Találatok a következő kifejezésre: Mit adjak kutyámnak, ha (9 db)

Mit adjak a kutyámnak, ha hasmenése van?

tegnap óta hasmenése van az 5hónapos yorkimnak.diétán kív?l nem tudtok még vmit?köszi

Legjobb válasz: Csirke csont, a legjobb a csirkefej. Kicsit gusztustalan, de nagyon hatásos. Megkeményíti a székletet. Húsos konzervek helyett inkább tápokat adj neki. És mozogjon sokat, futkorásztasd meg :) Ha alkalmi hasmenés akkor fõtt rizs és fõtt csirkehús egy kis fõtt répával. Csodákat mûvel. Hogyha többször elõfordul a hasmenés habozás nélkül doki! Ezt tudom tanácsolni.

Csirke csont, a legjobb a csirkefej. Kicsit gusztustalan, de nagyon hatásos. Megkeményíti a székletet. Húsos konzervek helyett inkább tápokat adj neki. És mozogjon sokat, futkorásztasd meg :) Ha alkalmi hasmenés akkor fõtt rizs és fõtt csirkehús egy kis fõtt répával. Csodákat mûvel. Hogyha többször elõfordul a hasmenés habozás nélkül doki! Ezt tudom tanácsolni.
Biztos van valami hasfogó is állatgyógyszertárban kutyáknak.
vidd el dokihoz!az én kutyumnak is ment a hasa, a végén infúziót is kapott:(nem tudhatod, hogy mi a baja...
Kölyökkutyának BOLUS ADSTRINGENS! Gyerekeknek is ezt adják. Nekünk bevált. Napi 1-2 szem.

Mit adjak a 7 hónapos kutyámnak ha megfázott?

7 hónapos steffi, és sokat folydogál az orra, meg trüsszög. Egyenl?re c vitamint és calciumot adok neki. Az is lehet hogy alergiás valamire. Aspirint szabad adni kutyának?

Legjobb válasz: Azért, mert folyik az orra és tüsszög, nem tuti, hogy megfázott. A kutya nem ember, hogy megfújja a szél, aztán lesz kicsit taknyos.Ha nem csak egy napos a jelenség, el kell vinni orvoshoz. Bármi lehet az orrában is.

Azért, mert folyik az orra és tüsszög, nem tuti, hogy megfázott. A kutya nem ember, hogy megfújja a szél, aztán lesz kicsit taknyos.Ha nem csak egy napos a jelenség, el kell vinni orvoshoz. Bármi lehet az orrában is.
Kálciumot mire adsz neki? Szerintem inkább vidd orvoshoz!
A kutyák nagyon nehezen fáznak meg, szóval kb kétlem hogy ez lenne a baja. Ráadásul az õ megfázásuk közel sem olyan mint egy emberé, és pláne nem a 30 fokban lesz beteg.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, holnap jön hozzá a doki. A calcium úgy tudom nem árt a kutyusoknak néha kis mennyiségben, fõleg mert még nõvésben van, de majd megkérdezem az orvost.
Ha jó minõségû tápot eszik, nem kell plusz kálcium.

Mit adjak enni a kutyámnak ha hasmenése van?

Nem tudom mi lehet vele. Ugyan azt a tápot eszi mint eddig, jókedv?, játékos,de már 2. napja hasmenése van. Ha nem javul természetesen elviszem állatorvoshoz,csak kíváncsi lennék,hogy ilyenkor mit lehet neki adni enni,ami kicsit megfogja. Egyébként csivaváról van szó.

Legjobb válasz: Ha kölyökkutya, akkor minél elõbb vidd orvoshoz, mert a tulzott hasmenés miatt hamar kiszáradhat. Ha felnõtt, akkor próbálkozhatsz nyákos rizzsel (vizben megfõzöd a rizst, nem öblited le) és kaphat egy kis natur joghurtot, hogy a bélflórái helyreálljanak. De ha 2 nap után is megy a hasa, mutasd meg orvosnak.

