Találatok a következő kifejezésre: Mit adjak 7 hetes (10 db)

7 hetesen még az anyával kéne lennie. "Mini" Yorki nincsen. Csak 1 méretben létezik. Vidd el egy másik állatorvoshoz!
Sok minden lehet. akár Parvo vírus is. Ha továbra sem eszik, fecskendõböl adjatok neki kamilla teát, nehogy kiszáradjon, és ajánlanám a Calo-Pet nevû vitamint, amit állatorvostól kaphatsz meg. Ez egy olyan készítmény, mely tele van vitaminnal, és ásványi anyagokkal, segít tulvészelni a betegséget. Akár 2 hétig is életben lehet tartani egy kutyát ezzel a krémmel, ha nem is akar mást enni.
A kérdező hozzászólása: parvo virus ellen már megkapta az oltást.a napokban megyünk a következõre
Te jó ég! Mennyi idõsen hoztátok el? Azt írod "a múltkor", meg "három naponta". És mivel miniként adták el, lehet, hogy még annál is fiatalabb volt, mint amit mondtak. Ez nagyon gáz, azonnal orvos, ha még nem késõ! Remélem túléli.
A kérdező hozzászólása: 6 hetesen hoztuk el, mivel már javában reklámozták és mi nem tudtuk hogy nem szabad ilyen hamar, ha ezt boncolgatjuk szerintem nem jutunk elõrébb. holnap viszem orvoshoz.és ne aggódj túl fogja élni. köszi a kommentet
Azért boncolgatom, mert lehet, hogy köze van hozzá. 6 hetesre mondták, de lehet, hogy csak öt volt, még szopnia kellett volna. Az is lehet, hogy még nem is evett rendesen, így megterhelte a szervezetét a rendes kaja. Ezek olyan picik, nagyon érzékenyen reagálnak minden változásra.
Calo Pet Paszta!Holnap pedig doki!Nyugi túl fogja élni!Remélem minden rendben lesz a kisckutyussal!Azért majd írj mi lett vele!Drukkolok!:) )
Valóban lehet, hogy még fiatalabb mint ahogy mondták ez is benne lehet a dologban. Az a paszta jó de holnap doki. Már most ugye kisállat egészségügyi könyvet adnak a kutyához amibe a doki vezet be adatokat. ha úgy vetted benne a pontos idõ, hogy mikor született és ha minden igaz le is van pecsételve. Legalábbis én nem régen vettem Pulit és az õ könyvében úgy van.
A kérdező hozzászólása: elvittem ma az orvoshoz. tüdõgyulladás és bélgyulladás! a pasztát meg is kaptuk. képzeljétek a doki mondta hogy ennek a kiskutyának a testvérét kezelte pont 1 hete ugyanezzel, ezek szerint ezeket a kiskutyákat betegen árulják! a kicsi egyébként rendbe jön :) szerintetek mit lehet tenni a tenyésztõvel? ez nem normális hogy igy adja oda õket
A kérdező hozzászólása: Igen, mindig beáztatom, de semmi, csak megszagolja és vissza fekszik a földre. arra is gondoltam hogy hiányzik neki az anyukája azért alszik ennyit és ezért ilyen szomorú, a kajáról nem is beszélve
Szegény kicsi , tele van gyógyszerrel. Nem is lehet csodálni, hogy nem eleven. A tápot áztatva adod neki?
Sok minden lehet az oka. Elrontotta a gyomrát. Betegség bújkál benne. Amikor ébren van, mit csinál? Eleven? Nagyon kicsi még, kell neki a sok alvás.
1. Nincs mini yorkitok, mert ilyen nem létezik. 2. Valóban csak száraztápot érdemes adni a kutyának (méghozzá jó minõségût) és ha nem eszik, akkor sem kínálgatni mással, mert válogatóssá teszi és ez lesz az eredménye. 3. Féregtelenítve mikor volt a kutyus?
A kérdező hozzászólása: Már én is tudom hogy korán lett elválasztva.Mivel még korábban nem volt állatom igy megbiztam abban akitõl vettem hogy már el lehet hozni.amikor ébren van se csinál semmit, csak néz maga elé.hiába szeretgetjük , simogatjuk nagyon szomorúnak tûnik. a tápról pedig annyit hogy mindenki a royal cannin-t ajánlotta amit 1 napig evett, másnap már rá se nézett. igaz, hogy a múltkor beteg is volt de közel 48 óráig nem evett, ilyenkor szerintem természetes hogy az ember inkább ad neki konzervet csak legyen valaki a kis gyomrában
A Royal Canin adagolása nagyon el van túlozva! Ha azt követtétek és az alapján nem volt éhes a kicsi másnap, akkor nem csodálom! Egyébként egy kutya máshogy mûködik, mint egy ember. Ha megy a hasa vagy ilyesmi, természetes, hogy diétára fogjátok, de ha nem ilyenrõl van szó, akkor érdemes maradni az eredeti táplálékánál, mert a vége az lesz, hogy válogatós lesz. Keressetek fel egy másik dokit és még egyszer megkérdezem, hogy mikor volt féregtelenítve?
A kérdező hozzászólása: Az ajánlott napi adagnál jóval kevesebbet adtunk neki. Féregtelenítve december 20.án volt. ÉS 3 nappal ezelõtt féregtelenítõ tablettát is kapott más gyógyszerekkel egyetembe mint pl immunerõsitõ és csonterõsitõ
Milyen betegséggel kezelte a doki?
A kérdező hozzászólása: 2 napig hányt amikor elvittük azt mondta valami virus , de nem fejtette ki bõvebben csak adott neki injekciókat 3 napon belül 8 at.ezért is akarok orvost váltani, hát ha a következõ mond is valamit hogy mi miért van
Keressetek fel egy dokit mindenképp, mert itt sajnos bármi lehet. Nem lehet egyértelmûen kijelenteni azt sem, hogy van vmi baja, de azt sem, hogy pusztán válogatós lett... Vizsgáltassátok ki egy másik dokival mindenképp! Szerintem minél elõbb!
Sajnos ez az ember nem tenyésztõ. Csak egy mocskos szaporító!

