Találatok a következő kifejezésre: Mit adjak 3 (125 db)

Mit adjak 3 éves gyermekemnek, görcsöl a lába?

Mitől lehet ez?Egész este sírt,sőt még éjjel is sírva kelt,hogy fáj a jobb lába és húzta szegénykém,ezért gondoltam,hogy görcsöl neki.

Legjobb válasz: Semmit ne adj neki, hanem mutasd meg a dokinak inkább! Ki tudja mi lehet vele, szegénynek.

Semmit ne adj neki, hanem mutasd meg a dokinak inkább! Ki tudja mi lehet vele, szegénynek.
Nem gyógyszerezném úgy, hogy fogalmam sincs, mi baja van. Orvoshoz vinném.
A kérdező hozzászólása: Nem gyógyszerre gondoltam, hanem mondjuk egy kis magnéziumra.Nekünk felnõtteknek is szokott görcsölni a lábunk, de ezzel nem szoktunk orvoshoz szaladni.Ez járhat a növekedéssel is.Nem folyamatosan görcsöl a lába, ez csak este volt és biztosan azért is sírt jobban, mert fáradt, álmos volt, de 10 perc után el is aludt.De hogyha megint elõjön, akkor nyilván elviszem orvoshoz, de így 1 alkalom miatt ez szerintem túlzás.De azért köszönöm a válaszokat
Nem tudom, én úgy, hogy azért van közöm az egészségügyhöz, akkor sem merném megérzés alapján diagnosztizálni a gyerekem problémás tüneteit, akár egy alkalom, akár nem, és végképp nem adnék neki semmit, amíg nem tudom biztosan mi volt az. Azért van a gyerekorvos, hogy megmondja, hogy "csak görcs lehetett, adjon neki Xmg magnéziumot naponta". De mindenki más, én ennyire nem bízok a megérzéseimben.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, mindenki más.
Nekem kiskoromban mindig sokat fájt a lábam. Nem kaptam rá semmit anyu masszírozta. Volt hogy akár éjjel is. Nekem azt mondták, hogy növök és az miatt van.
Én elképzelhetõnek tartom, hogy vagy lúdtalpa van, az sugárzik ki a lábába, azért fáj vagy növekedési fájdalom. Mutasd meg a dokinak, lehet, hogy ad beutalót ortopédiára. A növekedési fájdalom többnyire este jelentkezik.
A kérdező hozzászólása: Igen, van egy kis lúdtalpunk sajnos, én is erre gondoltam.Holnap megyünk dokihoz a megfázásunk miatt, így ezt is mondom az orvosnak.Köszönöm a válaszokat.

Mit adjak 3 és fél hósbabamnak aki anyatejes, nem nagyon kakil? Mivel segitsek rajta mert lazmerőzésel jött neki de magától nem.

Legjobb válasz: Cukros kamilla teát (csak 3-4 naponta szabad, mert folyamatosan adva szárítja a beleket), illetve Laevolac szirupot is adhatsz neki - recept nélkül kapsz a patikában.

Cukros kamilla teát (csak 3-4 naponta szabad, mert folyamatosan adva szárítja a beleket), illetve Laevolac szirupot is adhatsz neki - recept nélkül kapsz a patikában.
szia.én mindent kipróbáltam a kisfiamnak 4-5 hónapos koráig hõmérõztük mert semmi nem segített neki, de most már teljesen magától kakil ( 8 hónapos).sajna ez sok babánál így van, de ha elkezded a hozzátáplálást akkor megszûnik.
Elõzõ vagyok nekünk a Laevolac szirup nem segített, sõt nagyon sírt tõle a fiam.
hasonló cipõben jártunk mi is :( babám 7-10 naponta kakilt, általában segítséggel. nagyon ijesztõ volt de teljesen kivizsgálták és egészséges volt csak annyira jól hasznosította a tejem, hogy nem volt mit kikakiljon. nálunk semmi nem segített igazán, se laevolac, se kúp, se semmi. 10. napon sokkoltam szegénykém beleit, kapott reggeli szopi közben laevolakot, szopi után cukros kamilla teát aztán 3-4 óra után ha semmi hatás, meglázmérõztem :S 4 hónapos korától kiegészítésnek kapott sinlacot, egyik napról a másikra megoldódott!

Mit adjak 3 éves kisfiamnak aki állandóan gyógyszert szed, de most megint köhög, piros a torka, mandulái de nem akarok erős antibiotikumot adni neki. Akkor mit?

