Találatok a következő kifejezésre: Mit adnak babának és mamának a (4 db)

Mit adnak a babának és mamának a Dél Pestiben? Apuka bejöhet velem?

Legjobb válasz: Bemehet a szülésre bárki - nekem a húgom volt bent - de csak egyszerre 1 ember. A férjem és a többiek kint várakoztak. Én kimehettem hozzájuk és felváltva be is jöhettek hozzám. Nem tudom mire gondolsz, hogy mit adnak, a Mamáknak kaját :), a picire adnak ruhát, csak a hazahozatalra kell vinned magaddal. Pelust is adnak, de csak korlátozottan azt is vigyél magaddal egy párat.

Bemehet a szülésre bárki - nekem a húgom volt bent - de csak egyszerre 1 ember. A férjem és a többiek kint várakoztak. Én kimehettem hozzájuk és felváltva be is jöhettek hozzám. Nem tudom mire gondolsz, hogy mit adnak, a Mamáknak kaját :) , a picire adnak ruhát, csak a hazahozatalra kell vinned magaddal. Pelust is adnak, de csak korlátozottan azt is vigyél magaddal egy párat.

SE II női klinikán szült, szülő kismamák véleményére lennék kíváncsi! Miket kell bevinni a babának, mamának? Mit adnak és mit nem?

Császáros leszek, els? babámat várom és lassan elkezdeném összerakosgatni a dolgokat, els?sorban a kórházi csomagot, ha valami okból korábban érkezne a kis pocaklakó

Legjobb válasz: Én is ott fogok szülni, hamarosan. Rucit adnak, pelust és a hozzá tartozó dolgokat nem. köldökápolókat igen, de csak az ott tartózkodásra. Nem tudom, hogy csak a babó cuccaira gondoltál? Mert amúgy magadnak mindent vigyél, a komfort miatt is jól jöhet.

Én is ott fogok szülni, hamarosan. Rucit adnak, pelust és a hozzá tartozó dolgokat nem. köldökápolókat igen, de csak az ott tartózkodásra. Nem tudom, hogy csak a babó cuccaira gondoltál? Mert amúgy magadnak mindent vigyél, a komfort miatt is jól jöhet.
Szia!Én két hete voltam szülöszoba látogatáson!Mivel fogadott orvosom van, én is megkérdeztem.Nekem azt mondta a doki, hogy csak pelust kell vinnem, de azt böven!Én is ott fogok szülni, júnusban!Boldog babavárást!
Bocsánat! Nem én vagyok a kérdezõ, de mégis megkérdezném, hogy napi hány pelussal kell kb. számolni? Én is ott fogok szülni. Hármasikrekkel vagyok terhes, valószínûleg március vége-április elejétõl befektetnek, úgyhogy valószínûleg a júniusban szülõ kismamával is fogok találkozni. (most vagyok 17 hetes, de hogy mikor szülök??? remélem, minél késõbb!)
14:30-as vagyok. Úgy számold, h "kötelezõ" minden étkezés elõtt bepelenkázni (3 óránként etetés), meg a fürdetéskor is szívesen veszik a pelust a csecsemõsök. Én egy csomag Libero-t vittem be (1-es méret). De amíg bent vagy, a rokonok közül bárki (vagy a párod pl) tud bevinni utánpótlást. Amúgy az orvosok nagyon jók, a szülõszoba is remek, és a koraszülött osztály is. A csecsemõsök profik. A császáros sebem is nagyon szépen gyógyul. A pathológián kedvesek a nõvérek, és jó szokott lenni a banda! (összejárnak a pathológián fekvõ csajok a gyermekágyasokkal, én is sok idõt eltrécseltem így ;) )
Júniusban szülõ kismama! Én is júniusra vagyok kiírva, ki az orvosod? :) Én múlt héten kaptam a szüléselõkészítõ elõadáson egy listát, h miket kell a kórházba vinni. persze én a tapasztalatoknak jobban hiszek! :) de ugyanazt írták, amit fent írtak a többiek.
Én 03.11-re vagyok kiírva! Legalább 2 táskám lesz, másnak is ennyi? agy én viszek túl sok mindent?

