Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk problémás gyermek megnevezés alatt (1 db)

Mit értünk pontosan problémás gyermek megnevezés alatt?

ex. hiperaktivítás, tanulási zavar. . . ?

Legjobb válasz: Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.

Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.
Jó kérdés! Szerintem mostanában már minden olyan gyerek "problémás", aki nem úszik az árral és vannak önálló gondolatai. A helyzetet tetézheti, ha a szülõ is individuumként kezeli a saját gyerekét és nem akar szabványosat faragni belõle..
Ez tényleg jó kérdés. Nekem van egy "problémás" fiam. Igazán nem értem miért mondják ezt. Ha itthon van vagy velünk megy valahova Ö az irigyelt jó fiú. Többször volt, hogy ovis társaival és szüleivel elmentünk mindenfele mindig ö volt a legjobb. De sajnos nagyobb légyszám felett kis helyen betegségébõl adódóan fél és ezt nem tudja idegen, óvónõ kezelni EZÉRT MONDJÁK HOGY PROBLÉMÁS. Ettöl függetlenül szerintem minden gyerek aki nem fér bele abba a kitalált sémába a világban rögtön PROBLÉMÁS:

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

12 éves lánytestvérem internetes előzményeiben pornót találtam, ledöbbentem, mit tehetek?

49

Miért nem eszik a gyermekem?

Nagyjából másfél hónapja kezdődött a probléma 16 hónapos kisfiammal. A jelenet a következő: bármilyen főtt étel teszek a kisfiam elé vagy nem kéri, vagy turkál benne és ledobálja, szélsőséges esetben ordít, hisztizik. Csak a főtt ételekkel van gond, reggeli és vacsora van, és nem csak müzli vagy joghurt, hanem például bundás- vagy májkrémes kenyér is. A kedvenceit főztem neki, tehát nem új étel bevezetéséről van szó. Fogzás is kizárt. Nem tudjuk konkrét eseményhez kötni a változást, sosem volt hisztis de mára már mindennapos a műsora más területeken is, nem csak az ebéddel kapcsolatban.

5

Hogyan tanitsam meg a lányomat beszélni ha nem hajlandó rám figyelni mivel tereljem magamra figyelmét?

A kislányom 3 és fél éves elmult.Sajnos nem akar ráfigyelni ha beszélek hozzá ha eg valami nem tetszik neki akkor a mamát szolongatja.Eleinte mondogatta hogy nem de azt most nem mondja csak hogy mama meg néha hogy hamma.De eze kivül nem enged tanitani magának más szavakat nem is figyel oda rám

11

Ismertek olyan anyát aki sohase törödött a gyermekeivel? GYerekeinek nem főz, Trágár szavakkal nevezi őket s sohase ült le melléjük tanulni, Mi lakozik az ilyen emberben?

6

Anyukák, ti találkoztatok már ilyennel?

Van egy 6 éves húgom, játékos, életerevaló. Nagyon akaratos és hisztis. Általába megkapja amit akar. Anya kérte hogy írjam ki ezt a kérdést, tudni szeretnénk, hogy más tapasztalt-e már ilyet.Nos, arról lenne szó, hogy kb. 3 éves kora óta, bármilyen ruhát adunk rá, azt monjda, hogy "szorít". holott a ruha egyáltalán nem szorítja. volt, hogy ráadtunk egy egyrészes nyári ruhát, lengőset, és nagy is volt rá, de elvileg őt ez is szorítja. Arra gyanakszunk, hogy valamiért nem bírja elviselni magán, ha hozzáér a ruha. Már több pszihológushoz és efféléhez elvitte őt anya, hogy kiderítsük, mitől van ez, de még nem adtak rá egyértelmű magyarázatot. Haogy érzékeltessem, milyen súlyos: télen, mikor vittük oviba, feladtuk rá a ruháit, de elkezdte letépni magárol. má fél órás késésbe voltunk, amikor anyának elege lett, és kivitte, hogy megmutassa a kicsinek, hogy milyen ideg van. Kint, a hidegben is elkezdte tépni le magáról a ruhát, és nem tudtuk ráadni, holott repkedtek a mínuszok.Most ott tart a helyzet, hogy ugye nyár van, a gyrek pucéran alszik, és csak egyetlen egy pizsama nadrág van. amit felvest (bugyi nélkül) és egész nap abba van. Sőt, még ezt is úgy hordja, hogy félog lehúzza magáról. Anya már teljesen ki van készülve, nem bír lábra sem állni. mi a bátyámmal egyész nap a kicsinek pattogunk, mert nem bírunk vele, annyira akaratos. pl: Vidd be a játékodaat kégyszives! -Nem viszem! vagy elkezd rúgdosni, és szépen kérem legalább háromszor, hogy n tegye mert koszos a lába (mivel a cipő is "szorítja") és én fehér nadrágban vafyok, de csak azért is rúgdos, és így tovább. már teljesen belefáradtunk, nem tudunk mit kezdeni vele.apa nincs itthon, egész nap és még hétvégén is dolgozik, mert kerámikus. Nagyon köszönöm, ha végig olvastad, és elnézést, ha valami olyat is beleírtam, ami nem tartozik a témához. Ebben a ruha ügyben kérném a segítséget, van, akinél van ilyen?

