Találatok a következő kifejezésre: Mit az hogy a babám 2 (80 db)

Miért van az hogy a babám (2 hetes) éjjjel felébred, eszik és nagyon neheten alszik vissza van hogy 1 ora nyüglödés után ujra eszik (pedig elötte jol lakott) és csak igy alszik el mitöl van ez, mit tehetek?

Nagyon fáraszto mert felébred eszik és utánna nem akar aludni,nagyra nyitott szemekkel néz(éjjel 2-3 körül) ha lerakom sir,nyüglödik pedig a pelus tiszta és elötte evett (látszolag jol lakott mert nem ké többet)és mégsem alszik.Dajkálgatjuk egy orát is akár de van hogy még iy sem alszik csak ha megint evett,pedig 1 szopira 80-100ml eket eszik nem értem hogy miért csinálja ezt és mit tehetnék hogy leszokjon rola??!Nem az a kérdés hogy mit tegyek hogy ne keljen fel éjjel enni mert tudom hogy ez még ilyenkor kell neki csak hogy hamar visszaaludjon szopi után(nem beszélünk hozzá éjjel)?!De az is érdekelne meddig kelnek fel éjjel enni??

Legjobb válasz: Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba. Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyûgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tõle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfûnek is ilyen hatása van.

Szia! Nekem 10 hetes a kislányom, éjjel is szopizik, de mindig könnyen visszaalszik. Nem tudom, te hol altatod, én mellette alszom, mellre teszem és mindketten belealszunk a szopiba. Esetleg próbáld meg a levendula illóolajat. Nyugtató, altató hatása van. Ha az én babám este nyûgösebb, akkor csöppentek pár cseppet a mécsestartóba és pillanatok alatt tele van az illatával a szoba. A kismanó meg úgy alszik tõle, hogy néha egy szopit is kihagy. Állítólag a citromfûnek is ilyen hatása van.
Szia.Mi 5 hetesek vagyunk az elsõ hetekben ugyanez volt nálunk is.Hajnalban valamikor elöször többnyire 12-1 körül keltünk hami utána vissza a kiságyba(külön szobában)jobb esetben 30perc rosszabb esetben 1-1, 5 óra mire visszaaludt.Mostnra már csak hajnal 4kor kelünk és nagyjából 30 perc alatt visszalszik.Mondjuk én adtam neki cumit és azért kellett rohangálni hozzá mert mindig kiesett, talán ezért tartott sokáig a visszaalvás.Szóval nyugi kis idõ és nálatok is jobb lesz:) Minden jót.
Az elõttem szólónak: mivel az anyatejet kb. 1 óra alatt emészti meg a baba (tápszernél ez jóval hosszabb idõ) igenis lehet éhes másfél óra múlva, fõleg, ha még csak pár hetes. Az újszülött baba gyomra akkora, mint egy cseresznye. Nagyjából egy evõkanálnyi tejcsi fér el benne. Ahogy nõ a baba, úgy tud egyre többet enni és úgy bír ki egyre többet két szopi között.
Véletlenül nem fázott meg a babád???
Nálunk is volt ilyen, és bélfertõzést kapott, mert sokszor szopizott és a félig emésztett tejcire rászopizott. Kapott egy gyógyszert, két nap alatt rendbejött. Hívd fel a gyerekorvost. Amúgy nem sír vagy más tünet nincs?
Hát ennek a harmadik válasznak nem sok köze volt a kérdéshez, de mindegy. Szerintem lehet, hogy elkapott valami kis fertõzést, talán tényleg azért, mert nem tudta még megemészteni a tejet - és ezt bizony sok orvos így gondolja. A másik az lehet, hogy elkapott valami fertõzést, lehet, hogy nem egészen tiszta kézzel fogtad meg a melled, vagy ilyesmi.
lehet, h nem volt sok köze, de szerintem az illetõ pont az ilyen jellegû problémák elkerülésére akarta felhívni a figyelmet a szoptatás helyességével. Nagyon is jól leírta. Lehet, hogy a kérdezõ anyuka rossz szoptatási módszert alkalmaz, és a babája az elsõ tejtõl kapott akár (csúnyán hangzik) bélcsavarodást, vagy valamilyen bélproblémát. A helyes szoptatási módszerekkel ezt elkerülheti. Jobbulást kívánunk a babónak, nem lesz semmi baja, lehet már rég nincs is :)
Szoptatott babáknál néha elõfordul zöld színû széklet, ez semmi rosszat nem jelent, nem kell megijedni tõle. Nem igaz az a tévhit, hogy a túletetéstõl alakul ki, a hátterében az áll, hogy a tej zsírosabb, de okozhatja fogzás, vagy betegségek kísérõjelensége is lehet. Itt találtam: kismamablog.hu/babazas/hozzataplalas/csecsemo-szeklet

