Találatok a következő kifejezésre: Mit csinál rendező és a (2 db)

Mit csinál a rendező és a producer a filmeknél?

Legjobb válasz: Rendezõ: rendezi a filmet (bármily meglepõ). Instrukciókat ad a színészeknek, a világosítóknak, operatõröknek, vágóknak, stb. (Részletesen elmondja, hogy szerinte hogy néz ki képen a forgatókönyv, illetve nem csak elmondja, hanem úgy is irányítja magát a forgatást, hogy minél inkább hasonlítson az õ elképzeléseihez) Producer: Õ adja a pénzt a filmhez

Rendezõ: rendezi a filmet (bármily meglepõ). Instrukciókat ad a színészeknek, a világosítóknak, operatõröknek, vágóknak, stb. (Részletesen elmondja, hogy szerinte hogy néz ki képen a forgatókönyv, illetve nem csak elmondja, hanem úgy is irányítja magát a forgatást, hogy minél inkább hasonlítson az õ elképzeléseihez) Producer: Õ adja a pénzt a filmhez
A producer nem az, aki reklámot csinál a filmnek?
Én úgy tudom a producer pénzt ad a filmhez, és még esetleg egy-két ötletét meg is jelenítheti a rendezõ :D

Ha egy filmnél különbözik a rendező és az író személye, és a rendező valamit másképp csinál, mint azt az író elképzelte, olyankor mi van?

Gondolom nem egyeztetnek le minden egyes képkockát. Vagy igen?

Legjobb válasz: Az író és a rendezõ is a producereknek dolgozik, övék az utolsó szó.

Az író és a rendezõ is a producereknek dolgozik, övék az utolsó szó.
Elég gyakran különbözik az író és a rendezõ személye. (egy író/forgatókönyv író nem mindig tud rendezni, egy rendezõ nem mindig tud írni), de valóban a producer mondja meg hogy mi legyen. Amúgy az összes stábtag alakítja a filmet (a színészek, operatõr, díszlettervezõ stb...) (és a vágó fejezi be a filmet...)
nem történik semmi.Egyszer néztem a Harry Pottert filmnben és elis oldastam könyvben és hát csomó dologban más volt a film mint a könyv.A könyvben olyan dolgok is voltak ami a filmben nem volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!