Van egy, 7 hetes Amerikai Stafford kiskutyánk! Mit adjunk neki? Mivel pici még szükséges vagy lehet neki tejet adni?

Legjobb válasz: Jézusom, azért orbitális baromságokat ne írjunk már, miért ne tudná megemészteni a tápot? Jó minõségû száraztápot adj neki, be is áztathatod, de felesleges, ugyanis bármilyen meglepõ vannak fogai. Tejre semmi szüksége nincsen. Nem kell kísérletezni az etetését illetõen, ugyanis ebben a korban a legfontosabb, hogy minden alapvetõ tápanyaghoz hozzájusson. Ezek pedig egy prémium tápban benne vannak. Erre ne sajnáld a pénzt. http://kiskutya.hu/tudnivalok/kiskutyak-etetese http://www.hungarovet.com/?p=1697

Jézusom, azért orbitális baromságokat ne írjunk már, miért ne tudná megemészteni a tápot? Jó minõségû száraztápot adj neki, be is áztathatod, de felesleges, ugyanis bármilyen meglepõ vannak fogai. Tejre semmi szüksége nincsen. Nem kell kísérletezni az etetését illetõen, ugyanis ebben a korban a legfontosabb, hogy minden alapvetõ tápanyaghoz hozzájusson. Ezek pedig egy prémium tápban benne vannak. Erre ne sajnáld a pénzt. http://kiskutya.hu/tudnivalok/kiskutyak-etetese http://www.hungarovet.com/?p=1697
Nem, tejre nincs szüksége, már bõven elrágcsálja a száraztápot is. Beáztatni sem kell.
Megtanulhattátok volna, hogy nem kell feltétlen elhinni, amit a neten írnak. /Tényke-tévhitek/. Vezetõ állatorvostól nem fogok megválni sorry. Sok doki elbújhatna mellette. Én elég régóta kutyás vagyok, tudom mit beszélek, tapasztalatból írtam. Kezdõ kutyások, akik meg hisznek abban, akitõl vették vagy hozták a kutyát mit adjanak, annak gratula! /példa: "csakis royal canint vegyél, mert az jó" közben meg a szekrényben ott volt a tescos kutyakaja./ Száraztápot azért vesznek, mert jó sokáig kitart, nem kell naponta elmenni a boltba.olcsó megoldás. Gondoljatok bele: amig nem háziasítottuk, az anyakutya mivel etette a kölykét? persze hogy hússal. nem volt olyan, hogy rizs meg egyebek.
Adhatsz beáztatott száraztápot, de fölösleges, mert még nem tudja megemészteni a szervezete, ezért kihányja és hasmenése lesz tõle! száraztápot fél éves kora körül lehet adni neki, /de ne ez legyen a fõ étele/ mikor már stabilabb a szervezete. Konzerv kaja, pépesítve a megfelelõ.
Gyönyörûen összeollóztad. De akkor kezdjük. Ezt írtad te: "A 6-8 hetes kiskutya esetén a legjobb módszer a konzervtáppal történõ etetés." Ez a valós mondat: "A 6-8 hetes kiskutya esetén a legjobb módszer a kornak megfelelõ száraz- vagy konzervtáppal történõ etetés." Második: Te írtad: "Jobb, ha kezdetben lédús, nedvesített eledelt kínálunk, hogy a szilárd eleséggel együtt kellõ mennyiségû folyadékot is felvegyen az állat. " Valós mondat: Jobb, ha kezdetben lédús, nedvesített eledelt (vagy beáztatott száraztápot) kínálunk, hogy a szilárd eleséggel együtt kellõ mennyiségû folyadékot is felvegyen az állat. Direkt kihagytad mindenbõl a szárazat, mi?:) Kis ravasz. A többi duma blabla, olyan dolgok amik nem vonatkoznak arra, hogy táp legyen avagy konzerv. Másik dolog. Többnyire száraz táppal etetek, jelentem a széklet szilárd. És még egy apróság ami ugyan nem kapcsolódik szorosan ide. Ha valahonnan idézel, azt tedd idézõjelbe. Mert te ezt a kis "tanulmányt" most összeollóztad innen-onnan, és kiegészítetted a saját gondolataiddal. Alig tudtam utánanézni, mit honnan másoltál ki, és mi az ami a te véleményed. Részemrõl a témát lezártam.
Te írtad, hogy linkeljek, /de az reklámnak minõsül, így kihagytam...de te mindig linkeléssel osztod az észt. Kár, hogy az a típus vagy te is, aki a reklámnak dõl be..Mindenhol ugyanazt olvasni. A többi nem rizsa, olvasd vissza a kérdezõt! Száraz nálam nem jelent teljes értékû eledelt! Tanácsot meg nem kértem tõled, a véleményedre meg nem vagyok kíváncsi, de észrevehetted volna :) Észrevettem már több kérdésnél, hogy te vagy az, ki itt osztja az észt és mindig mindent jobban tud. Tudni kell veszteni is. Nincs jobb dolgod, mint mások után nyomozni?
Szeretek utánajárni annak, ami érdekel és érint, csupán ezért vettem a bátorságot, hogy lecsekkoljam, mennyire ragaszkodsz a valósághoz. Hát nem nagyon. (bár ha jól emlékszem, az idézõjelek fontosságáról is írtam, az nem minõsül reklámnak, ha már ennyire ragaszkodunk a szabályokhoz). De igazából semmi probléma, az elõzõ hozzászólásod alapján már nem tudom ezt komolyan venni:)
19.51: ez azért szánalmas... meghamisítasz cikkeket csak h neked legyen igazad??!! Viszont egy mondat megragadta a figyelmemet: "a szárazeledelt én nem tekintem teljes értékû..." Akkor mit tekintesz annak? A 80% víztartalamú, ízfokozótól duzzadó konzerveket? Van néhány konzerv ezeken kívül ami jó minõségû - horror áron (400-500 Ft): vagyis amibõl egy 20 kilós kutyának 2-4doboz kell naponta. A száraz tápok meg megfizethetõ áron vannak, és ténylegesen teljes értékûek (szemben a legtöbb konzervvel). Ha meg az kell h szaftosabb legyen, akkor megy rá víz vagy húsleves.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
Ahonnan vetted a kicsit, érdemes velük értekezni.Ha tenyésztõtõl vetted. Örök vitatéma marad az etetés. A lényeg, ha adsz tejet neki, lehet, hasmenése is, de nem biztos. Mivel kikerült a szopós korszakból, innentõl nem tejre, hanem számára megfelelõ, tartalmas ételre van szüksége. Ha tápot adsz, akkor arra, ha fõzöl neki, akkor arra.
Ugyanazt csinálod, mint kouldelka. Olvasd el jobban, mit írtam utoljára! "Nem gondoltatok még arra, hogy esetleg neki megvannak az anyagok, ami tudni kéne? Az meg a szíve joga, hogy magának mit ment el, és azt írja ide !" Nos ez számodra mit jelent? Vagy ezt a részt nem olvastad? Valószínû, hogy nem ollózta össze, hanem a saját elmentett anyagát másolta ide. Mivel azt írta, õ nem etet szárazzal! Mindenki azt írja le, amit jónak lát, és abba más ne szóljon bele szerintem! Kicsit olvasni kéne a sorok között. Így magatokat égetitek le! Ez már vicc de tényleg!