Mi a véleményetek arról, hogy vannak országok, ahol a szülés után 24 órával már haza is engedik az anyukát a babával? (császárnál 2-3 nap)

ti örülnétek ha nálunk is így lenne?

Legjobb válasz: Igen, itt is sokkal jobb lenne: anyukának és babának is az otthoni, családi környezet. Azonban a háttérintézmény hiányzik: ezekben az országokban az elsõ 1-2 hétben gyerekorvos és védõnõ is látja a babát és a mamát NAPI szinten!!!!!Ezt nem szabad elfelejteni!

Igen, itt is sokkal jobb lenne: anyukának és babának is az otthoni, családi környezet. Azonban a háttérintézmény hiányzik: ezekben az országokban az elsõ 1-2 hétben gyerekorvos és védõnõ is látja a babát és a mamát NAPI szinten!!!!!Ezt nem szabad elfelejteni!
Másodikkal maximálisan egyetértek. Természetesen minél hamarabb haza lehet menni, annál jobb, de ott valószínûleg adottak s ehhez a körülmények, itt meg nem. (Ez ugyanolyan, mint hogy az otthonszülést is támogatnám ha lehetséges lenne olyan hátteret biztosítani, hogy akár még egy sürgõsségi császár is beleférjen, dehát ez nyilván kb lehetetlen... :) )
Magam miatt persze örültem volna, hiszen ki szeret kórházban lenni. De a fiam a 3. napon sárgult be annyira, hogy még 3 napot bent kellett maradnunk. Azt gondolom, hogy az a 3 nap megfigyelés nem árt egy újszülöttnek, annyit az anyukának is ki lehet bírni.
Csatlakozom az elõzõ két válaszolóhoz. Ha meglenne a megfelelõ háttér, én is robognék haza minél elõbb a kórházból. Mondjuk nem mindegy, hogy hazaengednek 24 órán belül, vagy kirúgnak, vannak anyukák, akik igénylik a benn maradást, hogy biztonságban érezzék magukat. Úgy, mint az otthonszülés, van, aki otthon akar szülni, van, aki a világ minden pénzéért sem. Azért nem lenne baj, ha meglenne a választás lehetõsége, de persze ez csak álom, legalábbis itt. Személy szerint nem jötten volna haza 24 órán belül, ugyanis másnap este még alig bírtam megfogni a babát, annyira ki voltak merülve az izmaim. De a 2. napon már mentem volna, csak nem engedtek. Nem bántam volna a 3 napos benn tartózkodást, ha nem olyan ordenáré körülmények vannak, amilyenek. Zuhanyzó, WC, szobák, kaja...Egyik sem volt szép élmény.
Ha megfelelõ utókezelés lenne, ahogy elõttem említették, én már a második gyerekkel hazamentem volna. (elsõnél még be voltam tojva). Második szülés után a szülésznõ elküldött zuhanyozni, öltözni, majd a fele cuccomat õ fogta a másik felét én, és saját lábamon átbattyogtam a gyerekágyas osztályra. Megkaptam az ágyam, lepihentem, de 10 perc tétlenkedés után hiányérzetem volt, elindultam megkeresni a babámat, a folyosó végérõl betoltam a szobámba. Én tényleg olyan jól voltam, hogy én már akkor hazamehettem volna. (Szülés és szülés közt persze van különbség, az elsõ után nem voltam ilyen virgonc.)
Én örülnék neki. Vagyis örültem volna...


