Találatok a következő kifejezésre: Mit csináljak, 2 hetes (39 db)

Szerintetek mit csináljak? 10 hetes babám szomjas a melegben. Anyatejes, a hasfájása miatt Mecsek teát kapott. A sima forralt vizet nem issza, cukros vizet nem akarok neki adni. Arra gondoltunk, hogy 1 deci forralt vízbe belenyomjuk 1-2 meggy levét.

A babateát nem szeretnénk neki tartósan adni. A hasfájása már múlóban van, az utóbbi két napban nagyon híg lett a széklete. A meggy saját, nem volt sosem permetezve és most az érik. Barackot biztosan nem adnánk, de almánk még nincs. Volt valaki hasonló helyzetben? Illetve hogy lehet "megszerettetni" egy ekkora babával a sima vizet? Aggódok, hogy nem kap elég folyadékot, napjában 6-7 alkalommal eszik, de két evés között láthatóan igényli a folyadékot. Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: ha ugyanarra a cicire rakod vissza, akkor nem lehet gond (legalábbis ha kér 2 órán belül, és elõzõleg nem szívja ki, csak a vizesebb elejét). Nálunk szerencsére hûvös a lakás, a múltkori kánikulában is csak 26 fok volt benn végül, az én picim nem kért gyakrabban, kinn meg nem voltunk, csak este

ha ugyanarra a cicire rakod vissza, akkor nem lehet gond (legalábbis ha kér 2 órán belül, és elõzõleg nem szívja ki, csak a vizesebb elejét). Nálunk szerencsére hûvös a lakás, a múltkori kánikulában is csak 26 fok volt benn végül, az én picim nem kért gyakrabban, kinn meg nem voltunk, csak este
3 hónapos volt a gyerekem mikor bejött a nagy meleg/kánikula és 30-50 percenként cicizni akart hát kapott cicizett vagy 3-5 percet és elég is volt neki -- gondolom ekkor csak "ivott" egy kicsit :-) kb minden 3-4-ik cicizés volt rendes vagyis mikor jól is lakott akkor 20 percig is cicizett és elaludt utána -- ekkor "evett" szal tedd mellre amikor csak kéri, nem hiszem h tea vagy más kellene neki a sima vizet meg majd megszereti mikor már vegyesen táplálod
Miért nem szoptatod meg, ha szomjas? Úgyis csak az elejét fogja kiszívni, ha valóban csak inni akar. Mindkét mellbõl adj neki, akkor épp csak a szomjoltó elõtejet szopja csak ki.
Ha szomjas, szoptasd meg. Azért nem fogadja el a vizet, mert nincs rá szüksége. 10 hetes babának ne adj még meggylét. (Se teát) Biztos nagyon finom, fagyaszd le, aztán ha hozzátáplálod, adhatsz neki majd. Nekem épp tavaly volt ennyi idõs a babám, a legnagyobb kánikulában is elég volt a tej neki.
Igen, tedd minél gyakrabban cicire, elvileg 6 hónapos korig elég neki az anyatej enni és inni is. Én nem adtam a lányomnak semmit, csak szopizott, nem panaszkodott, de amúgy sem fogadott el semmi mást. Szoptasd úgy félóránként, kínáld gyakrabban. A tejelválasztásodnak is jót tesz.
Próbáltad már hogy te többet iszol, több vizet veszel magadhoz? És akkor a tej is lehet hogy jobban hidratálná melegben. Többféle vizet is ki lehetne próbálni. Csapvíz és ásványvíz helyett forrásvizet, vagy jó minõségû víztisztítóval szûrt vizet. És lehet hogy kipróbálhatnád hogy több salátát eszel, ugyanis a nyersek tudják legjobban átkonvertálni a tiszta folyadékot, akár tejen keresztül.
Csatlakozom az elõzõekhez: ne adj neki semmilyen gyümölcsöt, még pici hozzá és szerintem teát se. Ha sír, szoptasd meg. Ha vigasztalan egy hosszú szopi után is és 30 fok felett van a lakásban, kiskanálból vagy pohárból forralt víz (lehet, a cumival van gondja, de jobb is, ha nem kap). Az enyém is nyári baba volt, így csináltam. Hasfájásra az Infacol vált be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, ciciztetni fogom. Csak aggódtam, hogy ha nem szívja ki az összes tejet akkor kevesebb fog termelõdni. De mivel senki nem ezt írja, így megnyugodtam :) Ment a zöld kezecske :)

Mit csináljak 2, 5 hetes babámmal, hogy ne aludjon el szopizás közben?

