Találatok a következő kifejezésre: Mit adjak hasfájásra (10 db)

Mit adjak hasfájásra 6 hós babámnak? Infactol espurisan nem jött be se a grip water?

este és éjjel emiatt nem bírt aludni most kezdtük lassan 3 hete a hozzátáplálást

Legjobb válasz: Lehet, hogy valami megfogta a hasát. Adj neki szilvát , õszit, vagy a picit cukros kamillatea segíthet neki kakilni. Próbálj meg visszagondolni, mit evett, mi okozhatta a hasfájást és azt kerüld egy ideig. Jobbulást!

Lehet, hogy valami megfogta a hasát. Adj neki szilvát , õszit, vagy a picit cukros kamillatea segíthet neki kakilni. Próbálj meg visszagondolni, mit evett, mi okozhatta a hasfájást és azt kerüld egy ideig. Jobbulást!
Elsõ vagyok. Lehet, hogy az még korai volt. Így viszont lehet, hogy az õszi bántja , lehet, hogy õ arra érzékeny, van akinek megcsikarja a pociját. Pár napig ne adj neki, aztán próbáld ki újra, hogy az zavarja-e.
A kérdező hozzászólása: öszit evett és húsilevesbõl sárgarépa illetve burgonyat
Hát nem tudom, hogy jó ötlet-e 3 hét kótolás után a húslevesbõl kiszedett zöldséggel etetni a babát. Azért az csak fûszeres, nem biztos hogy bírja még a gyomra. Szerintem túl sok volt ez neki, bántotta a pociját. Lehet hogy fokozatosabbnak kéne lenned, ezt nem bántásképp mondom.
Próbálj neki napi 1 normafolre-t adni, az segíthet a bélrendszer megerõsödésében. Mi a hozzátápláláskor kezdtük iszogatni és azóta sincs probléma se a pocival, se a kakival.
Próbáld meg a kamillateát ízesítés nélkül.

Mit adjak hasfájásra?

2 éves kislányom két napja náthás, folyik az orra és h?emelkedése, enyhe láza van. Hirtelen a hasa is megfájdult nagyon. Felhívtam az gyerekorvost, aki a Cataflam-cseppet javasolta, de a leírásában nem is szerepel, hogy ilyesmire való. Most éppen jobban van, de ha megint fájni fog, mit adjak rá Neki?

Legjobb válasz: Normaflor,nekünk segitett:)

Normaflor, nekünk segitett:)
elsõsorban hasmasszázs, ha szemben állsz, óramutató járásával megegyezõ módon. Jó meleg (nem forró) fürdõ.

Tényleg fájhat a babám hasa a laktoherb teátol? Mit adjak hasfájásra probáltuk az infankolt, espumizant papaverines oldatot. V an valami még? 4 hetes és a teát nem issza meg, anyatejes.

Legjobb válasz: Az enyémnek fájt,amikor én ittam vagy késõbb neki csináltam a filteres babateát.Neki az Infacol bevált.Próbáld ki a kamillát vagy a fodormentát,esetleg ne egyél-igyál 3-4 napig tejes dolgot,ha jobban lesz,lehet nem bírja a tehéntejet a gyomra.Az én babámnak az is segített,hogy én alkoholmentes sört ittam az elsõ pár hétben.

