Találatok a következő kifejezésre: Mit ír a KRESZ, van (3 db)

Mit ír elő a KRESZ, van vmi védőruhával kapcsolatos előírás nagymotorra a bukósisakon kívül?

Valamikor mintha azt hallottam volna, hogy megbüntethet a rend?r, ha nincs rajtam a véd?ruha. Igaz ez?

Legjobb válasz: Motorkerékpáron a vezetõnek és minden utasnak az európai szabványnak megfelelõ motoros bukósisakot kell viselnie és be kell kapcsolniuk. Még az sem követelmény, hogy a fejméretedhez állítsd (sajnos, bár õszintén megmondva erre nem a KRESZ-ben kellene okítani a népet).

Motorkerékpáron a vezetõnek és minden utasnak az európai szabványnak megfelelõ motoros bukósisakot kell viselnie és be kell kapcsolniuk. Még az sem követelmény, hogy a fejméretedhez állítsd (sajnos, bár õszintén megmondva erre nem a KRESZ-ben kellene okítani a népet).

Magammal vihetem a 8 hónapos gyerekem az autóban, hogy a hátsó ülésen ülök, és ő kenguruban van? Kresz mit ír erre? Csak városban mennénk, kb.5 km-t!

Van gyerekülésünk, csak a férjem elvitte a kocsit, és benne maradt! Szóval, csak normális válaszokat kérek, nem akarom veszélyeztetni a gyerekem, azért kérdezek!

Legjobb válasz: Kizárólag gyerekülésben!!!

Kizárólag gyerekülésben!!!
nem
Egészen a közelmúltig nem volt kötelezõ a gyerekülés, mi is felnõttünk nélküle. (A taxikban manapság sem kötelezõ.) Arról nem is beszélve, hogy a sok baromállat így is, úgy is veszélybe sodorja a többi közlekedõt.
Ha véletlen kikanyarodik elõtek egy autó, és a 8 hónapos gyerekeddel együtt 50 km/h-s sebességgel felkenõdsz a szélvédõre, az biztonságos? A józan ész mit mond erre?
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék felkenõdni a szélvédõre! Sõt, ha be vagyok kötve, akkor nem is tudok! Valahol olvastam, hogy 8 kg-ig szállítható így, mert jobb a gerincének!
A kérdező hozzászólása: Szombatra hazajön a férjem, úgyhogy lesz autónk és ülésünk is! Probléma megoldva! Köszi mindenkinek!
Nem. Csak gyerekülésben! "Egészen a közelmúltig nem volt kötelezõ a gyerekülés, mi is felnõttünk nélküle." Lehet, hogy te éppen felnõttél nélküle, de vannak, akik azért haltak meg vagy lett komoly bajuk, mert nem volt akkor még gyerekeülés...

Segitség! Aki toppon van a KRESZ-el az írjon! A kérdést lent írom le! Mit lehet ott csinálni akkor?

A Soroksári útról fordultunk be a Haller utcába és a Haller utcáról a Haller utca 40.-be(kapun mentünk be a házba) és előtte van egy lámpa és utána kell befordulni és szaggatott vonal is van és egy sün állt a túl oldalt és elkezdett üvölteni, hogy "MIT CSINÁLSZ??!!" erre most nem tudom, hogy ott mit lehet akkor csinálni mert mindenki onnan fordul be??

Legjobb válasz: Jogos volt. Neked ott a lehetséges haladási irány egyenesen vagy jobbra. A szaggatott vonal az a Nádasdy utcából ( a Soroksári út felé ) kikanyarodóknak van. Biztosan neked is feltûnt, hogy amikor átvágtál a villamossíneken, akkor keresztül mentél merõlegesen egy balra kanyarodó sávon, majd annak a jobb oldali záróvonalán. Oda csak akkor tudsz bekanyarodni szabályosan, ha a Mester utca felõl érkezel.

Jogos volt. Neked ott a lehetséges haladási irány egyenesen vagy jobbra. A szaggatott vonal az a Nádasdy utcából ( a Soroksári út felé ) kikanyarodóknak van. Biztosan neked is feltûnt, hogy amikor átvágtál a villamossíneken, akkor keresztül mentél merõlegesen egy balra kanyarodó sávon, majd annak a jobb oldali záróvonalán. Oda csak akkor tudsz bekanyarodni szabályosan, ha a Mester utca felõl érkezel.
Ez lemaradt: Ha jól értelmezem, akkor te ebbõl az irányból érkeztél és a bal oldalon levõ házba hajtottál be: http://kepkezelo.com/images/vi5pzhbau2kh217im786.jpg árkon-bokron keresztül xD
A Gát utcánál vissza tudsz fordulni, 250 méter. Vagy a Soriról nem a Hallerra fordulsz, hanem a Dandár utcára , onnan a Mester utcára onnan pedig a Hallerra.
Azon a helyen ezt csak azért nem lehet megcsinálni, mert a túloldalon épp egy kanyarodó sávon mentél át! Ahhoz, hogy be lehessen szabályosan fordulni ott, át kellene építeni a keresztezõdést.
Biztos hogy neked szólt? Szerintem az ég világon semmi rosszat nem tettél.
Kedves Kérdezõ! Fel tettél egy kérdést, amire választ vártál. A jelen szituációban a helyes választ tudja "asszony és gyerek"! Miért várod, hogy birka módjára mindenki igazat ad neked, amikor egyértelmû a KRESZ tudásod erõsen hiányos állapota. Többen írták, hogy f.szság így bekanyarodni, de csak erõlködsz hogy naponta tízen is befordulnak ott. Na, az mind hülye! Kicsit jobban viselhetnéd a kritikát, ha már ilyen bornírt kérdést felteszel jogosítvány birtokában.
A kérdező hozzászólása: Te nagyon okos inkább nem szólaltál volna meg -.- Ott KB. napi 10 autó biztos, hogy bekanyarodik de nagyon okos hozzá szólásod volt. Látszik nem ismered a környéket!!
Talán azért nem volt baleset, mert mások tudják értelmezni a felfestést, és nem kanyarodnak ész nélkül? És mit csinálsz, ha jönnek szembõl, áll valaki a kanyarodó sávban, meg mögötted is jönnek? Akkor kit törsz össze? Esetleg megvárod a villamost?
A kérdező hozzászólása: De nem tennék az emberek életét egyszerûbbé ha kettõ vonalat felfestenek oda és mindenki boldogan befordulhat? Ott még soha nem volt baleset emiatt.
Ühüm, tehát ott fordulsz be, ahol éppen kedved van? :D
A kérdező hozzászólása: Igen ott a kapun, de akkor menjek ki a világból, hogy betudjak fordulni? Mert akkor kb. a Nagyváradtérig mehetek ki.
A kérdező hozzászólása: Igen nekünk mert akkor csak mi kanyarodtunk be és villamos se jött meg semmi se amiért üvölthetett volna.
A kérdező hozzászólása: Honnan tudod, hogy van jogosítványom? És hogy én vezetem? Az se biztos hogy ott voltam egy értelmes választ vártam meg is kaptam de itt 1-2 "okos" elkezdett okoskodni hogy õk megmutassák milyen jók és tudnak névtelenül írogatni, utána nem vártam volna több választ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!