Ha kölyökkutya, akkor minél elõbb vidd orvoshoz, mert a tulzott hasmenés miatt hamar kiszáradhat. Ha felnõtt, akkor próbálkozhatsz nyákos rizzsel (vizben megfõzöd a rizst, nem öblited le) és kaphat egy kis natur joghurtot, hogy a bélflórái helyreálljanak. De ha 2 nap után is megy a hasa, mutasd meg orvosnak.
Szilárd ételt például száraztápot.
adjál neki Bolust, a mienk rommá f#sta utazás után a falat...reggelre semmi baja nem volt (elõtte két nap hányás -f#sás). fertõtleníti a gyomrát és a beleit, ráadásul vmi természetes gyógyszer, kapsz a patikában. mellette száraztáp, esetleg szoktam egy háztartási kekszet belemorzsolni vagy rizst.
fõtt rizs, fõtt natur csirkehússal. a Bolust én is ajánlom de ilyen kis termetû kutyának max egy felet adj egy nap. a tacsim is csak 1et ehet naponta!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a tanácsokat. Kapott fõtt húst és most úgy tûnik elmúlt neki. :)


Mit adjak a kutyámnak enni ha már gyógyul kifele a parvóból?

Legjobb válasz: Rízzsel fõtt húst.A rízs fogja a székletét.

Rízzsel fõtt húst.A rízs fogja a székletét.
A kérdező hozzászólása: oké, köszi
A kérdező hozzászólása: és meddig kell ezt adni neki?

Mikor adjam a kutyának a jutalomfalatot? Akkor ha valami jót csinált és utána rögtön, vagy végig a kezembe legyen és csak jutifalatra csinálja?

Legjobb válasz: Amikor valamit jól csinált akkor rögtön szóval és falattal is dicsérj rá. Egy-egy tanítási folyamatnál jó sok jutifalat fogy. :)

Amikor valamit jól csinált akkor rögtön szóval és falattal is dicsérj rá. Egy-egy tanítási folyamatnál jó sok jutifalat fogy. :)
Én úgy szoktam hogy nálam van a zacsi egyet a kezembe veszek kézjellel mutatom h mit csináljon aztán neki adom, dicsérem, simizem. :)
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm

Mit adjak a kutyáimnak ha NEM "híznak"?

Van két németjuhász kanom (munkavonalú, az egyik 2 éves a másik 6,5 hónapos) és egyáltalán nem látszik rajtuk, hogy kapnának enni.

Legjobb válasz: Valószínûleg ezt a kört lefutotta már az állatorvos is, de kapnak Trendesen, 3 havonta féreghajtót?

