Találatok a következő kifejezésre: Mit adnak babának (236 db)

Budapesten a Szent Imre kórházban szeretnék szülni. Mit adnak babának, anyának? Gondolok itt pl. hálóing vagy popsikrém, babaruha. Mire figyeljek, mit kell mindenképp vinnem?

Bocsi, de még egy másik kérdés: Ha nincs fogadott orvosom a SZent Imrében és nem oda tartozok lakcímem szerint, attól még mehetek oda ugye?

Legjobb válasz: Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm

Szia Én ott fogok szülni hamarosan. Pelenkát kell vinni az tuti . Én ezeket viszem: -textil pelus -az a ruha amiben haza hozod. -popsikrémet is tettem be Más nagyon nem kell. Illetve sapk, a kezecskékre kesztyû. A mamának minden kell!nem adnak semmit sem! Sajnos szerintem nem szülhetsz ott így. oda visznek ahova tartozol helyileg, ha nincs fogadott orvosod. Boldog babavarast! 39hkm
Nemrég szültem ott. Az anyukának mindent kell vinni, a babának pelenkát, popsitörlõ kendõt feltétlen.Ruhát is vihetsz, ha nem akarod a korházit. Az elsõ válaszolónak szerintem igaza van és orvos hiányában valószínûleg ott kell szülnöd, ahová tartozol.
Anyukának: minden, ami kellhet! :) Babának: pelus, popsitörlõ. Popsikrémet, ruhát adnak. Ha saját rucit viszel, azt nem tudják garantálni, hogy nem veszik el a "tömegben", mikor beviszed a csecsemõsökhöz...szóval csak a hazavitelre érdemes sajátot bevinni! Mi pl. 1-es Liberot vittünk be, és nagyon örültek neki, mert koraszülöttre nem kapnak pelenkát, és így a mienk helyett adtak ugyan annyi darab 2-es Liberot!

A Tatabányai kórházban szülés után hány napig tartják bent az embert és a babát ha minden oké? Ha rooming-inben lesz a babával a szülés után valaki akkor a babának miket vigyek be? Miket adnak oda bent?

Minél pontosabb válaszokat szeretnék, ha nem gond.

Legjobb válasz: Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.

Szia, én Tatabányán szültem. A 4. nap reggel mehettünk haza. Rooming-inben voltunk, ruhát vigyél néhány db-ot, pelust adnak, de nem a legkisebb méretet, és nem is eleget. Popsitörlõt is vigyél. Én vittem cumit, cumisüveget is, textilpelenkát 2-3 db-ot. Ja törölközõt is vigyél. Én egy kis plédet is vittem.
Szia! 1 éve szültem Tatabányán, akkor 5. napra engedtek haza. Senki nem mehetett elõbb haza. Én nem roomingos szobában voltam, csak textilpelus kellett a babának, minden mást adtak. Vigyél lázmérõt, mert az nincs! :-)

Valaki szült e mostanában a fehérvári kórházban? Mit adnak a babának? Pelus, ruha, stb? Azt hallottam, hogy szülni is a saját hálóingedbe kell, azt sem adnak már kórházit?

Legjobb válasz: Én ott szültem 2 hónapja. Engem mûtöttek, én kaptam ottani hálóinget, nem tudom, hogy aki természetes úton szül, az kap-e. A babának a ruhán kívül semmit ne adnak. Na, persze, elõször azért kap pelust, de utána már mindennel neked kell ellátni. Pelus, popsitörlõ, popsi krém, géz, alkohol, textil pelenka vagy pelenka alátét.

Én ott szültem 2 hónapja. Engem mûtöttek, én kaptam ottani hálóinget, nem tudom, hogy aki természetes úton szül, az kap-e. A babának a ruhán kívül semmit ne adnak. Na, persze, elõször azért kap pelust, de utána már mindennel neked kell ellátni. Pelus, popsitörlõ, popsi krém, géz, alkohol, textil pelenka vagy pelenka alátét.


Ugy néz ki a Dél-Pestiben fogok szülni, mivel fogadott dokim nincs, így oda tartozom. Mit kell/ajánlatos bevinni magamnak és a babának? És mit adnak?

