Találatok a következő kifejezésre: Mit adjak 6 hetes (15 db)

Ma kaptam egy törpepincsert, de szerintem túl fiatal 6 hetes Mit adjak neki enni és hányszor egy nap? Ha van valakinek ilyen fajta kutyusa mondhatna "jótanácsokat" Amit lehetett a szakirodalomból már elolvastam. Köszönöm.

Legjobb válasz: Szia! Komoly tenyésztõ nem ad oda kölyköt 8 hetes kora elõtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnõtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minõségû kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Késõbb kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékû felnõtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az elsõ oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást. Remélem tudtam segíteni.

Szia! Komoly tenyésztõ nem ad oda kölyköt 8 hetes kora elõtt. Mert ilyenkor még szüksége van az anyjára, a tejre és a szocializálódás végett is az alomban kell maradnia. De ha már így hozzád került, nagyon vigyázz rá, rendesen etesd ha lehet NE SZEMÉTTEL (gondolok itt a párizsira, májkrémre) Tejet semmiképp ne adj neki, felnõtt korban sem ajánlott egyébként a tejcukor miatt. A legjobb ha jó minõségû kölyök kutya táppal eteted. 6 hetes kortól napi 4x megnedvesített száraz táp. Késõbb kb 6 hós kortól napi 3x 1 éves koráig. 1 éves kora után napi 2x. 10-12 hós korától mehet neki a teljes értékû felnõtt táp (Eukanuba, Royal, stb) Ha ezeket a drágább tápokat nem bírja a pénztárcád akkor etetheted olcsóbbal is, de akkor gondoskodnod kell + vitamin tablettákról, kalciumról. A kalcium bevitelt csont helyett inkább tablettával old meg. Már elviheted orvoshoz megkaphatja az elsõ oltását (ha még nem kapta meg)és lehet féreg hajtani is. Féreghajtást 6 havonta érdemes végezni, ha van benne féreg akkor 2 hét múlva meg kell ismételni a féreg hajtást. Remélem tudtam segíteni.
Hat hetes kutyus fiatalnak mondható mert 6-7 hetes korától lehet elválasztani az anyjától! A konzerves kaját már simán megeszi, meg nem kell neki nagy darabos kaját adni mert attól még megfulladhat! Kis darabokra feltudsz neki vágni szalámit vagy parizert! Naponta 5x vagy 3x adj neki kaját!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat sokat segítettetek...
mi pincsereket tenyésztünk és volt olyan hogy 5 hetes korukban el lettek választva az annyuktól és semmi bajuk nem lett... szerintem a konzerv jó neki vagy száraztápot áztass neki forróvízbe és amikor kihûl egy kicsit a víz már eheti is...

Mit adjak enni 6 hetes Jack Russel kiskutyának?

Legjobb válasz: Elvileg 6 hetesen már tápot simán ehet. Valami kis testû kutyának való értelmesebb tápot keress neki. Ne tesco-sat. Nem egy nagy összeg egy Jack Russel kutya felnõtt kori ellátása sem :)

Elvileg 6 hetesen már tápot simán ehet. Valami kis testû kutyának való értelmesebb tápot keress neki. Ne tesco-sat. Nem egy nagy összeg egy Jack Russel kutya felnõtt kori ellátása sem :)
A kérdező hozzászólása: 15:35 elárulom neked, hogy mit keres nálam, csak , hogy meglegyen a lelki békéd:a fiam kapta ajándékba, és biztos nagyon rossz ember lehetek, mivel feltettem ezt a kérdést, nem rögtön teletömködtem hülyeségekkel.Ha már itt van velünk gondoltam felnevelem , , normálisan, , ...
Nem csak benned, de én már belefáradtam, hogy minden ilyen kérdésnél kiírjam. A kérdezõn úgysem "segít".
Úgy látom csak bennem merült fel az a kérdés, hogy egyáltalán mit keres 6 hetesen nála???Még az anyja mellett lenne a helye!!!
Tehéntejet semmiképp se, de 6 hetesen már nem igazán van szüksége rá!
Maximum kecsketejet! A kutyáknak megy a hasa a tehéntejtõl általában!
A kérdező hozzászólása: adhatok neki tejet is?Mert egy ismerõsöm azt javasolta, h ne adjak neki, én meg ezen csodálkozom, mert én úgy tudtam , hogy kicsi kutyák azt esznek fõleg.
Öntsd majd le neki egy kis vízzel..
Száraztápot. Prémium vagy szuperprémium minõségût, ha lehet. Pl. Brit Care, Acana, Belcando, Taste Of The Wild, Orijen, Brit Prémium, Josera, Eukanuba, stb.
Nem azzal van a bajom, hogy mit adj neki enni, helyes, hogy rákérdeztél! De egy 6 hetes kölyöknek még az anyja és a testvérei mellett lenne a helye ha ajándék volt, ha vettétek, tök mindegy. Egy 6 hetes kölyköt nem szokás még elválasztani, több okból is.

