Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk a ciklus (13 db)

Mikor volt pé-m? Nem értem a ciklus.hu-n berajzoltat! Megnéznétek? Ez volt az első hónap hogy clostit szedtem!

http://ciklus.hu/images/diagramok/a85dddb5c0a5b0dd7202db0188..

Legjobb válasz: szia, sztem napokban volt peteérésed pétek, szobat ha voltatok együtt van remény..sztem...de nem sok ilyen görbét láttam még.

szia, sztem napokban volt peteérésed pétek, szobat ha voltatok együtt van remény..sztem...de nem sok ilyen görbét láttam még.
Szerintem is kb dec 9- 10 körül volt inkább a peteérés a hõd alapján.
Szia! Szerintem 9-én volt /lehetett/ a peteérésed. A nagykönyvek azt irják, hogy az utolsó alacsony hõmérsékletû napon szokott a peteérés bekövetkezni. Jobb lett volna ha 8-án v. 9-én vagytok együtt, de a spermák akár 72 óráig is életképesek, ezért sikerülhetett is a teherbeesés
peteérés után nem az szokott lenni??na hátha ír ide vki tapasztaltabb is....elõzõ vagyok..s nekem is nov 26 án jött meg utóljára...:)
A kérdező hozzászólása: A 15. napon is voltunk együtt de csak rövid ideig tartott és nem volt véges, mert megjöttek a vendégek...de elõváladék volt, mert az sok van a páromnak... Reménykedjek egyátalán? Mikor volt pé-m?
A kérdező hozzászólása: Hát remélem hogy igazad lesz! De akkor mi volt az a hõleesés utána?
A kérdező hozzászólása: És Drukk Neked!!!!
elsõ válaszoló....péntek szombat tuti jó nap volt együttlétre:) Mi is próbálkozunk....nekem is most van peteérésem remélem, mert már nem is használom se hõmérõt se ovu tesztet:(
30 nap alatt háromszor szeretkeztél? :(
A kérdező hozzászólása: Nem, csak nem rajzoltam be mindet, miután a menzim után pár napban nem lényeges, az elõtte lévõ idõszakot meg azért nem mert most kezdtem a diagramm rajzolást és nem hiszem hogy lényeges. A heti egy-két alkalom megvan, sajna sûrûbben a munkánkból kifolyólag nem tudunk.
A kérdező hozzászólása: Oh, köszi a választ! Hát nem értem én sem. csütörtök este óta volt nyúlós folyás, ami pénteken több lett és szombaton is elég sok volt. De fehéres folyás hol több, hol kevesebb már múlthét óta van. Nem értem!
Szerintem is 9-én volt peteérésed. Én áttértem a ciklusról a fertilityfriend-re, mert a hõimet (akár a tieidet is) félreértelmezte. A fertility friend viszont egybõl átrajzolta a grafikont, és akkorra tette a pé-t amikorra egyéb tüneteim is mutatták. (ez nem ellenreklám, de szerintem nagyokat téved a ciklus, javaslom, írd át az adataidat más programba is). És én is úgy hiszem, hogy kevésszer szeretkeztek... Amúgy én is lassan 8 hónapja próbálkozom, és nem jön össze a baba. Januárban orvoshoz megyek-megyünk.
A kérdező hozzászólása: azt akartam irni hogy NEM nagyon értem .. elirtam xd
Szia! Igen.Ha meg jön a mensid, kezd el szedni. Ha nem tudod mikor van peteérésed, akkor vegyél ovu tesztet.Ha két erõs vonalad van, az peteérés, tehát leállsz az ováriával. Ha vagy a teszveszen, vagy vaterán regisztrálva, esetleg ismerõsöd van regizve, akkor ott tudsz rendelni 20 db.os tesztet 2000 ft-ért.a gyógyszertárban 5-7 db-os 2500-4200 ft között van.Az nagyon húzos. A tájékoztatójában le van írva hogy a ciklus hosszodnak megfelelõen melyik napon kell elkezdeni a tesztelést...sajnos nem minden hónapban van egyforma idõben, nekem pl: elsõ hónapban 17-18 ciklusnap volt peteérés, a következõben a 10, cn-en ebben a hónapban a 8.cn-en, ma meg a 18.cn ismét mutat, tehát valõszínû egy kobor petém most érik :) Sok sikert!!! Ada
Szia! Az ovuteszt azért jó, mert biztosra tudod, hogy ha pozitív, akkor 36 órán belül lesz peteérés! Megéri venni, egy hónapra legalább, hogy betájold magad. De én pl.mindig érzem a peteérést, tojásfehérjeszerû nyúlós nyálkám van, és valamelyik petefészkem nyilalósan szurkál egy pár percet. Ha esetleg te is érzed, akkor addig kell szedni az ováriát! Vagy ha a ciklusaid minidg ugyanolyan hosszúak, pl. ha 30 naposak, akkor levonsz belõle 14-et, tehát 30 napos ciklus esetén a 16. ciklusnapon van peteérés, -általában! Sok sikert!
Még valami. Tehát mensi elsõ napjától szeded a peteérésig! Az ovuteszttel pedig nem a mensi kimaradáskor kell tesztelni, mert az a HCG teszt, vagyis terhességi teszt, hanem az ovuteszttel középidõben kell naponta egyszer tesztelni, délután, elõtte kevés folyadékot igyál! De a használati útmutatóban benne van, hogy hány napos ciklus esetén hányadik ciklusnapon kell elkezdeni tesztelni. Ez a teszt nem olyan, mint a terhességi, hogy ha már van rajta egy halvány csík, akkor pozitív, hanem: ez akkor pozitív, ha a 2. csík vagyis a tesztcsík ugyanolyan erõsségû vagy erõsebb színû, mint a kontrollcsík! A pozitív napo(ko)n (1 vagy 2 nap mutat ilyet a teszt), és az utolsó pozitívat követõ elsõ negatív napon tanácsos együtt lenni, akkor a legnagyobb az esély a babára!
A kérdező hozzászólása: muszály venni ilyen ovu tesztet vagy mit? muszály tudni ebbe hogy mikor van a peteérésem ? azt hittem csak szedni kell az kész
A kérdező hozzászólása: honnan tudjam mikor kell tesztelni azzal az ovu tesztel ...?? tehát menstruáció elsö napján szedem és akkor hagyom abba ha már nem menstruálok és utána tesztelek ezzel az ovuval??????