Állandóan 2 hetente vagy 3 hetente pár napig gyógyszert szed már több mint 1 éve. VAgy tüsz?smandula, vagy torokgyulladás. Mindig Augmentin, Cedax baby, stb...

Legjobb válasz: sajnos jó nagy rá a valószínûség,hogy a rengeteg gyógyszer már lestrapálta a gyerek immmunrendszerét... gyógyfüvekkel, természetes gyulladáscsökkentõkkel nem próbálkoztál még?

sajnos jó nagy rá a valószínûség, hogy a rengeteg gyógyszer már lestrapálta a gyerek immmunrendszerét... gyógyfüvekkel, természetes gyulladáscsökkentõkkel nem próbálkoztál még?
Bocsánat, csak most néztem vissza a kérdésre. A kislányom 1, 5 éves és 10 kg, napi 2×8 cseppet javasolt a doki, a fiam 3, 5 éves 18 kg, neki 2×15 cseppet. Interneten rákerestem, úgy rendeltem. Nem folyamatosan adom, hanem hetente egy-két alkalommal, ha mégis megbetegszenek, akkor gyógyulásig minden nap.
Köszi a választ (elõzõ vagyok)! Hány cseppet adsz a gyerkõcnek? Azt láttam, hogy felnõtteknek 3x15 cseppet kel szedni. Folyamatosan szeditek vagy alkalmanként? Hol rendeled meg? Ki szeretném én is próbálni, mert már tényleg egy vagyont költöttem különbözõ gyógyszerekre, de folyton beteg a kisfiam. Köszi, ha válaszolsz.
Igen, ezt a fajta grapefruit mag kivonatot lehet adni már csecsemõknek is!
A kedves Grapfruitmag-kivonatos válaszolótól kérdezném, hogy ezt lehet gyerekeknek is adni? Én is láttam múltkor azt hiszem a DM-ben több féle grapfruit-mag cseppet, (ezek mondjuk jóval olcsóbbak voltak, mint amit belinkeltél), de azokat nem lehetett gyerkõcnek adni.Egyébként nálunk is az van mint a kérdezõnél, szeptember óta állandóan beteg, nálunk is állandó antibiotikum-kúra :(
A kérdező hozzászólása: szia kedves utolsó. írj e-mailt a részletekrõl légyszi. Voltunk dokinál: mandulagyulladás, Cedax Baby-t szed 1x5ml-t. sajnos, dehát a doki szerint ezt nem szabad gyógyszer nélkül hagyni.
Szia!Ennyi gyógyszer szedéstõl már jól tönkre mehetett a hasznos bélflórája, még jobban legyengült az immunrendszere. Minõségi probiotikummal be kell vinni a hasznos bélbacikat és megerõsíteni az immunrendszerét. Ehhez használj gyógynövényeket. Nagyon jó az Aloe Vera tõzegáfonyás változata , ami egyben prebiotikumként is hasznos a bélbaciknak. Van még pár remek gyógynövény alapú termék, amit érdemes lenne fogyasztania.Nagyon sok jó tapasztalat van velük.Ha érdekelnek a részletek, akkor emailben szívesen elküldöm. Sajnos, ha közösségbe járnak a gyermekek és gyenge az immunrendszerük, akkor egyre gyakoribb, hogy mindent elkapnak a többiektõl. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: tavaly szeptemberben kezdte a nagyobbik az ovit és hordta haza a betegségeket. A nagynak hörghurut van általában, a kicsinek meg mandulagyulladás. kIPRÓBÁLJUK AMIT KEDVES UTOLSÓ ÍRTÁL, MÁR NEM OSZT NEM SZOROZ AZ ÁRA. nem akartam nagybetüvel írni. indulunk a dokihoz sajna. megmutatom neki hátha még az elején vagyunk és valahogy kiküszöböljük a gyógyszert.köszi mindenkinek.
Kedves Kérdezõ! Kisfiam szeptemberben kezdte az ovit, azóta hozza haza a különféle vírusokat. Õ is, és a húga is azóta egyfolytában betegek voltak. Már-már kétségbeejtõ volt a helyzet, mert a 15 hónapos lányunk azóta hörgött, köhögött megállás nélkül, hol lázas volt, hol hõemelkedése volt, de nem tudott kigyógyulni a betegségbõl. A Bethesda kórházban egy fõorvos ajánlotta a grapefruit mag kivonatot immunerõsítõként. Hát, az árától padlót fogtam, de megvettem. A kicsi egy hét alatt tökéletesen meggyógyult, és a nagynak is elmúlt az orrfolyás, és a hurutos köhögés. Talán érdemes lenne kipróbálni nektek is: http://grapefruitmag-kivonat.bioplus.hu/
Sószoba az jó szokott lenni mindenre. Egy héten ha lehet többször is vinni akkor vidd. Az ovi kezdés óta van ez?
Köhögésre van homeos szirup is!!! Stodal a neve. Próbáld meg és ha lázas, akkor is van homeopátiás bogyó!!! De nagyon javaslom neked, hogy ha tudtok, akkor keressetek ilyennel foglalkozó orvost, mert lehet, hogy kell neki már az alkati szer is, ami nélkül nem nagyon fog helyre jönni. Ajánlanám azt, akihez én a fiamat szoktam vinni, de õ Siófokon rendel!
A mandula mûtétrõl pedig annyit, hogy ha gyermek immunrendszere helyre jön kb. fél év alatt, de a garat problémák ugyanúgy fennállnak és nagyon nagyon indokolt, csak akkor szabad engedni!! A homeopata ugyanezt fogja mondani neked!! 6-os voltam
Ami nálunk nagyon nagyon bejött: homeopátiával foglalkozó szakorvos, aki egyébként 30 éve már gyermekorvosként praktizált! Õ írt immunerõsítést és kizárólag homeopátiás szereket kap a fiam már majd 1 éve és emellett egy szem antibiotikumot nem kapott, holott korábban havi szinten volt nekünk is probléma! Ami nekünk homeos bogyóból jó volt: Homeogéne, vagy Homeovox, ezen kívül náthára Coryzalia. Kellett még a megfázások idején Calcimusc, valami probiotikum, nagy adag C-vitamin. De ha sikerülne elvinni a kicsit ilyen orvoshoz, õ komplett kúrát tud kiírni alkati szerrel és hidd el, helyre fog jönni!!! Rajtunk is segített!!
Igen sajna mandulamûtét a köv lépés, ha nem adod be az antibiotikumot akkor még nagyobb lesz a baj, de így élni nem lehet tovább. Én magán fülorrgégészhez vinném.
Ha mindig mandulagyulladása van, akkor a háziorvosnak vagy fül-orr-gégésznek már fel kellett volna ajánlani a mandulamûtétet. Vagy neked kellene erõsködni. Én elõször mûtétre vinném, és utána gondolkoznék, hogy mit lehetne még tenni.
Fenistil cseppek, C-vitamin, Multi tabs Immuno, sószoba, Salin2 sópárologtató. És ahogy elsõ írja, probálkozzatok Schüssler-sókkal, homeopátiás szerekkel. Remélem legalább probiotikumot (BOnoLact pro+ kid a legjobb) kap!
Mandulát esetleg kivetetni?
Szia! Köszi a választ! Ezek szerint akkor nem adod nekik folyamatosan, csak ha megbetegszenek, amúgy csak alkalmanként. Remélem nekünk is használni fog!

