Találatok a következő kifejezésre: Mit az pótjegy (7 db)

Mit az a pótjegy vonatjegy vásárláskor?

Legjobb válasz: a pótjegy önmagában kiegészítést jelent. sok minden lehet. pl. van egy jegyed, de másodosztályra és te elsõn akarsz utazni. van jegyed, de te közben rájöttél, hogy mégis tovább akarsz utazni. van jegyed, de te közben nem normál vonaton akarsz utazni, hanem ic-n. stb. ha konkrétan arra kérdezel rá, amit be szoktak mondani, mármint "csak ptjegy váltása mellett vahetõ igénybe", az azt jelenti, hogy meg kell venned a jegyet, ami kerül amibe kerül és mellé még venned kell egy pótjegyet arra a vonatra. Ez helyjegy is egyben.

a pótjegy önmagában kiegészítést jelent. sok minden lehet. pl. van egy jegyed, de másodosztályra és te elsõn akarsz utazni. van jegyed, de te közben rájöttél, hogy mégis tovább akarsz utazni. van jegyed, de te közben nem normál vonaton akarsz utazni, hanem ic-n. stb. ha konkrétan arra kérdezel rá, amit be szoktak mondani, mármint "csak ptjegy váltása mellett vahetõ igénybe", az azt jelenti, hogy meg kell venned a jegyet, ami kerül amibe kerül és mellé még venned kell egy pótjegyet arra a vonatra. Ez helyjegy is egyben.
Nekem azt magyarázták itthon a szüleim, hogy vannak olyan vonatok, ahova pótjegy kell: ez azt biztosítja, hogy legyen ülõhelyed a vagonban. Tehát csak korlátozott számú jegyet adnak ki és természetesen csak egy megadott járatra szól. Ezenkívül van olyan is, ami nem csak helyet biztosít, hanem megadja, hogy melyik kocsi melyik székére ülhetsz le. Az elõbbi a pótjegy, az utóbbi a helyjegy lenne. Viszont pl. az IC-hez adott "helyjegy"-re is az van írva, hogy IC pótjegy. De amit írtam az nem 100% Remélem megértitek amit leírtam ;D

Vonaton a pótjegy az kötelezõ? Vagy mi az egyáltalán? Mire jó? Mennyibe kerül? Minek kell venni?

Budapest Déli pályaudvar- Székesfehérvár

Legjobb válasz: gyorsvonati pótjegy sebesvonatra kötelezõ, kb mindre 200FT körül mozog, ha nincs megbüntetnek Mire jó? többletbevétel a MÁV-nak Ha veszed a jegyed, megkérdezheted az árustól, hogy arra a vonatra kell e, de valószínû

gyorsvonati pótjegy sebesvonatra kötelezõ, kb mindre 200FT körül mozog, ha nincs megbüntetnek Mire jó? többletbevétel a MÁV-nak Ha veszed a jegyed, megkérdezheted az árustól, hogy arra a vonatra kell e, de valószínû
A legtöbb távolsági vonatra igen, kötelezõ, de a regionális vonatokra nem. Bp-Szfvár között ez azt jelenti, hogy az EC, IC és gyorsvonatokra kell valamilyen pótjegy, míg a személy- és zónàzó vonatokra nem.
Az Elvirán láthatod, mikor kötelezõ (már ha méltóztatnak pontosan adatot szolgáltatni). Mire jó? Arra, hogy a szegények zsebébõl még több pénzt húzzanak ki (Ezt bezzeg nem hangsúlyozzák ki folyton, ellentétben a rezsicsökkentéssel) Mennyibe kerül? Távtól függ, egy 15 km-es távon úgy 150 jó magyar forint, egy 270 km-esen meg 430. Minek kell venni? Mert ha nem veszel, megbüntetnek.
a MÁV burkolt áremelése és kötelezõ.

Utazott már valaki euronighttal? Mire kell ügyelni? Hány nappal rendeljem meg a jegyem? Kutyával lehet utazni? Illetve, mi az a pótjegy?

