Találatok a következő kifejezésre: Mit értenek hogy nem (1025 db)

Te mire érted, hogy büfé szak? Arra, hogy nem lehet vele elhelyezkedni, vagy arra, hogy nagyon könnyű szak?

Mert ha az elsőt érti valaki alatta, az igazából nem sértés arra nézve, aki az illető szerint ilyen szakra jár, hiszen nem az illető tehet róla, hogy egy amúgy nehéz szak után nem lehet elhelyezkedni, vagy nem hasznos dolgokat tanítottak neki. De a második az sértő.

Legjobb válasz: semelyik sem sértõ, ha nem úgy értik. ha valakinek külföldi és megjegyzik, hogy 'jé, nagy az orrod' akkor az sértõ? ha könnyû egy szak, de valaki élvezi, mert mondjuk szeret a helyesírással vagy mozifilmekkel foglalkozni, akkor meg kellene sértõdnie? ez az, amit élvez és szeret. másrészt, ha valaki megsért (csak mert olyanja van), akkor ne adj a véleményére. ja, a legtöbb dolog ami könnyûnek tûnik, valójában nagyon nehéz (profi szinten). ott a színészkedés, fotózás, stb.

semelyik sem sértõ, ha nem úgy értik. ha valakinek külföldi és megjegyzik, hogy 'jé, nagy az orrod' akkor az sértõ? ha könnyû egy szak, de valaki élvezi, mert mondjuk szeret a helyesírással vagy mozifilmekkel foglalkozni, akkor meg kellene sértõdnie? ez az, amit élvez és szeret. másrészt, ha valaki megsért (csak mert olyanja van), akkor ne adj a véleményére. ja, a legtöbb dolog ami könnyûnek tûnik, valójában nagyon nehéz (profi szinten). ott a színészkedés, fotózás, stb.
Hogy a diplomával leghamarabb csak egy büfében tudsz elhelyezkedni.
a büfé szak igazából azt takarja, hogy igazából semmi értelme...egy olyan "legyen diplomám, mert az kell manapság" szak, a társadalomnak nem igazán hasznos, elhelyezkedni se nagyon lehet vele. inkább azért végzik el, hogy legyen egy papír, aztán valami tök más szakmában ezzel a fõnöke lehet annak, akinek csak érettségije van, de 5x annyit melózik majd kevesebb pénzért.
Én konkrétan azokra a szakokra értem ezt, amelyeknek nincs semmi értelme. - Mit tanulsz? - X-t. - És x végzettségûek mivel foglalkoznak? - Hááát... õ... õõõ... Na, az ilyenekre...
A kérdező hozzászólása: "ha valakinek külföldi és megjegyzik, hogy 'jé, nagy az orrod' akkor az sértõ? " --> a mondat elejét nem értem, amúgy szerintem igen, az. de nem is az a lényeg, hanem, hogy én sértõ kontextusban szoktam hallani, hogy büfé szak. Azért tettem föl a kérdést. mert ha az elsõ értelemben értik, akkor hülyeség ezzel bárkit sértegetni, mert most mit tehet õ arról, hogy nehéz vele elhelyezkedni? és sokan így fogalmazzák meg, ahogy ti, de sokan értik úgy, hogy egyes szakokon nincs mit tanulni, ami azért túlzás, bár nyilván a mérnök meg a filozófus nincs egyensúlyban. De elsõ válaszoló, tetszik a felfogásod, köszi. Egyébként köszi a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Utolsó, egyébként ebben igazad van, az ilyen válasz olyan fura. mármint, én sem biztos, hogy kapok állást, de legalább van egy biztos dolog, aminek készülök a szakon belül.
A kérdező hozzászólása: Jó, ez igaz, de vannak olyanok, mint pl. az irodalomtudomány.

