Találatok a következő kifejezésre: Mit és kell bevinni kórházba szüléshez, (8 db)

Mit és mennyit kell bevinni kórházba szüléshez, szülés utánra, illetve a babának?

Legjobb válasz: http://gportal.hu/gindex.php?pg=17439693 Tavaly, amikor szülés elõtt voltunk, ezeket írtuk össze a fórumtársakkal.

http://gportal.hu/gindex.php?pg=17439693 Tavaly, amikor szülés elõtt voltunk, ezeket írtuk össze a fórumtársakkal.
• Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcím kártya • Apa személyi száma • Házassági anyakönyvi kivonat • Terhes kiskönyv (benne elõkészítve a Streptococcus szûrés eredménye és a 38. heti UH lelet) • Terhességgel kapcsolatos összes lelet, ill. társbetegséggel kapcsolatos leletek, zárójelentések • Ásványvíz, szõlõcukor, csokoládé • Szendvics: a szülés elején a szülõnõnek és a vajúdás alatt a papának • A szülés utáni napokra napi 2-3 liter folyadék (szûrt gyümölcslé, szoptatós tea stb.) • Köntös • Hálóingek /lehetõleg elöl gombos, könnyebb a szoptatás / • Papucs, zuhanyzó papucs • Együttszülés esetén a hozzátartozónak is ajánlott a papucs viselése a szülõszobán • Törölközõk igény szerint • Szoptatós melltartó + betétek / igény szerint melltörlõ kendõ/ • Tena bugyi vagy olcsó nagyobb bugyik • Betétek, különbözõ méretben /ajánlott: 4-5db nagy, többi közepes méretben/ • Fogkefe, fogkrém, tusfürdõ/szappan, igény szerint testápoló, arckrém • Kanál, villa, kés, kistányér, pohár, bögre • Szalvéta, papírtörlõ, WC papír, papírzsebkendõ • Algopyrin • Aranyeres panaszok esetén: Az addig használt krém, kúp (Pl. Aurobin) • Vérszegénység esén a terhesség alatt szedett vaskészítmény • Fényképezõgép, töltõ • Igény szerint kamera és tartozékai • Telefon, töltõ Újszülöttnek: • Textil pelenka 3-4db • Eldobható nadrágpelenka napi 2-3db, nedves törlõkendõ • Cumisüveg /jelölve vagy névvel ellátott/(nem mindenhol örülnek neki) • Igény szerint body és rugdalódzó, takaró • Újszülött zokni vagy kesztyû, sapka

Lehet hogy ma beindul a szülés? Mikor kell a kórházba indulni? és a szülőszobára mit kell bevinni?

37+2 hetes vagyok.eddig minden rendben volt a terhességem alatt de ma nem vagyok valami jól.a baba egyfolytában helyezkedik,nyilal a hasam aljába és feszít.eddig nem volt ilyen.elég kellemetlen és kicsit fájdalmas is

Legjobb válasz: Ha elsõ gyerek, én nem sietném el. Ha rendszeres fájásaid vannak, akkor menjetek be. Nagyon erõs front van, én spec mozdulni nem bírok, nem csak hogy nyilallgat, hanem sírni tudnék, úgy fáj mindenem. Ízületeim, a baba mozgása. Bármikor be is indulhat, álljatok készen. Sok sikert, könnyû, mosolygós szülést, gyönyörû szép egészséges babát :)