Hát ez nem lesz jó. Innod kell. Bármit, amit hajlandó vagy, de persze ne alkoholt, és ne koffeinest, és ne bubist.
Tejet, kakaót, gyengére fõzött teát, 100%-os gyümölcslevet, ásványvizet, de no gáz, csap vizet, igen. Ne erõs kávét, teát, szénsavas és alkohol tartalmú italt, bevizsgálatlan kút vizét.
Sajnos anno én is keveset ittam. Volt is vesekövem, azóta ügyelek a megfelelõ mennyiségû folyadékbevitelre. 2-3 deci folyadék nagyon kevés, mert a baba sokkal több folyadékot fog elvonni a szervezetedbõl! Általában a nõk a szoptatás alatt szomjasak lesznek, készíts a szoptatáskor magad mellé folyadékot. Elõttem már leírták mit igyál és mit ne! Sajnos ha így folytatod csökkenhet a tejmennyiség. Ha nagyon nm tudsz inni, levessel is pótolhatod a folyadékot.
Szia! Én napi három liter gyerekteát iszom, és egy liter laktoherbet.Eddig ittam egy alkoholomentes sört is, ami fél liter.Elõtte is megvolt a napi három liter, de mióta szoptatok, jobban kívánom a folyadékot.A gyerektea azért jó, mert koffeinmentes, így lehet sokat inni belõle. /Z/
Szia! Szoptatás alatt iszonyatosan megnõ a folyadékigény. Én amég nem szoptattam kb.fél liter folyadékot ittam egy nap. Szoptatás alatt nem kellett félnem ettõl, mert 2-3 üveg ásványvíz-szénsav mentes- simán lecsúszott. 15 hónapos koráig szopott a babám. Ha szeretnéd szoptatni a babád mindenféleképp innod kell, mert neki az anyatej a legjobb táplálék!!!!

Mit tehetnék az ellen hogy ne üvöltve aludjon el a babám? 2 hónapos.

Három hétig még tápszereztem is mert azt hittem azért sír mert éhes maradt. Sokára jöttem rá hogy akkor zendít rá ha álmos! És nem csak sírdogál hanem torkaszakadtából üvölt és egyszercsak hirtelen bealszik, minden átmenet nélkül. Tehát nem megnyugszik a dajkálástól és aztán elalszik, hanem belealszik a sírásba. Másfél-két órát fent van, nagyjából másfél óra után látom rajta az álmosság els? jeleit, dörzsöli a szemét és ásítozik. Majd egy kis id? után rázendít. Próbáltam még jókedv?en felvenni és úgy elkezdeni ringatni de a jelenet megúszhatatlan! :-( Behergeli magát egy pillanat alatt, magánkívül üvölt aztán belealszik. Van hogy 1 percig sem tart a sírás, van hogy sokáig. Rengeteg problémánk van az alvással enélkül is. A legnagyobb probléma az hogy egyedül egyáltalán nem tud elaludni csak ringatva vagy a cicin. Probléma a letevése is, 3 hetes koráig ezzel nem volt gond, aztán elkezdett felébredni mindig ha leraktam. Pár hét nappali kézben alvás után kipróbáltam hasra rakni, az m?ködött kb. 2 hétig és 10 napja már hasra sem lehet napközben letenni. Az éjszakát jobbak, kétszer kel enni, egyszer 11-éjfél körül, egyszer meg 3-4 körül de sokszor 2 órán át tart mert várom hogy mélyen aludjon hogy visszatehessem. Miért nem alszik el magától? Ráadásul velünk alszik egy ágyban, még egyedül se lenne hagyva. De hiába fekszem le vele este és beszélek hozzá és simogatom hogy itt az anya aludjunk, amíg jókedv? addig elvan, nézel?dik de ha már nagyon fáradt akkor elkezdi az üvöltést. Ami szó szerint üvöltés, vel?trázó, megszakad a szívem hallgatni. Köszönöm ha segítetek!