Mit adjak 3 hós babámra sétához?

Napon 29 fok van nálunk. Válaszokat előre is köszönöm! :-)

Legjobb válasz: Hiába van napon közel 30 fok, fúj is a szél, árnyék, stb. Én adnék rá egy hosszú ujjú bodyt, pólót, nadrágot, zoknit. Vagy h.ujjú body+ujjatlan rugdalózó. Ha fázna, takard be vékony pléddel. :)

Hiába van napon közel 30 fok, fúj is a szél, árnyék, stb. Én adnék rá egy hosszú ujjú bodyt, pólót, nadrágot, zoknit. Vagy h.ujjú body+ujjatlan rugdalózó. Ha fázna, takard be vékony pléddel. :)
Kislányom is 3 hónapos, rövid ujjú badyban, hosszú ujjú pólóban, kisleggingsben és zokniban voltunk a védõbe, meg persze kissapiban. Vékony takarót vittem, hátha szelesebb lesz az idõ, de nem kellett.

Mit adjak 3 hetes babámra?

Ma ki akarom vinni a levegőre. itt olyan 15-20 fok között van.

Legjobb válasz: Hosszú ujjú, lábas pamut rugi, rá egy plüss rugi, kardigán, pléd, sapka.

Hosszú ujjú, lábas pamut rugi, rá egy plüss rugi, kardigán, pléd, sapka.
hosszú ujjú body, hosszú ujjú rugi, sapka és egy hálózsák. eddig anorák volt, most lecseréltem egy plüss hálózsákra. én még a 3 hónapos babámra is ezeket adom. és van lábzsák is.
+ pléd. :)
A kérdező hozzászólása: és kb mennyi idõre vihetem ki?
biztos nem vinném ki órákra, szerintem fél órára elsõ körben.
sapkát adj rá, az kimaradt! takarja a fülét!

Mit adjak 3 éves fiamnak rendszeres szorulásra, ha az étkezésén már nem tudok többet változtatni?

Sajnos csak kétnaponta kakil, elég keményet. Sokmindent próbáltam már az étkezésén változtatni, de vagy nem fogadja el (pl. lenmag, lekvár), vagy nincs hatása. Minden módon próbálom itatni, mert nem iszik túl sokat sem. Létezik valami homeopátiás szer, ami ezen segít? Vagy valami más, természetes hatóanyagú szer, mert gyógyszert nem szeretnék adni. A Leavolacot egyszer próbáltam, fájt t?le a hasa (mondjuk nagy adagot kapott, hogy gyors hatása legyen, lehet, hogy rendszeresen adva kevesebb kell?)

Legjobb válasz: Én csak tanácsolni tudom a Wu Long Anti Adiposis teát, ez nagyon sok mindenre jó. Elõsegíti az emésztést, és hashajtóként is szokták használni. Székrekedésekre, valami nagyon jó fogyókúrás tea. Én is ittam, belülrõl nagyon jól kitisztítja az embert, és még külsõleg is hat. De a kérdésedre válaszolva próbáld ki ezt a teát, nem drága 700 ft csak. Nekem bevált :)(Vény nélkül kapható)

Én csak tanácsolni tudom a Wu Long Anti Adiposis teát, ez nagyon sok mindenre jó. Elõsegíti az emésztést, és hashajtóként is szokták használni. Székrekedésekre, valami nagyon jó fogyókúrás tea. Én is ittam, belülrõl nagyon jól kitisztítja az embert, és még külsõleg is hat. De a kérdésedre válaszolva próbáld ki ezt a teát, nem drága 700 ft csak. Nekem bevált :) (Vény nélkül kapható)
Nekünk is a 100% narancslé vált be!
