezetten ajánlják az óvónõk, hogy a gyerek szokja a környezetet. Minden ovi más.
Szia! Nem szabadna engedned hogy játszhasson az ovi udvarán a játékokkal, hiszen ez nem az õ játszótere, az az ovisoké. Nálunk külön kérték hogy ha visszük el a gyerekeket az oviból, akkor ne játszanak az udvaron (max egy csúszdázás, de nem órákig még), mert akkor "felrúgják" a szabályokat, mert az ovi udvar egyik fele a miniseké és a kiscsoportosoké (nekik való játékokkal), a másik fele a középsõsöké és a nagycsoportosoké (szintén nekik való játékokkal) és ha hagyjuk hogy össze vissza játszadozzanak, akkor majd az oviban nem értik meg hogy most miért nem játszhatnak a kicsik a nagyobbak játékaival stb. Ahogy a többiek is írták, menjetek játszótérre utána egy kicsit. Kitartást és ne foglalkozz azzal ki hogy néz rátok a "tombolás" miatt!
így van ahogy a 2. válaszoló is írta. azért ha belegondolsz jogos a hiszti. megengeded, hogy játsszon az udvaron, de ne játsszon az udvaron mert mentek haza. ez kicsit ellentmondásos. kell már neki a gyerek társaság, kapjátok fel a nagyot és irány a játszótér ahol azért 1-2 órát legyetek :)
Ne menjetek az udvarra. Hozzátok el a nagytesót, aztán menjetek együtt játszótérre. Így elkerülheted a hisztiket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Sajnos én nem vagyok az az anyauka aki egész a nap a játszótéren tudna pletykázni. Ovi elõtt alszik a ksifiam, így csak az ovi játszótere marad, ami idõkorlátos. Próbáltuk az elköszönést is a nagyobbal persze, az sem használ, hát majd megoldjuk egyedül, azt gondoltam talán van itt vki, aki taapsztalt már hasonlót és nem egész nap a játszótéren lóg a gyerekével. Irigylem akinek ennyi ideje van..:) )))

Mit csináljak 2.5 éves étvágytalan kisfiammal?

Sose volt tulságosan jó étvágyú a gyerek de most 1-2 hete nem akar enni semmi f?tételt meg kenyér félét sem igazán.Eszik egy pár falatot és nem eszik tovább inkább kiköpi.Szinte csak sós kekszet,ropit nameg persze édességet eszik.Beteg is volt de már el?tte is étvágytalan volt.Tudtok valamit ajánlani?

Legjobb válasz: Nasit ne adj neki, csak ha rendesen evett elõtte a fõétkezésnél. Egyébként pedig hagyd, minden gyereknek vannak ilyen idõszakai, amikor minden érdekesebb, mint a kaja. De azt tényleg ne engedd, hogy csokival tömje tele magát.

Nasit ne adj neki, csak ha rendesen evett elõtte a fõétkezésnél. Egyébként pedig hagyd, minden gyereknek vannak ilyen idõszakai, amikor minden érdekesebb, mint a kaja. De azt tényleg ne engedd, hogy csokival tömje tele magát.
édesség drasztikus lecsökkentése..az veszi el az étvágyát. Vitacolan szirupot lehet neki adni, az étvágyjavító. Kicsit tedd színesebbé az ételét: pl a kenyérre lehet zöldségbõl szemet, szájat "rajzolni", ha felvágottas kenyeret kap, vagy pici kecsapot nyomni "szemeknek", meg egy mosolygós szájat:-) egy próbát megér!
Az én fiamnak is volt most egy ilyen idõszaka, õ is 2, 5 éves, bár õ a nasit sem kívánta, csak mindig kakaózott volna. Hagyni kell, persze nem szabad annyi édességet adni neki, de szerintem ilyen picik még érzik, hogy mire van szükségük. Ne aggódj, vissza fog állni magától!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Nem jól értelmeztétek mert sajna én sem fogalmaztam túl jól mert nem eszik sok édességet csak szeretne!!!Persze kap aszt is de szerintem napi pl.1csoki+rudi vagy fruti+ csoki nme sok. Mégegyszer köszi a válaszokat, a szirupot biztos megpróbálom.Ha esetleg tudtok még ilyen vitamin pótló , vagy étvágysegítõ készítményekrõl amik nektek beváltak szivesen veszem a javaslataitokat!
Szia! Nálunk a Béres csepp vált be, mióta szedi nagyon jó étvágya lett, valamint még beteg sem volt, én nagyon ajánlom.