Van, hogy úgy bealszik, hogy sehogy nem bírom felébreszteni, így keveset eszik és ha leteszem, ny?gös lesz, sír. De ha fel-, leteszem szopi közben, eltart több mint 1 órát.

Legjobb válasz: Ezen csak az idõ segít majd. Addíg meg lehet piszkálgatni, felvenni büfiztetni, óránként cicire tenni.

Ezen csak az idõ segít majd. Addíg meg lehet piszkálgatni, felvenni büfiztetni, óránként cicire tenni.
Az én kislányom 2 hetes, nálunk is elfordul, hogy bealszik. Én a fülét szoktam "morzsolgatni", vagy megpróbálom "elvenni" a cicim, és akkor észbe kap. Próbáld kicsit ingerelni. Ha végképp bealszik, akkor tényleg tedd sûrûbben mellre, nem tudsz mást tenni. Kitartást és sok boldogságot!
Sokat nem tudsz vele csinalni. Ahogy no, ugy lesz tobb ereje szopizni, de a szopi mindig is meg fogja ot nyugtatni. Az en fiam 4 honapos, es van, hogy meg most is bealszik a cicin.

Lehet hogy terhes vagyok, és az apjával most már nem vagyok együtt. Mit csináljak? Kb 2 hetes lehetek. Elvetetni nem akarom mert nem lenne szívem hozzá. Akivel most együtt vagyok lehet megértené ezt, de nem tudom. Mit csináljak?

Szüleimnek sem tudom hogy mondjam meg. Szeretném ha megmaradna de lehet ha így lenne akkor egyedül kéne felnevelnem azt meg nem szeretném mert nem olyan a hátterem hogy ez menne. Mit tegyek? Nagyon jó lenne ha tudnátok tanácsokat adni. /18/

Legjobb válasz: tehát 2-3 hete felcsináltak, szakítottatok, majd összejöttél valakivel. szerintem az új pasid nem fog lelkesedni az ötletért

tehát 2-3 hete felcsináltak, szakítottatok, majd összejöttél valakivel. szerintem az új pasid nem fog lelkesedni az ötletért
Mindenképpen meg kell beszélned a szüleiddel és a jelenlegi pároddal is! Egy idõ után úgyis kiderül nem gondolod? Am 2 hét? rem a mostani pasid elõtt történt:S
Én biztos nem mennék bele.... Nem azért mert nem az én gyerekem, hanem mert 2 hete lennék veled + nem kéne gyerek. 23f
18 vagy. lehet, hogy el kellene vetetni, de szerintem inkább add örökbe. akkor nem ölöd meg, és olaszokhoz kerül, akik mindent tudnak neki biztosítani :/
A kérdező hozzászólása: És azt is ki lehet matekolni hogy nehogy azt higyék hogy mástol van, szoval értitek hogy azt higgyék hogy a mostani páromtol van? vagy ezt nem lehet már eltitkolni?
A kérdező hozzászólása: És az gond hogy szedtem közbe fogamzásgátlót?
"Lehet hogy terhes vagyok" Nem kéne elõbb elslattyognod egy boltba, venned egy tesztet, s megbizonyosodnod a dologról, mielõtt még nagyon belemerülnél a tervezgetésbe? Ajánlom!
te hülye vagy? ember kapj már az agyadhoz, ilyen a mesébe sincs. remélem nem vagy terhes. amúgy az a minimum hogy csinálj már egy nyamvadt tesztet!
egyébként a két hetes terhesség meg azt jelenti, hogy épp most fogan meg a gyerek. amikor a menses elmaradásáról beszélünk, az egy négy hetes terhesség már. amit nem értek a sztoriban: te 18 vagy, gondolom a pasid sem sokkal több nálad. 2 hete sem vagytok együtt, hacsak nem aznap jöttél vele össze, mikor lefeküdtél az exeddel is. egy húsz éves gyerek 10 nap együtt járás után miért vállalná más gyerekét? sztem hanyatt-homlok menekülni fog, ha van esze
Volt itt a Gyk-en(is) olyan eset , hogy bánta a lány , hogy fiatalon abortált. És meddõ lett. Mivel szeretnéd a babát, rendszeres kontrollra is járnod kell! Igy nem titkolhatod a terhességet. Az idelyét meg ki leiet matekolni. A barátodnak meg komkrétan tudni kell: -terhes vagy, -megtartod, -és lesz tõled saját gyermeke.
A kérdező hozzászólása: Köszi, hogy segítettél :)
A kérdező hozzászólása: Szedek fogamzásgátlót, és így jött.
végülis te ismered a szüleidet..ebben tanácsot adni nem tudok...de próbáld valahogy egy kis aláfestéssel elõadni: Anyu te mikor szeretnél unokát? Mit szólsz ha azt mondom nagymama lettél??? de azért akkor nem lennék ott az biztos:D
hát legközelebb okosabb leszel, és használod azt az óvszernek nevezett dolgot.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szeret engem, és szerintem is megértené, nagyon fájna ha elveszteném a páromat is és a babát is. Ugy lesz felnevelve hogy õ az apja és õt kell szeretnie. Szüleimnek hogyan mondjam el ezt az egészet?
már hallottam ilyenrõl és a srác annyira szerette h elfogadta h lesz egy baba akit neki kell majd felnevelnie csak annyit kért cserébe h szeretne majd egy sajátot is:D tehát lehet h neked is sikerül és mivel csak 2 hétrõl van szó talán a szüleid nem is sejtenék h mi történt valójában:D
A kérdező hozzászólása: Igen, ez a pasim elõtt történt. És elfogadná szerintetek? Mert ha igen akkor, senkinek nem kéne tudni hogy ki az apja. Csak õ és én tudnánk. Szerintetek így jó lenne?
Add be az új pasidnak, hogy tõle vagy terhes!

