Találatok a következő kifejezésre: Mit csinál sportorvos (4 db)

Ismeri valaki a sportorvos.hu -féle bandát? Tudnátok mondani róluk véleményt és hogy pontosan mit csinálnak?

Én annyit tudok, hogy pár olyan ember állt össze, akik kiváltak a Sportkórházból, mert elegük lett, de aztán semmi egyéb infót nem találni a honlapjukon se. A sporttáplálkozásra mennek rá nagyon állítólag meg van valami okos dietetikusuk aki írt egy könyvet err?l, de szóval többünket is érdekelne, hogy pontosan mivel foglalkoznak. Aki ismeri ?ket jobban, megköszönnénk az infókat!

Legjobb válasz: köszönöm, de pont azért szerettem volna olyanok véleményét, akik tapasztaltak már bármit a tevékenységükbõl. az itt hivatkozott linkek és az egész honlap se annyira informatív, na meg azért ezerszer többet jelent a sporttársak véleménye, de gondolom, ebben nem talál olyan sok csodát :D Elnézést, én nem a szakmai elismertséget kifogásolom, hanem a minél konkrétabb tevékenység érdekelt volna, és azért azt meg kell vallanom, hogy van olyan sporttársam, aki X ágban, X évben világbajnok lett, és volt önöknél, a dietetikusuknál is, de nem túl fényes a véleménye. Õ se a szakmai felkészültséget kifogásolja, valahogy így fogalmazott: "az nem mondott hülyeséget amúgy, csak azt a stílust bírja ki valaki ..." Ez indított tehát a kérdés feltevésére, azaz mások személyes tapasztalatainak megismerésére. Köszönöm még egyszer!

A kérdező hozzászólása: köszönöm, de pont azért szerettem volna olyanok véleményét, akik tapasztaltak már bármit a tevékenységükbõl. az itt hivatkozott linkek és az egész honlap se annyira informatív, na meg azért ezerszer többet jelent a sporttársak véleménye, de gondolom, ebben nem talál olyan sok csodát :D Elnézést, én nem a szakmai elismertséget kifogásolom, hanem a minél konkrétabb tevékenység érdekelt volna, és azért azt meg kell vallanom, hogy van olyan sporttársam, aki X ágban, X évben világbajnok lett, és volt önöknél, a dietetikusuknál is, de nem túl fényes a véleménye. Õ se a szakmai felkészültséget kifogásolja, valahogy így fogalmazott: "az nem mondott hülyeséget amúgy, csak azt a stílust bírja ki valaki ..." Ez indított tehát a kérdés feltevésére, azaz mások személyes tapasztalatainak megismerésére. Köszönöm még egyszer!
Kedves "kérdezõ", mi is várjuk a visszajelzéseket, szerencsére mi a vélemnyek többségét névvel szoktuk megkapni, ilyet olvashat a következõ linken is: http://www.sportorvos.hu/sporttaplalkozas/20130112/sportolok.. Az természetes, ha van olyan sportoló, aki egy adott szakemberrel nem tud együttmûködni, ez orvosokra, pszichológusokra, dietetikusokra, gyógytornászokra és sok más szakemberre is igaz. És fordítva is, ha egy szakember úgy érzi, hogy nincs meg az összahng a sportoló és Õ közötte, nyíltan, szemtõl szemben meg kell beszélnie a sportolóval, hisz az eredményesség a fontos. Tudja, ez a nyíltság, az õszinteség, az egyenes viselkedés ....
Kedves "Kérdezõ", véleményem, véleményünk, hogy a megfelelõ formában kimondott vélemény a legjobb. Ha az ismerõse elmondja a problémáját, akkor meggondoljuk, hogy jogos-e, ha úgy érezzük, hogy igen, akkor kijavítjuk a hibánkat. A vélemény kimondásától sokan félnek sajnos, feleslegesen. Ezzel csak a hibákat, hibásakat erõsítik és a "hátulról jövõ" sugdolózást, fúrást képviselik. A bizalmunkra számíthat (természetesen a törvény keretein belül), de ezt csakis megtapasztalni lehet. a SPORTORVOS.hu PORTÁL egy online magazinn, mi nem gyógyítunk, de szerzõinken kívül sok szakemberrel állunk kapcsolatban, tehát ha problémája van, talán segíthetünk is. Ha gondolja, várjuk személyes jelentkezését. Haász Péter fõszerkesztõ
Kedves Kérdezõ, a mókusokat mi is ismerjük. A SPORTORVOS.hu PORTÁL valóban kíváncsi a véleményekre, és ha megalapozott, akkor hasznosítjuk is. Így van ez a Sporttáplálkozási Team-ünknél is. Az átállás „Sportkórház utáni munkára”az Ön által is említett okok miatt sem volt zavaroktól mentes, de ezeket megoldottuk. Az elégedettség növelése érdekében a teamünket bõvítettük és a visszajelzések alapján az egyes feladatokat megosztottuk. Az elõrelépés érdekében a szakmai protokolljainkat pontosítottuk és következetesen betartjuk. Az elõrelépést, a magas szakmai színvonalat Tihanyi András személyén kívül Team-ünk tagjává vált Klima Anita dietetikus is garantálja. Ha van kedve személyesen is érdeklõdni, megismerni minket, szakembereinket, az elérhetõségemet magtalálja az impresszumunkban: http://sportorvos.hu/magunkrol/20081222/impresszum/ Jókedvû napot kívánok! Haész Péter fõszerkesztõ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, értem. De ha ilyet ír, akkor mégse ismerik azokat a bizonyos mókusokat. Mint írtam, azóta sikerült jobban körbekérdezgetnem, és oké, de azért kár hogy nem felel a kérdésekre, mert többünket is érdekelt volna. Azt viszont szintén írtam már, hogy akik ismerik magukat, azoknak se a szakértelemmel volt a baj, legalábbis a táplálkozás terén nem! és mint maga is írta, két külön tényezõ a szaktudás és az emberi oldala a dolgoknak. ez utóbbi viszont a topsport vonatkozásában abszolút nem másodlagos!

