Találatok a következő kifejezésre: Mit befolyásol hogy (113 db)

Mi befolyasolja, hogy valakinek nagy babaja szulessen?

Legjobb válasz: Mi számít nagy babának? Az enyém szerintem teljesen normális volt születéskor, még is valaki azt mondja, hogy nagy baba volt. 3460g, 54cm hosszú, 35cm a fej kerülete, kerek 38 hetes volt. Mi kis termetûek vagyunk (úgy értem én 158cm vagyok), terhességi cukrom nem volt.

Mi számít nagy babának? Az enyém szerintem teljesen normális volt születéskor, még is valaki azt mondja, hogy nagy baba volt. 3460g, 54cm hosszú, 35cm a fej kerülete, kerek 38 hetes volt. Mi kis termetûek vagyunk (úgy értem én 158cm vagyok), terhességi cukrom nem volt.
túltápláltság, cukorbetegség. 4, 5kg baba voltam... Az enyém 3340g volt.
Genetika anyai cukorbetegség
Én a genetiát erõsíteném. Én 3800 g voltam, hugim 4 kg, a férjem 4, 5 kg, 59 cm-rel. A lányom 2, 5 éve 4200 g-mal és 56 cm-rel született, kíváncsi leszek a 28 hetes pocaklakó fiamra. Már elõre félek! :) ) Nekem valószínüleg nem lesz kisbabaám, csak óriásbébim! :) )
Anyukám nem volt se cukorbeteg, terhesség alatt sem jott ki a cukor. 4700 g szulettem és lány vagyok. 31 hetes terhes vagyok és én is nagy babára számítok. Majd elválik, h mi lesz. Ja mind a 2 bátyám is ilyen súllyal szuletett. :)
Én nem vagyok se cukorbeteg, se nagyméretû. 160cm vagyok, 57kg-val indult a terhességem, s 62-nél tartok. 27+5 naposan a babám 28+0 napos terhességnek felelt meg. Annyit mondtak, ha így folytatja a növekedést nagy baba lesz, s a 3500g-ot is elérheti. Nem eszek valami sokat, a vitamint (elevit) már az 5. hónaptól lecsökkentette az orvos heti 2 alkalomra. S párom is 170cm. Õ 2500g-al, én 2600g-al s 49 cm-vel születtünk.
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszokat!
Genetika, genetika! És az is igaz, hogy gestációs cukorbetegségnél általában nagyobb súlyú babák születnek.Én cáfolom a vitamin-óriásbébi tévhitet.Én ugyanis végig szedtem az Elevitet, de úgy, hogy egyetlen nap nem maradt ki.39+6 hetesen 2490 g-mal született a lányom.Pedig soha nem dohányoztam, a lepényáramlás végig jó volt, nem is volt elöregedve.Kérdeztem az orvost, hogy miért.Õ is azt mondta, hogy valószínûleg az én adottságaimat örökölte.Én is 2800 g-mal születtem, de engem túlhordott anyu. Alacsony vagyok, és alapból vékony.(Bár most nem annyira) Egyébként egészséges a lányom minden szempontból, és úgy eszik, mint a bajnokok.Ez nem igaz, hogy a magzatvédõtõl hatalmas babák születnek!!
a statisztikát mi is erõsítjük: én 2700 lány, öcsém 3800 grammal született. Most hasonlóak vagyunk alkatilag. (átlagos magasságú, de inkább a felsõ határt súrolja, átlagos testalkatú, de az meg inkább a vékony felé)
Hogy hányadik a sorban és fiú vagy lány. ( a statisztika szerint) a fiú babák nagyobbak mint a lányok, és a többedig gyerekek nagyobb súlyúak mint az elsõk. Nekem az elsõ gyerek bár fiú 3300 , a második lány 4100 a harmadik fiú 4400 . Mi pont hoztuk a statisztikát.
amiket elõttem írtak: genetikai cukorbetegség (kezeletlen) kis mértékben az is, ha az anya saját magát túltáplálja, akkor a gyerekre is több husi jut szokták mondani a vitaminokat, de ez szerintem nem igaz, maximum annyi, hogy mindent megkap, amire szüksége van, ezért biztos nem lesz fejletlen, de ettõl még nem kell, hogy óriásbébi legyen.
Nekem azt mondtak, hogy alljak le az Elevittel, mert ha igy folytatom orias bebit fogok szulni... Pedig szerintem normalis a merete, 32+6 hetesen volt kb 2 kg... No, de hat, lealltam vele... (Amugy a pocim 32 hetesen nagyobb volt mint egy baratnome szules elott 2 nappal, 39 hetesen...) De szerintem is ez genetika... egyenfuggo...
Ahogy az elõttem válaszolók írták :)
A genetika. De a terhességi cukorbetegség is belejátszik- már akinek van-
Hát igazából szerintem sokminden.Én például 2, 5kilóval születtem, most sem vagyok óriás, mert 162 cm vagyok, az én gyerkõceim mégis, az elsõ 3800gramm volt, a másik 4330, úgy, hogy nem szedtem magam tele vitaminokkal meg ilyenekkel.Most 35hetes a pocaklakó, de nála sem számítok pici babusra:-))

