Találatok a következő kifejezésre: Mit a uterus afv-ben, (12 db)

Mit jelentenek? Uterus afv-ben 76x45x55, endometrium vastagság 7 mm, a bal ovarium 24x16x28, a jobb ovarium 29x17x27, ?

Legjobb válasz: Az elsõ a méh méretei, az endometrium a nyálkahártya vastagsága, az ovariumok-a petefészkek méretei.

Az elsõ a méh méretei, az endometrium a nyálkahártya vastagsága, az ovariumok-a petefészkek méretei.
méretet írt hozzá? Az afv a méh helyzetére utal.az uterus maga a méh.
halló! Mentél aludni? Nem írtad a méretet!!
A kérdező hozzászólása: :) Bocsi. :) Annyit írt oda még, hogy a CRL 3 mm, s 5. A kicsi 3 mm, de azt nem tudom, hogy ez az "s 5" mitjelenthet. 5 hetes terhességre utalna?
igen a babád 3mm a feje búbjától a farcsontig.. a grav s. vagy simán s. pedig a terhességi hétre utal. Rendben van mindened!!Azt jelenti a dolog, hogy puhul a méh helyzete, hogy tudjon tágulni.

Mit a különbség: uterus afv-ben, uterus rfv-ben?

Legjobb válasz: Vagyis mi a különbség?

A kérdező hozzászólása: Vagyis mi a különbség?
Szia! uterus afv-ben azt jelenti, hogy a méh hátrahajló helyzetben van, rfv-ben pedig elõrehajló helyzetben!
A kérdező hozzászólása: ha eddig mindig afv-t írtak, most meg rfv-t akkor mi van? elvileg terhes vagyok, lehet attól?
Attól függ, mennyi idõs terhes vagy! Evileg terhesség alatt változhat a méh helyzete.
A kérdező hozzászólása: kb.5 hetes

Ma voltam hüvelyi uh-on, ezt a papírt kaptam: "R. nagy uterus afv. -ben. Endom. foll. fázisú 7 mm. Bal ov. -ban egy 15 mm-es legnagyobb foll. Jo. ov. jelenleg homogén. Szab. foly. nem látható. " Ez mit jelent?

Mikor lesz tüsz?repedésem? (Orvoshoz szerdán megyek.)

Legjobb válasz: A méhed (uterus) rendben van. Méhnyálkahártya (endometrium) 7mm, még nõhet (tüszõrepedéskor min. 9-10mm vastagságú lenne jó). A "foll fázisú" nem tudom, mit jelent. Bal petefészekben (ovárium) 15mm átmérõjû a legnagyobb tüszõ. Jobb petefészek most nem aktív. Szabad folyadék nincs: nem volt az elmúlt 24 órában tüszõrepedésed. A tüszõ bármikor megrepedhet, nekem általában 18-25 mm méretnél szokott. Naponta 1-2 mm-t nõ. Figyeld a reggeli hõmérsékleted, vagy használj tesztet.

A méhed (uterus) rendben van. Méhnyálkahártya (endometrium) 7mm, még nõhet (tüszõrepedéskor min. 9-10mm vastagságú lenne jó). A "foll fázisú" nem tudom, mit jelent. Bal petefészekben (ovárium) 15mm átmérõjû a legnagyobb tüszõ. Jobb petefészek most nem aktív. Szabad folyadék nincs: nem volt az elmúlt 24 órában tüszõrepedésed. A tüszõ bármikor megrepedhet, nekem általában 18-25 mm méretnél szokott. Naponta 1-2 mm-t nõ. Figyeld a reggeli hõmérsékleted, vagy használj tesztet.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a választ!

A leletemre ezt írta ma az orvos. R. nagy uterus afv-ben és kp. tág vagina. Mit jelent ez?

Ez a kp.tág vagina nemcsak várandós anyáknak szerepel a leletükön?

