Találatok a következő kifejezésre: Mit és kell bevinni kórházba (23 db)

Mit és mennyit kell bevinni kórházba szüléshez, szülés utánra, illetve a babának?

Legjobb válasz: http://gportal.hu/gindex.php?pg=17439693 Tavaly, amikor szülés elõtt voltunk, ezeket írtuk össze a fórumtársakkal.

http://gportal.hu/gindex.php?pg=17439693 Tavaly, amikor szülés elõtt voltunk, ezeket írtuk össze a fórumtársakkal.
• Személyi igazolvány, TAJ kártya, lakcím kártya • Apa személyi száma • Házassági anyakönyvi kivonat • Terhes kiskönyv (benne elõkészítve a Streptococcus szûrés eredménye és a 38. heti UH lelet) • Terhességgel kapcsolatos összes lelet, ill. társbetegséggel kapcsolatos leletek, zárójelentések • Ásványvíz, szõlõcukor, csokoládé • Szendvics: a szülés elején a szülõnõnek és a vajúdás alatt a papának • A szülés utáni napokra napi 2-3 liter folyadék (szûrt gyümölcslé, szoptatós tea stb.) • Köntös • Hálóingek /lehetõleg elöl gombos, könnyebb a szoptatás / • Papucs, zuhanyzó papucs • Együttszülés esetén a hozzátartozónak is ajánlott a papucs viselése a szülõszobán • Törölközõk igény szerint • Szoptatós melltartó + betétek / igény szerint melltörlõ kendõ/ • Tena bugyi vagy olcsó nagyobb bugyik • Betétek, különbözõ méretben /ajánlott: 4-5db nagy, többi közepes méretben/ • Fogkefe, fogkrém, tusfürdõ/szappan, igény szerint testápoló, arckrém • Kanál, villa, kés, kistányér, pohár, bögre • Szalvéta, papírtörlõ, WC papír, papírzsebkendõ • Algopyrin • Aranyeres panaszok esetén: Az addig használt krém, kúp (Pl. Aurobin) • Vérszegénység esén a terhesség alatt szedett vaskészítmény • Fényképezõgép, töltõ • Igény szerint kamera és tartozékai • Telefon, töltõ Újszülöttnek: • Textil pelenka 3-4db • Eldobható nadrágpelenka napi 2-3db, nedves törlõkendõ • Cumisüveg /jelölve vagy névvel ellátott/(nem mindenhol örülnek neki) • Igény szerint body és rugdalódzó, takaró • Újszülött zokni vagy kesztyû, sapka

Hamarosan szülök. Mit kell bevinni a Máv kórházba? Van ahol kell ruhát vinni van ahol nem. És milyen házassági levelet fogadnak el?

Legjobb válasz: Igaz én nem a MÁV-ban szülök de általában 3 hónapnál nem öregebb házassági anyakönyvi kivonat másolatát kell bevinni. A barátnõm tavaly juniusban szült a MÁV-ban és nem kellett neki ruhát vinni, mert csak a kórházit adják a babákra.

Igaz én nem a MÁV-ban szülök de általában 3 hónapnál nem öregebb házassági anyakönyvi kivonat másolatát kell bevinni. A barátnõm tavaly juniusban szült a MÁV-ban és nem kellett neki ruhát vinni, mert csak a kórházit adják a babákra.
Szia! Én 3 éve szültem a MÁV-ban, a következõ babát aug. elejére várom, s még ne kérdeztem meg a dokimtól, hogy 2005. óta mi változott, de akkor a következõkre volt szükség: Babának: -pelus -popsitörlõ -papírtörlõ (a szobánkban levõ pelenkázó fertõtlenítéséhez, a fertõtlenítõ folyadékot a kórház adta) -posikrém, ha már te pelenkázod (egyébként van a "megõrzõben" is) -1 váltás ruha, amiben hazaviszitek (a baba kórházi gyermekruhát kap, ha szükséges, naponta többször) Neked: -hálóing, köntös, törülközõ, papucs -betét, bugyi, mellbetét -tisztálkodó eszközök, evõeszköz, pohár -ha van, mellszívód, nyugodtan vidd be, a nõvérkék le is fertõtlenítik -WC papír stb... -személyi, taj- és adókártya, házassági anyakönyvi kivonat (nekünk akkor több, mint 1 éves volta aházassági levelünk, de elfogadták, nem volt vele gond) Javaslom, hogy azért kérdezz rá a dokidtól, hogy mit kell vinned, biztos ami biztos (fõként az iratokat illetõen). Üdv!

