Találatok a következő kifejezésre: Mit és kell bevinni (42 db)

Ahol Ti szültök, vagy szültetek, és kell bevinni mindenféle dolgot, ruhát, stb a picinek, miket pakoltatok neki be, arra a 3-4 napra?

Legjobb válasz: Nem nagyon kell semmi.Rucit többnyire ott adnak neki, csak a hazajövetelhez kell majd.Nem árt pelust popsitörlõt esetleg textilpelust vinni,nekünk adtak ugyan de csak egy pár darabot azt pótolni kellett.Más nem kellett. üdv:2,5hós anyuka

Nem nagyon kell semmi.Rucit többnyire ott adnak neki, csak a hazajövetelhez kell majd.Nem árt pelust popsitörlõt esetleg textilpelust vinni, nekünk adtak ugyan de csak egy pár darabot azt pótolni kellett.Más nem kellett. üdv:2, 5hós anyuka
Minden helyen màs és màs. Én külföldön szülök, és eddig akàrhàny anyàt kérdeztem, mind màs vàlaszt adott. Én ugy döntöttem, hogy pakolok be 2 napra valot a babànak, és viszem magammal. Ha felesleges, akkor a pàrom ugyis làtogat, majd ö hazaviszi, de én màr nem hallgatok senkire, inkàbb feleslegesen vigyem be, mint hogy hiànyozzon. Persze ez csak az én véleményem. Neked a legjobb lenne a dokiddal beszélni, hogy mit vigyél és mit ne. Ö pontosan tudni fogja a vàlaszt!
Pelenkát, popsitörlõt, kis kesztyût, vékony sapkát, cumit, cumisüveget, hajkefét(állitólag érdemes óvatosan masszirozgatni vele a baba buksiját)és textil pelenkát raktam. Ruhát kórházit adnak rájuk ahol én szülök. Remélem picit tudtam segiteni, 38hetes kismami.
Szia! Én a Szent Istvánban fogok szülni, és kell tennem ruhát is neki, meg kistakarót is...kórháza válogatja..
A kérdező hozzászólása: 4. válaszolónak: Én is ott fogok majd szülni. Te mikor? Én viszek fürdõlepedõt, textil pelenkát, popsitörlõt, badyt, rugit, plédet, zoknit, hálózsákot, sapkát, kb. ennyire gondoltam.
Amiket felsoroltál az elég, vigyél egy pár pelust is, mert kb 4-et adnak naponta az meg nem biztos, hogy elég. (Én is az Istvánban szültem.)
A kérdező hozzászólása: Persze, pelenka is, az is megvan már, csak elfelejtettem írni. :-)) Köszi!

Hamarosan szülök. Mit kell bevinni a Máv kórházba? Van ahol kell ruhát vinni van ahol nem. És milyen házassági levelet fogadnak el?

Legjobb válasz: Igaz én nem a MÁV-ban szülök de általában 3 hónapnál nem öregebb házassági anyakönyvi kivonat másolatát kell bevinni. A barátnõm tavaly juniusban szült a MÁV-ban és nem kellett neki ruhát vinni, mert csak a kórházit adják a babákra.

Igaz én nem a MÁV-ban szülök de általában 3 hónapnál nem öregebb házassági anyakönyvi kivonat másolatát kell bevinni. A barátnõm tavaly juniusban szült a MÁV-ban és nem kellett neki ruhát vinni, mert csak a kórházit adják a babákra.
Szia! Én 3 éve szültem a MÁV-ban, a következõ babát aug. elejére várom, s még ne kérdeztem meg a dokimtól, hogy 2005. óta mi változott, de akkor a következõkre volt szükség: Babának: -pelus -popsitörlõ -papírtörlõ (a szobánkban levõ pelenkázó fertõtlenítéséhez, a fertõtlenítõ folyadékot a kórház adta) -posikrém, ha már te pelenkázod (egyébként van a "megõrzõben" is) -1 váltás ruha, amiben hazaviszitek (a baba kórházi gyermekruhát kap, ha szükséges, naponta többször) Neked: -hálóing, köntös, törülközõ, papucs -betét, bugyi, mellbetét -tisztálkodó eszközök, evõeszköz, pohár -ha van, mellszívód, nyugodtan vidd be, a nõvérkék le is fertõtlenítik -WC papír stb... -személyi, taj- és adókártya, házassági anyakönyvi kivonat (nekünk akkor több, mint 1 éves volta aházassági levelünk, de elfogadták, nem volt vele gond) Javaslom, hogy azért kérdezz rá a dokidtól, hogy mit kell vinned, biztos ami biztos (fõként az iratokat illetõen). Üdv!

