Találatok a következő kifejezésre: Mit éreznek az orvosok akik abortuszt (1 db)

Mit éreznek azok az orvosok akik abortuszt hajtanak végre?

Hogyan tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel? Hiszen megölnek egy ártatlan magzatot.

Legjobb válasz: Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.

Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.
Ez egy olyan téma, mint a feketeözvegy, vagy hálapénz... Kinek milyen a hozzáállása, vérmérséklete, gondolkodása... Én abortuszellenes vagyok, de vannak helyzetek, mikor érzem létjogosultságt, pl ha megfelelõen védekeztek és mégis, és nem olyna a helyzet , hogy megszülje, vagy megerõszakotlák a nõt, vagy bizonyíthatóan beteg a baba. Sok orvos nem teszi meg, ebbõl is látszik, õk sem egyformán gondolkodnak. És meglehetne kérdezni, milyen anya az, aki "csak úgy" ok nélkül meg abortuszra? Inkább adná örökbe, és a baba lenne egy oylan családban, ahol nagyon várják, és nem lehet...
Én ismerek olyan orvost (fõorvos!), aki lelkiismereti okokból nem végez abortuszt. (Ezért külön tisztelem, mivel pénze lenne belõle, mégsem teszi.)
Szia.A tesóm nõgyógyász, és azt mondta hogy sajnos a szakmájához tartozik, de a tükröt leszedné a fürdõszobában hogy ne kelljen belenéznie.Gyûlöli ezt a mûtétet, de sajnos ez a munkája.A legrosszab az egészbe, hogy napi max.3-4 szülése van, de 7-8 abortusza.
Hidd el ugyanolyan rossz nekik mint annak az orvosnak akinek esetleg kikell kapcsolnia egy gépet, amin hónapok óta "élt" egy beteg.Én kórházban dolgozom, és haldokló gyerekeknél, és sokszor láttam már magábaroskadt, síró dokit ezek miatt.
Biztos nem lehet felemelõ érzés, de van olyan orvos is, aki nem végez ilyen mûtétet, mivel ellene van.De azt is meg kell érteni, hogy néha jót is tesznek azzal, ha megszakítanak egy terhességet.Ez csak a baba érdeke.Hogy pl ne szülessen 11.testvérnek egy sufni méretû lakásba, vagy ne egy 15 éves kislány legyen az anyukája, aki majd lepasszolja a nagyinak, mert még nem élte ki magát.... Jobb, ha nem születnek az ilyen családokba kisbabák.Szerintem jó, hogy végeznek abortuszt.36 hetes kismami
Ök csak a munkájukat végzik, de biztos lehetsz benne, hogy nem nagy örömmel teszik ezt.pláne, hogy eggyik nap gyermeket segítenek a világra, a másikon meg a túl világra.ha nem tennék, akkor ismét jönnének vissza a "sarlatánok"és akkor sokkal rosszabb lenne.
Amíg ilyen a gazdasági helyzet és ennyit keresnek az emberek nem is érdemes ezt a kérdést feszegetni. Talán a felelõtlen politikusokkal végig kellene nézetni egy ilyen mûtétet. Nem mindenki azért veteti el a babáját mert nem akarja, hanem mert nem tudja felnevelni a jelenlegi anyagi helyzetben. Az orvosokat sajnálom nagyon és azokat a kismamákat is, akik szeretnék a babát, de már egy harmadik, vagy esetleg egy második gyereket sem tudnának anyagilag vállalni. A felelõtlenség, más kérdés azt én is elítélem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

16 hetesen nem?

Mikortól mondják meg a baba nemét, ill. 16 hetesen mondták már valakinek, hogy mi lesz a kicsi? Mekkora az esélye hogy ennyi idősen megmutatkozik?

25

Gravidának 2013 7 hóban lejárt a szavideje. Ti bevennétek így még?

Bajom nem hinném hogy lenne tőle, maximum nincs már hatása. Szerintetek?

12

A nemvárt napján teszteltem halvány pozitívat, rá 2 napra mentem uh-ra de nem látott semmit, csak vmi nagy foltot. Akkor mi van? Az mondta menjek vissza 1 hét múlva. Lehet korán mentem?

5

Gyulán mennyibe kerül egy ultrahangos kép tudná valaki?

0

Neked miért és mikortól kellett szurit adni magadnak? Hogy derült ki, hogy kell?

2

Nagyon mérges vagyok, mert holnap be kell feküdnöm?

39+3 hetes kismama vagyok, hála az égnek eddig teljesen problémamentes terhességgel. Ma voltam UH-n, ahol az orvos kevesebb magzatvizet látott, és ezért holnap be kell feküdnöm a kórházba. Valakinek van tapasztalata a kevesebb magzatvízzel kapcsolatban?

16

Az ultrahangos képet hogyan lehet megvenni?

Csütörtökön megyek a 19 hetes ultrahang vizsgálatra , és szeretnénk párommal venni képeket de nem tudom hogy hol kell fizetni ott kell vagy a védőnőtől kell csekket kérni ? vagy valaki írja már le hogy ez hogy is működik pontosan köszi előre is !

7

Dr Kocsis Evahoz jar valaki? szult nala valaki?

mennyi a szulesi tarifaja?velemenyek rola?

0

28. hetes kismama vagyok, köldököm mellett a jobb oldal eléggé fáj, már egy jó hete, egy uh vizsgálat óta. Másnak is volt ilyen. Elég kellemetlen, pláne ha köhögök. Mitől fájhat?

2

30 hetesen mivel lehetne holnapig csillapitani a horghurutos kohogest?

Nem gyogyszerre gondolok, valami teara, cukorkara stb...
Koszi

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!