Találatok a következő kifejezésre: Mit értetek alatt (98 db)

Hölgyekhez! "Ha viszont a férj hanyagolja érzelmileg, fizikailag a feleséget, akkor benne van a pakliban a megcsalás is. " Mit értetek érzelmi, fizikai hagyagoltság alatt?

Ezt a fenti mondantot olvastam előbb itt a gyakorin, és érdekelne, hogy pontosan melyek azok a dolgok, tulajdonságok, vagy épp ezek hiánya, melyek miatt elhanyagoltnak érezhetitek magatokat egy férfi mellett? Mit érdemes megtenni, mit kellene kerülni?

Legjobb válasz: Az érzelmi elhanyagoltság alatt értem azt, hogy nincsenek olyan dolgok a kapcsolatban, melyek jó érést keltenének benne, mint pl.: - komoly beszélgetések, hogy érezze oda figyelsz rá - ölelések, csókok - csak kettesben programok - kis figyelmes bókok, jó a frizurád, csini vagy, édes vagy, fini a fõztöd,kellemes kis megjegyzések. Apróságok, ami a kapcsolat sava-borsa érted! - néha apró ajándékok egy szál virág - igaz az sem két forint- de egy darab csoki vagy valami, amit szeret. Néha napján. - vigasztalás ha szomorú. Egy nõ igényli, hogy figyeljenek rá de szerintem a pasik is csak nem merik kimutatni pedig ezzel nem lesznek férfiatlanok. Nekünk nõknek az agyunkra tud menni ha a pasi bezárkózik a problámáival mert az olyan macsós, hogy majd én megoldom miközben, mi nõk -akikben ugye egy kicsit túlteng az empátia meg a szeretet- hülyét kapunk, hogy a párunk kizár a lelki világából és szenvedni látjuk. Na ezt ne csináld. Egy kapcsolatban ketten vagytok a te problémád az ti problémátok. Meg kell tanulni értelmesen kommunikálni és odafigyelni a másikra és megbeszélni a dolgokat. Ha a felek elvonulgatnak magukban az azt eredményezi, hogy kizárják az életük egy szegmensébõl a párjukat, ami nemhogy összekovácsolná õket jóban-rosszban hanem eltávolodnak egymástól és magányérzetet kelt. A fizikai elhanyagoltság meg hát a szex - a jó és figyelmes szex- hiánya. Ne csak elintézd pár perc alatt a nõk igénylik a kényeztetést. Na jó persze néha izgalmas ajtóstul rontani a házba és a dohányzóasztalon meg egyebek hihi:)))) Na szóval érted. És az ölelések, meg a csókok, simogatása is ide tartozhat de az érzelmi elhanyagoltsághoz is. Volt egy ismerõsöm õ igazi sármõr volt néha kezet csókolt a feleségének. Néha viccbõl, hogy mennyire szereti, vagy egy jó ebéd után egy kedves szó kiséretében szóval néha. De ezt a felesége egy hétre beosztotta. Mit érdemes megtenni? Hát ez annyira személy és kapcsolat függõ... ha õ is melózik akkor fáradt tehát egy kicsit könnyíts rajta pl. a nagybevásárlásoknál cipekedhetsz -és ne jajgass mert tudom a pasik utálnak vásárolni pláne célirányosan mi meg nézelõdünk:) Érdemes megbeszélni ki, mit igényel, miben van szüksége segítségre. És, ami nagyon fontos: sose feküdjetek le haraggal. Minél hamarabb tisztázzátok a félreértéseket. Figyeljetek oda arra, amit a másik mond ne süketeljetek el egymás mellett. Figyelem, tisztelet, törõdés, türelem, õszinteség, szeretet /kimutatása/, intelligens kommunikáció, kompromisszum készség. Csak röviden egy jó kapcsolat titkai.

