Találatok a következő kifejezésre: Mit értünk állapoton (10 db)

Mit értünk skizofrén állapoton?

Úgy értem, mik a tünetei, miben nyilvánul meg leggyakrabban ez a betegség? Hogyan viselkednek azok az emberek, akik ebben a betegségben szenvednek? Azt tudom, hogy tudathasadásos elmezavar a jelentése, de mit is értünk ezen?

Legjobb válasz: Én is ismertem egy ilyen beteget.Egy kollégiumban laktunk egy folyosón.Téli vizsgaidõszak,éjjel 11.Kopogtat valaki.Jön a srác,h tavaly abban a szobában lakott,és most valami szörnyût álmodott és szeretné megnézni,h minden rendben van-e.Mondja szobatársam persze.De õ el akarta mondani,h mit álmodott.Emberek a folyosón elkaptak másokat és bevonszolták a szobába és felvágták az ereiket.Hozzátartozik,h a szobánk narancssárga és vérvörös volt,és az ajtószárfa teli volt vérvörös tenyérnyomokkal.Próbáltuk megnyugtatni,h mindez csak festék.Beleszagolt az áhynemûtartókba,h nincs-e benne hullaszag stb.Elmesélte,h õ már háromszor meghalt.Kicsit ijesztõ volt,de azt hittük,h csak szivatják az elsõsöket a nagyok.De h meglepõdtünk,amikor nem is ismert meg minket,meg késõbb elõadta a folyosón másnak,h õ lejelentkezett a vizsgáról,nem is ment vizsgázni,de hármas van az indexében,meg ETRben is.Többiek bíztatták,h örüljön neki.Aztán beszéltünk velük és õk mondták,h mi baja van.

Én is ismertem egy ilyen beteget.Egy kollégiumban laktunk egy folyosón.Téli vizsgaidõszak, éjjel 11.Kopogtat valaki.Jön a srác, h tavaly abban a szobában lakott, és most valami szörnyût álmodott és szeretné megnézni, h minden rendben van-e.Mondja szobatársam persze.De õ el akarta mondani, h mit álmodott.Emberek a folyosón elkaptak másokat és bevonszolták a szobába és felvágták az ereiket.Hozzátartozik, h a szobánk narancssárga és vérvörös volt, és az ajtószárfa teli volt vérvörös tenyérnyomokkal.Próbáltuk megnyugtatni, h mindez csak festék.Beleszagolt az áhynemûtartókba, h nincs-e benne hullaszag stb.Elmesélte, h õ már háromszor meghalt.Kicsit ijesztõ volt, de azt hittük, h csak szivatják az elsõsöket a nagyok.De h meglepõdtünk, amikor nem is ismert meg minket, meg késõbb elõadta a folyosón másnak, h õ lejelentkezett a vizsgáról, nem is ment vizsgázni, de hármas van az indexében, meg ETRben is.Többiek bíztatták, h örüljön neki.Aztán beszéltünk velük és õk mondták, h mi baja van.
Skizofrénia, vagy kettéhasadt elme.Több válfaja is van.Vanak pozitív (!) tünetei is.Minden 100 ember közül egy skizofrén. -megszûnik számára a külvilág -hallucinációi, képzetei vannak -hallucináción értendõ hallási (oylan hangot hall, amit más nem), szaglási, illetve vizuális hallucináció (olyan embert lát, akit más nem, ez az egyik legsúlyosabb tünete) -agresszív viselkedés -szétesõ beszéd, gondolkodási zavar -paranoia -viselkedészavar(nevetgélés, magában beszélés)..stb. Vírusfertõzás is válthat ki skizofréniát.Gyógyszert kell szedni rá.
Nekem a mamám volt skizofrén, akkor én még kicsi voltam, de olyasmire emlékszem, hogy mindent elfelejtett, úgy hagyta a villanyt, cigit, majdnem felgyújtotta a házat, rossz buszra szállt fel, és máshol kötött ki, mindenkinél jobb akart lenni, hamarabb akarta befejezni az étkezést, mint mi.Elmegyógyintézetbe is került, és ott halt meg.
az én nagybátyám is az sajnos. õ halucinált érgebben hogy õt kamerával figyelik, meg látta a meghalt apukáját ülni az ágyon, azt állítja hogy volt egy kislánya aki leukémiában meghalt az anyja meg felakasztotta magát a hír hallatán, és egyszer elis tünt 3 napraa kocsival nem tudta senki se h hol van és mikor hazajött azt állította h a temetõben volt a lányánál.. meg nekem is mondta hogy majd elvisz a sírhoz, meg ilyenek öngyilkos is akart már lenni az apuját egyszer majdnem megölte mármint megakarta ölni, mert mindig veszekedtek azt állította h AIDS-es pedig nemm ilyenek.. meg van h rájön és nemszól semit csak ül maga elé és nemtudom.. kikapcsol beszélhetsz hozzá nem reagál :(

A macskám behozott egy rigót, és úgy láttam, nem sérült meg, de mintha sokkos állapotban lett volna. Azóta már mozgott, felment egy ágra, de azóta is ott ül (majdnem két órája), és csak nézelődik, óvatos fejmozgással. Mit tehetek érte?

