Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk problémás gyermek megnevezés (1 db)

Mit értünk pontosan problémás gyermek megnevezés alatt?

ex. hiperaktivítás, tanulási zavar. . . ?

Legjobb válasz: Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.

Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.
Jó kérdés! Szerintem mostanában már minden olyan gyerek "problémás", aki nem úszik az árral és vannak önálló gondolatai. A helyzetet tetézheti, ha a szülõ is individuumként kezeli a saját gyerekét és nem akar szabványosat faragni belõle..
Ez tényleg jó kérdés. Nekem van egy "problémás" fiam. Igazán nem értem miért mondják ezt. Ha itthon van vagy velünk megy valahova Ö az irigyelt jó fiú. Többször volt, hogy ovis társaival és szüleivel elmentünk mindenfele mindig ö volt a legjobb. De sajnos nagyobb légyszám felett kis helyen betegségébõl adódóan fél és ezt nem tudja idegen, óvónõ kezelni EZÉRT MONDJÁK HOGY PROBLÉMÁS. Ettöl függetlenül szerintem minden gyerek aki nem fér bele abba a kitalált sémába a világban rögtön PROBLÉMÁS:


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Négyéves fiam nem hajlandó semmi rostosat (zöldség, gyümölcs, főzelék) enni. A szájához közelítve undorodik mindentől, sokszor napokig nem eszik szinte semmit. Volt már valaki ilyen helyzetben? Talált rá megoldást? SOS segítséget kérek!

7

Csak akkor jár tejmentes étkezés az oviba ha a MÁK-tól megjött a papir? Tejallergiás ovodás anyukája

1

Diszlexia valóban-hogyan lehet megállapítani?

Fiam 4.osztályos tanuló,sajnos els? osztály óta nagyon nehezen megy neki a magyar és bármi ami szövegértéshez kapcsolódik(pl.matek,szöveges feladatok)..Gyanakodtam a diszlexiára,de a tanító nénik határozottan cáfolta..Most két hete,új tanítót kaptunk,aki felhívott pénteken,hogy szerinte a fiam súlyos diszlexiás és fejlesztésre szorul..

Nevelési Tanácsadóba állítólag 1,5 hónap a várakozás,úgy,addig várok.
Nincs valakinek esetleg egy-két feladata,tesztje,amit itthon meg tudnék vele csinálni?

3

Ez is pöszeség?

5 éves kisfiam nagyon szépen, tisztán beszél, mégis kaptam egy papírt, amit ki kéne töltenem, hogy logopédiára járhasson. Nem értettem, így bementem beszélni a logopédussal, aki azt mondta, hogy az sz, c, és z hangoknál kidugja a nyelvét, és ez baj. Állítólag így majd csúnyák lesznek a fogai, és fogszabályzóval sem lehet helyrehozni, ha nem jár hozzá. Otthon megfigyeltem, és igaza van, tényleg kidugja a nyelvét, ugyanúgy, ahogy az apja is, akinek soha nem volt fogszabályzója, és semmi gond nincs a fogaival. Szerintetek mennyire helytálló a logopédus magyarázata? Nem akarom feleslegesen járatni a fiamat, ha nem muszáj.

7

Budapesti Binet tesztet honnan tudom letölteni az Internetről? 3 éves múlt a kisgyermekem.3éves kor előtt milyen tesztet tudnék még találni, letölteni?

Binet tesz, kisgyermeknek teszt

3

4éves tejfehérjeallergiás gyerekek anyukái ha nem issza meg a tápszert mit adtok neki amibe megvannak a vitaminok?

Szójatejes rizs és egyéb gazdag anyukák válaszai nem érdekelnek!Most derült ki nála nem rég és 1éves korától tejet ivott igy nagyon nehéz!:(

25

Ismeri valaki Gerlinde Ortner: Gyógyító mesék című könyvét? Mi a véleménye?

5

Nyíregyházi hiperaktív gyerekek szüleivel szeretnék megismerkedni. Van itt köztetek ilyen? Egy kilencéves fiam van, és úgy érzem, senki nem érti meg a problémáimat.

2

Mi a véleményetek, hogyan legyek okos?

A lányom tánc iskolába jár. Sajna egy nála 1 évvel fiatalabb kislány kiszúrta magának és folyamatosan piszkálja.10 és 9 éves gyerekekr?l van szó.Én eddig mondtam a lányomnak rá se hederítsen de sajna egyre jobban elmérgesedik a helyzet.A lányom amikor már nagyon bántó volt a piszkálás szólt a tánc tanárnak is de hiába fegyelmezi meg a kis csaj nem hagyja abba.
Igazából én nem akarok leállni egy harmadikos gyerekkel vitatkozni,de akkor mit tegyek?
Mondtam a lányomnak ? is szóljon vissza ,mert mindig nem lehetek mellette aki megvédi,de inkább csak olaj volt a t?zre.

7

Milyen mesével kezdjem?

Lányom eddig még nem nézett tv-t. Számítógépen is f?leg Alma együttest, meg Halász Juditot nézünk. Most viszont már leültetném 10-15 percre a tv elé. Milyen mese dvd-t ajánlanátok? Valami nem túl gyors menet?re gondolok, amit követni tudna és felfogna.

47

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!