Találatok a következő kifejezésre: Mit éreznek az orvosok akik abortuszt (1 db)

Mit éreznek azok az orvosok akik abortuszt hajtanak végre?

Hogyan tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel? Hiszen megölnek egy ártatlan magzatot.

Legjobb válasz: Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.

Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.
Ez egy olyan téma, mint a feketeözvegy, vagy hálapénz... Kinek milyen a hozzáállása, vérmérséklete, gondolkodása... Én abortuszellenes vagyok, de vannak helyzetek, mikor érzem létjogosultságt, pl ha megfelelõen védekeztek és mégis, és nem olyna a helyzet , hogy megszülje, vagy megerõszakotlák a nõt, vagy bizonyíthatóan beteg a baba. Sok orvos nem teszi meg, ebbõl is látszik, õk sem egyformán gondolkodnak. És meglehetne kérdezni, milyen anya az, aki "csak úgy" ok nélkül meg abortuszra? Inkább adná örökbe, és a baba lenne egy oylan családban, ahol nagyon várják, és nem lehet...
Én ismerek olyan orvost (fõorvos!), aki lelkiismereti okokból nem végez abortuszt. (Ezért külön tisztelem, mivel pénze lenne belõle, mégsem teszi.)
Szia.A tesóm nõgyógyász, és azt mondta hogy sajnos a szakmájához tartozik, de a tükröt leszedné a fürdõszobában hogy ne kelljen belenéznie.Gyûlöli ezt a mûtétet, de sajnos ez a munkája.A legrosszab az egészbe, hogy napi max.3-4 szülése van, de 7-8 abortusza.
Hidd el ugyanolyan rossz nekik mint annak az orvosnak akinek esetleg kikell kapcsolnia egy gépet, amin hónapok óta "élt" egy beteg.Én kórházban dolgozom, és haldokló gyerekeknél, és sokszor láttam már magábaroskadt, síró dokit ezek miatt.
Biztos nem lehet felemelõ érzés, de van olyan orvos is, aki nem végez ilyen mûtétet, mivel ellene van.De azt is meg kell érteni, hogy néha jót is tesznek azzal, ha megszakítanak egy terhességet.Ez csak a baba érdeke.Hogy pl ne szülessen 11.testvérnek egy sufni méretû lakásba, vagy ne egy 15 éves kislány legyen az anyukája, aki majd lepasszolja a nagyinak, mert még nem élte ki magát.... Jobb, ha nem születnek az ilyen családokba kisbabák.Szerintem jó, hogy végeznek abortuszt.36 hetes kismami
Ök csak a munkájukat végzik, de biztos lehetsz benne, hogy nem nagy örömmel teszik ezt.pláne, hogy eggyik nap gyermeket segítenek a világra, a másikon meg a túl világra.ha nem tennék, akkor ismét jönnének vissza a "sarlatánok"és akkor sokkal rosszabb lenne.
Amíg ilyen a gazdasági helyzet és ennyit keresnek az emberek nem is érdemes ezt a kérdést feszegetni. Talán a felelõtlen politikusokkal végig kellene nézetni egy ilyen mûtétet. Nem mindenki azért veteti el a babáját mert nem akarja, hanem mert nem tudja felnevelni a jelenlegi anyagi helyzetben. Az orvosokat sajnálom nagyon és azokat a kismamákat is, akik szeretnék a babát, de már egy harmadik, vagy esetleg egy második gyereket sem tudnának anyagilag vállalni. A felelõtlenség, más kérdés azt én is elítélem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hasi szurkálás, enyhe görcs csak ritkán van kis terhességnél? Probléma ha nem minden nap fáj a hasam? 4+4 hetes vagyok.

4

Szerintetek is túlzásokba esik az anyám? Úgy érzem h egyre több mindenbe beleszól.