6 hetes kisbabámnak szorulása van. Mit adjak neki, hogy könnyebb legyen a széklete?

Szegény napról napra csak szenved, nem igazán tudom, hogy melyik a jó megoldás. Most a kamilla teával próbálkozom, teszek neki bele cukrot, hátha segít. A glicerines kúptól meg a h?mér?zést?l egy kicsit tartok, attól félek, hogy hozzászokik, és utána mindig "megköveteli". Szerintetek?

Legjobb válasz: kamilla teát csak 3 napig szabad adni egy hónapban mert szárítja a beleket. tudok pár módszert, de 6 hetesnek inkább nem írom le, lázmérõ és kérdezd meg a dokit, te pedig egyél olyan ételt ami hajt :/

kamilla teát csak 3 napig szabad adni egy hónapban mert szárítja a beleket. tudok pár módszert, de 6 hetesnek inkább nem írom le, lázmérõ és kérdezd meg a dokit, te pedig egyél olyan ételt ami hajt :/
Szia, szerintem egyelõre maradj a kamilla teánál, hatni fog, csak kis idõ kell hozzá, nyugodtan hõmérõzd kicsit, nem fog hozzászokni.
A kérdező hozzászólása: Ja, azt elfelejtettem írni, hogy tápszert eszik, sajna nincs tejem. Elképzelhetõ, hogy a tápszertõl van, csak az a bibi, hogy Milumil AR-t eszik, ami ugye a bukás ellen van, tök jó, szereti is. Nem nagyon szeretnék tápszert váltani.
pedig akkor a tápszer a megoldás nem a teáztatás meg a hashajtózás, az csak megterheli a szervezetét, míg a tápszerváltás nem. beszélj a dokitokkal tényleg, hidd el találtok megoldást mindkét problémára egy megfelelõ tápszerrel :)
A kamillatea nem jó hosszútávon. Én 1-2 kiskanál barackot, vagy barackos bébiételt adtam a lányomnak. Õ is 6 hetes volt és aztán már a rugit is cserélhettem úgy kipucolta. Ma egy gyönyörû egészséges 15 éves leányzó. Ha tápszeres nem anyatejes nem kell olyan komolyan venni, hogy csak 3 hónapos kortól kóstolhat gyümölcsöket. 1-2 kiskanál nem árt neki. 4 gyerekes anyuka vagyok. Van tapasztalatom.
Nálunk csak a kúp vált be, és nem szokott hozzá!!!

6 hetes (+-1hét) kismama vagyok, ma voltam UH-on és a doki szerint nem él a baba, de az én orvosom, azt tanácsolta, hogy mivel az értékeim jók, ne adjam fel, "remény hal meg utoljára". Mire számíthatok?

Legjobb válasz: Nem én voltam így,hanem ismerõsöm, nem lehetett látni a szívverést,és nem adta fel, 2 hetet várt,visszament, és megvolt a szívecskéje,és minden ok.Sztem se add fel, lehet még nagyon korai,adj idõt neki,remélem minden rendben lesz,nagyon szorítok neked!Az a lényeg, hogy sokszor nem szabad egy orvos véleményére hallgatni,ha nem felel meg amit mond,szíved joga mást is megkérdezni.