Valószínûleg ezt a kört lefutotta már az állatorvos is, de kapnak Trendesen, 3 havonta féreghajtót?
Szia, Mi is brittel etettünk egy darabig és ugyanez volt a helyzet, jó kondiban volt ugyan a kutya, de hiába kapott többet, nagyon sovány volt. Kb 3hónapja átváltottunk top farminára ettõl elkezdett kicsit hízni. Így sincs rajta egy csepp zsír sem, szálkás, tiszta izom a kutya, de nem néz úgy ki, mint akit állandóan éheztetnek. Igaz néha mikor eltûnõdök most is soványnak tûnik, de egyre több ember dicséri, hogy milyen jó formában van, szóval biztos én aggódom túl.
Jajj ezek gyönyörû kutyusok!!! Dehogynem kérdezték! Bár szerintem attól cikibb nincs, mint amit Te írtál, hogy egy nj tulajdonos kérdezi meg, milyen fajta.... jó ég! Ha veszek egy kutyát, minimum utána nézek, milyen színben létezik, nem? Úristen... Nekem csomószor le farkaskutyázzák, meg le farkasozzák, pedig az ordas szerintem elõbb hasonlít a farkasra, de mindegy... meg hogy ez nem németjuhász, mert túl sötét, mire mondom, hogy az anyja meg szénfekete, erre megerõsíti magát, hogy hát akkor biztos, hogy keverék, mert fekete németjuhász nincsen.... ilyenkor én mindig azt mondom, hogy otthon olvasson utána, hány színben létezik, egészen meg fog lepõdni! Van egy nagyon jó kis németjuhászos fórum, nincs kedved csatlakozni? Van sok munkavonalas is meg kölyök is!
Innen szoktuk rendelni a tápot: http://www.acanashop.hu/index.php?page=shop.product_details&.. A képet megnézve én sem biztos, hogy azt mondanám rá, hogy sovány, de az állatorvosnak több tapasztalata van, mint nekem :) . A suliban nálunk is mesélik folyamatosan a németjucisok, hogy az emberek nagy százaléka fel sem ismeri a kutyát, mert a Rex nem így nézett ki..., ezzel ellentétben a kisgyerekek a szüleiket megszégyenítve egybõl rávágják, hogy az bizony NJ :) . Kinézetre nekem is õk a favoritok, nem a rajzosok.
A kérdező hozzászólása: :D Hát igen, így mûködnek az emberek. :D A németjuhász az csak rajzosban létezik, a többi nem az. :P Nem is kell az ilyennel törõdni. :D Én jókat tudok kacarászni rajta. És mikor közlöd, hogy németjuci, csak munkavonal, akkor meg pislognak mint ha a vízben, hogy az milyen? :O A netboard forumra gondolsz? Ott fent vagyok. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a linket :) igen, valahogy a gyerekek sokkal elõbb felismerik õket, mint a szülõk. :) Csak az a németjuci, amelyik olyan mint Rex... amelyik nem.. az korcs. :) Végülis, nem muszáj mindenkinek képben lennie ezzel, csak akkor ne mondjon rögtön baromságokat :)
A kérdező hozzászólása: Na.. nekem látszatra a tiéd sem tûnik soványnak. :D Úgyhogy ezt megbeszéltük :D Szép kiskutya nagyon :) Tõled még nem kérdezték milyen fajta? :) :D Nálunk a kutyasulin van egy-két show vonalas nj gazdi, aki rákérdez az én kutyáimra, hogy milyen fajták? :D Vagy, a másik, hogy "németjuhász keverék?". Én már csak vigyorgok ezen. :D Szóval nagyon szép a kiskutyid és szerintem egyáltalán nem sovány. És igen az én nagy kanom is ugyanolyan mint a tiéd. A pofáján ott a folt. :)
Állatorvosnál vizsgáltasd ki õket, mert sokféle betegség van, amitõl a kutya nem hízik.
http://kepfeltoltes.hu/view/120725/hatho0_www.kepfeltoltes.h.. http://kepfeltoltes.hu/view/120725/hatho1_www.kepfeltoltes.h.. http://kepfeltoltes.hu/view/120725/hatho2_www.kepfeltoltes.h.. Itt vannak a képek! Igen vékony, de ki lett vizsgálva is, semmi betegsége nincs. És, nagyon gyorsan nõ, emiatt se nagyon volt ideje hízni, nameg folyton pörög. Inkább, mint egy lusta unalmas kutya legyen...