Legjobb válasz: Én nem tudom, hogy ott mit adnak, de mindenképpen ajánlatos a babának vinni mindent, ruhát, pelenkát, popsikrémet és törlõt, meg persze magadnak is mindent! Amúgy a védõnõtõl nem kaptál egy listát, hogy mit kell beszerezned? Attól az orvostól sem tudod megkérdezni, akihez kerületileg tartozol, hogy mit kell vinned?

Én nem tudom, hogy ott mit adnak, de mindenképpen ajánlatos a babának vinni mindent, ruhát, pelenkát, popsikrémet és törlõt, meg persze magadnak is mindent! Amúgy a védõnõtõl nem kaptál egy listát, hogy mit kell beszerezned? Attól az orvostól sem tudod megkérdezni, akihez kerületileg tartozol, hogy mit kell vinned?

Mit kell vinni a Szt. István kórházba a babának? Illetve mit adnak?

Novemberbe fogok ott szülni.

Legjobb válasz: Adnak: -alkoholt a köldökcsonk törléséhez -2-3 pelenkát -2-3 intimbetétet -az ottani fürdetõkrémmel fürdetik a babát -popsikrémet -popsitörlõt Mit kell vinni: -pelenkákat -textil pelenkákat -intimbetétet -tartalék hálóinget, ha összevéreznéd -érdemes vinni saját popsikrémet, popsitörlõt, jobb, ha van saját -babaruhákat

Adnak: -alkoholt a köldökcsonk törléséhez -2-3 pelenkát -2-3 intimbetétet -az ottani fürdetõkrémmel fürdetik a babát -popsikrémet -popsitörlõt Mit kell vinni: -pelenkákat -textil pelenkákat -intimbetétet -tartalék hálóinget, ha összevéreznéd -érdemes vinni saját popsikrémet, popsitörlõt, jobb, ha van saját -babaruhákat
Én 4 nappal ezelõtt szültem ott a 3. babámat, és úgy gondolom egyáltalán nem kell popsikrém.A gyógyszertárit használják, és ki van téve a kórteremben(az alkohol, a hintõpor, és a steril gézlap társaságában).Ha fogytán van egész egyszerûen kérni kell a csecsemõsöktõl.Viszont popsitörlõt már nem adnak, amikor viszed fürdetni szólnak is, hogy hozd magaddal(a sajátodat).Én pelenkát nem kértem(valóban napi 2-3 db-ot adnak), mert vittem, de a fürdetés után a sajátjukat adták a babára(Liberot használnak).A babának mindent vigyél:takaró, kis sapka(huzatos a folyosó), fürdõlepedõ/kifogó, és a már fentebb leírtak.Magadnak is:evõeszköz, pohár, papucs fürdéshez stb.

SE II női klinikán szült, szülő kismamák véleményére lennék kíváncsi! Miket kell bevinni a babának, mamának? Mit adnak és mit nem?

Császáros leszek, els? babámat várom és lassan elkezdeném összerakosgatni a dolgokat, els?sorban a kórházi csomagot, ha valami okból korábban érkezne a kis pocaklakó

Legjobb válasz: Én is ott fogok szülni, hamarosan. Rucit adnak, pelust és a hozzá tartozó dolgokat nem. köldökápolókat igen, de csak az ott tartózkodásra. Nem tudom, hogy csak a babó cuccaira gondoltál? Mert amúgy magadnak mindent vigyél, a komfort miatt is jól jöhet.