Gondoltam arra, hogy felhívom az állatorvosi ügyeletet, hátha tanácsot tudnak adni, de félek, nem érdekelné őket, mivel 'csak egy rigó'.

Legjobb válasz: Éjszaka van, mégis mit csináljon? Hagyd békén.

Éjszaka van, mégis mit csináljon? Hagyd békén.
Hívd fel õket nyugodtan. Ha csak nem egy szemét dokit fogsz ki, biztosan segíteni fog.
A kérdező hozzászólása: De ha nincs a fészkében, nem hûl ki? Éjjel hat fok lesz. Hívom majd az ügyeletet.
Csak félve kérdezem meg, de a fészkében mégis miért lenne melegebb?
A rigóknak nincs is igazán fészkük, csak amíg nagyon kicsik a fiókák. amint egy kicsit nagyobbak lesznek elhagyják a fészket és bokrokban húzódnak meg, a szülõk továbbra is etetik õket. A felnõtteknek nincs fészkük, nincs "házuk", bokrokban, kisebb üregekben húzzák meg magukat éjszakára. Igazából sok mindent nem tehetsz érte. Ha látod, hogy rosszul van és meg tudod fogni, akkor talán. De ha komolyabb belsõ sérüléseket szenvedett, akkor úgysem fogja megoperálni senki és amúgy sem fogja valószínûleg megérni a reggelt. Ha kisebb baja van, eltört a lába, szárnya, akkor még esetleg van esély meggyógyítani, de akkor sem sok és kevés ember foglalkozik ilyenekkel, csak megszállottabb madárbarátok, hivatalosabb helyeken nem fognak neked segíteni.
Van madárkórház, esetleg oda is betelefonálhatsz! de szerintem bármilyen nagyobb állatkórházba elviszed, el fogják tudni látni, ha kisebb baja van, pl törött végtag, ahogy az elõttem levõ is leírta.én a helyedben bevinném.mi egyszer beteg sünit vittünk el a közeli állatkórházba, és szó nélkül ellátták.Majd írj, hogy mi lett Vele!

Van egy MAJESTIC orsós, fa dobozos magnóm. Teljesen mûküdõképes állapotban. Mi lehet az értéke?

Legjobb válasz: A vaterán 5-10e.között szokták hirdetni a retro cucokat.

A vaterán 5-10e.között szokták hirdetni a retro cucokat.
cuccokat..
a pontos típusszámát mellékelnéd? (hátul, vagy az alján az adattábláján megtalálod) (mono-sztereó-qvadro?, hány sávos?, deck jellegû vagy erõsítõt is tartalmazó? stb.), mind ezt tudni kellene ahhoz, hogy érdemi választ kapj!
szalagsebességek?


Szerintem csak zúzódás, ha egyébként nem furcsa és tudod rendesen mozgatni. De persze abból baj nem lehet, ha megmutatod egy orvosnak.

A Skype-nál hogyan lehet törölni az előzőleg megosztott állapotokat (értem itt azt a helyet amit a "Mondja el ismerőseinek, mire készül" helyére írsz be)?

Most látom csak, hogy nekem is kijelzi mások összes megosztását, de szeretném ha az enyémek már nem látszódnának, nem biztos, hogy az új ismer?söknek célszer? mindent látni.

Mi okozhat magas pulzusszámot? Általában még nyugalmi állapotban is magas, miközben a vérnyomásom tökéletes. Az előbb mértem, a vérnyomásom: 116/76, ami teljesen jó érték, viszont a pulzusom 96.

...ami szerintem sok, hiszen a normál érték kb.60-80 között van.Ráadásul össze-vissza kalimpál a szívem. Eddig nem volt ilyen probléma, bár mostanában a meló miatt sokat stresszelek. Minden választ köszönök! 26L

Legjobb válasz: Hasonlóan jártam mint te, csak annyi volt, hogy elkezdet szúrni a szíve körül, meg gyorsan vert. Elmentem orvoshoz, elküldtek kardiológiára.Ekg, 24 órás ekg, szívultrahang, aztán nem találtak kórosat. elvileg stressz, cigaretta nagyon meg tudja tuningolni a szívet. Kaptam gyógyszert, amit fél évig kell szednem...úgy érzem jobb.