Az enyémnek fájt, amikor én ittam vagy késõbb neki csináltam a filteres babateát.Neki az Infacol bevált.Próbáld ki a kamillát vagy a fodormentát, esetleg ne egyél-igyál 3-4 napig tejes dolgot, ha jobban lesz, lehet nem bírja a tehéntejet a gyomra.Az én babámnak az is segített, hogy én alkoholmentes sört ittam az elsõ pár hétben.
Az elõzõ válaszoló vagyok esetleg még a grapewather
A Laktoherbrõl én csak rosszat hallottam, így mi ki sem próbáltuk. Nekünk segített némileg a Sab Simplex (Pfizer termék), ugyanakkor hiszem és vallom, hogy anyatejes babák pocakja csak akkor fáj, ha mami nem megfelelõt evett. Nekem van egy táblázatom, amiben le van írva hogy mit lehet, mit lehet csínyán és mit TILOS enni a szoptatós anyukáknak. Én betartom, megtanultam hogy mit lehet ennem, melyik napszakban és mit nem, azóta semmi baja a pocakjának! Nekem nem iszik/eszik semmit csak anyatejet és nagyon szépen fejlõdik, pocak fájás nélkül! Szóval szerintem próbálj meg a te étkezésedre figyelni és meglátod babád hasa is megnyugszik! Ha érdekel, hogy mit szabad és mit nem, írj privát levelet (ha gondolod). Sok sikert :)
Én a Laktoherbet iszom és semmivel sem erölködik többet így, mint elõtte, sõt, most tartottam pár nap szünetet, hogy leellenõrizzem és tényleg ugyanúgy mozgolódott vagy pukizott, mint elõtte. Én Infacolt adom neki, most vettem én is az Espumizan cseppet, de azt még nem próbáltam. Mondják még az angol vizet is egyhónapos kortól. Amúgy az is lehet, hogy valami olyan van az étrendedben, amitõl fáj a hasa, nem biztos, hogy a teától van. 1 hónapos leányzó anyukája
Igen , sokaktól hallottam, hogy a laktoherb teától fájt a babájuk hasa. Persze valóban más is okozhatja azok közül az ételek közül, amiket Te fogyasztasz. Egyébként meg spontán is lehet hasfájós, mert én nem tudtam sokáig szoptatni, de tápszer mellet is hasfájós volt a kisfiam és végül 3 hónapos korára "kinõtte". Mindenesetre nekünk egyik csodaszer sem segített - pedig mindegyiket próbáltuk - csak az ezer éves "gyógyszer" az édeskömény tea.(A neve Babamosoly, patikákban kapható)Ha nem issza meg kisbabád a teát, ugyanez kapható szirup formában is, nálunk legalábbis készítenek a patikusok. Ezt az édeskömyény szirupot lehet adni naponta 3-szor egy kiskanállal és ez töményebb , talán azért hatásosabb is mint a tea.A mi gyerekkorukban is ezt használták és nem mindig tudnak jobbat kitalálni a mostani tudorok sem, mellesleg semmi "mû anyag" nincs benne.Sok sikert és jó babázást kívánok!
A laktoherbtõl eleinte nekem volt hasmenésem. Próbáld meg a Babának a mecsek teát vagy az édesköményt ízesítés nélkül.


Hasmenésre (és ebből adódó hasfájásra) mit adjak 8 hós fiamnak?

Ma hasmenése volt, és az el?bb 10 percig sírt, gondolom a hasa fájt, mert közben sokat pukizott, és soha nem szokott sírni ilyenkor. Mit adjak neki?

Legjobb válasz: Én felhívnám az ügyeletet vagy a doktorunkat, ha olyan viszonyban vagytok és megkérdezném, mit adjak. Már csak azért, mert egy 8 hónapos még nagyon könnyen kiszárad hasmenéstõl. Meg laikusként nehéz eldönteni, hogy hasmenésre vagy a szélgörcsökre kellene-e adni valamit inkább.

Én felhívnám az ügyeletet vagy a doktorunkat, ha olyan viszonyban vagytok és megkérdezném, mit adjak. Már csak azért, mert egy 8 hónapos még nagyon könnyen kiszárad hasmenéstõl. Meg laikusként nehéz eldönteni, hogy hasmenésre vagy a szélgörcsökre kellene-e adni valamit inkább.

Mit adjak neki hasfájásra?

A kisfiam 3 hetes lesz és nagyon hasfájós.Próbáltuk az espumisant és egy homeopátiás kis gyöngyöcskés módszert de nem jött be.Nagyon görcsöl szegény egész nap szinte,és emiatt sokat és keservesen sír,és éjjel is.Már nagyon tanácstalan vagyok.Köszönöm ha tudtok valamit segíteni.

Legjobb válasz: Szia! Próbáld meg esetleg az angol vizet (Grape water), egyik ismerõsöméknél bevált, vagy az Infacolt. Mellette, ha a baba elfogadja, adj neki Mecsek Baby teát, ami szintén segít a hasfájásnál. Esetleg próbáld a hasára fektetni, az is szokott segíteni.