Bajcsy kórházba mit kell bevinni? Mamának, Babának, minden érdekell még az is ami nem fontos, de hasznos ha ott van. És miből hány darabot?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a válaszod, nem volt hosszú :-) Még egy kérdés a babának nem kell bevinni kisruhákat? Csak azt vigyem be amiben hazahozzuk?

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod, nem volt hosszú :-) Még egy kérdés a babának nem kell bevinni kisruhákat? Csak azt vigyem be amiben hazahozzuk?
A fentieken túl amit én vittem még: fürdõ szivacs mellszívó melltartó betét babának: popsikrém 5 db rugdalózó 5 db rövid ujjú kombidressz (meleg van a kórteremben) popsitörlõ cumi cumisüveg
utolsó vagyok: a babának nem kötelezõ ruhát vinni, mert akkor adnak rá kórházi ruhát. Viszont ha baleset történik (kaki, pisi) nem adnak. Az én kislányom a saját ruháiban volt. Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan, akár privit is! 7 hetes kislány anyukája
Szia! Az elsõ vagyok, de nem jártam erre este óta... 2 éve, amikor a lányom született, nem kellett ruha, mert adtak bentit, igaz, nem a legszebbeket, de tiszták voltak. Akkor is kaptunk, ha baleset történt, szó nélkül átöltöztették. Lehet, hogy ez azóta változott. Amikor mi voltunk bent, nem kellett vinni ápolószereket sem a babának, mert ezek ki voltak rakva a pelenkázó fölé, a popsitörlõ kivételével. Én is vittem a mellszívómat, de a kórházi elektromossal többre mentem. A sajátom azóta sem használtam (Avent kézi).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!:-)


Mit tudtok a veszprémi szülészetről, milyen? És mit kell bevinni a babának sok kórházban nem adnak már pelust meg ilyesmit.

Legjobb válasz: Szia! A Babának: 4-5 textilpelus, sapka, kesztyû, törlõkendõ, 20 db eldobható pelus ( napi 3-at adnak ), kiszokni, kispléd, ha szeretnél cumi ( ezt nem nagyon szeretik, szóval, ha viszel, inkább ne lássák ). Hazaadáshoz: 1 body, 1 rugdalozó, 2 sapka ( vékony, kötõs ), 1 vékony kiskabát, 3 textilpelus, 3 eldobható pelus ( hazaadás napján a kórház már nem ad), pléd, hordozó. Nekem ezeket mondták a kórházban. 37 hetes veszprémi km

Szia! A Babának: 4-5 textilpelus, sapka, kesztyû, törlõkendõ, 20 db eldobható pelus ( napi 3-at adnak ), kiszokni, kispléd, ha szeretnél cumi ( ezt nem nagyon szeretik, szóval, ha viszel, inkább ne lássák ). Hazaadáshoz: 1 body, 1 rugdalozó, 2 sapka ( vékony, kötõs ), 1 vékony kiskabát, 3 textilpelus, 3 eldobható pelus ( hazaadás napján a kórház már nem ad), pléd, hordozó. Nekem ezeket mondták a kórházban. 37 hetes veszprémi km
A kérdező hozzászólása: Kösszönöm szépen a válaszokat.

Azok akik az ÁEK-ben szültek/szülnek mit kell bevinni a kórházba a babának és nekem? Van esetleg konkrét listátok? Vagy elég amit a védőnő javasolt?

Legjobb válasz: Szia! Ha felmész az AEK honlapjára ott van egy lista! Amúgy a babának csak pelenkát meg popsitörlõt kell vinni. Meg azt a ruhát amibe majd hazamegy. De azt ráér a párod is bevinni aznap. Mindjárt belinkelem az oldalt.