A SOTE II. női klinikára mit kell vinni a babának és a mamának, mit adnak ott?

Legjobb válasz: Még annyit tennék hozzá az elõttem válaszoló soraihoz: -Jó, ha viszel 1 cumisüveget is, mert ha nem indul be idõben a tejed, akkor érdemes adni c. vizet a kicsinek, nehogy besárguljon! Az ottani "kincstári" legalább 30 éves, ömlik belõle a cucc! -a vajúdóval szemközti WC-ben voltam, volt papír! :) De sehol máshol. Engem császároztak, így nem tudom, h a gátsebre milyen hatással van, de nekem nagy segítségemre volt a nedves WC papír, amit vittem. -a babának 1 rugit azért tegyél be, vagy vitess be! Volt olyan rugi a lányomon, ami 3 mérettel volt nagyobb nála, így hiába hajtottam fel az ujját, kidörzsölte a szája körül a bõrt. Du meguntam, ráadtam a sajátot, fürdetés elõtt meg vissza a kórházit! -kispárnát ne felejts el! -szõlõcukrot, mentes vizet, 2 papucsot se! -mellszívó, bimbóvédõ is jól jöhet -aprópénz forró csoki/kávé automatához -evõeszköz, Szilvia, p.zs., pohár, -gyerkõcnek popsitörlõ, pelus. Krém, alkohol, géz van a pelenkázón. -textilpelenkát is tehetsz el 2-3 db-ot, mérlegelésnél, pelenkázásnál kellhet Más fontos nem jut most az eszembe, az alapvetõ kórházi felszerelést meg nem írom le. :)

Még annyit tennék hozzá az elõttem válaszoló soraihoz: -Jó, ha viszel 1 cumisüveget is, mert ha nem indul be idõben a tejed, akkor érdemes adni c. vizet a kicsinek, nehogy besárguljon! Az ottani "kincstári" legalább 30 éves, ömlik belõle a cucc! -a vajúdóval szemközti WC-ben voltam, volt papír! :) De sehol máshol. Engem császároztak, így nem tudom, h a gátsebre milyen hatással van, de nekem nagy segítségemre volt a nedves WC papír, amit vittem. -a babának 1 rugit azért tegyél be, vagy vitess be! Volt olyan rugi a lányomon, ami 3 mérettel volt nagyobb nála, így hiába hajtottam fel az ujját, kidörzsölte a szája körül a bõrt. Du meguntam, ráadtam a sajátot, fürdetés elõtt meg vissza a kórházit! -kispárnát ne felejts el! -szõlõcukrot, mentes vizet, 2 papucsot se! -mellszívó, bimbóvédõ is jól jöhet -aprópénz forró csoki/kávé automatához -evõeszköz, Szilvia, p.zs., pohár, -gyerkõcnek popsitörlõ, pelus. Krém, alkohol, géz van a pelenkázón. -textilpelenkát is tehetsz el 2-3 db-ot, mérlegelésnél, pelenkázásnál kellhet Más fontos nem jut most az eszembe, az alapvetõ kórházi felszerelést meg nem írom le. :)
Szia! Én nem a SOTE II. nõi klinikán szültem, de ezeket vittem be a szülésre:http://www.anyaleszek.hu/korhazi-csomag--cikk Könnyû és Gyors Szülést! 4 hós kislány anyukája és 11 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat. Igyekszem nem megíjjedni és mindent bepakolni amit írtatok. Habár már így is elég nagy a böröndöm, lehet kénytelen leszek kettõt vinni... csak nem szólnak meg érte. Remélem rendben lesz minden, de addigis, van még egy, két, három hetem a nagy találkozásig :)


Szült esetleg valaki innen Vácon? Mik a tapasztalatok? Mit adnak a babának és a mamának? Mit érdemes vinni, mit nem néznek jó szemmel?

nagyon sok kérdésem lenne, mert valószín? én ott fogok szülni el?re is köszönöm nektek