Radnóti 2 versét kaptam összehasonlításra. Mivel nem igazán tudom hogyan is kell ezt ezért írok. Előhang egy monodrámához illetve a Negyedik Ecloga összehasonlítása tehát a feladat. Mit írjak? Hogyan? Nem értem "Mik"-et

Legjobb válasz: Az összehasonlítás lényege az,h figyelj egy szempontot, a két verserõl összehasonlítva írd le,amit a szempont alapján megállapítottál. Sokan azzal "hibázzák" el,h azt hiszik, h elõször azt írják le amit az egyik versrõl,utána meg amit a másik versrõl! Vegyünk egy példát. Az 1. szempont legyen a keletkezési körülmények.(most nem nézem meg, h mikor írta,de ha ugyanakkor írta akkor: Radnóti mindkét versét x-kor írta. Ha nem ugyanakkor : Elõhang egy monodrámához címû versét RAdnóti x-ben írta, míg másik versét, ami a költõ belsõ vitája yben. további szempontok: keletkezési körülmények,téma,mûfaja,szerkezet,cím,mondanivaló,stílus és stb... de ez nem 12.es anyag, mindjárt itt az érettségi és ennyi nem annyira megy?!:D

Az összehasonlítás lényege az, h figyelj egy szempontot, a két verserõl összehasonlítva írd le, amit a szempont alapján megállapítottál. Sokan azzal "hibázzák" el, h azt hiszik, h elõször azt írják le amit az egyik versrõl, utána meg amit a másik versrõl! Vegyünk egy példát. Az 1. szempont legyen a keletkezési körülmények.(most nem nézem meg, h mikor írta, de ha ugyanakkor írta akkor: Radnóti mindkét versét x-kor írta. Ha nem ugyanakkor : Elõhang egy monodrámához címû versét RAdnóti x-ben írta, míg másik versét, ami a költõ belsõ vitája yben. további szempontok: keletkezési körülmények, téma, mûfaja, szerkezet, cím, mondanivaló, stílus és stb... de ez nem 12.es anyag, mindjárt itt az érettségi és ennyi nem annyira megy?!:D
A kérdező hozzászólása: tulajdonképpen menne ez de nagyon lusta vagyok és nem éppen a kedvenc költõm. még el vagyok veszve József Attilában. És marhára nincs kedvem Mikihez.

Mi az hogy nem értem meg, hogy most nem ér rá? Szerintetek nekem vagy neki van igaza? Mit kéne tennem?

Msnen beszélgetek egy csajjal több mint 2 hete.Én akarok találkozni veleés állítása szerint ? is csak most vezetni tanul és elvileg nincs ideje találkozni.Mert én este melózom és nem akar lejönni hozzám 2-3 órára.(mondjuk nem azért, de els? randira nem lenne az elég ?)

Legjobb válasz: Hagyd az ilyet a P...ába! Komolyan! Egyszer én is megismertem egy ilyen csajt, és úgy volt hogy talizunk, de persze elõzõ nap lemondta! Ok, késõbb elhagyta a telefonját, ami persze idõvel meglett, majd autóbalesete lett, és kórházba került... Felépült gyorsan kb 3 napra rá, akkor már nem nagyon volt kedvem menni, de gondoltam egy próbát megér. Akkor viszont épp ment valahová az ismerõseivel... Nah akkor menny b+! Késõbb kiderült hogy összejött valami pasival ott aki alápakolt, pedighát gyógyszert szedett. Valószínû. Egy hüle ..csa volt, hála az égnek hogy nem dobtam ki az ablakon a benzinpénzt hogy találkozhassunk. Am nem mostanság volt de szerintem a lényeg ugyanaz. Az ilyen most nem jó így úgy csajokat el kell hajtani a ....ba!

