Találatok a következő kifejezésre: Mit adnak babának és (89 db)

Aki már csak 2x szoptat (reggel, este) mit ad uzsonnára és vacsira a babának? (9-10 hós)

Legjobb válasz: Uzsonnára gyümölcsöt,vacsira tejpépet

Uzsonnára gyümölcsöt, vacsira tejpépet

A Tatabányai kórházban szülés után hány napig tartják bent az embert és a babát ha minden oké? Ha rooming-inben lesz a babával a szülés után valaki akkor a babának miket vigyek be? Miket adnak oda bent?

Minél pontosabb válaszokat szeretnék, ha nem gond.

Legjobb válasz: Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.

Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.
Szia! 1 éve szültem Tatabányán, akkor 5. napra engedtek haza. Senki nem mehetett elõbb haza. Én nem roomingos szobában voltam, csak textilpelus kellett a babának, minden mást adtak. Vigyél lázmérõt, mert az nincs! :-)

A miskolci Vasgyári kórházról adnátok nekem infót? Milyen a szülőszoba? A gyermekágyas szobák? Higiénia? Alapítványi szoba van? Mit ne felejtsek itthon, mit nem adnak nekem és a babának?

Elnézést ezért a sok kérdésért, de 2008 júniusában szültem a Semmelweisbe, s reménykedtem, február végén már újra ott szülhetem meg a második babánkat. Sajnos most tájékoztattak, hogy ne bízzak ebben, így próbálom "felfedezni" az ismeretlent.

Legjobb válasz: Én 6 hónapja szültem ott. Szülöszobáról mit is mondhatnék...? Én mikor az osztályról oda kerültem,szinte rögtön jöttek a tolófájások,ugyhogy nem volt kedvem nézelödni :) Higiénia? Minden nap felmostak,lemosták a pelenkázót,minden reggel ágyat húztak. Alapitványi szobáról nem tudok. Babának popsitörlöt vigyél, minden mást adnak. Neked hálóinget adnak,mást nem.

Én 6 hónapja szültem ott. Szülöszobáról mit is mondhatnék...? Én mikor az osztályról oda kerültem, szinte rögtön jöttek a tolófájások, ugyhogy nem volt kedvem nézelödni :) Higiénia? Minden nap felmostak, lemosták a pelenkázót, minden reggel ágyat húztak. Alapitványi szobáról nem tudok. Babának popsitörlöt vigyél, minden mást adnak. Neked hálóinget adnak, mást nem.
Ja, 01-04 18:41 voltam.
Utolsó válaszoló!!! Én is abban a szobában feküdteeeemmm!!!:) ja, én is csásárral és nekem az elsõ járkálós napon 24(!) percbe telt elmenni a wc-ig és vissza!
A kérdező hozzászólása: Dr. :-)
A kérdező hozzászólása: Drr. Sólyomvári Mária
Ki a fogadott orvosod?
A kérdező hozzászólása: Köszi a visszaköltözéses infót! (sajnos nem nagyon hiszek nekik, ezt ígérték már novemberben is, hogy hamarosan visszaköltöznek, aztán... - de nekik legyen igazuk!) Megtaláltam a neten a felvételt: http://www.minap.hu/mivid.php?ext.a20853 Fogadott orvosom van, szülésznõm nincs, mert amikor az elsõ babámat szültem, azt mondták, nem lehet külön fogadni, õk meghatározott ideig tartózkodhatnak a kórházban, tehát ha nem akkor szülök, amikor a választott szülésznõ bent van, akkor külön nem jöhet be. Ez azóta változott?
Van fogadott orvosod vagy szülésznõd?
A Vasgyárban 3, 5 és 6 ágyas szobák vannak, úgy tudom, zuhanyzó pedig a folyosón. De Hardonyi nem azt nyilatkozta tegnap a miskolci tv-ben, hogy 16-án költöznek vissza? Az új Semmelweisben minden szobához lesz wc és zuhanyzó, szerencsés, aki már ott szülhet. Pár pelenkát is tehetsz be a picinek, mert megvan a napi limit, ami nem biztos, hogy elég.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! És közös zuhanyzó van, vagy van külön minden szobához? (A Semmelweisben két szobához volt egy fürdõszoba) Hány ágyasak a szobák? Hány napig kellett bent maradni? (kicsit félek ettõl az új helyzettõl...)
sajna én is akkor ottfogok szülni met én feb8-ra vagyok kiirva !!de most akkor igyjártunk!!könnyü szülést és sok boldogságot!35hets miskolci mami
2 és fél hónapja szültem ott. A szülõszoba nem nagy cucc, de kaphatsz labdát, ami segíti a vajúdást. Nekem szerencsém volt a szülésznõkkel is, kedves volt mindenki. Bár én jó "páciens" voltam, nem hisztiztem, tettem, amit mondtak és kész. A nõvérek...hát mondjuk, hogy rendesek, a csecsemõsök között van, aki szívesen segít, van aki lepasszolja a babát és siet is kifelé, hogy nehogy kérdezzenek tõle. A gyermekágyas szobák sem luxusszobák, de amire szükséged lehet az van.Higiénia szempontjából a zuhanyzók és a wc-k szerintem nagyon gyengék, a csapból penész szag jön.Kézfertõtlenítõ kendõt és domestos törlõkendõt vittem és nagy hasznát vettem!A szekrények nagyon szûkösek, csak nagyon szükséges dolgokat vigyél.Popsitörlõ kell a babának, magadnak vigyél hálóinget, mert van, hogy elfogy a kórházi tiszta és elég gáz, mikor tiszta tejcsi rajtad és nem tudod lecserélni. Szerintem ennyi, de ha eszembe jut valami még írok. Ha bármi kérdésed van szívesen segítek. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, hasznosak voltak. Sajnos eléggé lehangoló dolgokat írtatok. Még azért reménykedem, hátha átköltözik mégis a Semmelweis. Ha tudtok még infót akár a Vasgyáriról, akár az átköltözésrõl, azt szeretettel várom!