Legjobb válasz: És nem mindig akkor álmos amikor éhes is, ha fél-1 órája evett elõtte akkor még a cicit se fogadja el hogy elaludjon rajta. Nem alszik el sehol és sehogy se magától, a babakocsit is utálja. Úgy kell belecsempészni mikor elaludt és akkor valamikor 2-3 órát is alszik benne de jaj nekünk ha felébred útközben mert visszaaludni nem tud benne. De már 1-2 hete ez sincs így mert mindig felébred amikor beleteszem. Ha nem sír akkor leviszem sétálni, a rekord fél óra amit ébren és nem sírva töltött benne aztán mikor elálmosodott megint sír.

A kérdező hozzászólása: És nem mindig akkor álmos amikor éhes is, ha fél-1 órája evett elõtte akkor még a cicit se fogadja el hogy elaludjon rajta. Nem alszik el sehol és sehogy se magától, a babakocsit is utálja. Úgy kell belecsempészni mikor elaludt és akkor valamikor 2-3 órát is alszik benne de jaj nekünk ha felébred útközben mert visszaaludni nem tud benne. De már 1-2 hete ez sincs így mert mindig felébred amikor beleteszem. Ha nem sír akkor leviszem sétálni, a rekord fél óra amit ébren és nem sírva töltött benne aztán mikor elálmosodott megint sír.
A kérdező hozzászólása: Kedves 7-es, nagyon remélem hogy elõbb-utóbb így lesz nálunk is. Mert jelenleg elég idegõrlõ ez az egész. És azt még nem is említettem hogy emellett még rossz alvó is, nagyon éber, legtöbbször minden kis zajra felébred :-( És nem alszik el magától, pedig mellettünk alszik, de sokszor próbáltam pedig! Hogy letettem magunk közé még ébren, villany le és duruzsoltam neki hogy most szépen alszunk, együtt mindannyian, egy darabig mocorgott, majd elkezdett nyikorogni és egy perc múlva már jött a sivítás :-( Cicin elalszik és mikor mélyen alszik leteszem.
A kérdező hozzászólása: Alexandra, érdekes a magyarázat tényleg :-) Csak õ nemcsak este "fújja" ki magát az üvöltéssel hanem napközben is, minden olyan altatásnál ahol nincs cici mert pl. fél órája-órája evett és nem kéri még cumizni sem, inkább üvölt :-( Én is sokat altatom magamon, fõleg délelõtt, délután pár napja megint le tudom rakni (de csak hasra). Délelõtt éberebben alszik, látom mikor 2 órát alszik a karomban hogy kb. 5x ébred fel és akkor mindig visszaringatom :-) Este és éjjel nem kiabál, eszik, alszik, lekopogom... Nappal fordul elõ hogy evés nélkül kell altatni mert épp nem éhes. Õ sem alszik a kiságyában, mindig velünk van, eleinte megpróbáltuk a mózesban altatni az ágyunk mellett de nem tetszett neki annyira mint velünk :-) De még így sem alszik el magától, eszik-elalél-20 perc múlva sûrû imák közepette leteszem magam mellé és néha kicsit felébred vagy morog egyet-kettõt de elalszik, estérõl és éjjelrõl van most szó. Pár hete mikor elkezdtem hasra rakni valami csoda volt az elsõ néhány nap, aludt 9-tõl délig és délután is 3 órát! De minden csoda három napig tart :-)
Nálunk hasfájás nélkül is ez volt. Ilyen baba volt. De jó hír: kinõtte. :) Türelem.
nálunk is ez volt mire rájöttem hogy hasfájós. Espumisant adtam neki minden etetés után 4 cseppet aztán 3 hós körül csökkentettem az adagot lassan és k egy hét alatt el is hagytuk. elmaradt a sírás, és kb egy hónapig nagyon sokat aludt, kialudta a sírós idõszakot :-)
Hasonló volt az én kislányom is, csak akkor sír, amikor álmos. Én sosem veszem észre, hogy éhes lenne, mert nem sír. 3 óránként etetem, mert honnan tudnám, mikor éhes. Reggel 9-10 óra alvás után sem sír, hogy éhes lenne. Nálunk is volt ez az üvöltés, feszítette magát a kezemben aztán abbahagyta és elaludt. Este szerencsére mindig elaludt altatás nélkül és, ha letettem sem ébredt fel. Az én kislányom már 5 hónapos, a múltkor ugyanez volt, hogy üvöltött, kicsit elegem lett, betettem a kiságyba, kapott cumit és mondtam, hogy aludjon. Láss csodát elaludt egy hang nélkül. Azóta így csináljuk, néha van egy kis nyüglõdés, de hamar elalszik. Hátha a te babáddal is így lesz majd!