Szia! Próbáld meg esetleg az angol vizet (Grape water), egyik ismerõsöméknél bevált, vagy az Infacolt. Mellette, ha a baba elfogadja, adj neki Mecsek Baby teát, ami szintén segít a hasfájásnál. Esetleg próbáld a hasára fektetni, az is szokott segíteni.
Szia! Már mi is mindent kipróbáltunk ( 4 hetes múlt a kisfiam), de egyik sem volt igazán jó. Ami nekünk bejött, az a sima édeskömény tea (Babamosoly a neve) és csináltattunk édeskömény szirupot a gyógyszertárba, ezt adom még neki naponta 3-szor 1 kévéskanállal. Ha más nem segít próbáld, meg hátha... Sok sikert hozzá !!!
Szia! Mi is próbáltunk mindent Infakol, Grappe water, mecsek baby, babmosoly, semmi nem segített csak az idõ! 4hónaposan egyik pillanatról a másikra múlt el a hasfájás! Szóval kitartás, próbálj meg mindent amit még nem tettél, de igazán majd csak az idõ fog segíteni! Légy türelmes vele és magaddal is! Nem igazán tudsz mással segíteni! 19hós ördög anyukája
Szia! Sab Simplex szuszpenzió gyógyszertárban lehet kapni. Én minden szoptatáskor adok neki és nekünk bevált! kb. 1.200-Ft. 5 hetes kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm nektek a segítséget!
Mennyi idõs a kicsid? Mivel táplálod? Miért szeretnél teát adni neki?
ha csak szomjoltásra kell, jó a csipkebogyó tea, hidegen kell áztatni kb. 8 órát, vagy egy éjszakát. Természetes c vitamin forrás, nem kell izésíteni, így is finom gyümölcsös íze van. Vagy forrázni is lehet, de akkor a c vitamin , lebomlik, így is finom. Bárhol lehet venni filteres kiszerelésben.
A kérdező hozzászólása: Anyatej + táp. Náthás és a vêdõnõ teát javasolt folyadêkpotlásra.
Értem:) . Gyakori mellretételt nem javasolta a védõnõd? Az lenne a legideálisabb folyadékpótlás:) , nem beszélve az immunológiai tényezõkrõl:) .
ha tápot is kap kell a folyadékpótlás.a babamosoly nem csak hasfájásra jó, én is azt adom neki, és 1 mp-et nem fájt a hasa soha.mecsek tea is jó még sztem
A Pickwicknek van kifejezett gyerekteája, több változatban kapható.Rendes filteres, gyümölcsök vannak benne, nincs benne fekete tea.
Sab simplex
Elvileg adhatod mindkettõt, mert nem ugyanaz a kettõ (az egyik probiotikum, a másik enzim). A B. hetek alatt fejti ki a hatását, míg a C. elvileg elõbb. Én is adtam mind a kettõt, bár a mai napig sem tudom, hogy melyik szüntette meg a bajt: a gyógyszerek vagy az idõ, mert mindezek ellenére csak 2, 5 hónaposan szûnt meg a hasfájás.
én infacolt adok neki (2-3 nap alatt fejti ki hatasat) azota nem faj a pocija
mi mindent próbáltunk. az espumisan hatott egy darabig, aztán azt vettem észre, h. már az volt a baj, h. adom és jobb lertt, mikor leálltunk vele. a colief nem volt egy nagy bumm... a bio gai hosszú távon viszont nagyon jó volt. illetve a normaflore. plusz rengeteg torna, hason alvás, hordozás, lajhárpóz!
biogaia vált be csak!!nagyon jó
Az Infacol nekem semmit nem ért de a Biogaia az negyon bevált napi 5 csepp és tényleg hat:)

Hasfájásra mit adjak neki?

3 éves, borsófözi volt az ebéd, gondolom attól.

Legjobb válasz: Espumisan csepp, normaflore. Én ezeket szoktam.

