Találatok a következő kifejezésre: Mit csinál köztársasági (1 db)

Mit csinál egy köztársasági elnök?

Legjobb válasz: Az attól függ melyik országban. Az adott ország alkotmánya határozza meg, mi az elnök hatásköre. Így létezik aktív és passzív elnök. Aktív például (hogy a legismertebb példát hozzam) az Egyesült Államok elnöke, õ sokféle jogkörrel rendelkezik, döntési joga van az országa legfontosabb ügyeiben. Valódi hatalma van az ország irányításában. A passzív elnök (ilyen a mi köztársasági elnökünk) olyasmi, mint a királyságokban a király. (azért nem ugyanolyan) A fõ döntéseket nem õ hozza, de vannak dolgok, amiket joga van elutasítani. A királyhoz hasonlóan az (lenne) az egyik szerepe, hogy az ország fejeként tisztelhessünk valakit, elfogulatlanul útmutatást adjon az ország irányításához. Valódi hatalma kevés, leginkább a vétójogában nyilvánul meg.

Az attól függ melyik országban. Az adott ország alkotmánya határozza meg, mi az elnök hatásköre. Így létezik aktív és passzív elnök. Aktív például (hogy a legismertebb példát hozzam) az Egyesült Államok elnöke, õ sokféle jogkörrel rendelkezik, döntési joga van az országa legfontosabb ügyeiben. Valódi hatalma van az ország irányításában. A passzív elnök (ilyen a mi köztársasági elnökünk) olyasmi, mint a királyságokban a király. (azért nem ugyanolyan) A fõ döntéseket nem õ hozza, de vannak dolgok, amiket joga van elutasítani. A királyhoz hasonlóan az (lenne) az egyik szerepe, hogy az ország fejeként tisztelhessünk valakit, elfogulatlanul útmutatást adjon az ország irányításához. Valódi hatalma kevés, leginkább a vétójogában nyilvánul meg.
Azért valljuk be, a vétójog nem olyan "kis hatalom". Az egy "igazi kiváltság". A köztársasági elnök személye az a személy, akit NEM LEHET utasítani. Önálló a döntési jogköre - ezért mentes érdekektõl. Vannak persze fõszabályok, amelyeket követni kell.
A köztársasági elnök feladatai: http://www.keh.hu/keh/koztarsasagielnok.html
nálunk udvarol a fidessnek, és szidja Gyurcsánt. nálunk szítja a népet és mégjobban szétszakítja az országot
õ a hadsereg fõparancsnoka , aláírja kihirdetés elõtt a törvényeket, kitüntetéseket ad át, képviseli az országot, kifejezi a nemzet egységét


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Létezik valamilyen kutatás a határon túli szavazatokkal kapcsolatban?

Van valamilyen felmérés vagy közvélemény kutatás arról (tehát nem csak becslés, hanem rendes felmérés), hogy a határon túli magyarok közül milyen arányban és hányan szeretnének szavazni és milyen a pártpreferenciájuk?

2

Nem tartjátok a forradalom és hősei emlékének meggyalázásának, hogy a pártok megemlékezés helyett saját kampánycéljaira használják fel ezt a napot?

9

Mi a véleményetek az október 27. -én elkövetkező Székelyek Nagy Meneteléséről és a majd Budapesten párhuzamosan lezajló szimpátia tüntetésről a kisebbségi jogokért és az nemzeti autonómiáért?

Magyarországiak mi a véleményetek?
Sikerülhet valamit elérni vele a nemzeti kisebbségi jogok bővítése terén?

1

Szerintetek hazaáruló, aki az MSZP (leánypártjai) vagy Fideszre szavaz?

Mindkettő többször is bizonyította, hogy az ország érdeke ellenére is cselekszik, ha az számukra jó. Nem beszélve, hogy egyik nagyobb tolvaj banda mint a másik.

(Nem vagyok Jobbikos vagy más sem, ne az legyen a válasz, hogy milyen szavazó vagyok én!)

11

Ha Kádárék nem adósítják el az országot, akkor milyen lett volna az életszínvonal?

Körülbelül Lengyelország szintjén lettünk volna?

A rendszerváltáskor az államadósság inflációval korrigálva, mai áron körülbelül 17000 milliárd Ft volt, ez jelenleg 23000 milliárd körül van, úgy hogy közben az államnak volt jelenlegi áron 8400 milliárd Ft privatizációs bevétele.
(Tehát ha így leegyszerűsítjük, akkor a jelenlegi államadósság 55%-a kádári örökség, 45%-a származik a rendszerváltás utáni kormányoktól.)

4

Mi a véleményetek Dopeman új Fidesz-Felcsút-Orbán videóklippjéről?

http://www.youtube.com/watch?v=NzrJsWBCmds&list=TLEc_IH2Vclm..

5

Még sincs félnivalójuk a magyar embereknek, a kormány újabb lépést tett a rezsicsökkentés megvédésére: mit szóltok hozzá?

http://demokrata.hu/cikk/politikai_nyilatkozatot_fogadtak_el..

Az EU hiába próbálkozik elvenni a nemzetünktől a jólétet az energiaszolgáltatók hasznának növelésének érdekében, a kormány megvédi a rezsicsökkentést. A cikkben olvasható, hogy kik voltak azok, akik nem támogatták a Parlamentben a rezsicsökkentés védelmét, senki se lepődik meg, a baloldali pártok.

6

Miért kell gyülőlködnünk a szomszédainkkal?

Lehet, hogy kissé (nagyon) kegyeletsértő leszek, de a minap meghalt valaki, akihez a 'körkörös védelem' kifejezés kapcsolódik, aminek következtében a 'baráti országokból' egyből 'gonosz Hókuszpókok' lettek.

Tudom, hogy Trianon meg ahogy a magyarokkal bánnak a legfőbb ok a gyülőlködésre, de kivételesen nem lehetne a kommunistákról, katolikusokról meg a szkinhedekről ilyetén példát venni, akik jó kapcsolatot ápolnak egymással?

1

Holnap (október 23. -án) melyik párt rendezvényén lesznek a legtöbben?

Ha tudtok, állítsatok sorrendet is!

8

Melyik a leghosszabb nevű munka kör a magyar politikában?

A kérdés adott kérem minél pontosabban válaszoljatok! :D Köszönöm!

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!