Találatok a következő kifejezésre: Mit adjak hogy még (120 db)

Hogyan szoktassam meg a kislányommal (3hónapos), hogy átaludja az éjszakát? Ha netán fel kel mit adjak neki tegyem cicire vagy adjak neki vizet és cumit? Kivegyem a kiságyából?

Az elmúlt este 21 óra után megetettem és felkelt éjfél el?tt.Megpróbáltam adtam neki cumit és elaludt 4:20-ig és aztán 2óra hosszat fent volt.Lehet,hogy az a baj,hogy 18órakkor fürdetem?csak néha kel fel 21órakkor.

Legjobb válasz: Szerintem még kicsi ahhoz,hogy ne egyen egész éjjel. Én legalábbis 6 hónapos koráig igény szerint adtam neki,mert éhesen úgysem tud aludni. Tedd késõbbre a fürdetést én este 8 felé ajánlanám,aztán adj neki enni és utánna tedd le.Valószínû így is felkel hajnalban majd szopizni. Várj vele addig még nem kap más ételeket,ha megkezdted a hozzátáplálást és kiadós püréket v.tejpépeket kap,akkor már lehet éjszaka vízzel v.teával helyettesíteni. Kevés baba aludja át az éjszakát,ezért ha igényli inkább szoptasd.

Szerintem még kicsi ahhoz, hogy ne egyen egész éjjel. Én legalábbis 6 hónapos koráig igény szerint adtam neki, mert éhesen úgysem tud aludni. Tedd késõbbre a fürdetést én este 8 felé ajánlanám, aztán adj neki enni és utánna tedd le.Valószínû így is felkel hajnalban majd szopizni. Várj vele addig még nem kap más ételeket, ha megkezdted a hozzátáplálást és kiadós püréket v.tejpépeket kap, akkor már lehet éjszaka vízzel v.teával helyettesíteni. Kevés baba aludja át az éjszakát, ezért ha igényli inkább szoptasd.
Talán még nem is kell, hogy átaludja az éjszakát. Nyugodtan tedd cicire ha éhes, csak vigyázz, hogy ne azon aludjon, mert akkor sosem tudod leszoktatni róla! De általában 3 hónapos kor körül kezdenek kialakulni a szokásai.
Az én kisfiam mindjárt 9 hónapos lesz, és még mindíg felkel éjszaka, van amikor kétszer is. Én szoktam neki enni adni(tápszert), de mostanában már keveset eszik éjjel. Remélem egyszer majd mi is átalusszuk az éjszakát. Úgyhogy ne aggódj, még elég kicsi a babád, szerintem etesd meg éjjel.
A szopis babákat mindig meg kell szoptani ha éjjel ébrednek, ugyanis az éjjeli szoptatás nagyon fontos a babák anyagcserefolyamatainak egyensúlyba tartása érdekében, legfõképp a szénhidrátanyagcsere egyensúlya a leglényegesebb a kicsiknél. Ezért jó az ha a szoptatott babák éjjel is mellre kerülhetnek ha ébrednek. A tejtermelés folyamatos biztosításának is fontos hogy éjjel is egyen a baba, a tejtermelésért felelõs hormon szintje éjjel a legmagasabb. Ha éjjel nincs szopi, kevesebb tej termelõdik.
Szia! Nálunk az vált be a gyerekorvos tanácsára, hogy több tejcit adjunk neki lefekvés elõtt, hát ez be is vált átalussza az éjszakát 1, 5 hónapos korától.
Szerintem ne tolj sehova semmilyen idõpontot. 6-kor eszik, 8-kor fürdés és kaja, aztán alvás. 2 óra teljen el két szopi között az a lényeg. Ja és nem értek egyet azzal aki azt írta ne hagyd elaludni a cicin mert nem tudod leszoktatni róla. Szerintem az éjszakai kaja egy teljesen más kategória. Nekünk ez egyáltalán nem okozott gondot.
Szia. Nekem a lányom 8 hónapos, de még most is e´bred éjszaka. 2x 3x.Minden éjjel.Csak cicivel alszik vissza.Nem fogad el cumit, üveget....Adj neki, emíg kéri.Még nagyon kicsi.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen mindenkinek!!! És hogyan tegyem át a fürdést késõbbre?Toljam ki az idõt mindig 30percenként?