Espumisan csepp, normaflore. Én ezeket szoktam.
Salvus víz, Pro+kid probiotikum
A kérdező hozzászólása: És nagyon sürgõs!!
A kérdező hozzászólása: Mielõtt a mentõk ideértek minden lehetséges göncöt összeszedtünk, amit nekem is hozott mikor bekerültem kórházba... Anyukámmal ketten lakunk egy lakásba, meg egy teknõsbékával. Ma megyek be hozzá, és utánaérdeklõdõm, hogy mégis mi folyik ott. Valami hasfali vagy nem tudom. Tegnap ugyebár bevitte a mentõ és kérdezte egy sebész, hogy hol fáj. Mutattam a problémás terület környékére és azt mondta hogy vastagbél... én kétlem...
Megértelek, hogy egy kicsit megzavarodtál. Ilyen esetekben még egy felnõtt sem igazán tudja hirtelen, hogy mit is kellene tenni. De mostmár valószínû minden rendben. Az egy kicsit homályos: nem együtt laktok? Ha a mamád egyedül lakik, akkor most neked kell gondoskodni arról, hogy ami szükséges ilyenkor összekészíteni és bevinni a kórházba: tisztálkodó szerek (törölközõ, szappan, fogmosó pohár, fokrém, fogkefe, fésû, WC-papír) hálóing, fehérnemû, papucs, köntös vagy fürdõköpeny ivópohár, papírzsepi. Úgy gondolom, mindent felsoroltam, ami elsõ nekifutásban szükséges. Összecsomagolod, (ha más nincs, segít összeszedni valamelyik szomszédasszonya) beviszed neki. Beszélj az orvossal is, hogy mi a probléma, mennyi idõ míg felépül. Családban rokon, közeli hozzátartozó (tesó stb.) is tudjon róla (telefon) Ha a lakása egyedül maradt, nézd meg, hogy az rendesen le van-e zárva, van-e benne valami "kisállat" (cica, kutyus) amelyikrõl gondoskodni kell. Majd dél körül visszajövök, ha van még valami kérdésed, írj ide nyugodtan.
A kérdező hozzászólása: Elég tanácstalan voltam a hirtelen jött információ közlendõje után... mert hirtelen keresett fel miközben barátomnál voltam. Amúgy 16, és nagyon nem szeretek egyedül lenni itthon...
Ne félj! Nem lesz semmi baj. Az orvosok megvizsgálják, megállapítják, hogy mitõl lett rosszul, és már adják is neki a gyógyszer. Azóta már biztosan nem görcsöl, mert kapott fájdalom-csillapítót. Õ is végig fogja aludni az éjszakát. Feküdj le te is, majd holnap bementek meglátogatni, lehet hogy pár nap és ismét otthon lesz a mamád. Örülnék, ha majd megírnád, hogy mi van veletek. Persze, csak ha te is akarsz, akkor jelentkezz! (Majd reggel megnézem, válaszoltál-e)
Mostmár jó kezekben van! Te milyen idõs vagy? Egyedül maradtál otthon?
A kérdező hozzászólása: Amúgy köszönöm szépen az eddigi válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Bevitték kórházba... remélhetõleg nem lesz semmi komoly...
LEHET, HOGY TÖBBET ÁRTASZ, MINT HASZNÁLSZ, ha bármi gyógyszert beszedetsz vele, amit nem orvos írt fel neki a vizsgálat után!!! Gondolj bele, hogy a gyomorban, hasban hány belsõ szervünk van (máj, epe, vese, belek, stb.), és annak vajon hányfajta oka lehet, hogy ilyen fájdalmakat okoz. Azonkívül lehet éppen perforált vakbél, ami azonnali mûtétet igényel, de lehetnek nõnógyászati panaszok, stb. Nem sorolom tovább. Még az sem biztos, hogy két embernek ugyanolyan bajra ugyanazt a gyógyszert írja fel az orvos, mert egyéb mellék-körülmények (vérnyomás, egyéb gyógyszer szedése stb.) miatt az egyiknek az egyik gyógyszer, a másiknak másik való. Nem vagyunk orvosok! HA KOMOLY BAJ VAN, HÍVJ ORVOST VAGY MENTÕT!!!
Nem lehet orvoshoz elmenni?Nekem az orvosnöm Buscopan Comp. adott, ez görcsoldo, de a gyomorfajasra is jo, gyorsan elmult.Különben nekem semmi baja a gyomromnak, azert igy nem jo gyogyszereket ajalgatni, mert nem tudjuk anyaukadnak mi baja lehetne meg.csak a buscopan is jo.
Mentõt vagy ügyeletet kellene hívni. Nagyon sok oka lehet a fájdalomnak. Ha igazán komolynak néz ki, mindenképpen orvoshoz kell vinni és nem ilyen helyen keresni a megoldást.
Köszi a jelentkezésedet! Azóta gondolom már többet tudnak az orvosok is és te is. Remélem, nincs komoly baj. Mielõbbi jobbulást és gyógyulást kívánok a mamádnak. Te pedig próbálj meg megnyugodni. Ha valami gondod van, írd ehhez a kérdéshez, (bízom benne, hogy) észre fogom venni és válaszolni fogok. Vagy ha akarsz, írj a privimre.