22.33 vagyok. Nem tartozunk össze, azt se tudom ki õ, de legtöbbször egyetértek azzal amit mond. És szerintem kihagyni olyan dolgokat egyes cikkekbõl, amik az õ állítását csorbítják, számomra hamisítás, ferdítés, csúsztatás - olyan politikusi magatartás. ;o) De olyan egetverõ hülyeségeket írni, h a kölyök nem tudja megemészteni a szárazeledelt, meg h kitörik tõle a foga... Háááát..no comment. Csak nehogy valaki el is higgye! Víz avagy leves a száraz tápon: képzeld felszívja és puhább, sõt egy idõ után (ha túl sokat ázik) pépes(ebb) lesz. Sokan adják így a kutyájuknak a száraz tápot, és mûködik. A levesben a sárgarépának nem tudom mi köze az egészhez.. :o) Ezen kívül az életben nem vennék élelmiszeripari mamutcég-féle semmilyen tápot! Ahogy konzervet sem. Vannak jó minõségû, összetételükben, fehérje-zsír arányukban kitûnõ száraz eledelek. Az én kutyáim mindig azt kaptak, kölyök koruk óta, aktívan dolgozó sportkutyák és köszönik jól vannak, a teljesítményük kiváló. Nem hullott ki idõ elõtt egy foguk sem, mindegyik 4-5 hónapos koruk körül, már a 8 hetes kutya is meg tudta emészteni a szárazat (sõt már a tenyésztõnél is azt kapott), és még a széklete is pont jó. Az a baj, hogy mostmár csak személyeskedtek...aminek sok értelme nincs.
Az idézõjel hiányáért ó elnézést, de azt hiszem, hogy nyilvánvaló volt, hogy nem magamtól írtam. Másrészt, nem írtam át semmit azért, hogy úgy tûnjön mintha... Az elõttem lévõ hozzászólóval meg virtuálisan kezet rázok, valamint megnyugtatlak, én nem vagyok õ, õ pedig nem én, sõt sajnos nem is ismerem. Úgyhogy sajnos ennyi.
Ahhoz h a googlet tudja használni az ember, nem kell sok ész és még a másik gépébe sem kell belelátni: Pl. Ezt írta a kedves válaszoló: "Jobb, ha kezdetben lédús, nedvesített eledelt kínálunk, hogy a szilárd eleséggel együtt kellõ mennyiségû folyadékot is felvegyen az állat." jéé, és kimaradt belõle a "vagy beáztatott száraztápot" rész - biztos véletlenül. http://www.google.hu/search?q=Jobb%2C+ha+kezdetben+l%C3%A9d%..
Kedves kérdezõ! Hangyabolyba léptél a kérdéseddel :) ) Vannak , akik tápra esküsznek, vannak, akik a fõzött ételre. Bármit adsz a kölyöknek, a fiatal kutyának való vitaminok, ásványi anyagok legyenek benne. Általánosságban a tej sok kutyánál hasmenést okoz. Sokan ma már a kecsketejre esküsznek. De ezt sem egyformán tolerálják a kölyökkutyák.
Nem kell lehurrogni azt, amirõl még nem hallottatok. Ennyi és itt a pont
De! A száraztápot be kell áztatni meleg vízbe vagy tejbe. Vagy vannak jobb minõségû konzerv kaják is kiskutyáknak. Vagy apró húsokat is adhatsz neki amiben nincs csont és szálka
amit belinkeltél, azt hol olvastad, hogy 7 hetes kutyának száraztápot írtak? a 10-12hetes korra írták. de mindenki a maga ötletét írja le ilyen oldalokon, nincs egyforma etetési leírás. és ha nem akarjuk hogy a foga elõbb kihulljon mint kéne, akkor nem adsz neki szárazat.
Válts állatorvost, és tanulj kicsit. Még a google is a barátod lehet. De kérlek, ha találsz ilyet, hogy egy kölyökkutya nem ehet száraztápot, csak pépeset és konzervet, feltétlenül linkeld be. Talán még bocsánatot is fogok kérni. De addig is: "A negyedik héttõl a kölykök már kóstolgatják anyjuk eledelét, ebben az idõszakban térhetünk át lassan a szilárd táplálékra. Kezdetben az anyatej, vagy tápszer mellé, késõbb pedig - kb. a 6. héttõl - átállhatnak teljes egészében a szilárd eledelre. Az átállás idõszakában célszerû un. starter tápot választani a kiskutyának, magas fehérje-, energiatartalma miatt. Figyelembe kell venni, hogy a kölyök gyomra még nagyon kicsi. A starter tápoknak nagyon jó az emészthetõsége, bélflórát stabilizáló összetevõi pedig segítik az anyatejrõl való átállást a száraz tápra."
Az én kölyökkutyáim is mindig száraz táppal kezdték az elsõ önálló evéseiket. Semmi problémájuk nem volt. Figyelembe véve azt, hogy egy kölyök mindent rág, kicsit a valószínûsége, hogy pont a táptól potyognának ki a fogai. Egy tejfog csak nagyon erõs behatás hatására esik ki, ezért nem szabad például a kutyával erõteljesen rongyozni, amíg nem váltott fogakat. Egy csecsemõnek pedig nyilván nem adunk kekszet, mivel nincsenek fogai...
11:27 "Egy csecsemõnek pedig nyilván nem adunk kekszet, mivel nincsenek fogai..."- persze, de ha kibújik sem egybõl szilárd kajával eteted, nem de bár?
Egy kölyök nem bírja megemészteni a tápot??? Kihullik tõle a foga?? Atyaég!! Add már meg annak az állatorvosnak a nevét és a telefonszámát akitõl ezt hallottad. Elbeszélgetnék vele egy-két dologról, meg arról h adja már vissza a diplomáját. (ám kétlem h ezt állatorvos mondta volna...)
A kutyák emésztését ne hasonlítsuk már az emberekéhez. Kedves kérdezõ, amint látod, megoszlanak a vélemények. De maradjunk annyiban, hogy egy egészséges kölyökkutyának már megvannak a tejfogai, amikkel -bármilyen meglepõ- tud rágni. És nem hullanak ki a fogai a rágástól XD
A háziasítás elõtt nem kutya volt, hanem farkas. Kicsit más emésztõrendszerrel, mint ami a mai kutyáknak van. És egy farkas sem csak húst evett. Mivel növényevõ állatok is szerepeltek az étlapján azok beleit is elfogyasztotta, így növényi tápanyaghoz is jutott. Nem mellesleg, nem csak a húst ette meg, hanem a bõrt, a zsírt, a csontokat is. A kölykeiknek sem válogatták ki a színhúst. Másrészt, te az elsõ válaszodban meg se közelítetted a hús témát, ugyanis pépesített konzervet ajánlottál, aminek ugye több mint a fele víz. De nem akarok eltérni a tárgytól, vitatkozni meg fõleg nincs kedvem, úgyhogy mindenki azzal etet amivel akar.
szted a konzerv kutyakaja mibõl van? nem húsból? ejjj. de így van nem is kell vitázni. 11:55 te pedig a kérdésre válaszolj!
Állításod szerint van kutyás tapasztalatod. Akkor igencsak tudnod kellene, mit is tartalmaz egy kutyakonzerv. De ez már megint más tészta.
Hát ne haragudj, de én is fel lennék háborodva, ha ilyennel "megvádolnának"! Mert a valós indokot csak is az író tudja, a többiek meg csak tapogatóznak! /bocs az offért: szokták mondani, hogy a nõk gondolkoznak, a férfiak pedig gondolkodás nélkül cselekdnek:) /Itt is ez volt a lényeg. A hiteltelen dolog nem helyén való.De ég most se esett neked le. Sok állatorvos is hiteltelen! Ti meg ezen akadtok fönt, atya ég!! Vitatkozni meg nem itt kell :) Ahogy nézegetem az oldalt, elég sokan fel vannak háborodva azért, mert ugyanazt csinálták, mint ti. A moderátor könnyen törölhet. Én ezt a témát lezárom részemrõl, meg a hozzá kapcsolódó válasz írásokat is.