Nem én voltam így, hanem ismerõsöm, nem lehetett látni a szívverést, és nem adta fel, 2 hetet várt, visszament, és megvolt a szívecskéje, és minden ok.Sztem se add fel, lehet még nagyon korai, adj idõt neki, remélem minden rendben lesz, nagyon szorítok neked!Az a lényeg, hogy sokszor nem szabad egy orvos véleményére hallgatni, ha nem felel meg amit mond, szíved joga mást is megkérdezni.
Szerintem is várjál még! Ha nincsenek kellemetlen tüneteid (vérzés vagy görcsölés) akkor nem lehet gond! Nekem 5, 5 hetesen nem láttak semmit az UH-n, pedig pozitívak a tesztjeim! Még bármi lehet!
Szia, Nekem 8 hetesen csak egy kis rízsszem volt látható, még nem is dobogott semmi, az uh-n meg nem volt szívhang kihangosítva.Ott volt , mindenki boldog volt, ennyi.Késõbb láttam csak, azt hiszem a 10. héten, hogy dobog a pici hóember forma:O)
Istenem!Pont ez történt velem, annyira át tudom érezni a helyzeted. Az orvosom a kórházi uh-ra tanácsolt, hátha mégis él a pici...annyira elkeseredetten érkeztem oda, mert már vesztettem el babát.És láss csodát, dobogott az a tündéri kis szív, éppen, erõsen, szabályosan! Marcival most tartunk a 27. hétnél. Ne add fel, kérlek!És ha kimondják amit nagyon nehéz feldolgozni, légy kész egy tiszta lapra, boldogan!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a bíztatást, nagyon sokat jelent!!!!!! Bízom nagyon a testemben, mert semmi negatív tünetem nincs.
én is 6 hetesen voltam elõször dokinál, és mondtam neki, hogy van 1 pozitív tesztem.Õ megnézett uh-n, és azt mondta teljesen "tiszta"a méhem...Mondtam neki, hogy az nem lehet, nézze csak meg jobban, mire nagynehezen megtalálta a petezsákot...El sem hinném ezt ha nem velem történt volna.. szóval nyugi.. 23hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Ma megtörént a kontroll UH és sajnos nincs remény.Ma már mennem is kell vissza este a kórházba. Köszi mégegyszer a biztatást mindenkinek!!
Nagyon sajnálom.Ha minden igaz mire ezt olvasod, túl vagy tajta, lelkileg még biztos nem, megértelek, ilyenkor csak arra érdemes gondolni, hogy mielõbb regenerálódjon a szervezet, hogy lehessen újra próbálkozni.Amikor én így voltam, amint tudtam visszamentem dolgozni, hogy ne otthon rágódjak rajta.Nem könnyû, de az a lényeg, hogy ne félj a legközelebbi teherbeeséstõl, nem lesz baj, sajnos legalább egyszer életében nagyon sok nõ elvetél.Tudom ez most sovány vígasz, de tapasztalatból mondom, nem lesz gond.û 19 hetes kismama

Hogyan öltöztessem fel 6 hetes babámat, ha autóval megyünk csípőszűrésre? Mit adjak rá?

Legjobb válasz: Mindenképpen olyan ruhákat adj rá, amik könnyen levehetõek, mert le kell teljesen vetkõztetni. Vigyél plusz pelust is, mert elég gyakran sikerül összepisilniük magukat a vizsgálatkor. Ugyanolyan melegen öltöztesd, mintha sétálni mennétek, de nyilván le kell majd húzni a bundazsák zipzárját, ha sok idõt töltötök az autóban.

Mindenképpen olyan ruhákat adj rá, amik könnyen levehetõek, mert le kell teljesen vetkõztetni. Vigyél plusz pelust is, mert elég gyakran sikerül összepisilniük magukat a vizsgálatkor. Ugyanolyan melegen öltöztesd, mintha sétálni mennétek, de nyilván le kell majd húzni a bundazsák zipzárját, ha sok idõt töltötök az autóban.
Mintha kivinnéd sétára. Az autó még hideg és gondolom ti is kabátban ültök bele, utána nem kell annyira ráfûteni, fõleg, ha nincs messze az orvos.
Mi elõfûtöttük az autót, hogy ne a vad hidegbe kelljen beülni (hosszúujjú body, harisnya, nadrág, vékony pulóver, kabát volt rajta, plusz a pléd és persze cipõcske). A vizsgálatnál nem kellett teljesen levetkõztetni, a body rajta maradhatott. Textilpelust vigyél magaddal, mert a vizsgálatnál azt teszik a baba alá! Pelenkát, popsitörlõt, stb. is érdemes magatokkal vinni, ha tisztába kell tenni a babát.

Mit adjak enni egy 6 hetes yorkinak? Az anyja sajnos már nem tudja gondozni. Életben fog maradni?

Pedigree-t már eszik szépen.Mit adjak még neki? Tejet?