Ha elsõ gyerek, én nem sietném el. Ha rendszeres fájásaid vannak, akkor menjetek be. Nagyon erõs front van, én spec mozdulni nem bírok, nem csak hogy nyilallgat, hanem sírni tudnék, úgy fáj mindenem. Ízületeim, a baba mozgása. Bármikor be is indulhat, álljatok készen. Sok sikert, könnyû, mosolygós szülést, gyönyörû szép egészséges babát :)
Nyilallásokkal, méhszáj körüli késszúrással, helyezkedéssel "mindjárt kijön a feje" nyomásérzéssel, lábzsibbadással, járni sem tudással, néha 5 percenkénti pisiléssel szépen eltelhet még 3 hét is, egyszerûen ilyen ez az utolsó hónap. Nálam pl. az elsõ babánál is így volt, most is 2 hete tart, 39 vége felé. Szerintem max a beilleszkedés kezdõdött el nálad, de persze azért pakolj össze ahogy azt ilyenkor már illik. De én nem jönnék nagyon izgalomba a helyedben. Szülõszobai hirtelen pakk: kiskönyv, leletek, hálóing, eldobható vagy egyéb kényelmes nagy bugyi, törülközõk (egy a magzatvíznek) mega-betét, papucs, zokni, hajgumi. A többit utánad viheti a párod, csak vészcsomagot írtam, találsz a neten rengeteg listát.
Hááát... lehet:) Akár ma, akár holnap, de már közel az idõ...:) Nekem is nyílalgatással kezdõdött. Ha netalán a magzatvized folyna el elõbb, mindenképp pelenka vagy törölközõ alád, és nyugodtan feküdj az ágyon, nem kell sietni sehova.Dokit felhívni, lassan készülõdni. ( Ha gyorsan felpattansz ilyenkor elõresodródhat a köldökzsinõr, ami akadályozza a babát a kitolásánál) Ha fájásaid lesznek, akkor pedig már lehet szedelõdzködni! Gyors szülést kívánok és egészséges babát!
http://www.dokimami.hu/2009/11/11/mit-vigyek-a-szuloszobara-.. Az indulás attól függ, milyen messze van a kórház, milyen könnyen elérhetõ, esetleg várható-e forgalmi dugó. Normál esetben, elsõ babánál 5 perces, rendszeres fájásokkal elég indulni. Mondjuk, a babád is érezheti a frontot, rád is kihathat. Ilyenkor már kicsi a helye, a mozgásával képes fájdalmat okozni. Az igazi fájások az egész méhedre kiterjednek, bekeményedik az egész és görcsösen fáj, majd, ahogy jött, hirtelen el is múlik... Minden jót!
M mindenhol más a "szabály" hogy mit kell vinni, ált. a szülészeten megmondják. De jó, ha viszel inkontinenciabetétet, egy kis nasit, innivalót (ha engedik 2-3 hálóing, papucs.
A kérdező hozzászólása: köszönöm hogy ilyen hamar válaszoltatok.a kórház kocsival 20 percre van tõlünk.remélem hogy már hamarosan tényleg itt az idõ.:) majd írok ha van valami:)
Szülõszobába a kísérõnek is csomagoljatok váltóruhát, papucsot, szendvicset, könyvet/újságot. Magadnak csokit, szõlõcukrot, innivalót. Két hálóing jó, hátha nem marad tiszta és esetleg zavarna. Annak a ruhának amit beviszel szintén táskát és zacsit, amibe az utcai cipõdet teszed. Eldobható bugyi már most is praktikus. Zsepit és ruhazsepit is, fényképezõgépet, elemet. A többi cucc mehet másik bõröndbe, amiket szülés után használsz a következõ napokban.
Mikor szültél végül? :)

A kórházban szüléshez és az utána következő időkre mit kell bevinni, előkészíteni ha császároznak? Részletesen légyszi! Babának mamának egyaránt, ha vki Szolnokon a Hetényiben szült, élményel érdekelnének!

Legjobb válasz: Tenna bugyi igaz, hogy mosható, de legalább 4 db.ot érdemes, hozzá tenna betét 1-2 csomag. Hálóing legalább 4 db. Intim törlõkendõ ( késõbb ha már tudsz wc-re menni). A babának kis sapi, zokni, rugi és pelenka. Lehet, hogy adnak pelust a kórházba, de nincs kirakva így általában kuncsorogni kell érte, a popsitörlõt és a krémet ki szokták tenni. A mûtét után egy kis víz, este felé jól esne enni, de csak kekszet tudsz. ÉS természetesen többi dolog: papucs, tusfürdõ, wc papír,fogkefe, köntös stb..... Én nem ott szültem, de szerintem mindenhol így érdemes készülni! Minden jót neked!

