Találatok a következő kifejezésre: Mit csinál orvoslátogató (1 db)

Mit csinál az orvoslátogató és milyen végzettség kell hozzá?

egy csomó álláshirdetést olvastam már, amiben o.látogatót keresnek, de fogalmam sincs mit csinál...illetve sejtéseim vannak...ellen?rzi az orvos tevékenységét valamilyen módon..de pontosan mit is csinál?

Legjobb válasz: Az orvoslátogató gyógyszert ad el bizonyos cégektõl az orvosoknak, hogy azt írják föl a betegeknek. Fõiskolai egészségügyi végzettség elég hozzá, nekem van egy ilyen ismerõsöm, de biztos másokat is fölvesznek, de kell valami egészségügyi végzettség hozzá. Az orvoslátogató kap céges autót meg egy területet, mondjuk egy várost vagy megyét, ahol idõrõl idõre körbejárja az orvosokat, kórházakat, bemutatja nekik az aktuális új gyógyszereit a cégnek, és eladja. Persze ezt nem úgy kell teljesen elképzelni, mint egy házalást, mert az orvosokat is érdeklik a gyógyszerek, szóval mindenki jól jár.

Az orvoslátogató gyógyszert ad el bizonyos cégektõl az orvosoknak, hogy azt írják föl a betegeknek. Fõiskolai egészségügyi végzettség elég hozzá, nekem van egy ilyen ismerõsöm, de biztos másokat is fölvesznek, de kell valami egészségügyi végzettség hozzá. Az orvoslátogató kap céges autót meg egy területet, mondjuk egy várost vagy megyét, ahol idõrõl idõre körbejárja az orvosokat, kórházakat, bemutatja nekik az aktuális új gyógyszereit a cégnek, és eladja. Persze ezt nem úgy kell teljesen elképzelni, mint egy házalást, mert az orvosokat is érdeklik a gyógyszerek, szóval mindenki jól jár.
"Egyébként az orvosok nagy része is lenézi a látogatókat." Ez kölcsönös. Van o.látogató ismerõsöm, aki amiatt hüledezett kezdetben, h. mennyi sötét orvos van, akinek fogalma sincs a gyógyszerekrõl - fõleg az idõsebb korosztályban persze. 35-40 éve szereztek egy orvosi diplomát, az akkori gyógyszereket ismerik is nagyjából, az újabbakról viszont már elég keveset tudnak. Nekik a szakmai továbbképzést az jelenti, h. idõnként egy orvoslátogató beszél neki az új termékekrõl. (Persze ez meg elég egysíkúan az adott cég termékeirõl szól, de több a semminél.)
Viszont elég jól keresnek, kapnak autót, telefont, fizetik nekik a benzint, telefonszámlát, lépten-nyomon meating-ek, csapatépítõ bulik jobbnál jobb szállodákban. Sok fiatal orvos és gyógyszerész, akik épp csak elvégzik az egyetemet inkább orvos- vagy gyógyszerészlátogatónak mennek, mert jobban keresnek és a munkaidejük is kötetlebebb.
Csatlakozom az elõttem szólókhoz. Tényleg errõl van szó. Én is voltam orvoslátogató, de hamar ki is szálltam. Nem jó érzésû embereknek való "munka"... Egyébként az orvosok nagy része is lenézi a látogatókat.
Méghogy nem ügynök az orvoslátogató... Az egyik legpofátlanabb! Neki nem szent a beteg, a betegség, csak a haszon...
jól keresnek mint a drogdílerek általában az emberek egészségén pénz, kocsi mobil -> az "értékek" profit isten imádói
Biztos láttál már olyat, hogy tömött váróban ülsz, erre valaki bejön, kezében kis szatyorkával, bekopog az orvos ajtaján, majd háromnegyed óra múlva távozik. Na, ez a pofátlan köcsög az orvoslátogató. Az a feladata, hogy különbözõ juttatásokkal lekenyerezze az orvost, hogy az cserébe az általa képviselt gyógyszergyár termékeit írja fel mindenkinek.
Ja, és nincs több kérdésem!!! Érted?!
Annak, aki belém kötött!!!!! ORVOSLÁTOGATÓ VOLTAM, DE KILÉPTEM, MERT NEM BÍRTA A GYOMROM...!!!
Tulajdonképpen az a "pofátlan köcsög" is csak a megélhetésért dolgozik. Lehet, hogy elfogult vagyok, de anyukám is ezt dolgozta egy ideig, úgy hogy orvosit végzett csak épp nem talált vele munkát (vagyis talált fele annyi fizetéssel mint az orvoslátogató). Szóval sztem emiatt nem kell kiakadni, az orvosoknak is valahonnan meg kell ismerni az új készítményeket, nem?
Szeretném, ha a hozzászólók tisztában lennének néhány dologal: A vényre kapható gyógyszereket tilos reklámozni. Csak szakmai fórumokon, szakmai folyóiratokban lehet bemutatni azokat. Mivel nem minden orvos tud eljutni ilyen fórumokra és nem minden orvos olvas ilyen típusú szakirodalmat szabadidejében, ezért fontos, hogy az információk eljussanak az aktívan gyógyító orvosokhoz. Gondolom senki nem szeretné, hogy aki 1980-ban végzett az orvosi egyetemen és azóta dolgozik, még mindig azokat a gyógyszereket írja fel nekünk, amit akkor megtanult? Az orvoslátogató nem üzletember. Szigorúan szakmai tájékoztatást visz az orvosoknak az újonnan megjelent gyógyszerekrõl, amelyek vénykötelesek, más úton reklámozni nem lehet. Szóval 2 lábon járó, szakmai reklám, mert ha a hegy nem megy Mohamedhez....