A ciklus első napja a menzi? Onnan kell számolni a 28-at, amíg újra meg kell jönnie? Mi van, ha valakinek 12 napig megvolt a mesije? Akkor meg kell jönnie az elmúlást követő 16. napon? Ezt nem nagyon értem.

Legjobb válasz: Na ez az... 02.03.-n jött meg, 12 napig tartott... tehát 15.-ig. Eddig mindig gyakrabban is jött meg, mint kellett volna, most meg, 03.02.-n még sehol!!!! És nekem 25 naposak a ciklusaim a tetejében.

A kérdező hozzászólása: Na ez az... 02.03.-n jött meg, 12 napig tartott... tehát 15.-ig. Eddig mindig gyakrabban is jött meg, mint kellett volna, most meg, 03.02.-n még sehol!!!! És nekem 25 naposak a ciklusaim a tetejében.
A kérdező hozzászólása: bocs, 03.03.-n:D
Én a helyetekben kivizsgáltatnám magam, mert amit írtok az nagyon nem normális! Eleve a 10-12 napos mensivel gondok vannak!!
bármeddig is tart a lényeg az elsõ nap! tehát amit irtál helyes. ha 12 napig tart 16 nap múlva kell megjöjjön. (ha 28 napos)
Szia nekem is ez a problémám.24 naposak a ciklusaim és 10-12 napig tart a vérzésem.Így nem tudom hogy mikor van a peteérésem.Te szedsz rá valami gyógyszert vagy mondott valamit a doki? Légyszi írj, mert már nagyon elvagyok kenõdve.
Ja még valami, szerintem egyáltalán nincs is peteérés ilyen ciklusoknál.
A kérdező hozzászólása: PCO-m van. Nem normális, igen, csakhogy mûttetni nem szeretném magam, gyógyszerrel próbálkozunk.

Az baj ha az alaphőm elég magas? 36, 8-37 körüli. Most vagyok a ciklus 11. napján, ma reggel 37 volt. Mikor lesz így peteérés, mert ha felmegy még pár értéket, az már lassan láz.

