Találatok a következő kifejezésre: Mit értenek sokan (131 db)

Mit értenek sokan az alatt, hogy a gyerek "az apja nevére kerüljön"?

Sokszor olvasom ezt a kifejezést itt, ellentmondásos szövegkörnyezeteben.

Legjobb válasz: Általában az apaság elismerését értik alatta (a névviseléssel együtt az esetek többségében), csak ma már ez egy kissé elavult kifejezés ebben az értelmezésben. Régen tényleg úgy volt, hogy az apa nevének a viselése egyben az apaság elismerését is jelentette, a mai szabályozás szerint viszont a kettõ nem függ szorosan össze. Ha az apa nem ismeri el az apaságot, akkor nem kaphatja meg a gyerek a vezetéknevét, viszont ha elismeri, akkor viselheti az apáét, vagy az anyáét, vagy mindkettejükét, de ez már jogi szempontból lényegtelen, akárkinek a nevét viseli a gyerek, csak az számít, hogy az apa hivatalosan elismerte, hogy a gyerek az övé. Ettõl függetlenül a "nevére veszi" egy régebbrõl fennmaradt kifejezés, ami általában az apaság elismerését jelenti.

Általában az apaság elismerését értik alatta (a névviseléssel együtt az esetek többségében), csak ma már ez egy kissé elavult kifejezés ebben az értelmezésben. Régen tényleg úgy volt, hogy az apa nevének a viselése egyben az apaság elismerését is jelentette, a mai szabályozás szerint viszont a kettõ nem függ szorosan össze. Ha az apa nem ismeri el az apaságot, akkor nem kaphatja meg a gyerek a vezetéknevét, viszont ha elismeri, akkor viselheti az apáét, vagy az anyáét, vagy mindkettejükét, de ez már jogi szempontból lényegtelen, akárkinek a nevét viseli a gyerek, csak az számít, hogy az apa hivatalosan elismerte, hogy a gyerek az övé. Ettõl függetlenül a "nevére veszi" egy régebbrõl fennmaradt kifejezés, ami általában az apaság elismerését jelenti.
Na ez egy igen jó kérdés, mert én is morogni szoktam a pontatlan fogalmazásokon, amikor kétszer annyit kell gépelni, mert nem tudom, mire utalt a kérdezõ. De többnyire arra, hogy el van-e ismerve az apaság, mert általában gyerektartás és hasonló ügyekben jönnek a kérdések. Mindenesetre néha igyekszem nevelni a népet, de lassú munka :) második válaszolónak: mindkét szülõnek joga van, hogy az õ nevét viselje a gyerek, épp ezért lehet választani a törvény szerint. Persze a gyereknek is joga van névhez, mindegy, melyik szülõjééhez.
A kettõt együtt. Az apasagi elismerõ nyilatkozat megtételekor megkérdezik, hogy mi legyen a gyerek vezetékneve es 90 százalékban az apae kerül oda.
Mi következik automatikusan? Hogy az apa nevet kapja a gyerek? Ez nem igaz. A gyerek család nevérõl ketten döntenek.
Ha egy férfi elismeri, hogy õ az apa, akkor neki és a gyereknek is joga van ahhoz, hogy az apja nevét viselje.
na itt az újabb gyöngyszem a pontosan fogalmazóktól: "húgomnak gyereke van egy pasitól... a pasi a gyereket a nevére vette, de a húgomat nem" én már itt feladom :D
Ezt én is láttam, egy darabig kikívánkozott belõlem egy hozzászólás, de végül úgy döntöttem, inkább hagyom a fenébe :D
A kérdező hozzászólása: #6 - ez melyik kérdésben volt? Be tudnád linkelni?
most nem találom sajnos... pár napja volt itt a családi kapcsolatokban.

Mit értenek a lányok azon, hogy valakinek "gyönyörű a lelke"? Meg, hogy sok a belső értéke?

Össze tudná valaki foglalni nekem konkrétan?

Legjobb válasz: Gitáros egy ócska garázszenekarban nagy farokkal.

Gitáros egy ócska garázszenekarban nagy farokkal.
Azt , hogy hívd el randira. 18/F
Azt , hogy kedves, aranyos, és kedveli is, DE csak és kizárólag a barátzónában!
azt hogy ronda...
mint az elõzõek írták, kedves meg minden, de semmire se számíts......
Én meg konkrétan azt gondolom, hogy ez a lehetõ legszebb dicséret, amit kaphattál. Biztos, hogy nagyon közel állsz ehhez a lányhoz (feltéve persze, hogy ezt õszintén mondta!). Nem merem azt állítani, hogy biztosan szerelmes beléd (ezt nem tudhatom), de mindenképpen próbáld meg vele, mert akkor egy olyan lányt kaphatsz, aki nem a külsõdért, a pénzedért vagy a menõ társaságodért szeret, hanem a lelkedért! Az ilyen kapcsolat pedig sokkal többet ér, mint egy pusztán a külsõségeken alapuló. Többiek: ha egy lány járni akar veled, akkor mit mond? A külsõdet dicséri? Vagy azt, hogy milyen menõ vagy? Elárulom, az nem szerelem, hanem egy komolytalan valami, ami arra megy ki, hogy legyen kivel dicsekedni a barátnõknek. 24/N

Mire értitek azt mikor írjátok, hogy Budapest büdös és sok bunkó van?

