Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk problémás gyermek megnevezés (1 db)

Mit értünk pontosan problémás gyermek megnevezés alatt?

ex. hiperaktivítás, tanulási zavar. . . ?

Legjobb válasz: Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.

Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.
Jó kérdés! Szerintem mostanában már minden olyan gyerek "problémás", aki nem úszik az árral és vannak önálló gondolatai. A helyzetet tetézheti, ha a szülõ is individuumként kezeli a saját gyerekét és nem akar szabványosat faragni belõle..
Ez tényleg jó kérdés. Nekem van egy "problémás" fiam. Igazán nem értem miért mondják ezt. Ha itthon van vagy velünk megy valahova Ö az irigyelt jó fiú. Többször volt, hogy ovis társaival és szüleivel elmentünk mindenfele mindig ö volt a legjobb. De sajnos nagyobb légyszám felett kis helyen betegségébõl adódóan fél és ezt nem tudja idegen, óvónõ kezelni EZÉRT MONDJÁK HOGY PROBLÉMÁS. Ettöl függetlenül szerintem minden gyerek aki nem fér bele abba a kitalált sémába a világban rögtön PROBLÉMÁS:


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hogyan kezeljük gyermekünk internetfüggőségét?

Sajnos már függő. Minden nap arról szól, hogy hány órát ülhet a gép előtt? Előtte is, utána is hiszti van.

33

Oltás utáni idegrendszeri tüneteket észlelt bárki is a gyermekén?

Konkrétan olyasmire gondolok, hogy pl stresszhelyzetben megfeszíti magát, arca torzul, ökölbe szorítva tartja kezeit, nagyon remeg, vagy olyankor ha izgatott vagy örül valaminek a gyerek...akármilyen életkorban lévő gyerkőccel kapcsolatos info érdekel.
Többen is vagyunk, akik úgy vélik, az azonos idegrendszeri tüneteket az oltás okozta...egyezik az oltóanyag száma. Konkrétan prevenar.

9

Hiperaktív gyerekek szülei! Írnátok arról, hogyan és mikor derült ki ez a probléma? 1 évesen (esetleg babakorában) milyen volt a gyermeketek? Lehetett sejteni, hogy valami nem stimmel?

Hova fordultatok először ezzel a problémával? Mo-n egyáltalán tudnak professzionális segítséget nyújtani egy ilyen gyerek neveléséhez? Most hol tartotok? Hány éves? Hogy telnek a napjaitok?

3

Ki tud jó ortopéd orvost (nem magán) Budapesten?

15 hónapos a kislányom, és most kaptunk beutalót ( bárhova mehetünk vele) ortopédiára! Kissé befelé állnak a kis lábacskái , picit csámpás...
Hova vigyem, ahol tényleg jó kivizsgálását kapunk?

11

Miért veszekednek folyton a lányaim? A kezdetek óta nem szeretik egymást, vagy mi a baj?

A nagy 8, a kicsi 5 éves. Sose voltak mintatestvérek. Százból egyszer eljátszanak egymással, egyébként veszekednek, verekednek, csúfolják és piszkálják egymást. Mit tudnék tenni, hogy normális testvérek legyenek? Õsszel jön a kistesó, mi lesz így? :S

7

Valóban segíthet a torna? Jó ez így?

3 éves a fiam, és alig beszél. Igazából nem tud senki mit mondani, nálunk a kisvárosban nincs terapeuta, aki ennyi idős gyereket bevállalna. Logopédushoz járunk, de azt mondja, hogy nem sok mindent tud vele csinálni, mert nem együttműködő, csak nagyon rövid ideig. Valószínűleg figyelemzavaros, de jövő héten visszük gyermekpszichológiára. De ott is azt mondták nekem ismerősök, hogy attól függ, kit fogunk ki, mert van aki jó, van aki meg türelmetlen, és félrediagnosztizál.
Heti egyszer van itt valami gyermektorna. Hasonlít a TSMT-hez, de valamit alakított rajta a bácsi. Első alkalommal 10 perc után kiborult a gyerek, és iszonyú hisztit levert, haza kellett hozni. A bácsi azt mondta, hogy ez a hiszti nevelési probléma, szoktassuk le róla. Hogy az a baj, hogy megtanulta, ha hisztizik, akkor az lesz, amit ő akar. A férjem volt vele, de én ezen teljesen kiakadtam. Mit kellett volna tenni? Erőszakkal tornásztatni? Mivel sajnos senki más nincs, aki ezzel foglalkozna a környéken, mentünk másodszor is, most én is ott voltam. A kisfiam most nagyon ügyes volt, szinte végig csinálta a feladatokat. A zsákban ugrást egyedül nem akarta, nagyon sírt, a férjem erőltette volna. Már én szóltam rá, hogy hagyjuk, ha nem akarja, hát ne csinálja. Erre persze a bácsitól kaptam egy szúrós pillantást.
A végén megkérdeztem, hogy mi a véleménye a gyerekről, azt mondta, hogy nagyon jó volt. Más gyerek is sírt első alkalommal, és lám, micsoda csoda, nézzem meg a többieket. Tény és való, hogy elég súlyos esetek is vannak a csoportban, és ügyesen ugrálnak, meg minden. De ugyanúgy gagyognak még mindig, mint a fiam. Akkor most hol az eredmény? Ez tényleg használ? És erőltessem, amit nem akar csinálni?

16

A ti gyereketek is furcsa ha sokat nézi a Boomerang tv-t?

Észrevettem, hogy amikor a lányom sokat nézi a boomerang tv-t akkor éjjel hiába visszük a helyére, mindig visszajön mellénk. Ez a boomerang effektus? Lehet, hogy inkább a nóta tv-t kellene nézetni vele, mert akkor inkább nótázna kicsit. A fishing & hunting adót be sem merem kapcsolni ha ébren van, mert a horgászat még csak-csak, na de a vadászat már kissé meredek lenne. Előre köszönöm a válaszaitokat, legyen szép és vidám napotok.

23

Kényszeres szokások kisgyereknél?

Szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérni, mert egyre aggasztóbb a két éves kisfiunk viselkedése. Hihetetlen módon ragaszkodik egy-egy ötletéhez, és ha nem éri el, amit akar, komoly hisztibe kezd. Pl. bizonyos játékok csak a lakás egy kijelölt pontján lehetnek, vagy ha bekattan neki, hogy a kabátját csak anya vagy apa adhatja rá, akkor szintén nincs mese... Rendszeresen mindig ugyanúgy kell lejátszani a közös tevékenységeket, és ugyan a kommunikációval, a társas kapcsolatokkal nincs gond (leszámítva, hogy idegenek között nagyon visszahúzódó), felmerült bennem hogy szakembernek kellene megvizsgálnia. Mi a véleményetek, a ti gyerekeiteknél is volt ilyen korszak? Fog ez változni?

8

Pécs, kertvárosi óvodák közül melyiket választottátok és miért? Melyiket ne válasszam abszolút?

6

A boltban kapható kész gyülölcstorta alap tartalmaz tejfehérjét, tejport stb? Tejfehérje érzékeny a fiam

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!