Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk problémás (1 db)

Mit értünk pontosan problémás gyermek megnevezés alatt?

ex. hiperaktivítás, tanulási zavar. . . ?

Legjobb válasz: Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.

Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.
Jó kérdés! Szerintem mostanában már minden olyan gyerek "problémás", aki nem úszik az árral és vannak önálló gondolatai. A helyzetet tetézheti, ha a szülõ is individuumként kezeli a saját gyerekét és nem akar szabványosat faragni belõle..
Ez tényleg jó kérdés. Nekem van egy "problémás" fiam. Igazán nem értem miért mondják ezt. Ha itthon van vagy velünk megy valahova Ö az irigyelt jó fiú. Többször volt, hogy ovis társaival és szüleivel elmentünk mindenfele mindig ö volt a legjobb. De sajnos nagyobb légyszám felett kis helyen betegségébõl adódóan fél és ezt nem tudja idegen, óvónõ kezelni EZÉRT MONDJÁK HOGY PROBLÉMÁS. Ettöl függetlenül szerintem minden gyerek aki nem fér bele abba a kitalált sémába a világban rögtön PROBLÉMÁS:


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mik a "szokásos" diagnózisok a korai fejlesztéssel foglalkozó intézményekben?

Egyre többször hallom, hogy "beskatulyázzák" a gyerekeket. Ti mit tapasztaltok ezzel kapcsolatban? Van kiút ezekből a skatulyákból? Egyáltalán van reális alapjuk?

1

Kislányom 2éves lesz és lassan 2hete folyik az orra! Semmi egyéb tünet nincs csak ez! Mi lehet a gond?

6

Nektek erről mi a véleményetek vagy pedig ti engednétek ezt a gyereketeknek/gyerekeiteknek ilyen idősen?

http://www.youtube.com/watch?v=4uYV5fLq9T8&feature=relmfu


<http://www.youtube.com/watch?v=zHhy9_B3zPU&feature=related

3

Van itt olyan szülő, akinek autista gyanús gyermekéről kiderült, hogy mégsem autista?

Olyan szülők válaszát várom, akiknek VAN ilyen tapasztalata.

8

TSMT tornasora van valakinek? Pici településen lakom én nem jutok el ilyen helyre a kisfiammal.

21

Mik lehetnek idegrendszeri éretlenség jelei 8 éves korban?

Akinek van tapasztalat vagy netán szakértő a témában légyszives segítsen nekem.

4

Tudtok olyan DSGM (dévényes) gyógytornászt, aki házhoz is jár XIV. Kerületben?

2

Mit lehet tenni egy olyan anyával, aki nem támaszt elvárásokat a gyerekei elé, hanem minden feltétel nélkül elfogadja őket, és próbál nekik mindent megadni?

Bátyám barátnőjéről van szó, elvált, két tizenéves fiút nevelnek együtt. Teljesen más az értékrendjük, ha bátyám próbálná őket terelgetni (ezt szabad, azt nem, de ezt csináld helyette, így egyél evőeszközzel, stb.), így ha rosszat csinálnak, le is szidja őket, ami az anyjuknak nagyon nem tetszik, és mindenre azt mondja, hogy "majd megtudod, ha neked is lesz gyereked!" Ami nekem egy kicsit furcsa, mert a nő 41 éves, már nem akar szülni, a bátyám meg már 2 éve próbál apa lenni. Nagyon szenved ebben a kapcsolatban, és a nő semmilyen változásra nem képes, hiába ígéri folyton. Nem tanul a gyerekekkel, bukásra állnak, nem megy be a suliba a tanárokhoz, de ha bátyámnak olyan munkája van, amit haza kell vinnie, tehát nem annyira ér rá, akkor veszekszik vele, hogy miért nem tanul a gyerekekkel, így nem lesz kész a házijuk, stb...

Próbáljuk szegénynek felnyitni a szemét, de eddig nem sikerült. A gyerekeknek csak el kell fingani magukat, hogy biciklit szeretnének, vagy számítógépet, és szó nélkül megkapják az anyjuktól. Nincs az, hogy ha javítasz a jegyeiden, vagy ha többet tanulsz egy kicsit, akkor beszélünk róla, nem. Elmondja, hogy mit szeretne, és 1-2 hét múlva meg is kapja. Ráadásul nincsenek valami jó anyagi helyzetben, komoly hitelük van. A gyerekekkel nagyon elnéző a nő, de bátyámat minden apró hibájáért, mulasztásáért kritizálja.

Õszintén szólva fogalmam sincs, hogy viseli el szegény, nagyon ki van merülve idegileg, úgyhogy mostanában 1-2 alkalommal előfordult, hogy elszakadt nála a cérna, és megverte a nagyobbik (problémásabb) gyereket. Szeretnék velük beszélni, de fogalmam sincs, hogy kezdjek hozzá. Van valami ötletetek?

12

Szóbeli vizsgán mindig leblokkolok. Tudom a választ, de nem vagyok képes elmondani. Mit tehetnék ellene?

6

Ha az óvoda a helyi nevelési tanácsadónak küldött valami papírt, és emiatt most a nevtan. Behívott minket valami vizsgálatra, akkor megtehetem, hogy nem viszem el a gyereket?

Jár bármilyen következménnyel, ha én nem kívánok élni a nevtan. szolgáltatásával? Vagy ez kötelező? Mit kell tennem? Hívjam fel a nevtant, és mondjam meg, hogy nem megyünk? Kell indokolnom?

46

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!