Legjobb válasz: A szmogra, a rengeteg kutyaürülékre, a hajléktalanokra az aluljárókban, a sok nem idén barnultra, akik csapatokban járják a várost. Én szeretem egyébként, de a hibáit is látom.

A szmogra, a rengeteg kutyaürülékre, a hajléktalanokra az aluljárókban, a sok nem idén barnultra, akik csapatokban járják a várost. Én szeretem egyébként, de a hibáit is látom.
A szmog és a kutyaürülék, valamint a hajléktalanok a szagukkal iszonyatos bûzt tud csinálni. A sok bunkó például az, aki az ajtónk elõtt lévõ gyerekrollerba beállítja az üres sörös dobozát, vagy a cigi csikket szétdobálja a lécsõházban, meg kidobálja az ablakon, hátha eltalál vele egy arra sétálót.
A szmogra, a rengeteg kutyaürülékre, a hajléktalanokra az aluljárókban, a sok nem idén barnultra, akik csapatokban járják a várost. - Szmog, az van bõven - Kutyaürülék. Ezt azért összeszedik, egyre több helyen van kuka, stb hozzá. Én nem léptem itt [email protected], és kerülgetnem sem nagyon kellett. - Hajléktalan, hát...akad :) - Nem idén barnultak. SZabolcs megyébõl jöttem, és ahol laktam, ott arányaiban sokkal több volt.
Mellesleg egy kisebbségi sem lakik a lépcsõházunkban, sõt kivételes lépcsõház vagyunk, mert mindenki, aki nem nyugdíjas, vagy kismama az dolgozik. Tehát mondhatnánk, hogy rendes dolgozó emberek, de mégse!!!!!
Ja és tényleg büdös én is Szabolcs megyében lakok szóval ez se az az a nagyon tiszta és rendes környék, sõt!!! De még itt sem szarik senki a belvárosban a járdára! Pesten viszont tele minden vele!
Nem, nem, én értem, hogy mire gondol, tényleg el van zárva a világtól!
"ezenfelül én még nem szeretem mert nehéz elhelyezkedni, és valahogy el van zárva a világtól." Ez inkább a vidéki kisvárosokra, falvakra igaz szerintem.
arra hgoy mindenhol szemét és csikk. Budapest legnépszerûbb terein, és azokon áthaladó tömegközlekedések ezernyi bolond van. de tényleg. máanyagkanálhoz beszélnek, gumikacsát próbálnak lenyelni, stb. akkor nagyon sok cgány van. a cgány jelzõt persze nem a tisztességes fajtákra értem, hanem az aranyláncos, kiabálós, hangosanzenehallgatós, kötekedõs fajtára. akik belédkötnek a buszon, stb. ezenfelül én még nem szeretem mert nehéz elhelyezkedni, és valahogy el van zárva a világtól.
Elsõ vagyok, friss az élmény, három hete mentünk a Balcsira, gyerekek, hogy ott milyen tiszta a levegõ! Le volt húzva a kocsiban az ablak, késõ este volt már, nem gyõztük szagolni, h milyen finom illat. Sajnos hamar hozzászoktunk:(
én a bunkót onnan tudom csak hogy uncsimék is bp-ek .... és az idõsebbik unokatesóm tényleg olyan egy paraszt basszus .... nálunk vannak, erre még beszól nekem hogy milyen hülye vagyok meg milyen dagadt meg minden! :O hát komolyan ilyenkor a kezét kitörném .... meg van néhány budapesti ismerõsöm, és õk is olyanok hogy ... jó, jófejek úgy általában, meg minden, de ilyen naponta vannak olyan kiírásuk facebookon hogy -Nah megyünk azt szétverjük azoknak a g.ciknek a fejét meg mitudomén ... és ha megkérdezem hogy mi a baj? még csak természetes hogy valami piti dolog miatt ... pl hogy ugyanolyan táskája van, azért képes megverni a haverját ... bár lehet hogy csak nekem vannak ilyen bugyuta ismerõseim :D 13l
El van zárva BP a vidéki élettõl, ez tény. Más világ. Viszont a vidéki emberke talán még jobban zavarban van, ha BP-re kell jönnie valamit elintézni. Tudom...én is vidéken éltem 2X évig.


Az európai országok kormányai mikor értik már meg, hogy az EU és a schengen miatt túlságosan egybeolvadnak az országok kultúrái, túl sok idegen hatás éri az országot, elveszik a helyi kultúra, életstílus?

Szerintem a helyi kultúra ?rzése sokkal fontosabb dolog, mint a materiális dolgokban mérhet? életszínvonal és ilyen tekintetben Ukrajna, Moldávia, Oroszország, Fehéroroszország sokkal el?rébb jár, mint a nyugat-európai országok. Nem léptek be a fos EU-ba és a schengeni övezetbe ezért sokkal jobban ?rzik helyi kultúrájukat, életvitelüket, sajátosságaikat. Ha egy ember jól érzi magát egy országban, nem a materiális életkörülmények számítanak.

Legjobb válasz: Értelmetlen, hülye kérdés. " Ukrajna, Moldávia, Oroszország, Fehéroroszország sokkal elõrébb jár, mint a nyugat-európai országok. " Költözz Fehéroroszországba, biztosan élvezni fogod, "sajátos kultúrájú" hely.