Nálunk is ugyanez volt kb 4hós koráig!üvöltve aludt el bár néha a hasfájás is közrejátszott! Nem tudtam mi a baj aztán az egyik ismerõsöm mondta hogy ez olyan hogy este mikor hazaérsz a munkából neked is jól esik elmondani a napi történéseket és így "fújod ki" magad!Na a baba is pont ez csinálja csak a saját kis nyelvén :) Szerintem ez aranyos magyarázat rá de az én szívem is majd megszakadt hogy nem tudok segíteni neki.. ja és hogy megnyugtassalak nálunk kb 3, 5hós koráig napközben csak ringatva és rajtunk volt hajlandó aludni(kivéve éjszaka)! Ahogy letettük felébredt!így hát hagytuk hogy aludjon rajtunk!éjjel pedig a mai napig mellettem alszik az elsõ ébredése után és cicin hipp-hopp visszaalszik!és nem érdekel ki mit mond! Napközben viszont már 2hónapja nem hajlandó ringatva elaludni csak hordozókendõben vagy cicin és babakocsit õ is utálja! Nyugi majd változni fog!én is csak "kapkodom" a fejem az õ igényeihez :) 5, 5hós kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon meg vagyok könnyebbülve hogy nem egyedi a problémám, eddig akárkit kérdeztem azt mondták ilyet még nem is hallottak hogy "begerjed" akkor is ha felveszem és ringatom. És nincs átmenet, egyszercsak puff, elalszik, vagyis belealszik. Nyugodtabb lennék ha lenne átmenet, azt érteném, hogy álmos, sír, felveszem, megnyugszik egy idõ után és x idõ alatt utána elalszik. De ez így nagyon furcsa hogy hirtelen alszik bele a sírásba.
Szia nálunk is ugyanez volt.csak sírva aludt el :) én sem értettem.így altatta magát az elején nagyon rázenditett a végére már csak ááá-ááá volt :) vagy 3 hónapig ezt csinálta.ja és hozzáteszem hiába ringattam :) most már gond nélkül alszik el, nem sír 5 és fél hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod, kicsit megnyugattál :-) Az orvos is az idegrendszerrõl magyarázott, hogy éretlen még és nem tudják kontrollálni az érzelmeiket a babák. Csak annyira fáj látni, akkor is amikor éppen csak 2 percig tart a "roham". Komolyan mondom hogy egész testében megfeszül, kivörösödik és magán kívül üvölt. És az az érdekes hogy semmi másért nem sír! Ha éhes, onnan veszem észre hogy cuppog és eszi a kezét, ha épp babusgatom akkor meg elkezd keresni rajtam. Ha már türelmetlen, és éjszaka, akkor elkezd sírni de az tényleg csak sírás, sokkal halkabb is, szinte csak jelzésértékû. Ha teli a pocak és még nem álmosodott el újra, nagyon kedves baba, mosolyog, huncutkodik, egyszóval semmi másért a hangját nem hallani. Arra is gondoltam hogy az se lenne normális ha egy baba sosem sírna, lehet hogy ezzel tudja le a napi "sírásadagot"? :-)
Egyrészt aprócska még, és vannak olyan babák, akiknek (a legtöbbnek) idegrendszeri érettség kell az alváshoz. S mivel ez nincs meg, bennük is "feszültséget" szül, ami üvöltéshez vezet. Lányom is ilyen volt. Hogy megnyugtassalak, 4-5 hónaposan már semmi baja nem volt, úgy elaludt magától mint a sicc. Azóta is irtó jó alvó, magától alszik el azóta is. 2 éves. Adj a babádnak idõt, hogy alkalmazkodhasson a külvilághoz, és ezáltal az alvási technikákhoz is. Kitartást és türelmet kívánok!
A kérdező hozzászólása: Kedves 8-as és 9-es, jó lenne ha az én babám is "kinõné". Kisfiú, úgyhogy 3 hetes kora óta mindenki azt súlykolta belém hogy tuti a hasa fáj, eleinte el is hittem és kapott cseppeket (a Mecsek teát nem issza meg) de pár hete biztos vagyok benne hogy nem fáj a hasa és sose fájt, illetve lehet hogy van valami mert sokat pukizik és olyankor vergõdik szopi közben is és aztán jön a kaki, de nem ezért sír. Kizárt hogy mindig akkor lenne hasgörcse amikor álmos. És nem sír órákig felhúzott lábbal, maximum fél óráig tart az üvöltés de van hogy 2 percig, mikor hogy sikerül belealudnia.