Az érzelmi elhanyagoltság alatt értem azt, hogy nincsenek olyan dolgok a kapcsolatban, melyek jó érést keltenének benne, mint pl.: - komoly beszélgetések, hogy érezze oda figyelsz rá - ölelések, csókok - csak kettesben programok - kis figyelmes bókok, jó a frizurád, csini vagy, édes vagy, fini a fõztöd, kellemes kis megjegyzések. Apróságok, ami a kapcsolat sava-borsa érted! - néha apró ajándékok egy szál virág - igaz az sem két forint- de egy darab csoki vagy valami, amit szeret. Néha napján. - vigasztalás ha szomorú. Egy nõ igényli, hogy figyeljenek rá de szerintem a pasik is csak nem merik kimutatni pedig ezzel nem lesznek férfiatlanok. Nekünk nõknek az agyunkra tud menni ha a pasi bezárkózik a problámáival mert az olyan macsós, hogy majd én megoldom miközben, mi nõk -akikben ugye egy kicsit túlteng az empátia meg a szeretet- hülyét kapunk, hogy a párunk kizár a lelki világából és szenvedni látjuk. Na ezt ne csináld. Egy kapcsolatban ketten vagytok a te problémád az ti problémátok. Meg kell tanulni értelmesen kommunikálni és odafigyelni a másikra és megbeszélni a dolgokat. Ha a felek elvonulgatnak magukban az azt eredményezi, hogy kizárják az életük egy szegmensébõl a párjukat, ami nemhogy összekovácsolná õket jóban-rosszban hanem eltávolodnak egymástól és magányérzetet kelt. A fizikai elhanyagoltság meg hát a szex - a jó és figyelmes szex- hiánya. Ne csak elintézd pár perc alatt a nõk igénylik a kényeztetést. Na jó persze néha izgalmas ajtóstul rontani a házba és a dohányzóasztalon meg egyebek hihi:) ))) Na szóval érted. És az ölelések, meg a csókok, simogatása is ide tartozhat de az érzelmi elhanyagoltsághoz is. Volt egy ismerõsöm õ igazi sármõr volt néha kezet csókolt a feleségének. Néha viccbõl, hogy mennyire szereti, vagy egy jó ebéd után egy kedves szó kiséretében szóval néha. De ezt a felesége egy hétre beosztotta. Mit érdemes megtenni? Hát ez annyira személy és kapcsolat függõ... ha õ is melózik akkor fáradt tehát egy kicsit könnyíts rajta pl. a nagybevásárlásoknál cipekedhetsz -és ne jajgass mert tudom a pasik utálnak vásárolni pláne célirányosan mi meg nézelõdünk:) Érdemes megbeszélni ki, mit igényel, miben van szüksége segítségre. És, ami nagyon fontos: sose feküdjetek le haraggal. Minél hamarabb tisztázzátok a félreértéseket. Figyeljetek oda arra, amit a másik mond ne süketeljetek el egymás mellett. Figyelem, tisztelet, törõdés, türelem, õszinteség, szeretet /kimutatása/, intelligens kommunikáció, kompromisszum készség. Csak röviden egy jó kapcsolat titkai.
Ha nem érzem rajta, hogy szeret, hogy én vagyok a legfontosabb neki, akkor tuti hogy elõbb-utóbb kilépek a kapcsolatból. Itt nem azt értem, hogy babusgasson, fogja a kezem, nyaljon-faljon, hanem társam legyen mindenhogy. Lehet hogy pont jön valaki, aki kedvesebb, figyelmesebb (nem elsõsorban a szex a legfontosabb), megértõbb, akkor elgondolkozom, hogy miért is vagyok egy olyan pasival, aki nem adja meg amire vágyom, és megpróbálom vele.
Upsz* a pasik célirányosat vásárolnak mi meg nézelõdünk. A közös vásárlásnál ki kell egyezni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm az eddigieket! Úgy hiszem nem lesz gondom hátralevõ éveimben! :)
Szerintem ez változó. Pont olyan mint sokak szerint egy csók nem megcsalás, de a maradékok megcsalásnak vallják (szerintem is megcsalás amúgy). Egy nõnek minden nap kell imponálni, kedveskedni neki. Ez nem arról szól hogy minden nap halmozd el drága ajándékokkal!! Öleled meg, húzd magadhoz, filmezésnél jól bújj hozzá, az ágyban pedig olykor gyengéd, olykor vad légy. Szeretjük NAGYON a közös programokat, szeretjük ha becézgetnek minket és ha néha kapunk egy csokit vagy egy szál rózsát majd ki ugrunk a bõrünkbõl (nem viccelek). Én ismerek olyan csajt aki ezek hiánya miatt elég mélabús... Nem csoda ha ezek elhanyagolása révén vagy otthagyja a csaj a csávóját vagy megcsalja... Persze ez mind érvényes egy nõre is, mert kettõn áll a vásár !!!!
Pasik, nem hiszem, hogy ennyire gépiesen gondolkodtok. Miért csak a testi kényeztetés létezik? - kérdem a kérdezõtõl. Csakis lelki hanyagolásról lehet beszélni: meghallgatni a nõ panaszait, orvosolni azokat, ölelni, puszilni, simogatni, ennyi. Nem csak szexelni.
amit a kérdésben idéztél azt egy mocskos féreg írhatta. meg az elsõ válaszoló is tipikusan egy ilyen lehetõség lesõ. nem megoldja a problémát, megkeresi magában a hibát, hanem ha elunja a meglévõ partnerét, cserél másik majomra.köp az elhanyagolásnak oka van és két emberen múlik nem 1en. de van itt néhány dolog ami azért alap, ha meg akarod tartani a nõt. naponta 2-3x csókold meg. havi 1-2x írj neki valami nyálas sms-t. 2 havonta 1x vidd el vacsorázni valahova. 2 havonta 1x vidd neki ágyba a reggelit. heti 1x mosogass el magadtól. 2 hetente 1x porszívózz ki magadtól. havonta 1x rúgj be vele.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm! 6-os: nem én kérdem, én csak egy más (7-es szerint mocsok, lehet ebben is valami, de nem tudom) által feltett kérdésben szereplõ részre kérdeztem rá. Vagyis, hogy ti hölgyek, mit értetek hanyagoltság alatt - tehát azt kellene megkérdezned, aki valóban feltete a tényleges kérdést magát. És tudtommal melléírtam az érzelmit is...

Mi az a tolerancia? Mit értetek ez alatt a szó alatt? Mit jelent számotokra?