Én is ott fogok szülni, hamarosan. Rucit adnak, pelust és a hozzá tartozó dolgokat nem. köldökápolókat igen, de csak az ott tartózkodásra. Nem tudom, hogy csak a babó cuccaira gondoltál? Mert amúgy magadnak mindent vigyél, a komfort miatt is jól jöhet.
Szia!Én két hete voltam szülöszoba látogatáson!Mivel fogadott orvosom van, én is megkérdeztem.Nekem azt mondta a doki, hogy csak pelust kell vinnem, de azt böven!Én is ott fogok szülni, júnusban!Boldog babavárást!
Bocsánat! Nem én vagyok a kérdezõ, de mégis megkérdezném, hogy napi hány pelussal kell kb. számolni? Én is ott fogok szülni. Hármasikrekkel vagyok terhes, valószínûleg március vége-április elejétõl befektetnek, úgyhogy valószínûleg a júniusban szülõ kismamával is fogok találkozni. (most vagyok 17 hetes, de hogy mikor szülök??? remélem, minél késõbb!)
14:30-as vagyok. Úgy számold, h "kötelezõ" minden étkezés elõtt bepelenkázni (3 óránként etetés), meg a fürdetéskor is szívesen veszik a pelust a csecsemõsök. Én egy csomag Libero-t vittem be (1-es méret). De amíg bent vagy, a rokonok közül bárki (vagy a párod pl) tud bevinni utánpótlást. Amúgy az orvosok nagyon jók, a szülõszoba is remek, és a koraszülött osztály is. A csecsemõsök profik. A császáros sebem is nagyon szépen gyógyul. A pathológián kedvesek a nõvérek, és jó szokott lenni a banda! (összejárnak a pathológián fekvõ csajok a gyermekágyasokkal, én is sok idõt eltrécseltem így ;) )
Júniusban szülõ kismama! Én is júniusra vagyok kiírva, ki az orvosod? :) Én múlt héten kaptam a szüléselõkészítõ elõadáson egy listát, h miket kell a kórházba vinni. persze én a tapasztalatoknak jobban hiszek! :) de ugyanazt írták, amit fent írtak a többiek.
Én 03.11-re vagyok kiírva! Legalább 2 táskám lesz, másnak is ennyi? agy én viszek túl sok mindent?

Mitt kell még vinnem a kórházba? Álltalában a babának mit adnak és mit nem?

Tegnap töltöttem be a 8. hónapot és lassan úgy érzem ideje összekészíteni a csomagomat. Egyet a kórházba, egyet pedig a hazamenetelhez.

Legjobb válasz: Nálunk a babának nem kell vinni semmit, mindent adnak. Én vittem magamnak még aloe first sprayt a gátsebre.