Amstaff kiskutyát nevelek, 7 hetesen került hozzám most 10 hetes darling táppal etetem, mit adjak neki a továbbiakban?

Sajnos most néztem utána, hogy ez a darling táp minőségtelen, amikor megvettem a kutyát bementem hazafelé a tescoba és azt hittem ezzel le van rendezve. A kérdésem azlenne, hogy mivel elég fontos szakaszba van az állat így mennyire hagy nyomot a fejlődésében? illetve milyen tápot ajánlotok neki? Ha lehetne linkeljetek nem nagyon igazodok ki mikor számít a kutya junior illetve kölyöknek.

Legjobb válasz: Azt jó ha tudod az Amstaff nem igazán házörzõ tipusú kutya. Ha megfelelõen van nevelve nagyon embercentrikus. Ha kinn akarod tartani akkor télire nagyon szigetelt kutyaházat kell neki biztosítani mert igencsak rövid a szõre. Azt ajánlanám ha megoldható legalább az éjszakákat télen is töltse a lakásban, és legalább féléves koráig legyen benn veletek a házban. Ha túlvagytok az oltásokon, minnél elõbb kezdj vele sétálni, addig pedig a kertben szoktasd a nyakörvhöz, pórázhoz. Hiába nagy a kert a kutyának kell a séta hogy levesesse az energiájit, ismerkedjen, játszon, felfedezze a világot.