Mit csinál egy sportorvos?

Milyen vizsgálatokat végez el?Vagy mit szokott csinálni a páciensekkel?

Legjobb válasz: EKG, vérnyomás, szemvizsgálat, vizeletteszt, neurológiai vizsgálat (ez csak ilyen teszt, fogd meg az orrod, ilyen egyszerû, fájdalommentes dolgok). De ez eltérõ lehet, nálunk ezt csinálják.

EKG, vérnyomás, szemvizsgálat, vizeletteszt, neurológiai vizsgálat (ez csak ilyen teszt, fogd meg az orrod, ilyen egyszerû, fájdalommentes dolgok). De ez eltérõ lehet, nálunk ezt csinálják.

Mit csinál a sportorvos?

Legjobb válasz: Ugyanazt mint bármelyik másik orvos, csak õ az adott sportág jellemzõ sérülései, a sportág "megfelelõ mûveléséhez" szükséges fizikai erõnlét vizsgálatára szakosodott.

Ugyanazt mint bármelyik másik orvos, csak õ az adott sportág jellemzõ sérülései, a sportág "megfelelõ mûveléséhez" szükséges fizikai erõnlét vizsgálatára szakosodott.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem vért vesz, vérnyomást mér stb.
te most arra vagy kiváncsi, hogy ha rendszeres vagy versenyszerü sprotot csinálsz és elküldenek rutin sportorvoshoz akkor mit csinál veled?
A kérdező hozzászólása: Igen.
Én már voltam ilyen orvosnál. Hát nem valolyában nem is volt ott csak egy nõvér. Elõszõr bemész szobába kérdez pár adatott milyen magas vagy hány kg meg stb, stb, stb. és utána megméri a vérnyomást és ekg-ét csinál. (em tom hogy irják) aztán kimehetsz és bemész egy másik szobába ahol vizelet mintát vesznek. Ne félj nem nézik mint az olimpiákon. és aztán mehetsz.(gondolom papirt kaptál azt vidd magaddal)


traumatológia
A kérdező hozzászólása: Olyan itt nálunk nincsen.?Más?
Akkor sebészet. De van portás, esetleg útba tud igazítani. Igazából a traumatológia az a baleseti sebészet latin elnevezése.
A kérdező hozzászólása: köszönöm holnap megyek


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!