Legjobb válasz: Jó kérdések, szerintem csak az utolsóra tudok válaszolni. Mivel nem sima személyvonat vagy gyorsvonat, pótjegyet kell fizetni, gondolom helyfoglalást is biztosít ez magában. (Kellemetlen lehet éjszaka állva utazni)

Jó kérdések, szerintem csak az utolsóra tudok válaszolni. Mivel nem sima személyvonat vagy gyorsvonat, pótjegyet kell fizetni, gondolom helyfoglalást is biztosít ez magában. (Kellemetlen lehet éjszaka állva utazni)
A kérdező hozzászólása: és milyen árban vannak a jegyek?pl.:németországig?
http://www.mav-start.hu/utazas/nemet_munchen.php 29€-tól vannak jegyek Münchenbe például. A helybiztosítás nem biztos, hogy létezik, legalábbis ülõhelynél, fekvõhelynél valószínû, hogy van.
A kérdező hozzászólása: köszi
Kutyaszállítás Kutyák általában féláron – kedvezményes menetjegyek esetében a kedvezményes ár feléért – szállíthatók nemzetközi forgalomban, kizárólag szájkosárral és pórázon. Az árak célállomástól függõek. Az étkezõkocsikban és egyes 1. osztályú kocsikban a kutyák bevitele tilos, az éjszakai kocsikban pedig csak bizonyos esetekben, általában az egész fülke lefoglalásakor szállítható kutya.


A vonatoknál mi az a pótjegy köteles? Mennyibe kerül ha miskolcról megyek pestre?

Legjobb válasz: Az ár attól függ milyen vonattal mész. At IC-k pótjegy és helyjegy kötelesek. www.elvira.hu

Az ár attól függ milyen vonattal mész. At IC-k pótjegy és helyjegy kötelesek. http://www.elvira.hu
A kérdező hozzászólása: itt mennék a 7 óra 28 percessel http://elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslms/uf?mikor=-1&isz=.. és itt pótjegy van irva
Az ott feltüntetett ár már tartalmazza a pótjegyet is.

Hogyan kell Intercity vonatra jegyet venni? Mi az a pótjegy, helyjegy?

Legjobb válasz: Kell egy jegy a távolságra egy pótjegy az IC miatt és esetleg egy helyjegy, ha kötelezõ azon a vonaton. Kérdezz rá.

Kell egy jegy a távolságra egy pótjegy az IC miatt és esetleg egy helyjegy, ha kötelezõ azon a vonaton. Kérdezz rá.
IC-re csak helyjeggyel szállhatsz fel, tehát kell egy normál jegy és egy helyjegy, amit úgy lehet kérni, hogy megmondod a pénztárosnak a konkrét vonatot, amivel utazni szeretnél, pl. "Kérek egy diákjegyet a ma délben induló szegedi IC-re, nemdohányzó kocsiba". Megkérdezheti, hogy meddig mész, akkor megmondod, hogy pl. Szegedig. Kapsz egy diákjegyet és egy helyjegyet, amin rajta van, hogy melyik kocsiban a hányas számú hely a tiéd. Ha van sok hely a vonaton, máshová is ülhetsz, de kérésre át kell adnod a helyet a helyjegy tulajdonosának.
Sajnos kell! A dézsmaszedés egy ujabb módja ez. A gond inkább akkor van vele amikor ugyanarra a helyre több jegyet is eladnak.

Mit jelent az, hogy pótjegy?

Legjobb válasz: Vannak vonatok amikre pótjegyet kell venni. Mert gyorsabak, kényelmesebbek, van klíma rajta ilyesmi. Jellemzõen IC, EC, EN vonatok.

Vannak vonatok amikre pótjegyet kell venni. Mert gyorsabak, kényelmesebbek, van klíma rajta ilyesmi. Jellemzõen IC, EC, EN vonatok.
A kérdező hozzászólása: Köszi.
Ezen kívül vannak vonatok, amelyekre pót- és helyjegyet kell venni, ez egy pótjegy és egy ülõhelyfoglalás egyben. Ökölszabály szerint (de vannak kivételek!) az InterCitykre pót- és helyjegy kell, míg az EuroCitykre belföldi forgalomban általában elég a pótjegy is. Ugyanez vonatkozik a railjet vonatokra is.
az expresszekre helyjegy kell, az IC-re pót és helyjegy, az EC-re pótjegy. Ez persze néha változhat, de ha az Elvirában rákattintasz az árra, akkor kiírja részletesen, hogy melyik kell rá

Ha az IC vonaton nem helyjegy van hanem pótjegy akkor az mit jelent?

olcsóbb is arra a vonatra egy kicsivel a jegy. De ez számít valamit? Bocsi a hülye kérdésért ne szoktam nagyon vonatozni.

Legjobb válasz: Nincs számozott, foglalt helyed, oda ülsz ahova tudsz.

Nincs számozott, foglalt helyed, oda ülsz ahova tudsz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!