Az normális, hogy a 4 hetes kisfiam képes éjszaka 200ml megenni mit csináljak mit lehet ilyenkor tenni amugy félig anyatejes éjszaka kap tápszert és napközbe csak 2 órát bír ki evés nélkül?

Legjobb válasz: Mi a probléma? Ilyen pici babát még igény szerint kell etetni és nem az órát nézni. Ha éjjel éhes, akkor éjjel kell neki adni, ha 2 óránként, akkor 2 óránként. Vagy az a baj, hogy sokat eszik és rövid idõt bír ki? Mekkora baba? Tuti, hogy éhes? Mert ilyenkor sem csak azért sírnak, mert éhesek.

Mi a probléma? Ilyen pici babát még igény szerint kell etetni és nem az órát nézni. Ha éjjel éhes, akkor éjjel kell neki adni, ha 2 óránként, akkor 2 óránként. Vagy az a baj, hogy sokat eszik és rövid idõt bír ki? Mekkora baba? Tuti, hogy éhes? Mert ilyenkor sem csak azért sírnak, mert éhesek.

4 hetes kisfiam 2 óránként szopik de van olyan nap hogy szinte egész nap rajta csüng! A mellem már kisebesedett! Mit csináljak?

kenem bepantennel meg mellbimbóvéd?t is használok de nagyon nehezen gyógyul! van valami jó tanácsotok?

Legjobb válasz: A sok szopitól nem sebesedhet ki a mell!!! A mell a helytelen mellrehelyezés miatt sebesedhet ki. A bimbóvédõ még sokat ront a helyzeten, mert önmagában nem való a sebes mellre. Bimbóvédõ mellett a mellbimbót és a bimbóudvart nem éri elegendõ inger a szoptatás alatt, emiatt csökkenthet a tejtermelés, a baba a bimbóvédõ elhagyása után elutasíthatja a csupasz mellet. A cicidet hagyd csupaszon, kenegesd anyatejjel, és hagyd hogy a baba nyála is rászáradhasson és rendbejön. Az én kisfiam 5 hónapos 2-2,5 óránként szopik nappal, és ha álmos vagy nyûgös akkor 1 órát is cicizik és még soha nem volt kisebesedve a cicim. Mikor szoptatsz használj párnákat, támaszd alá a karodat ahol a kicsi feje van, a hátad mögé lábad alá ahol csak jólesik hogy kényelmes legyen neked. Figyel oda hogy a kicsi száját szinte kitelítse a cicid, szopi közben az ajkai kifelé forduljanak, és ha oldalról bekukucskálsz a szájába akkor a nyelvecskéje kicsit kinyújtva az ínye felett helyezkedik el. Kitartás!!