Kisbabám 7 hós múlt és szinte minden ételtől fintorog. Mit adjak neki? Hogyan kedveltessem meg az ételeket? Mennyire erőltessem a dolgot?

Persze nem úgy gondoltam hogy tömöm a szájába, hanem hogy prógálgassam vagy inkább hagyjam. Anyatejes baba és már sokat mozog így kb 2 óránként szopizna. Tudom hogy éhes de akkor miért nem fogadja el a kaját. Van néhány bébiétel amit megeszik de azt sem mindig. Tanácstalan vagyok. Hogyan tovább?

Legjobb válasz: Olyanokat adj neki, amit szeret. Ha a gyümölcsöket? Akkor minden kajába valamilyen gyümit kell rakni, aztán a késõbbiek folyamán szép lassan csökkented a benne lévõ gyümi mennyiségét. Hogy valami konkrét példát is írjak: kisfiam nem akarta megenni a spenótot, túl "zöld" volt neki az íze. Raktam bele egy kis banánt, gond nélkül megette. Cukkinibe, tökbe, vegyes zöldségbe, ilyesmibe vagy sárgarépát, vagy házilag készített paradicsomlevet kellett öntenem, így gond nélkül elfogadta. Elég sokszor csinálok neki gyümis husikat, azokkal semmi baja (meggyszósz krumplival és csirkével, almaszósz rizzsel és csirkével, õszibarack-pulyka-rizs, alma-banán-pulyka, ilyesmi). Én is kitapasztaltam, hogy üvegesekbõl mit szeret, és elkezdtem azokat leutánozni.

Olyanokat adj neki, amit szeret. Ha a gyümölcsöket? Akkor minden kajába valamilyen gyümit kell rakni, aztán a késõbbiek folyamán szép lassan csökkented a benne lévõ gyümi mennyiségét. Hogy valami konkrét példát is írjak: kisfiam nem akarta megenni a spenótot, túl "zöld" volt neki az íze. Raktam bele egy kis banánt, gond nélkül megette. Cukkinibe, tökbe, vegyes zöldségbe, ilyesmibe vagy sárgarépát, vagy házilag készített paradicsomlevet kellett öntenem, így gond nélkül elfogadta. Elég sokszor csinálok neki gyümis husikat, azokkal semmi baja (meggyszósz krumplival és csirkével, almaszósz rizzsel és csirkével, õszibarack-pulyka-rizs, alma-banán-pulyka, ilyesmi). Én is kitapasztaltam, hogy üvegesekbõl mit szeret, és elkezdtem azokat leutánozni.
Fejj le tejet és a fõzelékeket azzal higítsd. Ismerõsebb lesz neki az íz, könnyebbel el fogja fogadni. Nálunk bejött.

én még gyerek vagyok és NEM TUDOM HOGY MIT ADJAK APÁNAK és a FIÚ TESSTVÉREIMNEK? Mit adjak?

én kézműveskedni akarok de valami olcsó ajándék is jó régen rajzot csináltam de már nagyobb

Legjobb válasz: Csinálj nekik kulcstartòt :) [link]

Csinálj nekik kulcstartòt :) [link]
[link] [link]


Szerintetek a Harry Potter 6-dik részét mikor adják HBO, HBO2-n? Lhetséges hogy még idén?

Legjobb válasz: Szerintem biztos, hogy nem adják idén. Karácsonyra szokták kiadni DVD-n, és kicsit késõbb a tévében.

Szerintem biztos, hogy nem adják idén. Karácsonyra szokták kiadni DVD-n, és kicsit késõbb a tévében.

Nem tudom hogy mit csináljak. Lépjek túl rajta? Vagy adjak neki még egy esélyt?