Egy beadandót kell írnom, és szeretném több szempontból megközelíteni :) Úgy gondolom, mindenki számára mást jelent.

Legjobb válasz: Nekem azt jelenti, hogy képes vagy alkalmazkodni az adott helyzethez, és eltûrni olyan dolgokat, amelyek valójában rettenetesen zavarnak vagy idegesítenek.

Nekem azt jelenti, hogy képes vagy alkalmazkodni az adott helyzethez, és eltûrni olyan dolgokat, amelyek valójában rettenetesen zavarnak vagy idegesítenek.
nem annyira "mindenkinek más", nagyon egyszerûen a toleranciát egyenes arányba hozták az intelligencia meglétének mértékével, és ezt én is meggyõzõdésbõl megerõsítem, még azt tedd hozzá, hogy ez a magyarokban valamiért a béka se..e alatt sincs (és ez is tudományos tény, én nem egy szociálpszichológiai elõadást hallottam arról, hogy nagyon egyszerûen fogalmazva a kérdéskört, "a magyarok miért ennyire bunkók", és erre hoztak egy vagon speckó magyar indokot)
Elfogadás. Például elviselem nyûgös lakótársamat, aki miatt nem hallgathatok zenét, és nem hívhatok fel barátokat, mert õ tanul szeptember 1-je óta egyfolytában, de cserébe fogadja el õ is azt, hogy nekem több cuccom van, és ezért több helyet igénylek - több könyv meg papír. De például az is tolerancia, hogy nem lököd le a lépcsõn az elõtted botorkáló sántító embert, csak azért, mert te sietsz. És ha kérdõívezel + csoki osztasz hozzá, akkor szellemi fogyatékosokhoz is odamész, bármennyire nem kedveled õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát :) Jól sikerült a beadandóm, és a tanárnak ez a rész különösen tetszett :)
A tolerancia számomra annyit jelent, hogy bizonyos dolgokat (nem mindent!) elfogadok a másik emberben, amivel - fogalmazzunk úgy - nem értek egyet, de elfogadom vele kapcs., mert pl. nem tud rajta változtatni, de számos más oka lehet.Szóval "tolerálom"= elnézem.
Én úgy fogalmazom meg a toleranciát, hogy elfogadom mások nézeteit, életmódját, viselkedését, felfogását, akkor is, ha az különbözik az enyémtõl, de csak addig a határig, amíg ez engem, vagy mást nem veszélyeztet. Például tolerálom, hogy valaki szereti a pálinkát még ha én nem is, de azt nem, ha részegen meg akar verni mert erõsre itta magát. De ez így van sok minden mással is.
A tolerancia számomra annyit tesz, hogy elfogadom és tiszteletben tartom mások álláspontját és véleményét, még ha nekem homlokegyenest is eltér a saját, szubkjektív véléményem tõlük.
Tolerancia elfogadni a masikat. Olyannak, amilyen. Lehet, hogy szamomra furcsa, de elfogadom.
Na igen, milyen tolerancia. Lehet egyrészt tényleg környezeti viszonyokkal, körülményekkel szembeni tûrõképesség, de ugyanígy mások elfogadása is, ahogy fentebb írták is mindkét verziót. Mindenesetre számomra alapjáraton, ha hallom ezt a szót, az utóbbi jelentése ugrik be, vagyis mások elfogadása a maguk egyéni dolgaikkal együtt - akkor is, ha azok esetleg lehetnek kellemetlenek idõnként, de mégsem kimondottan károsak - vagy ha mégis, akkor azért lehet javítani rajtuk.
Nekem csupan annyit jelent, hogy elfogadom embertarsaim minden egyes hibaival egyut.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, hogy írtál :)
A liberálisok szerint, hogy elfogadsz mindenkit (zsidót, meleget, szado-mazos csávót), de elhatárolódsz a nemzeti érzelmû emberektõl. Szerintem a tolerancia nem feltétlenül szerencsés dolog. Mert pl. hogy legyek toleráns a cigányokkal szemben, ha azok kirabolnak az utcán. A bûnösökkel szemben pont hogy nem szabad toleranciát alkalmazni.

Mit értetek "divat sportoló" alatt?

"divat deszkás" "divat bmx-es" "divat boxoló"stb... én is igazából "divatból" kezdtem el deszkázni,mert nagyon tetszett és a barátaim közül is egyre többen deszkáztak. Kipróbáltam,megtetszett :) el szoktam újságolni a barátaimnak hogy deszkázok,mikor megkérdezik,illetve érdeklődnek. Te mit értesz divat alatt?

Legjobb válasz: A divat alatt azt értik, h addig nyomja míg le nem cseng meg akkor kezdte el mikor fel lett kapva. Szal itt a motorozás. 10 évvel ezelõtt alig volt motoros az utakon most meg naponta halnak meg, mert az utolsó hülye is vesz magának aztán azt hiszi, h tudást is kap mellé. Meg van ugye a sok "nembírokmagammal" idióta, akik kitalálnak kínjukban valami baromságot mint a homokszörf meg az anyjának a pi....csaja.

