Találatok a következő kifejezésre: Mit éreznek az orvosok akik abortuszt (1 db)

Mit éreznek azok az orvosok akik abortuszt hajtanak végre?

Hogyan tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel? Hiszen megölnek egy ártatlan magzatot.

Legjobb válasz: Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.

Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.
Ez egy olyan téma, mint a feketeözvegy, vagy hálapénz... Kinek milyen a hozzáállása, vérmérséklete, gondolkodása... Én abortuszellenes vagyok, de vannak helyzetek, mikor érzem létjogosultságt, pl ha megfelelõen védekeztek és mégis, és nem olyna a helyzet , hogy megszülje, vagy megerõszakotlák a nõt, vagy bizonyíthatóan beteg a baba. Sok orvos nem teszi meg, ebbõl is látszik, õk sem egyformán gondolkodnak. És meglehetne kérdezni, milyen anya az, aki "csak úgy" ok nélkül meg abortuszra? Inkább adná örökbe, és a baba lenne egy oylan családban, ahol nagyon várják, és nem lehet...
Én ismerek olyan orvost (fõorvos!), aki lelkiismereti okokból nem végez abortuszt. (Ezért külön tisztelem, mivel pénze lenne belõle, mégsem teszi.)
Szia.A tesóm nõgyógyász, és azt mondta hogy sajnos a szakmájához tartozik, de a tükröt leszedné a fürdõszobában hogy ne kelljen belenéznie.Gyûlöli ezt a mûtétet, de sajnos ez a munkája.A legrosszab az egészbe, hogy napi max.3-4 szülése van, de 7-8 abortusza.
Hidd el ugyanolyan rossz nekik mint annak az orvosnak akinek esetleg kikell kapcsolnia egy gépet, amin hónapok óta "élt" egy beteg.Én kórházban dolgozom, és haldokló gyerekeknél, és sokszor láttam már magábaroskadt, síró dokit ezek miatt.
Biztos nem lehet felemelõ érzés, de van olyan orvos is, aki nem végez ilyen mûtétet, mivel ellene van.De azt is meg kell érteni, hogy néha jót is tesznek azzal, ha megszakítanak egy terhességet.Ez csak a baba érdeke.Hogy pl ne szülessen 11.testvérnek egy sufni méretû lakásba, vagy ne egy 15 éves kislány legyen az anyukája, aki majd lepasszolja a nagyinak, mert még nem élte ki magát.... Jobb, ha nem születnek az ilyen családokba kisbabák.Szerintem jó, hogy végeznek abortuszt.36 hetes kismami
Ök csak a munkájukat végzik, de biztos lehetsz benne, hogy nem nagy örömmel teszik ezt.pláne, hogy eggyik nap gyermeket segítenek a világra, a másikon meg a túl világra.ha nem tennék, akkor ismét jönnének vissza a "sarlatánok"és akkor sokkal rosszabb lenne.
Amíg ilyen a gazdasági helyzet és ennyit keresnek az emberek nem is érdemes ezt a kérdést feszegetni. Talán a felelõtlen politikusokkal végig kellene nézetni egy ilyen mûtétet. Nem mindenki azért veteti el a babáját mert nem akarja, hanem mert nem tudja felnevelni a jelenlegi anyagi helyzetben. Az orvosokat sajnálom nagyon és azokat a kismamákat is, akik szeretnék a babát, de már egy harmadik, vagy esetleg egy második gyereket sem tudnának anyagilag vállalni. A felelõtlenség, más kérdés azt én is elítélem.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Honnan tudatom biztosra hogy magzatviz szivárog e vagy csak bő folyás?

40.hetes kismama vagyok és nem tudom el dönteni h . néha erősen kilokodo cucc folyás e vagy esetleg magzatviz? ?? Pár napja tutira vettem h.viz bementem az ügyeletre és nem az volt haza küldtek. Már tök hülyének érzem magam :-(:-(

5

Hanyas-hasmenessel mit tudok kezdeni? 21 hkm

Raz a hideg, hajnalban kezdodott, sajnos a viz is kijon belolem, ezzel most ugyeletre kene mennem? Mert jelenleg fekszek egesz nap, ropival es teaval (amit nem izesitek mert felek az is kijonne meg hamarabb).
Mit tudnek tenni? Vagy ugyelet?

2

Mitől "vándorolhat" odébb a második csík?

Délben csináltam a tesztet, kijött a második csík, de azóta össze-vissza vándorol a teszten fel-alá.... Gondolom, hogy ez nem normális, de ez mit jelent? Nem is pozi?

3

Méhen kívűli terhes vagyok-e?

Utojára szeptember 10.-én jött meg a menszeszem és hétfőn csináltam egy tesztet, ami pozitív lett. Kb 3 hete elfogytában görcsöl a hasam és egyre jobban. Most már egy perc sem tellik el, hogy ne fájna és még hozzá nem is kicsit sajnos :( szúrások is vannak egyfolytában. Vérzés ilyesmi nem volt max csak folyás de az amúgyis mindig van.

33

Erről mit gondoltok? Teszt, kép

a href="http://kepfeltoltes.hu/131023/201310231003_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" target="_blank">http://kepfeltoltes.hu/131023/201310231003_www.kepfeltoltes...

11

4D UH-ra Dunakeszire, vagy Vácra érdemesebb menni?

Mik a tapasztalataitok?

0

Jobb oldalon, egy pontban fáj a hasam, olyan mintha izomláz lenne. Nektek volt már ilyen?

Mozgásra fáj,nem egyfolytában. Pl ha átfordulok a másik oldalamra,lefekszem,felülök.
28hkm

1

Száradás után a tesztnek teljesen fehérnek kell lennie, a két csíkkal? (Gabriel)

Nagyon fura a tesztem, a fele rózsaszín volt a másik fele fehér, kijött rajta a két csík, aztán bőven időn túl, az egész színeződött el, most fehér, de "odébbment" a második csík... ez most mi? hibás a teszt?

5

Árt a babának a koncert?

December 6-án koncertre van jegyünk. Nem rock koncert lesz, nem állni fogunk hanem ülni és romantikus koncert lesz, romantikus zenékkel. :) (Balázs Fecó)

Éppen a koncert napján telik le az első trimeszter. Nem okoz gondot majd a babónak a zene? a hang? A basszus?

8

Most jonnenek ki a tunetek?

14 hetes kismama vagyok. az elejen volt olyan gondom hogy etvagytalan voltam, es faradekony,aztan egyre jobban ettem sot mindent ossze vissza, most pedig par napja ha eszek par falatot mar minden bajom van, semmit nem kivanok. eddig egyszer hanytam a 14 het alatt, de most nagyon eros hanyingert erzek, meg persze az ehseg erzetet is de hiaba.... remelem nem baj a babanak hogy par falatnal tobb nem megy le....

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!