Kislányom nem nagyon eszik gyümölcsöt, zöldséget. Mellette csak a csirkemellet, tehát a száraz husit fogadja el. Hiába iszik sokat, mégis kõkemény a kakija. Ettük a laevolacot, kúpot kapott, stb, de nem volt megoldás. Végül a doktornõnk ajánlotta a gyógyszertárban elkészített parafinolaj alapú kanalas 'gyógyszert', mondván, hogy mivel csak száraz, zsírszegény dolgokat eszik nincs kenése a kakinak. Mióta ezt esszük, minden reggel és este egy kiskanállal, nincsen kakibaj. 2 naponta telerak 1-2 pelenkát.Eseteleg próbáljátok ki. Remélem segít.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok jó tanácsot, remélem valamelyik beválik!
Mi a Protexint használtuk, az vált be. Gyümölcsöket sem eszi nagyon? Víz helyett próbálj neki 100%-os narancslevet adni, az is hajt (viszont a cukros dolgokat kerüljétek).
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! A probiotikumról én is hallottam már, de valahogy nem hittem benne, de egy próbát megér. Ovi elõtti immunerõsítésre is jó állítólag. Ha nem használ, akkor adok még egy esélyt a Leavolacnak.
SZia! Azt hiszem, mi "mindenen" túl voltunk már a 3 éves lányommal. Vártuk az idõpontot a gasztroenterológiára, mert semmi nem használt, és ki akartuk vizsgáltatni. Annyit hozzá, hogy én nem akartam semmilyen hashajtót adni, mert az egyrészrõl nem is egészséges, de hozzá szokik a szervezet, és egy idõ múlva már nem hat az, ami addig igen. (Teák és Laevolac, nem beszélve arról, hogy ezek nagyon drasztikusak.) Itt az oldalon olvastam, hogy probiotikum segíthet ezen. Elkezdtük szedni a Pro+Kidet a Bonolacttól, és 3-4 nap múlva teljesen beállt a széklete, naponta elment magától. Talán 3 hónapig csináltuk a kúrát (a gasztroenterológus mondta, hogy ah beállt a rendszer, akkor le lehet vele állni), és utána is tényleg rendszeres maradt. Idõrõl idõre ismételjük a kúrát (egy doboz egy hónapra elég, és kétezer Ft körül van, kicsit több annál). Próbáljátok ki!
http://www.medaqua.hu/hu/gyogyviz/mira-baby Nekünk ez a víz bevált, amikor még nagyon pici volt, azóta nem volt ilyen gondunk, de megjegyeztem, ha esetleg bármikor szükség lenne rá. Gyógynövényboltban, gyógyszertárban is kapható, de már cba-ban is láttam az ásványvizeknél.
Kislányomnál ugyanez volt a probléma de volt olyan is maikor 4-5 napig nem kakilt.nekünk a 100% õszilé tett csodát, napi 2dl, azóta minden nap kakil. :)
Ha kétnaponta van, az nem rossz. Egyen több gyümölcsöt és még több folyadékot! És én is Laevolac párti vagyok. Éhgyomorra egy evõkanál reggel egyben. Egyszerre fogyassza el, különben nem hat. Az csak lazító hatású.
Én pedig a Laevolac-ot mondanám.De semmiképpen ne sokat adj neki, 1 mokkáskanálnyit, esetleg teáskanálnyit.Pont azért, hogy ne hirtelen dolgozzon a szirup, hanem csak lazítson rajta.Nálunk sosem fájt tõle a pocakja, mi azt használtuk és jó volt. Ha nem használ ennyi, akkor ismételd;de mindenképpen apránként adj neki, kisebb adagokat.
Mindenképpen jó, ha csinálsz egy probiotikum kúrát. Utána jöhet a laevolac, ha rendszeresen adod, akkor nem fog fájni a hasa tõle. Tehát reggel éhgyomorra 5 mili elég neki, és kb 1 hét alatt helyreáll a rend (általában). Nálunk is sokszor vannak ilyen problémák.

