Találatok a következő kifejezésre: Mit éreznek az orvosok akik (2 db)

Mit éreznek azok az orvosok akik abortuszt hajtanak végre?

Hogyan tudnak elszámolni a lelkiismeretükkel? Hiszen megölnek egy ártatlan magzatot.

Legjobb válasz: Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.

Ez szubjektiv. Az orvosok kozott is biztos ugyanugy megoszlik a velemeny az abortuszrol, mint a tarsadalomban. Biztos van, aki ugy hajtja vegre, h eliteli, es biztos van, aki a no dontesi jogat tartja szem elott.
Ez egy olyan téma, mint a feketeözvegy, vagy hálapénz... Kinek milyen a hozzáállása, vérmérséklete, gondolkodása... Én abortuszellenes vagyok, de vannak helyzetek, mikor érzem létjogosultságt, pl ha megfelelõen védekeztek és mégis, és nem olyna a helyzet , hogy megszülje, vagy megerõszakotlák a nõt, vagy bizonyíthatóan beteg a baba. Sok orvos nem teszi meg, ebbõl is látszik, õk sem egyformán gondolkodnak. És meglehetne kérdezni, milyen anya az, aki "csak úgy" ok nélkül meg abortuszra? Inkább adná örökbe, és a baba lenne egy oylan családban, ahol nagyon várják, és nem lehet...
Én ismerek olyan orvost (fõorvos!), aki lelkiismereti okokból nem végez abortuszt. (Ezért külön tisztelem, mivel pénze lenne belõle, mégsem teszi.)
Szia.A tesóm nõgyógyász, és azt mondta hogy sajnos a szakmájához tartozik, de a tükröt leszedné a fürdõszobában hogy ne kelljen belenéznie.Gyûlöli ezt a mûtétet, de sajnos ez a munkája.A legrosszab az egészbe, hogy napi max.3-4 szülése van, de 7-8 abortusza.
Hidd el ugyanolyan rossz nekik mint annak az orvosnak akinek esetleg kikell kapcsolnia egy gépet, amin hónapok óta "élt" egy beteg.Én kórházban dolgozom, és haldokló gyerekeknél, és sokszor láttam már magábaroskadt, síró dokit ezek miatt.
Biztos nem lehet felemelõ érzés, de van olyan orvos is, aki nem végez ilyen mûtétet, mivel ellene van.De azt is meg kell érteni, hogy néha jót is tesznek azzal, ha megszakítanak egy terhességet.Ez csak a baba érdeke.Hogy pl ne szülessen 11.testvérnek egy sufni méretû lakásba, vagy ne egy 15 éves kislány legyen az anyukája, aki majd lepasszolja a nagyinak, mert még nem élte ki magát.... Jobb, ha nem születnek az ilyen családokba kisbabák.Szerintem jó, hogy végeznek abortuszt.36 hetes kismami
Ök csak a munkájukat végzik, de biztos lehetsz benne, hogy nem nagy örömmel teszik ezt.pláne, hogy eggyik nap gyermeket segítenek a világra, a másikon meg a túl világra.ha nem tennék, akkor ismét jönnének vissza a "sarlatánok"és akkor sokkal rosszabb lenne.
Amíg ilyen a gazdasági helyzet és ennyit keresnek az emberek nem is érdemes ezt a kérdést feszegetni. Talán a felelõtlen politikusokkal végig kellene nézetni egy ilyen mûtétet. Nem mindenki azért veteti el a babáját mert nem akarja, hanem mert nem tudja felnevelni a jelenlegi anyagi helyzetben. Az orvosokat sajnálom nagyon és azokat a kismamákat is, akik szeretnék a babát, de már egy harmadik, vagy esetleg egy második gyereket sem tudnának anyagilag vállalni. A felelõtlenség, más kérdés azt én is elítélem.

Mit csinálnak az orvosok egy olyasvalakivel, aki azzal megy be a sürgősségire, hogy stroke-ot érez magában?

Csak mert nekem is zsibbad az arcom

Legjobb válasz: Remélhetõleg megvizsgálnak! Hívj mentõt, ha úgy érzed magad! Apukámnak is volt, s hidd el döntõ fontosságú az, hogy idõben érkezz a kórházba, és elkezdhessenek kezelni! Inkább legyen felesleges, minthogy valami bajod legyen!

Csinálnak egy CT-t, és az eredmény függvényében továbbküldenek egy másik osztályra, vagy haza.
Remélhetõleg megvizsgálnak! Hívj mentõt, ha úgy érzed magad! Apukámnak is volt, s hidd el döntõ fontosságú az, hogy idõben érkezz a kórházba, és elkezdhessenek kezelni! Inkább legyen felesleges, minthogy valami bajod legyen!
08:23 78%-os: a stroke nem intelligencia függvénye, hidd el, az is lehet stroke-os, aki nem tudja megfogalmazni. És azt is illik életben tartani, aki nem ért az orvostudományhoz.
Stroke-ot érez magában...na ezért küldik haza a betegeket, nincs ezen mit csodálkozni. "Ha stroke-ot érez valaki magában", azt egyenesen átküldik a pszichiátriára, és nincs is ezzel baj.
"Emberek hallhatnak meg a folyosókon." Ha nem lopakodsz, valóban. :D
Hát ne azt mond hogy stroke-ot érzel magadban hanem azt hogy zsibbad az arcod és kész :D
08:25 - igazad van teljesen, de ez kb. olyan, mint mikor valaki elviszi az autóját a szerelõhöz, és azt mondja neki, vizsgálja már meg az elektronikát ától zéig, mert nem megy a kocsi, aztán meg a probléma valójában nem is azzal, hanem mondjuk a motorral van.
Szerintem ha kifogsz egy lelkiismeretes orvost, akkor megvizsgál (ha szükséges nagyon alaposan). Ha nem lelkiismeretes, akkor rád se néz és haza zavar.
Mindenképp meg kellene mutatni mielõbb orcvosnak, azonban az arc zsibbadása lehet mástól is, ritka ugyan, de egyí makacs, magas lázzal járó influenza utóhatása is lehet. Ha így van, az egy idõ múlva szépen lassan elmúlik, ha jól emlékszem, a B vitaminok valamelyikével lehet elõsegíteni a gyorsabb felszívódást.
A sürgõsségin több órát kell várni Magyarországon. Szóval ha van hely akkor leülhet5, ha nincs akkor állnia kell és várakozni. Sokszor több órákat. Ez van. Emberek hallhatnak meg a folyosókon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, pszichiátriára küldtek, és ott fognak kezelni, azt mondták nincs stroke-om.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!