Na akkor mindjárt megmutatom az enyémet, hogy megnyugodj! :D Sajnos sokan szeretik szép kereken a kutyákat és halálra ijesztgetik azokat, akiknek nincs háj a kutyáján! Állítólag az a jó, ha pl liheg és olyankor kilátszik a borda. Vagy a legutolsó borda amúgy is látszik. Namost az enyémnek mindegyik látszik (de ha nem lenne munkavonalas, nem látszana, mert ugyebár a munkavonalasoknak rövidebb a szõre, szoval nem ér...) Az enyém kicsit sovány, de azt mondta a tenyésztõ, hogy ha már lelassul a növésben, úgyis magára szed majd! Próbálok képet tölteni mindjárt, csak valamiért nem fogadja el a képet a kepfeltoltes. A feketédnek a feje teljesen fekete, vagy van benne barna is?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az elismerõ szavakat. :) Én a nagyra nem mondtam addig, hogy sovány, míg mástól nem hallottam... eddig inkább a jó kondi felé tendáltam. De ha azt látod, akkor egy kicsit megnyugodtam. A kicsinél abba bízok, hogy még növésben van, azért nem látszik rajta, végülis ha belegondolok, a kamasz gyerekek is néha soványak, még akkor is ha egész nap esznek. :) Na jó.. :) Remélem majd fog rajta is látszódni, hogy ne etióp éhezõ. :)
Helló! Figyi a nagy kan, az tutira nem sovány! Se kilóra, se látszatra! A kicsit annyira nem látom, de mivel kölyök, így még örülj neki, hogy nem túlsúlyos, rengeteg kölyök van elhízva és már félévesen se bír futni.... aztán meg jön a sántikálás és a csípõficam. De ha 50-55 cm és ahhoz 20 kiló felett van, az egyáltalán nem kevés! Egyébként az enyém ugyanilyen sötét rajzos, vagy bicolor színû, mint a Te nagy kanod! Gyönyörûek!!! És az ordas a másik kedvenc színem!
A kérdező hozzászólása: Igen. :) Tehát férgesség kizárva.
A kérdező hozzászólása: Már azon is gondolkoztam, hogy a tápra öntök pici zsírt, hátha jobban megtapad, csak akkor meg hasmenés lesz a vége.
Lehet, hogy érdemes lenne tápot váltani, az energy tápról normálra, vagy egy másik fajtára, én például a happy dogot tudom ajánlani.
Most komolyan hízlalni akarod õket?? Ha energikusak és nem fáradnak ki hamar akkor teljesen jók így. Egyébiránt az én munka bc-mnél a josera active vált be - bár a tápváltás egybeesett a 1, 5-2 éves korával amikor úgyis "emberesednek".
Helló! Tudsz képet mutatni? Milyen magasak és hány kilók? Nekem is 6 és fél hós munkavonalas nj-m van, de szuka. Nagyon vékony. Egyik orvos szerint kórosan sovány, másik szerint pont jó. A tenyésztõjének megmutattam és azt mondta, õ így szereti õket, sportosak. És mivel látja a szemén és a szõrén, hogy nem beteg, ne is aggódjak. Hát munakvonalas.... jóval többet pörögnek, mint a rogyasztott hátsójú küllemkutyák. Az enyém most 19 kiló és 54 cm. Ja és zsírossal én is próbálkoztam, de neki is hasmenése lett. És mi is a britet és a brit care-t esszük, illetve a kutya eszi. És mi ki is vizsgáltattuk, vérvétel stb, mert aggódtam. De semmi baja nincs! Szerintem örülj, hogy nem túlsúlyosak, és így egészségesek maradnak...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Mindenkinek köszi a válaszokat. gondolkoztam, hogy a nagynak is visszaváltok Britre, egy éve eszi a profinet. A kicsinek most váltottam egy hónapja vissza a brittre, azelõtt õ is profine large juniort kapott. A nagy olyan 35-40 kg között mozog, és igencsak nagytestú, 65 cm. A kicsi kb 10-15cm-vel kisebb mint a nagy (még nem sikerült lemérni, állandóan pörög) és õ olyan 25 kg körül lehet (még nem mértem le). Igazából nem tudom eldönteni. Képen nem igazán tûnik fel, az egyik fekete színû a másik sötét ordas. :/
A kérdező hozzászólása: Ha ebbõl valakinek sikerül leszûrnie, akkor nagyon jó a szeme :) http://kepfeltoltes.hu/120725/IMG_20120717_165255_www.kepfel..
A kérdező hozzászólása: Igen? És azt a tápot hol lehet beszerezni? Mennyibe kerül, stb?
Ja nem, én a Blöki-re gondoltam... :)