Hagyd az ilyet a P...ába! Komolyan! Egyszer én is megismertem egy ilyen csajt, és úgy volt hogy talizunk, de persze elõzõ nap lemondta! Ok, késõbb elhagyta a telefonját, ami persze idõvel meglett, majd autóbalesete lett, és kórházba került... Felépült gyorsan kb 3 napra rá, akkor már nem nagyon volt kedvem menni, de gondoltam egy próbát megér. Akkor viszont épp ment valahová az ismerõseivel... Nah akkor menny b+! Késõbb kiderült hogy összejött valami pasival ott aki alápakolt, pedighát gyógyszert szedett. Valószínû. Egy hüle ..csa volt, hála az égnek hogy nem dobtam ki az ablakon a benzinpénzt hogy találkozhassunk. Am nem mostanság volt de szerintem a lényeg ugyanaz. Az ilyen most nem jó így úgy csajokat el kell hajtani a ....ba!
sztem ennyire vagy neki fontos vagy max ennyi idõt szánna a barátjára hagyd a francba
volt egy fiú az is kérdezgette, h akrok.e találkozni vele, 5 hónap után találkoztam lemondtam mindig...de nem azért, mert szivatni akartam, csak tanulnom kellett..várd meg míg vezet , de ha utána se...lehet, hogy fél stb...
Majd szól, ha ráér. Ha meg nem szól vissza, akkor úgyis nyominger, nincs igazam? Soha ne fuss nõ után! Soha!
A kérdező hozzászólása: Szerintetek jó ötlet hogy hagyjam? Mert egyébként nem szopat, mert azt tagadja, csak szimplán nem ér rá :S
A kérdező hozzászólása: Sztem az lesz a legjobb ha keresek vki mást.Persze ha felajánlja hogy találkozzunk akkor benne leszek :D Mindenesetre én többet nem kérdezek rá.
egyik barátnõm is vezetni tanul, erõltetett tempóban, és kb semmire nincsen ideje... én érettségi idõszakban heti egyszer találkoztam a barátommal, mert egyszerûen nem volt többre idõ... ha fontos neked, akkor fogadd ezt el, vagy beszélj vele róla, hogy meddig tart még ez a dolog, mikor vizsgázik...stb. ez még egy jó téma is lehet. és amúgy én utálom azokat a pasikat, akik rögtön arra hajtanak, hogy "talizzunk má'" falra mászok tõlük.
mindegy, szerintem ez egy nagy kamu az egész úgy ahogy van
lehet sokat nyaggatod a problémáiddal
Hát figyelj, nagyon vogyázni kell mert jópáran kamuznak a neten.Én azt nem hiszem el hogy egy héten legalább egyszer ne tudna találkozni veled, bár ha nagyon sokat kell tanulnia akkor talán hihetõ
szerintem nálatok nincsen bizalom de biztos van alapja.Ha meg összejönne valakivel, akkor lehet nem te voltál a hozzávaló
A kérdező hozzászólása: Kérlek a kérdést kommentáljátok ne a válaszoló hozzászólását!
amibe bent van a barátnõ keze, az jól nem sül el
szerintem köszönd magadnak, és a barátnõidnek de tudtad te jól mit csinálsz illetve csinálsz velük úgyhogy nem sajnállak egyébként nem tudom miért érdekli a barátnõket ez a csaj ennyire hogy gusztustalanmódon alápakolnak egyébként ez jellemzõ szegényekre
A kérdező hozzászólása: Azért szerintetek fogunk találkozni? Mondjuk az jó jel, hogy ha nem írok rá akkor õ ír meg csak egy szavamba kerül és már azzonnal bekapcsolja a kamerát.
jóltetted! ne pitizz érte. így csináltam hülyét magamból. 6 napig mindennap megkérdeztem hogy elmegyünk e valahova. végül igent mondott és az indulás elõtt 12 perccel lemondta. ilyenek a csajok..
A kérdező hozzászólása: Hát nem tudom.Tegnap mondtam neki hogy ha nem talizunk akkor hagyjuk az egészet.Erre õ akkor nyomta be azt a szöveget hogy én nem értem meg hogy most vezet és nem ér rá...Meg ha nem lenne nála esélyem akkor már rég megmondta volna.
Igy igaz, ennyire vagy neki fontos, ennyit megtanultam hogy ha valaki nem akar talakozni, az mindenfele kifogast kitalal hogy ne talalkozzon veled, akkor mit gondolsz mennyire akarja ezt az egeszet? Akinek igazan tetszel az alig varja hogy lathasson, es mindent megtesz hogy talalkozzon veled, akar egy orara ha tobbre nincs is ideje. Ez nem csak a lanyokra hanem a fiukra is jellemzo, mikor azt igeri hogy felhiv es nem hiv, vagy elhiszed hogy erre sem volt ideje? En is igy jartam, egy fiu aki nagyon tetszett megigerte hogy felhiv es nem hivott, utana mikor kerdeztem azt hazudta hogy kellett tanuljon.Eloszor meg elhittem, de aztan azt mondta most biztos hogy felhiv es utana sem hivott, ez mar atveres, es azt is igerte hogy talalkozzunk, aztan nem jott el. Ne csinalj magadbol hulyet, mert az leszel ha sokat huzod az ilyent.


Egy elpusztult hal meddig lehet az akváriumban, mikor indul bomlásnak? Úgy értem, hogy nem veszem észre az elhalást, akkor mikor indul bomlásnak a tetem?

Legjobb válasz: Víz alatt nagyon gyorsak a bomlási folyamatok, néhány óra után elkezd ammóniát termelni.