Legjobb válasz: Szia, Októberben szültem Vácon, most lesz 1 éves a kisfiam. Nem volt fogadott dokim,szülésznõm.Rendesek voltak velem, mindennel meg voltam elégedve. A szülõszobán labdázhattam, férjem bent volt végig. Szépen fel van újítva. A gyermekágyas rész már lepukkantabb,de minden csecsemõs nagyon kedves,segítõkész volt. Hát jóformán mindent kellett vinni, mert sajnos már nem tudják biztosítani a pelust,popsitörlõt. De jó ha viszel WC papír is. Én tényleg meg voltam elégedve a kórházzal. Hallottam rosszakat szülés elõtt a kórházól,de nem volt választásom...de nagyon nem bántam meg!szerintem következõ szülésem is ott lesz. Kérdezz bármit,szívesen válaszolok, ha tudok:)))

Szia, Októberben szültem Vácon, most lesz 1 éves a kisfiam. Nem volt fogadott dokim, szülésznõm.Rendesek voltak velem, mindennel meg voltam elégedve. A szülõszobán labdázhattam, férjem bent volt végig. Szépen fel van újítva. A gyermekágyas rész már lepukkantabb, de minden csecsemõs nagyon kedves, segítõkész volt. Hát jóformán mindent kellett vinni, mert sajnos már nem tudják biztosítani a pelust, popsitörlõt. De jó ha viszel WC papír is. Én tényleg meg voltam elégedve a kórházzal. Hallottam rosszakat szülés elõtt a kórházól, de nem volt választásom...de nagyon nem bántam meg!szerintem következõ szülésem is ott lesz. Kérdezz bármit, szívesen válaszolok, ha tudok:) ))
nem kell külön fizetni érte :) ) ha szabad akkor gyors foglald be, jó tágas, ott a plazma tv, 4 részes bõr ülõgarnitúra, szülõágy, gondolom áthoznak labdát is ha kell, ott a kád is, mosdó külön :) ) szóval ha mész szülni ott kezdj rögtön :) ) és akkor kénytelen más máshova menni :) ) tutijó szobácska , mint egy nagy nappali :) )
megint elsõ:) és mennyibe kerül az a szuper szülõszoba?Kell érte fizetni, vagy ha te érkezel elsõnek, akkor választhatod?? Amúgy tényleg lepukkant a csecsemõs rész, de jófejek a csecsemõsök, ez javít kicsit a helyzeten!!!
ja régen adtak betétet is, de én vittem anno, most is kell és viszek is :) szülés után nem viszik el a babát, odaadják neked, te melegítheted fel:) full bababarát lett, csak a csecsemõs osztály a leg lepukkantabb ansztes most sincs, így érzéstelenítés nuku, újdonság hogy szülhetsz gátvédelemmel :) régen ez sem volt módi, legalábbis 2 éve sztem szülésznõt mindenkép fogadjatok ha tehetitek, 20-40ezer körül kapnak, és többet segít, többe tvan ott mint a doki beöntés sincs
pénteken voltunk bent NST :) hát valami gyönyörûûûûû!!! mindegyik szobában új függönyök, új szülõágyak van egy nagy rögtön az elsõ szoba, na ott a masszázskád, plazmatv, bõr ülõgarnitúra, brendonos babaszoba szett (pelenkázó+szekrény)húúú eszméletlen szép viszont a csecsemõsöknél SEMMI NEM változott, ugyan olyan gány az egész, fuuj rettegek attól a 4-5 naptól amit ott kell töltenem most már tényleg kell vinni popótörlõt+pelust nem adnak semmit a babának 0-24 cici+anyuka ja és ha du.4 ig megszülsz az már 1.napnak számít :) ))eddig reggel 8 volt ez a határidõ kérdezzetek, most minden infot begyûjtöttem :)
megint elsõ vagyok. Kedves utolsó, ha nem felejted el én szívesen venném, ha írnál, kíváncsi vagyok erre a szülõ szobára, mert nekem csak említették hogy lesz.