A sok szopitól nem sebesedhet ki a mell!!! A mell a helytelen mellrehelyezés miatt sebesedhet ki. A bimbóvédõ még sokat ront a helyzeten, mert önmagában nem való a sebes mellre. Bimbóvédõ mellett a mellbimbót és a bimbóudvart nem éri elegendõ inger a szoptatás alatt, emiatt csökkenthet a tejtermelés, a baba a bimbóvédõ elhagyása után elutasíthatja a csupasz mellet. A cicidet hagyd csupaszon, kenegesd anyatejjel, és hagyd hogy a baba nyála is rászáradhasson és rendbejön. Az én kisfiam 5 hónapos 2-2, 5 óránként szopik nappal, és ha álmos vagy nyûgös akkor 1 órát is cicizik és még soha nem volt kisebesedve a cicim. Mikor szoptatsz használj párnákat, támaszd alá a karodat ahol a kicsi feje van, a hátad mögé lábad alá ahol csak jólesik hogy kényelmes legyen neked. Figyel oda hogy a kicsi száját szinte kitelítse a cicid, szopi közben az ajkai kifelé forduljanak, és ha oldalról bekukucskálsz a szájába akkor a nyelvecskéje kicsit kinyújtva az ínye felett helyezkedik el. Kitartás!!
Hát ne hagyd, hogy egész nap rajta csüngjön.próbáld meg lefejni még meggyógyul a melled, ami valószínüleg azért sebes, mert nem jól kapja be a pici.
A kérdező hozzászólása: csak az a baj hogy nem igazán van mellbimbóm! ezért a védõ nélkül nagyon nehezen tudom a szájába adni! köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszodat! sokat segítettél
A kisebesedett mellre nekem leginkább az anyatej és a sok szellõztetés segített. Szerintem ez a legjobb módja a kisebesedett mellbimbónak. Sokszor már én is untam, hogy lecsatolt melltartóval mászkálok a lakásban nappal, de nem volt hiába. Vásároltam szoptatós hálóinget ami a mellnél ki van ágva, egész éjjel szellõzhetett így. Szoptatás vagy fejés után egy kis anyatejet kenj el a mellbimbódon + a szellõztetés csodákra képes. Hanem próbáld a Garmastan-t. Írhatsz neki is, sokat segített nekem is, másoknak is: http://www.nlcafe.hu/szakertoi_oldalak/326621/3/

Mit csináljak a 2 hetes picurral, ha felcseréli a nappalt és az éjszakát?

2 hetes a babám és nappal alszik 3-4 órákat is, hiába ébresztgetem. Éjjel viszont 2 óránként fennt van, és fáj a pocija. És folyamatosan a cicimen lógna, csak úgy tud megnyugodni és visszaaludni. Ennek okán túleszi magát sajnos, és alvás közben bukja vissza, mert büfizni is olyan nehezen tud, hiába tartom 30 perceket is. Már totál ki vagyunk a férjemmel a kialvatlanságtól. Mikor áll be a napirendünk? Mikor lesz könnyebb egy picit? El?re is köszi minden válaszért.

Legjobb válasz: Semmit nem tudsz tenni,kb 5 hetes korában kezdi megkülönböztetni az éjszakát és a nappalt. Akkor majd beáll az alvása. Még kicsi ahhoz, hogy szoktasd. Az anya melege most a legfontosabb és az igény szerinti szoptatás. Kitartás!!