Bajcsy kórházba mit kell bevinni? Mamának, Babának, minden érdekell még az is ami nem fontos, de hasznos ha ott van. És miből hány darabot?

Legjobb válasz: Nagyon szépen köszönöm a válaszod, nem volt hosszú :-) Még egy kérdés a babának nem kell bevinni kisruhákat? Csak azt vigyem be amiben hazahozzuk?

A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszod, nem volt hosszú :-) Még egy kérdés a babának nem kell bevinni kisruhákat? Csak azt vigyem be amiben hazahozzuk?
A fentieken túl amit én vittem még: fürdõ szivacs mellszívó melltartó betét babának: popsikrém 5 db rugdalózó 5 db rövid ujjú kombidressz (meleg van a kórteremben) popsitörlõ cumi cumisüveg
utolsó vagyok: a babának nem kötelezõ ruhát vinni, mert akkor adnak rá kórházi ruhát. Viszont ha baleset történik (kaki, pisi) nem adnak. Az én kislányom a saját ruháiban volt. Ha bármi kérdésed van írj nyugodtan, akár privit is! 7 hetes kislány anyukája
Szia! Az elsõ vagyok, de nem jártam erre este óta... 2 éve, amikor a lányom született, nem kellett ruha, mert adtak bentit, igaz, nem a legszebbeket, de tiszták voltak. Akkor is kaptunk, ha baleset történt, szó nélkül átöltöztették. Lehet, hogy ez azóta változott. Amikor mi voltunk bent, nem kellett vinni ápolószereket sem a babának, mert ezek ki voltak rakva a pelenkázó fölé, a popsitörlõ kivételével. Én is vittem a mellszívómat, de a kórházi elektromossal többre mentem. A sajátom azóta sem használtam (Avent kézi).
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!:-)


Azok akik az ÁEK-ben szültek/szülnek mit kell bevinni a kórházba a babának és nekem? Van esetleg konkrét listátok? Vagy elég amit a védőnő javasolt?

Legjobb válasz: Szia! Ha felmész az AEK honlapjára ott van egy lista! Amúgy a babának csak pelenkát meg popsitörlõt kell vinni. Meg azt a ruhát amibe majd hazamegy. De azt ráér a párod is bevinni aznap. Mindjárt belinkelem az oldalt.

Szia! Ha felmész az AEK honlapjára ott van egy lista! Amúgy a babának csak pelenkát meg popsitörlõt kell vinni. Meg azt a ruhát amibe majd hazamegy. De azt ráér a párod is bevinni aznap. Mindjárt belinkelem az oldalt.
Csak pelus és törlõkendõ kell, ruhát adnak. Textilpelust érdemes vinni, azt teszed a pelenkázóra is (bár egyet adnak a fejecskéje alá, de amikor már szopizik, akkor jó ha van nálad másik). Cumit, ha szeretnél, nekem akkor még nagyon szerette a kisfiam és nagyon jól megnyugtatta, kiskesztyût, a fiatalember is igen szép körmökkel született és lelkesen kaparta magát. Magadnak egy "normál" kórházi pakkon kívül betétet, melltartóbetétet (amikor megindul a tej nagy hasznát veszed) esetleg mellszívót (nekem jól jött mert besárgult a pici és így fejtünk neki tejet, azt kapta meg éjszaka) evõeszközt, poharat.

Itt olvastam elöbb, hogy kell bevinni Aloe First spray-t a korházba. Miért és mire jó?

Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia! Nem kell bevinni, csak lehet....Én úgy tudom, hogy a gátsebre van jó hatással, de én speciel nem viszek, mert sztem túl friss lesz még akkor ahhoz, h azzal fújogassam...majd itthon!