Víz alatt nagyon gyorsak a bomlási folyamatok, néhány óra után elkezd ammóniát termelni.
A kérdező hozzászólása: Az igazság, hogy reggel láttam egy furcsa viselkedésû halat.most értem haza a munkából és már nem látom. félek, hogy meghalt, de egyelõre nem találom.reggelre gondoltam, hogy jobban megnézzem, hogy hol van szerencsétlen meghalva
Nálam ugy van hogy este ha látom hogy haldoklik reggel már undorító ahogy kinéz órák alatt képes majdnem hogy felismerhetetlenné válni fõleg ha olyan akviról van szó amibe 28-30fokos a víz avgy épp nyár van.

A családom nem érti, hogy nem megy, mi legyen?

Elkezdtem 4 éve egy egyetemet, múlt félévben már végeztem volna, ha úgy egyenesben haladok. Nehéz suliba jelentkeztem, sokan kibuktak (70%) már. Sajnos ez a szak nem teljesen az, amire gondoltam, mert nagyon sok olyan tárgy van, amire sosem lesz szükségem és nagyon nehezek. Ami az én szakirányomhoz tartozik, az jól megy, csak 5-ösöm van, viszont a többi szakirányos tárgy max 2-3-as, de sokat bukdácsolok is. Most ott tartok, hogy jövő félévben megírom a szakdogám (félig már kész), de van még mellette 6 tantárgyam, amik a legnehezebbek, van amiből már 3-szor buktam. Már nagyon sokat tanultam ezekre, az egyikre tavaly nyáron napi 1-2 órát rászántam, mégis a ZH-m még a 2-es közelében sem volt. Buta vagyok ezekhez, viszont nagyon szeretném már a diplomát. Arra gondoltam, hogy a jövő félévet még megcsinálom teljes erőbedobással, aztán februártól elmegyek dolgozni és ami tárgyam még marad, azt majd megpróbálom munka mellett. De a családom ezt nem támogatja, szerintük akkor biztosan nem tudom ezeket megcsinálni. De így sem és úgy érzem, sosem leszek önálló. Már feladni nem akarom, annyi mindent megcsináltam, ne ezen a maradék 6 tárgyon múljon a diplomám...

Legjobb válasz: hmmm nem dolgoztál nyáron és csak napi 1-2 órát szántál egy köztudottan nehéz tárgyra? Most erre mit mondjak? Kicsit nagyobb erõfeszítés kéne...