Nálunk a babának nem kell vinni semmit, mindent adnak. Én vittem magamnak még aloe first sprayt a gátsebre.
A kérdező hozzászólása: Nagyon nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget!
Szia, én is 36 hetes km vagyok, tegnap pakoltuk be a csomagot :) Nekünk az tanácsolták, hogy külön pakoljam amit a szülõszobára viszünk, és külön amit majd az osztályra, azt apuka ráér behozni a kocsiból késõbb, mert nem minden szülõszobán van lehetõség a sok csomag tárolására. A szülõszobai csomagban van: 2 papucs (1 zuhanyzáshoz), 1 kis törölközõ borogatáshoz, zokni, papír zsebkendõ, papír wc ülõke, innivaló, szõlõcukor, apukának croassain :) , nedves törlõ, tena betét. A másikban, amire szülés után lesz szükség: köntös, hálóing / pizsama, evõeszköz, pohár, melltartó, melltartó betét, tisztálkodószerek + babának amiket írtál. Remélem tudtam segíteni :)
Mamának: - hálóing (3-4 db) - papucs (2 db) - bugyi - betét - szoptatós melltartó - melltartóbetét - mellápoló kenõcs - mellbimbóvédõ - mellszívó - törölközõ 2 db nagy 2 db kicsi kézmosásnak - tusfürdõ, sampon, fogkefe, fogkrém - köntös - meleg zokni - wc papír, papírzsebkendõ - szalvéta, konyharuha, mosogatószer, mosogatószivacs - pohár, evõeszköz - MP3 lejátszó, mobiltöltõ - hajszárító, fésû, hajgumi - óra, - terhes kiskönyv, leletek, igazolványok, házasági anyakönyvi kivonat - olvasnivaló, toll, -wcre- fertõtlenítõ kendõt, vagy papír wc ülõke -ásványvíz mentes, -szoptatós párna Babának: - eldobható pelenka (1 kis csomagos) - popsitörlõ - popsikrém - cumisüveg - textil pelenka - tejtároló edény - plédecske - hazahozós ruha (a kózházban nem lehet sajátot használni) - játszócumi - pelenkazacskó -babakesztyû -kis sapka Nálunk amit adtak a kórházban az steril gézlap , alkohol, vatta. De érdemes vinni fültisztitó pálcikát azzal könnyebb a köldökcsonkot kezelni. Minden mást nekünk kellett vinni. Uzsoki kórházban szültem
Mellszívó, wc-re ilyen papír ülõke, mellbimbóvédõ is jó szolgálatot tehet. Babának kissapka, kiskesztyû mindenképp(hogy ne karmolja össze magát).
Szia! Nálam volt egy csomag eldobható bugyi, bent végig azt hordtam. Vastag, inkontinencia betét, mellszívó, bimbóápoló kenõcs, Laktoherb tea, mûanyag tányér. A babának vékony kis takaró(jó lett volna kettõ). Sok víz, gyümölcs, olyan ennivaló, ami nem fogja a székletet.
Magadnak jó sok szárnyasbetétet, mert emlékszem én csak 2 csomaggal vittem és az nagyon hamar elfogyott. A másik a melltartóbetét ami nekem nagyon hasznos volt, kb óránként cseréltem mikor beindult a tejem. A mellszívó is nagyon sokat segített. (Cumisüveget is vittem, mert nem tudtam, hogy lesz-e elég tejem vagy ha bármi más ok miatt nem tudok szoptatni akkor lehetett volna rá szükség) Nedves wc papír! A simát szerintem a kórházi napokra felejts el ( ha természetes úton szülsz) A többi tök jó amit leírtál!
Könyvet???? Te nem a babáddal voltál ezek szerint. Kérdezõ! Ha viszont melletted ott lesz a babád, biztos hogy nem fogsz unatkozni!
Adnak a babára ruhát, de lehet vinni sajátot is. Én vittem ruhát, mert a kórházi angolpólyából mindig kivolt a lába, meg olyan szerencsétlenül nézett ki benne. Tegyél el innivalót, kekszet, mert kitudja mire ér vissza a férjed, s visz neked be enni inni.
Vigyél mellszívót szerintem, nekem nagyon jól jött. Babának itt vinni kellett ruhákat is, és takarót, vagy valami pólyát.
Vizet, szörpöt vigyél magadnak sokat. A babának vegyél azért pelenkát és egy teljes csomagot bevittem, illetve ruhát is vittem neki, adnak ott is de ha szeretnéd a saját ruhájába átöltöztetni akkor vigyél neki, illetve pokrócot neki, abba bele tudod tekerni. Sapkát, kezére kis kesztyût. Én csak egy poharat vittem be meg az evõeszközöket illetve egy kis dobozban vigyél be mosogatószert, szivacsot meg egy törlõruhát. Könyvet is vigyél mert unatkozni fogsz.
Egyébként én amikor állítottam össze a csomagot, megkérdeztem a kórházban hogy mit kellene vinnem, így nem ért meglepetés. 2-es voltam
én az uzsokiban szültem Pesten. a babának adtak napi 5 pelust ( ez nem elég), popsikrémet. de popsitörlõt nekem kellett vinni. kell egy kis takaro a babának. esetleg kis sapka kesztyû, textil pelus. a nete azt irták hogy ruhát adnak a babának de ott meg leroltak hogy miért nem vittem szóval nem árt ha azt is viszel... magadnak szülésre háloing, innivaló, szõlõcukor, csoki, törölközõ, tusfürdõ, papucs, nagy betét.
Nálunk a babának pont ezeket kellett vinni amiket írtál. Ruhát, fürdetõt adtak. Mondjuk cumisüveg nem kellett, cumit pedig tuti nem díjazták volna! Bababarát kórház.
Ez a lista nekem is hasznos volt :-)

Mit adnak a babának és mamának a Dél Pestiben? Apuka bejöhet velem?

Legjobb válasz: Bemehet a szülésre bárki - nekem a húgom volt bent - de csak egyszerre 1 ember. A férjem és a többiek kint várakoztak. Én kimehettem hozzájuk és felváltva be is jöhettek hozzám. Nem tudom mire gondolsz, hogy mit adnak, a Mamáknak kaját :), a picire adnak ruhát, csak a hazahozatalra kell vinned magaddal. Pelust is adnak, de csak korlátozottan azt is vigyél magaddal egy párat.