Mit adjak a kutyámnak enni ha már a párizsit sem eszi meg?

Egy yorkshire terrier kutyusról lenne szó nagyon vékony,nem akar enni,de már a párizit sem eszi meg..van valami gyógyszer vagy valami amit?l megjön az étvágya?

Legjobb válasz: igen van és állatorvosnak hívják

igen van és állatorvosnak hívják
Attól jön meg az étvégya, ha befejezed a kényeztetését. Leteszed elé a száraz tápot, ha nem kell neki, 5 perc múlva elveszed. És ezt minden nap eljátszod reggel-este. Ha éhes lesz, enni fog.
Orvoshoz kellene inkább vinni, mert ha már húst v. húsnak tûnõ dolgot sem akar enni, ott nagy a baj. Azt általában a legnagyobb melegben is megeszik a kutyák még ha csak 1-2 falattal is, de legalább esznek belõle. Amíg eljutsz (lehetõleg még ma) egy orvoshoz, addig bepróbálkozhatsz valami fõtt v. párolt csirke husival, de én nem bízom benne, hogy eredményes lesz.
Az azért alap, hogy ha beteg a kutya akkor orvoshoz visszük, de ha egészséges és nem eszik, akkor el van kényeztetve.
a párizsi alapból nem jó kaja(bõr, köröm, és egyéb dolgokból áll amelyeket nem lehet felhasználni a húsiparban), vidd el állatorvoshoz vagy rakd elé a kaját és hagyd hogy egyen magától nem kell erõltetni(néztem egy dokumentum sorozatban), ha túl sokat foglalkozol hogy egyen akkor nem érdekli az evés.Esetleg vidd el sétáltatni, attól megjöhet az étvágya.
A kérdező hozzászólása: 1-2 falatot evett a párizsiból de otthagyta
vidd el a dokihoz!
Vegyél Béres kutyavitamint. Általában étvágyat csinál. Ha semmit nem akar enni, Calopet paszta. Ha sovány is , akkor orvos. Hányszor eteted naponta? Ne tukmáld bele az ételt. Elé teszed, 5 perc múlva elveszed. Majd kap a következõ étkezésnél.
Ilyen gondom nekem is volt! nekem az angol agaram nem akart enni kicsi korába!Én a májkrémmel tudtam rászoktatni az evésre!De ne etesd kézbõl mert aztán úgy megszokja hogy nem eszik magától!
miért nincs ott az anyja ?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ két válaszadó kivételével köszönöm az eddigi válaszokat! :) Egy kutyust 8 hetes korában már valóban el lehet választani az anyjától... Westie kutyusról van amúgy szó. A tenyésztõtõl úgy hoztam el, hogy volt olyan rendes, hogy adott nekem egy zacskó Dog Chow Junior bárányhúsos kutyatápot (azt hiszem Purinás) õ javasolta, hogy adjam neki ezt, mert ez a legjobb neki. De nem nagyon akarja enni, pedig állítólag a tenyésztõnél folyamatosan ilyet ettek. Próbáltam amúgy már Dalmi kölyökkutya szalámit meg párizsit is adni neki, meg Pedigree Junior alutasakos eledelt is, de nem tudom, hogy ezek mennyire jók neki, meg azért utóbbi kicsit költséges is ha naponta 3x azt adom neki.
Kérdezõ tudom hogy rossz lehet de semmit ne tegyél! Minden evésidõben rakd elé a jó minõségû tápot és ha nem eszi vedd el! A változatos etetés sem a gyomrának sem a NEVELÉSNEK nem tesz jót! Egy idõ után a fejeden fog ugrálni mert tudja hogy mindent megteszel. Ne önts rá semmit, ne ízesítsd ha nem akarod hogy utána semmit ne egyen meg.
2 hónapos kutyának mióta van még az anyja mellett a helye?! Aki ezt írta butaságot írt, annyi idõsen már a tenyésztõk is odaadják, én már csak tudom!!! Az enyém mai napig nem szereti a tápot, próbáltam pár hónapig, hogy csak azt kap, de annyira nem szereti, hogy alig evett, és rengetegett fogyott sajnos, hiába bármilyen jó a táp, és abban van minden vitamin, ha a kutyám nem eszi, és lefogy. Én is sokfélét kipróbáltam, de pénzkidobás volt. Házikosztot imádja, húsfélékkel etetem, rizs, zöldség, ilyesmi... Persze néha a házikosztba keverek egy kis tápot, hogy valamennyit abból is egyen. Próbáld ki te is ezt, ha más nem jó.
18:09-es vagyok. Esetleg megpróbálhatod vmivel ízesíteni a tápot, pl. sajt, májkrém.. nálunk úgy jobban megy. Amúgy tényleg, milyen fajta a kutty? :)
Tejet NE! A laktóz meghajtja. Esetleg megforralt kecsketejet, de felesleges. Ha 10 perc alatt nem eszi meg, tedd el, és legközelebb a következõ etetésnél add oda. Megint 10 perc, ha megint nem eszi meg, megint tedd el. Esetleg beáztathatod neki, úgy jobban csúszik, kamillateába, fûszertelen hús- vagy zöldségleves lébe, vagy simán meleg vízbe, mert lehet, hogy az a gond, hogy még nem annyira tudja megrágni a száraz tápot. Milyen fajta táp? Mert elképzelhetõ, hogy a rossz minõségû (sarki bolti) tápban lévõ rengeteg mesterséges anyaggal van baja. Ez amúgy is kb. olyan szinten tápláló, mint neked a chips. Konzervet SE! Nincs benne semmi jó.
Attól függ, milyen kutyusod van :) Nekem is van egy ugyanennyi idõs kiskutyám, meg egy 4 éves. A tápra próbálj meg tejet önteni, hátha megeszi :) Vagy vegyél neki konzervet, vagy adj neki házikosztot... :) De ha tejet akarsz neki adni, és azt akarod, hogy picit laktatóbb legyen akkor egy kis kenyeret tegyél a tejbe.
2 és fél hónapos kutya már elválasztható.. A kérdezõnek pedig: semmit. Valószínûleg addig is tápot evett, ameddig nem került hozzád. Nekem is mondta a tenyésztõ, h elõfordulhat, h ha hazahozom, nem fogja megenni a tápot - és tényleg jóval kevesebbet eszik belõle, mint az ebédbõl, ami fõtt husi, de ha éhes, úgyis rábukik, mert megszokja, h nem kap mást.
remélem egy ujjabb szaporitótól hoztad el... neki még az anyja tejét kéne innia...
Hogy kéne már az anyatejet innia?? Ilyenkor az anya már nem is hagyja a kölyköknek hogy szopjanak... Nem lehet, hogy csak a meleg miatt nem eszik? Az enyém is 5-10 percig szagolgatja meg nézegeti a kaját ilyen melegben, pedig nagyon mohó és imád enni. Egyébként nekem is ez volt az elején, hogy nem nagyon akart enni, és kézbõl etettem. Azután pedig mindig ráöntöttem valamit, és úgy szívesebben ette (konzerv kis mennyiségben, nekünk így egy alutasakos 2-3 nap alatt fogyott el, mert csak keveset raktam a száraz táp tetejére, vagy töltött paprika leve, ilyenek). Ha tényleg nem hajlandó enni, akkor szerintem próbáld ki ezt. Párszor leöntöttem ilyen finomságokkal és azóta a száraz tápot is gyorsan megeszi.