hmmm nem dolgoztál nyáron és csak napi 1-2 órát szántál egy köztudottan nehéz tárgyra? Most erre mit mondjak? Kicsit nagyobb erõfeszítés kéne...
Ne dolgozz, csak tanulj még többet. Oké, hogy elvileg a hivatalosan szükséges idõ másfélszerese sok, de ha neked ez nem elég, akkor szánj rá többet. Ha végképp nem megy, akkor magold be a 600 képletet. Ha elkezdesz dolgozni, onnantól sokkal nehezebb dolgod lesz és nem fog menni. Miért is menne, ha most munka nélkül se ment? Elõször fejezd be a sulit, utána majd ráérsz dolgozni :)
Az általad felvázolt "nem tudom" nem megy" válaszok után nem lenne kérdés, hogy dolgozzak-e tanulás mellett! Ha megteheted, hogy ne dolgozz, akkor ne! de könyörgöm legalább ezt a 2 évet ne nyivákolással töltsd!
A kérdező hozzászólása: Sajnos évekkel késõbb , ár nem tudom megcsinálni (befejezni), mert átalakították a szakot, változott a tanterv. Minden félévben volt ösztöndíjam, mert ugye voltak jó jegyem és sikeres tárgyaim, csak van amit már hurcolok magammal 2 éve, mert nem megy... Ennyi idõ és beleölt pénz után csak úgy feladni nem szeretném. Még van 4 félévem, amíg próbálkozhatok. A kérdés, hogy munka mellett vagy csak ezzel foglalkozzak?
akkor sem értem dolgot! Ha ennyire nem megy, és most már itt többedjére felhozod, hogy ezt-azt megtettél és még sem, akkor fogadd el, hogy ez van! Hagyd a p...ába és keress munkát! Lehet évekkel késõbb még nekivágsz és legyûröd ezt az akadályt! de most képtelen vagy rá! Akkor ne ezen agyalj, hanem tegyél lépéseket, állj több lábon! Mindig legyen B terved!
4 év után találtad ki, hogy nem megy? Olyan nincs! Te egyszerûen feladtad!
A kérdező hozzászólása: Egyszerûen túl nehéz nekem, nem vagyok rá képes. Jártam már külön tanárhoz is, de az sem segített. Nem értem a dolgokat, bemagolni meg nem tudok 600 képletet... :( Dinnyét árultam, így amikor épp nem volt vásárló tudtam tanulni/olvasni/pihenni, nem volt megerõltetõ munka. Ráadásul rokonnál dolgoztam, így a Fõnök sem volt szigorú.
érdekes az eredeti kérdésben sehol nem volt a nyári munka, mint hátráltató tényezõ...mindegy Nos! most mi a bajod? Az hogy nem megy? Vagy kiégtél? Mert mindkettõre ugyanazok a megoldások!! 1. otthagyod és tudomásul veszed, hogy nem megy 2. leülsz és megtanulod, ha nem megy segítséget kérsz...és ha így sem megy, akkor lsd. 1 pont
A kérdező hozzászólása: Dolgoztam nyáron, napi 10 órát. Szerintem 90 napon keresztük napi másfél óra egy olyan tárgyra igen is elég sok, amit összesen 90 óra alatt meg lehet tanulni kreditszám alapján. Emellett suliidõben is készültem rá minden nap, mégsem megy...
Ne add fel :) Nekem az 5 éves egyetem gyakorlatilag 8 alatt lett meg, az utolsó 3-ban már dolgoztam, mert 3 tárgyam volt, utolsó évben egy. Hiába vágtam már elejétõl végéig a könyvet, félévente egy embert engedtek át, közben nekünk is változott a rendszer, a követelmények. Utolsó éven hirtelen könnyû lett, mindenki átment. Ezért feladni nem szabad, de ha dolgozol is mellette, simán :) Sok sikert!
Jé, én meg azt hittem az a "plul orál" valami spéci tehnika. ☺
Attól füg mit mond. Mert nem mindegy ám. A tapasztalatlan egyszeri lány kérdezte a barátnõjét, hogy kel orálozni? A barátnõ tanácsa, vegye be és mondja azt hogy Honolulu. másnap találkoznak és látja a barátnõ, hogy az egyszeri lánynak nagy monoklija van. kérdezi mi történt? Hát tudod megfogadtam a tanácsod, de elfelejtettem miféle exotikus várost kell mondani és azt mondtam Caracas. ☺
"plul" az meg mi a kurv`nyja? Olyanokat irkaltok baz`meg, hogy a hajam kihullik...ird azt h pl, mindenki tudni fogja h mit jelent. vagy azt h peldaul. De ez a plul ez mi a halal vereres fasza?! Ugyan nem most, de korabban lattam a masodikat ugy irva, h 2.dik. Na az? masodikdik? en nemtom mi lesz itt 20-30 ev mulva.. ..de lehet h nem is akarom tudni.. (o:
Mondták már neked, hogy teli szájjal nem illik beszélni? Na, ehhez tartsd magad orál közben! :P
nekem a kedvem is elmenne a szextõl ha a csaj röhögcsélne közben akármin. ugyhogy engem személy szerint idegesítene
Engem nem zavart soha sem ilyenkor a nevetgélés, csak ha mondani akart valamit nemsokat értettem belõle. Nemidegesít, aranyos. 18/f
Nem gyászszertartás a szex, hogy ne lehessen vidám, sõt talán még jobban is bejön ha nevetgél.
Miért idegesítene? Ha sírna, az már igen. Persze lehet olyan helyzet, hogy egy kissé zavarna. Például ha a méretemet, vagy a teljesítményemet mosolyogná meg, vagy nevetné ki.
nem tudom, én nem örülnék neki, kizökkentene. ha ilyen gyerekes, még nem kéne oráloznia
nem, felteve hogy aranylag nyorsan atmegy kejes nyogdecselesbe es cuppogasba :)

Jó, értem hogy nem akárkivel bújnak ágyba a lányok és persze mi pasik se fekszünk le az első vagy a sokadik szembejövő lánnyal addig amíg meg nem ismerjük?

De hova pillantson az ember ha beszél egy lánnyal és a pillantását elakarja fordítani egy kicsit?Bevallom,én ma hülyeséget csináltam egy lánynál és egyb?l éreztem a lány hangulat változásának okát.Ha nem írom le ki volt az,még lehet nálam esélyem?