A divat alatt azt értik, h addig nyomja míg le nem cseng meg akkor kezdte el mikor fel lett kapva. Szal itt a motorozás. 10 évvel ezelõtt alig volt motoros az utakon most meg naponta halnak meg, mert az utolsó hülye is vesz magának aztán azt hiszi, h tudást is kap mellé. Meg van ugye a sok "nembírokmagammal" idióta, akik kitalálnak kínjukban valami baromságot mint a homokszörf meg az anyjának a pi....csaja.
hogy a közösség a csoport miatt csatlakozik valahova elsõsorban, nem a funkcionális haszonért a minél nagyobb megszerezhetõ tudásért. de persze ez nem zárja ki azt, hogy egy divat sportoló ráérezzen az ízére a választott sportágnak. pl egy kis srác ismerõsöm eljárkált a haverjaival kondiparkba és ott bohóckodtak hónapokig. aztán szépen lassan ez odáig fejlõdött, hogy most már egyedül jár le edzeni, nem vár a haverokra senkire és látszik is rajta a változás.
A divat deszkázás pontosan az, hogy pl. kimész, tudsz állóhelyzetben egy olliet, és már mindenkinek újságolod hogy deszkázol. Divat bmx-es, hát szerintem ebben az országban mind az :)
Azt, aki a sportot nem saját maga fejlesztése és épülése érdekében ûzi.

Ezt minek vegyem? Ti ez alatt a kis szöveg rész alatt mit értetek?

Fiú: Gondolkoztam és az a baj....Tulságosan odalettem érted és nemrudok tenni semmit ellene Én: hát..véglis..velem is így van..ha úgy vesszük.. Fiú: De nemtudom hogy akarok e tenni ellene.... ezt minek vegyem?? kérlek segítsetek,bnőim azt mondták,hogy belém esett a pasi,de neki van bnője.. :/ sajnos nem tudok vele össze jönni..szerintetek?akkor belém esett? :O (előre köszönöm a normális válaszokat!)

Legjobb válasz: -> imád

-> imád
Hát szerintem azt jelenti, hogy sodródik!Akar téged szeretne veled lenni.De akkor viszont el kell hagyni a bnõjét!Te viszont addig semmiképpen ne feküdj le vele.
A kérdező hozzászólása: 22 éves srác.és 4 éve vannak együtt bnõjével. na most...találkozgatunk de ezt tudja a bnõje, tegnap eljött értem kocsival.beszélgettünk hülyültünk. még ehet hozzá fûzöm, hogy nagyon imád meg sok minden ilyet ír, de én is õt.(tegnap amikor kijött értem nem tudta a bnõje) most ezért ha továbbra is talizgatunk akkor lehet hogy annyira megkedvel, hogy szakítani fognak?
ebben ne reménykedj annyira
Még az is megtörténhet! De addig szerintem húzd be a kéziféket...

A FÁJ szó alatt mit értetek? (lányok)

Sokszor volt már kérdés hogy mennyire,hogyan fájt,de soha nem kaptam személy szerint kielégít? választ arra hogy a sokszor elhangzott fáj szó alatt miféle fájdalmat éltek át?

Legjobb válasz: Nem tudom, azért szerintem nem sok nõ van aki ezt a fájdalamt élvezné.. ^o) Elég éles fájdalom tud lenni, kb. mintha üvegcserepek lennének Benned.. ez akkor fordul elõ, ha a nõ nem eléggé nedves. Nagyon tud az fájni. Nekem csak elsõ alkalommal volt, hogy fájt, mert nem tudtam teljesen ellazulni, pedig a kényeztetés sem maradt el. Utána az elsõ kb. 10 szeretkezés elején mindig éreztem egy kis fájdalmat..de azt már inkább egy olyan jellegû fájdalomhoz hasonlítanám, mint amikor megvágod magad késsel. Felszisszensz, de utána már nem is nagyon érzed. Amúgy szerintem ez mindenkinél más erõsségû fájdalom. De had kérdezzem meg, hogy miért érdekel ez ennyire Téged? Nem mindegy, mit értenek ez alatt? Hiszen, ha fáj, akkor az egyértelmûen rossz.