Anyukák! Mit csináljak 2, 5 éves kisfiam bőrével? (Poloskacsípés)

Most költöztünk új albérletbe,és úgy fest,hogy van poloskánk.Minket,feln?tteket nem csíp,de a kisfiunkat NAGYON DURVÁN!!!Annyira,hogy már szégyellek kimenni vele az utcára!!Persze,nem Õt szégyellem,hanem azt,hogy most már szemmel látható,hogy valami nem stimmel nálunk...

Legjobb válasz: Megmutatod pl. a háziorvosnak, addig is adhatsz neki kalciumot, én cinkes rázókeverékkel is be szoktam kenni a gyerekeim csípését.

Megmutatod pl. a háziorvosnak, addig is adhatsz neki kalciumot, én cinkes rázókeverékkel is be szoktam kenni a gyerekeim csípését.

Mit csináljak 2, 5 éves kisfiammal?

Kb. 2 hete reggelente és naponta többször is itthon simogatja a kukacát. Nagyon tetszik neki, ha "megkeményedik". Tiltani nem akarom, de néha már zavaró nekem is. Szerencsére másnál még nem csinálta.

Legjobb válasz: Ne vedd észre. :) Ha nagyon feltûnõen csinálja, mondhatod neki, hogy szabad ismerkedni vele, de ez nem tartozik másra, inkább a szobájában játsszon.

Ne vedd észre. :) Ha nagyon feltûnõen csinálja, mondhatod neki, hogy szabad ismerkedni vele, de ez nem tartozik másra, inkább a szobájában játsszon.
Tényleg, nem szabad észre venni, mert minél jobban foglalkozol vele, annál jobban csinálja! :)

Van egy 2, 5 éves kisfiam 2 éves korában szépen szólt hogy pisilnie kakilnia kell de most 2 hónapja egyfolytában bepisil csak kakilni ül a bilire. Nem tudom miért és hiába mondom neki hogy szóljon nem szól. Tudnátok tanácsot adni mit csináljak?

Legjobb válasz: Mivel a 2 éves gyerek többnyire nem érett a szobatisztaságra, ezért korán kezdted! Pedig hányszor elmondják, hogy felesleges biliztetni, mert ha érett, akkor 3-4!! nap alatt szobatiszta lesz a gyerek, de ha erõltetik korán, akkor úgy járnak, mint Te!

Mivel a 2 éves gyerek többnyire nem érett a szobatisztaságra, ezért korán kezdted! Pedig hányszor elmondják, hogy felesleges biliztetni, mert ha érett, akkor 3-4!! nap alatt szobatiszta lesz a gyerek, de ha erõltetik korán, akkor úgy járnak, mint Te!
A kérdező hozzászólása: Szia! Barátnõm kisfiától látta hogy bilibe pisil és õ akart saját magától bilibe pisilni egyáltalán nem erõltettem ezért nem értem most miért pisil be
Az én fiam is 25 hónaposan lett szobatiszta. Semmit sem erõltettem. Most 28 hónapos és egyedül elmegy wc-re ha pisilnie kell v. kakilni. Úgyhogy szerintem semmit sem rontott el a kérdezõ. Nálunk volt egy hasonló idõszak, amikor a Húga megszületett. Akkor néhány hétre visszaesett, de azóta megint minden ok. Nálatok nem történt valami nagyobb horderejû dolog az életében?