Pénisz méret? Mitõl függ a pénisz mérete, mi befolyásolja, hogy kinek mekkorára nõ?

Korábbi bakteriális fertõzés, vagy fitymaszûkület, vagy szoros alsónadrágok használata? Most, hogy milyen formájú, görbe, nem görbe, lényegtelen. Mitõl lesz valakinek vérpénisze, mitõl húspénisze? Melyik praktikusabb a szexben?

Legjobb válasz: A genetikától. (tényleg)

A genetikától. (tényleg)
Ecetben áztasd
normális
Mindenkinek akkora, amekkorát érdemel. :P

Mi befolyásolja, hogy hányadik héten indul meg a szülés?

Legjobb válasz: A szakirodalom szerint érett terhességnél a baba tüdejének érettsége indítja be a szülést. Én 40 hetes, 5 napos vagyok, de még nem akar kijönni a babám:-( Az átlag terhsség 37-42 hétig tart. Tudom, ezek statisztikák, bocsi, hogy nem érdemleges választ adtam. Vagyis kicsit, mert én túlhordok..:-)

A szakirodalom szerint érett terhességnél a baba tüdejének érettsége indítja be a szülést. Én 40 hetes, 5 napos vagyok, de még nem akar kijönni a babám:-( Az átlag terhsség 37-42 hétig tart. Tudom, ezek statisztikák, bocsi, hogy nem érdemleges választ adtam. Vagyis kicsit, mert én túlhordok..:-)
39. hétre születet a lányom anno. Most ia a 39 hétben vagyok , de nem akar még kibújni a kiscsaj. Frontok, egészségi állapot, stressz stb.
Nekem 6 hete 35 hetesen született meg a picurom. A frontok nagyban befolyásolják.
Processzor típusa, memória mérete.
A kérdező hozzászólása: Ajánlatot elfogadnék!
Milyen ajánlatot?
mondj 1 keretet

Mi befolyásolja, hogy az MKV fájl szaggat-e a HD TV beépített médialejátszójával lejátszva?

Legjobb válasz: Egy LG HD Ready tv-n akarok MKV-t lejátszani és nem akarok több GB-os filmeket feleslegesen letölteni, ha azt úgysem játsza le zökkenõmentesen a TV.

A kérdező hozzászólása: Egy LG HD Ready tv-n akarok MKV-t lejátszani és nem akarok több GB-os filmeket feleslegesen letölteni, ha azt úgysem játsza le zökkenõmentesen a TV.
Én eddigi tapasztalataim alapján (DVB-T eszköz és HD képes LG DVD) a legtöbb H264 kódolású filmet egyik sem viszi, mert a sok "hozzáértõ" személy aki azokat csinálja sikeresen alkalmazza az összes olyan beállítást amit az ilyen lejátszók nem tudnak. (Ilyen szívás volt anno a DivX-el is!) Ezek közül kedvencem a 10 bites tömörítés, ami minõség romlás nélkül kisebbé teszi a videót, csak aztán próbáld valamivel lejátszani. Ha van rá lehetõséged szerezz egy csomó pici sample/minta videót és próbáld ki õket az eszközön! A másik amin el szoktak hasalni az ilyen készülékek az a bitrate. Ha magasabb a bitrate, mint egy átlag HD digitális (DVB-T) adásé, akkor szaggathat rajta.
Kisebb méretû 720p-s filmekkel próbálkozz. De a másfél giga körüli avik is nagyon jók tudnak lenni és nem is kell annyit letölteni hozzá.
Itthoni alsó kategóriás Samsung 40"-os HDTV-be beépített USB lejátszó kütyü gyönyörûen viszi az MKV fájlokat FULLHD-be 5.1-es hangal! (laggmentessen)
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!

