Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk problémás gyermek (1 db)

Mit értünk pontosan problémás gyermek megnevezés alatt?

ex. hiperaktivítás, tanulási zavar. . . ?

Legjobb válasz: Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.

Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.
Jó kérdés! Szerintem mostanában már minden olyan gyerek "problémás", aki nem úszik az árral és vannak önálló gondolatai. A helyzetet tetézheti, ha a szülõ is individuumként kezeli a saját gyerekét és nem akar szabványosat faragni belõle..
Ez tényleg jó kérdés. Nekem van egy "problémás" fiam. Igazán nem értem miért mondják ezt. Ha itthon van vagy velünk megy valahova Ö az irigyelt jó fiú. Többször volt, hogy ovis társaival és szüleivel elmentünk mindenfele mindig ö volt a legjobb. De sajnos nagyobb légyszám felett kis helyen betegségébõl adódóan fél és ezt nem tudja idegen, óvónõ kezelni EZÉRT MONDJÁK HOGY PROBLÉMÁS. Ettöl függetlenül szerintem minden gyerek aki nem fér bele abba a kitalált sémába a világban rögtön PROBLÉMÁS:


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nagyon nehezen kakil a 2.5-éves kisfiam, leirnátok, hogy kezdjem a napot, úgy értem milyen ételeket egyen, hogy rendbe legyen a széklete?

12

Ha egy gyerek szorulásos, belázasodhat tőle?

2

Dongalábbal operált gyerekek szülei kérdezhetnék?

Olyanokat kérdeznék akiknek a gyerekét már nem csecsemőkorban operálták,vagy esetleg apuka anyuka aki átesett egy ilyen műtéten.Hogyan zajlott a felépülés,meddig volt gipsz,sikerült a műtét?Hogy állt lábra utána?Hányszor operálták?Minden érdekel.

12

Mitől lehet lázas, ha nincs semmi jele, úgy értem nem náthás, nem köhög, nem tudom mitől?

11

6 éves kislányom néha (nem rendszeresen) az ovodában hányingerre panaszkodik és nekem úgy tünik nem betegség hanem pszihés probléma lehet, mert étvágya és a kedve nagyon jó. Mindig csak az ovodában jön rá. Elképzelhető hogy pszihés? Mit csináljak?

Mikor rájön az egy pár pillanatig tart az egész utána ugyanúgy eszik,játszik.Szeret oviba járni. Mi lehet?Csak tapogatózom...

4

Nagy kérés, hogy rakják rendbe a gyerekeim a saját szobájukat?

Folyamatosan kérem őket, hogy legalább a taknyos zsebkendőket szedjék össze a földről, ami már 1 hete ott hánykódik, és a játékokat tegyék bele a játékoskosárba....de nem teszik meg. Én már idegileg kivagyok.
Nem fogom megcsinálni helyettük a rendet, pedig engem nagyon idegesít....

8

Jó gyermekpszichológus Pécsen?

Tud valaki jó gyermekpszichológust ajánlani Pécsen a Veress Endre utcai rendelőben?

5

Autista dietaban lehet hasznalni szoja tejet vagy kakao port?

5

1. osztályos kislányomat viszem első vérvételére, retteg tőle pedig még sose volt, mit csináljak, hogy készítsem fel?

Anyagcsere vizsgálat miatt lesz vérvétel és vizelet vizsgálatra megyünk. Tegnap a fülészeten pánikolt be amikor doktornő a torkát (!) akarta csak megnézni ami nem is fáj. Nyáron pedig a kullancsot tudtuk csak úgy kiszedni hogy 1 óra kérlelés után végül kénytelenek voltunk lefogni hogy ne ficánkoljon.
Ezek után nem is tudom elképzelni mire számíthatunk a vérvételen.

Azt gondolnám, aki a vért veszi le annak tudnia kell hogy egy gyerek esetében hogy kell eljárni, de ha pl. leszíjazzák vagy nem tudom, akkor a következő alkalomkor arra fog emlékezni hogy milyen rettenetes dolog.

Van valami ötletetek, tapasztalatotok?

13

Mi a véleményetek erről? Jogos volt a tanár reakciója? Nem kellett volna meghallgatni a gyereket is?

3.-os, 9 éves lányom eléggé visszahúzódó természetű. Tegnapelőtt történt, hogy az osztálytársai (fiúk) elkezdték csúfolni valamilyen apróság miatt. Erre ő arrébb akart menni, "visszavonulót fújt" (ahogy meg is beszéltük, hogy ilyen helyzetekben ezt kell tenni), félrehúzódni, hogy megnyugodjon. Csak nem hagyták békén.
Odáig fajult a dolog, hogy elment az iskolaudvar kapujáig, és sírva közölte a fiúkkal, hogy ő elmegy ebből az iskolából, stb. Õk tovább heccelték, hogy "csak menj, nyitva a kapu" Kiment a kapun.
Itt különbözik a tanár elmondása és a gyereké (a tanár csak a gyerekektől hallotta sztm a dolgot). A tanár azt mondta, kiment a kapun és kiszaladt az útra, majdnem elütötte egy autó. A lány azt mondta, lekuporodott a kapu külső részénél a fal tövébe és sírt (én úgy ismerem a lányom, hogy ez utóbbi a valószínűbb)
A tanár odarohant és elkezdte rángatni a gyereket. Ennek hatására (és a gyereksírás, üvöltözés a tanár részéről) gondolom az összes ottani emeletes házból kinéztek a lakók, és őket bámulták. Milyen dolog az, hogy egy tanár megrángat egy gyereket?
Ezek után annyit mondott nekem a tanárnő, hogy nem kötelező ebbe az iskolába járatni a gyereket, meg hogy viselkedészavaros, magatartásproblémás, figyelemzavaros stb. Szerintem nála nagyobb problémájú gyerekek is járnak "normális" általános iskolába, konkrétan ebbe is. Az a baja neki, hogy a lány speciális nevelési igényű, de jár fejlesztőbe és nevelési tanácsadóba is. Õ egyébként az egyetlen az osztályban akinek ilyen papírja van, szerintem meg akar tőle szabadulni, hogy az ő osztálya "tökéletes" legyen.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!