Ma reggel találtam egy kullancsot a kutyámban, élt még, sikerült élve is kiszednem belőle, de már jó nagy volt, megszívta magát, ha ne adj Isten fertőző volt, akkor mennyi idő után látszik valami a kutyán? Mik az első tünetek?

Legjobb válasz: Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA

Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA
A kérdező hozzászólása: Idõs kutyáról van szó, tehát nem túl aktív, ha bent van a lakásban, nem a kertben, szinte csak alszik. De figyelni fogom. Nem tudom mikor mehetett bele, kb kiskörömnyi méretõ lehetett, de nem volt teljesen felfújva, inkább lapos volt :S nem tudom ez mit jelenthet :(
az én ismerõsömneka kutyájában fertõzõ kullancs volt deki tudták gyógyítani:)
A legszembetûnõbb tünet a bágyadtság. Ha ezt nehezen vennéd észre, akkor étvágytalanság, sok vizet iszik (a láztól), esetleg véreset pisil vagy véres hasmenése van. Általában 3-4 nap alatt jön ki, de azén kutyámon például a kullancs kiszedésétõl számított 14. napon jelentkezett. Ne aggódj, most már a legtöbb, amit tehetsz, hogy figyelsz. És ha észleled a tüneteket AZONNAL orvos. Minden perc számít, az élete múlhat rajta. A lappangási idõ 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!