Tenna bugyi igaz, hogy mosható, de legalább 4 db.ot érdemes, hozzá tenna betét 1-2 csomag. Hálóing legalább 4 db. Intim törlõkendõ ( késõbb ha már tudsz wc-re menni). A babának kis sapi, zokni, rugi és pelenka. Lehet, hogy adnak pelust a kórházba, de nincs kirakva így általában kuncsorogni kell érte, a popsitörlõt és a krémet ki szokták tenni. A mûtét után egy kis víz, este felé jól esne enni, de csak kekszet tudsz. ÉS természetesen többi dolog: papucs, tusfürdõ, wc papír, fogkefe, köntös stb..... Én nem ott szültem, de szerintem mindenhol így érdemes készülni! Minden jót neked!
Nem sorolom fel amit elõttem írtak, mert ezek mind kellenek. Enni tényleg csak kekszet engednek, viszont rengeteget kell inni. Velem megitattak 4 liter folyadékot, úgyhogy azt bõven vigyél. Esetleg olyan kaját, amit nem puffaszt és nem hasfogó, én Kubut ittam, mert addig nem engednek ki, amíg nincs székleted és ez császár után sem könnyû. Én vittem a babának kisruhát, mert a kórházi borzalmasan nézett ki.
+ Glicerin kúpot, hogy könnyebben menjen a széklet!


Budapest XI. kerületi Szent Imre kórházba mit kell bevinni a babának és az anyának szülésre és utánra?

Ott fogok szülni, de nem találtam friss listát sehol, és nem tudom, mit készítsek össze! El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: a szokásos cuccok (zokni, hálóing, fogkefe stb.) és magadnak betét, a babának pelus, popsitörlõ, popsikrém, ezeket nem adnak. Saját hálóingben leszel szülésnél is, párodnak mûtõs ruha, ha bent lesz. Célszerû 2 csomagot készíteni, egy szülõszobásat és egyet a bent maradós idõszakra. Szülõszobaiba szõlõcukor, víz, csoki, zokni, papucs, törülközõ, esetleg cd, betét, betéthez bugyi, hálóing (én az elsõt lehánytam, még jó, hogy kettõ volt a csomagban). Fényképezõgép, kamera, papírzsepi. Babaruha nem kell, adnak, csak majd a hazahozós kell.

a szokásos cuccok (zokni, hálóing, fogkefe stb.) és magadnak betét, a babának pelus, popsitörlõ, popsikrém, ezeket nem adnak. Saját hálóingben leszel szülésnél is, párodnak mûtõs ruha, ha bent lesz. Célszerû 2 csomagot készíteni, egy szülõszobásat és egyet a bent maradós idõszakra. Szülõszobaiba szõlõcukor, víz, csoki, zokni, papucs, törülközõ, esetleg cd, betét, betéthez bugyi, hálóing (én az elsõt lehánytam, még jó, hogy kettõ volt a csomagban). Fényképezõgép, kamera, papírzsepi. Babaruha nem kell, adnak, csak majd a hazahozós kell.
ágyat:( Rokonom ott szült, nem jutott neki utána ágy a földön kellett feküdnie egy matracon napokig a szülés után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!

Az Uzsoki kórházba szülés utánra mit kell bevinnem a babának és mit adnak?

Legjobb válasz: Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.