Nem tudom, azért szerintem nem sok nõ van aki ezt a fájdalamt élvezné.. ^o) Elég éles fájdalom tud lenni, kb. mintha üvegcserepek lennének Benned.. ez akkor fordul elõ, ha a nõ nem eléggé nedves. Nagyon tud az fájni. Nekem csak elsõ alkalommal volt, hogy fájt, mert nem tudtam teljesen ellazulni, pedig a kényeztetés sem maradt el. Utána az elsõ kb. 10 szeretkezés elején mindig éreztem egy kis fájdalmat..de azt már inkább egy olyan jellegû fájdalomhoz hasonlítanám, mint amikor megvágod magad késsel. Felszisszensz, de utána már nem is nagyon érzed. Amúgy szerintem ez mindenkinél más erõsségû fájdalom. De had kérdezzem meg, hogy miért érdekel ez ennyire Téged? Nem mindegy, mit értenek ez alatt? Hiszen, ha fáj, akkor az egyértelmûen rossz.
Akkor inkább azt kéne megtudni, hogy mitõl van a fájdalom. Ha nemrég veszítette ez a szüzességét, akkor ez el fog múlni pár aktus után. De lehet gond azzal is, ha nem elég nedves. Lepd meg egyik alkalommal egy sikisítóval, ha úgy érzed, hogy lehet ez a probléma. A fájdalom mindenesetre alapból nem normális és ha semmi bajt nem találtok Ti (pl. nem eléggé sikerült felizgatnod), akkor lehet érdemes nõgyógyászhoz fordulnia. Akár gyulladás is állhat a háttérben.
Viszont van akinek ez bejön, nem? Az viszont kevésbé, hogy tökönrúgnak..
Én ahhoz tudnám hasonlítani a fájdalmat, mintha sok kis tûvel szúrkálnának egyszerre. Szúró, feszítõ érzés...Kellemetlen volt és fájdalmas.Abba is hagytuk.... Ahogy tette beljebb, folyamatosan húzódtam el :-DDD 18/L
kb, mint amikor egy pasit herén rúgnak, azt jelenti, hogy fáj.
hát nem is tudom hogy hogy modnjam mien. (márh gondolom 1. szexre gondolsz.) dugj fel1 jó vastag ubit a seggedbe... mvel nicns nunid. xD:D nem lehet hasonlítani, lerinti a fájdalmat. aza lényeg, hogy anniyranagyon tud fájni h sírsz..
Utcsónak! XDXDXD jogos:D Hát ha elégé fel van izgatva akkor jóval csökkenteni lehet a fájdalmat, akár teljesen fájdalom mentesen is meg lehet csinálni, csak idõ kell hozzá.
akkor okoztam ilyen fájdalmat, amikor egy lánynak (eleinte) gyorsan betettem a lompost! A lényeg, hogy lassan tedd be neki, és akkor úgy nem fog fájni! =)
A kérdező hozzászólása: Egyáltalán nem mindegy mit értenek alatta , mivel van egy barátnõm és általában neki is szokott fájni, de nem képes soha leírni milyen érzés is valójában és gondoltam leszek oly leleményes és interaktív hogy megkérdezem …

Megszakításos módszer alatt mit értetek? Mi úgy csináljuk h kb 5 percig nélküle és még mielőtt bármilyen helyzet lenne, felhúzza a ktont és onnantól még sokáig így.

De második menetnél ezt már ugye nem hagynám, tehát mindig csak el?ször van ez, és nekem bár 18 éves vagyok, évente jó ha 3-4szer 3-4 napig van meg (szóval nincs túl sok esélyem teherbe esni)

Legjobb válasz: 1. Annak az 5 percnek mégis mi a franc értelme van? Nem lenne egyszerûbb 5 perccel elõbb felhúzni, és nem aggódni? 2. Az, hogy évente 3-4szer van vérzésed, eléggé rontja a teherbeesés esélyét. Viszont így aztán tényleg elképzelésed sem lehet arról, mikor van peteérésed, szóval bármikor besikerülhet. Használjatok az aktus elejétõl óvszert. Azzal meg menj orvoshoz, hogy évente 3-4 vérzésed van, mert ez nem a normális kategória.