Értelmetlen, hülye kérdés. " Ukrajna, Moldávia, Oroszország, Fehéroroszország sokkal elõrébb jár, mint a nyugat-európai országok. " Költözz Fehéroroszországba, biztosan élvezni fogod, "sajátos kultúrájú" hely.
Nem hiszem, hogy az EU-val, vagy Schengennel van baj, mert ez a folyamat nem 2004-ben kezdõdött, ez a világ globalizálódásának következménye, és ez szerintem már elérte az oroszbarát országokat is, csak még esetleg nem teljesedett ki.
Helyi kutúra is fontos, de az éhezõ ember nem fog a kultúrával foglalkozni! Különben sem az EU vagy a schengeni egyezmény kötelezi a sok, Amerikát majmolót pl. a Valentin nap megünneplésére, amit soha nem ünnepeltek itthon. Vagy miért ünneplik Halloweent, a régi, magyar aprószentek-járás helyett? Ezt sem írja elõ az EU! De arra sem kötelez senkit az EU vagy a schengeni egyezmény, hogy a gyerekének a magyar nevek helyett minél lehetetlenebb, külföldi nevet adjon. Pedig ma már cikik a magyar nevek. A fejekben kellene rendet rakni, nem mindenért mást hibáztatni.
És erre most pontosan milyen választ is vársz? Megnyilvánulásod kimeríti a "Ebbõl a kérdésbõl nem derül ki, mit szeretne megtudni a kérdezõ" problematikáját.
Addig amíg kapják a júdáspénzt a polkorrekt dumájukért tutira nem.
tegnap 20:31 Ha annyira oda akarnál költözni, oda tudnál. Csak hát szájhõs vagy.
A kultúrák egymásra hatása természetes dolog, azóta éri a magyarokat, hogy letelepedtek és államot alapítottak a Kárpát-medencében. Ez a folyamat ma gyorsabbnak tûnhet mivel felgyorsult az információ áramlása. Ezt Eu kilépéssel nem lehet megállítani. Sõt sehogy sem. De amúgy is egy csomó magyarnak hitt szokás, dolog a környezõ népektõl ered. Ennyit errõl. Ha meg ennyire tetszik a posztszovjet térség, akkor költözz oda. Szerintem ma már Európa kultúrája annyira homogén, hogy nyugodtan létre lehetne hozni az Európai Egyesült Államokat. Csak sajnos még sok nacionalista van ennek útjában. De ami késik az nem múlik. Amúgy, ha meg választani lehetne, akkor inkább a jó életet választanám (magamnak és a gyermekeimnek), mintsem a kultúrát. Sza.rok a kultúrába. Majd, ha elköltözöl a posztszovjet térségbe és a gyereked síró szemekkel könyörög valami nívósabb ételért, akkor legyél szíves adni neki a kultúrádból. A kultúra a gyengék kifogása a kudarcra, csakis a hatalom számít.
Felerészt egyetértek az elõttem szólóval. Bár én úgy fogalmaznék, hogy fontos a kultúra, de semmit sem ér, ha nincs mit az asztalra tenni.
22:02 "A kultúrák egymásra hatása természetes dolog, azóta éri a magyarokat, hogy letelepedtek és államot alapítottak a Kárpát-medencében." A kultúrák azóta hatnak egymásra, mióta vannak kultúrák. Vagyis legalább 100 ezer éve.
A kérdező hozzászólása: A "nemzetek európája" koncepció sokkal jobb lenne, mint az EU.
A kérdező hozzászólása: "Költözz Fehéroroszországba, biztosan élvezni fogod, "sajátos kultúrájú" hely." Szívesen költöznék én, csak sajnos ezeknek az országoknak az egyik legjobb tulajdonsága, ami az egyik legjobb dolog, amit becsülök bennük az az, hogy nagyon nehezen engednek be idegeneket, hogy ott letelepedjenek és dolgozhassanak, akadályoz meg abban, hogy oda költözzek, de nem baj, ugyanez a politika legalább távol tartja tõlük a sok muszlim meg afrikai bevándorlót is, és az amerikanizmust is.
"A kultúrák azóta hatnak egymásra, mióta vannak kultúrák. Vagyis legalább 100 ezer éve." Természetes igazad van. Kösz a helyesbítést.

Megszeretném nézni az Éhezõk Viadala 2. részét a Westendben 4D-ben, de mivel eléggé sokan mennénk így nem tudom megéri e? ! Tudnátok segíteni? Szerintetek jó a 4D megéri annyit fizetni érte? Ha esetleg mesélni is tudnátok róla, megköszönném!

Legjobb válasz: Nagyon jó megéri.Mikor én voltam valami esõerdõs ment és jött a viz az arcunkba illatokat csináltak mozzog a kép meg monda a szereplõ a filmben hogy nézz a szék alá a másik szereplõnek és mi is alánéztûnk és ott volt egy csoki.

Nagyon jó megéri.Mikor én voltam valami esõerdõs ment és jött a viz az arcunkba illatokat csináltak mozzog a kép meg monda a szereplõ a filmben hogy nézz a szék alá a másik szereplõnek és mi is alánéztûnk és ott volt egy csoki.
A kérdező hozzászólása: Köszi :) Azt hallottam a szék is mozog!Ez mindegyiknél így van?

Pár hete egy csalás áldozata lettem. Egy gyerek mondta hogy hozak ki egy elöfizetéses telefont igért érte sok pénzt. De a gyerek át vert és mo 35 ezer forintos számlát csinált nekem. Mit csináljak?

Ilyenkir mi a te endö? Mert ki fizetni nem tudom mert tanulo vagyok.Mire számitsak ?ha a nevemen nincs se lakás se auto. Csak normális válaszokat kèrek.