húúú én 2009 ben szültem a fiamat ott, szülészet szuper a csecsemõsök akkor mind gáz volt...azt sem tudtam hol a wc, hol a gyerekem, mit kell vele csinálni, pelenkázni sem hagytak, elvitték és õk rendezték, õk adták a pelenkát és a törlõt is.... állítólag van most valami hiperszuper szülõszoba is, most várjuk a 2.babát aug végére, kíváncsi vagyok, d eha nem felejtem el, beszámolok a friss élményeimrõl :) összességésben nem olyan vészes, a zuhany és a wc anno egy rakás kaki volt....a szó átvitt és rendes értelmében is, undorító... :(
2005-ben és 2008-ban mikor magánrendelésre mentem 5000 ft-ot kellett fizetni!!! Szülésnél: 2005-ben 30.000ftf-ot fizettem, 2008-ban 50.000-et! Most nem tudom hogy van, az az igazság hogy eddig az sztk-ba jártam ahol ingyenesek a vizsgálatok! De pár héten belül lesz egy uh-m a 30.heti azthiszem, azt már a Ferenczi dokival akarom csináltattni a magánrendelésén!!! :)
Kedves utolsó, megkérdezhetem, hogy magán rendelésre jársz Ferenczi doktor úrhoz?Megkérdezhetem mennyi a vizsgálat és mennyit kér szülésért? 1., 2. válaszoló vagyok, az elsõ babám nála szültem, és megfordult a fejemben, hogy ha a 2.nál anyagilag úgy állunk akkor felkérem...
A kérdező hozzászólása: én is október 30 körülire vagyok kiírva, tehát még van idõm, de mivel elsõ babus nagyon izgulok, és nagy szívfájdalmam lenne ha nem menne a szopiztatás.Igen, találkoztam már Burg Anitával, egy végtelenül kedves orvos, de mivel nem lesz fogadott orvosom, csak szurkolni tudok hogy egy legalább olyan orvosnál szülhessek amilyen õ is.
Szia! Én mindkét fiamat itt szültem vácon, vagyis császárosok voltak! Az orvosok, a nõvérek és a szülésznõk nagyon ügyesek, kedvesek és türelmesek!!! Az elsõ babám 2005-ben a második 2008-ban született! Nekem a 3. napon lövellt be a tejem, addig kaptak tápszert és vizet is! Ekkor még nem kellett pelenkát vinni de mondták hogy hozzunk hogy minél többet gyakorolhassuk!!! Mivel császáros voltam a 6 nap után engedtek haza minket. Persze indulás elõtt meglátogatott mindenkit a fõnõvér aki megvizsgálta a babámat hogy minden rendben van e vele! Én személy szerint mindennel megvoltam elégedve!!! Egy jó tanács: hogy minél elõbb belöveljen a tejed, tedd a picit minél többet a cicidre!!! Ó, majd el felejtettem, már a 3. babámat várom, október 31-re vagyok kiírva!!! :) Az én orvosom-> Dr. Fernczi Gyula
Burg Anita doktornõt ismered?Õ nagyon kedves, ügyes szurkolok, hogy nála szülj!
Most megfogtál:) )Azt tudom, hogy mivel baba barát, nem adnak tápszert...én szombat hajnalban szülte, 3/4 2-kor, a tejem kb héfõn indúlt be, addig semmi mást nem kapott a fiam, visont rátettem 3 óránként a mellemre, elõtejet szopizott, erre figyeltek, mondták, hogy keltsem, ha nem ébred magától.Enyhén sárgult be, kedden mehettünk haza. Szóval nekem nem voltak ezzel gondjaim, így nem tudom mit csinálnak, ha nem indúlna be a tej... de e miatt ne aggódj, tuti minden rendben lesz:) ) mikor szülsz?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors reakciót, lényegében mindenre kaptam választ, valami viszont még ngayon érdekel.ha esetleg nem indul be rendesen a tejtermelésem szülés után, és nem tudom megfelelõen táplálni a picit, milyen segítségre számíthatok?
köszi:) remélem mikor aktuális lesz majd kifogom:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!