Ha orvoshoz megyek és megkérem, hogy rendszeresen 2-3 naponta nézze meg, hogy a peteérésem hogyan alakul, mikor lesz tüszőrepedésem, megteszi? SZTK-ra gondolok, nem magándokira. Így nagyobb az esélyünk a babára?

Legjobb válasz: Jól seggbe is rugnák, ha megtenné. Nem tudná elszámolni, mert az OEP tuti beleköt. (És kétlem, hoyg ilyen görcsölés, 2 napi ultrahang mellett teherbe tudnál esni.)

Jól seggbe is rugnák, ha megtenné. Nem tudná elszámolni, mert az OEP tuti beleköt. (És kétlem, hoyg ilyen görcsölés, 2 napi ultrahang mellett teherbe tudnál esni.)
Én így estem teherbe, nem görcsöltünk rá és hasznos volt, mert addig minden jel arra mutatott, hogy nincs is peteérésem... Egyáltalán nem hülyeség, de sztk-ban nem hiszem, hogy megteszik.
Ezerszer egyszerûbb (és olcsóbb is), ha ovutesztet használsz.
Ezt szerintem SZTK-ba nem fogják vállalni. Csak magánba, esetleg valami klinikán.

Kicsit megvagyok ijedve! 18 hetes voltam mikor elöször éreztem a babámat rugni! Azota is éreztem eröteljesen rugdalni! De már 2 napja épp hogy érzem rugni 1-2öt! Az idö miatt lehet?

Ma voltam védönönél és volt szivhangja nagyon szép de én aggodok hogy miért ilyen kis enyhéket rug!

Legjobb válasz: biztos csak lustizik picit,van hogy pk is fáradtabbak,lehet az idõtõl is ne aggodj hisz minden rendben van:-)

biztos csak lustizik picit, van hogy pk is fáradtabbak, lehet az idõtõl is ne aggodj hisz minden rendben van:-)
Ilyenek ezek a babák! Nekem mindig úgy volt, h. 2-3 nap rugi 2-3 nap nyugi :-)). Ez így ment kb.a 28. hétig, azóta már minden nap egyre erõteljesebben érzem, mostanra szinte fáj de minimum kellemetlen amikor keze-lába jár. Üdv 36 hetes kismama
Szia!Ne aggódj, Én amikor terhes voltam kb.20 hetesen éreztem mozogni jobban, a dokim kérdezte mozog? mondtam nem is tudom mit kell éreznem honnan tudjam mozog -e.Gondolhatta ez a nõ nem 100-as!azóta van egy 9 hónapos gyönyönyû kisfiam , imádnivaló!Vigyázz magadra!
A kérdező hozzászólása: Akkor azt mondjátok hogy ne aggodjak? Ez normális? Köszönöm hogy irtatok:D! Boldog babavárást mindenkinek!

