Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk problémás gyermek (1 db)

Mit értünk pontosan problémás gyermek megnevezés alatt?

ex. hiperaktivítás, tanulási zavar. . . ?

Legjobb válasz: Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.

Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.
Jó kérdés! Szerintem mostanában már minden olyan gyerek "problémás", aki nem úszik az árral és vannak önálló gondolatai. A helyzetet tetézheti, ha a szülõ is individuumként kezeli a saját gyerekét és nem akar szabványosat faragni belõle..
Ez tényleg jó kérdés. Nekem van egy "problémás" fiam. Igazán nem értem miért mondják ezt. Ha itthon van vagy velünk megy valahova Ö az irigyelt jó fiú. Többször volt, hogy ovis társaival és szüleivel elmentünk mindenfele mindig ö volt a legjobb. De sajnos nagyobb légyszám felett kis helyen betegségébõl adódóan fél és ezt nem tudja idegen, óvónõ kezelni EZÉRT MONDJÁK HOGY PROBLÉMÁS. Ettöl függetlenül szerintem minden gyerek aki nem fér bele abba a kitalált sémába a világban rögtön PROBLÉMÁS:


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A hiperaktív gyerekeket miért nem képesek a szüleik megnevelni?

25

Autista ill. hiperaktív gyerekek szülei, ti hallottatok már a GAP szindrómáról, és a hozzá kapcsolódó diétáról?

Esetleg valaki kipróbálta már? Tapasztalt javulást?

6

Szelektív mutizmus gyanúja – bölcsödeváltás kérdés – van közöttetek hasonló gonddal küzdő szülők? kérem, hogy csak érintettek válaszoljanak.

Van egy nagyon helyes, értelmes, két és fél éves kislányunk. Többé-kevésbé szépen együttműködik velünk, a korának megfelelő a dacossága, hisztije, nem mondanám kezelhetetlennek, ámbár vannak helyzetek, amikor a hajam tépem. Érdeklődő, mosolygós, szeret kirakózni, formabedobózni, könyvet olvasni, igényli a társaságunkat, élményt oszt meg (limitáltan ugyan, de legalább megteszi), szereti, ha mesét mondunk neki, szépen irka-firkál, cserfes, beszédes, mindent kommentál. Velünk és szűkebb-tágabb családdal. Társaságban visszahúzódó, inkább csendes. Az is igaz, hogy időről-időre kontrollvizsgálatokra visszük, mivel mindannak ellenére, hogy milyen normálisnak tűnik, és ha csak ezt a fenti leírást látnám más gyermekéről, én is azt mondanám, hogy teljesen átlagos a kislány, mégis vannak autisztikus vonásai (nem sok, de van), amiket folyamatosan felülvizsgálnak a megfelelő helyen, TSMT-zünk is. Nemrégiben mindenféle kórházi és egyéb vizsgálatokat megjárva a területi szakértői bizottsághoz is eljutottunk, ahol szakvéleményt állítottak ki, hogy integrált bölcsibe jogosult, és fejlesztést kapjon. Amúgy négy hónapja kezdett normális bölcsödében, amikor kezdett, még nem volt kezünkben a megfelelő papír.

Na szóval a probléma ott kezdődik, hogy bölcsibe jár. Ez egy normál bölcsi, vagyis nem kap semmiféle plusz fejlesztést itt, mire is, hiszen ez nem ilyen bölcsi, ezzel nincs is bajom. Azzal már viszont igen, hogy miközben négy hónapja jár, ez idő alatt nem szólt még meg egy kukkot sem. Sem a gondozókhoz, sem a gyerekekhez. Amikor érte megyek és tudja, hogy elhozom onnan, azonnal megered a nyelve. Innen tudják a gondozónők, hogy tud beszélni, eddig úgy véltem, hogy nem is hiszik el, mert még nem hallották. Ez nem is lenne még probléma, mert mondhatjuk azt, hogy nem régóta jár, majd megszokja. Innentől kezdtünk el gyanakodni. Ugyanis, ahogy említettem, otthon és a szűkebb-tágabb családi környezetében egyaránt beszédes, bizonyos emberekkel szemben pedig csak feloldódás után, és vannak helyzetek, amikor egyáltalán nem beszél, ilyenkor teljes a leblokkolás, ilyen esetben mozdulatlanná is képes válni (megtörtént már boltban, játszótéren, játszóházban). Mivel velünk nagyon is közlékeny, így nem nagyon foglalkoztunk ezzel a dologgal, bár kétségkívül furcsálltuk, elég volt nekünk az, hogy autisztikus, erre a nem-beszélésre azt mondták, hogy visszahúzódás, gátlásosság, majd feloldódik. A legutóbbi kontrollon azonban az orvosokban felmerült a gyanú a szelektív mutizmusra. Ez azt jelenti, hogy tud beszélni a gyermek, de bizonyos helyzetekben nagyon blokkolttá válik, gyakorlatilag képtelenné válik a beszédre, szociális fóbia lehet a hátterében, szorongás, miegyéb. Legalábbis ezt mondták.