Semmit nem tudsz tenni, kb 5 hetes korában kezdi megkülönböztetni az éjszakát és a nappalt. Akkor majd beáll az alvása. Még kicsi ahhoz, hogy szoktasd. Az anya melege most a legfontosabb és az igény szerinti szoptatás. Kitartás!!
Szia!Az enyém 6 hetes és ugyanezt csinálja!Már totálkárosak vagyunk:) ))!Most próbálom délután 4-tõl ébren tartani!Hát mit ne mondjak nem nagyon megy!:S
1. vagyok. 5. hét után esténként mindig legyen félhomály a szobájában, úgy könnyebb lesz átszokni.
Második vagyok!Teljes sötét van a szobájában, este fürcsi majd kaja és lekapcsolom a villanyt nála, de Õ nem akar aludni!Nappal megalussza a 4-5 órákat éjszaka meg max kettõt!
Ez elég általános az alig pár hetes babáknál. 5-6. héttõl kezdik megkülönböztetni az éjszakát és a nappalt. A hasfájást rendszerint este erõsebben érzik, ezért is kelnek este sûrûbben. Kitartás. Csak arra gondolj, hogy enyhísd a hasfájását amennyire csak tudod, tornával vagy simivel, vagy bármivel, hogy könnyebb legyen a kis drágának.
A kitartás mellett én azt javasolnám, hogy n
A kérdező hozzászólása: Sokszor annyira fáradt a drágám, hogy egy huzamban ébren van nagyon hosszú ideig. Ma például délután kettõtõl majd fél hét volt ébren. Közben csak a vállamon aludt kb 45 percet. Annyira fáradt már ilyenkor hogy nem tud visszaaludni :-( és nagyon nyügös....
Erre van homeopátiás bogyó, nézz utána a neten (alvászavar). hasfájást pedig az idõ oldja meg.

Ha december 2. -án kell mennem 18 hetes ultrahangra és csak december közepén lesz meg az AFP eredményem akkor mit csináljak? Elmehetek anélkül is?

Legjobb válasz: mért ne mehetnél,ez a kettö nem függ össze,a 18 hetes uh kötelezö,és nem függ az afp-töl,söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.

mért ne mehetnél, ez a kettö nem függ össze, a 18 hetes uh kötelezö, és nem függ az afp-töl, söt fontosabb.de a kettö nem zárja ki egymást.
Nekem Szegeden vinnem kellett az AFP eredményt az UH-ra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam.
Én úgy tudom hogy az eredménnyel kell menni az uh-ra. De a legjobb ha felhívod a kórházat és megérdeklõdöd hogy ilyenkor mi a helyzet, mit csinálj.
pontos idõpontod van uh-ra? mert én úgy tudom, hogy 18- és 20. hét között kell menni. Nekem afp nélkül meg se csinálták volna. Miért lesz olyan késõn kész? 1 Hét alatt megcsinálják. A 16. héten kell megcsináltatni az afp-t különben nem lesz jó az érték. Akkor meg már meg kell lennie!
nekem is megjött az AFP eredmény egy jó hét alatt. A dokim kiemelte, hogy AFP eredménnyel menjek majd uh-ra! 18-21 között kell az uh, én így tudom, de a lényeg, hogy nem kell pont 18hetesen menni! Nekem tehát vinnem kell az AFP papírt magammal! 17+5
A kérdező hozzászólása: 16. héten csináltattam pontossan ugy ahogy az orvos küldött.De nem mondta hogy vinnem kell.A laborban azt mondták hogy egy hónap
Nekem is azt mondta az orvos, hogy vinnem kell az afp eredményét az uh-ra. Egyébként tényleg egy hét alatt kész van. Nem tudom, hogy a tiéddel mit csinálhatnak egy hónapig???
Debrecenbe is vinni kell a klinikára az afp eredményt. Nekem 3 hét alatt jött meg az eredmény.

Mit csináljak ha a 2 hetes babám állandóan cicin akkar lenni és ha nem teszem rá sír? De ha sokat van ott fáj a hasa.

Legjobb válasz: Az en babamnak is volt ilyen idoszaka,h reggeltol estig a cicin logott epp par percig birta csak,vagy mig aludt.Bizonyos idoszakokban ez termeszetes .Allitolag ilyenkor jobban serkentik a mellet h tobb tejcsit termeljen,mert nekik is nagyobb adagban van ra szukseguk.Vagy csak siman a kozelsegedet hianyolja. Gratulalok a babahoz! 12 hetes kisfiu anyukaja