Mikor kezd kinőni a babák első foga? Létezik, hogy 2, 5 hónaposan már ezért sir, nyáladzik folyon és rágja az öklét pár napja a kisbabám?

Legjobb válasz: Szia.Nekem a kisfiam 3 hónapos korrától kínlódott a fogával és sajnos csak 11 hónapossan jött ki neki az elsõ foga.Most a kisleányom 3 hónapos,nagyon nyálszik és ha az ínyéhez ér a keze rögtön sír.A doktornõ azt mondta hogy pár hónapig itt még nem lessz fog.Remélem hamar kibújik neki,mert nemakarok végigszenvedni megint több mint fél évet.

Szia.Nekem a kisfiam 3 hónapos korrától kínlódott a fogával és sajnos csak 11 hónapossan jött ki neki az elsõ foga.Most a kisleányom 3 hónapos, nagyon nyálszik és ha az ínyéhez ér a keze rögtön sír.A doktornõ azt mondta hogy pár hónapig itt még nem lessz fog.Remélem hamar kibújik neki, mert nemakarok végigszenvedni megint több mint fél évet.
ismerõsömnél 3, 5 hónapos a lányka, és tegnap kibújt az elsó fogacska.Másik ismerõsömnél 3 hónapos kora óta nyûglõdnek a fog miatt, és még most 8 hónaposan sincs semmi.
Szia! A kislányomnak most 7 hósan bújt ki az elsõ fogacskája, de már 3 hós kora óta kínlódott vele. Én dentinox géllel masszíroztam az ínyét, de azt csak 3 hós kor után lehet alkalmazni. Még be is lázasodhat a foga miatt, és a popsiján is elõjöhetnek piros kiütések szintén ezokból.
Hát ez változó, de létezik ilyen, a fiamnak 3-hósan már kint volt az alsó két foga.
Igen, létezik. Bár valószínûleg néhány hónapot még várni kell a fogacskára, de már elindulhattak kifelé.
Nálunk a családban több gyereknek is kibújt az elsõ foga 2 hónapos korában. A szakirodalom tud olyat is, hogy van baba, aki foggal születik. (Régebben belõlük lettek a sámánok.)De persze gyakoribb, hogy hónapokig kell a picinek kínlódnia, mire kibújik a fogacska.
Az én kicsim is nagyon nyálzott és buborékolt már 2 hónaposan, de a fogacskáknak nyoma sem volt. Nyûgös sem volt, egyszerûen csak gyömöszölte a kezét a szájába. Félévesen bújt ki az elsõ foga.

A párommal nagyon szeretnénk babát. Azonban én mindig elbizonytalanodok, mert messzinek tûnik az az 1-2 év, s csak álmodozok. Õrülten szeretnék babát, de az állandó várakozás elbizonytalanít. Mit tegyek, hogy higyjek benne?

