Találatok a következő kifejezésre: Mit érezni terhesség (28 db)

Mikor a nemvárt ideje eljön, akkor már lehet érezni terhességi jeleket?

Tudom ez még korai, de nekem nagyon feszül a hasam kb egy- másfél hete, vannak mensiszer? görcseim, érzékeny a bimbóm. Tüsz?repedés biztos volt, mert nyomonkövették.

Legjobb válasz: Nem várt 3 nappal nagyon álmos voltam,napokig,ill. nagy mellfájdalmam volt.Hidd el,ezeket nem fogod produkálni.:) Ezt érezni fogod,hogy máshogy vagy álmos,ill. máshogy fáj a melled.:) Sok sikert.Nézd meg a reggeli hõdet,ha magas,reménykedhetsz.(ha 37 felett van)

Nem várt 3 nappal nagyon álmos voltam, napokig, ill. nagy mellfájdalmam volt.Hidd el, ezeket nem fogod produkálni.:) Ezt érezni fogod, hogy máshogy vagy álmos, ill. máshogy fáj a melled.:) Sok sikert.Nézd meg a reggeli hõdet, ha magas, reménykedhetsz.(ha 37 felett van)
Ez egyéni, de én a pé utáni 8. naptól éreztem egyre erõsebben a hányingert, mellfeszülést. Görcsöm nem volt. A hcg-teszt szerintem a 12. nap elõtt nagyon ritkán pozitív. Van esélyed.
A kérdező hozzászólása: Szépen éreztem a tüszõrepedést, elviekben beágyazódáskor is volt erõs görcsöm, pénteken újból tesztelek, az lesz a 15. DPO.Esténként nagyon hamar rámjön a fáradtság. Hát nagyon remélem, hogy sikerül. A mellemet nem mondanám, hogy feszül, csak extra érzékeny, nagyobb, és nehéz. Reménykedek, mert várjuk már nagyon a babát, és köszi a gyors válaszokat :-)
Szia!Én is már elõtte éreztem dolgokat.Mivel nem konkrétan terveztük a babát, cigiztem és az elsõ jel az volt, hogy nem kívántam.Nagyon fáradékony is voltam.Mensi kimaradása után 5 nappal teszteltem, ami erõs 2 csík volt.Szerintem elõbb is kimutatta volna csak én még akkor nem figyeltem fel rá ezekre a kis jelekre.

Mik a terhesség jelei az elsó hónapban? Jó, a menstruáció elmaradása. De mellette mit lehet érezni?

Én egyfolytában eszem, az esemény utáni tabletta miatt megjött, de nagyon kevés volt, és elvileg normálisan kellene megjönnie a tabletta miatt, de még nem jött meg. Van mikor furán érzem magam, de lehet, csak beképzelem...

Legjobb válasz: szia. nekem 5-10 percenkénti vizelési inger,szédülés,alhasi fájdalom,mintha megakarna jönni,petefészek szúrkálá,és ami nálam egész fura tünet volt,az a folyamatos kávi ihatnék voltam (amit nem tettem meg) és akár milyen levest ettem,mindig sósnak éreztem.És amikor meg kivántam valami kaját,iszonyat éhes voltam,mire elõttem volt,már uhh inkább nem kell:) ja,meg hasmenés. de ez ember függõ.