Bemehet a szülésre bárki - nekem a húgom volt bent - de csak egyszerre 1 ember. A férjem és a többiek kint várakoztak. Én kimehettem hozzájuk és felváltva be is jöhettek hozzám. Nem tudom mire gondolsz, hogy mit adnak, a Mamáknak kaját :) , a picire adnak ruhát, csak a hazahozatalra kell vinned magaddal. Pelust is adnak, de csak korlátozottan azt is vigyél magaddal egy párat.

Újszölött babáknak mit adnak a kórházban a picinek amig nincs teje az anyukának? Tegnap született a baba.

Legjobb válasz: Jo esetben semmit. Ha a babanak nincs gondja (ahogy az elsi is irta), nem adnak semmit, ezzel is tamogatjak a szoptatast!

Jo esetben semmit. Ha a babanak nincs gondja (ahogy az elsi is irta), nem adnak semmit, ezzel is tamogatjak a szoptatast!
Az én babám sem kapott semmit. És csak sírt és sírt... Nekem meg a szívem szakadt meg! (az utolsó kórházi nap indult meg a tejem, de önmagában nem volt elég, kezdettõl hozzataplalt tapszeres baba) Komolyan, annyira kiborultam ettõl, h már sírtam. Ahogy elnéztem a többi anyát, akik már vígan szoptattak a babajukat, én meg nem voltam ra képes, és a picikem ehezett, hát az valami szörnyû érzés volt!!! Aztán jött anyosom, intezkedett, és már jöttek is a csecsemosok a tapszerrel! :-) és végre megnyugodott a Drágám!
Nálunk meg jól beteáztatják a babákat, hogy ne sírjanak. Magam láttam, hogy teáztatják õket (voltam gyakorlaton újszülött osztályon). Jó édes, rózsaszínes tea, megkóstoltam, tényleg finom. Ha sír a baba, már nyomják is a szájába a teát. Lehet, hogy épp éhes, de ahelyett, hogy kihoznák szopizni, megteáztatják, amivel ugye eltelítõdik a gyomrocskája. Aztán fél óra múlva kihozzák etetésre (szigorúan három óránként), és csodálkoznak, hogy jé, nem szopizik a baba, fogy a súlya! És úgy beszélnek az anyukával, mintha szar anya lenne, mert még szoptatni se tud! Egy másik, saját történet a csecsemõs nõvérkékrõl. Az én lányom koraosztályra került (33. héten lett meg), ott meg tápszerezték. Fejtem, mint az õrült, vittem a tejet mindig frissen, felcímkézve, az erre a célra használt hûtõbe. Látom, hogy hozzá se nyúltak. Szóvá tettem, erre azt a választ kaptam, hogy õk nem érnek rá azt lesni, hogy melyik tej melyik gyereké. Hozzá teszem, másfél hétig a lányom volt az egyedüli az egész osztályon, aztán került oda még egy kislány. Amíg én a gyerekágyon voltam, mondta a kezelõorvos, hogy az anyuka bármikor bemehet a babához, külön engedély nélkül (csak megfigyelésen volt bent a 2200 g súlya miatt, nem volt beteg). Így hát többször mentem este is látogatni. Nemegyszer kerestem nõvért, sehol senki, hát bementem a picihez. Sír, mint állat. Kivettem a dobozból, megetettem, tisztába raktam, dédelgettem picit, majd visszaraktam, majd eljövetelkor hallok beszédfoszlányokat az egyik szobából. Jó nagyot köszönök, ijedten szalad a nõvér, majd megnyugodva mondja, hogy ja, csak az anyuka? Menjen be nyugodtan a picihez! :) Mondom, már túl vagyok rajta, felírtam egy papírra, hogy mikor mennyit evett, és hogy volt kakis pelusa. Jó, mi?
Szerencsére bababarát kórházban szültem (Miskolc), így semmit nem adnak a babáknak, viszont egész nap velünk van, akármikor mellre lehet õket tenni. A csecsemõ akkora energiatartalékkal jön világra, hogy akkor se lesz semmi baja, ha pár napig nem eszik semmit. Ráadásul a kolosztrum annyira tápláló, hogy tényleg pár csepp is elég belõle nekik. Nálunk ha végképp nincs semmi teje az anyukának és/vagy nagyon határozottan kéri, akkor adnak kis pohárban tápszert a babának, de ezt jobb nem igénybe venni 1-2 napos babánál, mert ilyenkor lehet nagyon elrontani az egész szoptatást a legelején.
Nálunk például semmit. Az elsõ napokban állítólag nincs szüksége a babáknak nagy mennyiségû anyatejre, bõven elég az elõtej. Egyedül azok a babák kaptak egy kis cukros vizet, akiknek valamiért nagyon leesett a cukruk, az én babám így járt. Egy szobatársam babája viszont nem kapott semmi pótlást, az anyukának még nem indult be a teje, és csak sírt a baba, de rengeteget, a végén elkezdett kiszáradni, akkor kezdtek foglalkozni vele.
Semmit, hacsak nem nagyon kis súlyú. Akkor cukros vizet. Vagy tápszert. De 1-2 napot kibír a baba az elõtejjel is. Én péntek este szültem, és vasárnap reggel indult be a tejem. Akkor is csak 5 millit evett elsõre. És szép fokozatosan egyre többet.
Nálunk adnak nekik tápszert, de csak éjszakára, mert akkor õk felügyelik a babákat.
elsô nap teát hoztak pótlásra, többi nap anyarejet vagy tápszert adtak amikor kértem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a választ!!