Hasfájás ellen mit adhatok, vagy egyáltalán adjak-e valamit az anyatejes 10 napos babámnak?

Kisfiam 10 napja látta meg a napvilágot, eddig az "eszik-alszik" volt a jellemz?, de 2 napja észrevettem, hogy nagyon húzza felfelé a lábacskáját és jól esik neki, ha tornáztatom, illetve simizem a pociját. Nem akartam cumit adni neki, lehet hogy elrontottam a dolgot, de próbaképpen adtam, mivel rágta az öklét, elfogadta és úgy szívja ahogy csak bírja felhúzott lábakkal. Abban biztos vagyok, hogy nem éhes, mert jó 10 percig aktívan szopizik, majd igyekszem jól megbüfiztetni. A sírás általában az éjszakai etetés után jön, amikor is egy jó másfél órát simizem, maszizom a pociját. Remélem nem ezt fogja megszokni. Nem vagyok gyógyszerpárti, de ha valakinek van ötlete, megköszönném.

Legjobb válasz: Nekünk a hasfájásra jól bevált a rezgõs pihenõszék. Ha teheted szerintem próbáld ki.

Nekünk a hasfájásra jól bevált a rezgõs pihenõszék. Ha teheted szerintem próbáld ki.
Infacol vagy Espumisan (mindkettõ puki elõsegítésére), Mecsek baby tea, és babapocak-krém, amivel masszírozhatod. És tedd nyugodtan hasra, azt a hasfájós babák szokták szeretni.
sab simplex!!!!!!
A kérdező hozzászólása: Rendben. Köszönöm szépen a válaszaitokat.
3. vagyok.Elfelejtette. Legalábbis nekem ezt mondta a gyerekdoki.Mármint, hogy nagyobb az esély a fulladásra.Mi kb. 3 hónapig használtuk, utána azért nem tudtuk, mert mindig lemászott róla.Kb.4 szer jelzett be de egyszer sem volt baj, csak lekúszott róla.De tudod, van az a mondás, jobb félni mint megijedni.
Mert hason fekve nagyobb az esélye, hogy nem vesz levegõt.Nem akarlak megijeszteni, de inkább azon stresszel j, hogy megpittyen és be kell rohannod a szobájába(mert lehet csak lekúszott róla)vagy azt hiszed minden rendben van, és már késõn veszed észre hogy mégsem.
A kérdező hozzászólása: Csak légzésfigyelõ megléte esetén lehet hason fektetni? Miért? Lehet, hogy nagyon tudatlan vagyok, de ezt tényleg nem tudom, hogy miért. Hasonfekfõ a picim, de a légzésfigyelõt még nem tettük be a kiságyába, mert állandan stresszelném magam, ha megpittyenne.
Az infacol nekünk sem vált be.Igyál te édeskömény teát, vagy a picinek is adhatsz(cukor nélkül), és ha van légzésfigyelõtök, aludjon a pici a hasán.Nekünk 3 hetes kora óta a hasán alszik, és nem hasfájós.arra is figyelj, hogy te ne egyél túl fûszeres vagy puffasztó ételeket!
Nekünk az espumizán vált be(infacolt gripp w. nem szerette, a teát nem issza meg). Illetve a pocakja alatt fogtuk meg, úgy tartottuk a kezünkön. A cumi is sokat segített, mert az is megnyugtatta egy egy nagy hasfájás alatt. Mi ezekkel próbálkoztunk. Remélem nektek is bejön valami. Kitartást! Most 11 hetes, és úgy néz ki lassan el tudjuk hagyni az espumit.
sab simplex


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!