10 felett volt a cukorterhelésem, befolyásolja, hogy előző nap este mit ettem? Miért lett ilyen magas, mikor egy hónappal előtte 7, 6 volt, és ha napközben megmértük, teljesen normális? Kell majd inzulin, vagy az orvos elküld diabetológushoz?

Legjobb válasz: szia, nem befolyásolja hogy mit ettél, ahogy nõ a baba egyre több inzulinra lenne szükség és a szervezetet vagy nem tud már többet termelni vagy nem tud hasznosulni, dietetikushoz biztos elküld, inzulint nem tudom mikortól adnak

szia, nem befolyásolja hogy mit ettél, ahogy nõ a baba egyre több inzulinra lenne szükség és a szervezetet vagy nem tud már többet termelni vagy nem tud hasznosulni, dietetikushoz biztos elküld, inzulint nem tudom mikortól adnak
Szia! Én úgy tudom, hogy befolyásolja az eredményt, hogy mit és mikor ettél elõzõ nap este. Nekem a védõnõm azt mondta terheléses vér cukor mérés elõtt elõzõ este 6 óra után már ne egyek semmit. 23 hetes
Egészséges embernél étkezés után két órával a vércukorszintnek 7.8 mmol/l alatti értékûnek kell lennie. Erre épül a terheléses vércukor vizsgálat: extrém terhelés mellett is értéken belül maradsz, ha a szervezeted jól tolerálja a cukrot. Ezért nem befolyásolja, h' elõzõ este mit ettél. Elõször mindenképpen alacsony szénhidrát bevitelû diétával fogják kezdeni, aztán ha az sem javítja az értéket, akkor lehet, h' inzulin lesz. De tudtommal az csak tartósan 11 feletti értéknék kerül szóba. Mindenképpen menj diabetológushoz.
Az éhgyomri vércukor értéket befolyásolja, hogy elõzõ este mit ettél. Valószínû elküldenek a cukorgondozóban (engem a 7, 1 terheléses eredményemmel is elküldtek) és az a mérvadó amit õk mondanak.
A kérdező hozzászólása: Na de jó lenne, ha amiatt lenne csak, mert elõzõ este fagyit ettem...
Befolyásolja, de nem mindenkinél és fõleg nem ennyire. Ilyen eredmény biztosan szakembert igényel. Én úgy gondolom csináltatnak még egy terheléses vizsgálatot, ha az is ilyen, akkor diéta és ha nem használ, akkor inzulin. Pont azért mérik, mert a terhesség alatt kialakulhat a magas vércukorérték. És a napközbeni nem ugyanaz, mint amikor cukorral terhelnek. Nekem evés után közvetlenül és a cukorterheléses is 4, 7 volt, éhgyomorra 3, 8-4, 1, pedig elõzõ este is ettem.
Szia!Én inzulinos cukros vagyok és igenis befolyásolja a cukoreredményt még az elõtte 2 nappal evett étel is.Ha befagyiztál, attól lehet magasabb az értéked!Ha nem akarod szúrni magad, akkor jótanácsként irom nked, hogy egyél napjában többször keveset, lehetõleg mindig ua.idõben.Kicsit csökkenteni kell a bevitt szénhidrát mennyiséget, helyette egyél savanyúkáposztát, az leviszi a cukrot, sok zöltséget és gyümölcsöt.1 hét után mérettesd meg a cukrod, de elõtte ne egyél édességet egyáltalán!Ird meg az eredményt!Kitartást és jó egészséget!Irhatsz priviben, ha többet szeretnél tudni vagy érdekel még valami!Van tapasztalatom!

Mi befolyásolja a pasiknál, hogy mennyi idő után mennek el? Példa, és többi ment

a barátom eddig volt, hogy 10 percig bírta, hogy 20-25 percig és volt, hogy majdnem egy óráig, és legutóbb pedig úgy 5-6percig. (az általános a 20perc) mi befolyásolja ezt? az, hogy mennyire van felizgulva? vagy én is tehettem a múltkoriról?

