Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk problémás (1 db)

Mit értünk pontosan problémás gyermek megnevezés alatt?

ex. hiperaktivítás, tanulási zavar. . . ?

Legjobb válasz: Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.

Végülis problémásnak szokás az öszes olyan gyereket nevezni, aki a nagyátlagtól eltér. Ide tartozik az összes fogyatékossággal élõ, a magatartászavaros, tanulásizavaros, stb. Vagyi akivel több probléma adódik mint a szomszéd gyerekével.
Jó kérdés! Szerintem mostanában már minden olyan gyerek "problémás", aki nem úszik az árral és vannak önálló gondolatai. A helyzetet tetézheti, ha a szülõ is individuumként kezeli a saját gyerekét és nem akar szabványosat faragni belõle..
Ez tényleg jó kérdés. Nekem van egy "problémás" fiam. Igazán nem értem miért mondják ezt. Ha itthon van vagy velünk megy valahova Ö az irigyelt jó fiú. Többször volt, hogy ovis társaival és szüleivel elmentünk mindenfele mindig ö volt a legjobb. De sajnos nagyobb légyszám felett kis helyen betegségébõl adódóan fél és ezt nem tudja idegen, óvónõ kezelni EZÉRT MONDJÁK HOGY PROBLÉMÁS. Ettöl függetlenül szerintem minden gyerek aki nem fér bele abba a kitalált sémába a világban rögtön PROBLÉMÁS:


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Aki járt már egyszer a TKVSZB elött, annak utána kötelező-e menni?

Tehát,arra értem,hogy aki egyszer volt ott saját elhatározásából és nem küldték annak utána feltétlenűl kötelező-e vagy ki lehet küszöbölni ezt az egészet?Légyszives válaszoljatok!!!!

16

Mit csinaljak ha nem fogad szot a gyerek? Tanacsra lenne szuksegem!

Bebiszitter vagyok kulfoldon 1 honapja.
Van egy 3 eves kislany aki nem fogad szot, csak ritkan. Soha nem akar velem feloltozni, es megmosni a kezet,csak az anyukajaval,vagy valamelyik testverevel es mar szovatette ezt az anyukaja.

A kislany egyszer szeret, egyszer nem. Ha egyedul vagyunk,akkor szeret, jatszunk, ha itthon van az anyuka, vagy valaki a csaladbol akkor utal, mindig mondja hogy menjek el, stb.

Tanacsra lenne szuksegem, mert az az erzesem ha igy haladnak a dolgok akkor keresnek masik bebiszittert.

Ja, es gazdag csalad, elvannak kenyeztetve a gyerekek. Van 2 nagyobb testvere, ok hallgatnak ram.

9

Hogy segítsek a fiamnak, hogy ujra a régi legyen?

Mindig is igényelte a figyelmet, 5 évig egyedul volt, lehet, kicsit el is kényeztettem. Most itt a teso, féléves, akivel szerencsére nem sok gond van, ovi után igy tudnák nyugodtabban a nagyfiuval lenni, csak hát 4-tol 8-ig van a kicsinek is 2x etetés és furdés, amit figyelembe kell venni, és mivel egyedul vagyok itthon, alkalmazkodni kell a nagynak is és beoztanni az idot. Nem tudom, ez lehet-e a baja..Nagyon megváltozott, durva, kiabálos, nem tudok vele leulni társasozni sem, mert osztozik, nem hallgat végig, beszologat..Már az ovonéni is szolt, hogy valamit tenni kéne, mert ezt a 180 fokos változást ok sem értik, tegnap valami piti kis dologért egy barátját nekilokte a kerítésnek, egy másikkal beszologatnak felnotteknek, járokeloknek, nem szépen...Ha ilyet itthon néha megemlített, mindig mondtam, hogy nem szép, nem csinálunk ilyet, de már látom, h hasztalan és komoly a dolog. Lehet, a teso miatt?

8

Van akinek 2 éves gyermeke az alábbiakat produkálja? Bővebben lent.

Későn kezdett el járni, esetlen a járása, inkább fut mint megy, csak néhány szót mond, kezeivel evés közben hadonászik, játékait dobálja, . Stb.! Egyébként mondásra mindent megért! Lehet ezt gyógyitani? Mit tegyek?

5

Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás! Biztos, hogy a pénzért vett törődés jó út? Mi a véleményetek?