Az en babamnak is volt ilyen idoszaka, h reggeltol estig a cicin logott epp par percig birta csak, vagy mig aludt.Bizonyos idoszakokban ez termeszetes .Allitolag ilyenkor jobban serkentik a mellet h tobb tejcsit termeljen, mert nekik is nagyobb adagban van ra szukseguk.Vagy csak siman a kozelsegedet hianyolja. Gratulalok a babahoz! 12 hetes kisfiu anyukaja
A pocija nem attól fáj, ne aggódj, amit pedig az elsõ válaszoló írt, teljesen igaz!
Hát, izé, persze mindenki azt gondolja, hogy az õ egyetlen (netán két) babájával szerzett tapasztalata mérvadó, de az igazából csak a mendemonda kategóriba esik bele. Ha a gyerek egyfolytában szopik, akkor bizony fájni fog a hasa, mert nem tud elég gyorsan emészteni hozzá. Nem azért van a 3 órás rendszer, hogy stopper szerint ragaszkodj hozzá, de azért az állandó szopás sem normális. Tedd le nyugodtan, egy kicsit sírhat, attól fejlõdik a tüdeje. Ha sosem hagyod magában feküdni, mitõl várod, hogy megszokja, hogy nincs állandóan kézben? Néha elég kicsit simogatni, vagy csak rátenni a kezed, hogy érezze, nincs egyedül.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!
Én azt olvastam hogy az anyatejes babákat nem lehet túl etetni és maguk tudják mennyi kell neki!Nálam is vannak idõszakok mikor többet lóg a cicin!
Nyugodtan hagyd cicizni. Ha igény szerint szopizik, hamarabb kialakul a kereslet-kínálat rendszere és egyre kevesebb idõt lesz mellen. A hasa valószínûleg nem attól fáj. Az én 16 éves nagy fiam még nem ilyen rendszerrel volt szoptatva (szigorúan 3 óránként) és állandóan fájt a hasa. A többi gyerekemet már igény szerint szoptattam, mégsem volt soha hasfájás...nagycsaládos anyuka
Én ugyanígy voltam a kisfiammal! Sajnos nekem nem vált be az igény szerinti szoptatás, pedig négy hétig azt csináltuk, végül pár napja az ügyeleten kötöttünk ki, mert úgy sírt szegény gyerek, mint akit nyúznak és nem tudtam mi baja történhetett. Végül kiderült, hogy ennyire fáj a hasa, mert túlette magát! Még meg sem emésztette az elõzõ szopit, már újból ráevett! Úgyhogy mi most tartjuk a három órát (persze nem óramû pontossággal, ha fél órával elõbb kér akkor kap), és úgy tûnik ez beválik, már megszokta! Persze ez nem törvényszerû, hogy nálatok is így lesz! Jó babázást! :)
5hónapos a lányom mindig igény szerint szoptattam! 1hónapos koráig szinte állandóan cicin logót sosem volt hasfájós! Nem mindig éhesek amikor cici kell nekik szomjas vagy csak kell neki a közelség!
Hát ez tiszta káosz! Az én babám is ezt csinálta az elsõ 6 hétben, de én próbáltam tartani a 3 órát, mert nagyon fájt a szoptatás. A védõnõm is azt mondta, hogy tegyem mellre, ha sír. Viszont én is azt olvastam, hogy túl lehet etetni. A kórházban a csecsemõosztályon is is azt mondták nekem, hogy haragszanak az igény szerinti szoptatás tanításáért, mert így lesznek a hasfájós babák. Hát én nem is tudom. Azért a másfél órát próbált meg kivárni, állítólag ennyi kell nekik, hogy megemésszék a tejet, nem pont 3 óra.

Mit csináljak, ha 2 hetes kisfiam egyfolytában sír, ha nincs cicin v nem etetem anyatejjel cumisüvegből?

Legjobb válasz: Valószínûleg fáj a pocija és a tej megnyugtatja, de ha nem hagyod, hogy a pocija meg tudja emészteni a tejet és ráeteted, akkor még jobban fáj. Próbálj meg 2 kaja közt kihúzni legalább 2 órát, mert ha tényleg poci-gondja van, akkor ez így egy ördögi kör. Nem pukizik sokat? Ha ilyen gond lehet próbáld meg az espumizant vagy az infacolt. Nálunk használt a cseresznyemag-párna is (ha akarsz venni a dm-ben sokkal olcsóbb, mint máshol) Kitartást és jó babázást!