Nézzétek meg ezt a filmet és mindent megtudtok az orvoslátogatók életérõl, munkájukról (mellesleg Kvajó ismert 2011-es mozifilm!): Szerelem és más drogok
Nahh végree, egy intelligens , kultúrált hozzászólás:) Még vannak értelmes emberek:)
14:26-nak: Pontosan ezért nem kapnak elég infot a továbbképzéseken, hogy az orvoslátogatók se "tétlenkedjenek", egész egyszerûen a kedvezõbb munkaerõpiaci érdekek miatt. ( a szomorú az, hogy valahol mégiscsak az emberi életrõl, egészségrõl van szó, ami ilyen vonatkozásban egy ESZKÖZ, nem más ) A gyógyszeripar és az eü. karöltve jár, egyik a másiknak alá van rendelve, ezáltal kiszolgáltatva.
Szerintem azért gáz ez az egész, hogy ekkora iparággá fejlõdött, mert - magam is egészségügyi munkát keresek - bármelyik álláskeresõ oldalra beírom a böngészõbe, hogy ápoló ( nekem ez a szakmám ), kiad vagy 10 találatot egymás után erre a munkakörre. Hogy ennyire szükség lenne a munkájukra, azt azért kétlem, mert az orvosok idõrõl idõre résztvesznek mindenféle utánképzéseken, kurzusokon, ahol - valszeg - nemcsak szakmai téren fejlõdnek, hanem kapnak elég infot bizonyos gyógyszerekrõl, orvosságokról, segédeszközökrõl stb. Csatlakozom az egyik válaszíróhoz, aki azt írta, hogy legális drogdíler. A szomorú az, hogy valóban nem követelmény az eü végzettség, és elõbb felvesznek orvoslátogatónak, mint nõvérnek, mert ebbõl nagyobb "haszon" van.
ja és azt még hozzá tenném , hogy a jó orvos is csak ember és képtelen ennyi gyógyszert megtanulni!vagy mit gondolsz amit felírnak gyógyszert azt az orvosin tanították meg neki?hát nem... amit a gyógyszerekrõl tudnak azt mind a látogatók mondják el nekik! Valszeg te is egy vagy az írígyek közûl!
Kedves utolsó! Na és te ezeket ugyan honnan tudod?Hallottad valakitõl, vagy van rálátásod, mert nem mindegy!
Kedves utólsó! Ez az egész már nem más mint undorító harc a rabszolgák (orvoslátogatók) között, amit a gyógyszercégek vívnak. Mellesleg ja, mind profi szakember... Ismerek olyan buta látogatókat, hogy inkább nem is mondom...az erkölcsükrõl nem is beszélve... Egy pár receptért mindent. Na, de mindegy... Nincs több kérdésem... A jó orvos eljár továbbképzésre, a rossz meg úgyis azt írja fel, amiért többet fizetnek neki...
Látszik a csomó buta hozzászólásból, hogy olyan emberek írták akiknek fogalmuk sincs errõl a munkáról! Ha az orvoslátogatók nem lennének az orvosok honnan értesülnének az újdonságokról, szakmai információkról stb?Gondoljátok miután hulla fáradtan haza mennek, leülnek a számítógép elé és minden szakmai cikket átböngésznek? Ki kell ábrándítanom benneteket , hogy NEM!!! Már pedig ha betegek lesztek ti is gyorsan és mellékhatás mentesen a legkorszerûbb gyógyszertõl szeretnétek meggyógyulni, nem igaz? Azok akik ilyen szánalmasan negatív véleményt írnak az orvoslátogatókról, akik mellesleg mind profi szakemberek, azok csupán irigyek!!!
Az orvoslátogatói tevékenység végzéséhez egy pár éve orvosi-, vagy gyógyszerészi diploma szükségeltetett, de mostmár elegendõ egy egyéb Egészségügyi fõiskolai végzettség. Tulajdonképpen bizonyos gyógyszercégek termékeit(gyógyszereit) reklámozza, ismerteti, hogy majd azután ezek az orvosok felírhassák a pácienseknek. Ma már nem annyira nagy buli, tekintve azt a tényt, hogy az illetõ cégnek 5 mill.-s összeget kell minden egyes orvos- vagy patika látogató "ügynök" után fizetni. Éppen ezért elég sokan kirostálódtak.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm a válaszokat, nem is reméltem ilyen sok választ:-)nekem eszemben sincs ezt csinálni, csak kiváncsi voltam ezen foglalkozás mibenlétére.....még1x köszönöm, mindenkinek jár a 'zöld ujj':-)
A kérdező hozzászólása: értem.nagyon köszönöm a felvilágosítást:-))mindig tanul vmit az ember...
Általában megvesztegetik az orvost, hogy az õ szereiket írják fõl. És van rá elég végzett orvos aki többet akar keresni, és ezt a becstelenséget vállalja, fõleg azért az, mert sok káros, elavult gyógyszert erõsen "szponzorálnak" a gyógyszeripari cégek.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ismertek olyan embert, aki nyert a lottón, és hamar elvesztette a pénzét?