Most kétségek között vagyok, mert egyes szakértők véleménye az, hogy amíg nem biztos a diagnózis (és még nem biztos), addig ne vigyük át az integráltba, maradjon a normál bölcsödébe, ahol ugye nem kap fejlesztést és átlagos gyermekekkel van. Más szakértők véleménye az, hogy pusztán azzal, hogy gyerektársaságban van, nem oldódik meg a háttérben megbújó szociális éretlenség, segítség kell neki, vigyem át az integrált bölcsibe, ahol egyébként 8 átlagos és 2 valamiféle gonddal rendelkező gyermek lenne. Én is erre hajazok, mindenképpen jónak találnám, ha foglalkoznának vele, nem mellékesen kisebb a létszám, hátha ez is segítene a feloldódásban, azonban a másik problémám az, hogy ha valóban szelektív mutizmusról van szó, akkor nem ártunk-e mégis azzal, hogy úgymond beszéltetni próbálják, nem fordul-e még rosszabbra ez a beszéd dolog.

Ha a Ti gyermeketekről lenne szó, átvinnétek a fejlesztő bölcsibe (már helye is van), hogy foglalkozzanak vele? Szerintem ebben a normál bölcsiben csak lézeng, nagyon nem vesz részt semmiben, de elfoglalja magát, amennyire tudja. Szülői értekezlet még nem volt, általában nem panaszkodnak rá, gondolom, mert sok vizet nem zavar.

Van közöttetek valaki, aki a gyermekével hasonló dolgokon ment keresztül? Nálatok hogyan zajlottak a dolgok? Szerintetek ez „csak” az autisztikusságból fakadó szociális éretlenség vagy valóban lehet szelektív mutizmus?

Köszönöm, hogy elolvastátok.

7

Helyi közlekedésnél értelmetlen a 90%-os kedvezmény?

Teljesen logikátlannak tartom azt, hogy csak gyerekkel együtt utazva érvényes a kedvezmény. Hiszen az oviba elviszem busszal, de visszafele értelemszerűen nélküle jövök..Ebben az esetben viszont értelmét veszti a kedvezmény, mert oda ugyebár a teljes árú bérlet kellene. Vagy csak én értettem félre valamit? :O

6

TSMT torna sokáig kimaradt, visszaugrás van, Várható javulás?

4,5 éves kisfiam kb. fél éve tornázik. A 2. tréningnél tartunk.
Múlt hónappban sok egészségügyi probléma volt (nála is é s nálam is) ezért sokszor kimaradt a torna.

Hetek alatt szinte a kiinduló pontra érkeztünk vissza :(
Újra kezelhetetlen, nem lehet kompromisszumot kötni, nem tudja uralni a dühkitöréseit (ezt eddig már olyan ügyesen csinálta)

Szerintetek van esély, hogy rövid időn belül visszatérjen az amit eddig elértünk, vagy újra kellkezdeni az elmúlt fél évet?

4

19hónapos a lányomkb 11kg és 82cm. Az a problémám hogy semmit nem akar megenni. Amikor leülünk enni és megkapja az első falatot nem rágja össze és tartogatja a szájába. Ilyenkor mit lehet tenni? A testsúlya és hossza miatt is aggódom szerintem kevés.

5

Elvihetnek így gyermekotthonba?

Nagymamámmal élek már egy éve. Anyám ki lett zárva a gyámságból, apám valószínűleg nem fogadna be. Egy éve füvezek, es néha tolok szintetikát is. Ez a füvezés az elmúlt hétben mindennapossá vált, és a tanárok is kezdik észrevenni. Ha ez kitudódik, a nagymamám kidob itthonról. Ezért a drogozás dologért elvehetnek a családomtól?

5

Fehérváron melyik Gastrós doktorhoz vigyem a fiamat aki némi kenőpénzért végre kiadja az emelt családihoz a papíromat?

Minden lelet papír erdemény arra utal h dyspepsiája,
van a fiamnak, de a doktornőnk nem állítja ki a papírt csak még azt próbáljuk meg meg amazt ... Ha a cigóknak a nagy semmire kiállítják a papírt nekünk mért nem? Irjatok lécci fehérvári gasatrós orvosokat h melyiknél próbálkozzam Negatív válaszolók kíméljetek

5

A 12 éves 5. osztályos gyerekemmel, magatartásproblémái vannak az iskolában az osztályfőnöke behívatott Elfogják küldeni az iskolából?

túl vagyunk az ofőnökin,szaktanárin a sorozatos magatartásproblémák miatt,lökdösődések miatt
kudarc kudarc hátán hová vigyem??már annyi mindent próbáltam

7

Fütyi-probléma!? Tanács, segítség kellene.

Másfél évesemnek egy mm-nyit sem jön vissza a bőr, hiába próbálom húzni, nem is nagyon engedi. Nem fújódik pisinél, nem váladékozik. De aggódom, gyerekorvosunk nem erőlteti, azt mondja, hogy ha már szobatiszta, és akkor sem jön vissza, majd menjünk gyereksebészetre. Félek, nehogy körülmetélés legyen a vége...

13

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!