Legjobb válasz: hát szerintem tejet ne, mert a kutyák laktóz érzékenyek. adj neki acana puppy small breed-et, az sokkal jobb mint a pedigree :)

hát szerintem tejet ne, mert a kutyák laktóz érzékenyek. adj neki acana puppy small breed-et, az sokkal jobb mint a pedigree :)
Ebben korban és már jóval korábban sem kell attól félni, hogy meghal. Tejet ne nem szabad adni neki, legfeljebb KUTYAtápszert! Vegyél neki kölyöktápot. A Pedigree egy nagy SZ*R! Bocsánat. Fõleg egy ilyen érzékeny fajtának. Vegyél neki valami prémium tápot. Igaz hogy drága, de attól nagyobb eséllyel lesz egészséges, és olyan kicsi, és olyan kveset kell belõle adni, hogy nem lesz drága! Jó táp mellett nincs szüksége másra.
Ja még valami, ebben a korban már természetes, hogy anyja nem gondozza annyira. Általában már 3 hetesen szokták kezdeni az etetést, miközben még szopnak is.
Szia Jobb kutyás boltokban lehet kapni kutya tápszert mi azt adtuk a kiskutyáknak sokáig, mert a maminak nem volt már elég tejcsije. Nekünk nagyon bevált, ja és lehet venni kutya cumisüveget és cumit is:-)
Milyen tápszer, cumis üveg, meg egyebek??? Egy hat hetes kiskutya rendesen négy lábon áll, tud menni, futni, önállóan enni-inni, pisilni, kakilni. Nem kell kétségbe esni, a legtöbb szaporított kutya 6 hetesen kerül el az anyjától (sajnos). 8-9 hetes koráig a szocializációt tanulná, azért fontos az alomban maradás. Az anya már 3-4 hetes korban kezdi lemorogni a kicsiket a cicikrõl. Vegyél neki jó minõségû száraztápot, pl. Acanát vagy Orijent. Tudom drága, de egy 6 hetes yorkie annyira kicsi, 1kg is több hónapig lesz elég, az egészségéért megéri. Abból adj neki napi 4-5 alkalommal, minél egyenlõbb idõközökre osztva. Semmi tej, tápszer, meg ilyen butaságokra sincsen szükség! Se plusz vitaminra vagy táplálék kiegészítõre sem. Mivel hat hetes, irány a doki, meg kell kapnia az elsõ oltását és egy féreghajtás sem ártana.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, most megnyugodtam!! :)

Mit adjak a 6 hetes kisfiamnak, hogy ne fájjon neki a hasa pukizás, és kakilás elött?

Az Infacol, és a Gripe Water nem vált be. Aki azt írja, hogy valamelyik jó volt neki, nála teljesen elmúlt a fájdalom? Szegény picim nagyon szenved!

Legjobb válasz: 2 hetes kislányomnak bevált az FLP-s Aloe Vera Activator, kilónként 2 csepp adható, napi 2 adagra elosztva. Õ kap délben 3 cseppet, és este, és rendben van:-)Ajánlom neked is, nálam beszerezhetõ.

2 hetes kislányomnak bevált az FLP-s Aloe Vera Activator, kilónként 2 csepp adható, napi 2 adagra elosztva. Õ kap délben 3 cseppet, és este, és rendben van:-)Ajánlom neked is, nálam beszerezhetõ.
Nekünk a gyerekorvos írt fel papaverines cseppet. Kb. 200 Ft. etetés elõtt kell beadni neki. Tök jó a patikában keverik ki. Elõtte mi is infacolt használtunk. De ez a csepp sokkal jobb. Próbáld ki.
Próbáld meg az Espumisan Emulziót! Nálunk bevált! Drukkolok!
Mi édeskömény szirupot adunk a babának - egy ismerõsöm ajánlotta, elõtte nem is hallottam róla, gyógyszertárban keverik ki. + kicsit tornáztatom: biciklizünk, felhúzom a lábát, körözök vele és persze a klasszikus vállon lógatás, ami nekünk bejött. Persze még így is van, h látom, h görcsölget, de sokkal jobban vesszük az akadályokat. (az Infacol nekünk sem volt jó) Az Aloe Verás Activátorról én is hallottam, de nem próbáltuk. Remélem segítettem!

Kölyök cicát nevelek fecskendőn keresztül. Találtam neki pótmamát aki el is fogadta, de nem cumizik. A tejfogai lassan kibújnak, de még nem eszik. Mégis mit adjak neki a tejen kívül? Kb.5-6 hetes visszamaradott cicus.