Legjobb válasz: Már ne is haragudj, de ha ez igaz, akkor te egy oylan szinten visszamaradott szerencsétlen nulla vagy, hogy meg is érdemled!!! Milyen gyerek volt ez és hogy tudott így átvágni? Tudod mit, megérdemled, hogy kamatostól ki kelljen fizetned a számlát, ez lesz a tanulópénz és talán végre eljut valami abba a petyhüdt lottyant agyadba... istenem... csak felidegesítem magam ezen az oldalon...

Már ne is haragudj, de ha ez igaz, akkor te egy oylan szinten visszamaradott szerencsétlen nulla vagy, hogy meg is érdemled!!! Milyen gyerek volt ez és hogy tudott így átvágni? Tudod mit, megérdemled, hogy kamatostól ki kelljen fizetned a számlát, ez lesz a tanulópénz és talán végre eljut valami abba a petyhüdt lottyant agyadba... istenem... csak felidegesítem magam ezen az oldalon...
A következõ számla még több lesz, jó lenne szólni a szüleidnek, meg a rendõrségnek, hogy ne terheljék egy idõ után anyádék lakására, vagy ne kelljen leülnöd.
A kérdező hozzászólása: A kártyát tegnap le tiltotam. Szoval már nem tud minuszt csinálni vagy is nagyon remélem.
"igét sok pénz" csak azt nem tette hozzá hogy mínuszban... A legtöbb amit tehettél hogy letiltottak. Átvertek, de nem tudsz ellene mit tenni...
A kérdező hozzászólása: Ès ilyen kor mit csináljak?mi lesz ha nem fizetem a számlát be? Rendörsègre èrdemes mennem?
Ha egy gyerek vagott at - ahogy irod - nem fognak ellene semmit sem tenni.Legalabb 14 evesnek kellene, hogy legyen az illeto, hogy felelosegre lehessen vonni.

Mikor érti már meg a sok tudatlan, hogy Mr. Busta az első számú rapper Magyarországon?

A sok Dopeman meg mittudomén mi fan, még mindig azt mondja hogy Bustát nem hallgatja senki, sz-r zenét csinál stb, de csak ha a számokat ézzük is, magasan odaveri az összes Magyarroszági "rappert".

Legjobb válasz: Mr Busta egy álszent szerencsétlen. Kiosztja az emberiség legalját, holott maga is közéjül tartozik. Ugyanúgy öltözik mint a többi "divatb*zi", és attól hogy orrba szájba káromkodja magát még nem lesz nagy valaki, pláne nem rapper. Ez csak az én véleményem, szóljatok le ha jobban esik. Lehet, hogy én sem vagyok jobb. Ettõl még tény marad.

Mr Busta egy álszent szerencsétlen. Kiosztja az emberiség legalját, holott maga is közéjül tartozik. Ugyanúgy öltözik mint a többi "divatb*zi", és attól hogy orrba szájba káromkodja magát még nem lesz nagy valaki, pláne nem rapper. Ez csak az én véleményem, szóljatok le ha jobban esik. Lehet, hogy én sem vagyok jobb. Ettõl még tény marad.
Elõzõ vagyok, ez lemaradt: Barbár fivérek. Na õk még tudnak valamit.
-The Steve -Sub bass Monster. Inkább õk. Sorry.
Mikor értik már meg az ilyen korlátolt emberek, hogy senkit nem érdekel a véleményük, és attól, hogy õ így gondolja, másnak még lehet más a nézete?
Talán majd akkor ha mindegyik zenéjébe sikerül annyi érzelmet és mondanivalót rakni mint mondjuk az Édesanyám meg a Soha címû dalába. Mert hiába van jó ritmusos zenéje amit néha én is szívesen hallgatok ha közbe a zenéi 90%-a arról szól hogy õ mekkora pitbull meg hogy mindenkit szétkúr és õ a legnagyobb fas*agyerek a Földön. Meg ahogy a Rapszakma számaiban ész nélkül oltogatja szinte az összes aktív magyar rappert úgy nem csoda hogy sokan megutálják.
Ennyi erõvel Fluór Tomi és Majka a két legjobb rapper Magyarországon, mert az õ videóik a legnézettebbek kazánkban és külföldön egyaránt, holott ott vannak a béka segge alatt.
Szerintem jó de vannak egész [email protected] számai Pl.: a Menj tovább c. zenéjébe a refrén meg amit Essemm mond az tökéletes de amit Busta mond h vegyék meg minden lemezét és a többi elég nagy beképzeltség. De az AK26 Mr.Bustánál is jobb
Én már Kamikaze óta hallgatom, és van pár tényleg nagyon jó zenéje, de ez a nézete, hogy aki nem szereti egyszerûen szopja ki meg kapja be a fas... szóval ez nagyon nem jó... Meg nézegetem facebook -on is hát amiket a Busta fanok lemûvelnek az valahol a 6 éves gyerek szintjén van... Sok keménykedõ agyhalott fotelgengszter... Na meg ugye adja a nagy gengsztert mint pl. a Szétkaplak c számában "Ha elém állsz szétkaplak" aztán Paja G elé nem mert egyedül állni, csak Escobar meg az eggyik Ak -s gyerekkel, és még a videó is fent van a neten errõl, szóval elég hiteltelen szerintem. Bár én ettõl még hallgatom, de azt kijelenteni, hogy az elsõ számú rapper, az elég gáz. Szerintem pl. Kicsi Tyson sokkal jobb nála igaz nem olyan ismert, híres és nem akkora divat, de sokkal jobb számokat csinál Busta -nál, de még lehetne mondani pár embert...
A kérdező hozzászólása: És lehet most itt jönni hogy így sz-r úgy sz-r, de mutassatok már még egy olyan Magyar rappert aki ilyen számokat produkál mint a Miszter?!!
Hát nem tudom. Én egy taj paraszt fasztank tartom. Egyébként meg miért teszel fel ilyen értelmetlen kérdést. Itt egy válasz: 2354.04.06-án.
"azt mondja hogy Bustát nem hallgatja senki" Én ilyet még sehol nem láttam, és aki közel milliós nézettséget produkál a legtöbb számánál, arra ki mondja, hogy nem hallgatja senki? Csak ha a számokat nézzük jó páran odaverik Busta -t, akár az RTM -bõl is sokan.