Nagyon szeretem őt,mindig számíthattam rá.Nemsokára szülök,a férjével nagyon sok mindenbe segítenek,de mostanában egyre idegesítőbb.A párommal külön élünk tőlük de egy faluban.Nagyon örülne a picinek de anyám kezd egyre erőszakosabb lenni.Mostanában semmi nem jó amit én főzök,mindig azt akarja h együnk inkább náluk,csak mert én másféle ételeket főzök mint ő,azzal biztos nem lakunk jól.A párom nővérével nagyon rossz a viszonyunk,mindig fúrni próbálja a kapcsolatunkat,egyszer elmondtuk ezt anyámnak azóta az van h majd ő elkapja az utcán meg csak találkozzon vele majd ő megmondja neki a véleményét hiába kértük h ne szóljon bele.A barátom nem lesz ott a szülésnél se ő se én nem akarjuk,erre anyám h majd akkor ő lesz ott,meg se kérdezett h szeretném-e.Egyébként nem mert ismerem túlaggódna mindent és csak idegesítene.Újabban az a baja h a barátommal napközben néha beülünk egy közeli presszóba(ami szerinte kocsma)inni egy üdítőt meg enni egy hamburgert és egy kicsit a barátokkal lenni.Mit tehetnék h nem bántsam meg de egy kicsit visszafogja magát?

4

Terheléses vércukor szint eredménye kb menyi idő után van? Mikor lehet érte menni?

9

Jok ezek az adatok?

1 GS 19.63mm 6w5d,2 GS 10.09mm 5w3d, FRQ 2-4.8 D 16.5cm,

21

Van kedvetek tippelni? Akinek van kedve! Hét? Nem? Plusz kilók?

Még sosem írtam ilyen kérdést, de mindig tippelek másoknak, előre is köszi!! :D

25

20 mm petezsák 7mm szikhólyag? (5+6 napos terhesség)

Elég öreg gépe van az orvosnak,azt mondta h szívhangot 7-8. héten tud majd nézni...

10

Szerintetek leszállt már a pocakom?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

9

Mit gondoltok arról, ha valaki pocakos képet tölt fel magáról egy közösségi oldalra?

Sziasztok. Még csak 4 hónapos terhes vagyok, de nagyon elgondolkodtam, hogy hogyan közöljem a távolabbi rokonokkal, ismerősökkel, hogy úton a második picúr. Gondoltam rá, hogy egyszerűen kiteszek magunkról egy képet, semmiképp nem UH-t... de az az igazság, hogy elméláztam, vajon ez mennyire visszatetsző, erről úgy gondolom, biztosan megoszlanak a vélemények...Szóval, kérdezlek titeket, mi ezekről a képekről a véleményetek...én akárhányszor látok ilyen képet, mindig melengeti a szívem, és úgy érzem, együtt tudok örülni, és átérzem a boldogságát, hisz tudom, hogy ez milyen szép dolog...csak hát sok a rosszmájú, irigy ember...ezért kérdezlek titeket erről...

26

Szerintetek okkal tartanak bennt? Megőrülök! Hogy tudnék hazamenni?

38 hetes vagyok,hétfőn be kellett feküdnöm a kórházba mert a méhlepényem 2.fokban érett,kicsit kevesebb a magzatvíz és a baba 2 héttel kisebb (de már az elejétől kezdve,akkor még senkit nem érdekelt).Naponta 2-szer van NST-m,ami tökéletes és 2 naponta flowmetria az is jó.A dokim azt mondta h csak 1 hétre kell befeküdnöm de kedden meg h bennt kéne maradnom a szülésig.Viszont megbeszéltük h hétvégére hazamehetek,de nem találkoztam vele sem tegnap sem ma.Állítólag vmi továbbképzésen van nem is tudom elérni.A nővérek azt mondták h más nem engedhet haza.De én nagyon szeretnék hazamenni legalább erre a 2 napra.Mit tehetnék?És szerintetek jogosan tart itt a szülésig?

19

Terhesség alatt nem veszélyes a rákszűrés (10 hetesen)?

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!