szia. nekem 5-10 percenkénti vizelési inger, szédülés, alhasi fájdalom, mintha megakarna jönni, petefészek szúrkálá, és ami nálam egész fura tünet volt, az a folyamatos kávi ihatnék voltam (amit nem tettem meg) és akár milyen levest ettem, mindig sósnak éreztem.És amikor meg kivántam valami kaját, iszonyat éhes voltam, mire elõttem volt, már uhh inkább nem kell:) ja, meg hasmenés. de ez ember függõ.
Nekem a nem várt elõtt fájt a mellem, hõhullámom volt, szurkált a hasam és a megjön érzés volt, na meg nem volt egyátalán folyásom(ez tûnt fel legelõször!) Remélem hogy sikerült!
Szia! Ez teljesen egyénfüggõ! Nálam például semmi jele nem volt! 40hetes kismami
*kávé
A kérdező hozzászólása: hm.. köszönöm a választ! Boldog babavárást :)
mellfeszüés, gyakori vizelési inger, alhasi diszkonfort érzés, idegesség
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!! :) Én még nem akarok babót, majd kicsit késõbb. De nagyon aranyosak vagytok, h így leírtátok Nekem. Késõbb Én is mindenféleképpen szeretnék kisbabát, de még nem...

Ciklus hányadik napján kezdtetek el tüneteket érezni terhesség esetén? Mik voltak azok? Hány nappal voltatok menzesz előtt?

Legjobb válasz: Engem is érdekelne!és az is h mikor teszteltetek!Te mikorra nem várod?:)

Engem is érdekelne!és az is h mikor teszteltetek!Te mikorra nem várod?:)
Én akkor még nem tudtam, hogy terhes vagyok de nagyon sok mennyiségû fehér folyásom volt.Mindig volt folyáso de egyszer mikor úgy éreztem, hogy valami kijött belõlem és megnéztem a bugyimat iszonyatosan meglepõdtem, hogy mi a fene ez a rengetek valami.Tényleg sok volt de nem is gondóltam arra, hogy ez attól lehet, hogy babás lettem.Ez a nem várt menszesz elõtt 5 nappal volt.A nem várt után 3. nap este iszonyatosan kellemetlenûl szúrt a hasam középen.Nem olyan kis szurkálás amit máskor is érezhetõ hanem olyan mint ha tényleg erõsen szúrnkálná belûlrõl valaki a hasamat.Fájt is a hasam de ez a fájdalom más mint mikor meg akar jönni.Ennyit éreztem a teerhesség elején.Most 6. hónapja várjuk a kistesót, hogy meg foganjon.
A kérdező hozzászólása: Nekem még nagyon korai lenne, én is csak kíváncsi vagyok! Negyedike körülre nem várom!
Ja, és a nemvárt után 5.napon teszteltem reggel egy erõs pozitívat, elõtte nem próbáltam.
Én is 4.-e körûl
Én nem éreztem elõtte tüneteket.Csak mikor meg kellett volna jönnie akkor görcsöltem, vártam is hogy megjön.De nem jött meg és 3 nappal késõbb erõs pozitív volt.
Nem várt elõtt 5 nappal puffadás, fáradékonyság, hányinger. Nem várt elõtti este - teszt, nem várt után 3 nappal + teszt. De az elsõ gyerekemnél semmilyen tünetem nem volt!
Nemvárt elõtt 1 héttel barnázás, nemvárt elõtt 3 nappal iszonyatos fejfájás, nemvárt elõtt 2 nappal negatív teszt, másnap pozitív. Most pedig a kiságyában szuszog az 5 hetes kisfiam:)

Mit érezni a terhesség első heteiben?

Nagyon megnyugtató más kismama érzéseir?l,örömeir?l olvasni!Légyszi meséljetek,minél többen!

Legjobb válasz: én hihetetlenül boldog voltam, alig hittem el. de ugyanakkor némi szorongás is volt bennem, egy babára vigyázni, felnevelni, önfeledten sazeretni stb.. ez olyan érzés, amit csak akkor tapasztal meg az ember, ha babát vár. nagy felelõsség nehezik rád abban a percben, de mikor meglátod az elsõ ultrahangon, én sírtam pedig még igen csepp volt. próbáld ki, fantasztikus 25 hetes kismama