A miskolci megyei kórházban fogok szülni. Mit érdemes bevinni a babának és magamnak, amit nem adnak?

Legjobb válasz: Pelenka - csak napi 4 darabot adnak. Vagy 10 darab legyen tartalék bent. Bimbóvédõ - ez már csak ott derül ki, kell-e, de nekem azt is adtak, amíg a párom be nem hozta a sajátomat. Viszont a sajáthoz nem adnak sterilizálót. Betét - csak gátmosás után kapsz, amúgy nem. Evõeszközök - pohár, esetleg tányér. Ásványvíz! - Tea van a folyosón, de víz legyen bent neked. Papucs, köntös. Minden mást adtak. Még hálóinget is. Cumisüveg, cumi, babavíz feketelistás, mivel baba-barát a kórház, de én eldugtam bent, mert az én babám szomjas volt, mai napig igényli a vizet.

Pelenka - csak napi 4 darabot adnak. Vagy 10 darab legyen tartalék bent. Bimbóvédõ - ez már csak ott derül ki, kell-e, de nekem azt is adtak, amíg a párom be nem hozta a sajátomat. Viszont a sajáthoz nem adnak sterilizálót. Betét - csak gátmosás után kapsz, amúgy nem. Evõeszközök - pohár, esetleg tányér. Ásványvíz! - Tea van a folyosón, de víz legyen bent neked. Papucs, köntös. Minden mást adtak. Még hálóinget is. Cumisüveg, cumi, babavíz feketelistás, mivel baba-barát a kórház, de én eldugtam bent, mert az én babám szomjas volt, mai napig igényli a vizet.
Ja, esetleg popsikrémet vigyél be, nekem a párom elsõ nap kiváltotta a gyógyszertárit és azt használtam, de emlékeim szerint volt Bepanthen. Nem biztos.

Ugy néz ki a Dél-Pestiben fogok szülni, mivel fogadott dokim nincs, így oda tartozom. Mit kell/ajánlatos bevinni magamnak és a babának? És mit adnak?

Legjobb válasz: Én nem tudom, hogy ott mit adnak, de mindenképpen ajánlatos a babának vinni mindent, ruhát, pelenkát, popsikrémet és törlõt, meg persze magadnak is mindent! Amúgy a védõnõtõl nem kaptál egy listát, hogy mit kell beszerezned? Attól az orvostól sem tudod megkérdezni, akihez kerületileg tartozol, hogy mit kell vinned?

Én nem tudom, hogy ott mit adnak, de mindenképpen ajánlatos a babának vinni mindent, ruhát, pelenkát, popsikrémet és törlõt, meg persze magadnak is mindent! Amúgy a védõnõtõl nem kaptál egy listát, hogy mit kell beszerezned? Attól az orvostól sem tudod megkérdezni, akihez kerületileg tartozol, hogy mit kell vinned?

SE II női klinikán szült, szülő kismamák véleményére lennék kíváncsi! Miket kell bevinni a babának, mamának? Mit adnak és mit nem?