Legjobb válasz: Lehet, hogy neked ilyen magas az alaphõd, egész egyszerûen. De attól is függ, hol méred. Higanyos hõmérõvel végbélben mérve ez egyáltalán nem magas. A tüszõrepedés után a hõértékeid kb fél fokot fognak még felfelé menni.

Lehet, hogy neked ilyen magas az alaphõd, egész egyszerûen. De attól is függ, hol méred. Higanyos hõmérõvel végbélben mérve ez egyáltalán nem magas. A tüszõrepedés után a hõértékeid kb fél fokot fognak még felfelé menni.

Mit jelent hogy felfelé kezd menni a görbe? Most csinálom először, nem igazán értek hozzá.28-30 naposak a ciklusaim

http://www.ciklus.hu/images/diagramok/3b186afd272ed82cd2c290..

Legjobb válasz: Fontos,hogy mindig ugyanabban az idõpontban mérd a hõdet,rögtön ébredés után,még mielõtt kikelnél az ágyból, csipogás után még 5 percig mérni kell,mert megy még felfelé. Általában van egy alaphõ, a pé-kor leesik ez alá és aztán felmegy az alaphõ felé. Ha fent marad a leesés után a 14.napon is,akkor lehet reménykedni. Ha leesik,akkor meg fog jönni.Nekem sajnos sárgatest elégtelenségem van,ugyhogy csak egy nem túl szép görbét tudok példának mutatni,de a lényeg látszik rajta. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c922cc27b685e9905b0ac9.. Ezen az oldalon,viszont nagyon sok görbét találsz és hasznos dolgokat:http://babatervezok.otthona.net/attekintes.shtml Sok sikert!

Fontos, hogy mindig ugyanabban az idõpontban mérd a hõdet, rögtön ébredés után, még mielõtt kikelnél az ágyból, csipogás után még 5 percig mérni kell, mert megy még felfelé. Általában van egy alaphõ, a pé-kor leesik ez alá és aztán felmegy az alaphõ felé. Ha fent marad a leesés után a 14.napon is, akkor lehet reménykedni. Ha leesik, akkor meg fog jönni.Nekem sajnos sárgatest elégtelenségem van, ugyhogy csak egy nem túl szép görbét tudok példának mutatni, de a lényeg látszik rajta. http://www.ciklus.hu/images/diagramok/c922cc27b685e9905b0ac9.. Ezen az oldalon, viszont nagyon sok görbét találsz és hasznos dolgokat:http://babatervezok.otthona.net/attekintes.shtml Sok sikert!
te fel voltál már valaha világosítva?? mert ugy látom nem -, -'
Attól függ hány napos szokott lenni.Amugy az elõzõ menstruáció elsõ napjától kell számolni. Általában 28-35 napos egy ciklus.
27-töl számítva...akkor valoszínüleg a hónap vége fele..de ha még az elején vagy a menstruácionak akkor nem fog pont akkor megjönni..az mondják h legalább 1 év mire beáll normálisan :D
Kérdezd meg az anyukád, olvass utánna a neten, csak ne itt mert nagyon égõ!
27-tõl számolj 28 napot. Jelöld meg a naptárban. Nem tudom mennyire rendszeres neked... de kb akörül fog megjönni. Számolj úgy, hogy már azért egy héttel a kijelölt dátum elõtt legyen nálad tisztasági betét, ha még a mensid kezdetén vagy. Érdemes minden hónapban bejelölnöd hogy melyik nap jött meg. Kiszámolod, hogy hány nap van a két idõpont között (a elõzõ mensi elsõ napját is bele számolva). Pár hónap után ki fog szépen rajzolódni, hogy milyen hosszúak a ciklusaid.
Gyáááááá ilyen kérdést bakker...:) Ez szégyen, hogy nem tudod.
mindig megnézed hogy hányadikán jött meg (mondjuk pl 15-én) és abból visszaveszel kettõt... (tehát akkor következõ hónapban 13-án várható)

Mit értünk azon a "ciklus átlagos hossza"?

Hogyan tudjuk kiszámolni a ciklus hosszát?

Legjobb válasz: Hogy havonta hány napra jön/jött meg a mensid?? Vedd alapul az utolsó 3 havit, és csinálj átlagot.