Szia. Pelus kell csak ha netán kevés lenne amit ott adnak...azonkívül minden mást adnak.
Szia!Babaruholmik csak a hazamenetelnél lesz szükséges.Amit vinned kell: popsitörlõ, mellszívó, textilpelenka)!Ezeket a dolgokat sajnos nem tudják finanszírozni.Pelenkát, cumisüveget adnak. Saját cumisüveget is vigyél, ha jöttök haza, legyen az útra vizecskéje!Ha még valami az eszembe jut, írok! Üdv, Anita
bocsi, az elõbb helytelenül írtam!jav.:baba holmit
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Megkérdezhetem, h hol vetted az olcsó hasleszorítót? Meddig kell/érdemes hordani szülés után? Császár után is lehet hordani? Mert nekem nagy az esély, h az lesz...
Az olcsó haslaszoríton értem a kínaiban vett derékig érõ bugyit, de a ruhás piacon is lehet kapni. Nekem bejött! Üdv.
Én május 30-án szültem! Mikor bementem a szülõszobára közölték velem, hogy a saját hálóingemet vegyem fel, ami persze csupa vér lett, ha még mindig így van, akkor vigyél 3-at is belõle! Rögtön szülés után is a saját betétemet kellett használni, én a Tenát javaslom inkább, nekem kellett. Textilpelenkát vigyél a baba feje alá! Amúgy minden kell, amit az elsõ válaszoló írt, pelenka fõleg, én csak 3 db-ot kaptam! Minden jót!
A kérdező hozzászólása: Szüléshez rövid, vagy hosszabb hálóinget érdemes inkább vinni?
Szerintem hosszút vigyél, ha szülésnél még mindig a sajátodat kell felvenni, akkor ugyse lehet rajtad bugyi
A kérdező hozzászólása: Kedves Boszi! Köszi! Igen, még mindig vinni kell a hálóinget és abban kell lenni, már nem adnak kórházit, mint régen. Csak ezért merült fel bennem a kérdés, hogy rövid v hosszú, mert arra gondoltam, h rövidet jobban fel lehetne tûrni és kevésbé lenne véres...de lehet, h nem is érint majd a dolog, mert császárom lesz megint...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

A Szent István kórházba mit kell bevinni magamnak és a babának arra a 3 napra, míg szülés után haza nem engednek?

Babaruhát, pelenkát, popsikrémet stb. kell magunkkal vinni?

Legjobb válasz: popsitorlo babaruha takaro torolkozo 3 pelenkat kapsz elmeletileg, en nem kaptam, de vittem

popsitorlo babaruha takaro torolkozo 3 pelenkat kapsz elmeletileg, en nem kaptam, de vittem
Szia ! Én novemberben szültem , 3 ágyasban voltam, és nem kellett érte fizetni !!!! Az 1 ágyas szoba fürdõ nélkül 10.E, fürdõvel 12 ezer. Babaruhát mindenképp vigyél mert nem adnak.Aztán vinned kell a bébinek fürdõlepedõt vagy kifogókendõt, mert azt kérni fogják fürdetésnél. Kell még popsitörlõ, pelenka, és egy kispléd a kis kocsijába, amiben a kórházban lesz.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
10 ezer volt nekunk, es osztoztunk a furdon a masik szobaval, a kulon furdos 15 ezer azert is jo, mert bennalhat a párod, illetve kozel van a csecsemosokhoz
19:05-ös vagyok, nem akarok hülyeséget írni, de úgy rémlik 3, 5 éve 12.000/nap volt.. Szerintem írj egy kérdést errõl is. én anno 5 ágyasban voltam 1 éjszakát, borzasztó volt, másnap kaptam helyet (zsebbe pénzért)3 ágyasban, az elviselhetõ volt..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat. Ezek szerint minden nemû krémet, hintõport, babaszappant a kórház biztosít? Esetleg meg tudjátok mondani, hogy az 1 ágyas szoba mennyibe kerül? Ikreket várok, így se magammal, se mással nem szeretnék "kicseszni"...
Igen kell fizetni. Tavaly nyáron szültem és azt mondták 3000 Ft/nap. Azért ez kicsit durva szerintem.
bocs az OFF-ért... a 3 ágyas szobáért is fizetni kell??! 3, 5 éve még nem kellett, csak az 1 ágyasért..
A babádnak ruhát mindenképp vigyél( ott nem adnak, max, ha nincs nálad akkor amikor megszületik), jó ha pár darabbal többet viszel, mert lehetnek "balesetek", pelenkát is vigyél, mert csak napi 3 db-ot adnak, popsitörlõt, fürdõ lepedõt. Meg ami neked kell: háló ing, én hármat vittem, de el is használtam mind, fürdéshez kellékek, evõeszköz stb. Ja és jó ha 3 ágyas szobába kéred magad(az fizetõs), én 6 ágyasba voltam és horror volt a köbön! Ki be járkált mindenki...
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a pontos infót!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!