1. Annak az 5 percnek mégis mi a franc értelme van? Nem lenne egyszerûbb 5 perccel elõbb felhúzni, és nem aggódni? 2. Az, hogy évente 3-4szer van vérzésed, eléggé rontja a teherbeesés esélyét. Viszont így aztán tényleg elképzelésed sem lehet arról, mikor van peteérésed, szóval bármikor besikerülhet. Használjatok az aktus elejétõl óvszert. Azzal meg menj orvoshoz, hogy évente 3-4 vérzésed van, mert ez nem a normális kategória.
nem... nem csak attól lehetsz terhes, ha benned megy el. Vannak ún. vágycseppek, amik már tartalmazhatnak ondót. Ha már egyszer is megjött, lehetsz terhes. Nõgyógyásznál voltál már ezzel a rendszertelen ciklussal? Ha el akarod kerülni a kellemetlenségeket, akkor vagy végig gumi vagy gyógyszer.
Nekem is ilyen a ciklusom kb söt van hogy kevesebbszer jön meg
MAgszakitásos modszer az amikor a nem használunk gumit és mikor a srác érzi hogy élvezni fog kirántja és nem beléd megy hanem rád vagy papirra vagy valahová :D Kockázatos csak olyanoknál müködik akik ebben már rutinosak.
mehettél volna esemény utániért még, ami biztos, az a tuti. már mindegy mondjuk....
Ha az elõzõ magömlésbõl maradt sperma a húgycsõben, akkor az az elõnedvvel bekerülhet. De ha volt azóta pisilni, akkor azzal kiürítheti. Mi is így csináljuk a feleségemmel, csak nem az elsõ öt percben, hanem az elsõ fél órában, miközben õ egyszer vagy kétszer elmegy. Tizenkét év alatt egy nem kívánt terhesség sem volt, a két tervezett meg az elsõ ciklusban (sõt, szerintem elsõ alkalommal) összejött. Szóval ha ésszel csináljátok, akkor nincs gond. Mondom én, de az én szavam sem szentírás. Én innen tájékozódtam: http://www.webbeteg.hu/cikkek/fogamzasgatlas/10318/elovalade.. 39F
Jah, nehogy ezzel leterheld anyucit. Majd csak jelentsd be, hogy besikerült a gyerek...
A kérdező hozzászólása: asszem nézzed meg az oldal nevét, van aki nem terheli a szüleit azzal, hogyan és hnyan szexelnek a kislányukkal...és most mondom, hogy volt hormonvizsgálatom, ha valami nem tetszik, nem kell írni..
Igen, sok lánynak rendszertelen. Pl. nekem is évente 3-4szer jön meg. Sokáig arra fogták, hogy "biztos azért, mert vékony vagyok", meg "majd beáll", aztán kiderült, hogy hormonbajom van, azért nem menstruálok rendesen. Ez az állapot normális kb. az elsõ menzesz után 2 évig. Egészen biztos, hogy van vmi a háttérben, és ezt az anyád is tudhatná, ha 3 szakvizsgája van. De egyébként is...ha anyukád orvos, miért nem õt kérdezed meg, hogy teherbe lehet-e esni ezzel a módszerrel?
A kérdező hozzászólása: de tényleg elnézést mindenkitõl, akit ez ennyire letaglóz :D ez nem egyedi eset :D sok lánynak rendszertelen elég sokáig, max nem ennyire..
A kérdező hozzászólása: jajj istenem.nem errõl szólt a kérdés. nem az genetika hogy hosszú a ciklusom, ugyanis nem hosszú, hanem rendszertelen. attól még ugyanaz zajlik bennem is, mint másban. igenis ezt lehet örökölni. mindenkinek máskort áll be, csak általában ez 14 év, nálunk mondjuk 25-30. és aki nem hiszi, kérdezze meg a 3 szakvizsgás orvos édesanyámat, vagy a hormontesztet elvégzõket. igen, tudom 18 éves fejjel hogy az elõnedvben is lehet spermium, ez benne is van a kérdésben, csak az volt a kérdés hogy valaki találkozott-e már olyannak hogy konkrétan nem élveztek bele hanem elõnedv miatt történt meg?
Nem ijesztegetni akarlak, de így is lehet teherbe esni, mert az elõváladék is tartalmazhat spermiumot ennyit tudhatnál 18 éves fejjel !!!! Annak pedig nem örülni kellene, hogy csak 4x mestruálsz (értem én, hogy a kevesebb esélynek most még örülsz...) egy évben, mert komoly probléma is állhat a háttérbe, mint pl. PCOS nézz utána, a tünetek pl: szõrösödés, hajhullás, rendszertelen menszesz, ciszták, elhízás...de ezeknek nem feltétlenül kell mind egyidejüleg jelen lenniük.
Bocs, de olyan nincs, hogy ez genetika. Nincs olyan, hogy vkinek genetikailag ilyen hosszú ciklusa van. Ez vmilyen betegség, hormonrendellenesség. Ami persze lehet családi halmozódású, ha anyukádnak is volt. Mégis milyen vizsgálatokat végzett nálad az orvos?
A kérdező hozzászólása: persze hogy voltam, ez normális, genetika. anyámnak csak a 3. szülés után állt be, nõvérem is így van.annyi van, hogy 2 havonta terhességi teszt, nehogy baj legyen. tabit szedtem már, de rájöttem hogy minek, amikor ez egy áldás?:) kevesebb probléma.. én is így gondoltam, hogy végig kéne, ezzel a sráccal most kezdtük csak el és a helyzet így hozza, hozta...az elõzõ barátommal nem mertünk volna ilyet csinálni. de a pasik bekaphatják, igaz, tényleg rá kell húzni azt a szart, kibírja, köszi :D
Miért kell leoltani azokat, akik normálisan válaszolnak? Csak segíteni akarnak neked, mert igenis úgy látszik, ez a probléma (vagy "áldás", ahogy te nevezted..) nincs elég komolyan véve, sem általad, sem anyukád, sem pedig a dokik által. Jó lenne egy olyan orvost találni, aki tényleg kideríti, mi van a háttérben, és nem csak lerendezi azzal, hogy a családi hátteret figyelembe véve tök normális.

Mamámnak azt mondta az orvos, hogy nagyon gyenge a szíve. Mit értett ez alatt? És mit kell tennie, vagy mit nem csinálhat?

Legjobb válasz: Az orvost kellene megkérdezni - itt minek alapján tudná valaki is eldönteni, hogy mi baja PONTOSAN a mamádnak? Ha valaki azt mondja, hogy naponta fussok 20 km-t, akkor azt fogod vele megtetetni?

Az orvost kellene megkérdezni - itt minek alapján tudná valaki is eldönteni, hogy mi baja PONTOSAN a mamádnak? Ha valaki azt mondja, hogy naponta fussok 20 km-t, akkor azt fogod vele megtetetni?
Dédim 82 éves korában pár napig rosszul érezte magát, az orvos megállapította, hogy már nagyon gyenge a szíve, és közölte, hogy készüljünk fel a legrosszabbra. Utána még 14 évet élt, problémája sem volt vele.
Sok mindent nem tehet max csak anyit hogy ne erõltesse meg magát ne végezen fáraszto nehéz házimunkát meg ilyenek. 17/L

Lányok, mit értetek az alatt hogy egy fiú "jól elő tudja adni magát"?