Szia! Nem kell bevinni, csak lehet....Én úgy tudom, hogy a gátsebre van jó hatással, de én speciel nem viszek, mert sztem túl friss lesz még akkor ahhoz, h azzal fújogassam...majd itthon!
A kérdező hozzászólása: értem...:0
Így van, a gátsebre jó. De érdemes bevinni, mert pont a friss seben hat a legtöbbet, gyorsabban gyógyul. Mire hazaérsz, már varrosodik, akkor már nem úgy szívódik fel a hatóanyaga, mint a friss seben.. Én is viszem magammal:-)És használni is fogom:-)Minél elõbb, minél többször. (és persze ugyanígy jó esetleg császár után is. )
Dehogy kell. Én is csak szülés után hallottam róla, hogy ez jó. A gátseb gyógyulását segíti elõ, de sok dolog közül választhatsz. Én a Sudocrem-re esküszöm, az ugye popsikrémként ismeretes, de nem csak ez a funkciója, nincs is ráírva, hogy popsikrém, kozmetikusok is használják, pattanásokra. Ezen kívül égési, fagyási sérülésekre és nehezen gyógyuló sebekre is jó, mert hámosít. Nekem nagyon gyorsan meggyógyult tõle a gátsebem, és amikor a babám véresre rágta a mellbimbóm, akkor is azzal kentem minden szopi után.
Az nem kötelezõ vinni, sõõõt!!! Esküszöm nektek, sokkal rosszabb volt nekem az aloe, mint a semmi! Az csak úgy jó, ha befújod és hagyod széttett lábakkal megszáradni, ami ez prsze kórházban lehetetlen. Max ha jó hosszú a hálóing. Én is bevittem, fújkáltam is, de rosszabb volt, a dokim is mondta, h ááá, ne.. Ezt oda ne. Van akinek bejön, nekem nem jött be. Lehet a sudocrem jobb lett volna, de ez a vizes alapú spray abszolut nem kellemes ott a betét miatt! Borzasztóan kellemetlen érzés volt és inkább nem is fújtam.. :) bocsi, csak a saját tapasztalatom írtam le. Lehet másnak tök jóóó. Pl császárosoknak nagyon szuper lehet...
Az aloe verát mindenféle égési sebre, csípésre, kipirosodásra, szinte mindenre lehet használni, én torok fájásra is fújtam, és elmúlt tõle, meg epiláláskor nem pirosodik ki a bõröm annyira tõle. bárhova lehet fújni a szemet kivéve.
A dokim azt mondta, gátsebre semmit, csak napi többszöri langyos vizes zuhanyt szabad, csak vízzel.
Én szülés után örültem, hogy le tudok ott zuhanyozni, nem hogy még kenegessem:) . Igaz, nekem nagyon sok öltésem volt, mert vágtak és repedtem is. Nekem az ülõpárna vált be igazán, anélkül szerintem meghülyültem volna. De akinek kevés öltése van, lehet hogy jó.

Bölcsödébe mit kell vinni? Kisfiam 1 hónap múlva megy bölcsibe és érdekelne, hogy mit kell vásárolni neki ill. mit kell bevinni.

Segítsetek létszi, hogy miket kell beszerezni... pl. ágynemű, kiságy, tisztasági csomag. Köszi

Legjobb válasz: Kérdezd meg a bölcsit, ahová felvették. Ez mindenhol más. Van ahol a ruhát is adják... Cipõt valószínûleg Neked kell venni, de minden más kérdéses.