Császáros leszek, els? babámat várom és lassan elkezdeném összerakosgatni a dolgokat, els?sorban a kórházi csomagot, ha valami okból korábban érkezne a kis pocaklakó

Legjobb válasz: Én is ott fogok szülni, hamarosan. Rucit adnak, pelust és a hozzá tartozó dolgokat nem. köldökápolókat igen, de csak az ott tartózkodásra. Nem tudom, hogy csak a babó cuccaira gondoltál? Mert amúgy magadnak mindent vigyél, a komfort miatt is jól jöhet.

Én is ott fogok szülni, hamarosan. Rucit adnak, pelust és a hozzá tartozó dolgokat nem. köldökápolókat igen, de csak az ott tartózkodásra. Nem tudom, hogy csak a babó cuccaira gondoltál? Mert amúgy magadnak mindent vigyél, a komfort miatt is jól jöhet.
Szia!Én két hete voltam szülöszoba látogatáson!Mivel fogadott orvosom van, én is megkérdeztem.Nekem azt mondta a doki, hogy csak pelust kell vinnem, de azt böven!Én is ott fogok szülni, júnusban!Boldog babavárást!
Bocsánat! Nem én vagyok a kérdezõ, de mégis megkérdezném, hogy napi hány pelussal kell kb. számolni? Én is ott fogok szülni. Hármasikrekkel vagyok terhes, valószínûleg március vége-április elejétõl befektetnek, úgyhogy valószínûleg a júniusban szülõ kismamával is fogok találkozni. (most vagyok 17 hetes, de hogy mikor szülök??? remélem, minél késõbb!)
14:30-as vagyok. Úgy számold, h "kötelezõ" minden étkezés elõtt bepelenkázni (3 óránként etetés), meg a fürdetéskor is szívesen veszik a pelust a csecsemõsök. Én egy csomag Libero-t vittem be (1-es méret). De amíg bent vagy, a rokonok közül bárki (vagy a párod pl) tud bevinni utánpótlást. Amúgy az orvosok nagyon jók, a szülõszoba is remek, és a koraszülött osztály is. A csecsemõsök profik. A császáros sebem is nagyon szépen gyógyul. A pathológián kedvesek a nõvérek, és jó szokott lenni a banda! (összejárnak a pathológián fekvõ csajok a gyermekágyasokkal, én is sok idõt eltrécseltem így ;) )
Júniusban szülõ kismama! Én is júniusra vagyok kiírva, ki az orvosod? :) Én múlt héten kaptam a szüléselõkészítõ elõadáson egy listát, h miket kell a kórházba vinni. persze én a tapasztalatoknak jobban hiszek! :) de ugyanazt írták, amit fent írtak a többiek.
Én 03.11-re vagyok kiírva! Legalább 2 táskám lesz, másnak is ennyi? agy én viszek túl sok mindent?

Mit adnak a babának és mamának a Dél Pestiben? Apuka bejöhet velem?

Legjobb válasz: Bemehet a szülésre bárki - nekem a húgom volt bent - de csak egyszerre 1 ember. A férjem és a többiek kint várakoztak. Én kimehettem hozzájuk és felváltva be is jöhettek hozzám. Nem tudom mire gondolsz, hogy mit adnak, a Mamáknak kaját :), a picire adnak ruhát, csak a hazahozatalra kell vinned magaddal. Pelust is adnak, de csak korlátozottan azt is vigyél magaddal egy párat.

Bemehet a szülésre bárki - nekem a húgom volt bent - de csak egyszerre 1 ember. A férjem és a többiek kint várakoztak. Én kimehettem hozzájuk és felváltva be is jöhettek hozzám. Nem tudom mire gondolsz, hogy mit adnak, a Mamáknak kaját :) , a picire adnak ruhát, csak a hazahozatalra kell vinned magaddal. Pelust is adnak, de csak korlátozottan azt is vigyél magaddal egy párat.

Mitt kell még vinnem a kórházba? Álltalában a babának mit adnak és mit nem?

Tegnap töltöttem be a 8. hónapot és lassan úgy érzem ideje összekészíteni a csomagomat. Egyet a kórházba, egyet pedig a hazamenetelhez.

Legjobb válasz: Nálunk a babának nem kell vinni semmit, mindent adnak. Én vittem magamnak még aloe first sprayt a gátsebre.