Mit adjak 3 éves kisfiamnak, nagyon szorulásos?

Hetente 1x, max 2x kakil. A glicerin kúp nem segít, joghurt sem, sem a lekvár. Már vérzik a feneke sokszor, és másfél órát kell szenvedni a wc-n sírva, mire sikerül produkálni valamit.

Legjobb válasz: Szilva? amúgy doki többet tudna lehet segíteni.

Szilva? amúgy doki többet tudna lehet segíteni.
Orvos látta már?Sok rostos étellel próbálkoztál már?
Laevolac szirup. Amúgy az étrendje úgy általában rendben van? Ha kap cukros, és zsiradékos (olaj, vaj, stb.) ételeket, megkönnyítik a dolgot.
Szia! Próbáld ki a mira baby vizet. Nekünk nagyon bevált.
Szia! Gyümölcslevet próbáltatok már? A barack, narancs nálunk mindig segít, vagy esetleg vegyél neki egy gyümölcsös(ami csak 1 gyümölcs)bébiételt.Tudom, hogy már nagyfiú, de az én kisfiamnak mindig megdobta a dolgot
Szerintem is Laevolac szirup.

Mit adjak 3 hós anyatejes babámnak, hogy tudjon kakilni?

Már kedd óta nem volt kaki, el?tte 6 napig, akkor glicerines kúpot adtam neki, attól volt, de erre nem akarom "rászoktatni". Tegnap kétszer is próbáltam langyos cukros (mecsek baby) teát adni neki, de semmi.

Legjobb válasz: Pont abban a korban van,amikor már teljesen hasznosítja az anyatejet,így ritkábban van széklet. Én ha magától nem volt,akkor hõmérõre tettem popsikrémet,és kicsit "megingereltem".Kb fél perc múlva volt is eredmény. A hozzátáplálással oldódtak meg ezek a gondok.