Kérdezd meg a bölcsit, ahová felvették. Ez mindenhol más. Van ahol a ruhát is adják... Cipõt valószínûleg Neked kell venni, de minden más kérdéses.
nekünk kelett ágynemû meg egy kispárna!Fogkefe fogkrém kistörölközõ váltó cipõ! Torna nadrág/ruha kisatléta! Legyen bent váltóruha! oviszsák, papirzsepi wc papír folyékonyszappan, szalvéta! Benticipõ! De egyébként nekünk küldtek ki papirt hogy mit szerezzünk be!
Nálunk például alig kell vinni valamit. Persze kell benti cipõ, meg egy öltözék pótruha, ha valami baleset történne. Havonta egyszer kell vinni szalvétát, papírzsepit, popsitörlõt, wc papírt, és alkalmanként fogkrémet. Nálunk kinti overállt kapnak, azt nem kell külön. Nem kell ágynemût sem vinnünk. Szóval tényleg mindenhol más, kérdezz rá.
Ja, meg persze kell vinni pelust, amíg nem szobatiszta.
Szia, szerintem minden bölcsiben mást kérnek, kérdezd meg bátran a bölcsit, hogy mit kérnek. Ami nekünk kellett: benti cipõ (ami tartja a bokáját, tehát nem mamusz), benti ruha, váltás benti ruha, kinti ruha, váltás kinti ruha (ha pl. szánkóznak és esetleg túl vizesek lennének), pizsama az alváshoz, tornaruha a napi tornához. Ágynemût, törölközõt, fogkefét, fogmosó poharat õk adnak.

Mi tortenik a szules utan kozvetlenul? Hova kerul a baba? Segitenek a noverek amig helyrejovunk? Etelt adnak, vagy nekunk kell bevinni? Hogy lesz ido gyogyulni, aludni, pihenni es kozben ellatni a kicsit es szoptatni is?

Legjobb válasz: Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!

Nyíregyházi tapasztalat: szülés után még a szülõszobán maradsz egy darabig, ahol a szülésznõ rád néz többször, de hagynak pihenni. Én kaptam ebédet. Majd segítenek felmenni a szobáig. A baba addig bent van a csecsemõosztályon. Onnan már a nõvérek segítenek, ha szólsz. A kötelezõ dolgokon kívül nem "pesztrálnak", de ha szólsz segítenek. De wc-re, zuhizni neked kell kimenni egyedül, enni egyedül kell. A szülés napján még pihi, aztán már magadól kell gondoskodni. Ennivalót adnak, nekem csak a mennyiséggel volt problémám. A kicsit nálunk az osztályon rendbe teszik, esetleg a peluját kell cserélned. Attól is függ minden milyen szobába mész. Alapítványiban mindez sokkal kényelmesebb, persze ez fizetõs. Sima szülésnél ez van, a császár esetén gondolom másként van. Jó egészséget!
Szülés után picit a melledre teszik aztán elviszik kitisztítják, rendbe teszik, gyerekorvos megvizsgálja. Addig téged elrendeznek, kijön a lepény, összevarrnak ha kell, letisztítanak, és két óra múlva bekerülsz a szobádba.Van ahol ez alatt már visszahozzák kicsit a babót, ez változó. Túl sokat nem segítenek, én késõ du szültem, hajnalban már fürdetnem kellett, de ez is változó. KAja van, de ha jól is akarsz lakni, jó ha visz a család utánpótlást.Arra viszont figyeljenek, hogy könnyû és nem gázos étel legyen. Elsõ az ellátás, de van idõ pihenni, ha roming in szobában vagy akkor is be lehet vinni a picit a babaszobába, vigyáznak rá. Könnyû szülést, egészséges babát kívánok :)
A kérdező hozzászólása: De aranyosak vagytok, koszonom a valaszokat!!

Budapest XI. kerületi Szent Imre kórházba mit kell bevinni a babának és az anyának szülésre és utánra?

Ott fogok szülni, de nem találtam friss listát sehol, és nem tudom, mit készítsek össze! El?re is köszönöm a segítséget!

Legjobb válasz: a szokásos cuccok (zokni, hálóing, fogkefe stb.) és magadnak betét, a babának pelus, popsitörlõ, popsikrém, ezeket nem adnak. Saját hálóingben leszel szülésnél is, párodnak mûtõs ruha, ha bent lesz. Célszerû 2 csomagot készíteni, egy szülõszobásat és egyet a bent maradós idõszakra. Szülõszobaiba szõlõcukor, víz, csoki, zokni, papucs, törülközõ, esetleg cd, betét, betéthez bugyi, hálóing (én az elsõt lehánytam, még jó, hogy kettõ volt a csomagban). Fényképezõgép, kamera, papírzsepi. Babaruha nem kell, adnak, csak majd a hazahozós kell.