Legjobb válasz: Azt, hogy teljesen normális minden. Uterus=méh, vagina=hüvely. Nekem is rajta van ez a leleteimen, pedig még sosem voltam terhes. Szerintem te a ményak állapotával kevered, azt nézik a kismamáknál. :) 25/L

Azt, hogy teljesen normális minden. Uterus=méh, vagina=hüvely. Nekem is rajta van ez a leleteimen, pedig még sosem voltam terhes. Szerintem te a ményak állapotával kevered, azt nézik a kismamáknál. :) 25/L
Tökéletesen egészséges vagy, ez a lényeg! A vagináról pedig nem csak a terhes nõk leleteiben tesznek említést :)
Ez egy sablon szöveg, ez az általános (normál) állapot.

A leletemen ez áll: R.nagy uterus afv-ben, endom.10 mm. J.o. norm.-ov. Bal ov.ban, 20mm-s dom. foll. Mit jelent ez a leletemen?

Legjobb válasz: Az uterus a méh, az endom.=endometrium, vagyis méhnyálkahártya (a 10mm peteérés esetén normális, bár akár beágyazódáshoz is elég lehet), J.o. norm.= jobb ovárium normális, vagyis ez a jobb petefészked. Bal ov.ban 20mm-s dom.foll.= a bal petefészekben van egy 20mm-es domináns tüszõ, tehát van peteérésed. Mostanában kell együtt lennetek, ha babát szeretnétek. A dr. egyébként mit mondott?

Az uterus a méh, az endom.=endometrium, vagyis méhnyálkahártya (a 10mm peteérés esetén normális, bár akár beágyazódáshoz is elég lehet), J.o. norm.= jobb ovárium normális, vagyis ez a jobb petefészked. Bal ov.ban 20mm-s dom.foll.= a bal petefészekben van egy 20mm-es domináns tüszõ, tehát van peteérésed. Mostanában kell együtt lennetek, ha babát szeretnétek. A dr. egyébként mit mondott?
A kérdező hozzászólása: Azt h minden rendben van, van peteérésem és hogy hajrá. Csak kiváncsi voltam h bövebben mit is jelentenek ezek. köszönöm a válaszod! :)
Így van, tényleg minden adatod jó! :) Egy héten keresztül próbáljatok meg minden nap együtt lenni (ha lehet, kb. 24óra teljen el az aktusok között). Remélem sikerül, szorítok! :)
Az is jó, ha aktus után 30-40 percet pihensz hanyatfekve a csípõd alatt 1 kispárnával.
Nekem azt javasolták, hogy aktus után emeljem fel a lábaimat a falra a kicsorgást elkerülendõ. Drukkolok! Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek :)
Tisztelt Hölgyem! Ez egy normális ultrahangvizsgálati lelet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Tisztelt Hölgyem! Ez egy normális ultrahangvizsgálati lelet. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán
Ezek normális eredmények. Mi a kérdés?
akkor szerintem nincs itt semmi baj, egyszerûen még picit várni kell, míg több látszik. kitartás!!!
A kérdező hozzászólása: uh sajnálom! Nekem nincs barnázásom se vérzés. A gyomrom ég estenként de nem minden nap, hasam alja nyilal olykor, szédülök, hányinger, mellfájás. Ezen kivûl semmi nincs. Bizom benne hogy minden rendben lesz.1éve vártuk hogy sikerüljön, ha már itt van csak nemfog cserbenhagyni :)
Nálam szinte teljesen ugyanez volt a helyzet vasàrnap én kis vérzésselentem be az ambulanciàra. Sajnos tegnap elvetéltem. Ha nálad nincs vérzés vagy barnàzàs akkor pròbàlj meg megnyugodni és türelemmel lenni jövõ hêtig mert lehet hogy neked késõbb van a peteérésed és a ciklus végefelé fogant a baba és akkor még nincs 7hetes igazàbòl. Én már a második babàmat vesztettem el de nem keseredek el mert eldöntöttem hogy a következõ összejön és kész. Fel kell készülni minden eshetõségre de bìzz a legjobbakban ne add fel. Sok sokert szorítok.
A kérdező hozzászólása: igazad van köszi.bízom benne hogy minden rendben lesz!!! :)
Szerintem nyugodj meg, és ne hallgass senkire. Az orvos úgyis elmondja, ha baj van, addig meg teljesen felesleges, hogy rosszul érezd magad olyan miatt, ami még nincs, vagy nem valószínû. Tudom, hogy nagyon nehéz várni, fõleg, hogy akarod a babát. Az elsõ hetekben szinte senkinek nem mondanak semmi biztosat az orvosok, mivel a 10. hétig embrióról és nem magzatról van szó, és bárkivel bármi történhet. De ez még nem azt jelenti, hogy baj lenne.. Fel a fejjel, minden rendben lesz :)
Hát így azért nem olyan bíztató ez a lelet. A felritkulás terhességet sejtet, csak még annyira korai, hogy a petezsák sem látszik még. Tehát ez a 4 mm-es felritkulás kb. 4 hetes terhességnek felel meg. Nekem 5 hetesen már 10 mm-es petezsák látszott. Szóval vagy jóval késõbb volt peteérésed, vagy nem fejlõdött tovább a terhesség. Reméljük, hogy nem az utóbbiról van szó.
A kérdező hozzászólása: nagyon remélem hogy nem lesz semmi baj mert már 1éve próbálkoztunk a bébivel :(
A kérdező hozzászólása: 2hete voltam elõszõr orvosnál, ott kitapintotta az orvos(úgy számolta akkor hogy 5hetes, 5napos), következõ héten (múlthétre)hívtak vissza és másik orvos volt és ezt állapította meg.
Hát ha 7 hetes lennél, akkor már nem így állna a dolog. 7 hetesen már az embriót is kellene látni, sõt még szívmûködést is általában. Vagy nem 7 hetes terhes vagy (késõbb volt az ovulációd), vagy sajnos nem fejlõdik rendesen a terhesség. Kívánom, hogy az elõbbi legyen!
A kérdező hozzászólása: napok óta nagyon ég a gyomrom, mit tehetek azért hogy sírás helyett tudjak aludni éjszaka?
A kérdező hozzászólása: elvileg vasárnap voltam 7hetes terhes, de az orvos annyit mondott hogy csak terhesség gyanúja, mivel a petezsákomban van valami elváltozás. január 13-án volt az utolsó menszeszem azóta semmi. jövõhétre vagyok visszarendelve, ezek alapján nincsen semmi probléma ugye?
Teljesen normális, nagyon korai terhességre utaló kép.
A kérdező hozzászólása: nah voltam dokinál. 6hetet állapított meg és minden rendben volt.most jelenleg 9hetes múltam :)