Mikor adtàl babàdnak elöször joghurtot?

Legjobb válasz: Én egy kisvárosban lakom.Ide még nem jutott el ez a tej,liszt stb.tilalom.Ezért az anyukák továbbra is adnak már pici kortól,tejet,tejtermékeket a babáknak.Egy gyerekorvos barátnõm szerint,egy évben legfeljebb egy allergiás gyerekkel találkozik.Ha tápszergyáraknak hiszel,akkor ne adj neki,ha a józan eszednek,akkor adhatsz már most is.

Babajoghurtot adtam neki 6 hónapos korától, 7 és fél hónaposan már adtam a gabonapelyhébe 1-2 evõkanál natúr joghurtot. Nagyon szereti!
Én egy kisvárosban lakom.Ide még nem jutott el ez a tej, liszt stb.tilalom.Ezért az anyukák továbbra is adnak már pici kortól, tejet, tejtermékeket a babáknak.Egy gyerekorvos barátnõm szerint, egy évben legfeljebb egy allergiás gyerekkel találkozik.Ha tápszergyáraknak hiszel, akkor ne adj neki, ha a józan eszednek, akkor adhatsz már most is.
Már nem emlékszem pontosan, de olyan 7-8 hónapos lehetett, akkor mondta a dokinõ, hogy kaphatja. Amúgy olyanról sose volt szó, hogy tejALAPÚ dolgot nem lehet adni 1 éves kor alatt (a tejpép és a tápszer is az, csak el kéne olvasni), csak azt mondják, hogy TEJET nem szabad adni egy éves kor alatt. De ugyan úgy lehet adni sajtot, túrót, joghurtot már elég hamar. Persze ha nincs tejallergia, mert ha van, akkor alap hogy nem lehet. De most egészséges babákról van szó gondolom.
11 hónapos korától kap joghurtot a kisfiam, de csak olyat amiben nincs aprómagvas gyümölcs. Barackosat, meggyeset... Most 15 hónapos
8hónaposan adtam neki elõször aktívia édes fehéret.azóta is rendszeresen eszi a joghurtot
Kizárólag 1 év után, miután a túrótól nem volt baja.
9 honaposan, igaz akkor még ritkábban, hetente-kéthetente 1x, kb 10 hos korátol pedig gyakrabban, szinte mindennap.
Mivel tejalapú étel, csak egy éves kora után fogyaszthat elviekben joghurtot. Aztán, hogy ezt ki tartja be és ki nem...
Én 9 hónaposan adtam neki egy nagyon picit és vártam lesz-e valami! Hát nem lett semmi baja, úgyhogy utána adtam már neki! És most sincs baja! Bár ez egyéntõl is függ! Nem tudom mennyi idõs a babád esetleg kipróbálhatjátok, ha 9 hó körül van egy picitõl nem lesz baja! sok sikert! egy 2 éves manó anyucija
8 hós kortól elõszür baba joghurt most danonino túró desszert


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!