én hihetetlenül boldog voltam, alig hittem el. de ugyanakkor némi szorongás is volt bennem, egy babára vigyázni, felnevelni, önfeledten sazeretni stb.. ez olyan érzés, amit csak akkor tapasztal meg az ember, ha babát vár. nagy felelõsség nehezik rád abban a percben, de mikor meglátod az elsõ ultrahangon, én sírtam pedig még igen csepp volt. próbáld ki, fantasztikus 25 hetes kismama
Az én csöppségem 11 hetes.Nem tervezett gyermek...sõõõt..az elsõ kérdés az volt, hogy életben marad-e.Aztán mikor úgydöntöttünk, hogy éljen, ha ennyire szeretne, akkor mérhetetlenül boldog voltam. Ennek 4hete.Most éppen úgy érzem magam, mint akinek belehánytak a gyomrába és egy fejszét vágtak a fejébe.Állítólag a 12hét vége felé elmúlik:) Remélem... 11hetes kismama
Mi eldöntöttük, hogy nem védekezünk többet és már itt is volt a pocakomban. Szárnyaltunk a férjemmel együtt és azóta is nagyon várjuk. Semmi panaszom nem volt a fáradékonyságon és a nagy értvágyon kívül az elsõ 3 hónapban. Most már van egy-két apróság, de megéri. Imádom mikor érezhetem a kis mocorgásait. Üdv, egy 25 hetes kismama

Mit érezni a terhesség 5. hónapjában?

Nagy e már a pocid, és belül mit érzel? Milyen például ha rúg a baba? Hol érzed a rúgást oldalt vagy középen?

Legjobb válasz: Szia a pocim elég kerek már széppen domborodik hétrõl hétre és a baba 2 napja mocorog és olyan mintha a viz tetején kipukana a buborék és nagyon bent és lent érzem nem tudom még hogy akkor most hasfalhoz közel van-e és azért érzem vagy csak ahogy forgolódik a magzatviz buborékol de nagyon érdekes csikis érzés szeretem :)))))19 hetes kismama

Szia a pocim elég kerek már széppen domborodik hétrõl hétre és a baba 2 napja mocorog és olyan mintha a viz tetején kipukana a buborék és nagyon bent és lent érzem nem tudom még hogy akkor most hasfalhoz közel van-e és azért érzem vagy csak ahogy forgolódik a magzatviz buborékol de nagyon érdekes csikis érzés szeretem :) ))))19 hetes kismama
Én most léptem a 6. hónapba. A február igen rohangálós volt, mert költöztünk. A pocim szép kerek, a család-akit ritkán látok-már bõven rácsodálkoznak, hogy mekkorát nõl 2-3 hét alatt.-) Nekem sajna sokat keményedik, mindig ha mozgok, ezért lassan tudok kozlekedni és sokat pihenek. Mozog nagyon, sokat és erõsen rug. Nekem mindig baloldalt rugdos, igen rendesen. Már látszik kívülrõl is, ahogy mozog, és érezni is, apa legnagyobb örömére. Egyre fáradtabb az ember, egyre jobban érezni, hogy nehéz a has, nekem most kezd a derekam jelezni, nem tudok már egyenesen állni. A baba sokat alszik, a nap nagy részében nyugodt. Ilyenkor már 1 kg.-) Hirtelen ennyi jut eszembe.-)
Szia..en a 23 hetbe leptem.....sokat mocorog a babam de meg nem tudjuk, hogy mi lessz.A pocimbol mar csak az nem latja, hogy terhes vagyok aki nem akarja:-) A "normal" eletemhez kepest most nehezebben mozgom, nehezebben veszem a levegot es gyorsabban faradok.A derekam par napja iszonyatosan faj..ugyszinten a medence csontjaim.A rugasok egyre erosebbek..naprol napra...nappal is sokat van ebren a baboca.Volt olyan rugasa amit figyeltem felemelt pulcsival...eloszor a hideg kirazott amikor hirtelen a jobb felebol a pocimnak atvonult valami a bal felere es kidomborodott valami a pocimon..:-)) Ezt ugy kell elkepzelni mint a rajzfilmekben a kisvakond amikor utazik a fold alatt:-)) A hideg kirazott de megszoktam:-) Kb ennyi:-)

Méhen kivüli terhességet már lehet érezni már a terhesség elején is 4-5 hetesen is? És mit az amit olyankor érezni görcs, vérzés?

