Találatok a következő kifejezésre: Mit éreznek az orvosok akik abortuszt (1 db)

Mit éreznek azok az orvosok akik abortuszt hajtanak végre?

Hogyan tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel? Hiszen megölnek egy ártatlan magzatot.

Legjobb válasz: Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.

Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.
Ez egy olyan téma, mint a feketeözvegy, vagy hálapénz... Kinek milyen a hozzáállása, vérmérséklete, gondolkodása... Én abortuszellenes vagyok, de vannak helyzetek, mikor érzem létjogosultságt, pl ha megfelelõen védekeztek és mégis, és nem olyna a helyzet , hogy megszülje, vagy megerõszakotlák a nõt, vagy bizonyíthatóan beteg a baba. Sok orvos nem teszi meg, ebbõl is látszik, õk sem egyformán gondolkodnak. És meglehetne kérdezni, milyen anya az, aki "csak úgy" ok nélkül meg abortuszra? Inkább adná örökbe, és a baba lenne egy oylan családban, ahol nagyon várják, és nem lehet...
Én ismerek olyan orvost (fõorvos!), aki lelkiismereti okokból nem végez abortuszt. (Ezért külön tisztelem, mivel pénze lenne belõle, mégsem teszi.)
Szia.A tesóm nõgyógyász, és azt mondta hogy sajnos a szakmájához tartozik, de a tükröt leszedné a fürdõszobában hogy ne kelljen belenéznie.Gyûlöli ezt a mûtétet, de sajnos ez a munkája.A legrosszab az egészbe, hogy napi max.3-4 szülése van, de 7-8 abortusza.
Hidd el ugyanolyan rossz nekik mint annak az orvosnak akinek esetleg kikell kapcsolnia egy gépet, amin hónapok óta "élt" egy beteg.Én kórházban dolgozom, és haldokló gyerekeknél, és sokszor láttam már magábaroskadt, síró dokit ezek miatt.
Biztos nem lehet felemelõ érzés, de van olyan orvos is, aki nem végez ilyen mûtétet, mivel ellene van.De azt is meg kell érteni, hogy néha jót is tesznek azzal, ha megszakítanak egy terhességet.Ez csak a baba érdeke.Hogy pl ne szülessen 11.testvérnek egy sufni méretû lakásba, vagy ne egy 15 éves kislány legyen az anyukája, aki majd lepasszolja a nagyinak, mert még nem élte ki magát.... Jobb, ha nem születnek az ilyen családokba kisbabák.Szerintem jó, hogy végeznek abortuszt.36 hetes kismami
Ök csak a munkájukat végzik, de biztos lehetsz benne, hogy nem nagy örömmel teszik ezt.pláne, hogy eggyik nap gyermeket segítenek a világra, a másikon meg a túl világra.ha nem tennék, akkor ismét jönnének vissza a "sarlatánok"és akkor sokkal rosszabb lenne.
Amíg ilyen a gazdasági helyzet és ennyit keresnek az emberek nem is érdemes ezt a kérdést feszegetni. Talán a felelõtlen politikusokkal végig kellene nézetni egy ilyen mûtétet. Nem mindenki azért veteti el a babáját mert nem akarja, hanem mert nem tudja felnevelni a jelenlegi anyagi helyzetben. Az orvosokat sajnálom nagyon és azokat a kismamákat is, akik szeretnék a babát, de már egy harmadik, vagy esetleg egy második gyereket sem tudnának anyagilag vállalni. A felelõtlenség, más kérdés azt én is elítélem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

38/4 napos kismama vagyok hogyan tudnám elösegiteni hogy beinduljon a vajudás?

éles nyilalások lesugárzo görcsökvannak de rendszertelenek és a mészály zárva mivel tudok segiteni hogy rendszerezödjön?

6

Név kérdés? Jól döntök?

Akik sokat töprengtetek,variáltatok, hogy mi legyen a gyereketek neve...
A kicsi születése után nem bántátok meg,hogy azt választottátok végül,amit?

Furcsa kérdés tudom,de talán másnak is eszébe jutott már hasonló...

6

34 hetes vagyok leereszkedett a hasam, torzul az arcom. Volt még valaki így?

5

Mit jelentenek ezek az adatok?

BPD:42mm, OFD:53mm, TAD:36mm, FL:24mm
18 hetes uh.

2

Akinek progis császára volt, hogy alakult az időpont kérdése?

Programozott császárnál hogy döntik el, hogy mikor szülessen a kicsi? Egyeztetnek a kismamával vagy nem?
Egyáltalán hogy is mondjon egy kismama bármit is arról, hogy mikor jöjjön a világra a kicsi?

8

Terhességi toxémia hányadik héten kezd körülbelül kialakulni?

Sajnos világ éltemben magas volt a vérnyomásom, de gyógyszeres kezelés mellett sikerült a normál érték közelébe levinni. Amikor terhes lettem másik vérnyomás csökkentőt kaptam, Dopegyt-et. Az első 4 hónapban nem volt semmi probléma,3*felet szedtem, de aztán el kezdett emelkedni, és orvosi utasításra ma már napi 3*2 szedek. Minden nap háromszor mérem a vérnyomásom és 125/80-154/95-ig mindenfélét mérek. Eddig 9 kg-ot híztam, jelenleg a 25-26-dik héten járok. Nem vizesedem. Jövő héten megyek vérvételre. Első terhesség. Szerintetek korai még aggódnom a toxémia miatt? Kb. hányadik héten szokott kialakulni?

2

Erdődi drról érdekelne minden?

Terhes vagyok, róla sok jót hallottam. Ha még nem voltam nála hogyan működik? Hol rendel és mennyiért? Milyen nála a szülés? Mennyi egy vizsgálat, mennyit kér a szülésért? Minden érdekelne.

2

Valaki segítene? Dr Theiss Antioxid kapszulát szabad szedni várandósan is?

1

A 18-20. hetes ultrahangra vinni kell az AFP eredményt is? És ha nem kapom meg addig?

9

Szolnoki kismamák! Emődi dr úrról tudnátok mesélni?

Terhes vagyok, róla sok jót hallottam. Ha még nem voltam nála hogyan működik? Hol rendel és mennyiért? Milyen nála a szülés? Mennyi egy vizsgálat, mennyit kér a szülésért? Minden érdekelne. Köszönöm szépen.

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!