Legjobb válasz: Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N

Mintha magamat olvastam volna Kérdezõ! :) mi is megbeszéltük a párommal, hogy 1-2 év múlva belevágunk a babaprojektbe. Én már most is nagyon vágyom a babára, szívem szerint már holnap nekikezdenék a családalapításnak, de tudom, hogy hiába van így is félretett pénzünk, addigra több lesz, és még a pénzen kívül is van pár dolog ami miatt jó lenne ha megvárnánk azt az 1-2 évet. Pl. én jövõre fejezem be az egyetemet (mellette teljes állásban dolgozom), és még babavállalás elõtt a lakást is szeretnénk felújítgatni, ablakcsere, új padló ilyesmik. Tudom, hogy 1-2 év múlva már elõrébb leszünk és sokkal nyugodtabb körülmények között tudjuk várni a babánk érkezését. Kitartás, és addig is próbáld magad lekötni. Tegyetek félre, azzal is tudod, hogy minél több gyûlik, az csak a javatokra, a leendõ gyermeketek javára fog válni! 23/N
azért mert a párja 1-2 év múlva szeretne babát, attól még õ is nagyon szeretné..-csak gondolom valami okból várni akar
A párommal nagyon szeretnénk babát, ez a része nem igaz ha õ is szeretné már bele is vágnátok... A pénzre várni pedig hülyeség, mindig jöhet valami, és megint tolódik és megint....persze kell egy alap de hogy minden meglegyen, és biztonság olyan nincs...
ha minden adott, akkor nem értem a dolgot. nem magyarázta meg neked, hogy miért kell várni..??
A sok pénz megvan? Amíg nincs, szóba se jöjjön gyerek!
Mi is várunk, jövõ õszig/télig pedig már nagyon szeretnénk, érettek vagyunk rá...Most házasodtunk augusztusban, mind a ketten tanulunk munka mellett, és szeretnénk még egy kis pénzt félretenni, sajnos most az eszünkre kell hallgatni, nem a szívünkre. Szerintem a párod is csak azt akarja, hogy nyugodtan készülhessetek a babára :) De az a legbiztosabb, ha nem itt tanakodsz, hanem szépen leülsz vele megbeszélni :) Ne hagyd magad lerázni, 2 felnõttnek ezt meg kell tudnia normálisan beszélni :)
A kérdező hozzászólása: 30 évesek vagyunk.
Milyen 1-2 év tûnik messzinek? Miben érzed az elbizonytalanodást?
Ha minden adott, akkor 30 évesen már ne várjatok. Sajnos nem biztos, hogy ha mondjuk egy év múlva belevágtok akkor rögtön terhes is leszel elsõre. Azt írtad, hogy csak várni ne kelljen... És ha nem jön össze elsõre? Mi pl. másfél éve dolgozunk a babán, egészségesek vagyunk, mégsem jött még össze.
Ülj le a pároddal beszélni a gyerek projectrõl.
De hány évesek vagytok, azt nem írtad :) Nos, ha MINDEN adott lenne, akkor ez azt jelentené, hogy mindketten akarjátok, hogy jöjjön a baba. Nem így van, tehát nem adott minden. Átbeszéltétek ezt már tényleg részletesen, vagy csak te álmodozol, tervezgetsz, a párod meg néha egyetértõen hümmög, oda se figyelve? Kifejtette õ már hosszabban az érzelmeit/gondolatait ezzel kapcsolatban? Meg tényleg, 1-2 év nem sok, és ha az egyik fél még nem biztos a dolgában, akkor jobb is várni ennyit. Ez nem azt jelenti, hogy nem akar tõled gyereket, vagy gyereket úgy általában, csak adni akar még magának idõt, vár, hogy biztosabb legyen a dolgában. Nekünk ugye még az anyagiak sem adottak teljesen, de ha ezt ki is pipálhatnánk, akkor sem jönne egybõl a gyerek, mert szeretnénk kettesben, gondtalanul élni még egy kicsit. Lehet, hogy a párod is így érez, ez csak egy tipp.
A kérdező hozzászólása: Szépen megtudunk beszélni mindent, de errõl nem mond semmit!
A kérdező hozzászólása: Minden adott, ezért nem is értem mire várunk még! Lehet egyszerûen nem akar bántani....
1-2 év szerintem pont hogy semmi, nagyon is közel van :) Nekünk leghamarabb 5 év múlva van tervben, és az is valahol annyira közelinek tûnik. Bár én csak egy-egy pillanatban érzek nagy vágyat még a gyerekre, aztán hirtelen eszembe is jutnak a várható gondok, hogy nem is állunk még rá készen, hogy még alig éltünk kettesben stb., és akkor tényleg nem érzem soknak az 5 évet. Ha nem 25 lennék, akkor még többet várnék, de sajnos ez van, kár, hogy nem elõbb találkoztunk a párommal. Nagyon élvezzük kettesben az életet, most tökéletes számunkra minden.
A kérdező hozzászólása: Én akár már holnap belevágnék a családalapításba, de a párom azt mondta, hogy Õ csak késöbb szeretne.Csak nekem az 1-2 év nagyon messze van.És ilyenkor érzem azt, hogy inkább nem kell gyerek, csak várni ne keljen.
milyen 1-2 év?
Szerintem is a várakozás csak kifogás.Aki várakozik, az nem akarja igazán.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!