Legjobb válasz: attol fugg, hogy mennyire volt felizgulva a baratod. az meg attol fugg leginkabb, hogy mikor csinaltatok legutoljara, ha tobb napot v akar heteket kihagytok, akkor varhatoan az elso menet rovidebb lesz. meg persze az osszeszokottsag. ha mar ossze vagytok szokva, regota eltek szexualis eletet, akkor nincsenek gatlasaitok egymas elott, ami miatt stresszelne a srac, es hamarabb elsulne/lekonyulna. mellesleg ha vizelesi ingere volt szex elott, az is negativan befolyasolja az aktus hosszusagat.

attol fugg, hogy mennyire volt felizgulva a baratod. az meg attol fugg leginkabb, hogy mikor csinaltatok legutoljara, ha tobb napot v akar heteket kihagytok, akkor varhatoan az elso menet rovidebb lesz. meg persze az osszeszokottsag. ha mar ossze vagytok szokva, regota eltek szexualis eletet, akkor nincsenek gatlasaitok egymas elott, ami miatt stresszelne a srac, es hamarabb elsulne/lekonyulna. mellesleg ha vizelesi ingere volt szex elott, az is negativan befolyasolja az aktus hosszusagat.
Csak ezért írtam hogy láthassam a válaszokat.
Ami még(fentieken kívül) nagyban befolyásolja az a menet szám. Pl a 3. menet tarthat akár egy óráig is(legalábbis én ezt tapasztaltam az enyémnél, nem mennõzés képen). Fõleg ha nagyon rövid idõn belül történt. Illetve az is igen, hogy menyire van felizgulva, menyire fáradt.
hát nem tudom..de ha az én példámat veszem Tegnap este tényleg nagyon fáradt volt sokat dolgozott elötte pedig 3orát aludt az éjjel.Szegénykémet nagyon sajnáltam.kb 15perc után simán elmetûnt volna, de aztán kb másfél orára sikerült a dolog.Nagyon sokáig kényeztettem ez tény, de megérte hatalmasabb intenzivebb volt a végére:) vagy a fáradtság miatt voltunk lassuak vagy annyira jo volt hogy nem akartuk rövidre fogni 22/L

Mennyire számít, hogy mikor vagyok együtt a párommal ha babát szeretnénk? Mikor legnagyobb rá az esély? 9 évig szedtem gyógyszert, befolyásolja, hogy nem esek teherbe?

Legjobb válasz: Attól függ,hogy milyen hosszúak a ciklusaid.Elméletileg a következõ mensi elsõ napjától kell vissza számolni 14 napot és akkor van peteérésed.Na azon a héten 2 naponta legyetek együtt.Azért írtam,hogy elméletileg mert amúgy mindenkinél változó.A gyógyszer amúgy nem befolyásol.