Nálunk a babának nem kell vinni semmit, mindent adnak. Én vittem magamnak még aloe first sprayt a gátsebre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szia, én is 36 hetes km vagyok, tegnap pakoltuk be a csomagot :) Nekünk az tanácsolták, hogy külön pakoljam amit a szülõszobára viszünk, és külön amit majd az osztályra, azt apuka ráér behozni a kocsiból késõbb, mert nem minden szülõszobán van lehetõség a sok csomag tárolására. A szülõszobai csomagban van: 2 papucs (1 zuhanyzáshoz), 1 kis törölközõ borogatáshoz, zokni, papír zsebkendõ, papír wc ülõke, innivaló, szõlõcukor, apukának croassain :) , nedves törlõ, tena betét. A másikban, amire szülés után lesz szükség: köntös, hálóing / pizsama, evõeszköz, pohár, melltartó, melltartó betét, tisztálkodószerek + babának amiket írtál. Remélem tudtam segíteni :)
Mamának: - hálóing (3-4 db) - papucs (2 db) - bugyi - betét - szoptatós melltartó - melltartóbetét - mellápoló kenõcs - mellbimbóvédõ - mellszívó - törölközõ 2 db nagy 2 db kicsi kézmosásnak - tusfürdõ, sampon, fogkefe, fogkrém - köntös - meleg zokni - wc papír, papírzsebkendõ - szalvéta, konyharuha, mosogatószer, mosogatószivacs - pohár, evõeszköz - MP3 lejátszó, mobiltöltõ - hajszárító, fésû, hajgumi - óra, - terhes kiskönyv, leletek, igazolványok, házasági anyakönyvi kivonat - olvasnivaló, toll, -wcre- fertõtlenítõ kendõt, vagy papír wc ülõke -ásványvíz mentes, -szoptatós párna Babának: - eldobható pelenka (1 kis csomagos) - popsitörlõ - popsikrém - cumisüveg - textil pelenka - tejtároló edény - plédecske - hazahozós ruha (a kózházban nem lehet sajátot használni) - játszócumi - pelenkazacskó -babakesztyû -kis sapka Nálunk amit adtak a kórházban az steril gézlap , alkohol, vatta. De érdemes vinni fültisztitó pálcikát azzal könnyebb a köldökcsonkot kezelni. Minden mást nekünk kellett vinni. Uzsoki kórházban szültem
Mellszívó, wc-re ilyen papír ülõke, mellbimbóvédõ is jó szolgálatot tehet. Babának kissapka, kiskesztyû mindenképp(hogy ne karmolja össze magát).
Szia! Nálam volt egy csomag eldobható bugyi, bent végig azt hordtam. Vastag, inkontinencia betét, mellszívó, bimbóápoló kenõcs, Laktoherb tea, mûanyag tányér. A babának vékony kis takaró(jó lett volna kettõ). Sok víz, gyümölcs, olyan ennivaló, ami nem fogja a székletet.
Magadnak jó sok szárnyasbetétet, mert emlékszem én csak 2 csomaggal vittem és az nagyon hamar elfogyott. A másik a melltartóbetét ami nekem nagyon hasznos volt, kb óránként cseréltem mikor beindult a tejem. A mellszívó is nagyon sokat segített. (Cumisüveget is vittem, mert nem tudtam, hogy lesz-e elég tejem vagy ha bármi más ok miatt nem tudok szoptatni akkor lehetett volna rá szükség) Nedves wc papír! A simát szerintem a kórházi napokra felejts el ( ha természetes úton szülsz) A többi tök jó amit leírtál!
Könyvet???? Te nem a babáddal voltál ezek szerint. Kérdezõ! Ha viszont melletted ott lesz a babád, biztos hogy nem fogsz unatkozni!
Adnak a babára ruhát, de lehet vinni sajátot is. Én vittem ruhát, mert a kórházi angolpólyából mindig kivolt a lába, meg olyan szerencsétlenül nézett ki benne. Tegyél el innivalót, kekszet, mert kitudja mire ér vissza a férjed, s visz neked be enni inni.
Vigyél mellszívót szerintem, nekem nagyon jól jött. Babának itt vinni kellett ruhákat is, és takarót, vagy valami pólyát.
Vizet, szörpöt vigyél magadnak sokat. A babának vegyél azért pelenkát és egy teljes csomagot bevittem, illetve ruhát is vittem neki, adnak ott is de ha szeretnéd a saját ruhájába átöltöztetni akkor vigyél neki, illetve pokrócot neki, abba bele tudod tekerni. Sapkát, kezére kis kesztyût. Én csak egy poharat vittem be meg az evõeszközöket illetve egy kis dobozban vigyél be mosogatószert, szivacsot meg egy törlõruhát. Könyvet is vigyél mert unatkozni fogsz.
Egyébként én amikor állítottam össze a csomagot, megkérdeztem a kórházban hogy mit kellene vinnem, így nem ért meglepetés. 2-es voltam
én az uzsokiban szültem Pesten. a babának adtak napi 5 pelust ( ez nem elég), popsikrémet. de popsitörlõt nekem kellett vinni. kell egy kis takaro a babának. esetleg kis sapka kesztyû, textil pelus. a nete azt irták hogy ruhát adnak a babának de ott meg leroltak hogy miért nem vittem szóval nem árt ha azt is viszel... magadnak szülésre háloing, innivaló, szõlõcukor, csoki, törölközõ, tusfürdõ, papucs, nagy betét.
Nálunk a babának pont ezeket kellett vinni amiket írtál. Ruhát, fürdetõt adtak. Mondjuk cumisüveg nem kellett, cumit pedig tuti nem díjazták volna! Bababarát kórház.
Ez a lista nekem is hasznos volt :-)