a szokásos cuccok (zokni, hálóing, fogkefe stb.) és magadnak betét, a babának pelus, popsitörlõ, popsikrém, ezeket nem adnak. Saját hálóingben leszel szülésnél is, párodnak mûtõs ruha, ha bent lesz. Célszerû 2 csomagot készíteni, egy szülõszobásat és egyet a bent maradós idõszakra. Szülõszobaiba szõlõcukor, víz, csoki, zokni, papucs, törülközõ, esetleg cd, betét, betéthez bugyi, hálóing (én az elsõt lehánytam, még jó, hogy kettõ volt a csomagban). Fényképezõgép, kamera, papírzsepi. Babaruha nem kell, adnak, csak majd a hazahozós kell.
ágyat:( Rokonom ott szült, nem jutott neki utána ágy a földön kellett feküdnie egy matracon napokig a szülés után.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, sokat segítettetek!

Mit kell bevinni a babának a kórházba születéskor? Vagy csak hazamenetelhez kell neki ruha? Egy body és egy rugdalozó elég?

Legjobb válasz: Születéséhez semmit, de úgyis megmondják, amikor mész megnézni a szülõszobát. A legtöbb helyen nem a saját ruhájukba vannak öltöztetve, de lehet, hogy pelenkát és popsitörlõ vinned kell. Hazamenetelhez body, rugdalózó, kis kabátka, sapka, pléd.

Születéséhez semmit, de úgyis megmondják, amikor mész megnézni a szülõszobát. A legtöbb helyen nem a saját ruhájukba vannak öltöztetve, de lehet, hogy pelenkát és popsitörlõ vinned kell. Hazamenetelhez body, rugdalózó, kis kabátka, sapka, pléd.
Ez szerintem kórház függõ.A védõnõd tud erre a kérdésre pontos választ adni!Nem tudom hol fogsz szülni, a Szfváriba csak popsi törlõt kellett vinni, pelust, ruhát adtak.Csak a hazavitelhez kellett ruhát vinni.Esetleg egy kis kesztyût nem árt vinned, mert nagyon karmolják magukat a "kis manók":) :) :) , meg textil pelust a böfihez.
Szia! Én a Szent Istvánban szültem, nekünk kellett vinni saját rugit, bodyt, törölközõt, popsitörlõt és pelust. Késõbb pelust kaptunk, de az elsõ pillanattól kezdve a saját rugijában volt. :)

A Szent Imrében fogok szülni. Mit kell bevinnünk, nekem és a babának a kórházba?

Közeledik a "nagy nap",de nem tudom,hogy mire van szükség a kórházban. 36 hetes kismami.

Legjobb válasz: Szia! Én 7 hete szültem ott, vigyél vagy hálóinget elöl gombosat, vagy pizsamát amelyiket jobban szereted, de többet,köntöst, eldobható bugyit, törülközõket, sok betétet (pl. Tena extra) szokásos tisztálkodó cuccot, papucsot stb. A szüléshez ill. a vajudáshoz én vettem egy fehér hosszú fehér pólót és egy "rossz" bugyit amit utána kidobtam. A gyereknek pelenka és popsitörlõ kell, krém van. Ruhát adnak rá minden nap tisztát, csak a hazavivõs kell. Nagyvonalakban ennyi. Nagyon rendesek, mindenki szerintem jól fogod magad érezni. Sok sikert!

Szia! Én 7 hete szültem ott, vigyél vagy hálóinget elöl gombosat, vagy pizsamát amelyiket jobban szereted, de többet, köntöst, eldobható bugyit, törülközõket, sok betétet (pl. Tena extra) szokásos tisztálkodó cuccot, papucsot stb. A szüléshez ill. a vajudáshoz én vettem egy fehér hosszú fehér pólót és egy "rossz" bugyit amit utána kidobtam. A gyereknek pelenka és popsitörlõ kell, krém van. Ruhát adnak rá minden nap tisztát, csak a hazavivõs kell. Nagyvonalakban ennyi. Nagyon rendesek, mindenki szerintem jól fogod magad érezni. Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!