12

14 és fél éves ADHDs vagyok. Ti hogyan oldjátok meg a gyógyszer elkerülését? Én nagyon ügyesen hátraviszem egészen hátra majd ha nem néz oda anyu kiköpöm, és a nyálam is kiköpöm.

engem nem fognak bebódítani! praktikákat más ADHD-t megállapított gyerekek részére is! oks, hiperaktív vagyok meg minden szar de pl ha sportolok utána mint most ma is mentem 70 kilómétert a bringával, semmi bajom. iskolában meg magántanuló leszek jövőre.

30

Beszédfogyatékos gyermek járhat normál óvodába?

Akinek van személyes tapasztalata, vagy tud a témáról kérem írjon!

15

Kisfiam ősszel lesz 6 éves és nem rajzol, nem színez. Hogyan fog így írni tanulni?

Nem érdekli, kérésre se szívesen rajzol. Ha nagyon muszáj, húz pár vonalat, de többet nem.
Amúgy semmi egyéb probléma nincs a finommotorika vagy a szem-kéz koordináció terén. Pici korától kezdve nagyon ügyes volt, könnyen illesztett, hamar lecsavart/becsavart...
Playstation kontrollert is ügyesen kezel. Nem volt gond a jobb-bal tanulásával se. Még szemből is tudja, hogy másnak melyik a jobb vagy bal oldala.
Viszont ceruzát, filctollat nem akar fogni. Azt mondja ő nem tudja, csináljam én.
Tapasztalt valaki ilyet?

20

Hogyan kell figyelmen kívűl hagyni, hogy ordítanak/sírnak a gyerekek? Nekem nem megy valahogy.

Én nem szoktam ehhez hozzá. Én egyedül nőttem fel, és a szomszédba, ahova költöztem van 3 gyerek, a másik szomszédban megint 2 a harmadikban meg 1 kisbaba.
Az zavar, hogy egész nap... najó nem viszem túlzásba. :D
Szóval mikor kiülök a teraszra olvasni, vagy bármit, mindig sírni hallok valahonnan egy gyereket, vagy ordítani, mert akaratoskodik.
És nekem nem megy az, hogy "ahh, nem érdekel, nem figyelek oda!" Ez egy csöndes kertvárosi környék, és igen csak megüti az ember fülét a gyerek sírás.
Múltkor valamiért sírt az egyik, hallottam, hogy beszél hozzá az apja, gondoltam, jó!!! megnyugtatja. Erre mit hallok egyszer csak? "Jó! AKKOR SÍRJÁL CSAK!" hát ez nem hiszem el! Az apa elég türelmetlen, és általában ez a vége, hogy rájuk ordít, mérgesen, gondolom ettől szegénykék megijednek, és még jobban sírnak!
Néha már azon gondoltkodtam, hogy átmegyek én a gyereket megnyugtatni, mert nem értek habár a gyerekekhez semmit, de az, hogy rájuk van ordítva, nem szokott megoldás lenni.

Szóval sokat sírnak a környéken, és közel vannak a házak egymáshoz, meg pont ott a teraszom, ahol nekik meg az udvar.

Szóval van rá valami módszer, hogy hogyan sz**jam le hogy gyerek ordítást halljak akár 2 órán át amíg kint olvasnék?

10

Barátnőm fia veri az enyémet. Most egy oviba kerülnek. Félek! Mi lesz, ha bántani fogja kint az udvaron?