Azt jó ha tudod az Amstaff nem igazán házörzõ tipusú kutya. Ha megfelelõen van nevelve nagyon embercentrikus. Ha kinn akarod tartani akkor télire nagyon szigetelt kutyaházat kell neki biztosítani mert igencsak rövid a szõre. Azt ajánlanám ha megoldható legalább az éjszakákat télen is töltse a lakásban, és legalább féléves koráig legyen benn veletek a házban. Ha túlvagytok az oltásokon, minnél elõbb kezdj vele sétálni, addig pedig a kertben szoktasd a nyakörvhöz, pórázhoz. Hiába nagy a kert a kutyának kell a séta hogy levesesse az energiájit, ismerkedjen, játszon, felfedezze a világot.
Az enyém Brit tápot kap kölyök kora óta és gyönyürû lett tõle.Minden benne van ami kell.A drágább tápokkal összehasonlítottam az osszetevõket és elõfordult, hogy még jobb is volt az összetétele.A piros jelzésû Brit táp az Amstaffnak való, ez rá is van írva.Van benne multivitamin és glukozamin a csontoknak.A legjobb ár érték arányban!
A kérdező hozzászólása: Még kérdésem lenne, hogy menhelyrõl örökbe fogattunk egy labrador keverék kutyust aki már régebb óta nálunk van, úgy hallottam ha sokat vannak együtt hasonló lessz a természetük, én ezt nem szeretném mivel az említett kutyus nem kifejezetten retteg de eléggé félénk viszont nagy szeretetben van és egyre nyitottabb, a kérdésem az lenne hogy mennyire igaz ez?
Purina pro plan-t tudom ajánlani. Most 'alapozod' a felnõttkorát, érdemes befektetni, mert elég sokat számít. Inkább tanulnak egymástól (fõleg a rosszaságot:D), a természetük alapjában nem változik.
Ráadásul egy héttel hamarabb lett elválasztva mint kellett volna. De a lényeg hogy rendes táppal etesd! Milyen a természete amúgy? Bent van veletek a lakásban, ugye? Miért akarod hogy vadabb legyen?
Ajánlanám a Brit Care tápot a kölyöknek, hipoalargén prémium minõség a netrõl tudod rendelni. Azonkívûl adj neki zöldkagyló kivonatot, hogy védd az izületeit pl luposant. Szerintem nyugodtan maradhat együtt a két kutya. Nekem is van egy félõsebb, meg egy domináns így kerûlt ide a kölyök. Nem vette át a nagyok viselkedését, nem félõs, és nem is domináns. Nyugodt, higadt kutyus kerûli a konfliktusokat, emberrel állattal hihetetlenûl barátságos.
Én Brit táppal etetek nagyon jó és nem drága 450.- / kg 40-45 % os hústartalom:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nekem ennyi elég a kutyust akkor brit táppal fogom etetni.


Miben vigyem sétálni a 7 hetes fiamat, ha 10 fok körüli hömérséklet van, ti mit adtok rá? Ha bevásárloközpontba mentek (tesco, árkád) mibe öltöztetitek mert az én fiam nem fázos, miben nem lenne melege mit adjak rá?

Legjobb válasz: szia, Rétegesen öltöztesd. Gyalog mentek odáig, vagy autóval? Mert, ha gyalog, akkor ugye huzamosabb ideig van a hideg levegõn, jobban be kell bugyolálni. Bady, harisnya, pulóver, overál, sapka, esetleg kis kesztyû a kezecskékre, takaró amivel, majd a babakocsiban betakarod. Ha autóval mentek akkor nem kell vastagon öltöztetni, mert az autóban is meleg van meg a bevásárlóban is. Akkor elég egy naci, vékonyabb pulóver, kabátka. Ha overálban viszed, azt mindenképp le kell venni róla az üzletben, hogy ne melegedjen rá... Ennyi röviden, de biztos ír még más is...:))

szia, Rétegesen öltöztesd. Gyalog mentek odáig, vagy autóval? Mert, ha gyalog, akkor ugye huzamosabb ideig van a hideg levegõn, jobban be kell bugyolálni. Bady, harisnya, pulóver, overál, sapka, esetleg kis kesztyû a kezecskékre, takaró amivel, majd a babakocsiban betakarod. Ha autóval mentek akkor nem kell vastagon öltöztetni, mert az autóban is meleg van meg a bevásárlóban is. Akkor elég egy naci, vékonyabb pulóver, kabátka. Ha overálban viszed, azt mindenképp le kell venni róla az üzletben, hogy ne melegedjen rá... Ennyi röviden, de biztos ír még más is...:) )

Melyik kutyakaja a legjobb és egyben ajánlott is a Német dognak? 7 hetes a kiskutyánk és még egyenlõre nem tudjuk mit adjunk neki enni, most Royal Canint kap.

Dognevelõk elõnyben.