Szolnokon a Hetényi kórházba mit kell vinni szülés utánra a babának, és mi az amit adnak?

Legjobb válasz: Én tavaly õsszel szültem a Hetényibe. Elvileg nem kell semmit vinni, a baba ellátásához biztosítanak mindent. DE én ajánlom, hogy vigyél neki kis ruhát, mert hát amit ott adnak elég elhasználtak, ha esetleg lyukas, szakadt, akkor az csak ragtapasszal van megragasztva. Fürdetés utánra kis sapi, és ajánlatos vinni kis plédet, fõleg ha ilyen hûvös idõ lesz. Nekünk a pelenka az elég volt, amit adtak, sõt én még haza is hoztam belõle (mondjuk én minden nap kértem annyit amennyi járt, ha megmaradt azt félre tettem, ki tudja mikor kell, ha véletlenül kevés volt akkor nem szívesen adtak.) Pelenkázáshoz popsi krémet adnak, de popsi törlõt azt nem, mert úgy mutatják, hogy le kell vízzel mosni a kis popsiját. Cumit ne vigyél, mert azt elveszik, cumisüveget is csak nagyon-nagyon indokolt esetben engedik. A köldök csonk ellátásához is adnak mindent. Ennyi jutott eszembe! Remélem tudtam segíteni.

Én tavaly õsszel szültem a Hetényibe. Elvileg nem kell semmit vinni, a baba ellátásához biztosítanak mindent. DE én ajánlom, hogy vigyél neki kis ruhát, mert hát amit ott adnak elég elhasználtak, ha esetleg lyukas, szakadt, akkor az csak ragtapasszal van megragasztva. Fürdetés utánra kis sapi, és ajánlatos vinni kis plédet, fõleg ha ilyen hûvös idõ lesz. Nekünk a pelenka az elég volt, amit adtak, sõt én még haza is hoztam belõle (mondjuk én minden nap kértem annyit amennyi járt, ha megmaradt azt félre tettem, ki tudja mikor kell, ha véletlenül kevés volt akkor nem szívesen adtak.) Pelenkázáshoz popsi krémet adnak, de popsi törlõt azt nem, mert úgy mutatják, hogy le kell vízzel mosni a kis popsiját. Cumit ne vigyél, mert azt elveszik, cumisüveget is csak nagyon-nagyon indokolt esetben engedik. A köldök csonk ellátásához is adnak mindent. Ennyi jutott eszembe! Remélem tudtam segíteni.
Ruhát mindenféle képpen, mert nagyon elhasználodtak. Hétvégén pedig nincs mosoda. Vigyél pár darab pelust is, mert csak 5 db-ot fogsz kapni. Volt olyan nap, hogy nem volt elég nekünk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: És ha nem elég a pelus, meg nincs is nálam, akkor mi van , nem adnak??
Nem szívesen , de adnak, és kapsz mellé "jó tanácsot" is. Nekem mondták, hogy ha pici kaka van a pelusba, azt még nem kell kivenni, még fér bele!

Az Uzsoki kórházba szülés utánra mit kell bevinnem a babának és mit adnak?

Legjobb válasz: Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.

Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.
Szia!Babaruholmik csak a hazamenetelnél lesz szükséges.Amit vinned kell: popsitörlõ, mellszívó, textilpelenka)!Ezeket a dolgokat sajnos nem tudják finanszírozni.Pelenkát, cumisüveget adnak. Saját cumisüveget is vigyél, ha jöttök haza, legyen az útra vizecskéje!Ha még valami az eszembe jut, írok! Üdv, Anita
bocsi, az elõbb helytelenül írtam!jav.:baba holmit


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!