gondolok akár oylan emberre, aki a jokeren, skandinávon ynert néhány 10 milliót, és az meddig tartott neki.

4

Hogyan adjam elő szüleimnek?

Suliba , használunk egy programot ( végülis szakmám ezen alapszik ) amit ithol is kell használnom . Ez egy modellető program és elég nagy a gépigénye . A gépen 5éves és esélye sincs , hogy működjön . Szeretném újjítani a gépet , de nincs annyi pénzem . Szüleim nemhiszem , hogy nagyon be akarnának szállni esetleg valami vélemény , hogy kérjem meg őket , hogy pótolják ki.

5

Mi a hasznuk a szponzoroknak?

Attól, hogy szponzorizálnak, anyagilag támogatnak, például egy Formula 1-es csapatot támogat egy vállalat, akkor neki mi a haszna. A csapatnak az, hogy pénzt kap a támogatójától, de a szponzornak mi, azonkívül, hogy ott lóg a neve mindenen (reklám), de ezen kívül mi a haszna?

2

Paysafecardrol nem lehet áttölteni pénzt paypal-ra vagy webmoneyre?

Kaptam emailban 1 2000ft értékü psc pin-t ezt nem lehet valahogy áttölteni paypalra v webmoneyre?

0

Az unokám tollal által összefirkált angol bankjegyeket be lehet váltani?

2

Sok év alatt telepakolt a fiam kettő perselyt 50Ft-s-100Ft-s-okkal. Most beszeretnénk váltani. Most is 25db-ként be kell rolnizni vagy elég ha bankba, postára beviszem egy nagyobb zacskóba?

Nem sok türelmem volna napokig csomagolni!

4

Milyen hátrány érhet, ha egyszerűsített foglalkoztatottként egyhuzamban 6napot dolgozom?

0

Melyik pénzváltóban adnak el eurocentet Budapesten?

0

Ingatlan vétel anyagi szempontból város vagy falu?

Rendelkezem 12m forinttal. A városban ahol most élek és dolgozom 12-15m tudnék venni egy házat. Vagy a város melletti kis faluban
/egyébként egyre több gazdag építkezik ott kezdenek felmenni az árak/
5millióért kapnám meg ugyan olyan házat viszont akkor szükségem lenne egy autóra , egy kis fogyasztású fiatal autóra mi kb 3m ft. És havi 20e. ft-ért tankolni + biztosítás és egyéb.
A városba pedig nem lenne szükségem autóra, kerékpárral járnék de gyalog sincs messze a bolt vagy a munkahelyem.

5

Irodában lehet aludni?

Ha bérlek egy saját irodát mint magánszemély, akkor azt használhatom ottalvásra is? Napközben leginkább másfele vagyok, fürdés, minden egyéb megoldott, de kellene valami olcsó szállás éjszakára, tudnék vinni hálózsákot.

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!