Ha az USA a legszabadabb ország a világon, ott mire értik a "sok szabadságot"?

Legjobb válasz: Arra, hogy ha azzal poénkodsz egy internetes játékban, hogy holnap bemész egy pisztollyal a sulidba és lelõsz mindenkit, 17 év börtönt kapsz (megtörtént eset!) Komolyra véve a szót: USA egy menekültek, bevándorlók által létrehozott ország, akik szabadságharccal vívták ki a függetlenségüket. Ezért tekintik magukat a szabadság országának. Bár manapság ez a legkevésbé sem illik rájuk, pl. az olyan esetek miatt mint amit leírtam, vagy azért mert ott kevesebb polgári jog van mint nálunk.

Arra, hogy ha azzal poénkodsz egy internetes játékban, hogy holnap bemész egy pisztollyal a sulidba és lelõsz mindenkit, 17 év börtönt kapsz (megtörtént eset!) Komolyra véve a szót: USA egy menekültek, bevándorlók által létrehozott ország, akik szabadságharccal vívták ki a függetlenségüket. Ezért tekintik magukat a szabadság országának. Bár manapság ez a legkevésbé sem illik rájuk, pl. az olyan esetek miatt mint amit leírtam, vagy azért mert ott kevesebb polgári jog van mint nálunk.
Azért szabad, mert szabadon élhetsz. Legalábbis szabadabban, mint pl itthon. USA nagy részén elfogadják az embereket. Nyilván vannak kivételek, de nagy részben nem téma az, hogy ha fekete/sárga vagy, meleg, leszbikus, milyen a vallásod, az öltözködésed, a felfogásod. Remélem egyszer hozzánk is eljut ez a felfogás.
A kérdező hozzászólása: Pontosabban azt hogy érted 2-ik válaszoló hogy szabadon? Pl: iskolába nem muszáj járnod ha már nem akarsz?

Szeretek egy lányt és harcolni szeretnék érte, sok választ! Mit tegyek?