Legjobb válasz: 4 hetes kortól már általában megeszik a junior tasakos tápot, vagy esetleg vízbe vagy tejbe áztatott szárazat. Legalábbis az enyém gond nélkül megette. Viszont a fecskendõvel vigyázz, állítólag tüdõgyulladást kaphatnak tõle! Legjobb a cumisüveg, állatpatikában kapható cicák számára is. Ja, és persze tejbõl csak cicák részére gyártottat szabad adni.

4 hetes kortól már általában megeszik a junior tasakos tápot, vagy esetleg vízbe vagy tejbe áztatott szárazat. Legalábbis az enyém gond nélkül megette. Viszont a fecskendõvel vigyázz, állítólag tüdõgyulladást kaphatnak tõle! Legjobb a cumisüveg, állatpatikában kapható cicák számára is. Ja, és persze tejbõl csak cicák részére gyártottat szabad adni.

6 hetes kiskutyának mit adjak enni?

Legjobb válasz: Hát istenkém. Honnan kellene ezt tudnunk, ha nem írod le a körülményeket? Egyébként ez azért van, mert ha találtad volna a kutyát, akkor nem a gép elõtt görnyednél, hanem elsõ utad az állatorvoshoz vezetne, az pedig ajánl neked tápot. Az ide írogatok 95%-a szaporítótól vesz kutyát, s egytõl egyig annyira felkészültek, hogy még annyit se tudnak, hogy mivel etessék szerencsétlen kutyát. Hát valószínûleg nem gumicukorrak, hörcsögeledellel meg töltött káposztával, nem? Szerintem még az utolsó falusi Pista bácsi is hallott már kutyaeledelrõl/tápról. Bemész a boltba, elolvasod ami rá van írva és voilá. Azért remélem a kaki összeszedéshez nem kell segítség.