Attól függ, hogy milyen hosszúak a ciklusaid.Elméletileg a következõ mensi elsõ napjától kell vissza számolni 14 napot és akkor van peteérésed.Na azon a héten 2 naponta legyetek együtt.Azért írtam, hogy elméletileg mert amúgy mindenkinél változó.A gyógyszer amúgy nem befolyásol.
Akkor kb.A 14-15.ciklusnapon lehet a peteérésed.
A kérdező hozzászólása: Próbáltam a gyertyaállást is és hallottam azt is, hogy legalább 5 percig nem szabad felkelni.
Én azt mondom még egy kis türelem és ha mégsem jön össze, irány az orvos.Õ majd megvizsgál titeket, hogy van -e valami gond.
A pózok, meg gyertyaállás, fekve maradás nem lényeg, az idõpont és az ellazulás a fontos.
A kérdező hozzászólása: Sokan írják a hõmérõzést, ez mit takar?
azt, hogy minden reggel azonos idõpontban a hónod alatt, nyelv alatt, vagy hüvelyben megméred a hõdet és felírod. Egyébként tanácsolnám neked a barátcserje kapszula szedését!!! Sokaknak segített. Fogamzásgátló sokáig bezavarhat, de ez rendbe hozza a termékenységet. Meg cickafarkfû+palástfû tea ivását is javaslom.
elõzõ vagyok: az, hogy rendszeres a ciklusod hossza, az nem jelenti azt, hogy van is peteérésed, illetve lehet, hogy nem reped meg a tüszõ. Azért javaslom, hogy 3 hónapig szedd a barátcserjét és ha addig sem történik semmi, akkor mindenképp keress fel egy orvost. Csinál vérképet, megnézi, hogy hol a bibi és ennyi. Felír valami, következõ hónapban, ha minden jól megy, már terhes is vagy.
A hónaljban hõmérõzésrõl lebeszélnélek, nem megbízható és ha teheted higanyos vagy alkoholos hõmérõt használj, mert a digitálisak között is van olyan ami rosszul van kalibrálva. Ez egy nagyon jó oldal ebben a témában: http://babatervezok.otthona.net/ Szerintem önmagatok megnyugtatására érdemes lenne felkeresni egy családtervezéssel foglalkozó intézetet. (keress rá itt az oldalon, számtalan ilyen helyet ajánlanak) Megvizsgálnak mindkettõtöket, sajnos a párodnál is lehet bibi. Ha nincs semmi gond megnyugszotok, ha igen, nem telik az idõ, nem õrlöd magad, hanem minél elõbb lehet orvosolni a problémát. Sok sikert!
Akkor félidõben kétnaponta.... Anyukámnak az elsõ baba nehezen jött össze, neki a gyertyaállás vált be.....persze nem tudom, hogy azért sikerült-e, de Õ esküszik rá....:)
A kérdező hozzászólása: A gyógyszer abbahagyása után sem változott a ciklusom hossza, 28-30 közötti és nincs rendetlenkedés.
Jó lenne tudnunk a ciklusod hosszát és azt, hogy mindig ugyanannyi-e, vagy van rendetlenkedés...
A kérdező hozzászólása: A ciklusaim normálisak, 5-6 napig tart. Szúró fájdalmakat is szoktam érezni hol az egyik, hol a másik petefészkemben és még sincs semmi :(
A szúró fájdalmak lehetnek a peteérés jelei.Nem tudom mióta próbálkoztok, mi 3 hónapja.:( Azt a tanácsot adták, hogy ne görcsöljek nagyon rajta, és kezdjem el a terhesvitaminok szedését, mert az elvileg segít.
A ciklus a 2 mensi közötti idõ, nem a mensi hossza.
A kérdező hozzászólása: 1 éve próbálkozunk de én már nagyon el vagyok keseredve. 29 éves vagyok és minden vágyam egy baba :)
A menstruáció elsõ napjától számolj 12 napot, és azon a napon, aztán utána még 2-3 napig vagy termékeny.
Nem szabad elkeseredni, ha jönnie kell akkor jön is.Amik nagyon fontosak.Sok vitamin neked és a párodnak.Nikotin és kv kerülése.Forró fürdõ kerülése.(mind a kettõtöknek)És sok, sok zöldség.Kerülni kell a savasító ételeket.(pl.olajban sült dolgok)És végül sok türelem.Nem szabad görcsölni rajta.Sok olyat hallottam, .hogy amíg nagyon akarták nem jött össze, és mikor már nem görcsöltek rajta akkor sikerült.Tudom, hogy nehéz, de meg kell próbálni.
Amúgy még van idõd. Én 31 leszek.Inkább élvezzétek az életet és a szexet :D
A kérdező hozzászólása: Nem dohányzom és a párom sem, kávézni szoktam. Idõközönként szedjük a Magne B6-ot és más vitamint. Remélem azért hamarosan összejön :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen ezt a sok hasznos tanácsot :) Mindenképpen megírom ha sikerül a baba :)

Miért van az hogy a hőm du-án magas 37, 2, de reggel már csak 36, 6 már két napja kíváncsiságból kipróbáltam! Mi befolyásolja?

Legjobb válasz: Szia. Befolyásol a környezet, kinnt voltál-e vagy lakásban, mit eszel, mit iszol, mit csinálsz( fizikai aktivitás... )pulzus...Szóval MINDEN!!!!

Szia. Befolyásol a környezet, kinnt voltál-e vagy lakásban, mit eszel, mit iszol, mit csinálsz( fizikai aktivitás... )pulzus...Szóval MINDEN!!!!
Az befolyásolja, hogy ellentétben az éjszakai alvással, nap közben intenzíven mozgunk... ergo hõt termelünk... (fizika)

Szerintetek is nagymértékben meghatározó egy embernél, hogy szeret-e olvasni vagy nem? Szerintetek mit befolyásol?