Mit csináljak a 2, 5 éves fiammal egy ideje egésznap rajtam van, mint aki hozzám lenne ragadva? Ha jobbra lépek jobbra jön szoval olyan szinten. Ez normális?

semmit nem tudok csinálni,árnyékként követ,ha nincs kedve követni akkor bennt ül a szobájába és üvölt,akár hosszú ideig is,és mondja hogy anya ebbe,mármint hozzá a szobába.ha kijön a konyhába nem játszik,hiába hoz játékot,szaggatja a nadrágomat,h menjek vele a szobába.ezt mért csinálhatja?már ez kicsait aggaszt,és idegesit.

Legjobb válasz: A barátnõm kisfia dettó ezt csinálja most. Talán a korral jár. Õ is 2,5 éves.

A barátnõm kisfia dettó ezt csinálja most. Talán a korral jár. Õ is 2, 5 éves.
A kérdező hozzászólása: hát nem hiszem, hogy a korral jár, én nem ismerek ilyet rajtunk kivül.és ez már nagyon idegesitö, szeretem öt , imádom de ez sok, hoyg 1 percem sem legyen, 1 mozdulatot se tehetek nélküle, és félek, hogy ez késöbb komoly problémát szülhet.hogy lesz igy önálló?
Hát van benne valami. Igazad lehet. Amit én tudok, vagyis csak megfigyeltem a barátnõmön és kisfián: -a barátnõm SEHOL nem hajlandó otthagyni 1óránál tovább. Még a nagyinál sem. -ha a kicsi rossz, "megfenyegeti", hogy elviszi pl.keresztanyuhoz, nagyihoz és otthagyja. Ilyenek, ehhez hasonlóak veletek nem történtek? Mert szerintem ilyenekre simán reagálhat így egy gyerek.
A kérdező hozzászólása: nem történt ilyen mert nincs is kihez vinnem.sajnos 1 honapja halt meg a párom anyukája, ö néhe szokott rá vigyázni, de szerették egymást ott elvolt.én anyám meg cseszik rá, ugyhogy mi egésznap eggyütt vagyunk.ja meg az apuka is amikor hazajön munkábol.
2.5 éves gyerek miért legyen önálló? Olvass utána ennek a korszaknak mert itt csak hülye tanácsokat kaphatsz. Te Jó ég 3.micsoda barátnõd van! Te pedig légy türelmes a gyerekedhez, szeresd és meglátod minden rendben lesz.
A második év közepére erõsödik benne az elválástól való félelem, álltalános állapot idõvel elmúlik addig kitartás.

A nagyobbik fiam 2, 5 éves. Amit észre vettem nála az az, hogy nagyon akaratos és szinte "zsarnokoskodik", követelődzik. Mit csináljak? Hogy kezeljem ezt a fajta magatartást?

Legjobb válasz: Akkor egy cipõben járunk. Sok jó tanácsot még én sem tudok mondani, de úgy gondoltam megírom, hogy nem vagy egyedül ebbe a helyzetben. Nekem a kislányom 2,5 éves és rettentõen akaratos, hisztis. Állítólag ez a dac korszak. Nem tudom, a fiamnál (6,5éves)ez kimaradt, de a lány az csinálja helyette is. A lényeg az, hogy ha hisztizik valamiért ne tedd meg, csak akkor ha már megnyugodott. (Persze ha, olyan dolog hogy megteheted.)Hiszti közben soha! Úgy veszem ki az írásodból, hogy van kisebb gyerek, és akkor kicsi a korkülönbség köztük, és bizony a testvérféltékenység is kihozhat ilyen viselkedést. Próbáld meg, hogy néha csak a naggyal menj el valahova,és sokat beszélgess, játsszál vele, ha tudod a picit kire hagyni addig. A barátnõm gyerekénél bevált.