Hát istenkém. Honnan kellene ezt tudnunk, ha nem írod le a körülményeket? Egyébként ez azért van, mert ha találtad volna a kutyát, akkor nem a gép elõtt görnyednél, hanem elsõ utad az állatorvoshoz vezetne, az pedig ajánl neked tápot. Az ide írogatok 95%-a szaporítótól vesz kutyát, s egytõl egyig annyira felkészültek, hogy még annyit se tudnak, hogy mivel etessék szerencsétlen kutyát. Hát valószínûleg nem gumicukorrak, hörcsögeledellel meg töltött káposztával, nem? Szerintem még az utolsó falusi Pista bácsi is hallott már kutyaeledelrõl/tápról. Bemész a boltba, elolvasod ami rá van írva és voilá. Azért remélem a kaki összeszedéshez nem kell segítség.
A tenyésztõnél kellene lennie az anyja mellett.Vidd vissza hozzájuk. Jaaaaaa, hogy szaporítótól van? Szégyelld magad.Puppy vagy starter tápot, nagyon jó minõségût.Starterbõl a royal elég jó, puppy-ból valami komolyabb kéne. BritCare, Orijen, Taste of the wild, Acana... Remélem legalább oltása van.
7. vagyok. Én egy szóval nem mondtam honnan van a kutya. Annyit mondtam, hogy általában mi szokott lenni a szitu. Na és ha tisztában vagy a fajjal meg a korral, akkor mi a probléma? Állatorvos egyébként látta? Egyébként ember, ott ülsz a gép elõtt. Gondolom ismered a keresõt, Google. Ha a GyK-ra eltaláltál, akkor gondolom be tudod írni azt is, hogy mivel etesd a kiskutyát. Sõt, most kapaszkodj meg! A GyK-nak is van keresõje! ;)
semmit még az anyjánál a helye
Royal Canin starter puppy alaposan beáztatva és pépesítve.
Az fel se merül senkiben, hogy talált kutya, vagy keverék?... Na mindegy. Kölyökkutyáknak kecsketejet is szoktak adni (tehéntejet ne!) meg amit fent leírtak. Állatorvossal se ártana megnézetni.
A törvény szerint 8 hetes korig tilos elhozni, nem véletlenül. A szaporítónál mit evett eddig?
A kérdező hozzászólása: Kedves 13.! Nagyjából úgy volt, ahogy írtad. Jó, hogy vannak még szélesebb látókörû emberek is. Kedves Többiek! A nagy arc mögött vajon mekkora az ész, hogy a lélekrõl már ne is essék említés? Sosem volt még ekkora kutyám, de olvastam egymásnak ellentmondó hozzászólásokat a tejrõl, krumpliról, kenyérrõl, konzervekrõl, hogy tartósító van benne, szintén hasmenést okozhat...ezért bátorkodtam ide jönni az Okosok fórumára, és kérdezni. A pofátok és az egotok óriási, de igen kis töpörtyû népség vagytok, ez a véleményem rólatok, és minthogy ez, innentõl le is szarom, hogy esetleg mi a tiétek, úgyhogy ne érezzetek kényszert válaszolni.
Felnõtt kutya ha már tudod, hogy bírja persze, hogy ihat akár tehén tejet is.De egy 6 hetesnek nem merném, mert egy kis hasmenés is legyûrheti.Ha akar, és van a közelben adhat neki kecske tejet, de én már nem kockáztatnám.Elég nagy a szilárd kajához, egye csak azt.
Ha ilyen komplex lenne a kérdés akkor nem 6szóban tette volna fel szerintem.. De amúgy ebben az esetben meg a hús rizzsel szerintem mindenkinek eszébe jut.. És akkor kötekedhetnék én is, de mi van ha nincs rizs mi van ha nincs hús, de mi van ha a kérdezõ hajléktalan és csak beugrott egy internetcafeba 30forintért hogy ezt megkérdezze.... :D A lényeg hogy a kérdés túlontúl triviális ezért a lenézõ hangnem a legtöbb ember részérõl
Persze szidjunk össze mindenkit akinek nem tenyésztõtõl van a kutyája. Õ megmentett egy életet és itt szinte mindenki csak fikázza. Mi van ha tegnap este 20:15-kor került hozzá a kölyök? Mi van ha egy faluban és pl az aktuális Coop-ban nincs kölyöktáp? Mi van ha most szeretné valamivel megetetni a kölyköt és otthon sincs táp? Mi van ha az orvos nem rohan hanyatt homlok azért, hogy megnézzen este 8-kor egy kölyköt aki ránézésre egészséges ugyanis nincs mindenhol klinika? Nem csak városban élnek ám emberek. Nem mindenki tudja magát azonnal kocsiba vágni ha baj van. Ezen is el lehetne ám gondolkodni és visszavenni az óriási arcokból. Bár tegnapi a kérdés és lehet már megoldottad ha nincs otthon kölyöktáp (gondolom nincs) akkor fõzz neki rizst és egy kis húst aztán amikor tudsz szerezz neki a fent említett minõségi tápokból. Bár azért a kutyák táp nélkül is felnõttek régen is és ma is.
Nekem a két éves kutyám is kap kecsketejet :D Amúgy tényleg egyszerû a képlet, bemész egy állateledeleshez és azt mondod. -Jónapot, szeretnék kérni 6hetes kutyának tápot ennyi meg ennyi pénzért ennyit meg ennyit. -Tessék ez van megfelel? -Igen, köszönöm, viszlát... :D
A tejet már mellõzd.A kecske tejet is.6 hetesen már nyugodtan ehet kölyök tápot.Esetleg áztatva, de én nem szoktam.Ha éhes már képes megenni szárazon is.Pedig az enyémek kis testûek.
A kérdező hozzászólása: Kedves 7.! Egy igen egyszerû kérdést tettem fel, azt remélve, hogy ilyen korú kiskutya etetésében jártas emberek is olvasgatnak errefelé. Próbáld újra elolvasni a kérdést, és aztán a válaszodat! Mire fel a kioktató hangnem és az ítélkezés? Minek a felkent tudora vagy te és a hozzád hasonlók?
A kérdező hozzászólása: Nem találtam, betette valaki. Nem gondoltam, hogy ez a tény lesz a legdöntõbb abban, mivel etessem meg, hogy lehetõleg ne ártsak vele. Azt hittem, nekem így logikus, hogy a faj és a kor lényegesebb, de szerencsére nem vagyunk egyformák, nálad biztos folyamatosan mantrázzák a hangok ezt a szaporítósdit.
A kérdező hozzászólása: Megfigyeltétek már, hogy némelyeknél, bármirõl legyen is szó, azonnal a szaporító vs tenyésztõ, fajtiszta-fajtatiszta, tenyésztõ kontra menhely válasz kapcsol be? Valószínûleg baj lehet a génekkel. Mégis jó dolog lett volna az ivartalanítás, kár, hogy nem mindenki volt ennyire felvilágosult. A normális válaszokat köszönöm.
Tej, krumpli, kenyér nemhogy kölyöknek, de egészséges felnõtt kutyának sem tesz jót. Mindenképp valamilyen Starter kaja kéne.Ismerõsöm szép almot nevelt fel ezzel.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!