Szia! Ha felmész az AEK honlapjára ott van egy lista! Amúgy a babának csak pelenkát meg popsitörlõt kell vinni. Meg azt a ruhát amibe majd hazamegy. De azt ráér a párod is bevinni aznap. Mindjárt belinkelem az oldalt.
Csak pelus és törlõkendõ kell, ruhát adnak. Textilpelust érdemes vinni, azt teszed a pelenkázóra is (bár egyet adnak a fejecskéje alá, de amikor már szopizik, akkor jó ha van nálad másik). Cumit, ha szeretnél, nekem akkor még nagyon szerette a kisfiam és nagyon jól megnyugtatta, kiskesztyût, a fiatalember is igen szép körmökkel született és lelkesen kaparta magát. Magadnak egy "normál" kórházi pakkon kívül betétet, melltartóbetétet (amikor megindul a tej nagy hasznát veszed) esetleg mellszívót (nekem jól jött mert besárgult a pici és így fejtünk neki tejet, azt kapta meg éjszaka) evõeszközt, poharat.

Itt olvastam elöbb, hogy kell bevinni Aloe First spray-t a korházba. Miért és mire jó?

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Nem kell bevinni, csak lehet....Én úgy tudom, hogy a gátsebre van jó hatással, de én speciel nem viszek, mert sztem túl friss lesz még akkor ahhoz, h azzal fújogassam...majd itthon!

Szia! Nem kell bevinni, csak lehet....Én úgy tudom, hogy a gátsebre van jó hatással, de én speciel nem viszek, mert sztem túl friss lesz még akkor ahhoz, h azzal fújogassam...majd itthon!
A kérdező hozzászólása: értem...:0
Így van, a gátsebre jó. De érdemes bevinni, mert pont a friss seben hat a legtöbbet, gyorsabban gyógyul. Mire hazaérsz, már varrosodik, akkor már nem úgy szívódik fel a hatóanyaga, mint a friss seben.. Én is viszem magammal:-)És használni is fogom:-)Minél elõbb, minél többször. (és persze ugyanígy jó esetleg császár után is. )
Dehogy kell. Én is csak szülés után hallottam róla, hogy ez jó. A gátseb gyógyulását segíti elõ, de sok dolog közül választhatsz. Én a Sudocrem-re esküszöm, az ugye popsikrémként ismeretes, de nem csak ez a funkciója, nincs is ráírva, hogy popsikrém, kozmetikusok is használják, pattanásokra. Ezen kívül égési, fagyási sérülésekre és nehezen gyógyuló sebekre is jó, mert hámosít. Nekem nagyon gyorsan meggyógyult tõle a gátsebem, és amikor a babám véresre rágta a mellbimbóm, akkor is azzal kentem minden szopi után.
Az nem kötelezõ vinni, sõõõt!!! Esküszöm nektek, sokkal rosszabb volt nekem az aloe, mint a semmi! Az csak úgy jó, ha befújod és hagyod széttett lábakkal megszáradni, ami ez prsze kórházban lehetetlen. Max ha jó hosszú a hálóing. Én is bevittem, fújkáltam is, de rosszabb volt, a dokim is mondta, h ááá, ne.. Ezt oda ne. Van akinek bejön, nekem nem jött be. Lehet a sudocrem jobb lett volna, de ez a vizes alapú spray abszolut nem kellemes ott a betét miatt! Borzasztóan kellemetlen érzés volt és inkább nem is fújtam.. :) bocsi, csak a saját tapasztalatom írtam le. Lehet másnak tök jóóó. Pl császárosoknak nagyon szuper lehet...
Az aloe verát mindenféle égési sebre, csípésre, kipirosodásra, szinte mindenre lehet használni, én torok fájásra is fújtam, és elmúlt tõle, meg epiláláskor nem pirosodik ki a bõröm annyira tõle. bárhova lehet fújni a szemet kivéve.
A dokim azt mondta, gátsebre semmit, csak napi többszöri langyos vizes zuhanyt szabad, csak vízzel.
Én szülés után örültem, hogy le tudok ott zuhanyozni, nem hogy még kenegessem:) . Igaz, nekem nagyon sok öltésem volt, mert vágtak és repedtem is. Nekem az ülõpárna vált be igazán, anélkül szerintem meghülyültem volna. De akinek kevés öltése van, lehet hogy jó.

A kórházban szüléshez és az utána következő időkre mit kell bevinni, előkészíteni ha császároznak? Részletesen légyszi! Babának mamának egyaránt, ha vki Szolnokon a Hetényiben szült, élményel érdekelnének!