A leletemre ez van írva: Ép.k.genit, kp. tág vagina, a portió folytatásában női ökölnyi gravid nagy uterus afv-ben, szabad környezet. Kolp:ép Mit jelent ez?

Ma voltam el?ször dokinál, azt mondta egy korong alapján hogy 8 hetes terhes vagyok. nem volt uh. csak a kezével vizsgált meg, meg belül is megnézett.

Legjobb válasz: Szia, most néztem nekem mit írtak azon a vizsgálaton. Pont ugyanazt mint neked, szóról szóra, ugyanabban a sorrendben is.:) Minden rendben van, nyugi. Mi már azóta 14 hetesek lettünk.

Szia, most néztem nekem mit írtak azon a vizsgálaton. Pont ugyanazt mint neked, szóról szóra, ugyanabban a sorrendben is.:) Minden rendben van, nyugi. Mi már azóta 14 hetesek lettünk.
Az elsõ válaszolót picit pontosítom:közepesen tág vagina, ami elõtte van:ép külsõ genitália(nemiszerv)Tehát minden OKÉ!Gratulálok 5 hós baba anyukája
Én csak ezeket tudtam megfejteni: - tág vagina - nõi ökölnyi terhesség - nagy méh medencében - szabad környezetben a méh - hám ép. Ez koraterhességnél szokott szerepelni többnyire.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen sokat segítettél, de képzeld találtam egy orvosi lexikon félét. Pirula.net a címe
:) egyébként a "kp" közepesent jelent, így a kp. tág vagina a közepesen tág vaginát jelenti, ami teljesen normális.
5.válaszoló:de ari vagy, hogy írtál.Ez egy 4.5 évvel ezelõtti kérdés, gondolom azóta már megfejtette, és meg is szülte a babáját a kérdezõ....és lehet, hogy nem is az elsõt.
Igen, de ha valaki erre a kérdésre keresne rá.. :) )

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!