Először is leszögezném, hogy ez nem sima szex, hanem valódi szerelem, amit már vagy fél éve érzek, ezért is döntöttem úgy, hogy a kiábrándulást hanyagolom. Megpróbálom szempontok alapján leírni, hogy mi is amiről szó lenne és mi a célom. Ebben kérnék majd segítséget. Amilyen ő: Egy kedves aranyos, szorgalmas, kitartó és még sorolhatnám a jó tulajdonságait. 16 éves vagyok, ő két évvel idősebb nálam, ez már alapból bánt, mivel ő már felnőtt, ezért csökken az esélyem nála. Szereti az állatokat és edzésen ismerkedtem meg vele (még mindig együtt űzünk egy küzdősportot), tehát elmondhatom róla azt is, hogy nem olyan, mint a többi lány, aki csak iszik és pasizik. Mit mondhatnék még róla, a családom és a családja szoros kapcsolatban állnak egymással, baráti szinten tarthatom nyilván ezt, de ettől már előre félek, mivel mi van, ha valamivel megbántom a szüleit, ha mondjuk bevallom neki, amit érzek iránta. Tehát összegezve, szorgalmas, sportol, nem iszik és tetszik benne, hogy nem adja fel rögtön, főleg ezért is szeretem. Ami még fontos, nincs barátja, és a facebook idővonalát követve nem akar szerelemről beszélni egyelőre, de ezt már kisakkoztam élőben is. Amilyen én vagyok: Teljesen különbözünk egymástól stílust tekintve, persze vannak közös vonásaink. Én inkább a gépekért vagyok oda és nem az állatokért, ahogyan magamat ismerem olyan filozófus fajta vagyok (amit híresztelnek is rólam), rám nem lehet azt mondani, hogy nem vagyok lusta (ami rá teljes mértékben igaz), de van egy jó tulajdonságom, ami a nevelésem során belém szorult, ez pedig az ambíció és talán az, hogy autodidakta vagyok. Tehát ha valamikor észre veszem, hogy lustulok, vagy nem csinálok semmit, inkább elkezdek valami értelmesen gondolkozni vagy elvégzek valami házimunkát. Nem szeretem a semmittevést, a legtöbb lány ezért nem jön be nekem. Annyit még, én nem vagyok olyan, mint a többi fiú, nem szeretek focizni, labdajátékkal játszani, hanem a gépek kötnek le, amit már az előbb is elmondtam. Ne értsetek félre, nem játszok, nem vagyok kocka, ha valamiben nem látok értelmet, akkor inkább el se kezdem. Programozni tanulok, gépeket szerelek és javítok, és fejleszteni szeretném a kitartásom némi futással és edzéssel. Talán még azt el lehetne mondani rólam, hogy jó a meglátásom és mindig próbálok a jóra törekedni, ja és én sem szeretek inni. Fizikailag vékonyabb vagyok, mint ő de magasabb, azt hiszem ő nem is igazán a külsőt nézi, bár ki tudja, nem jöttem még rá, hogy mi a nyerő nála, csak annyit tudok, hogy a túl kigyúrt pasikat nem kedveli. A kapcsolatunk: Általában felismerem, ha egy lány akar valamit, akkor kezdeményezek is, de ő teljesen összezavart. Mindenkivel kedves, aki megérdemli, fiúkkal, lányokkal ugyanúgy viselkedik mindenkivel, ezért nehezen tudom kivenni a jelekből, hogy ő csak barátnak tart, vagy akar is valamit, ami másik dolog, a küzdelem miatt is tetszik nekem, mert szertem ha egy lányért küzdeni kell, ő inkább meg is érdemelné, de ebben a helyzetben nem tudok kezdeményezni se, mivel már mondtam, egyrészt a szüleink barátok másrészt nem tudom, hogy ő mit érez. Bánt, hogy ő már felnőtt, talán felnőttként már kezdeményezhetnék is nála, de ha várok még két évet, akkor lehet, hogy jön valaki más. Egy hipotézis, amit szerintem meg kell adnom neki, de mikor és hogyan? Bókok - próbálok rendszeresen bókolni neki, hiszen ezt minden lány szereti. Kedvesség - talán kedvesebb vagyok vele, mint a saját szüleimmel. Kényeztetés/törődés - ezt nem tudom megtenni, talán ha kicsit közelebb kerülnék hozzá esetleg, bár szoktam néha venni neki ajándékot. Befogadás - itt főleg arról beszélek, hogy mennyire is közelíthet meg bizonyos esetekben, ha mondjuk olyan napom van néha mindenkit ellökök magamtól, de őt az esetek 90%-ában "beengedem", tehát társalgok vele, még akkor is, amikor mással nem. Amitől félek, hogyan küzdhetném le? A szüleink kapcsolata. A testvérével való kapcsolat elvesztése (fiú testvére van, ő az egyik legjobb barátom, zárójelek között el is mondanám, hogy körülbelül ugyanolyan típusúak vagyunk, ő is a gépekért rajong, csak kicsit más téren). Mit érezhet irántam? Teljesen összezavart, mivel mindenkivel ugyanúgy viselkedik. A célom: Megnyerni a "háborút"! Nem rám kényszeríteni, ha menni akar elengedem, de örülnék, ha kiderülne legalább annyi, hogy mit is érez irántam. A kérdésem: Minden pontra szeretnék valami tanácsot, hogyan bókoljak neki, hogyan kedveskedjek vele, hogyan kényeztessem/törődjek vele, szüleink és a testvére közti kapcsolat erősítése. Várjak még 2 évet, hogy felnőtt jogaim legyenek (így több taktikát tudnék kihasználni)? Mit szerethet egy állatkedvelő, szorgalmas, kitartó, küzdősportot űző lány, aki idősebb nálam? Részletes kifejtett választ szeretnék, sokat, előre is köszönöm!

Legjobb válasz: bocsi, negyed 1 van, majd talán holnap. :)