Valószínûleg fáj a pocija és a tej megnyugtatja, de ha nem hagyod, hogy a pocija meg tudja emészteni a tejet és ráeteted, akkor még jobban fáj. Próbálj meg 2 kaja közt kihúzni legalább 2 órát, mert ha tényleg poci-gondja van, akkor ez így egy ördögi kör. Nem pukizik sokat? Ha ilyen gond lehet próbáld meg az espumizant vagy az infacolt. Nálunk használt a cseresznyemag-párna is (ha akarsz venni a dm-ben sokkal olcsóbb, mint máshol) Kitartást és jó babázást!
Szerintem csak szimplán jó étvágyú a baba, és mindig éhes :) Rendesen gyarapodik a súlya? Mert lehet, hogy csak azért eszik/enne ennyit mert nem elég tápláló a tejed. Mindenesetre azért kérdezd meg a védõnõt!
Teljesen normális dolog ez, így érzi magát boztonságban. A cumisüveget én elhagynám, szopizzon sokast, vagy próbáld meg hordozókendõbe kötni, hátha ez is elég neki. Nekem a harmadik gyerekem volt ilyen, állandóan velem akart lenni, így a kendõ vált be, mert közben azért sok mindent el tudtam végezni. A maradékot pedig akkor, mikor párom hazaért. Hidd el, bár most ez nagyon fárasztó és nehéz, hamarosan véget ér, a lányom most 1 évesen önálló, kiegyensúlyozott "nagylány" lett, aki bárkivel elvan, a legnagyobb bizalommal fordul mindenki felé, szerintem azért, mert megalapoztam a kötõdésünket a korai hordozással.

A 15 hetes kislányom már 3 hetes kora óta átalussza az éjszakát.2 napja viszont felkel hajnalban Mit csináljak, hogy aludjon reggelig ugyanúgy?

Kevés lenne már neki az anyatej? Mindig olyan jót aludt éjszaka. Nem értem most miért ébred. Az a baj, hogy hiába etetm meg, nem alszik vissza. Én meg így hulla vagyok. 3-4 között ébred, eddig 6-7 volt. De nem alszik el, tegnap is 11-kor aludt egy kicsit 2-3 órát, addig fent volt. De én akkor nem tudok aludni már, f?zni, mosni stb. kell.Így fáradt vagyok.Segítsetek!Köszönöm

Legjobb válasz: Néha vannak ilyen kis zavarok, az én fiam is csinálta, pedig egy hónaposan õ is magától átaludta az éjszakát, aztán három hónaposan volt két-három éjszakánk, amikor felébredt hajnalban, pedig nem is volt éhes. Én következetes voltam, felvettem egy kicsit, ringattam, aztán visszatettem. Nem is sírt, csak nyafogott egy kicsit. De ez tényleg csak pár napig tartott.

Néha vannak ilyen kis zavarok, az én fiam is csinálta, pedig egy hónaposan õ is magától átaludta az éjszakát, aztán három hónaposan volt két-három éjszakánk, amikor felébredt hajnalban, pedig nem is volt éhes. Én következetes voltam, felvettem egy kicsit, ringattam, aztán visszatettem. Nem is sírt, csak nyafogott egy kicsit. De ez tényleg csak pár napig tartott.
A kérdező hozzászólása: Csak az a gond, hogy õ éhes is!És nem akar aludni.Nevetgél, gõgicsél, ja és kakizik.:) Egy jó 2 óra hosszat szórakoztat, hol eszik, nevetgél, hol alszik, aztán végre elalszik, de 30-4 perc és ébred, kezdõdik elölrõl.
Akkor kicsit felcserélte a napszakokat, ez lehet a gond. Ez is ismerõs. Én egy könyvben azt olvastam, hogy ha ez a gond, akkor általában nappal sem úgy alszik, ahogy jó lenne, ahogy az megszokott. És ilyenkor azt tanácsolják, hogy nappal ne hagyd aludni, pl. a délutáni alvását iktasd ki egy napra, nem lesz könnyû, nyûgös lesz, állandóan tartogathatod, de utána este úgy fog aludni, mint a bunda, és akkor talán helyreáll az egyensúly.
Próbáld meg amit az elõttem válaszoló irt. De eddig szerncsésnek mondalak. Az én fiam 11 hónapos koráig felkelt éjszaka legalább kétszer szopizni, meg 5 hós korától a fogacskák miatt is. De hát egy gyerek ezzel jár.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi! De ha délután nem hagyom aludni, nem fog este keveset enni mert fáradt lesz??És akkor meg azért ébred?Egyébként délután csak szopi közben alszik.Azt meg nemtom elkerülni.De megpróbálom amit mondtatok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!