Találatok a következő kifejezésre: Mit adjak hogy még az ebédet (1 db)

Mit adjak tízóraira, hogy még az ebédet is megegye a gyerek?

2.5 éves lányom korán reggel kakaóval indít, a reggelinél csak sajtot és felvágottat eszik, kenyeret nem. Délel?tt vagy egy túró rudit, vagy egy joghurtot eszik, vagy egy gyümölcsöt. Az ebédet alvás után szokta elfogyasztani, de 1 hónapja ez már nem jellemz? :( Levest és f?zeléket egyáltalán nem eszik. Igaz, közrejátszik, hogy nemrég öccse született. Úgy gondolom, a tízóraival lakik jól. Uzsonna háztartási keksz vagy joghurt vagy rudi. Vacsora kifli. A kistesó érkezése óta elutasítja a meleg ételt. Az asztalhoz sem hajlandó ülni. Tudom, hogy a reggeli kakaó kavar be, de ha nem kapja meg ébredés után, balhé van. Egy pár hetes csecsem? mellett nincs energiám csatákat vívni a lányommal :( Mit tegyek?

Legjobb válasz: Nálunk kezdettõl nincs tízórai, reggel kakaóval indítunk mi is, ez kb 7 órakor van, f9-9 körül van reggeli, 12-f1 körül ebéd. Ebéd elõtt megyünk le a játszóra, így ott eszébe sem jut kaját kérni, és a mozgás meghozza az étvágyat is. Ha nem kér fõtt ételt, sztem ne erõltesd! Ha eszik gyümölcsöt, tejterméket, az elég jó!

Nálunk kezdettõl nincs tízórai, reggel kakaóval indítunk mi is, ez kb 7 órakor van, f9-9 körül van reggeli, 12-f1 körül ebéd. Ebéd elõtt megyünk le a játszóra, így ott eszébe sem jut kaját kérni, és a mozgás meghozza az étvágyat is. Ha nem kér fõtt ételt, sztem ne erõltesd! Ha eszik gyümölcsöt, tejterméket, az elég jó!
Az én kisfiam 18 hónapos. Reggeli 8 körül kakaó, esetleg gabonapehely, aztán csab ebéd 11-kor. Az általában melegkaja, és meg is eszi, mivel addigra már igen éhes. Uzsi 3-kor, joghurt, vagy ilyesmi, majd vacsira általában kenyér valamivel. Nincs meg az 5 étkezés, de legalább a 4 bõségesebb. Vitamin mellé esetleg ezt tudom ajánlani, próbáld meg kihagyni valamelyiket. Egyébként ne aggódj, éhen halni nem fog! Minden gyereknél vannak ilyen nem-evõs hetek-hónapok... Sok szerencsét!
A kérdező hozzászólása: Milyen vitamint adjak neki? C vitamint (Cebiont) csak akkor kap, ha beteg. Egyszer vettem neki valamilyen gyerekvitamint, ami szirup volt és öklendezett tõle... :(
A kérdező hozzászólása: Köszi a vitamin-tippet! Erre nem is gondoltam!!!
Szia! A Vitacolan emúlzió kimondottan étvágynövelõ. Amikor én kerestem ilyet, azt mondták ilyen piciknek csak kanalas van, 4 éves kortól vannak a rágótabletták. Biztonsági okokból (fulladásveszély). De egyébként én addig kínálnám a fõtt ételt, amíg meg nem eszi az éhségtõl. Õ már elég nagy, és értelmes, ne hagyd, hogy manipuláljon. Csak azért csinálja, mert így a teljes figyelmedet elvonja, és nem figyelsz az öcsikére. És ezt úgy oldottam meg a 1, 5 éves fiammal, amikor öccse született, hogy amíg ebédelt, odaültem elé, és a konyhaszéken szoptattam a kicsit (igen kényelmes....). Közben õt etettem. És ráadásul szopi alatt is végig játszottam vele, mert nagyon igényelt, bántotta a túl nagy közelség az öccsével. Sok sikert! :o)


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha hiperaktív kisfiamat pszichiátriai vizsgálatra viszem, akkor jöjjön el a nagymama is, hogy előbb kettesben tudjak beszélni a pszichiáterrel?