Hogy havonta hány napra jön/jött meg a mensid?? Vedd alapul az utolsó 3 havit, és csinálj átlagot.
szia nézd meg a ciklus.hu oldalt regisztrálj és mindent megtudsz a ciklusodról nagyon jó én is most fedesztem fel
Tedd fel a görbédet! Hol méred?
A kérdező hozzászólása: görbit nem vezetek csak magamnak mérem kiváncsiságból
A kérdező hozzászólása: ja és nyelv alatt mérek
Ha + a teszted, [email protected]ál rá. Örülj neki, lehet késõi pé-d volt azért nem látja még a doki. Én is a hülye görbém miatt nem teszteltem egy hétig, mert, hogy nem vagyok terhes és tegnap mégis + lett. Meg ha nem irod akkor nem is látod, hogy hogyan ingadozik. Szerintem hadd a fenébe és örülj a + tesztnek! :-)
A kérdező hozzászólása: okés nagyon szépen köszönöm most azért megnyugodtam picit!
Mikor mész legközelebb dokihoz? Ird majd meg, hogy mi lett! Szoritok! :-)
A kérdező hozzászólása: hogy tudom belinkelni?bocs, de béna vagyok.
A ciklus-hu elég gyakran rossz helyre húzza be. Ha a hõd már régóta fenn van, akkor ez most nem tüszõrepedés., mert az már megvolt korábban. Görbédet linkeld be!

Mi lehet ez? Ma vagyok a ciklusom 28. napján, holnapra nem várom. Tegnap vettem jóstesztet, és tegnap erős pozitív lett, de ma reggel már csak halvány volt a teszt csík.Nem értem. Valaki tud segíteni?

Terhességi tesztet nem merek még venni.

Legjobb válasz: hát, a "terhességi tesztet nem merek még venni" nagy butaság... ha baba van, akkor lehet, hogy már örülhetnél most a pozitív hírnek... ha meg nincs, akkor úgyis meg fog jönni! nem a teszt pozitívsága vagy negatívsága teszi oda azt a babát, az egész már két hete eldõlt. tehát, ha kiváncsi vagy, irány a patika, és nem ovuteszt, hanem terhességi! én egyébként nem hiszek a jóstesztnek, a kimaradó mensinek és az ultrahangnak hinnék (bár már hihetnék...). megértek minden leendõ anyukát (én is ilyen voltam néhány hónapja), de ha ezen jór a nap 24 órájában az eszed, nem segít. ha egyszer baba lesz, együtt fogunk tölteni nagyon-nagyon hosszú idõt. hadd legyen ez a két hét csak az övé, olyan amirõl még nem tudunk, utána úgyis mindenrõl tudni fogunk (és tudni akarunk majd).

hát, a "terhességi tesztet nem merek még venni" nagy butaság... ha baba van, akkor lehet, hogy már örülhetnél most a pozitív hírnek... ha meg nincs, akkor úgyis meg fog jönni! nem a teszt pozitívsága vagy negatívsága teszi oda azt a babát, az egész már két hete eldõlt. tehát, ha kiváncsi vagy, irány a patika, és nem ovuteszt, hanem terhességi! én egyébként nem hiszek a jóstesztnek, a kimaradó mensinek és az ultrahangnak hinnék (bár már hihetnék...). megértek minden leendõ anyukát (én is ilyen voltam néhány hónapja), de ha ezen jór a nap 24 órájában az eszed, nem segít. ha egyszer baba lesz, együtt fogunk tölteni nagyon-nagyon hosszú idõt. hadd legyen ez a két hét csak az övé, olyan amirõl még nem tudunk, utána úgyis mindenrõl tudni fogunk (és tudni akarunk majd).
Szeretném megtudni, hogy mi az a jósteszt??Bocs, ha nem a kérdésedre válaszolók!!De még csak "kezdõ"vagyok!!!
ez engem is érdekelne! Ovu tesztet használtál??? vagy mit éprtesz jós teszt alatt?
Az ovuteszt jósként nem megbízható! Vegyél terhességi tesztet
A kérdező hozzászólása: Igen, ovutesztet használtam, és áll. a 26. naptól már ki tudja mutatni a terhességet, hamarabb ad eredményt mint a terhességi teszt, de csak 70%-os a megbízhatósága.
2009-06-23 11:32! Most néztem szét a régi kérdések között és az utolsó mondatod olyan szép, hogy majdnem sírva fakadtam. Igazad van, legyen csak az övé!:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!