Akkor egy cipõben járunk. Sok jó tanácsot még én sem tudok mondani, de úgy gondoltam megírom, hogy nem vagy egyedül ebbe a helyzetben. Nekem a kislányom 2, 5 éves és rettentõen akaratos, hisztis. Állítólag ez a dac korszak. Nem tudom, a fiamnál (6, 5éves)ez kimaradt, de a lány az csinálja helyette is. A lényeg az, hogy ha hisztizik valamiért ne tedd meg, csak akkor ha már megnyugodott. (Persze ha, olyan dolog hogy megteheted.)Hiszti közben soha! Úgy veszem ki az írásodból, hogy van kisebb gyerek, és akkor kicsi a korkülönbség köztük, és bizony a testvérféltékenység is kihozhat ilyen viselkedést. Próbáld meg, hogy néha csak a naggyal menj el valahova, és sokat beszélgess, játsszál vele, ha tudod a picit kire hagyni addig. A barátnõm gyerekénél bevált.
Minden bizonnyal testvéri féltékenységrõl van szó, párosulva a dackorszakkal. Kezd lassan kifejlõdni a személyisége, most próbálkozik, és csak rajtad áll, meddig engeded el. Éreztesd vele, hogy mennyire fontos neked, beszélj neki arról, hogy az idõdet meg kell osztanod kettejük között, de ez nem jelenti azt, hogy ezután kevesebb figyelmet, vagy szeretetet fog kapni. Próbáld rávenni, hogy együtt gondozzátok a babát, akkor talán nem fogja úgy érezni, hogy valaki elvette tõle a mamáját, közös szórakozással, sétával, játékkal mindkettõ számithat a figyelmedre. Amikor viszont szófogadatlan, vagy hisztis, büntesd meg, nevezz ki egy helyet, ami a büntetõ hely lesz, egy szék, egy kis darabka szõnyeg, vagy bármi, és a korának megfelelõen percekben mérd a büntetést. A Viasaton néhány hete megy egy sorozat, a Dada, kitûnõ nevelési tanácsokat ad, könyve is megjelent, de mivel angol a sorozat, sajnos nem tudom, hogy nálunk is beszerezhetõ- e.

2, 5 éves gyerekem nem akar önállóan kanállal enni. Mit csináljak?

Ha olyanja van, hozzáfog, mert tud kanalazni, de hamar ráun. Ha én adom/adnám neki, simán megeszi az ennivalót. Ill. ilyenkor is nagyon kényelmes, egy-egy ebéd 45 percig is eltart. Vagy tovább, ha nem én fogom meg a kanalat, hanem várok, és közben folyton mondogatom, hogy tedd a szádba az ennivalót.

Legjobb válasz: Az oviban az evési idõ korlátozott, tehát hamar rá fog jönni, hogy ha enni akar, akkor iparkodnia kell, meg talán az is segíti majd, ha látja a többi "gyorsan evõ" társát. Csak hát addig még van egy kis idõ... :o) Én azt szoktam csinálni, ha nagyon totojázik a lányom (bármivel, õ evéssel csak ritkán szokott), hogy beállítom az órát, és amikor csöng, akkor abba kell hagyni amit csinált... Azt is megmondom hozzá mindig, hogy hány perce van. Nem mintha ezt már pontosan tudná, de bízom benne hogy így elõbb utóbb kialakul az idõérzéke. Hát nem tudom beválik-e nálatok, de egy próbát talán megér.