Pont abban a korban van, amikor már teljesen hasznosítja az anyatejet, így ritkábban van széklet. Én ha magától nem volt, akkor hõmérõre tettem popsikrémet, és kicsit "megingereltem".Kb fél perc múlva volt is eredmény. A hozzátáplálással oldódtak meg ezek a gondok.
Szia! Semmi baj nincs azzal, ha heti egy széklet van anyatejes babusnál. Mindent felhasznál a kis szervezete a tejbõl. Amíg nem fáj a pocija, nem erõlködik, nem szenved, addig ne adj neki semmit. Amikor a kisfiam már egy hete nem kakilt és elkezdett szenvedni tõle, jól megtornáztattam, a lábát nyomd fel a pocijához, körözz vele, neki segített, h. beinduljon a bélmozgás. Az óramutató járásának megfelelõen simizd a hasát, az is jó.
Szerintem vidd el orvoshoz, és kérd ki az õ tanácsát. Én babám is ugyan így volt, védõnõm azt mondta nincs gond. 9 nap után elvittem dokinéninkhez, aki azt mondta, hogy 3 NAP a türelmi idõ, negyedik nap kell legyen széklet!!cukros kamillateával és kis lázmérõzés-szélcsövezéssel azóta 3 naponta van neki.érdekes, utánna mégis lett salakanyag addig meg nem volt? Mostmár kezd beállni, többször magától is kakál nem kell segítség. Én nagyon megbízom a dokinéninkben hatalmas tudása és tapasztalata van. Ja és mondanom sem kell, hogy milyen kinlódás volt a 8-9 napos HÍG kakit "megszülnie" a kicsimnek.Sírt és nagyon szenvedett. Ne hagyd négy napnál tovább én azt tanácsolom neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat, hétfõn amúgy is megyünk oltásra, akkor megfogom kérdezni a doktornénit. Nekem is azt mondta a védõnõ, hogy 3-4 naponta kellene székletnek lennie.
Az anyatejes babaknal teljesen normalis, ha akar 7-8 napig nincs szeklet, mert az anyatejben nagyon keves a salakanyag, amit a szervezetuk nem tud felhasznalni.
Nekem azt mondta a dr.nõ, hogy ha 3-4 napig nem kakál, az addig naponta kakáló babám, adja neki kamillatát egy kis cukorral. (120 ml-hez 1 kávéskanál cukor) Nálunk ez bevált, mert a kamilla is hajtja, meg a cukor is. Szerintem is normális egyébként, ha egy anyatejes baba 4-5 naponta kakál, de ha eddig nem így volt, én megpróbálnám ezt a teát, de csak óvatosan. 10-20 milinként egész napra elosztva az adagot.
A szomszédom kislányát a kamillatea hajtja meg még a mai napig is. :)

Mikor adják az Odaát 3. évadját a tv-ben?

Az els? 2 évadot már leadták és én úgy tudtam valamikor télen adják a következ? évadot, de még mindig semmi...

Legjobb válasz: Hát látod ez jó kérdés, leszinkronizálták a 3 évadot de nem tudni hogy mikor és hogy melyik adó fogja leadni.sajnos. én már úgy vagyok vele hogy angolul nézem az 5 évadod ha már nem adják le

Hát látod ez jó kérdés, leszinkronizálták a 3 évadot de nem tudni hogy mikor és hogy melyik adó fogja leadni.sajnos. én már úgy vagyok vele hogy angolul nézem az 5 évadod ha már nem adják le
február 10-tõl RTL Klub 23:45
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Már a 6. évadnál tartok...
én is, kicsit ki is akadtam hogy nem volt pénteken :@
A kérdező hozzászólása: Gyümölcsök közül mivel folytassam jöhet a banán vagy az még korai, akkor mi az ami jöhet most?
Répa finomabb, de fog-cékla nem okozott nálunk gondot. Azt adod amelyiket akarod. A banánról megoszlanak a vélemények, van aki csak sokkal késõbb adja mert néhány gyerekorvos szerint gyomorvérzést okozhat-hogy ez igaz-e nem tudom. Ehettek még meggyet, gesztenyét(fog!).
Én a répával folytatnám.
Szia! Én céklát adtam elõször, aztán a répát.(a répától féltem, mert a nagyobbik lányomnak hasfájást okozott, ezért a kicsimnek is késõbb adtam:) ) A gyümik közül én adtam még körtét, banánt , szilvát az almán és a barackkon kívül. Boldog babázást:)
Én is a répát adtam neki elõször, de nem annyira ízlett neki és igen, fog is. Szóval a céklát hamar adtam neki után. Azt szereti. Van egy táblázat, ha esetleg ez segít: http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm Én használom :) mondjuk az én kisfiam - 8 hós lesz - mindent megeszik, ha teszek bele barackot, az a non-plus-ultra :) ez a trükk nálunk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!