Legjobb válasz: Mivel óriástestû lesz, én mindenképpen azt tartanám a legfontosabb célnak, hogy a lehetõ leglassabban fejlõdve érje el a végleges méretét, hogy az izületek meg tudjanak erõsödni, mielõtt nagy terhelést kapnak. Erre a legjobb egyébként a természetes, húsos etetés (BARF vagy PREY), de ha ehhez nincs kedved, akkor próbálj valami alacsonyabb fehérjetartalmú óriástestûnek való kölyöktápot adni. Az RC-vel nekem az a bajom, hogy az árához képest rengeteg benne a kukorica, a szója, és a csirkefehérje sem a legjobb. Én vagy valamilyen gabonamentes és nem csirkés, inkább vörös húsos tápot (acana, orijen) adnék neki, a magas fehérjetartalom miatt kicsit kiegészítve rizzsel, zöldséggel, vagy mondjuk a Brit Junior sensitive-et, hogy minél kevesebb csirkével, meg egyéb allergénnel találkozzon.

Mivel óriástestû lesz, én mindenképpen azt tartanám a legfontosabb célnak, hogy a lehetõ leglassabban fejlõdve érje el a végleges méretét, hogy az izületek meg tudjanak erõsödni, mielõtt nagy terhelést kapnak. Erre a legjobb egyébként a természetes, húsos etetés (BARF vagy PREY), de ha ehhez nincs kedved, akkor próbálj valami alacsonyabb fehérjetartalmú óriástestûnek való kölyöktápot adni. Az RC-vel nekem az a bajom, hogy az árához képest rengeteg benne a kukorica, a szója, és a csirkefehérje sem a legjobb. Én vagy valamilyen gabonamentes és nem csirkés, inkább vörös húsos tápot (acana, orijen) adnék neki, a magas fehérjetartalom miatt kicsit kiegészítve rizzsel, zöldséggel, vagy mondjuk a Brit Junior sensitive-et, hogy minél kevesebb csirkével, meg egyéb allergénnel találkozzon.
Nagytestû kutyának szerintem nagyon jó táp a josera kids, majd a festivál.
Ugyanaz a bajom vele, mint az RC-vel, de a Josera legalább ár/érték arányban jó, szinte ugyanazért az összetételért.
josera kids.

7 hetes bolognese kutyusnak mit adjak enni és mennyit?

Legjobb válasz: Jó minõségû tápot (nem tescost,pedigree-t meg társait) napi 3x.Ha majd nagyobb lesz (4 hónapos) akkor napi 2x.Víz legyen elõtte.Amúgy igaza van az elsõnek,még nem szabadna nálad lennie.