Legjobb válasz: Jól elõ tudja adni magát = megnyerõ a viselkedése. Itt nem arról van szó, mik a nézetei, hanem, hogy önmagát úgy tálalja, hogy az szimpatikus, megnyerõ. Ez nem a pozitív tulajdonságok, hanem tálalás kérdése; nem a termék minõségét érintõ kifejezés, hanem a marketing méltatása.

Jól elõ tudja adni magát = megnyerõ a viselkedése. Itt nem arról van szó, mik a nézetei, hanem, hogy önmagát úgy tálalja, hogy az szimpatikus, megnyerõ. Ez nem a pozitív tulajdonságok, hanem tálalás kérdése; nem a termék minõségét érintõ kifejezés, hanem a marketing méltatása.
Talán kicsit tulzásba vitted az udvarlást
Utolsó: akkor zabálj sokat! :DDD
Izmosnak, vagy mackósnak kell lenni csak, és akkor garantáltan jól elõ tudja adni magát bárki. Aki vékony, az bármit tehet, egyedül marad.
Hát márpedig szerintem a "jól elõ tudja adni magát" dolog nem csak a beszédre érvényes - kivétel ha telefonon kommunikálsz az illetõvel. Egyébirányt látod a ruháját, az arcát, a testtartását. Mindent ami direkt és indirekt kommunikáció, metakommunikáció valamit közvetít a befogadó fél számára ami összességében lehet megnyerõ, meg elriasztó is. És az összkép az ami számít! Mert lehet hogy Lalinak jó a szövege, de foga az egy sincs, akkor nem repül le rólam a bugyi akármit mondhat...
Akkor mondjuk úgy vannak tervei. Gondolom azért te is keresel munkát, vannak álmaid amiket el akarsz érni? A lényeg hogy a csaj fel tudjon rád nézni valami miatt. Nem kell feltétlenül jogásznak lenned, lehet hogy vki attól megy le hídba hogy mennyire értesz a motorszereléshez. Mondjuk rossztól kérdezed, mert sajnos, nem sajnos nálam a léc elég magasan van ilyen téren, mert azt akarom hogy felnézhessek a páromra, nekem meg elég jó kis végzettségem lesz... Meg amúgy is amikor erre kerül a szó, érzem a másik félen hogy zavarja aki "alacsonyabb" egzisztenciával rendelkezett mint én - nah hát nem tudom jól leírni, de bökte a csõrüket erõsen...
Ma 11:11, te leírtad, mitõl lehet jó pasi a jó pasi, de ez a kifejezés NEM ezt takarja. Itt arról van szó, hogy ha szinte semmije sincs az általad felsoroltakból, akkor is jó pasinak tûnik.
11:11-esnek! - van egzisztenciája És ha én még MUNKÁT SEM KAPOK ebben k.... országban, akkor nem lesz egzisztenciám ergó nõm sem lesz?? Megkeseredett 24/F
VV Cristofelt az elsõ két mondata után elküldeném kapálni Üzbegisztánba. Jól eõ tudja magát adni: - férfias: úgy öltözködik, viselkedik //nincs a gatyád ülepe a térdednél, nem hordasz fuxot// zakó, ing, farmer :P - udvarias - kinyitja azt a **** ajtót elõtted - intelligens, tájékozott - lehet vele beszélni mindenfélérõl - magabiztos a fellépése - nem bénázik pl. egy ételrendelésnél, nem görnyedten közlekedik - a testtartás sokat elárul valakirõl - van egzisztenciája - ez általában együtt jár az egoval, de az kell is Ha akarsz mondjuk egy filmbeli példát: Tony Stark :D Nah jó az nagyon elrugaszkodott dolog, de sztem ilyen hollywoodi filmekbõl lehet ellesni trükköket, elvégre minden lány egy filmben szeretne élni :D Kevesen vannak ilyenek. És fõként az idõsebb korosztályban...
#2 és ez tényleg így van legalábbis én így vettem eddig észre ?/F
A lányok olyanokra mondják, hogy jó a szövege, jó a fellépése, domináns, elõ tudja adni magát, aki úgy viselkedik, mint VV Cristofel. Ha olyan vagy: sokat beszélsz, mindegy, hogy butaságot, akkor a lányok elkönyvelnek jó társasági embernek, jó pasinak, sõt, még értelmesnek is hisznek. A kukákat nem szeretik, akik keveset beszélnek, még ha értelmesek is. 24/F
Tony Stark

Petőfi mit értett "szabadság" alatt?

Tudom, hogy értenem kéne, de sose volt ez nekem teljesen egyértelmű. Mi volt számára a szabadság? A jobbágyság, a feudális viszonyok eltörlése? A Habsburgoktól való függetlenedés? Vagy mi?

Legjobb válasz: Akkor a németek voltak a fõ ellenség. Úgy gondolta, szerintem nem alaptalanul, hogy el akarják foglalni az országot. "Foglalod a [email protected]ádat, De nem ám a mi hazánkat!..." Petõfi: Mit nem beszél az a német... címû versébõl A mai viszonyok között nyilvánvalóan más nép lenne akit versbe foglalna.