Sokak szerint azért is másabb a mai fiatalság mert nem olvasnak.Azért is másabb állitólag a szemléletük mint a korábbi fiatalságnak.

Legjobb válasz: Szókincset, fogalmazást, helyesírást, képzelõerõt biztosan nagymértékben befolyásolja és ad egy alapvetõ intelligenciát. Persze attól is függ, mit olvas.

Szókincset, fogalmazást, helyesírást, képzelõerõt biztosan nagymértékben befolyásolja és ad egy alapvetõ intelligenciát. Persze attól is függ, mit olvas.
Szerintem nem meghatározó. Én imádok olvasni a tizenhét éves fejemmel, havi négy-öt könyvet legalább kivégzek, sõt, saját történeteket is írok. De nem tartom az olvasást szent és sérthetetlen dolognak, szerintem még csak nem is különösebben hasznos, pedig fejleszti a kreativitást, a képzelõerõt, a kifejezõképességet, de ezt ugyanúgy megteheti a festészet, a zene, a filmipar és tulajdonképpen minden mûvészeti ág, mert valamit nem csak szavakban lehet kifejezni. Sõt, tovább megyek, szerintem minden, amibe valaki az energiáját fektette, az már kifejez valamit. Szóval, amikor ebben a témakörben meglátok egy olyan kérdést, hogy "Te miért nem olvasol?", mindig az jut eszembe, hogy ezzel az erõvel feltehetnénk ezeket a kérdéseket is: te miért nem kötsz zoknikat? Miért nem szerkesztesz videókat? Miért nem fényképezel hegyeket? Szerintem azért van így az olvasás felmagasztalva, mert széles réteget tud elérni (mert lehet, hogy napjainkban kevesebb ember olvas, de azért még mindig rengetegen vagyunk). De ez nem jelenti, hogy jobb bárminél is. Ugyanúgy függõ lehet valaki a könyvektõl, mint a számítógéptõl. Szóval nem, nálam egyáltalán nem meghatározó, hogy valaki olvas-e vagy nem. Ugyan nagyon tudok örülni, ha akad a környezetemben olyan ember (fõleg, ha az korombeli), akivel el tudok beszélgetni a könyvekrõl, ezt is csak egy szórakoztató hobbinak tartom csupán.
az is befolyásolja, hogy milyen családban nõtt fel, mert mondjuk, ha teli vannak pénzzel, és mindent megkap a gyerek, akkor általában nem érdeklik aa könyvek. Szerényebb családoknál jobban elõfordul, hogy szeret olvasni a gyerek. De ez nem olyan dolog, amirõl tudományos választ lehet adni
Én ha elõször látogatok valakit, akkor megnézem, hogy mennyi könyve van, és milyen mûfajban, valamilyen elsõdleges kép azonnal kialakul bennem.
szerintem meghatározó.
Minden igaz, amit elõttem írtak, az utolsóval is egyetértek bizonyos mértékben. Szerintem a helyesírás, és a szókincs miatt a legfontosabb, szinte rögtön észreveszem valakin, ha nem nagyon forgat könyveket, túl sok az "izé" a mondataiban. Én azért is szeretek olvasni, mert így tuti, hogy soha nem unatkozok (vonaton, buszon, vagy ha várni kell a csatlakozást), ellentétben húgommal meg öcsémmel, akik képesek legyilkolni egymást azért, hogy ki üljön a gép elõtt. Nem vagyok számítógép ellenes, én is sokat netezek, de az olvasás számomra mindennél elõrébbvaló :)
Szerintem az olvasás összeköti az embereket.Ha látok egy embert az utcán könyvvel rohangálni, rögtön rokonszenvet érzek.És ha kiderül a leendõ barátomról, hogy olvas, az hatalmas megkönnyebbülés.Nem mintha a nem olvasók nagy része bármivel is kevesebb lenne, de ha olvasol, az azt jelenti, hogy érdekel valami, hogy egy témában jobban el akarsz mélyedni, és ezzel engem már kíváncsivá tettél, mi rejlik még benned.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!