Mit lehet egy nõn dícsérni szted? Elárulom mindent. Külsõ belsõ tulajdonságait egyaránt.
Ha nekiállsz küzdeni, akkor az 100% út a barátzónába. Inkább flörtölj vele, majd egy ideig hagyd a πcsába, hadd fortyogjon magában. Utána megint flört, majd megint elérhetetlenség. Ezzel tutira kivered a biztosítékot. Azért arra vigyázz, hogy szemét ne legyél vele, meg ne bántsd meg, de eszedbe ne jusson nyalizni, mert az egyenes út a halálba.
bocsi, negyed 1 van, majd talán holnap. :)
na pl.ha én adjam a szádba a bókot az qurva természetesen fog hatni. Ae magad, ennyi. Döntsd el mit akarsz tedd meg. Ne próbáld, tedd!
Na jó..Én ezt fogom kinyomtatom és kiadom a legújabb regényemet
Lehet hogy tagoltad de attol még kur va hosszú
b*sszameg most látom rossz helyre raktam pontot. úgy értettem: ismerõs ez a hleyzet, voltam már hasonlóképpen én is. se te sem a lány nem ismerõs. :D csak az a kellemetlen helyzet mikor nem tudom eldönteni hogy akar is valamit vagy csak velem is kedves ahogyan mindenki mással.
Szia! Én elolvastam, tisztellek, mert õszinte vagy és alapos. A felszínesség korunk betegsége (Facebook, Twitter, mûveletlenség). Te nem ilyen vagy. Ha nagyon jó barátod a lány tesója, beszéld meg vele. Kérj tanácsot. Attól ne tarts, hogy mindkettõjüket elveszted, mert ha jó barátod, akkor Õ megmarad melletted, bármi is lesz a kapcsolatodban a nõvérével. B verzió: beszélj a lánnyal, szeretnél vele járni. Ahogy látom, konzervatív, tehát tetszeni fog neki, ha nem akarod rögtön ágyba dönteni. Ha nem csinálsz semmit, az a legrosszabb, mert 18 évesen elõbb-utóbb talál valakit. Wrestler56
A kérdező hozzászólása: 13 - Ismerõs? o.O Egy barátodra emlékeztetek esetleg? :D Nem hiszem, sõt nem is lehetséges, hogy az legyek, akire gondolsz, ha csak nem lány vagy, vagy esetleg lakhelyed közel áll az enyémhez, ami megint túlzás lenne. Továbbra is várom a válaszokat, akik hajlandóak elolvasni ezt a "sok" szöveget... :p
13. Válaszolónak: egyetértek veled 2 év so a javára. osztálytársam 15-16 évesen tologatott egy nála 2 évvel idõsebb csajt. igaz a csaj keményen friendzonolte de attól még szexeltek párszor. semmi sem lehetetlen.
még jó hogy fél egykor is tudok olvasni. :DD A helyzet nagyon. ismerõs... A helyedben flörtölgetnék vele, leginkább randira hívnám. Ha negatív visszajelzések jönnek akkor hagyd, és próbáld meg 2-3 év múlva ha még aktuális lesz. az erõ legyen veled!
Szerintem meg nehogy eljátszd ezt az elérhetetlen majomkodást - egy olyan csajnál, aki Nálad idõsebb, ráadásul harcmûvészetet ûz (=határozottságra és önállóságra vall), ezzel nem fogsz elérni semmit, csak hogy kis gyikesznek tart majd. A bók az jó ötlet, de azt sem kell mindig (de ahogy olvasom, nem is vagy ilyen típus). Csak az alap - csinos vagy és társai, vagy ha olyan beszélgetésben vagytok, a jellemére vonatkozóan bármi, ami tetszik. Ünneprontó leszek, de ebben a korban az a két év plusz a javára - rengeteg... Azért én drukkolok, hátha...
Olyan legyél, amilyen vagy, ne játszd meg magad. Azért mert õ 18 éves, még nagyon nem felnõtt, nem értem ez miért érdekel, meg a családok viszonya.
Mit dícsérj rajta? Hát b. nem mi ismerjük!
Jézusom tudod ki fogja ezt elolvasni o.O
A kérdező hozzászólása: Pontokba szedtem, nem kell mindent elolvasni... -.-' Van amit ki lehet hagyni (nehéz lenne elolvasni a sor elejét?), a bókokról meg annyit, nem is szájbarágósan kértem, csak, hogy mit dicsérjek rajta.
Kérdésed az hogy mit tegyél. A válaszom az hogy rövidítsd le a mondandót majd visszatérhetünk az igazi kérdésre. Éjjel van, fájnak a szemeim.
A kérdező hozzászólása: Tagoltam, választ szeretnék, nincs hiba a szövegben, pontról pontra el lehet olvasni. Nem házi olvasmány!
Hogyan bokolj? - Mondd hogy szereted a tarsasagat. Hogyan kedveskedj? - Tovabbra is vegyel neki ajandekot, talan probalhatnal tobbet torodni vele. Pl. biztos van neha neki is rossz napja. Akkor kerdezd meg h mi van, nyugtasd meg h minden rendben lesz, mondd neki h rad mindig szamithat...<--benne van a valasz a kedveskedesrol is. a testverenek szerintem semmikepp se mondd el elore h szereted a lanyt. viszont maradj a tesoval joban tovabbra is. a szuleitek szerintem nem vennek rossz neven ha veletlenul osszejonnetek, ugyanis ehyikotok se az a 'pijaljunk majd kavarjunk' tipus. Ha varsz 2 evet, akkorra mar lehet h megtalalja a nagy O-t, hisz az ilyen jo tulajdonsaggal rendelkezo lanyok masnak is feltunnek. Viszont azt nem mondom h mar holnap mondd meg neki h szereted. Varj, probalj kozelebb kerulni hozza, tobbet talalkozni vele, es probald meg zavarba hozni. Ha kedvel, akkor zavarba tudod hozni. Erre tobb modszer van. Aztan par honap elteltevel ha szerinted kedvel (eleg annyi h kedvel) akkor probald meg elhivni randira, viszont ezt a lepest csak akkor tedd meg ha 60%ban biztos vagy benne h igent mond. A randit csinald tokeletesse es ha azt mutatja a lany hogy beled zugott akkor mar az elso randin jobb ha megcsokoljatok egymast (annak jeleul h tovabbra is egyutt maradnatok). Ha ezeket elered, akko nem lehet baj. Az allatkedvelo lanyok szeretik az allatos dolgokat. Ha veszel neki ajandekot, akkor allatos csomagolopapirba csomagold be (hidd el, az ilyet megjegyzik). Az hogy idosebb nalad az hatrany rad nezve, nem is kerdes. Viszont legyel erett hozza. Es ezt tudtasd vele. Ne legyel gyerekes, mert csak igy van ugyanannyi, sot ha nem tobb eselyed nala. Remelem tudtam segiteni valamit es eleg reszletes lett a tanacsadas.

Miért szeretik a lányok a rosszfiúkat? Sok hozzászólást találtam, de mit értenek rosszfiú alatt a nők? Ezt nem tudom

Sokszor olyasmit ami nem is rossz szerintem, csak iszik meg csavarog a pasi-- de mi a rossz a csajok szemében ami vonz? Most ne a bűnözőkre gondoljunk vagy egyéb pézeszsákokra

Legjobb válasz: Aztán ha a nõ visszapofázik akkor agyba-fõbe veri.