Jó minõségû tápot (nem tescost, pedigree-t meg társait) napi 3x.Ha majd nagyobb lesz (4 hónapos) akkor napi 2x.Víz legyen elõtte.Amúgy igaza van az elsõnek, még nem szabadna nálad lennie.
Szaporítótól vettél kutyát, vagyis spórolni akartál mind a pénzzel, mind az idõddel a kutyaválasztáskor. Én sajnálom azt a kiskutyát, mert az ilyen emberek az esetleges kezeléseken is spórolni fognak, ahogy minden máson a kutyával kapcsolatban. A kölyökválasztás az elsõ és az egyik legfontosabb bizonyítvány arról, hogy mégis milyen felelõs a gazda. Tanács kell? Látszólag a fajtát gyûlölöd, ezért támogatod, hogy minél inkább tönkre menjen. A szaporítókat segíted, ezzel ahhoz járulsz hozzá, hogy még több gazdátlan kutya legyen. Hát itt a tanács, ennyi felelõsség érzettel és ilyen lustasággal inkább ne akarj kutyát tartani! Hidd el, a kölyök érdekében ennél jobb tanácsot nem is kaphatnál!
Egyrészt minimum 8 hetes koráig az anyja mellett a helye.De látom ez a része nem érdekel, de amint elakadsz rögtön ide tudsz jönni, az összes többi barommal együtt, akik az elmúlt fél évben halomnyi hasonló kérdést tettek fel.A negatív válasz meg sose tetszik senkinek se. 1.Ha magadhoz veszel egy kutyát, minimum tájékozódj elõtte 2.Tenyésztõtõl vagy fajtamentõktõl, illetve menhelyrõl kéne kutyát elhozni, akkor nem lenne ilyen problémád, mert mindegyik helyen felvilágosítanak, hogy mit mikor és mennyit kell, hogy kapjon. 3.Igenis, kapsz (meg a többi i*ióta társad is) negatív véleményt és hozzászólást, mert törvénytelen amit csinálsz és ezzel nem nekünk ártasz, hanem annak a szerencsétlen kutyának, akit magadhoz vettél. Te jó isten...
Kiválasztasz egy tápot. Lehetõleg állatos boltban. Ott a nagy zsákokon rajta van a kutya életkora szerinti napi adag. Azt el kell osztanod 3 felé, ha 3x etetsz. Ahogy nõ a kiskutya, természetesen nõ az adagok mennyisége is.
Még csak nem is voltál hajlandó utána nézni a minimális, alapvetõ dolgoknak? Te jó ég, mégis hogy vehettél nulla felkészültség, tudás nélkül magadhoz kutyát? Persze szaporítótól van, ez már megmutatja, hogy semmi felelõsség érzet, tudatosság nem szorult beléd! Még egy gazdi, akinek csak kell a kutya, de hogy minek, azt õ sem tudja. Csak legyen.
7 hetes kutyának még eleve nem lenne szabad nálad lennie a törvény szerint. A szaporító, akitõl vetted, mivel etette?
ma 20:28 Szép válasz. Viszont a kérdésre 0 értékû . Mi lenne, ha valami morzsácska tanácsot is kipréselnél magadból? Az a kiskutya ott van a kérdezõnél már. Nem kezdte el tejjel és kenyérrel tömni, hanem idejött kérdezni. Szép dolog a felvilágosítás. Bár néha a hangnem elég alpári. Viszont egy-egy ismeretterjesztõ szöveg után lehetne néhány hasznos tanácsot is odavetni a legorombítottnak.
ma 18:20 Mily fura dolgok vannak néha... Ezen az oldalon a törvényre hivatkozva leszedik a kérdezõrõl még a szentelt vizet is, ha nem 8 hetesen kerül hozzá egy kölyök. Viszont, amikor a pórázon való sétáról megy a csevej, a törvényre fújnak nagyon sokan. Hogyan is van ez? Egyik törvény jó, betartandó, a másik meg nem jó és juszt se tartsuk be?
Hát állatok kihasználását biztos nem támogatom olyan formán, hogy önzésbõl, spórolásból szaporítót támogatok.
A kérdező hozzászólása: Termèszetesen èn is sajnàlom az agyon elletett àllatokat, de csepp vagyoj a tengerben..en amint lehet ivartalanitattom a kutyust. Voltam olyan helyen is ahol kinnt voltak a szülök kulon ketrecben tobb más tàrsukkal eggyütt, a kicsik meg bent külön, na onnan èn sem vettem meg. De gondolom ti biciklivel, vagy gyalog jártok mindenhova, csak hazai bio termesztöktöl vàsàroltok, szelektìv gyüjtitek a szemetet stb...hogy ne pusztuljon ki a fõld..
Azt talán elhiszem, hogy jó élete lesz a kutyának. De a kutyagyártónál maradt, agyonelletett anyjának?Vagy az nem érdekel, csak az, hogy a megvett kutyádnak jó élete van?Amíg vevõ van, addig a kutyád szüleit ki fogják zsigerelni a pénzért. Azok nem ugyanilyen érzõ kis lények, mint a te kutyád?
http://www.zoofast.hu/tasteofthewildpacificstreamcanineformu.. Ez minden életkorú és méretû kutyának adható napi kb.10deka kell naponta. Többször etess olyan 3-4 alkalommal
Szerintem ezekkel a fordított ékezetekkel nem is Magyarországról ír. Amúgy látszik a megnyilvánulásain, hogy szarul érintette a felismerés, hogy hibázott, de elismerni nem fogja, inkább ellentámadásba ment át. Viszont! #2: "Egyik törvény jó, betartandó, a másik meg nem jó és juszt se tartsuk be?" Nem teljesen, de közel jársz. Itt végig ugyanarról a rendeletrõl van szó, aminek az egyik része hasznos a kutyának, a másik viszont bizonyos esetekben káros. Így az ember kénytelen mérlegelni és néha a törvény ellenében cselekedni, ha be akarja tartani ugyanazt a törvényt. Ugyanis az a rendelet <41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet> amely elõírja, hogy "az eb, macska és görény kölyköket nyolchetes korukig anyjukkal kell tartani" és azt, hogy "belterület közterületén - kivéve az ebek futtatására kijelölt területet - ebet csak pórázon lehet vezetni" az egyben azt is kimondja, hogy "a kedvtelésbõl tartott állat tartója köteles az állat életfeltételeinek kialakítása és a tartása során az adott faj viselkedési és szociális igényeit is figyelembe venni". Ehhez pedig néha el kell engedni a kutyát a pórázról és nem csak egy 20x20 méteres "kutyafuttatónak" csúfolt bekerített placcon, aminél sokak lakása is nagyobb, nem is beszélve a kertrõl. Így ez a rendelet saját magának is ellentmond.
A kérdező hozzászólása: Ott voltak a szülei is gyönyörû kertes házban bent tartott szèpen ápolt, Tünderi barátságos kutyusok voltak. Házi kedvencek ok is. Egyèb hülye ötket?? Már hangosan kacagok a barom kezdöcsomagos dumákon... engem nem èrdekel a tenyèsztõ- szapirìto háborù... e egy kis állatròl kèrdeztem kis kèrdèst, de látom a segìtsèg òriasi. Megnyugtatok mindenkit csodás elete kesz ennek a kytyusnak es en is imádni fogom , es rengeteg örömöt fogunk evymásnak okozni, mègha csak egy gagyi, olcso szapirìtott kutyus is. Nekem ö a legdrágább!!! További szèp estèt:) ))
Ha tenyésztõtõl vetted volna, akkor pontos tájékoztatást+kölyökcsomagot kaptál volna. És ha nem szaporító, akkor bármikor fordulhatnál hozzá tanácsért.Nem véletlenül kérdeztem, hogy mivel etette. Az 1 hét a szocializáció miatt igen fontos, tenyésztõ épp ezért nem ad ide 7 hetes kutyát.Ezek után azt nem lehet tudni, hogy a kutyád szüleit milyen körülmények között tartja.
A kérdező hozzászólása: Akitol vettem most adta el. Tènyleg 1 hèten görcsöltök?:) es igen gyönyörû , egèszsèges kutyus, nekem ez a lènyeg, kedvencnek kell nem tenyèszteni...minek vennèk haromszor ennyièrt ..nem tölem fog kihalni a faj, viccesek vagytok ( talan te tenyeszted, ès annyièrt nem kell a fenènek sem D:) )))) ha meg bármi baja lesz, hiheted hogy nem fogom sajnàlni rà a pènzt, mert annak van èrtelme. Koszi a kimeritö válaszojat nagy okosok..
akkor biztos megértésbõl meg szeretetbõl, no meg emberségtõl választottad el hamarabb az anyjától, mint kellett volna. :D te olyan jó ember vagy, én meg olyan rossz :(( a francba..
A kérdező hozzászólása: Koszonom kedves utolsò:) de ne aggodj ezejen a besavanyodott barmokon már csak mosolygok:) ) nem vagyok felkèszûletlen csak minnèl több infòra kìváncsi vagyok. Koszonom a kuskutyának jobb èlete nem is lehetne, mint nálunk.. boldog is nagyon. Inkább a negatìv ( semmit nem èrõ) kommentelõk àllatait sajnàlom nagyon...ilyen negatìv lelkülettel biztos nagy a lexikàlis tudásuk, nade jòkedv? Jòindulat? Embersèg? Intelligencia? Megèrtès? Szeretet? El lehet dönteni mi a fontosabb embefnek, àllatnak...èn soha nem tudnèk ilyen vàlaszt leìrni..kimondhatatlan keserüsègre utal, ugyhogy csak sajnàlni tudom õket..:) )
A kérdező hozzászólása: De nalam van.. es egyszerre hàny grammot lehel (kell) adni?
ha lett volna egy csöppnyi eszed, akkor kérsz mondjuk egy-két orvosi papírt a szülõkrõl. ezt hívják kezdõcsomagnak: oltási könyv, fajtaleírás, törzskönyv, táp, amit addig kapott, és nem mellesleg ellátnak tanácsokkal. sõt, megmondják, hogy melyik állatorvost ajánlják! kutyatartás csak felelõsséggel mûködik, máshogy sajnos nem. utána meg majd rinyálsz, ha vmi baja lesz a kutyának és kidobtál 20E Ftot, mert csak annyid volt... csodálatos... egy fecske nem csinál nyarat, de te nem számítasz, mindegy, hogy egyel több, vagy kevesebb...