Legjobb válasz: Tenna bugyi igaz, hogy mosható, de legalább 4 db.ot érdemes, hozzá tenna betét 1-2 csomag. Hálóing legalább 4 db. Intim törlõkendõ ( késõbb ha már tudsz wc-re menni). A babának kis sapi, zokni, rugi és pelenka. Lehet, hogy adnak pelust a kórházba, de nincs kirakva így általában kuncsorogni kell érte, a popsitörlõt és a krémet ki szokták tenni. A mûtét után egy kis víz, este felé jól esne enni, de csak kekszet tudsz. ÉS természetesen többi dolog: papucs, tusfürdõ, wc papír,fogkefe, köntös stb..... Én nem ott szültem, de szerintem mindenhol így érdemes készülni! Minden jót neked!

Tenna bugyi igaz, hogy mosható, de legalább 4 db.ot érdemes, hozzá tenna betét 1-2 csomag. Hálóing legalább 4 db. Intim törlõkendõ ( késõbb ha már tudsz wc-re menni). A babának kis sapi, zokni, rugi és pelenka. Lehet, hogy adnak pelust a kórházba, de nincs kirakva így általában kuncsorogni kell érte, a popsitörlõt és a krémet ki szokták tenni. A mûtét után egy kis víz, este felé jól esne enni, de csak kekszet tudsz. ÉS természetesen többi dolog: papucs, tusfürdõ, wc papír, fogkefe, köntös stb..... Én nem ott szültem, de szerintem mindenhol így érdemes készülni! Minden jót neked!
Nem sorolom fel amit elõttem írtak, mert ezek mind kellenek. Enni tényleg csak kekszet engednek, viszont rengeteget kell inni. Velem megitattak 4 liter folyadékot, úgyhogy azt bõven vigyél. Esetleg olyan kaját, amit nem puffaszt és nem hasfogó, én Kubut ittam, mert addig nem engednek ki, amíg nincs székleted és ez császár után sem könnyû. Én vittem a babának kisruhát, mert a kórházi borzalmasan nézett ki.
+ Glicerin kúpot, hogy könnyebben menjen a széklet!

Mellszívót minek kell bevinni a korházba? Mibe fogom ott a tejet leszivni, és hol fogom ott tárolni?

Legjobb válasz: nem kell, ha van a kórházakban, ebben igazat adok mindenkinek, de köszi nem kérnék belõle, jobb a saját, ha már van, azt tudom hogy "Jolán" nem használta..na mindegy biztos elmossák, de nálam idegen helyen csak az tiszta amit én mosok el.. Szóval ki mit tesz..én fogok vinni. Üdv!

nem kell, ha van a kórházakban, ebben igazat adok mindenkinek, de köszi nem kérnék belõle, jobb a saját, ha már van, azt tudom hogy "Jolán" nem használta..na mindegy biztos elmossák, de nálam idegen helyen csak az tiszta amit én mosok el.. Szóval ki mit tesz..én fogok vinni. Üdv!
Szia.Szerintem sem kell bevinni mellszívót.A korházba van, ami aztán szív :) Minden jót..
Érdemes vinni, mert úgy feltelik a cici, mire jössz haza, hogy szétdurran... Nem beszélve arról, hogy a fejés serkenti a tejfejlõdést. Gondolom valaki jár be majd hozzád, oda tudod neki adni a lefejt tejet, hazaviszi és hûtõbe teszi, nem hiszem , hogy addig baja lenne. Erre meg tökéletes pl az Avent tejtároló mûanyag edénye. (hûtõ meg általában van a kórházakban is)
Szia.Sztem ne vigyél be.Én már 2 babát szültem, de ilyet még nem hallottam!Most 2 napot voltam a kórházban, és általában a 3.napon lövell be a tej.Ha olyan sok tejed lenne, a kórházi mellszívók tökéletesen megfelelnek.SÕT!Van ahol ipari gép van, az aztán még le is rántja a cicidet.Ez persze túlzás.Most az István khzban szültem, ott Avent volt.Mi is azt vettünk itthonra kézi+elektromos is.Egy 15 hetes baba anyukája.
Hát leszívni...Nem tudom, ne számíts literekre, általában a 3. napon lövell be a tej, jól írta az elõttem szóló, és most már a 3-4. napon haza lehet menni. Utána fog beindulni, de akkor is még sokáig tart, mire lefejsz annyit, hogy felesleges legyen, és le tudd fagyasztani.
Hát én kedden szültem és csak hétfõn mehettem haza. A kórházban nem volt mellszívó, ami nagyon "szív", ahogyan ti fogalmaztatok. Viszont ha nem akartad, hogy a gyerekednek pótlást adjanak, akkor viszont fejni kellett. Ha nem volt mellszívó, akkor persze kézzel. Nekem az nem megy. Érdeklõdj a védõnõdnél, hogy nálatok, hogy mûködik. Nem minden kórház van teljesen felszerelve, tehát ne általánosítsatok. Moindenkinek a saját kórházában kell érdeklõdnie a lehetõségekrõl.