Legjobb válasz: Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.

Nagyon sokáig nem lehet érezni. Ezért fontos uh-n megvizsgálni, hogy a méhben van-e a terhesség. 10-15. hétig még nagyon könnyen elõfordul, hogy semmit sem vesz észre belõle az anyuka, de igazából már volt arra is példa, hogy valaki kihordta a méhen kívüli magzatát és semmit sem vett belõle észre.
nekem volt méhenkívülim. A menzim megjött napra pontosan, de elég erõsek voltak a tünetek. Másfél héten keresztül nagyon erõs vérzésem volt erõs görcsökkel, majd 2 hétig erõs kávézacc szerû barna folyás, majd rá 1 hétre még mindig barnázás. ekkor már annyira kimerült voltam, a nagy hajtás (munka) és az állandó vérvesztés miatt, h elmentem dokihoz.Rögtön beküldött a korházba, de mivel péntek délután volt, doki egy sem, így a mûszerek hiányában hétfõre tolódott a kivizsgálás. Reggel fél 10 körül röntgen, uh, labor... majd a kép megszakadt- vittek a mûtõbe. Életmentõ nagy mûtéttel kivették a jobb petevezetékemet és kitakarították a hasüreget a rengeteg vértõl. 4, 5 óra volt a mûtét, de másnap már úgy járkáltam, mintha csak egy kis semmiség lett volna az egész. Ha odafigyel magára az ember, akkor az elsõ árulkodó jellel elmegy a dokihoz és nem esik abba a hibába mint én, h mindenkivel törõdtem, csak magammal nem.

Hogy fogjuk érezni az első mozgásokat? Ikreket várunk és 17 hetes 6 naposak vagyunk! Első terhesség és nem tudjuk mit kell érezni! Buborékoló furcsságok már vannak! Ez már az?

Legjobb válasz: Szerintem az már a baba, babák. Majd késõbb egyértelmûbb lesz, mivel ketten vannak jó kis karateversenyt fognak rendezni.

Szerintem az már a baba, babák. Majd késõbb egyértelmûbb lesz, mivel ketten vannak jó kis karateversenyt fognak rendezni.
Hidd el, egyszer csak valaki jól megbök odabent, akkor azt nem fogod eltéveszteni.Én is a 18. héten éreztem meg elõször tutira.Ne aggódj, nemsoká már, és észre fogod venni, összetéveszthetlen.
Nekem is elsõ baba, el is voltam kettyenve, hogy 19 hetesen még nem érzem. De aztán egyszercsak jelet adott: elõször 3 tompa rúgást éreztem, aztán nagy fészkelõdést, s hirtelen a gyomromba is úgy beletalált, hogy rendesen meglepõdtem. Most is mocorog...:-) Amúgy buborékolást és már a 16. héttõl éreztem, de mki azt mondta, hogy az csak bélmozgás. Pedig valószínû, nem az volt. Az elsõ babás anyukák egyébként is ált. a 18-20. héten érzik meg igazán. Természetesen a szerencsésebbek hamarabb. Nagy élmény lesz az elsõ rúgás, az tuti:-) 19+4 kismami
szia! Nekem enyhe buborékolás volt a "gyomromban". Elõször azt hittem, hogy mert ettem vagy ittam valamit és biztos beindult a belügy:) Aztán evés /ívás elõtt is éreztem (de nem korgást), és rájöttem, hogy az nem a belügy lesz...Aztán ezek az érzések egyre többször jöttek, egyre erõsebben. Akkor már nem tudtam "összekeverni" :) ) Ikreknél lehet hogy még érdekesebb lesz...:) ) Jó babavárást!:) 37 hetes kismami
Nekem barátnõm fogalmazta meg a legjobban, amikor kérdezgettem errõl (tavaly szült). Azt mondta olyan, mint amikor puki készülõdik, csak nem jön ki... Igaza volt, de persze mindeki máshoz hasonlítja. Egy biztos, tudni fogod, hogy Õk mocorognak bent és nem a beleid kuttyognak, hidd el! Élmény! Én imádom, amikor Maszatkám belendül! :-) Ja, a buborékoló furcsaság már Tõlük jön! Gratula az ikrekhez!!!
Szia!A buborék szerintem is a babáidtól van.Én 16 hetesen éreztem elõször(pedig elsõ baba), most 18 hetes vagyok és már a tenyeremmel is érzem ha mocorog:) A buborék pukkanáson kívül még olyat is éreztem mint mikor egy pezsgõtabletta pezseg.Furcsa és nagyon jó érzés...
Ezt nem tudni kell...érezni, és tuti fogod.Lehet, hogy az már az....:) ...jó egészséget nektek.
Terhességi teszt megmondja. Mikor kéne megjönnie?
Nekem az elsõ jel (napokkal a nem várt elõtt) az volt, hogy ülve vagy enyhén elõre hajolva nyomást éreztem a méhemben. Csak azért figyeltem fel rá, mert anyukám korábban mondta, hogy neki is ez volt az elsõ jel. Szóval van ilyen, de inkább a tesztre alapozz.
Elofordulhat, teszt megmondja, de nem lelombozaskent lehet felfazastol is, csinalj tesztett, megy a drukk:)