Legjobb válasz: ezért kell napszemüvegben lenni és akkor egész beszélgetés alatt stírölheted a csöcseit :D

ezért kell napszemüvegben lenni és akkor egész beszélgetés alatt stírölheted a csöcseit :D
Ki tudja? Lehet, hogy igen, lehet, hogy nem. Legközelebb figyelj oda mit csinálsz! Beszélgetés közben amúgy is a másik szemébe nézünk. Nem? 21/L
Másodiknak: kivéve ha hihetetlen dekoltázst mutatsz. Mert az bizony vonzza a tekintetet. :D:D De a legtöbb esetben azért van ott nem?? :D

Mit jelentenek ezek az angol szavak? Ezek szlengek, ugye? És ezeket lehet használni? Úgy értem, hogy nem ilyen nagyképű vagy unszimpatikus rövidítések?

- getcha - wantcha - I'm gonna getcha while I gotcha in sight - gotcha - You can betcha by the time I say "go," you'll never say "no" - betcha - I'll getcha good - I'm gonna getcha - This is how it's gonna be - I'm gonna knock on wood - I'm gonna getcha somehow

Legjobb válasz: Az biztos hogy a magyarban nincs olyan hogy unszimpatikus, csak olyan hogy antipatikus. Ezeket a szavakat csak barátok használják egymás közt, ez szleng

Az biztos hogy a magyarban nincs olyan hogy unszimpatikus, csak olyan hogy antipatikus. Ezeket a szavakat csak barátok használják egymás közt, ez szleng
Úgy tudom, hogy ilyeneket az amerikai angolban használnak.A "wanna" és "gonna" szavakról már hallottam
Ezek fõképp rövidítések. Fonetikusan vannak leírva, azaz kimondva ugyanúgy hangzanak, és ugyanazt jelentik. Pont olyan, mint *mit csinálsz?=micsinálsz?* getcha-get you wantcha-want you gotcha-got you betcha-bet you gonna getcha-going to get you Ezek fordulnak elõ, a többi rendesen van írva, így már felismeri a szótár õket. Ezek az angolban nem számítanak "nagyképûnek", annyira elfogadottak, hogy dalszövegben pl. nyugodtan elõfordulhatnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat :) Egyébként pedig tudomáson szerint a magyarban van olyan szó, hogy unszimpatikus --> a szimpatikus ellenkezõjét jelenti, a nem szimpatikust. Az antipatikus teljesen mást jelent. Azért ha valaki tud még valamit ezekrõl a szlengekrõl, nyugodtan leírhatja :)
Nem, az unszimpatikus nem a szimpatikus ellentéte. Az az antipatikus. Mi az a teljesen más amit jelent szerinted? Mert én nem tudok róla, persze attól még lehetséges. Az "un" szócska egy latin fosztóképzõ, az "a" és az "anti" a görög, a szimpatikus pedig egy görög eredetû szó. Ebbõl következik hogy az antipatikus a helyes alak...
Az antipatikus és a unszimpatikus ugyanazt jelenti. Mindkettõ helyes (benne van a Magyar Értelmezõ Kéziszótárban, szóval azt sem lehet mondani, hogy az MTA nem fogadta el a helyességét). A magyar nyelvbe a latinból, abba pedig a görögbõl került. Szóval összességében magyarként szerintem használhatunk latin és görög fosztóképzõket is, hiszen hozzánk a latinból került át. Ha autentikusak akarunk lenni, akkor használhatjuk az antipatikust, ha pedig kreatívak, akkor az unszimpatikust.
#7 ha vesszük az alap szót "szimpatikus" már van elõtte egy elõtag a "szim-" felesleges még egy elõtagot odarakni elé, vagy úgy gondolod hogy az "unszim-" megállja a helyét prefixumként? egyszerûbb helyettesíteni egy "anti-" elõtaggal.

18 hónapos babátok miket csinál? Beszél már összefüggően, úgy értem, hogy nem csak egy-egy szót?