Budapest XI. kerületi Szent Imre kórházba mit kell bevinni a babának és az anyának szülésre és utánra?

Ott fogok szülni, de nem találtam friss listát sehol, és nem tudom, mit készítsek össze! El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: a szokásos cuccok (zokni, hálóing, fogkefe stb.) és magadnak betét, a babának pelus, popsitörlõ, popsikrém, ezeket nem adnak. Saját hálóingben leszel szülésnél is, párodnak mûtõs ruha, ha bent lesz. Célszerû 2 csomagot készíteni, egy szülõszobásat és egyet a bent maradós idõszakra. Szülõszobaiba szõlõcukor, víz, csoki, zokni, papucs, törülközõ, esetleg cd, betét, betéthez bugyi, hálóing (én az elsõt lehánytam, még jó, hogy kettõ volt a csomagban). Fényképezõgép, kamera, papírzsepi. Babaruha nem kell, adnak, csak majd a hazahozós kell.

a szokásos cuccok (zokni, hálóing, fogkefe stb.) és magadnak betét, a babának pelus, popsitörlõ, popsikrém, ezeket nem adnak. Saját hálóingben leszel szülésnél is, párodnak mûtõs ruha, ha bent lesz. Célszerû 2 csomagot készíteni, egy szülõszobásat és egyet a bent maradós idõszakra. Szülõszobaiba szõlõcukor, víz, csoki, zokni, papucs, törülközõ, esetleg cd, betét, betéthez bugyi, hálóing (én az elsõt lehánytam, még jó, hogy kettõ volt a csomagban). Fényképezõgép, kamera, papírzsepi. Babaruha nem kell, adnak, csak majd a hazahozós kell.
ágyat:( Rokonom ott szült, nem jutott neki utána ágy a földön kellett feküdnie egy matracon napokig a szülés után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!

Mit kell bevinni a babának a kórházba születéskor? Vagy csak hazamenetelhez kell neki ruha? Egy body és egy rugdalozó elég?

Legjobb válasz: Születéséhez semmit, de úgyis megmondják, amikor mész megnézni a szülõszobát. A legtöbb helyen nem a saját ruhájukba vannak öltöztetve, de lehet, hogy pelenkát és popsitörlõ vinned kell. Hazamenetelhez body, rugdalózó, kis kabátka, sapka, pléd.

Születéséhez semmit, de úgyis megmondják, amikor mész megnézni a szülõszobát. A legtöbb helyen nem a saját ruhájukba vannak öltöztetve, de lehet, hogy pelenkát és popsitörlõ vinned kell. Hazamenetelhez body, rugdalózó, kis kabátka, sapka, pléd.
Ez szerintem kórház függõ.A védõnõd tud erre a kérdésre pontos választ adni!Nem tudom hol fogsz szülni, a Szfváriba csak popsi törlõt kellett vinni, pelust, ruhát adtak.Csak a hazavitelhez kellett ruhát vinni.Esetleg egy kis kesztyût nem árt vinned, mert nagyon karmolják magukat a "kis manók":) :) :) , meg textil pelust a böfihez.
Szia! Én a Szent Istvánban szültem, nekünk kellett vinni saját rugit, bodyt, törölközõt, popsitörlõt és pelust. Késõbb pelust kaptunk, de az elsõ pillanattól kezdve a saját rugijában volt. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!