Hasonlóan jártam mint te, csak annyi volt, hogy elkezdet szúrni a szíve körül, meg gyorsan vert. Elmentem orvoshoz, elküldtek kardiológiára.Ekg, 24 órás ekg, szívultrahang, aztán nem találtak kórosat. elvileg stressz, cigaretta nagyon meg tudja tuningolni a szívet. Kaptam gyógyszert, amit fél évig kell szednem...úgy érzem jobb.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ez durva. :S És mi lett a vége? Kaptál valami gyógyszert vagy megoldottad a kiváltó okot?
Nekem 160 volt a pulzusom, 24 évesen. Gondolom a stressztõl.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, megoldódott a problémám! :) Áthelyeztek a munkahelyemen egy másik részre, ahol nyugi van...most már rendben a pulzusom és a görcsölésem is kezd múlni. :) További minden jót Nektek! :) ))
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszönöm Neked is a választ! Valóban nem jó, hogy cigizek, de nem sokat szívok: naponta 2-3 szálat. Persze ez sem jó, tudom én...közben e-mailt váltottam egy orvos ismerõsömmel, aki szerint inkább idegi alapon van a dolog. Elég görcsölõs, izgulós vagyok és voltam pánikbeteg is, két évig. Azóta van ez velem, amióta 8 órás lettem, elõtte minden teljesen okés volt. Mindenkit felpontoztam!
"Dohányzom is, már 18 éves korom óta, de eddig semmilyen problémát nem okozott." No, ez az, ami nem igaz. Hogy valójában mit okozott, azt idejekorán meg fogod tudni. Itt van mindjárt a kérdésed: indokolatlanul magas pulzus. Ez már jel. A többi eztán jön. Majd kérdezz...
A szapora pulzusnak a leggyakoribb oka a stressz. Én még csak 21 éves vagyok és volt egy kisebb mûtétem és az altatás miatti kivizsgálásokon vették észre, h kicsit magasabb, nekem is olyan 90+ körül szoktt lenni. De érdekes, h reggelente mikor felébredek, normális és mikor elkezdek a sulin gondolkodni v valamin, onnantról kezdve felugrik és, h délután is normális legyen, olyan nincs. Nagy valószínûseggel neked is a stressz okozhatja, na meg ez az új munkabeosztás...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is, ment a zöld kezecske mindkettõtöknek! Ezt a vitamint ki fogom próbálni, nagyon köszi a tippet!!!
Kicsit alacsony a vérnyomásod, és ezért emelkedik meg a pulzus. A stressztõl is lehet. Szedjél Panangint napi 3x1-et. Lehet erre elmúlik. Ez vénynélküli vitamin.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Pár hónapja 4 órásból 8 órás lettem a munkahelyemen, több a feladatom és ezért görcsös vagyok néha. Dohányzom is, már 18 éves korom óta, de eddig semmilyen problémát nem okozott.
A kérdező hozzászólása: Igen, megoldódott, átkerültem egy nyugisabb osztályra. :) ) Azóta a pulzus tökéletes, 72 volt reggel. :)

Azt hallottam hogy a macskagyökeret mint tea anno elszívták mert állítólag elszívva hasonló állapotot értek el mint a fűvel. Ez igaz lenne, vagy mi a véleményetek?

Én szoktam inni macskagyökér teát a nyugtató hatása végett, de az hogy állítólag elszívták nagyon meglepett.

Legjobb válasz: Az nem mindegy hogy valamit forró vízzel kioldok vagy parázson égetek. Ez egy teljes félreértés, nem mindent marad meg kémiai összetételében.A valeriana ideggyugtató nem drog!

Az nem mindegy hogy valamit forró vízzel kioldok vagy parázson égetek. Ez egy teljes félreértés, nem mindent marad meg kémiai összetételében.A valeriana ideggyugtató nem drog!
Minden gyógynövény hatóanyaga drog, de én nem szívnám el!
Nekem bejött régebben, vaporizerrel csináld kiszüri a felesleges szarokat nagyon tiszta cuccot szivsz be és nem kapsz be vmi rákkeltõ fost

Magas a pulzusszámom. SZinte mindíg 100 felett van. A vérnyomás változó általában a per utáni érték magas az is 90-100 között mozog. És ezek nyugalmi állapotban mért értékek.21éves lány vagyok és nem túlsúlyos 52 kg. Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Szia!Nekem is volt ilyen csak kicsit alacsonyabb volt,sztem pajzsmirigy probléma menj dokihoz gyógyszerekkel simán tudják kezelni.Remélem segitettem.

Szia!Nekem is volt ilyen csak kicsit alacsonyabb volt, sztem pajzsmirigy probléma menj dokihoz gyógyszerekkel simán tudják kezelni.Remélem segitettem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!