Legjobb válasz: Minden kisbaba más,más tempóban csinálnak mindent. Én két barátnõmmel egyszerre szültem, az egyikük kisfia még nem beszél, a másik kislánya már egy-két szót mond, az én kisfiam pedig már folyékonyan beszél, rövidebb mondókát is elmond, énekli a "hinta-palintát","Éliás Tóbiást". Többszavas mondatokat mond, nagyon ügyesen kifejezve magát,ismeri az ételek nevét, az állatokat, játékok neveit stb..Sokszor én érzem magam kellemetlenül amiért ennyire elõbbre van a "kis barátainkhoz" képest. (Hó végén lesz 18 hónapos)

Minden kisbaba más, más tempóban csinálnak mindent. Én két barátnõmmel egyszerre szültem, az egyikük kisfia még nem beszél, a másik kislánya már egy-két szót mond, az én kisfiam pedig már folyékonyan beszél, rövidebb mondókát is elmond, énekli a "hinta-palintát", "Éliás Tóbiást". Többszavas mondatokat mond, nagyon ügyesen kifejezve magát, ismeri az ételek nevét, az állatokat, játékok neveit stb..Sokszor én érzem magam kellemetlenül amiért ennyire elõbbre van a "kis barátainkhoz" képest. (Hó végén lesz 18 hónapos)
A én 20 hónapos kisfiam is beszél már mondatokban. Nem mondom, hogy mindig helyesen, de összeteszi a szavakat, néha ragoz is. De ránk is mindig csodálkoznak, hogy már ennyit beszél.
Lányom 19 hónapos, de már elég régóta és elég sok mindent beszél, sõt már összeteszi a szavakat és kis tõmondatok keletkeznek belõle. Pl.: leesett banán földre, anya mosogat, stb..
Fiam is hó végén lesz 18honapos és nem beszél folyamatossan "csak"szavakat mond.
az enyém még csak 13 , de nem hiszem, hogy 18 hósan összefüggõen beszélnének.... vagy tévedek?
hát szerintem ez extrém eset, hogy egy 18 hós ilyetmondjon. lehet hogy az anyuka fejében összeállt hogy ezt kérte a gyerek, és késõbb már maga is elhitte, hogy ezt így, ilyen választékosan kérte tõle a kis másfél évese. de nem mondom, hogy lehetetlen. :)
Kisfiam 25.-én lesz 18hós. Mondja, hogy be, rá, el, nem, gyere, és minden szónak az elsõ két betûjét.
A kérdező hozzászólása: Csak kíváncsiságból kérdeztem mert voltunk ma védõnõnél és még vártunk az orvosra jött egy anyuka 18 hónapos fiával.És hallottam, ahogy beszélgettek a védõnõvel, hogy mostanában mondta a kisfiú, hogy "csukd be az ajtót anya, légyszi".A barátnõmnek is ekkora fia van viszont õ még csak szavakat mond vagy csak a szavak elejét.
19 hós, egy-egy szót mond. Amúgy ööö-ööö minden:) Cuki:)
Emiatt ne aggódj, ha még nem beszél összefüggõen. Én is találkoztam olyan kislánnyal, aki tisztán, érthetõen mondta az anyukájának a ligetben, hogy "nézd anya, ott fut a mókus a fán", és csak lestem, mert a vele egykorú lányom kb. összesen tudott annyi szót mint amennyi ebben az egy mondatban volt. A lányom azóta már 4 és fél éves, 2 éves volt amikor összefüggõen kezdett beszélni és most már be nem áll a szája. Olyannyira felzárkózott, hogy 2 és fél évesen ovis csoportba rakták a szintfelmérés után (magánoviba járt, azaz elõször a bölcsis csoportba szántuk). Mára már a nevét is le tudja írni, szóval nincs miért aggódnod! Van aki ebben fejlõdik gyorsabban, van aki meg másban. Neki pl. a mozgásfejlõdése volt gyorsabb az átlagnál, a beszéde lassabb. Kisebbik lányomnál ellenkezõleg: már 9 hónaposan énekelte(!), hogy hinta-palinta, járni viszont csak 13 hónaposan kezdett. Na én meg attól ijedtem meg, mert a nõvére 11 hónaposan már szaladt!
Hát pl. a gyümölcsleves nem illik össze a töltött káposztával egy menüben.., gondolom igy érted.
Amit az elsõ is írt, általában édes-édessel nem illik össze, vagy egy kiadós leves után elég valami édes tészta, pl, gulyásleves után bukta, fánk, palacsinta, szóval ne egy kiadós második fogás legyen. vagy az alapanyagok, hogy mondjuk egy korhelyleves után ne káposztás tészta legyen a második.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindkettõtöknek:)
Még egy szempont:ha a leves piros , akkor a második étel ne legyen az.Pl.gulyásleves után ne legyen pörkölt, vagy paprikásan berántott fõzelék.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!