Aztán ha a nõ visszapofázik akkor agyba-fõbe veri.
én nem szeretem:D
12: ebbol a szempontbol a ketto ugyanaz. A rosszfiu a ferfias ferfi, a jofiu a felenk kisfiu, aki meg akar felelni a lanyoknak.
Tyler! Na pont ezek a nõk sírnak állandóan, hogy nincs normális pasik a földön, mert mindig ilyenekkel jönnek össze.
10es amit írtál az még nem rosszfiú, csak egy normális férfias férfi.
Soha nem vertem meg egy nõt sem... Amikor ütött, mert rájött, h vége, akkor is csak finoman levittem a földre, és megnyugtattam. Egyetlen ütés, vagy bármi tettlegesség nélkül. Lehet, hogy a frusztrált kis csõdtömegeknek nehéz kontrollálni az érzelmeiket, de azért nekem még megy.
A rosszfiu ebben a kontextusban nem erkolcsi kategoria. Tehat nem attol rosszfiu valaki, hogy bunozo, vagy bunkon viselkedik. Egyszeruen felvallalja a szexualitasat, nem nyalizik a nonek, nem ert kenyszeresen egyet, megvan a sajat velemenye es a notol fuggetlen eletcelja. Nem fel kimutatni, ha bejon neki egy no, vad es titokzatos. Magasrol szarik a konvenciokra, es eleri, amit akar. De ettol meg siman lehet jo ember. A nok azert szeretik az ilyen ferfit, mert alfa him, erot sugaroz, dominans, biztonsagban erzik magukat mellette, ugyanakkor a kiszamithatatlansaga miatt izgalmas.
Mert nem nyálaz egy rosszfiú. Nem pátyolgat, hanem érzésbõl, szenvedélybõl szeretkezik. Kimondja, amit szeretne, és a lényegre tér. Érzékelteti egy nõvel, hogy értékes és, hogy neki most KELL a nõ, mert vele akar lenni. Ennyi.
Utolsó nagyon jó példát hozott fel. Az agyam eldobom, hogy azért a karakterért oda vannak a lányok. Szánalom komolyan!
pl a felhõk felett 3 méterrel címû filmben olyan "rosszfiú" van:) jobb példát nem is tudnék!
azert mert olyan izgalmas veluk. persze sosem szabad az ilyenekkel hosszutavra tervezni csak elvezni ameddig jolesik.
"Sok hozzászólást találtam, de mit értenek rosszfiú alatt a nõk? Ezt nem tudom" http://www.youtube.com/watch?v=GazE8PAL-DE
hat ez az.. miután azt mondta egy pasi, h "ha megtudom, h megcsalsz, megöllek téged is, a pasit is, meg magamat is...", na akkor menekülõre fogtam..
Akinek már volt dolga igazi rosszfiúval az nem szereti õket.
Vagy nincs elég férfias külsõd, vagy nincs elég férfias kisugárzásod. Tudod a legnagyobb probléma, hogy ez a sok "normális" fiú mind abban a tévhitben él, hogy a lányokkal történõ viselkedés legfõbb jellemzõje, hogy pitizünk, mint egy pincsikutya, és ugrásra készen várjuk, mikor szeretne valamit. A lány nem ettõl fogja különlegesnek érezni melletted magát. Ellenben a te szerinted "nagyképû bunkók" csak annyiban különböznek, hogy lazábban veszik a kapcsolatot a lánnyal, nem csicskulnak be, határozottak, magabiztosak (ami szerinted a nagyképûséggel egyenlõ), más lányokkal is jó kapcsolatban van, végül majd azt a bizonyos lányt választja barátnõnek. Ettõl érzi majd a lány különlegesnek magát, ha majd õt választja. És a lányoknak már elég csak meglobogtatni ezt a lehetõséget, nekik már ennyi is elég, hogy a "bunkó, nagyképût" akarják. Hogy honnan tudom ezt? 18 éves koromig én is az elsõ csoportba tartoztam, és szarba se vettek. Azóta már a másikba, és hogy mondjam....meg van az eredménye. És nem vagyok bunkó, vagy nagyképû, és ugyanígy néztem ki már akkor is, csak most férfiként tekintenek rám, akkor meg egy csíraként. A nemtörõdömség a hatalom illúzióját kelti. Ha egy srác szívat egy csajt, akkor a csaj azt hiszi, h ez valami akkora ember lehet, hogy mind a 10 ujjára találna nõt és ezért nem kell kedvesnek lennie ahhoz, hogy nõt szerezzen. Szóval ha semmibe nézel egy csajt, akkor 90% hogy rád izgul. Fontos azonban megjegyezni, h csak a buta nõket vonzzák a bunkó hapsik, és mivel a mai társadalom erkölcsi és szellemi mélyrepülésben van, az emberiség - így a nõk többsége is - tirpák. Van egy szûk réteg aki igazi NÕ! Õket kell megtalálni. azért, mert a nõk mindig a biztonságot keresik leendõ gyermekük felneveléséhez. a biztonság illúzióját az erõs ember adja. erõsnek pedig a nagypofájú állat tûnik. gondolj csak arra, hogy harc elõtt az ellenfelek gyakran szokták sértegetni és leüvölteni egymás fejét, hátha az egyik megijed a zajtól és mégsem kerül tettlegességre sor. az állatoknál is megfigyelhetõ ez a viselkedés. (szzarvasbõgés)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!