Akkor a németek voltak a fõ ellenség. Úgy gondolta, szerintem nem alaptalanul, hogy el akarják foglalni az országot. "Foglalod a [email protected]ádat, De nem ám a mi hazánkat!..." Petõfi: Mit nem beszél az a német... címû versébõl A mai viszonyok között nyilvánvalóan más nép lenne akit versbe foglalna.
Abban az idõben a politikában a "szabadság" mint program a feudális intézmények eltörlését jelentette elsõsorban, tehát pl. a jobbágyságét, vagy a céhekét, a nemesek, városok stb. elõjogaiét. Petõfi ezen kívül köztársaságot is akart, tehát eltörölni a királyságot.
Ezt honnan tudjátok? Ismertétek?
"Ezt honnan tudjátok? Ismertétek?" Reggel 6-kor kezded a gyökérkedést? Ez annyira szánalmas. Persze, hogy ismerjük, mivel gondoskodott róla, hogy megmaradjanak a gondolatai, vagyis halhatatlanná vált. Te belõled mi fog megmaradni? :) ))) Visszatérve a kérdésre. A 12 pont gondolom dereng valahonnan. A Pilvax kör hozta össze, aminek a tagja volt Petõfi is.
Nem tudhatjuk pontosan, hogy mit értett "szabadság" alatt! Elsõsorban mûvész volt, és mint tudjuk a mûvészek hajlamosak dolgokat elvontan értelmezni! Az azért látszik a verseibõl, hogy a költõi szárnyalásainak a realitáshoz nem sok köze volt! Túl idealizálta a dolgokat....mint a mûvészek általában. Kíváncsi lennék rá, hogy az Ausztriában maradt....odacsatolt õrvidéki magyarok szenvednek e annyira a német elnyomástól......mint a csonka honban maradottak a magyar elnyomástól?! Úgy, hogy a szabadság érzetét nem az határozza meg, hogy ki, mely nemzetnek a fia uralkodik.....hanem az, hogy hogyan! Nem gondolnám, hogy az osztrákok sanyargatnák a burgerlandi magyarokat napjainkban.....de elõtte sem! A szabadságharcról, csak annyit, hogy egy osztrák mondta egyszer....valamelyik nagy forradalmárunknak, hogy: " Tudjátok Magyarok?? Egy nagy baj van véletek csak, mégpedig az, hogy hamarabb rántatok kardot, mintsem megtanulnátok normálisan kitölteni egy adóbevallást"! Petõfi arra vonatkozólag nem írt verset, hogy hogyan legyen tovább, ha majd gyõz a forradalom! Milyen lesz utána a szabadság vágy!?
Petõfi...a versei után megítélve, inkább volt anarchista, mint liberális!!
11:59 Mikor indul a buszod Bécsbe?

Szerintetek a trans x tomegnovelo az jo tomegnovelni? Es mit ertetek az alatt hogy sejt terfogat novelo az mire jo?

Legjobb válasz: Ez egy kreatin-transzportrendszer, tehát nem helyettesíti az edzés utáni protein+gyors szénhidrátot (vagy kész tömegnövelõket). Akkor vedd meg, ha már van vitaminod és edzés utánra proteined és gyors ch-d. Ha a kaja is rendben (aminek alapból rendbe kell lenni), akkor egy kreatin készítmény jól jöhet még, de nem ez a legfontosabb. "Minden kreatin fajta hatása az, hogy a szabad kreatin részük bizonyos mennyiségben bejut az izomsejtekbe, ahol ennek egy része átalakul kreatin-foszfáttá. Ott ozmotikus "húzása" révén vizet vonz a sejt belsejébe. Ez elkerülhetetlen, szükséges, és kívánatos hatás, ez adja a kreatin eredményességének alapját, mivel a jó folyadék-ellátástól megduzzadt sejtben nagyobb az anabolikus, izomépítõ folyamatok sebessége. Ez a jelenség egyébként a sejttérfogat-növekedés."

Ez egy kreatin-transzportrendszer, tehát nem helyettesíti az edzés utáni protein+gyors szénhidrátot (vagy kész tömegnövelõket). Akkor vedd meg, ha már van vitaminod és edzés utánra proteined és gyors ch-d. Ha a kaja is rendben (aminek alapból rendbe kell lenni), akkor egy kreatin készítmény jól jöhet még, de nem ez a legfontosabb. "Minden kreatin fajta hatása az, hogy a szabad kreatin részük bizonyos mennyiségben bejut az izomsejtekbe, ahol ennek egy része átalakul kreatin-foszfáttá. Ott ozmotikus "húzása" révén vizet vonz a sejt belsejébe. Ez elkerülhetetlen, szükséges, és kívánatos hatás, ez adja a kreatin eredményességének alapját, mivel a jó folyadék-ellátástól megduzzadt sejtben nagyobb az anabolikus, izomépítõ folyamatok sebessége. Ez a jelenség egyébként a sejttérfogat-növekedés."
Új dolgokat ezzel nem találtak ki. Ezt Te magad Stillmass alapanyagokból is össze tudod állítani. Ráadásul olcsóbban.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!