Szó volt (az elhanyagolom ha egyedül nevelem témában) az óvónők által mondott "hasfájos szingli" anyukákról.
A védőnők és a szülők felelősségéről és a kezelhetetlen bunkó gyerekekről is szó volt az óvónők.hu-n

de a kedvencem az erdeti téma az óvónők .hu.-n ez volt
Elhanyagolás mikor megemlíti egy fórumozó az agárdi esetet mint példát az elhanyagolásra erre ez a válasz jött:
smételni tudom magam, egyre kevesebb türelemmel!:

T....!--Ne égesse és ne rontsa az érdemben hozzászóló és kérdező szülők renoméját. Hibát hibára halmoz, összekeveri szezont a fazonnal. Csak olvasgasson itt a fórumon. Jobban jár maga is, de főként mi (is) ! -Jó estét!

Erre a fórumozó viszont válasza ez volt
T.....!

Én az eredeti témában írtam amely az elhanyagolásról szól (Név: egyedül szülő Dátum: 2013. 05. 14. - 14:24)
Ön szerint (Név: egyedül szülő Dátum: 2013. 05. 16. - 06:58 elhanyagolás agárdi est a fényevő családról ahol egy gyermek meghalt.) ez nem tartozik a témához('elhanyagolás Van érzelmi, van testi, van lelki elhanyagolás!..." a topik címe)?
Mégis megkérdezem hogy történhetet ez? Hol van ilyenkor a hivatalos szerv hol van a gyámhatóság?

Azóta ettől az embertől nem jött válasz a többiektől is csak a szokásos amit vártam....

12

Hogyan barátkozhatnék össze egy Autistával?

Az évfolyamtársam, először mindig integettem neki, de ő rám sem nézett. Pár hónap múlva visszaintett, majd hamarisan ki is mondta, hogy szia. És tegnap, ahogy mentem be az osztálytermembe, ebédelès után, ő ott ült a folyosón, várta az apukáját, én észre sem vettem hogy ott van, és akkor mit hallok: Szia Réka.
Csak ámultam! :D

3

Ismertek felnőtt autistát? Vagy akinek auti gyereke van, az segítene esetleg?

Én együtt élek eggyel,nagyon szeretem,de néha nehéz. Próbálok neki segíteni,sokat tudok az autizmusról,de ettől függetlenül nem vagyok orvos,sem szakértő.
A fő problémája (nem meglepően) szociális téren van,nem tud ismerkedni,barátkozni,telefonálni normálisan stb
Engem ez abszolút nem zavrana,de őt nagyon bántja .Sorstársakat keresek,vagy olyanokat akik még jártasabbak a témában,hoigyan lehetne segíteni neki.Értelmileg teljesen rendben van,sőt ,ha egy téma nagyon érdekli,akkor arról komoylan MINDENT elolvas,megkeresem,megjegyez stb . Művelt és intelligens ember,32 éves ,nemhiszem hogy ebben a korban bármilyen pálforudlás beállna az állapotát illetően (ezt ő is tudja) ,de hátha valahogy még tud változtatni egy picit.

Ha jönnek válaszok kicsit jobban kifejtem. Olyanok is írhatnak akiknek a gyerekük auti vagy aspergeres.

4

Mit lehetne tenni még, hogyan magyarázzam el egy 22hónapos kisfiúnak, hogy ne "terrorizálja" a kislányomat?

Sziasztok!

Hogyan wédje meg magát az én 19hónapos lányom? Próbálom a kisfiú figyelmét elterelni,amikor már közelít durwán!Tépi lányom haját,fülét,kiakarja nyomni szemét,fellöki,ellöki stb.
Már fél szinte azoktól a gyerekektől akik hírtelen közelítenek hozzá, wagy meg akarják érinteni..De,csak a kisebbektől..akik nála nagyobbak azokkal el wan..
Annyira nyugodt típus az én kislányom,de ezt nem hagyhatja már! Mi lesz ha ówodába megy..
Itthon persze amikor mondom neki,hogy wédd meg magad bátran,akkor elkezd engem tépni amit a kisfiútól lát :(
Beszéltem az anyukáwal is,de ő csak egy mosollyal meg egy ejnye-bejnyéwel lerendezi..Mintha büszke lenne a fiára,h más gyerekeket bánt.. Walakinek walami jó tanács??

Még annyi,h már kisbaba koruk óta szinte minden nap össze járunk/jártunk..Mostanában ritkultak..

6

TSMT tornához hiányzik egy mondókánk, ismeri valaki?

Úgy kezdődik,hogy "Puli ólja..." .most kezdtük a II. feladatsort és az egyik plédeshez ez van írva.Beírtam a keresőbe de nem jártam sikerrel.

4

Figyelemzavaros gyermek neveléséhez van valami jó könyv, ami segítséget nyújthat a mindennapokban?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!