Melyik az a legkorábbi időpont, amikor "érezni" lehet a terhességet és mi lehet a jele?

Lehetséges, hogy pár napos terhesség haspuffadással és hasszurkálással jár?

Legjobb válasz: Elvben minden lehetséges. Én mensi elõtt két nappal kezdtem érezni tünetket és nem is tévedtem.:) 27 hetes kismami

Elvben minden lehetséges. Én mensi elõtt két nappal kezdtem érezni tünetket és nem is tévedtem.:) 27 hetes kismami
En mar masnap ereztem, gorcsoltem kicsit es hanyingerem is volt, de talan inkabb psziches alapon, mert tudtam hogy nem vigyaztunk es "baj" van. Utana nem ereztem semmi, elmaradt a verzesem, es kb a negyedik het korul egyik naprol a masikra ramjott a hanyinger, ami aztan a 14. hetig folyamatosan tartott... Remelem ez teged elkerul!

A HCG mikor kezd el termelõdni a szervezetben? Mikortól lehet érezni a terhességi tüneteket?

Legjobb válasz: Beágyazódás után kezd termelõdni, a tünetek változóak, nekem pl egész terhesség alatt semmi tünetem nem volt.

Beágyazódás után kezd termelõdni, a tünetek változóak, nekem pl egész terhesség alatt semmi tünetem nem volt.
A HCG a beágyazódást követõen, ahogy az elsõ válaszoló is írja, de akkor még annyira kevés, hogy a teszt (gyógyszertári) nem tudja kimutatni. Azért szokták azt mondani, hogy a kimaradt menstruációt követõen érdemes tesztelni, mert elvileg 14 nappal az esedékes havi vérzés elõtt van a peteérés, ekkor eshetsz teherbe, ezt követõen 6-8 nap a beágyazódás és a maradék kb. 1 hét alatt már termelõdik annyi HCG, hogy kimutassák a tesztek. Nyilván késõi peteérésnél ez a dolog borul. Nekem 1-2 nappal a nemvárt elõtt lett pozitív a Kék Csík teszttel, úgy, hogy elvileg 5 nappal késõbb fogant a baba, mint a középidõ:) Ekkor már (a premensnek is felróható tüneteken kívül) köldöktáji szurkálást és enyhe hányingert éreztem, ezért is teszteltem.
[link]

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!