Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk problémás (1 db)

Mit értünk pontosan problémás gyermek megnevezés alatt?

ex. hiperaktivítás, tanulási zavar. . . ?

Legjobb válasz: Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.

Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.
Jó kérdés! Szerintem mostanában már minden olyan gyerek "problémás", aki nem úszik az árral és vannak önálló gondolatai. A helyzetet tetézheti, ha a szülõ is individuumként kezeli a saját gyerekét és nem akar szabványosat faragni belõle..
Ez tényleg jó kérdés. Nekem van egy "problémás" fiam. Igazán nem értem miért mondják ezt. Ha itthon van vagy velünk megy valahova Ö az irigyelt jó fiú. Többször volt, hogy ovis társaival és szüleivel elmentünk mindenfele mindig ö volt a legjobb. De sajnos nagyobb légyszám felett kis helyen betegségébõl adódóan fél és ezt nem tudja idegen, óvónõ kezelni EZÉRT MONDJÁK HOGY PROBLÉMÁS. Ettöl függetlenül szerintem minden gyerek aki nem fér bele abba a kitalált sémába a világban rögtön PROBLÉMÁS:


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Pécs, kertvárosi óvodák közül melyiket választottátok és miért? Melyiket ne válasszam abszolút?

6

A boltban kapható kész gyülölcstorta alap tartalmaz tejfehérjét, tejport stb? Tejfehérje érzékeny a fiam

8

Hiperaktiv gyereket milyen iskolába jó iratni? Waldorf? Vagy sima? Van a 18. vagy 19. kerben olyan suli, vagy suliban olyan osztály-pl fimotás- amit tudnátok ajánlani?

5

Ha valaki nem akarja, hogy örökbefogadják. Mit tegyünk, ha egy 8 éves kisfiú a gyermekotthont választja az örökbefogadó család helyett? Erőltessük rá, ami mindenki szerint a javát szolgálja? Vagy ő érzi, neki mi a jó?

Furcsa helyzet állt elő a gyermekotthonban, ahol pszichológusként dolgozom. Egy 9 éves kisfiút hosszú hercehurca után örökbefogadhatóvá nyilvánították. Egy háromgyermekes család örökbe is szeretné fogadni, nekik már nem kell csecsemő, ám a fiaik 7, 9 és 12 évesek, Gergő épp közéjük illik. Anyagilag nagyon jól állnak, példás erkölcsű, a faluban nagy népszerűségnek örvendő, köztiszteletben álló család, a gyerekek példás magaviseletűek, etc. Szóval a környezettanulmány során a szociális munkások semmi negatívat nem találtak, dicshimnuszt zengenek a szülőkről, és mégis... Gergő egy pár alkalommal már volt náluk, most már egy hónapja ott él velük és renkdkívül rosszul érzi magát náluk. A volt nevelője meglátogatta, és feltűnt neki, hogy Gergő búskomor. Nem mondta ki nyíltan. Legközelebb én is vele mentem és tényleg. Végül valóban bevallotta Gergő, hogy vissza szeretne jönni az otthonba. Nem akarja, hogy örökbefogadják. De semmi indokot nem tudunk felhozni, hogy miért állítsák le a folyamatot. Ti értitek?

60

Autista gyerekeknél mindig késik a szobatisztaság is? Vagy van akinél időben történik a leszokás?

9

Akaratlan fejrángás lehet valami komoly betegségnek a jele?

Kisfiam 10 hónapos. Észrevettem ma este, hogy akaratlanul rángatózik a feje, rövid időkre, pár pillanatra. Épp Híradót néztük, mint minden este. Először nagyon megijedtem, mi baja lehet. Eszembe jutott, hogy máskor is csinált ilyet, de azt hittem, a hajam csikizte meg és összerándult miatta.

Más okok is eszünkbe jutottak:
eldugult fül (nagyon zsíros is neki)
elbóbiskolás elleni rándulás (mint mikor valakinek majdnem leesik a feje)
direkt csinálja

Csak nekem nagyon önkéntelennek tűnt és akkor is előfordult, mikor apa rugóztatta.

Figyelni fogom, és orvosnak is megmutatom, ha folytatódik, de hátha van valakinek tapasztalata.

5

Mit tehetnék, folyamatosan hazudik a lányom? Most meg már lopási ügybe is keveredett! Persze, senki sem hitte el, hogy találta a pénzt, mivel folyton hazudik!

9 éves és egyetlen szavát sem lehet elhinni! Bármilyen jelentéktelen dologról legyen is szó, mindenről hazudik. Egyik szavával üti a másikat! Rettenetesen bosszant! Már mindent megpróbáltam! Elmagyaráztam, hogy ez rossz! Kértem, ne hazudjon! Megdícsértem, ha igazat mondott! De csak hazudik! Ha megkérdezem, miért hazudik, olyanokat válaszol, hogy mert nagyon szeretett volna ezt vagy azt és tudja, hogy nem engedném, így inkább letagadja, hazudik. Vagy azt mondja, hogy félt elmondani az igazat, pedig sosem bántjuk! Hiába mondom, hogy a hazugsággal csak ront a helyzeten! Pénz tűnt el a suliban, ő "megtalálta" egy részét, de persze senki sem hiszi el! Mit lehet tenni????

11

Kedves hasonló cipőbe járó Anyukák! Van olyan tapasztalata itt Valakinek, akinek elkezdett beszélni a gyereke 1, 5 korában szépen, aztán lelki baj miatt nem beszél még 3, 5 évesen sem, csak szótagokat néha ejt?

3

Vesznek be ugy gyereket fejlesztö oviba hogy nem szobatiszta nem eszik és nem iszik egyedül?

Kislányom 3 éves már sajns hosszu ideje probálom rávenni arra hogy ráüljön a bilire de sajnos nem akar ráülni.Meg probáltam megtanitani neki hogy egyen egyedül meg hogy igyon egyedül de sajna azt sem nagyon akarja.És szeretném megkérdeni hogy akinek ilyen gondjai vannak az hogy viszi oviba?

10

Autista gyermeket nevelő szülők! A kényszeres beszéd megmarad később is?

A kisfiam 3,5 éves és nagyon ragaszkodik a témáihoz. Egy téma 2-3 hónapig tart, és napi szinten 50% -ban beszél erről, már amennyire tud beszélni, mert még 3 szavas mondatai vannak max.. Ez változhat? Javulhat a későbbiekben?
(Tehát jelenleg 50%-ban beszél adekvátan).

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!