Az oviban az evési idõ korlátozott, tehát hamar rá fog jönni, hogy ha enni akar, akkor iparkodnia kell, meg talán az is segíti majd, ha látja a többi "gyorsan evõ" társát. Csak hát addig még van egy kis idõ... :o) Én azt szoktam csinálni, ha nagyon totojázik a lányom (bármivel, õ evéssel csak ritkán szokott), hogy beállítom az órát, és amikor csöng, akkor abba kell hagyni amit csinált... Azt is megmondom hozzá mindig, hogy hány perce van. Nem mintha ezt már pontosan tudná, de bízom benne hogy így elõbb utóbb kialakul az idõérzéke. Hát nem tudom beválik-e nálatok, de egy próbát talán megér.
Mintha az én kisfiamról írnál.... Õ is ugyanilyen, ha nagy nehezen eszik is egyedül, 5 perc múlva már más fontosabb dolga van. Ezért gyakran én kanalazom be neki, hogy legalább egyen valamit. A nõvérem meg mindig prédikál, hogy az õ nem etette már ilyen korában a gyerekét, és hogy én vagyok a béna anya, hogy nem tanítottam meg egyedül enni.
Az én lányom dettó ezt csinálja, szintén 2, 5 éves! Én nem tudok vele mit kezdeni, mert a vége mindig kiabálás veszekedés, sírás! Ha már látom, hogy nem eszik, etetem én, de ha már akkor is elszaladgál az asztaltól, vagy csak szórakozik a kajával én nem hagyom tovább enni, gondolom akkor már nem éhes! Én is abban bízom, hogy az oviban majd látja a többi gyerektõl és eszik rendesen!
mi még csak 20 hónaposak vagyunk, és villával nagyon szépen eszik de a kanálból a folyós mindig kiömlik igy hamar feladja.Szerintem ez is olyan mint a szobatisztaság, ha erõlteti az ember annál rosszabb.nálunk itt van a közelbe egy magán bölcsi, oda fogom majd hetente 2 szer pár órára elvinni a fiam, hogy szokja a közösségi dolgokat, az evést, a játszást, a kézmosást.Nem is olyan drága, de 30 gyerekkel az ovodába nem tudnak egyénileg mindenkivel foglalkozni.esetleg egy ilyet te is ki próbálhatnál.
Lehet, hogy elkényeztetem a keresztfiamat? 2, 5 éves, s csak ritkán szokott magától enni (nálunk). (Otthon nem tudom hogy van) Ügyesen kanalazza a levest is, kis segítség kell néha. A probléma ott van, hogy pl: a múltkor is csak a répát ette ki a levesbõl és a levet, a hús, krumpli, tészta ott maradt. De azért már egész ügyes. Viszont amiatt szoktam gyakrabban én adni neki kanállal a dolgokat, mert pl.: a joghurtot mind magára csurgatná. (de lehet, hogy nem, csak így gyorsabb és egyszerûbb - számomra) Szerintem ne korlátozd idõben, mert az lesz a vége, hogy folyton éhes lesz. (Persze az se jó, ha egész nap eszik) Majd rájön õ is, hogyan kell. Inkább fogd a kezét, segítsd az evést. S akkor hamarabb megtanulja.
Az én kisfiam is ilyen. Ha eléteszem a tányérat és a kanalat max. 2-3 kanállal ügyesen beteszi a szájába az ételt, ahogy kell, aztán megunja és elkezdi kavargatni és kanállal kitolni az asztalra vagy a padlóra. Vagy beveszi a szájába és az asztalra köpi. Ezután jó esetben tõlem elfogadja és megeszi, rosszabb esetben már csak azért sem! El vagyok keseredve én is, félek, hogy mi lesz az óvodában. Nem segít az sem, ha együtt eszünk. Mint azt egy korábbi válaszoló is írta- közel hozzánk van két családi napközi is és ide szeretném majd egy héten egy-két alkalommal elvinni csak pár órára, hogy szokja a közösséget, illetve lássa és talán utánozza, hogy a kortársai hogyan étkeznek. Egyébként engem is mindenki azzal biztat, hogy majd az óvodában menni fog.

2.5 éves lányomnak nagyon fáj, amikor kakál. És van úgy hogy napokig nincs széklete. Mit csináljak?

Nem tudom mitévõ legyek. Kezdetben kapott Lavolac szirupot, de nem sokáig volt eredményes. Talán az elsõ nap használt. Soha nem volt hasfájós. Egyetlen nõi rokonom, nagymamám õ azt mondta adjak neki tamarin lekvárt. Mit gondoltok mit tegyek?

Legjobb válasz: Most olvastam, hogy 12 éves kor alatt a tanarin lekvár sem javasolt.

A kérdező hozzászólása: Most olvastam, hogy 12 éves kor alatt a tanarin lekvár sem javasolt.
Szilvalekvár, rostos gyümölcslevek, rengeteg folyadék segít, illetve mielõtt kakil, krémezd be a popsiját, hogy könnyebben kicsusszanjon a cucc.
akkor nem jól táplálkozik. meg kell változtatni, sok zöldség és gyümölcs, napi min. 1l folyadék + leves, semmi nasi, csoki, kuki, kevés kenyér, krumpli
Sok folyadék és rost.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!