7 hetes anyatej/tápszer-es kisfiamnak reggel óta többször volt nagyon híg, erős szagú, sok széklete-hasmenés gyanús. Mit tudok tenni ez ellen? Mit adjak neki?

Eddig minden rendben volt vele, én sem ettem semmi olyat ami ilyet okozhatott.

Legjobb válasz: Azt sajnos nem tudom mit lehet neki adni de ha van rá lehetõséged vidd el az ügyeletre. Ez szerintem hasmenés az pedig nem játék egy ilyen pici babánál. Lázát mérted?

Azt sajnos nem tudom mit lehet neki adni de ha van rá lehetõséged vidd el az ügyeletre. Ez szerintem hasmenés az pedig nem játék egy ilyen pici babánál. Lázát mérted?
A kérdező hozzászólása: Nem lázas, szerencsére. Hívtam a gyerekorvost, õ a Normaflore-t ajánlotta.... Próbálok neki sok folyadékot adni és remélem elmúlik.... :( Persze ha holnapra sem javul, akkor viszem ügyeletre. :(
Normaflore-t adj neki, mást nem tehetsz, mivel még ilyen pici. gyakran szoptass, nehogy kiszáradjon. remélem, nem lesz baj. Jobbulást!

Mit adjak a babámra (7 hetes) az overál alá? Abban biztos vagyok, hogy overál, vastag pléd, lábzsák, de hogy alul mi legyen rajta.

Legjobb válasz: Szia! Mi 2 hónaposak vagyunk, én hosszú ujjú bodyt, zoknit, hosszú ujjú tipegõt szoktam ráadni, ha nagyon hideg van még egy vékony kardigánt és úgy teszem bele az overálba. Mindig jó meleg, amikor kiveszem, de nem izzadt.

Szia! Mi 2 hónaposak vagyunk, én hosszú ujjú bodyt, zoknit, hosszú ujjú tipegõt szoktam ráadni, ha nagyon hideg van még egy vékony kardigánt és úgy teszem bele az overálba. Mindig jó meleg, amikor kiveszem, de nem izzadt.
kombidressz, pulcsi, rugi, lábára kis zokni agyonöltöztetni nem kell!

Mit adjak a 7 hetes babámra a lakásban, ha 25-26 fok van?

Legjobb válasz: Kombidressz elég a kis drágára bõven. Ha hideg az orra és a keze, akkor adjál még rá valamit. Üdv, egy néggyermekes anyuka. :)

Kombidressz elég a kis drágára bõven. Ha hideg az orra és a keze, akkor adjál még rá valamit. Üdv, egy néggyermekes anyuka. :)
Nagy melegben mi is csak rövid ujjú kombidresszt hordtunk. Vagy napozót. Kis könnyû zoknit húztam azért rá, mert sokszor még nagy melegben is hideg a lábikójuk.
Énis csak egy rövidujju lábatlant adnék rá, max vékony zoknit. Vagy egy textilpelust mint takaró.

8 hetes a babám 4700gr. Napi 7-szer eszik 120 ml és minden kajcsi után 3 napja nagyon sír. Az orvos szerint ne adjak neki töbet, mert így is bukik. Mit tegyek?

Legjobb válasz: tápszeres a babám ezt elfelejtettem fent megjegyezni.Az innivalót viszont nem fogadja el.

A kérdező hozzászólása: tápszeres a babám ezt elfelejtettem fent megjegyezni.Az innivalót viszont nem fogadja el.
Nem bírod túletetni, adj neki, amennyit kíván. Nem lesz ez végig így, lassulni fog a mohósága, elég egy kis betegeskedés, fogzás, ha a napi rutin vmiért felborul...stb.
Próbálj csak 100 ml-t adni neki és utánna adj a szájába cumit.Nekem bevált, lehet, hogy fáj a pocija, adj neki espumisan cseppet, vagy infacolt, vagy mecsek baby kömény-kamilla teát.De kérdezed meg az orvost vagy a védõnõt, hogy melyik jobb a babádnak.Lassacskán próbáld kitolni az etetések közt az idõt, mindig 10 percel késöbb adj neki enni és lassan beáll a 4 órás etetésre és így legalább tudsz neki adni vízet, teát eteések között.Sok sikert, tudom, hogy ez sok sírással fog járni, de nekünk is sikerült!!!Kitartás.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!