Elég kellemetlen ez a helyzet. A barátnőm fia 1 éves volt, amikor én szültem a fiamat. Már akkor, 1 évesen sem tudott normálisan közeledni hozzá, mert amint elérte valamelyik testrészét, egyből megkarmolta, vagy jól megszorította. A picim meg sírt. soha nem kapott érte megfelelő szidást és már az övé 4 éves és az enyém most lesz 3. Most kedi a fiam az ovit. Az övé középsős lesz. Az udvaron viszont találkozni fognak. A lányom idén végzett a nagycsoporttal és ő is sokat panaszkodott, hogy a Bence állandóan piszkálja, nem hagyja játszani. De mivel a lányom nagyobb volt, így őt sosem, egyszer sem bántotta. Kint az udvaron van sok veszélyes hely. Pl. 4-5 traktor gumi egymás mellé fel van állítva és ez olyan, mint egy folyosó. Tuti, hogy a fiam fog ott játszani, mert imádja a trakikat. Attól tartok, hogy ha egyszerre mennek be, nem fogják meglátni az óvónők, ha bántja, vagy fojtogatni kezdi. Nem egyszer kellett kiszedni a kezei közül a fiam nyakát. Kb. 3 hete voltak itt és kb. 20 percig volt normális, aztán fojtogatta a fiamat, hogy egy játékfúróval kifúrhassa a szemét. És ilyenkor sem kap nagy leszidást. Ezek után homokozás közben, minden ok nélkül, ököllel 2x úgy hátba vágta a fiamat, hogy azt hittem beszakad a háta. Akkor sem kapott nagy leszidást, hanem még elkezdte biztatni az enyémet, hogy gyere add vissza a Bencének, gyere üsd meg stb. Nem az enyémet kell biztatni, hanem az övét kellene kordában tartani. Nem? Van egy magas csúszda is. Fent többen is elférnek. attól tartok, ha a Tomika felmegy és ő észreveszi, egyből ő is felmegy és simán, minden zokszó nélkül lelöki. Lehet, hogy nem az első alkalomnál, hanem a 2. vagy az 5. mindegy, de ha hiszitek, ha nem még a szemébe is rossz nézni a gyerekének, mert olyan gonoszul tud nézni, hogy sokszor megijedek. Pedig ő azt mondja, hogy szeret minket. Már ezzel próbáltam én zsarolni az ő gyerekét, hogy elmegyünk haza (amikor náluk voltunk), mert bántja a Tomikát. Akkor mondta, hogy nem bántja. De ha láttátok volna...Azt láttam, hogy küzd maga ellen, nehogy bántsa. Vissza kellett fognia magát, ami aztán nem igazán sikerült. Nem akarok összeveszni az anyjával, de ez így nem állapot, hogy mindenkit megver, aki nem szimpi neki és kisebb nála, az anyja meg pár szóval elintézi. A kis csoportban is bántotta a lányokat. Szóltak az anyjának (mármint a Bence anyjának) és ő megkérdezte az óvónőket és erre ők azt mondták, hogy igaz, de hogy nem illik ám árulkodni, nem szép dolog. Nehogy már ne mondhassa el majd a gyerekem azt, ha valaki bántja vagy bántalmazza!! Más egy csínytevés beárulása, szerintem. Lehet, hogy butának néztek, de komolyan félek ettől a dologtól. Ja és az a baj a Bencével, hogy nem tart távolságot az idegentől. Múltkor egy bevásárlóközpontban egy árufeltöltő mellett sétáltak el és a gyerek teljes erejéből hátba vágta a nőt. Pici szidás és ennyi. Rá nem sokra, szintén üzletben, elkóborolt a Bence, majd visszajött és utána jött egy apuka is a lányával és panaszkodott a Bence anyjának, hogy a fia minden ok nélkül odament a lányához, megütötte, majd fellökte. Erre sem kapott semmit, csak Nem szabad!!meg ilyenek. Mintha az ő fiam lenne az atyaúristen és mindegy mit csinál, az a hülye, aki panaszkodik. Szerelmemnek hívja a fiát és úgy ugrik, ahogy a gyerek fütyül. Még sok mindent lehetne írni, de csak hergelem magam. Nem is voltam náluk nyáron, pedig 300 m-re laknak. Lehet, hogy meg is említi, de hogy menjek így játszani, ha mindig résen kell lennem. Mit tegyek, szóljak az óvónőknek, hogy figyeljék a fiamat az udvaron és mondjam el nekik is ezt? Az övé 4 éves múlt júniusban, igaz tud beszélni, meg csinál sok mindent, de viselkedés terén egy 2-2,5 éves szintjén van. Brutális.

17

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!