Nem szeretném a gyerek előtt részletezni a súlyos nehézségeket,amikkel egyedül már nem tud a család boldogulni.
Pár évvel ezelőtt voltunk utoljára pszichiáternél ,akkor még reménykedtünk javulásában,de kudarc lett a TSMT ,gyógypedagógiai fejlesztés,türelem,szeretet ,ekörül forog minden ,de sokat romlott a helyzet.

0

Hogyan tudnék "bekeményíteni", hogy kicsit jobban viselkedjen, ne hisztizzen annyit?

2 éves fiam mostanában sokat rugdos és ver, dobál és rátapos dolgokra. Üvölteni kezd, ha napközben nem adom oda neki a cumit meg az alvóállatát. Utóbbival az a baj, hogy elvileg csak alváshoz kapja őket, de mivel az alvószoba egyben a játszószoba, így állandóan az ágyhoz megy és hisztizik, ha nem tudja egyedül kivenni őket, vagy ha nem találja ott. Néha az utcán is levágja magát a földre, ha nem a játszó felé megyünk vagy nem azt csináljuk, amit szeretne (nem mindig tudom, hogy mit is szeretne).
Eddig úgy "neveltem", hogy csak azt nem engedtem meg neki, amit tényleg nem szabad (konnektor, bizonyos fiókok, konyha).
Vagy ez most ez az időszak, türelemmel ki kell várnom, míg elmúlik?

2

2hónap távollét két kisgyermek mellől hatással lehet rájuk a későbbiekben?

7 éve csak a gyerekeimnek élek (7 és 3,5 évesek), most bejött egy remek álláslehetőség, de 2 hónapot a fővárosban kell töltenem a cégnél. A gyerekek kezdik a sulit és az ovit és pont most nem lehetek velük, amikor nekik is nehéz lesz. Hétvégére persze jövök haza, a család támogat, a férjem gondoskodó jó apa és ott vannak a mamák is. Érzékeny gyerekek, soha nem voltam tőlük távol max. egy éjszakát. Szerintetek lehet ez rossz hatással rájuk, hogy anya nem lesz velük ezekben a nehéz hetekben? Jól döntöttem?

7

Kisgyerekek mikor tanulnak meg fújni? Pl papírdarabot!? Köszönöm.

5

Tescos, vagy JYSK-es takarót vettetek már gyerkőcnek? A nagy 140*200-asra gondolok.

1

Mit tegyek a 11 éves kislányommal?

van egy 11 éves kislányom.a férjemmel szeretjük egymást de néha veszekszünk.ilyenkor sír hogy biztos elválunk.egyszer mondta hogy hívjuk fel a mamát én erre azt mondtam hogy úgysem veszi fel.erre azt mondta hogy ne bántsam a mamát.nagyon sokat sír mert azt hiszi nem szeretjük hanem csak a 21 éves nővérét.és sokat veszekszik velem és az apukájával

4

Válogatós, rosszevő gyermekek Anyukáitól kérhetek segítséget?

A 2 éves kisfiamat nem tudom rávenni a főtt étel evésére, de még csak megkóstolni sem hajlandó! Nagyon kevés étel van ami ínyére való. Ez gyerekkori sajátosság, vagy én csinálok rosszul valamit? Ez a helyzet úgy fél éve elég nehéz, előtt legalább bármit adtam, mindenből evett.

3

Mitől csinálhatja ezt? 5 éves kisfiam mostanában sokszor mondja, hogy viszket a feneke, és vakargatja, turkálja is.

Eddig nem vettem komolyan, de most már kezdek megijedni. Lehet, hogy férges? Vagy mi lehet a baja?

8

Mennyi idős korig szokott kijönni a koszmó? Mitől függ, hogy kisgyermek korban kijön-e?

6

Bölcsiben le kell venni a nyakláncot?

Kislányom 2,5 éves 1 hét mulva kezdjük a bölcsit.van egy arany nyaklanca,ezt le kell ezentúl mjad vennünk?vagy nem szólnak ilyenért?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!