Tehát barátommal fél évig eggyütt voltam csak nem igazán beszéltük meg a bajaink. Egyszer rám zúdította h neki ez meg az a baja és összevesztünk. Vártam pár napot h keressen de nem keresett,ezért felhívtam h találkozzunk és beszéljük meg. Már úton voltam amikor küldött egy sms-t hogy lehetne-e késõbb de úgy voltam vele h mindegy majd meg várom ott és nem írtam vissza. Mikor odaértem egy csajjal ült ott,aztán amikor meglátott elköszöntek egymástól (ölelés) a csaj még megvárt és köszönt nekem is mert én is ismertem de nem annyira voltunk.jóba. Mindegy aztán a barátommal elmondtuk mi a bajunk (õ is elmondta h mi zavarja és én is h engem mi zavar)plusz mondta h a csaj csak egy barát és utána csendben ültünk. Nem bírtam tovább megöleltem és mondtam h én nem akarom elengedni és folytatni szeretném. Semmit nem reagált. Párszor kérdeztem h õ mit akar de folyton annyit mondott h nem tudom. A vége az lett h otthagytam. Mondtam neki h nekem a nemtudom nem elég és h sajnálom h nem lehetek neki elég jó de akkor én felõlem ennyi. Úgy négy napra rá facebookon beszéltük h valamikor vissza adom a dolgait de nagyon bunkón beszélt velem. Nagyon rosszul esett és így is sokat sírtam miatta. Pár nappal ezután rám írt h mennyire bánja és h csak most fogta fel h nem vagyok többé. Még nem sikerült túllépnem rajta. Tehát ha kibékülök és megbeszélek vele mindent akkor összejöjjek újra vele? Vagy ez szánalmas?(Bocsánat a kis regény miatt.) 17/L

Legjobb válasz: Én úgy gondolom,hogy jobban tennéd,ha egyelõre jegelnéd a dolgot. Elõször nem tudja,hogy mit akar,még bunkó is veled,aztán meg hirtelen Te vagy Mindene?!Nekem pl. ez nem férne bele.Vagy tudja mit akar vagy nem ennyi! A legrosszabb,ha az embert kétségek között tartják. Én vagy azt mondanám neki,hogy ez a vonat elment,vagy azt,hogy komám jegeljük a dolgot. Nehéz az ilyen dolgokban tanácsot adni,de most az eszemre hallgatnék. Üdv. Sz

Én úgy gondolom, hogy jobban tennéd, ha egyelõre jegelnéd a dolgot. Elõször nem tudja, hogy mit akar, még bunkó is veled, aztán meg hirtelen Te vagy Mindene?!Nekem pl. ez nem férne bele.Vagy tudja mit akar vagy nem ennyi! A legrosszabb, ha az embert kétségek között tartják. Én vagy azt mondanám neki, hogy ez a vonat elment, vagy azt, hogy komám jegeljük a dolgot. Nehéz az ilyen dolgokban tanácsot adni, de most az eszemre hallgatnék. Üdv. Sz
Ebben teljesen egyet értek az elõttem válaszolóval. Igaza van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)

Olyan bundazsákot vettem a babámnak, ami a babakocsiba tehető. Ha így megyünk sétálni, mit adjak még rá? Azt gondolom hogy még egy bundazsák már sok lenne. Nadrág, harisnya, kombidressz, vékony pulóver elég alá?

Legjobb válasz: Valóban sok lenne még egy bundazsák, fõleg , hogy még kint sincs annyira hideg. Ahogy írtad az bõven elég alá. Mi sem szoktunk két téli kabátot húzni. Jó sétát!

Valóban sok lenne még egy bundazsák, fõleg , hogy még kint sincs annyira hideg. Ahogy írtad az bõven elég alá. Mi sem szoktunk két téli kabátot húzni. Jó sétát!
Szia. Én úgy szoktam hogy a benti öltözékére még adok egy vékonyabb õszi kabátot és úgy bele a bundazsákba. Én azért csinálom igy, mert a felsõ teste meg a karja kicsit kinn van a zsákból és félek hogy igy megfázik. Ja és a mózesnak van ilyen rápatentolható fedõrésze azt is ráteszem.

Mit tegyek? Adjak neki meg egy eselyt hogy bebizonyitsa megvaltozott vagy nem erdemes?

17 eves lany vagyok.Lenne egy kerdesem amire nem talalom egyszeruen a valaszt.Feltunk a volt baratom akivel kb 3 honapja szkitottunk haverok miatt mert mindig telebeszeltek a fejet ( aztan is joba maradtunk ) azota volt mar egy kapcsolatom de annak is vege lett nemreg.Most egy lehetoseget kert a volt pasim (az elso) hogy bebizonyitsa igen is megbanta es megvaltozott.Fogalmam sincs mit higyek , nem nagyon bizok meg benne, vajon meger meg egy esejt hogy lassam valtozott-e vagy bele se fogjak es hagyam veszni ? mit tanacsoltok mert en tehetetlen vagyom nem tudom mi lenne a jou

Legjobb válasz: (1)Az emberek nem változnak gyökerestül, csak maximum igen nagy behatásra (kiderül hogy halálos beteg vagy ilyesmi). (2)Te is írod, hogy nem bízol benne, akkor meg minek? (3)A haverok ezután is telebeszélik majd a fejét (ne hidd hogy nem, a férfi a barátaitól soha nem válik meg). (4)A felmelegített kapcsolat a tapasztalatok szerint nem mûködik. (5)Sok idõ eltelt, vajon beléd szerelmes-e vagy valami megszépült emlékképbe? Szerintem lépj tovább, 5:0 a negatívumok és pozitívumok állása.

