Találatok a következő kifejezésre: Mit akar elérni hadseregével az arab országokban (1 db)

Mit akar Bush elérni hadseregével az arab országokban?

Legjobb válasz: A hatalom már régen az Egyesült Államok kezében van, erre tehát nincs szüksége viszont a sivatagi háború gyakorlására annál inkább. Szaddamnak is azért kellett eltünnie mert árulni akarta az olaját, tehát olaj van elég csak nem mindegy, hogy kinek és kitõl.

A hatalom már régen az Egyesült Államok kezében van, erre tehát nincs szüksége viszont a sivatagi háború gyakorlására annál inkább. Szaddamnak is azért kellett eltünnie mert árulni akarta az olaját, tehát olaj van elég csak nem mindegy, hogy kinek és kitõl.
Amerikának mindig kell háborút feltartani akármennyire is értelmetlen, és ezt a pénzt miatt, de ezzel õk nagyon jól járnak.
Mert Bush azt hiszi hogy õ a nagy valaki, szaudarábia pedig elpicsázza az USA-t
Hatalmat. Az arab országokban rengeteg olaj van. Ha megszerzik az irányítást, vele együtt az olajat is, ami nagyon sok dollár milliárdot jelent az USA-nak. Így nagyon sok pénzhez jutnak, viszonylag legálisan. És mint tudjuk a pénz hatalom!
Egyszerû Semmit sem akar csak az olajukat de hogy ne legyen rossz a közvélemény, békefentartó néven lövöldöz az arabokra ott az olajért.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mire jó ez az elszakadósdi az USA-ban egyes településeknél?

Olvastam (bár eredetileg nem a belinkelt portálon), hogy Észak-Kaliforniai közságek (meg Észak-Colorado-i közságek) el akarnak szakadni az adott államtól, és új USA tagállamot akarnak alkotni, mert nem tetszik nekik az adott tagállam politikája.

Most ez vicc?


Komolyan képesek lennének csak azért önálló tagállamot alkotni, mert nem tetszik az embereknek a politika? Ez kb olyan lenne, mintha mondjuk Magyarországon Veszprém és Fejér megye egyes részei egyesülnének, létrehoznának egy új megyét, csak azért mert a másik 2 megye politikai beállítottsága nem tetszik?

Komolyan, itthon ilyenért kiröhögnék az embereket, ott ezt meg halál komolyan gondolják. Oké, hogy baromi kevés rá az esély, de akkor is.

Mire jó ez? Mi a véleményetek róla? Vajon tényleg véghez fogják vinni ezt a holt felesleges procedúrát?

Magyarországon ilyet senki sem csinálhatna meg.

5

Romániának miért lenne jó gazdaságilag az, ha egyesülne vele Moldova?

Oké, hogy a románok akarják, meg a moldávokat románnak tartják, de Moldova gazdaságilag a csődbe döntené Romániát.
Vagy ez már nem is érdekli az embereket?
Európa legszegényebb, legelmaradottabb országa, államadóssága is viszonylag nagy.

Románia többet bukna az egyesüléssel, mint amekkorát bukott az NSZK amikor az NDK tönkrement és egyesült vele. Vagy ez miért nem számít? Románia Kárpátokon túli területei (azaz Erdély kivételével Olténia, és főleg Moldva) így is baromi szegények, és alig tudnak fejleszteni valamit. Ha még a nyakukba vennék Moldovát + 4 millió emberrel, attól az mivel lenne jobb?

Akkor még ott vannak a gagaúzok is, akiknek autonóm tartománya van Moldován belül, most ha azt meghagynák (ha nem hagynák meg biztos kiverné a biztosítékot a gagaúzoknál, és akár az oroszoknál), akkor milyen jogon tiltaná meg Románia Székelyföld autonómiáját.
Plusz ugye a Dnyeszter-Menti Köztársaság.

Mert Bukarest pl 2018-2020 körül akarná az egyesülést.

8

Miért ilyen szegény a Moldovai köztársaság?

Mongólia és a Fülöp-szigetek között van.
Hogyan sikerült erre a szintre jutniuk?

A szovjet időkben az egész Szu. szinte moldáv konzerveket evett, azaz a konzervipar nagyon mehetett arrafelé. Viszonylag jó termőterületük is van, a Dnyeszter mentén pedig valami pici ipar is. De mitől lett Moldova Európa legszegényebb, és egyetlen afrikai szintű országa?
Miért hanyatlott le ennyire? Mert volt Románia része is, meg a Szovjetunió része is.

Meg olvastam, h hamarosan egyesülnek Romániával.

10

Az USA-ban nem ironikus ez a republikánus és demokrata párttal kapcsolatban?

A demokrata pártot délen alapították, jellemzően a déliek pártja volt régen.

A republikánust északon alapították, ők voltak a rabszolga felszabadítás kezdeményezői...stb

Ma pont fordítva van.
Manapság a republikánus a déliek pártja, ők általában hagyományosan vallásosak , konzervatívak.
Déli államokban igen erős a republikánus párt.

A demokraták meg liberálisabbak, melegházasságot akarnak...stb

0

A republikánusok vagy demokratákkal szimpatizálsz az USA-ban?

11

A tacituszi normák figyelembevételével, mi a véleményen az Adolf Hitlerről szóló történelemkönyvekről?

9

Hisztek benne, hogy az EU békét teremt Európában?

Gyakran hallom, hogy az EU elhozza, garantálja a békét Európának. Itt a német-francia megbékélést szokták emlegetni, de itt is inkább arról van szó, hogy a megbékélés hozta létre az EU-t és nem az EU a megbékélést.
És vannak konfliktusok (pl. szlovák-magyar, lengyel-litván), melyeket az EU csatlakozás sem oldott meg.

Abban is kételkedem, hogy ha Macedónia, Szerbia, Koszovó, Bosznia és Hercegovina is csatlakozna, akkor hirtelen megoldódnának a nemzeti ellentétek és mindenki boldog lenne az egységesülő Európától. Mellesleg Bosznia és Koszovó is már több mint 10 éve EU igazgatás alatt állnak, mégsem tudták megteremteni a teljes békét.

10

Melyek Németország legszegényebb területei?

6

A bajorok, és a Baden-Württembergiek miért kérik ki maguknak, ha valaki lenémetezi őket?

Voltam már sokszor Németországban, de tényleg nem értem.
Az osztrákok még oké, mert külön ország volt már régen is Ausztria, Habsburgok, OMM, stb.

De Bajorország, és Baden-W. miért kéri ki magának, ha valaki lenémetezi őket? Oké, hogy külön német alcsoport, de végeredményben ők is németek....mint a magyarok esetében a székelyek...egy másik csoport, de ők is magyarok.
Se a szászok (Sachsen), se az észak németek, se a vesztfáliaiak nem kérik ki maguknak, de a bajorok és a svábok (B.W.) eléggé nagy sértésnek veszik.

Honnan veszik, hogy ők nem németek? Németország szerves részei, önként csatlakoztak a német egység miatt, akkor nem értem, mi a probléma.....most lehet példálózni a cigány-magyar dologgal, de az megint más, de ebbe nem mennék bele.

Miért akarják a bajorok és a svábok mindenáron eltávolítani magukat a németektől?
Miért kérik ki maguknak?

6

Amerikában a zsidók a baloldalt vagy a jobboldalt támogatják inkább? Magyarországon miért utálják a jobboldalt?

16

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!