(1)Az emberek nem változnak gyökerestül, csak maximum igen nagy behatásra (kiderül hogy halálos beteg vagy ilyesmi). (2)Te is írod, hogy nem bízol benne, akkor meg minek? (3)A haverok ezután is telebeszélik majd a fejét (ne hidd hogy nem, a férfi a barátaitól soha nem válik meg). (4)A felmelegített kapcsolat a tapasztalatok szerint nem mûködik. (5)Sok idõ eltelt, vajon beléd szerelmes-e vagy valami megszépült emlékképbe? Szerintem lépj tovább, 5:0 a negatívumok és pozitívumok állása.
Aki a haverokra hallgat a saját érzései helyett; aki a haverokban jobban bízik, mint a szerelmében, annak nem szabad még egy esélyt adni. Úgysem változott, az emberek nem olyanok, hogy csak úgy megváltozzanak. Csak most épp jól jönnél neki, gondolom jó csaj is vagy, de mindössze ennyi részérõl, szóval ugyanúgy az elsõ haveri szóra ugrani fog, te meg ugyanúgy csak másodlagos leszel számára.
Szerintem sem változott. Tapasztalat
Nem változnak!Tapasztalat

Mit adjak a baba lábára? 1 éves kisfiammal esküvőre megyünk, még nem jár, de már több hónapja kapaszkodva lépeget anélkül hogy igényelné hogy vezessük - ti mit adnátok a lábára?

Arra gondoltam, hogy vennék neki egy kis szandit, hogy ő is csini legyen - többen mondták hogy ilyen korban még korai a lábbeli ráérek még vele - így valami olcsóbbat szeretnék, hiszen leginkább még csak mezítláb vagy zokniban közlekedik, így az is lehet hogy csak egyszer lesz rajta. Tekintettel a meleg időre a puha bőrmamusz helyett valami nyitottabbat szeretnék. Ti milyen márkát vennétek/vettetek? - küldhetsz linket is. Előre is köszönöm a hozzászólásaitokat!

Legjobb válasz: Bör tutyit adjál rá. Nekem mindegyiknek ez volt a kimenö cipökéje az elején. Ezt könnyen le lehet mosni ha koszos, nem böki meg semmi a lábát, nem lesz hideg a lába.... De nem merev cipö amiben kényelmeteln még neki. Szandit majd akkor vegyél neki, ha többet megy mint amennyit mászik, vagy is biztonságossan neki indul a világnak. De akkor is olyan szandit vagy cipöt aminek nagyon rugalmas a talpa, össze tudod nyomni egy kézzel.

Bör tutyit adjál rá. Nekem mindegyiknek ez volt a kimenö cipökéje az elején. Ezt könnyen le lehet mosni ha koszos, nem böki meg semmi a lábát, nem lesz hideg a lába.... De nem merev cipö amiben kényelmeteln még neki. Szandit majd akkor vegyél neki, ha többet megy mint amennyit mászik, vagy is biztonságossan neki indul a világnak. De akkor is olyan szandit vagy cipöt aminek nagyon rugalmas a talpa, össze tudod nyomni egy kézzel.
A kérdező hozzászólása: ezt te honantudod hogy foksagba nehez tartani?
Hát ha megszeretnéd tartani akkor fogj neki legyet.
a hazai hüllõfajok hozzá vannak szokva a természet klímájához, ezt otthon a lakásban nem tudod a számára biztosítani, mind amellett, hogy a természetes élõhelyük már igen csak meg van ritkítva ezért védett állatok! tessék elengedni...
Engedd szabadon ahol találtad. Védett állat és nem könnyû fogságban életben tartani.
Fogságban bestresszelnek, és meghalnak. Engedd szabadon, nem véletlenül védett.
A kérdező hozzászólása: oke


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!